maya2006 25.05.08, 12:37 jaka ksiazke polecacie/czytacie wlasnie? mysle, ze warto byloby polecic czy nie polecic to czy owo przeczytane. jako inspiracje... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrad-walenrod Re: Bücher / Ksiazki -Empfehlungen 25.05.08, 12:57 maya2006 napisała: > jaka ksiazke polecacie/czytacie wlasnie? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ tiny.pl/nv4j Gibt es bereits... Odpowiedz Link
bo4630 Ernst Peter Fischer: 25.05.08, 13:15 Die andere Bildung, ISBN 3-550-07151-5, a przedtem: Ruth Nall Newton, Die Affären des William S., ISBN 3-426-66019-9 Odpowiedz Link
konrad-walenrod The Jewish Religion 25.05.08, 18:40 maya2006 napisała: > jaka ksiazke polecacie/czytacie wlasnie? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ The Jewish Religion A Guide to the Principles and Practices of Judaism for Parents, Teachers and Laymen by Julius H. Greenstone, Ph.D. Philandelphia The Jewish Chautauqua Society 1929 ------------------------------------------------ Odpowiedz Link
nana_c Beim Häuten der Zwiebel 25.05.08, 18:43 nastepna pozycja u mnie, w koncu przeczytam Odpowiedz Link
konrad-walenrod Re: Beim Häuten der Zwiebel 25.05.08, 18:47 nana_c napisała: > nastepna pozycja u mnie, w koncu przeczytam ~~~~~~~~~~~~~~~ Od tego SS-Manna ? Aus Danzig? Odpowiedz Link
nana_c Re: Beim Häuten der Zwiebel 25.05.08, 18:52 Genau. Obywatela honorowego miasta Gnanska Pozatym wydaje aktualnie cos nowego. Odpowiedz Link
konrad-walenrod Re: Beim Häuten der Zwiebel 25.05.08, 18:56 nana_c napisała: > Genau. Obywatela honorowego miasta Gnanska ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Hat man ihm das nicht aberkannt? Wegen seiner SS-Zugehörigkeit? Odpowiedz Link
konrad-walenrod Der Gnadenreiche Koran 26.05.08, 07:15 Der Gnadenreiche Koran Originaltext mit deutscher Übersetzung Ankara / Türkei 1999 Der Text dieser Koranübersetzung (Kuran-l Kerim) wurde nach der Überprüfung von dem für die Kontrolle der herausgegebenen Koranexemplare zuständigen Präsidium zum Druck genehmigt und durch Siegelvermerk beglaubigt. Odpowiedz Link
maya2006 Re: Der Gnadenreiche Koran 26.05.08, 09:01 konrad-walenrod napisała: > Der Gnadenreiche Koran und? Rückschlüsse? Odpowiedz Link
maya2006 Tanja Kinkel "Mondlaub" 26.05.08, 09:05 pierwsza moja ksiazka pani Kinkel, dzis ja zaczne, bardzo jestem ciekawa. czytal ja ktos? opinie sa ogolnie dobre... www.tanja-kinkel.de/index_mb.html Odpowiedz Link
konrad-walenrod Re: Tanja Kinkel "Mondlaub" 26.05.08, 13:36 maya2006 napisała: > pierwsza moja ksiazka pani Kinkel, dzis ja zaczne, bardzo jestem ciekawa. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Der Name der Verfasserin ist in besonders großen Lettern geschrieben. Wieso wohl? Ein Vermarktungstrick. Die Leute denken, sie sei die Verstorbene Tochter des ehemaligen deutschen Außenministers. Sie ist bei einer Fahrt mit einem Fahrrad von einem Auto überfahren worden. Ihr Vater hat keine Zustimmung für eine Organspäne erteilt!!! Odpowiedz Link
konrad-walenrod Re: Der Gnadenreiche Koran 26.05.08, 13:24 maya2006 napisała: > konrad-walenrod napisała: > > Der Gnadenreiche Koran > und? Rückschlüsse? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Tja, ich wasche mir nicht nur die Hände, wenn ich die Toilette verlasse... Odpowiedz Link
konrad-walenrod Re: Der Gnadenreiche Koran 26.05.08, 13:51 konrad-walenrod napisała: > maya2006 napisała: > > > konrad-walenrod napisała: > > > Der Gnadenreiche Koran > > und? Rückschlüsse? > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ > > Tja, ich wasche mir nicht nur die Hände, wenn ich die Toilette verlasse... ============================== Für weiterführende Details bitte hier schauen: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51283&w=79229475 Odpowiedz Link
jecki.p conny, koncentruj sie lepiej 28.05.08, 20:08 na "Feuchtgebiete" - 2 szufladka od dolu, schowane pod kalesonami. j. Odpowiedz Link
aga_ta_70 Re: conny, koncentruj sie lepiej 28.05.08, 20:30 jecki.p napisał: > na "Feuchtgebiete" - 2 szufladka od dolu, schowane pod kalesonami. > > j. O tak, tez polecam! Wbrew pozorom i krytykom nie jest takie zle. "Feuchtgebiete" Charlotte Roche Odpowiedz Link
konrad-walenrod Time is money, sagt man in meinen Kreisen.... 29.05.08, 08:39 jecki.p napisał: > na "Feuchtgebiete" - 2 szufladka od dolu, schowane pod kalesonami. -------------------- Odpowiedz Link
zielona_mina Re: Bücher / Ksiazki -Empfehlungen 25.05.08, 19:21 SIGMUND FREUD Totem und Tabu Einige Übereinstimmungen im Seelenleben der Wilden und der Neurotiker Odpowiedz Link
aga_ta_70 Re: Bücher / Ksiazki -Empfehlungen 25.05.08, 19:50 maya2006 napisała: > jaka ksiazke polecacie/czytacie wlasnie? > Czytalam wlasnie ksiazke Bernharda Schlinka "Die Heimkehr" i polecam ja, jako klasyka, ktorego warto przeczytac. Facet pisze naprawde fajnie. Nie nalezy sie zrazic przydlugimi fragmntami dotyczacymi historii konca wojny i Odyseji, warto przez to przebrnac. Aktualnie czytam Hape Kerkerling "Ich bin dann mal weg". Czyta sie przyjemnie, chociaz na razie w niej glebin nie napotkalam, autor posluguje sie raczej banalnymi spostrzezeniami. Mimo to jak na razie ksiazka wciaga, jestem na razie na stronie 91, wiec zdanie moze mi sie jeszcze zmienic A. Odpowiedz Link