robertcb 16.09.09, 11:31 To ci mi kara... Powinna zostać dyscyplinarnie zwolniona z pracy, na jej miejsce są tysiące chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
red-actor Kasjerka PKP ukarana 16.09.09, 12:08 I bardzo dobrze, Białystok jest bardzo nieprzyjemnym miastem (Polska B, jakby nie było) może takie decyzje chociaż trochę naprawią to, co się tam dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Kasjerka PKP ukarana 16.09.09, 12:35 Ciekawe, ciekawe jak tam Polska A stoi w tym temacie? Napewno przetestuję kasjerkę z centralnego w Wawie. Soon :) Odpowiedz Link Zgłoś
slejter Re: Kasjerka PKP ukarana 16.09.09, 14:51 ABCDEFGHIJK z naciskiem na B. Zastosowałeś Pan rażące uproszczenie. Z tego powodu jestem bardzo, ale to bardzo zły. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Kasjerka PKP ukarana 16.09.09, 22:47 Kiedyś w Polsce A widziałem (Gdańsk) jak to Hiszpan na SKM chciał bilet kupić:) Dość komicznie to wyglądało:) Odpowiedz Link Zgłoś
antykompeter Re: Kasjerka PKP ukarana 16.09.09, 22:53 red-actor napisał: > I bardzo dobrze, Białystok jest bardzo nieprzyjemnym miastem (Polska > B, jakby nie było) może takie decyzje chociaż trochę naprawią to, co > się tam dzieje. Wiesz, wy z tzw. Polski A musicie jakoś dowartościować się. I z tego powodu swoje kompleksy leczycie na tym właśnie forum, wypisując dyrdymały. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Kasjerka PKP ukarana 16.09.09, 22:56 Pewnie on ze stołecznego miasta Łomży pochodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
grat.nowy Re: Kasjerka PKP ukarana 22.09.09, 08:55 albo ze samej stolycy, a na numerze rejestracyjnym samochodu ma "WGM" :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlempicki Re: Kasjerka PKP ukarana 21.09.09, 20:24 A kim że ty jesteś że masz prawo oceniać całe miasto. W białymstoku owszem było ostatnio parę incydentów ale myślę że aż tak bardzo nie odstajemy. A miasto jako całość jest bardziej przyjazne niż nie jedno znane mi polskie miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
wwredny Za co oni/ona maja/ma premie? 16.09.09, 12:54 Za sprzedawanie biletow? Za zysk PKP? Przeciez oni nie maja zyskow tylko straty. Odpowiedz Link Zgłoś
grat.nowy Re: Za co oni/ona maja/ma premie? 16.09.09, 15:07 pan płaci, pani płaci... się opłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyper Kasjerka PKP ukarana 16.09.09, 16:34 Komu ona daje d.............. Za takie zachowanie normalna firma postępuje inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Kasjerka PKP ukarana 16.09.09, 22:41 Widocznie są równi i równiejsi... Ryba psuje się od głowy Suma sumarum po dopie dostaną maluczcy,cieszmy się bo to tylko po premii a nie 200 batów dla lepszego zakodowania I dyskusja Polska A i Polska B a przecież jak to Franek Dolas powiedział przecież Polska jest tylko jedna Odpowiedz Link Zgłoś
antykompeter Re: Kasjerka PKP ukarana 16.09.09, 22:50 morfeusz_1 napisał: > I dyskusja Polska A i Polska B a przecież jak to Franek Dolas > powiedział przecież Polska jest tylko jedna Wiesz, ci z tzw. Polski A muszą jakoś dowartościować się. I z tego powodu swoje kompleksy leczą na tym właśnie forum, wypisując dyrdymały. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Kasjerka PKP ukarana 16.09.09, 22:53 Odpisałeś właśnie takiemu z Polski A:) Odpowiedz Link Zgłoś
antykompeter Re: Kasjerka PKP ukarana 16.09.09, 22:56 koczisss napisał: > Odpisałeś właśnie takiemu z Polski A:) To jeszcze lepiej:) Bardzo mnie to cieszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
wwredny Re: Kasjerka PKP ukarana 16.09.09, 23:03 To ze sie powtarzasz tez cie cieszy? Odpowiedz Link Zgłoś
antykompeter Re: Kasjerka PKP ukarana 16.09.09, 23:34 wwredny napisał: > To ze sie powtarzasz tez cie cieszy? A co? Nie mogę się cieszyć? Powinienem płakać? Może jak poczytam takich mądrych jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.kosno Kasjerka PKP ukarana 22.09.09, 02:20 ŚMIESZNE BY NP. POLICJANCI LUB KASJERKI PKP NIE POTRAFILI ZROZUMIEĆ OBCOKRAJOWCÓW CZĘSTO MUSZĘ TŁUMACZYĆ I SPOTYKAM TAKIE SYTUACJE a rózne np. tablice informacyjne ustawiane w miescie przede wszystkim powinny oprócz wersji angielskiej i esperanto mieć tez wersje rosyjskojezyczna w miescie 50 km od granicy z dawnym ZSRR tak jak np. miasta przy granicy z Niemcami maja informacje dla Niemców itp. Odpowiedz Link Zgłoś
grat.nowy Re: Kasjerka PKP ukarana 22.09.09, 08:53 musisz częściej po mieście chodzić, jako tłumacz w końcu spełniłbyś jakąś pożyteczną rolę społeczną skoroś taki biegły w językach i chętny do pomocy :) Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Propozycja na przyszłość 11.10.09, 14:04 Sugeruję likwidację kas i pełną autonomię we wszystkich pociągach Gdzie np. kilkuosobowy zespół sam dla siebie będzie sterem,żaglem i okrętem. Franczyza PKP to dobry kierunek i niewykolei się,a ograniczy pewne patologie i kasiorka się zanjdzie na szkolenia językowe nawet na szacownych uczelniach zespołów menedżerskich zarządzajacych usługą bezpośrednio w trakcie podróży ;) miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,7131615,PKP_likwiduje_kasy__ Bilety_tylko_u_konduktorow.html Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Propozycja na przyszłość 11.10.09, 14:06 skracam adres teraz się powinno odkluknąć tiny.pl/hq4sj Odpowiedz Link Zgłoś
bialostoczanin Re: Propozycja na przyszłość 11.10.09, 14:41 Ja za każdym razem mam problem przy kupieniu biletu na podstawie promocji "Wspólny przejazd" . To połączenie na jednym blankiecie biletu na pociąg pośpieszny i osobowy lub innej kombinacji przewoźników. Wychodzi najzwyczajniej taniej, niż kupno dwóch oddzielnych biletów ( o czym oczywiście się głośno nie mówi, i większość pasażerów kupuje 2 oddzielne bilety ). Akcja kilka tygodni temu: godzina 19:52 czyli 8 minut do odjazdu ostatniego pociągu do Warszawy, jest niedziela, dużo ludzi w kolejce. Wyraźnie mówię kobiecie 3 razy, że chcę bilet na podstawie promocji "Wspólny przejazd". Kobieta z premedytacją drukuje 2 oddzielne bilety droższe o około 20 zł. Jak zwykle w takiej sytuacji mam przygotowaną wydrukowaną ofertę. Kolejka się gotuje - ostatni pociąg - zostały jakieś 4 minuty. Pani z grymasem na twarzy, ale drukuje. Tłumaczę kolejce, że to nie moja wina - tylko kasjerki. Zrezygnowałem z prośby o fakturę bo chyba ktoś by wyciągnął nóż :) To sytuacja która powtarza się notorycznie. Obiecałem sobie, że ostatni raz pouczyłem kasjerkę ... Odpowiedz Link Zgłoś