Dodaj do ulubionych

Poligloci - DO DZIEŁA!

IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.02, 22:49
Wymyśliłem sobie, że dla jaj skompletuję w maksymalnej liczbie języków zdanie:
JESTEM NIEWINNY - CHCĘ ROZMAWIAĆ ZE SWOIM ADWOKATEM. Jeśli znasz jakiś ciekawy
język - hiszpański, grecki, łacinę, volapuk, hindi, sankryt - przetłumacz mi
to, proszę.

Dzięki!
Obserwuj wątek
    • saj.mon kup se slownik 09.02.02, 15:58
      • Gość: Acro Re: kup se slownik IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.02, 20:39
        Jakbys nie wiedział, to we wszystkich językach (nawet programowania) występują
        dodatkowo takie elementy, jak składnia, deklinacja, koniugacja. A tego ze
        słownika sie nie wyczyta. Poaz tym - możesz polecic mi księgarnię ze słownikiem
        polsko - sanskrypckim?
    • jot-23 Re: Poligloci - DO DZIEŁA! 10.02.02, 20:50
      Gość portalu: Hegemon napisał(a):

> Wymyśliłem sobie, że dla jaj skompletuję w maksymalnej liczbie języków zdanie:
      > JESTEM NIEWINNY - CHCĘ ROZMAWIAĆ ZE SWOIM ADWOKATEM. Jeśli znasz jakiś ciekawy
      > język - hiszpański, grecki, łacinę, volapuk, hindi, sankryt - przetłumacz mi
      > to, proszę.
      >
      > Dzięki!

:)) rozumiem ze oczekujesz ze moze ci sie to przydac? mmm jakis miedzynarodowy
      przekret...daj troche wiecej danych, czy drugie zdanie do tlumaczenia to "Te
      pigulki dala mi babca przed odlotem, myslalem ze to aspiryna!"
      • Gość: PsuBrat Re: Poligloci - DO DZIEŁA! IP: 10.129.136.* 11.02.02, 10:15
        jot-23 napisał(a):

> :)) rozumiem ze oczekujesz ze moze ci sie to przydac? mmm jakis miedzynarodowy
        > przekret...daj troche wiecej danych, czy drugie zdanie do tlumaczenia to "Te
        > pigulki dala mi babca przed odlotem, myslalem ze to aspiryna!"
        -----------------------
        • Gość: Krzych Re: Poligloci - DO DZIEŁA! IP: 193.0.117.* 11.02.02, 10:43
          !ESTOY INNOCENTO! !QUIERO HABLAR CON MI ABOGADO! !NO VOY A DEJAROS PONERME EN
          LA CA'RCEL!

ps. nie jestem pewien czy jedno N czy dwa w "INNOCENTO"
          • Gość: Hegemon Do Krzycha IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 17:32
            Dzięki! To po hiszpańsku? A ostatnie zdanie po portugalsku? Wybacz, nie
            potrafię rozpoznać...
    • Gość: Akir Re: Poligloci - DO DZIEŁA! IP: 212.160.130.* 11.02.02, 13:14
      Po rosyjsku pewnie sam potrafisz, ale jak kompletować to wszystko:
      "Ja nie winowien, ja chocziu goworit so swoim adwokatom"
      Oczywiście zapis jest fonetyczny bo nie mam bukw w komputerze.
    • Gość: Hegemon Re: Poligloci - DO DZIEŁA! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 17:28
      Dzięki, dzięki - proszę o więcej!
      A treść może głupawa - ale za to kiedyś może życie uratować! Licho nie śpi! :)
    • Gość: Gosza Re: Poligloci - DO DZIEŁA! IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 13.02.02, 15:44
      Jesam nevin. (Nevin sam) Hoću da govorim sa svojim advokatom. - Kiedyś był to
      serbsko-chorwacki. Teraz raczej serbski, ale w Chorwacji też zrozumieją. Oby
      Ci się to nigdy nie przydało. Zdravo!
    • saj.mon po francuskiemu... 13.02.02, 17:29
      Je suis innocent, je voudrai parler avec mon avocat... ( czy jakos tak )

btw. majac slownik powiesz to co trzeba i cie zrozumieja, mimo ze nie bedzie to
      zbyt poprawna skladnia...
    • Gość: Oka Re: Poligloci - DO DZIEŁA! IP: *.17.79.204.lifespan.org 13.02.02, 18:56
      Czesc,
      zapytalam swoja kolezanke, Chinke. Otoz w dialekcie kantonskim ( Cantonese ),
      bedzie to brzmialo:
      "Ngo hai ching bak. Ngo sin yeu yut gor lut see".
      (czytaj tak jak po angielsku)
      Powodzenia!
      Oka.
      • Gość: Ash Re: Poligloci - DO DZIEŁA! IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 14.02.02, 10:22
        "Esu niekaltas, noriu kalbeti su savo advokatu" - lietuviskai.
        • Gość: Krzych Re: Poligloci - DO DZIEŁA! IP: 193.0.74.* 18.02.02, 11:06
          Ar tu kalbi lietuviskai?! Ar tu esi lietuvas/e?!
          • Gość: Krzych Re: Poligloci - DO DZIEŁA! IP: *.dwi.uw.edu.pl 25.02.02, 10:24
            Atrasyk man, labai prasau!!!
            • Gość: Oka Re: Poligloci - DO DZIEŁA! IP: *.17.79.204.lifespan.org 26.02.02, 00:26
              A to po jakiemu?
            • Gość: Acro Krzychuuuu!!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 23:43
              Fajnie to brzmi, co przysyłasz, ale po jakiemu to?? Tak w ogóle, to sobie
              czasem jaj nie robisz?... :)
              • Gość: Krzych Ash!!! IP: 193.0.117.* 03.03.02, 15:33
                Nie robię sobie jaj.
                Powyższe zdania były skierowane do Asha - on zrozumie tylko jakoś się nie
                odzywa.
                • Gość: Oka Re: Ash!!! IP: *.17.79.204.lifespan.org 05.03.02, 00:12
                  Ash, mam nadzieje, ze Ty nam wyjasnisz w jakim jezyku napisal Krzych. I co to
                  oznacza?
    • Gość: nube Re: Poligloci - DO DZIEŁA! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.02.02, 23:21
      d'italiano:
      Sono innocente, voglio [volio] parlare con il mio avvocato.
      Saluto Białystok
      nube
    • Gość: Hegemon A Esperanto IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 20:14
      Dzięki! Czy ktoś ze światowej stolicy esperanto może mi to przetłumaczyc na ten
      język? Kiedyś się uczyłem, ale już chyba sobie nie poradzę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka