w.koronkiewicz 26.04.10, 14:27 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7814972,Jaroslaw_Kaczynski_kandydatem_PiS_na_prezydenta.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogo2 brat tragicznie zmarlego prezydenta startuje... 26.04.10, 14:45 troche pokory, koro...! w.koronkiewicz napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7814972,Jaroslaw_Kaczynski_kandydatem_PiS_na_prezydenta.html Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: właściciel kota startuje 26.04.10, 14:45 - Musimy dokończyć misję ofiar smoleńskiej katastrofy - napisał sam Kaczyński uzasadniając tę decyzję. teraz dopiero sie zaczna orkiestry! oj, bedziemy mogli posluchac hasel: meczennicy, mezowie stanu, bohaterskie smierci, spisek ruskich z niemcami, nosiciel genow bohatera czwartej rp..................... Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: właściciel kota startuje 26.04.10, 14:57 brzmi, jakbys napisal wytycze michnikowi i gazecie na nastepne kilka tygodni.. jak beda pisali pod twoje dyktando, to cie oglosze szara eminnencja tego forum... !!! :) macrow napisał: (....) > > teraz dopiero sie zaczna orkiestry! oj, bedziemy mogli posluchac > hasel:meczennicy, mezowie stanu, bohaterskie smierci, spisek > ruskich z niemcami, nosiciel genow bohatera czwartej rp..................... Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: właściciel kota startuje 26.04.10, 15:00 juz mozesz zaczynac mnie chwalic ;) wlasnie zaczela sie orkiestra :) Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: właściciel kota startuje 26.04.10, 15:15 1:0 dla ciebie... wyborcza relacjonuje dokladnie , wedlug twoich wytycznych... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7814972,Jaroslaw_Kaczynski_kandydatem_PiS_na_prezydenta.html macrow napisał: > juz mozesz zaczynac mnie chwalic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: właściciel kota startuje 26.04.10, 14:59 Wybory 2010. Jarosław Kaczyński kandydatem PiS na prezydenta: "Jesteśmy im to winni" :) sie zaczyyyyyynaaaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: właściciel kota startuje 26.04.10, 15:46 "troche pokory, koro...!" Św. Teresa z Avila mówiła: "Pan Bóg tak lubi pokorę, bo sam jest prawdą najwyższą, a pokora niczym innym nie jest, tylko chodzeniem w prawdzie"[3]. czyżbym zatem skłamał? kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: właściciel kota startuje 26.04.10, 15:53 nie wiedziałem, że wyborcę wobec kandydata musi cechować pokora. zdawało mi się, że jest raczej odwrotnie. ale niech tam. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: właściciel kota startuje 27.04.10, 13:33 > nie wiedziałem, że wyborcę wobec kandydata musi cechować pokora. zdawało mi się > , > że jest raczej odwrotnie. ale niech tam. > To jeszcze dowiedz się, że dziennikarza wobec czytelnika również powinna cechować pokora i właśnie tej pokory ci brak. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: właściciel kota startuje 26.04.10, 16:11 nie, nie sklamales, ale tez, w prawdzie nie chodzisz... troche pokory, koro..!!! w.koronkiewicz napisał: > "troche pokory, koro...!" > > Św. Teresa z Avila mówiła: (...)a pokora niczym innym nie jest, tylko chodzeniem w prawdzie"[3]. > > czyżbym zatem skłamał? kiedy? > Odpowiedz Link Zgłoś
zbychorycho Re: właściciel kota startuje 26.04.10, 17:43 wypowiedź p.koronkiewicza to dno i żenada. brak słów. nigdy nie wzbudzał pan mojego szacunku swoimi tekścikami. a pańskie zachowanie od 2 tygodni pokazało tylko pana prawdziwą naturę. piękny mamy dziś dzień nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
osemek Re: właściciel kota startuje 26.04.10, 19:08 zbychorycho napisał: > wypowiedź p.koronkiewicza to dno i żenada. > brak słów. nigdy nie wzbudzał pan mojego szacunku swoimi tekścikami. a pańskie > zachowanie od 2 tygodni pokazało tylko pana prawdziwą naturę. > piękny mamy dziś dzień nieprawdaż? To proszę tych tekścików nie czytać. Zdrowia pan oszczędzi. Zastanawiam się tylko, co tak pana oburzyło w tym wpisie. Czy Jarosław Kaczyński ma kota? Ma. Czy kandyduje w wyborach prezydenckich? Kandyduje. Więc o co chodzi. Czy na hasło Jaroslaw Kaczyński mamy wszyscy stawać na baczność i prostować palce wzdłuż szwów? A może padać na ziemię i tarzać się w pyle? A jeśli tak, to dlaczego? Bo stracił brata w wypadku lotniczym? A może z innych powodów... Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: właściciel kota startuje 26.04.10, 18:32 w.koronkiewicz napisał: > rel="nofollow">wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7814972,Jaroslaw_Kaczynski_kandydatem_PiS_na_prezydenta.html najlepiej glosujmy na prezydenta z gdanska i premiera z krakowa ciekawe u kogo tym razem pracuje pani jarucka i czy ma juz kolekcje stempelkow i czy pan komorowski na 100% wie po ktorej stronie walczyl jego dziadek Odpowiedz Link Zgłoś
ida.lipcowa Re: brat tragicznie zmarlego prezydenta startuje.. 26.04.10, 20:35 O kurczeeeeeeeeeeee,tak mi wróżka niedawno mówiła ,że niektórzy tu się udzielający to obrzezani osobnicy i się potwierdziło haaaaa.... Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: właściciel kota startuje 27.04.10, 13:46 > czy pan komorowski na 100% wie po ktorej stronie walczyl jego dziadek Jego dziadek razem z kamandoj Bitlesa popłynął w okiean i rozp..ił ruski żółty parachod Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: właściciel kota startuje 26.04.10, 21:06 Widmo kota zawisło nad szczurami. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: właściciel kota startuje 26.04.10, 21:17 Wiadomo było że wystartuje i dobrze, zobaczymy w końcu jakie jest realne poparcie dla PISu. Jakoś nie widać wielkiego aplauzu a na Smoleńsku daleko nie zajedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
barakudaa Re: właściciel kota startuje 27.04.10, 14:56 shiva772 napisała: a na > Smoleńsku daleko nie zajedzie. Skąd wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: właściciel kota startuje 26.04.10, 21:59 azp11 napisał: > Widmo kota zawisło nad szczurami. www.dmko.info/evil1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: właściciel kota startuje 26.04.10, 22:17 azp11 napisał: > Widmo kota zawisło nad szczurami. I szczury pochowały się po kątach. Ciekawe kiedy wyjdą? Może nigdy? Taką mam nadzieję. Brawo azp za super celny wpis. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: właściciel kuku na... 27.04.10, 00:08 muniu juz wystartowal. - Sofia Loren (przepraszam wygladajaca na S.L.) kieruje komitetem. Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: właściciel kuku na... 27.04.10, 11:43 tak to już jest niestety, że osoby publiczne, a tym bardziej osoby wystawiające swą osobę jako kandydata w wyborach liczyć się muszą z publiczną oceną. gdy odbywały się prawybory w platformie wiele spośród mediów oceniało nie tylko samych kandydatów, ale również przedstawiło sylwetki ich żon. gdyż po wyborach staną się pierwszymi damami. i równiez w jakiś sposób reprezentowac będa nasz kraj podczas wizyt obcych delegacji. dlatego nie bardzo rozumiem, dlaczego miałby nas boleć kot Alik? Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: właściciel kuku na... 27.04.10, 11:53 Żeby się tylko pan Rymkiewicz o twoim kocim wątku nie dowiedział, gdyż znów w nerwach częstochowskimi rymami zacznie miotać tym razem pod twoim adresem. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: właściciel kuku na... 27.04.10, 13:59 No właśnie. Media zaczęły promować żony kandydatów jedynie słusznej partii na długo przed wyborami a o pani Marii Kaczyńskiej czy pani Annie Walentynowicz przypomniały sobie na chwilę po ich śmierci. Czy już koledzy wyjaśnili ci jak działa czarna lista GW? Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: właściciel kuku na... 27.04.10, 16:54 co do Marii Kaczyńskiej to widziałem wiele artykułów dotyczących tej wspanialej osoby. zarówno przed wyborem Lecha na prezydenta, jak i po. zatem zarzut o zapomnieniu przez media uważam za nieprawdziwy. pojęcia natomiast nie miałem, że Anna Walentynowicz była żoną któregokolwiek z kandydatów na urząd prezydenta. i że trzeba ją w tym kontekście przedstawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: właściciel kuku na... 27.04.10, 18:33 Bzdury pleciesz,albo glowe popiolem posypujesz,jak wiekszosc gryzipiorkow. - Media zapomnialy,co za zycia o Marii Kaczynskiej wypisywaly.Zatem,zarzut ten jest prawdziwy. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: właściciel kuku na... 27.04.10, 22:59 Zgadzam się z tobą. Nie zapomniałem Rydzyka (a jego medium zapomniało), który nazwał panią Marię czarownicą, która jest pierwsza w kolejce do eutanazji. No to spełniło się jego marzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: właściciel kuku na... 01.05.10, 17:06 Zapomniałeś o najistotniejszej rzeczy. Kto posunął się do takiej podłości, by wysyłać kapusia z dyktafonem na wykłady? Kto upublicznił prywatną wypowiedź skierowaną do grona studentów? Mylą się więc ci, którzy myśleli, że minęły bezpowrotnie czasy, kiedy ubecy chodzili z dyktafonami na msze, zakładali podsłuchy w konfesjonałach. Ubeckie media wciąż stosują takie podłe metody. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: właściciel kuku na... 01.05.10, 17:13 Jasne, nie ten jest podły, kto miota obelgami, tylko ten, kto te obelgi ujawnia. No ale wiadomo, ojcu tadeuszowi uchodzi wszystko zwłaszcza, gdy wyborców dostarcza. Zdejmij beret, bo cię tak ucisnął że p... już całkiem bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: właściciel kuku na... 01.05.10, 17:39 Ujawni? A to dobre. Tu nie chodziło o ujawnienie, ale o takie rozdmuchanie, powtarzanie przy każdej okazji, by wbić do głowy każdemu bez wyjątku skojarzenie - prezydentowa-czarownica. Jak ognia unikasz spojrzenia na ten incydent całościowo - ubeckie media nasyłają na Rydzyka szpiega, by go inwigilował, nagrywał jego wypowiedzi skierowane do studentów. Podstępnie zdobyte nagranie media upubliczniły, rozdmuchały do gigantycznych rozmiarów. To, że napisałeś już tyle postów a ani razu nie odniosłeś się ani słowem do tych metod, dowodzi, że takie metody cię nie rażą, że uważasz je za dopuszczalne, że je akceptujesz. "Zdejmij beret, bo cię tak ucisnął że p... już" Gratuluję poziomu argumentacji. Co za dno. Szkoda, że nie widzisz tego, prymitywie. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: właściciel kuku na... 01.05.10, 17:57 Gratuluję poziomu argumentacji. Co za dno. Szkoda, że nie widzisz tego, prymity > wie. Dostosowałem się twojej poetyki . Przynajmniej nie każę ci się d.. całowac. Po prostu nie masz jaj, żeby przyznac, że Rydzyk zachował się wobec śp. prezydentoqwej jak ostatni cham. Twoje wykręcanie się, wicie, mieszanie do tego ub nic tu zmienic nie może. Miłośc jest slepa, jak widac. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: właściciel kuku na... 02.05.10, 19:41 Z lotrem ciebie porownac nie mozna,bo bedzie to krzywda dla tego drugiego. stach konwa napisal: >Po prostu nie masz jaj,zeby przyznac,ze Rydzyk zachowal sie wobec >sp.prezydentoqwej jak ostatni cham. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: właściciel kuku na... 02.05.10, 20:18 Myliłem się, zapomniałem o tobie. Rydzyk jest tylko przedostatni. Gorzej jeśli się dowie, że istnieje dowód na teorię Darwina, gdy przeczyta twoją tfurczośc. Masz banana i nie dźwągaj więcej. (tu rzut importowanym owocem w stronę ostaniego małpoluda; szkoda, że państwo tego nie widzą, jak rzekłby śp. Jan C.) Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: właściciel kuku na... 03.05.10, 08:35 Panstwo nie musza widziec,wystarczy,ze ostatni malpolud to odczul. >(tu rzut importowanym owocem w strone ostatniego malpoluda...) Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: właściciel kuku na... 03.05.10, 10:25 Co, Magilla, banan ci nie smakował? Następnym razem to nie będzie zwykły banan, ale Chiquita. Obiecuję. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: właściciel kuku na... 03.05.10, 13:19 Nie,nie smakowal,dlatego rzucilem nim w ostatniego malpoluda. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: właściciel kuku na... 03.05.10, 13:40 A ty masz kłopoty z "tobie", "siebie", "jego" itd :) I nie wierzę że wiesz co to znaczy korelacja. Szczerze się uśmiałam, panowie, z waszej wymiany zdań. Aż sie rodzina pyta co tam takiego śmiesznego się w necie urodziło. Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: właściciel kuku na... 03.05.10, 20:11 Po obiedzie w Kruszynianach jestes,co niecos w siebie wpakowales? Jesli tak,to uwazaj ze smiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: właściciel kuku na... 03.05.10, 20:16 Jadłem jeczpoczmaki. Bardzo smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: właściciel kuku na... 03.05.10, 20:36 Na ktorym drzewie ten specjal wciskales w siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: właściciel kuku na... 03.05.10, 21:07 Nie bój się Magilla. Nikt nie zajął twojego drzewa. Tak silnie je oznakowałeś swoimi płynami fizjologicznymi, że wszyscy je szerokim łukiem omijają zatykając nosy z całych sił. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: właściciel kuku na... 03.05.10, 21:29 Probowales zawlaszczyc cudze drzewo,nie wystarcza ci twoje. - Zachlanny jestes szerokonosy. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: właściciel kuku na... 03.05.10, 21:45 Jak ty mozesz uwierzyc majac przepasc miedzy czytaniem i rozumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: właściciel kuku na... 03.05.10, 22:26 > Jak ty mozesz uwierzyc majac przepasc miedzy czytaniem i > rozumieniem? Brawo, autoreleksja się u ciebie odezwała. Gratuluję. Jeszcze jakiś milion lat i człowiekiem zostaniesz, magilla. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: właściciel kuku na... 04.05.10, 08:30 Skoro jestes juz na etapie antropomorfizacji,wyjasnij mi shiva vel d.stocki znaczenie wyrazu autoreleksja - przyznaje sie,ze hebrajskiego nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: właściciel kuku na... 04.05.10, 10:06 Ten twój wpis świadczy o fakcie, że ten milion lat to nadmierny optymizm i że się myliłem. Ty za gorylami jesteś, więc Magilla to dla ciebie niezasłużony komplement. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: właściciel kuku na... 04.05.10, 11:21 Ty mi nie migaj sie opisami swoiego gatunku,wyjasnij tylko co to "autoreleksja". Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: właściciel kuku na... 04.05.10, 15:11 To samo, co autorefleksja. Zauważ, co było przed co. O polskie czcionki nie upominam się. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: właściciel kuku na... 04.05.10, 23:24 Oczekiwalem merytorycznej odpowiedzi.I watpie w twoja umiejetnosc poruszania sie po drodze zpozyczen. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: właściciel kuku na... 03.05.10, 11:22 d.stocki napisał: > Po prostu nie masz jaj, Konwa - a ty masz jaja? Odpowiedź jest zbędna. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: właściciel kuku na... 03.05.10, 13:22 Panowie dajcie mu spokoj - znowu bedziemy mieli klopot z kolejnymi jego nickami. Odpowiedz Link Zgłoś
alzb Re: właściciel kuku na... 28.04.10, 00:53 > Bzdury pleciesz,albo glowe popiolem posypujesz,jak wiekszosc > gryzipiorkow. - Media zapomnialy,co za zycia o Marii Kaczynskiej > wypisywaly.Zatem,zarzut ten jest prawdziwy. To fakt, ze media o p Kaczynskiej pisaly i mowily duzo. Wiec nie mow ze nic w mediach o niej nie bylo. Sam pamietam jak na antenie pewnego radia pewien ojciec dyrektor wyzywal ja od "czarownicy". Ale pamietam tez teks z GW opisujacy ja jako bardzo ciepla i mila osobe. Bywalo wiec roznie. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: właściciel kuku na... 28.04.10, 08:56 Tekst o bardzo cieplej i milej Pani Marii Kaczynskiej,nie dziwie sie,ze pamietasz.Po katastrofie wszystkie media,widzac reakcje narodu polskiego,nagle "odkryly"pozytywne cechy pary prezydenckiej. Gownianna nie mogla pozostac w tyle i poczynila krotka notke o Pani Marii Kaczynskiej.Nie znam tresci tej notki,mysle,ze jest podobna w swej tresci do miny Michnika, wypowiadajacego sie wTVP"cieplo" o parze prezydenckiej. Wczesniejsze okreslenia medialne,to problem twoiej amnezii. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka50 Re: właściciel kuku na... 28.04.10, 13:35 41288bs napisał: > Gownianna nie mogla pozostac w tyle i poczynila krotka notke o Pani > Marii Kaczynskiej. Nie uwłacza aby Twojej osobistej godności czytanie tejże? Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: właściciel kuku na... 01.05.10, 21:02 Na pokład samolotu lecącego do Smoleńska wsiadł mały, kłótliwy prezydent, zaściankowy i ksenofobiczny, mierny polityk. Autor słów " spieprzaj dziadu", "małpa w czerwonym" "ja panią załatwię" itd. nie znający refrenu hymnu, ... Pośmiewisko nie tylko satyryków, ale i całej Europy, prezydent z wyjątkowo niskim poparciem społecznym, ... W trumnie ze Smoleńska przywieziono "wybitnego męża stanu", "patriotę", "bohatera narodowego", "ojca narodu", równego królom", ... W związku z tym pytam: KTO PODMIENIŁ CIAŁO? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: właściciel kuku na... 03.05.10, 12:01 OOOOOOOOOOOOO......... Szczury już powychodziły z nory? Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: właściciel kuku na... 03.05.10, 13:00 No przecież się ujawnileś. dawno cię nie było. Sam sobie się dziwisz? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: właściciel kuku na... 03.05.10, 13:13 Konwa, widzę, że takie żarciki cię rajcują. Dlaczego mnie to nie dziwi? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: właściciel kuku na... 03.05.10, 13:18 iwonka50 napisała: > 41288bs napisał: > > Gownianna nie mogla pozostac w tyle i poczynila krotka notke o Pani > > Marii Kaczynskiej. > > Nie uwłacza aby Twojej osobistej godności czytanie tejże? Zawsze to dobrze wiedzieć jak "narodek" jest brany w obroty:) Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: właściciel kuku na... 27.04.10, 18:47 a ja pojęcia nie miałem, że zwierzęta domowe uczestniczą w wyborach prezydenckich i że trzeba je w tym kontekście przedstawiać, właścicielu rowera. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: właściciel kuku na... 27.04.10, 18:58 w.koronkiewicz napisał: > co do Marii Kaczyńskiej to widziałem wiele artykułów dotyczących tej wspanialej > osoby. zarówno przed wyborem Lecha na prezydenta, jak i po. zatem zarzut o > zapomnieniu przez media uważam za nieprawdziwy. > pojęcia natomiast nie miałem, że Anna Walentynowicz była żoną któregokolwiek z > kandydatów na urząd prezydenta. i że trzeba ją w tym kontekście przedstawiać. 50 lat temu w usa przez 4 kadencje pelnil urzad prezydenta facet ktory wiekszosc (moze calosc) prezydentury spedzil na wozku inwalidzkim (a byly to czasy wielkiego kryzysu i wojny). dodatkowo jego zona byla jego krewna. miedzy mediami mial on gentlemans agreement i dlatego dzis istnieje doslownie kilka i to prywatnych zdjec przedstawiajacych go na wozku a amerykanie uwazaja go za jednego z najlepszych swoich prezydentow w czasach dzisiejszych gdyby startowal w polsce media by go zjadly i nie mialby nawet szans zaprezentowac swoich ogromnych mozliwosci. warto sie nad tym zastanowic jesli za najwazniejsza cecha tego kandydata ma byc posiadanie kota Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 27.04.10, 18:15 Zgiń przepadnij maro jedna! Mam nadzieję że jak sie pojawiłeś tak znikniesz. Pokonałeś kryzys w Ameryce? No nie moze być, już cie stać na neta znowu? Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 18:39 Właśnie postanowiłem trochę tu zabawić w myśl przysłowia - psy szczekają a karawana jedzie dalej. Wiedziałem, że ta agresywna choleryczka urągająca swoim jestestwem nie tylko profesji nauczyciela, ale również przeciętnej przedstawicielce płci pięknej mnie zaatakuje chamskimi insynuacjami wyssanymi z palca (przyjmijmy taką wersję roboczą). Niczego mądrzejszego nie spodziewałem się od osoby na takim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 18:42 Spadaj szujo. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 18:50 Schamiałaś do reszty, psychopatko. Nie zniżę się do twego poziomu i oszczędzę ci wyzwisk, bo się tobą brzydzę Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 18:52 shiva772 napisała: > Spadaj szujo. musze przyznac latarnikowi ze jak na osobe szczycaca sie tym ze pracujesz jako nauczyciel twoje posty nie przystoja srednio rozgarnietemu uczniowi szkoly podstawowej, a wiedza merytoryczna w nich zawarta jest zastraszajaca. jak je czytam nasuwa sie pytanie nie tylko o to jakie kryteria nalezy obecnie spelnic zeby zostac nauczycielem, ale rowniez jak niskie sa kryteria zeby otrzymac swiadectwo ukonczenia szkoly podstawowej. kiedy czytam tego poziomu posty osoby szczycacej sie byciem nauczycielem nie dziwi mnie to ze nie jestesmy miastem naukowcow czy poetow lecz w zamian slyniemy ze kononowiczow, skinow czy anarchistow... zenada... Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 19:01 Jaka wiedza i o co ci chodzi konkretnie Fiacie, moze więcej szczegółów???? Nie pierwszy raz mi się tuataj coś, choć niewiadomo co, zarzuca. Z Latarnikiem, znanym tu antysemitą i opluwaczem Polaków, który klika z USA i traktuje nas wszystkich jak przygłupich, biednych kuzynów, znamy sie nie od dziś. Ten pan jest skończonym chamem o czym wkrótce się dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 19:05 Jeszcze jedna kwestia Fiucie, jestem tu prywatnie, reprezentuję siebie. Nie szczycę się tym jaki zawód wykonuję. Pracuję co prawda 40 godzin tygodniowo ale już jestem po pracy..Inaczej moze...jaki ty zawód wykonujesz i dlaczego sam się kryjesz za swoim zgrabnym nikiem a mój zawód wyciagasz przy okazji gadki-szmatki o polityce???? Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 19:21 Kopa lat, Fiacie. Nie odpowiadaj jej, bo się od niej nie odczepisz. Wystarczy, że starzy bywalcy forum będą mieli niezły ubaw, gdy przeczytają o moim rzekomym "opluwaniu Polaków" więc jej (w domyśle) wielkim patriotyzmie. Jak to niektórzy mówią - nie warto bić się z góvnem Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 19:49 "Media zapomnialy,co za zycia o Marii Kaczynskiej wypisywaly.Zatem,zarzut ten jest prawdziwy." a jakiś przykład? co konkretnie i gdzie? ja pamiętam tylko wypowiedź ojca dyrektora który nazwał panią prezydentową "Ty czarownico". nie pamiętam niestety jak zareagował wówczas własciciel kota vel charyzmatyczny przywódca? wdzięczny tez będę za wiersz oburzonego wówczas Rymkiewicza. albo pełen oburzenia program Pośpieszalskiego. gdzie wówczas byliście obrońcy czci i wiary? Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 20:10 Niedlugo po wyborach prezydenckich,GW przytoczyla wypowiedz bylego prezydenta A.Kwasniewskiego o urodzie(porownanie dnia z noca)Pan Jolanty i Marii.To tylko jeden przyklad z wielu o podobnej tresci. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 19:57 Tu cię boli :) Wcale nie rzekomym opluwaniu, kto tu bywa dobrze wie jakich argumentów i przekonań nas tu zaraz będziesz uczył. Dla przypomnienia twoja wypowiedź w której poniżasz nas Białostoczan: forum.gazeta.pl/forum/w,52,99391977,99434546,Re_Wschodzacy_Bialystok_drugie_podejscie.html I tego ci nigdy nie zapomnę stary oszuście. Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 20:11 ale cytujesz nickalatarnika. ja zatem jeszcze raz powtórzę moje pytania: które media obrażały Marię Kaczyńską i w jaki sposób? i jak zareagowali na wypowiedź ojca Rydzyka, który zwrócił sie do pani prezydentowej "Ty czarownico" dzisiejsi strażnicy moralności: Rymkiewicz i Pospieszalski? oraz w jaki sposób zareagowała osoba przedstawiana nam jako charyzmatyczny przywódca, kiedy ojciec dyrektor obrażał w ten sposób nie tylko pierwszą damę ale cały pałac nazwał "szambem"? czy wyraził publicznie swe oburzenie? a może zbojkotował owa rozgłośni i przestał pojawiać się na jej antenie? Odpowiedz Link Zgłoś
barakudaa Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 20:14 Koro a co ty do kotuuuf masz? Jakieś przykre wspomnienia z safari? Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 21:17 w.koronkiewicz napisał: > ale cytujesz nickalatarnika. > ja zatem jeszcze raz powtórzę moje pytania: które media obrażały Marię Kaczyńsk > ą > i w jaki sposób? > i jak zareagowali na wypowiedź ojca Rydzyka, który zwrócił sie do pani > prezydentowej "Ty czarownico" dzisiejsi strażnicy moralności: Rymkiewicz i > Pospieszalski? oraz w jaki sposób zareagowała osoba przedstawiana nam jako > charyzmatyczny przywódca, kiedy ojciec dyrektor obrażał w ten sposób nie tylko > pierwszą damę ale cały pałac nazwał "szambem"? czy wyraził publicznie swe > oburzenie? a może zbojkotował owa rozgłośni i przestał pojawiać się na jej ante > nie? koro tak trzymaj. pamiec narodu jest b krotka - tak jak tu widac. osobiscie mam nadzieje ze komorowski przegra. za bute Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 21:20 w.koronkiewicz napisał: > ale cytujesz nickalatarnika. > ja zatem jeszcze raz powtórzę moje pytania: które media obrażały Marię Kaczyńsk > ą > i w jaki sposób? > i jak zareagowali na wypowiedź ojca Rydzyka, który zwrócił sie do pani > prezydentowej "Ty czarownico" dzisiejsi strażnicy moralności: Rymkiewicz i > Pospieszalski? oraz w jaki sposób zareagowała osoba przedstawiana nam jako > charyzmatyczny przywódca, kiedy ojciec dyrektor obrażał w ten sposób nie tylko > pierwszą damę ale cały pałac nazwał "szambem"? czy wyraził publicznie swe > oburzenie? a może zbojkotował owa rozgłośni i przestał pojawiać się na jej ante > nie? pl.wikiquote.org/wiki/Tadeusz_Rydzyk#Cytaty_Tadeusza_Rydzyka A to, co dzisiaj się stało, to jest skandal. Nie nazywajmy tego inaczej. To są osoby publiczne. Nie nazywajmy nigdy, że szambo jest perfumerią. * Opis: Komentarz Tadeusza Rydzyka w Radiu Maryja dotyczący spotkania 8 marca 2007 z inicjatywy Marii Kaczyńskiej z ponad 50 dziennikarkami w sprawie zmiany konstytucyjnych odnoszących się do ochrony życia od momentu poczęcia [2] ponizej jest tez odpowiedz madajczaka na ten tekst Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 22:06 Podejrzewam, że ten post nie jest do mnie, ale pewności nie mam. Co zrobiły media? Przede wszystkim kłamały, że używając słowo "szambo" Rydzyk miał ma myśli pałac prezydencki. Ty też jesteś ofiarą ich propagandy, jak widać "na załączonym obrazku". Rozdmuchały też ten incydent do granic absurdu. Podobnie było ze słynną już historią z reklamówką. Wmówili ludziom, że to jakaś wielka wpadka, bo widocznie nic innego na nią znaleźć nie mogli. Jakieś dziwne kompleksy mieli ci dziennikarze, ponieważ wsiadając do samolotu mogła ona nieść co chciała. O tej historii z czarownicą i o czerwonej reklamówce media powtarzały dziesiątki razy, by w opinii przeciętnego człowieka taki obraz pani Marii utrwalić. Dopiero po jej śmierci przeciętny, zapracowany Polak dowiedział się, że pani Kaczyńska była osobą wykształconą, znała biegle kilka języków, była dobrą żoną i że para prezydencka darzyła się wzajemnie miłością i szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 22:30 nick_llatarnika napisał: > Podejrzewam, że ten post nie jest do mnie, ale pewności nie mam. > > Co zrobiły media? Przede wszystkim kłamały, że używając słowo "szambo" Rydzyk > miał ma myśli pałac prezydencki. Ty też jesteś ofiarą ich propagandy, jak widać > "na załączonym obrazku". zenek bez przesady. rydzyk wielokrotnie sie wypowiadal zle o prezydentowej i to jest fakt: www.youtube.com/watch?v=o8v3mrmjc0g&feature=PlayList&p=38371FCB1455DCBE&index=1 Pani prezydentowa z taką eutanazją? Ty czarownico! Ja ci dam! Jak zabijać ludzi, to sama się podstaw pierwsza * Opis: Opinie wygłoszone w kwietniu 2007 r. podczas wykładu w Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu. * Źródła: o Notatka prasowa: O. Rydzyk o prezydentowej: czarownica, która powinna się poddać eutanazji, Wprost.pl, 8 lipca 2007 o Nagrania (audio, 6 fragmentów): youtube, 9 lipca 2007 o Transkrypcja nagrań: Co powiedział o. Rydzyk?, Gazeta.pl, 9 lipca 2007 Oni przygotowują eutanazję. I jeszcze Olejnikowa pluje w twarz. I pani Środa. Ona w przeddzień mówiła publicznie o wprowadzeniu eutanazji w Polsce. I na drugi dzień idzie i jest uwiarygodniona [spotkaniem u prezydentowej]. I dlatego powiedziałem bardzo mocno, żeby zareagowali. To było w stylu „tak – tak”, „nie – nie”. Dobro oddzielić od zła. Prawdę od kłamstwa. Szambo od perfumerii. To jest walka między dwiema lożami. * Notatka prasowa: Wprost.pl, 8 lipca 2007 pl.wikiquote.org/wiki/Tadeusz_Rydzyk#Cytaty_Tadeusza_Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 23:14 Musisz mi uwierzyć, że nie jestem z o.Rydzykiem w żaden sposób spokrewniony i że nie jest on proboszczem w mojej parafii, więc nie bardzo rozumiem dlaczego uraczyłeś mnie słabej jakości nagraniem z jego zajęć. Ten "student" który jak się domyślam, ukrytym dyktafonem dokonał tego nagrania ma zapewnioną karierę w TVN i w GW, ale to też żadna moja rodzina. O.Tadeusz nie upoważnił mnie bym wypowiadał się w jego imieniu, więc lepiej niech każdy mówi za siebie. Wracając do tematu, podtrzymuję swoją opinię, że słowo "szambo" zostało kłamliwie przypisane przez media pałacowi prezydenckiemu Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 04:58 nick_llatarnika napisał: > Wracając do tematu, podtrzymuję swoją opinię, że słowo "szambo" zostało > kłamliwie przypisane przez media pałacowi prezydenckiemu jesli media rzeczywiscie przypisaly szambo palacowi prezydenckiemu to sie zgadzam ze klamliwie, bo rydzyk mowiac szambo mowil wylacznie o s.p. marii kaczynskiej Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 12:38 "Ten "student" który jak się domyślam, ukrytym dyktafonem dokonał tego nagrania ma zapewnioną karierę w TVN i w GW, ale to też żadna moja rodzina. O.Tadeusz nie upoważnił mnie bym wypowiadał się w jego imieniu, więc lepiej niech każdy mówi za siebie." Także ten student ciebie nie upoważniał, byś mówił w jego imieniu, więc albo zamilcz pozwalając, by mówqił za siebie, albo przyjmij do wiadomości, że jesteś osobą dwulicową i pogódź się z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 15:53 > Także ten student ciebie nie upoważniał, byś mówił w jego imieniu, > więc albo zamilcz pozwalając, by mówqił za siebie, albo przyjmij do > wiadomości, że jesteś osobą dwulicową i pogódź się z tym. Gdzie ja mówię w imieniu jakiegoś studenta??? Ja tego człowieczka mam gdzieś a pisanie w jego imieniu uwłaczałoby mojej godności. Coś ci się pokićkało w tym durnym łbie. Jeżeli już rzucasz oszczerstwa, to musisz je bardziej racjonalnie uzasadniać. Pod jakim nickiem pisałeś poprzednio, głąbie? Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 21:38 Czy potrafisz uczciwie nazwac obelgę ojca T. pod adresem śp. Marii Kaczyńskiej? Jeśli nie, to się zamknij. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 01.05.10, 16:54 > Czy potrafisz uczciwie nazwac obelgę ojca T. pod adresem śp. Marii > Kaczyńskiej? Jeśli nie, to się zamknij. Buuueeeechachacha To była prywatna wypowiedź w zamkniętym gronie studentów. To ubeckie media zrobiły z tego obelgę w myśl zasady po trupach do celu. Oczywiście, domyślam się, że ty pochwalasz taką postawę, że wysyła się kapusia z dyktafonem na wykład, by szukać na kogoś haków, pochwalasz grzebanie w góvnie. Czy ty też nagrywasz rozmowy telefoniczne swoich przyjaciół i rodziny? Czy też gdy to będzie w twoim interesie je upublicznisz? Podejrzewam, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 01.05.10, 17:10 Głupek jesteś- tylko nie traktuj tego jak obelgi, ponieważ jest to moja prywatna opinia w zamknietym gronie internautów korzystających z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 03.05.10, 12:09 d.stocki napisał: > Czy potrafisz uczciwie nazwac obelgę ojca T. pod adresem śp. Marii > Kaczyńskiej? Jeśli nie, to się zamknij. Konwa mać - a jak ocenisz poniższe wypowiedzi (to tylko mała część): ”Ja uważam prezydenta Lecha Kaczyńskiego za chama” ”Apeluję do Lecha Kaczyńskiego, żeby wytrzeźwiał i wreszcie przedstawił opinii publicznej, co naprawdę myśli w pełni swoich przytomnych sił” ”kartofel, alkoholik, wstrętny kaczor” „Już za 297 dni będziemy mogli powiedzieć: były prezydent Lech Kaczyński… były prezydent Lech Kaczyński” "wyginiecie jak dinozaury" "dorżniemy watahę" "Jaka wizyta, taki zamach, bo z 30 metrów nie trafić w samochód to trzeba ślepego snajpera” "Jaki prezydent, taki zamach" „Ten kto strzelał w stronę kolumny Prezydenta RP to miał słabe oko” itp.... itd......... Konwa mać, zamknij r..a. To nie będzie bolało. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 03.05.10, 12:59 Dokładnie tak samo jak wypowiedź ojca Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 03.05.10, 13:36 To kiedy zamkniesz r..a? Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 03.05.10, 13:45 Zaczynam podejrzewac, że to jednak ciebie i magillę PO wynajęła, żeby pokazac obraz przeciętnego wybrocy PiS. Fatalny obraz. jesteście wyjątkowo skuteczni w ośmieszaniu elektoratu JK. Ale ja znam wielu wyborców PiS i wcale nie są kretynami, chamami, antysemitami, więc obu was podejrzewam o płatny sabotaż. A to, co widzisz w lustrze, czyli ryj, dotyczy tylko ciebie. Inni maja twarze. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 03.05.10, 15:10 Przecież każde dziecko wie, że "jedynie słuszna TV" i "jedynie słuszna" gazetka codzienna przez ostatnie kilka lat pokazywała "jedynie słuszny i prawdziwy" obraz śp. Lecha Kaczyńskiego i wyborców PiSu. Gdzie mi tam do nich. Ty swoją "twarz" dawno straciłeś. Został ci tylko "ryj" (ty to napisałeś). Ja zastosowałem "wersję koncertową". Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 21:43 To jak z tymi moimi sugestiami, że "GW" kochała śp. pamięci prezydenta? Gdzie to napisałem? Czy po prostu plujesz na oślep? Znajdź albo przyznaj, że kłamiesz. Oczwywiście ani nie znajdziesz,ani sie nie przyznasz. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 01.05.10, 17:19 On ma jednak hucpę. Nie odpowiedział mi na żadne postawione pytanie, nie przeprosił mego ojca a ma czelność zadawać mi pracy i każe czegoś szukać. Co za bezczelny typ. Już od tygodnia głowię się nad jego sugestią, że rzekomo piszę dla pieniędzy w związku ze zbliżającymi się wyborami. Tylu forumowiczów chciałoby też trochę kasy uszczknąć pisząc na forum, a ten osobnik prymitywnie próbuje odwrócić uwagę i zaczyna obrzucać mnie pytaniami, żądaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 01.05.10, 17:48 Gdzie się pchasz bez kolejki, prostaku? Zacznijmy od początku: forum.gazeta.pl/forum/w,52,110583088,110669877,Re_idz_do_szeptuchy_moze_ona_ci_pomoze.html?wv.x=1 Zwróć uwagę na datę Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 03.05.10, 11:20 d.stocki napisał: > albo przyjmij do > wiadomości, że jesteś osobą dwulicową i pogódź się z tym. Stachukonwa vel d.stocki - śmiesz wytykać komuś dwulicowość? Konwa mać - wolne żarty. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 03.05.10, 11:29 Nie będziesz mi dyktował, co mi wolno, a co nie. Sio! Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 23:03 Co nie zmienia faktu, że twój ojczulko tadziulko ją obraził. Ale co ja ślepemu o kolorach mówię... Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 00:58 > Co nie zmienia faktu, że twój ojczulko tadziulko ją obraził. Ale co > ja ślepemu o kolorach mówię... Kolejny psychol? Przecież mój ojciec ma zupełnie inaczej na imię, ale on oczywiście wie lepiej. Do tego prymityw. Teraz próbuje wmówić, że GW i TVN panią Marię i jej męża kochały, tylko Rydzyk ich nienawidził a jeszcze miesiąc temu tacy jak on zwolenników prezydenta od moherów wyzywali. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 10:35 Teraz próbuje wmówić, że GW i TVN panią Marię i jej męża > kochały, ???? Gdzie tak napisałem? Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 16:08 Przede wszystkim przeproś mego ojca, prostaku. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 21:32 Nie pochlebiaj sobie zbytnio. Białostoczaninem to jestem ja a nie ty. Ty jesteś ze wsi i obecnie mieszkasz w Białymstoku. To nie znaczy, że mam coś przeciw mieszkańcom wsi, ale ostrożniej trochę z tą tytułomanią i przemawianiem w moim imieniu. Możesz kiedyś na tym się przejechać, gdy rodowity Białostoczanin spyta się ciebie w której podstawówce się uczyłaś. Teraz przeczytaj uważnie podlinkowany przez ciebie post, bo się ośmieszasz. Tylko ktoś tak upośledzony umysłowo jak ty wyczyta tam, że rzekomo poniżam Białostoczan. Tylko dureń nie przyzna mi racji, że dużo mniejszy Olsztyn ma dużo więcej okazałych budowli, kamienic niż Białystok. Inne miasta spod germańskiej administracji, takie jak Wrocław czy Gdańsk też mają okazalsze budynki. Nie ma co się oszukiwać. Gdybyś trochę znała historię mego miasta, wiedziałabyś jakich zniszczeń Białystok. Gdybyś była rodowitą Białostoczanką, to byś wiedziała, co nadawało uroku temu miastu - ludzie. Mieli swój koloryt, tylu oryginalnych osób miało rzadko które miasto. Dziś niektórzy słyszeli o Albinie, Andrzeju B., Dziekanie a ja ich spotykałem i znałem całe mnóstwo takich barwnych postaci. Wielu z nich osiągnęło sukcesy w kraju i za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 21:50 Dobra, dobra nie tłumacz się, robisz to jak zwykle nieudolnie. Fakty jak do tej pory są takie, że ja tu mieszkam od urodzenia a ty jesteś w Stanach. Wielokrotnie dajesz upust swojej nienawiści do prawosławnych jak też do mieszkańców wsi. Z uporem maniaka coś mi imputujesz, waląc kulą w płot. Podkleić jeszcze troszkę linków do tego jak wyzywasz co niektórych od kacapów, świń i innych tego typu? Wiesz co łośku?? Swoim dawnym zwyczajem zignoruję cię, bo wolę dzieciom Muminki poczytać ale wiedz, że nie wszystkim tutaj wciśniesz że jesteś milusim Białostoczaninem. Ja tu jestem u siebie, od pokoleń a ty możesz jedynie się odnieść do swojej smutnej emigracyjnej egzystencji. Nie ma cię tu od wielu lat więc nie masz nic do powiedzenia! Adieu. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 22:28 shiva772 napisała: > Dobra, dobra nie tłumacz się, robisz to jak zwykle nieudolnie. Fakty > jak do tej pory są takie, że ja tu mieszkam od urodzenia a ty jesteś > w Stanach. Wielokrotnie dajesz upust swojej nienawiści do > prawosławnych jak też do mieszkańców wsi. Z uporem maniaka coś mi > imputujesz, waląc kulą w płot. Podkleić jeszcze troszkę linków do > tego jak wyzywasz co niektórych od kacapów, świń i innych tego typu? > Wiesz co łośku?? Swoim dawnym zwyczajem zignoruję cię, bo wolę > dzieciom Muminki poczytać ale wiedz, że nie wszystkim tutaj > wciśniesz że jesteś milusim Białostoczaninem. Ja tu jestem u siebie, > od pokoleń a ty możesz jedynie się odnieść do swojej smutnej > emigracyjnej egzystencji. Nie ma cię tu od wielu lat więc nie masz > nic do powiedzenia! Adieu. mylisz sie i/lub nie znasz prawa. kazdy z polskim obywatelstwem, niezaleznie od miejsca zamieszkania, moze glosowac w polskich wyborach, a wiec niezaleznie od jakiego czasu kogos w polsce nie ma, MA cos do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 22:43 Gdyby to ode mnie zależało zabrałaby prawo głosu tym wszystkim pseudo Polakom którzy po kilkuletnim pobycie na Jackowie zapomnieli jak się mówi po Polsku. Nie ma to zresztą żadnego znaczenia. Prawo głosu nie znaczy że ten typ ma jakiekolwiek pojęcie o naszych realiach. Śmie nam mówić co mamy robić a sam zawinął kitę i uciekł. Innymi słowy nie poradził sobie a nam mówi jak mamy tutaj żyć. Wie tyle co przeczyta w gazecie i necie a, że mu tam między wszelkimi nacjami ciężko to i nam tutaj swój katho/white power pragnie przeszczepić :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 23:04 zacz ęła się jarkowa kampania, więc udawani "obiektywni emigranci" się uaktywnili. Pecunia non olet. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 23:39 Czy ktos czyni ci zarzut w sprawie twoich preferencji wyborczych? Badz ty"obiektywny"i zamknij sie. Bede glosowal na Jarka! Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 00:07 Nie sądź innych po sobie, politruku. Nigdy w życiu nie należałem do żadnej partii politycznej. W jaki sposób mogę więc zarobić pieniądze na wyborach? Odpowiesz czy też tak sobie fantazjowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 10:46 > Nie sądź innych po sobie, politruku. Chcesz poznać prawdziwego fanatycznego politruka, który zachowuje się niemal jak zmartwychwstały czekista, który odkrył, że teraz może robić prawie to samo, ale pod innym sztandarem? Przeczytaj to, co sam piszesz, o ile sam wytrzymasz w tym szambie, które kilkoma zaledwie wpisami tu uczyniłeś. -- "Każda prawdziwa wielkość ma w sobie coś z chama. Tylko miernoty nauczają dobrych obyczajów" (Wystan H. Auden) Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 01.05.10, 17:52 > Chcesz poznać prawdziwego fanatycznego politruka, który zachowuje się niemal ja > k > zmartwychwstały czekista, który odkrył, że teraz może robić prawie to samo, ale > pod innym sztandarem? Co ten czubek konfabuluje? Tylko durny łem może wymyślać na poczekaniu takie pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 01.05.10, 17:59 W wymyślaniu pierduł nie dorównam ci w żadnym wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 03.05.10, 11:45 d.stocki napisał: > zacz ęła się jarkowa kampania, więc udawani "obiektywni emigranci" > się uaktywnili. Pecunia non olet. Konwa, dawno mnie tu nie było. Jak to miło znowu poczytać twoje wypociny. Jeśli chodzi o kampanię wyborczą, wziąłeś sobie do serca rozkaz z KC PZPO: szachimat.salon24.pl/95940,platforma-kaze-sobie-kadzic-w-sieci poland.indymedia.org/pl/2010/05/51089.shtml Miłego kadzenia:) Na pewno wypełnisz zadanie w 400 % i będziesz kadził jedynie słusznej PZPO i jej kandydatowi do żyrandoli w Pałacu znacznie dłużej niż standardowe 30 minut:) Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 03.05.10, 12:57 Czy byłbyś uprzejmy podac jakikolwiek przykład tego kadzenia? Czy po prostu pomawiasz mnie z nudów ewentualnie wrodzonego chamstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 04.05.10, 19:10 Każdy twój wpis zajeżdża czadem, który przejąłeś od swoich skoorwionych "autorytetów". Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 00:01 Znowu ta chora psychicznie kobieta konfabuluje. Wprawdzie nigdy nie mieszkałem w Chicago, ale byłem w tym mieście kilka dni i oczywiście odwiedziłem słynne Jackowo. Polaków tam jak na lekarstwo. Łatwiej tam dziś porozumieć się po hiszpańsku, niż po polsku, nawet w ongiś polskim kościele msze są odprawiane po hiszpańsku a nie po polsku. Nie mogę też pojąć, dlaczego ta chora z nienawiści kobieta w swoich żałosnych wypocinach używa liczby mnogiej - my. Czyżby się rozdwoiła, czy też biedaczka cierpi na rozdwojenie jaźni? A może myśli, że ten obleśny pasztet w lustrze to inna osoba? By jej z zawiści wątroba się psuła dodam, że latem wpadnę do Polski. Będzie to mój drugi pobyt w Białymstoku w tym roku, he he he Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 04:40 shiva772 napisała: > Gdyby to ode mnie zależało zabrałaby prawo głosu tym wszystkim > pseudo Polakom którzy po kilkuletnim pobycie na Jackowie zapomnieli > jak się mówi po Polsku. "po polsku" pisze sie z malej litery pani uczycielko ucz sie ode mnie - ja wszystko pisze z malej - dzieki temu nikt nie moze mi takich bledow zarzucic Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 12:44 Stosujemy Te Sama Strategie, kolego ;] Odpowiedz Link Zgłoś
macrow widze to inaczej. 28.04.10, 12:49 nie pisze tu o latarniku, ale uogolniam. jezeli ktos po wyjezdzie w inne miejsce daje dobre rady, to nalezy ich sluchac. nie pochodza one bowiem od czlowieka, ktory sobie nie radzi, ale od osoby, ktora radzi sobie nawet w obcym otoczeniu! taka osoba ma pewien dystans do wydarzen, do tego czerpie z wiekszego zasobu doswiadczen. inne miasta stosuja inne rozwiazania, w wielu przypadkach sa to rozwiazania lepsze od stosowanych w bialymstoku. dlatego nalezy sluchac tych, ktorzy maja dobre przyklady pod nosem. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: widze to inaczej. 28.04.10, 15:06 Nie należą też do żadnych lokalnych klik polityczno-biznesowo-towarzyskich, są niezależni od tutejszych urzędników, władz, grup nacisku, więc ich wypowiedzi wypływają z ich obserwacji, poglądów, sympatii a nie chęci zrobienia kariery czy osiągnięcia korzyści materialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: widze to inaczej. 28.04.10, 21:40 Niby tak, ale np, złodziej nie złapany na obcych wystepach też sobie dobrze radzi, ale jego porad słuchac nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: widze to inaczej. 01.05.10, 21:48 d.stocki napisał: > Niby tak, ale np, złodziej nie złapany na obcych wystepach też sobie > dobrze radzi, ale jego porad słuchac nie warto. Proponuję ci wejść na jakieś forum policyjne, bo oni znają się na złodziejach a ja nie. Prywatnie jednak uważam, że dobry złodziej musi mieć dużą praktyczną wiedzę z psychologii, zdolność przewidywania, musi panować nad emocjami, itd. Podejrzewam więc, że od dobrego złodzieja nauczyłbym się dużo więcej niż od podrzędnego, prowincjonalnego wykładowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: widze to inaczej. 02.05.10, 18:00 "dobry złodziej musi mieć dużą praktyczną wiedzę z psychologii, zdolność przewidywania, musi panować nad emocjami, itd. Podejrzewam więc, że od dobrego złodzieja nauczyłbym się dużo więcej niż od podrzędnego, prowincjonalnego wykładowcy." Jeśli masz takie obiekcje to albo skończyłeś jakiś marny uniwersytet (faktycznie, te prowincjonalne uczelnie w usa to raczej poziom liceum), albo może wybierz jakąś przyzwoitą uczelnię. Od złodziei stroń. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Macrow to pomyśl 28.04.10, 15:20 Ja to widzę tak: - nie przeszczepisz tego co za granicą dobre na białostocki grunt - inne realia, finanse i mentalność - człowiek który stąd uciekł za komuny nie powinien na tematy dziesiejsze się wypowiadać bo nie wie nic o realiach, jedyną wiedzę czerpie z mediów, a że widzenie ma mocno na prawo (spaczone) to i media typu Trwam czy Nasz Dziennik kształtują jego "poglądy". - tradycyjnie tak już jest, że emigracja z USA ma silnie antysemickie nastawienie i cały ambaras włąsnie o to, że chcą nam tu przeszczepić tą swoją nienawiść, a to jest niestety bardzo dla nas złe. - i pomyśl czy normalny człowiek miotałby się o to gdzie i skąd kto pochodzi? Czy to ważne czy sie urodziłam w Białym a czy moi rodzice w Narwi?? To jest ten typ nienawiści, wywyższania się z powodów błahych, lżenia prawosławnych od "kacapów", nieprzyjmowania do wiadomości że to miejsce było tyglem kultur i niestety Polak-katolik nie zajmował tu miejsca pierwszego. I zaraz zobaczysz jak mnie kolejnymi kalumniami obrzuci. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Macrow to pomyśl 28.04.10, 16:12 jezeli dobrze pamietam, dyskutowalas niedawno z kims, kto niedawno przeprowadzil sie bodajze do berlina albo hamburgu... wypowiedzi tej osoby nie byly antysemickie, skrajnie prawicowe i nie przypominaly rydzykowego radia. byly apolityczne. nie zawieraly wyrazu nienawisci wobec zadnych grup etnicznych, mieszczan czy wiesniakow. a ty atakowalas te osobe w identyczny sposob, jak czynisz to teraz. nie wykrecaj sie wiec. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Macrow to pomyśl 28.04.10, 16:20 Macrow masz amnezję? To jest taki sam atak? forum.gazeta.pl/forum/w,52,109585559,109597994,Re_Emigranci_.html I jeszcze niezapomniane piękne słowa TWOJE: forum.gazeta.pl/forum/w,52,109585559,109781167,Re_Emigranci_.html Muszę być bardziej konsekwentna - z takimi ludzmi jak wy nie ma sensu wogóle dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Macrow to pomyśl 28.04.10, 17:04 shiva772 napisała: > Ja to widzę tak: > - nie przeszczepisz tego co za granicą dobre na białostocki grunt - > inne realia, finanse i mentalność nawet nie wiem co na to odpowiedziec. od 1945 roku a moze wczesniej w polsce nie dzieje sie nic oprocz przeszczepania realiow finansow i mentalnosci zza granicy. wczesniej z zsrr, teraz z UE i usa. rzeczy typowe dla lokalnego gruntu sa tak rzadkie ze slyszy sie o nich w TV (vide goralskie oscypki, czy walka o definicje wodki) > - człowiek który stąd uciekł za komuny nie powinien na tematy > dziesiejsze się wypowiadać bo nie wie nic o realiach, jedyną wiedzę > czerpie z mediów, a że widzenie ma mocno na prawo (spaczone) to i > media typu Trwam czy Nasz Dziennik kształtują jego "poglądy". a czlowiek TVN czy GW to nie ma spaczonych pogladow? podaj jedne obiektywne media. 1 sztuka mi wystarczy > - tradycyjnie tak już jest, że emigracja z USA ma silnie > antysemickie nastawienie i cały ambaras włąsnie o to, że chcą nam tu > przeszczepić tą swoją nienawiść, a to jest niestety bardzo dla nas > złe. to czego sie uczysz za granica to wolnosc slowa i tolerancja. i zenek ma swiete prawo do wyrazania slowem swoich antysemickich pogladow, tak samo jak urban ma swiete prawo do opublikowania artykulu w stylu "obwozne sadomaso" (mimo ze sam jest symbolem walki z wolnoscia slowa). ty natomiast masz komunistyczne podejscie i chcesz kazdemu mowic jakie ma miec poglady. ja uwazam z antysemityzmem nalezy walczyc poprzez edukacje a nie poprzez zakazy. niestety tak jak ty prezentujesz stan polskiej edukacji to nie widze tego w najlepszych kolorach > - i pomyśl czy normalny człowiek miotałby się o to gdzie i skąd kto > pochodzi? Czy to ważne czy sie urodziłam w Białym a czy moi rodzice > w Narwi?? To jest ten typ nienawiści, wywyższania się z powodów > błahych, lżenia prawosławnych od "kacapów", nieprzyjmowania do > wiadomości że to miejsce było tyglem kultur i niestety Polak-katolik > nie zajmował tu miejsca pierwszego. jesli naprawde jestes z narwi to powinnas byc z tego dumna. to krolewskie miasto bylo niegdys jednym z najwazniejszych miast w regionie - wtedy bstok nie byl nawet wioska. dzis przechodzi drugi rozkwit. z czystej ciekawosci chcialbym zobaczyc statystyki czy wiecej ludzi dojezdza do pracy z narwi do bstoku czy z bstoku do narwi > I zaraz zobaczysz jak mnie kolejnymi kalumniami obrzuci. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Macrow to pomyśl 28.04.10, 20:14 fiat lux napisał: ty natomiast masz komunistyczne podejscie i chcesz kazdemu mowic jakie ma miec poglady. ------ Mylisz się, ja tylko nie chcę żeby na naszych ulicach atakowano czarnoskórych, nie chcę żebyśmy uchodzili za zagłębie zacofania i nietolerancji. ------------- jesli naprawde jestes z narwi to powinnas byc z tego dumna. ---------------- Oto siła netu :) Niedługo wyjdzie że się urodziłam w Wilnie :))) Tymczasem mama powiła mnie w starym dobrym gigancie. Nawet gdybym się urodziła w Pipidówce najdalszej napewno bym sie tego nie wstydziła. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika No i wyszło szydło w worka - WAŻNE 01.05.10, 22:35 Nie lubię pisać o sobie, bo bardzo cenię swoją prywatność. Uważam więc, że trzeba być ostatnią mendą, by konfabulować o kimś, kogo się zupełnie nie zna. Nie wie się jak on się nazywa, ile ma lat, gdzie mieszka i czym się zajmuje. Zapewniam jednak, że wszystkie wyobrażenia tej psycholki o mnie minęły się z prawdą. Nie o tym jednak miałem pisać. Shiva próbowała na tym forum kreować siebie na osobę wielce postępową i oświeconą. Chociaż raz podawała się za prostą dziewczynę ze wsi a innym razem za Białostoczankę, ubzdurała sobie, że ma prawo uczyć prawdziwych Białostoczan tolerancji, zwalczać jakieś często wydumane uprzedzenia i stereotypy. Aż tu pewnego dnia napisała: > - tradycyjnie tak już jest, że emigracja z USA ma silnie > antysemickie nastawienie i cały ambaras włąsnie o to, że chcą nam tu > przeszczepić tą swoją nienawiść, a to jest niestety bardzo dla nas > złe. Czy może być lepszy przykład kłamliwego, fałszywego stereotypu? Czym jej wypowiedź się różni od takich opinii: - Niemcy mają wielkie brzuchy od piwa, bekają i pierdzą, - Amerykanie są hałaśliwi, aroganccy i traktują wszystkich z góry, - Rosjanie gardzą wolnością, są pijakami, alkoholikami, - murzyni to lenie, dziecioroby i ćpuny - żydzi są tchórzami, lichwiarzami i śmierdzą, - Rumuni to złodzieje. Czym się jej wypowiedź różni? No dobrze, odpowiem. Podane przeze mnie przykłady dotyczyły innych nacji, jej stereotyp dotyczył Polaków. Jak to więc jest? Ona zwalcza stereotypy i jednocześnie je tworzy? A może ona zwalcza stereotypy dotyczące tylko niektórych nacji a tworzy stereotypy dotyczące tylko też niektórych nacji - z naciskiem na Polaków? Kto to uważnie przeczyta, postara się zrozumieć, będzie wiedział, że ona się totalnie skompromitowała. Teraz tak dla relaksu. Nie dbałem o to z jakiej dierewni ona pryjechała, gdzie się urodziła. Wszystko jednak do czasu. Jeżeli ona miała czelność pouczać mnie Białostoczanina i przemawiać do mnie per "my Białostoczanie", to chyba jest oczywiste, że musiałem zareagować. Trochę się pogubiła w swoich kłamstwach, licznych wersjach, ale biorąc tę najbardziej dla niej korzystną, to gdy ja chodziłem do białostockiej podstawówki, jej rodzice paśli krowy i świnie gdzieś tam w dierirewni. Miałem więc chyba prawo zwrócić jej uwagę, gdy próbowała do mnie przemawiać z pozycji "my Białostoczanie"? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: No i wyszło szydło w worka - WAŻNE 02.05.10, 13:53 zydzi,krew,dzieci,maca... nick_llatarnika napisał: (...) > Czy może być lepszy przykład kłamliwego, fałszywego stereotypu? (...) Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: No i wyszło szydło w worka - WAŻNE 02.05.10, 16:49 bogo2 napisał: > > zydzi,krew,dzieci,maca... > > nick_llatarnika napisał: (...) > > > Czy może być lepszy przykład kłamliwego, fałszywego stereotypu? (...) W rzeczy samej, bogo, masz 100% racji. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: No i wyszło szydło w worka - WAŻNE 02.05.10, 21:48 Robisz z siebie totalnego durnia. Te twoje wywody są obłędne :) To że wśród poloni amerykańskiej szerzy sie bezgraniczny, potworny i wręcz nieokiełznany antysemityzm nie jest żadna tajemnicą! Wykształceni ludzie przyjeżdżają stamtąd i często wierzą, że zamach na WTC zorganizowali Żydzi i że żaden Żyd w WTC nie zginął. Sam jesteś najlepszym przykładem zresztą :) Mam pod ręką tylko dwa linki, nie chce mi sie udowadniać że woda jest mokra. Ale podklejam, bo tak się rozpisałeś że jeszcze ktoś pomyśli że to prawda cop iszesz :)))) newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.polish/2006-03/msg01805.html newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.polish/2009-05/msg01354.html Możesz sobie próbować mnie poniżać i pomawiać i co tam jeszcze. Na szczęście w ten sposób udowadniasz tylko to co następuje: że jesteś chamem, gardzisz Białostoczanami i nie szanujesz ludzi (normalnie to zdrowy na umysle człowiek nie wypisuje takich rzeczy: "jej rodzice paśli krowy i świnie gdzieś > tam w dierirewni" - raz że nie wiesz tego, dwa nawet jeżeli tak to co z tego? Praca jak praca, sam w Ameryce azbesty zrywałaeś i nikt nie robi z tego ambarasu) Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 23:26 Mieszkasz tu od urodzenia? To powiedz kiedy klamiesz,teraz,czy wtedy gdy pisalas o wsi pod Trzescianka? Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 14:30 Pytanie dlaczego przekręcasz to co napisałam?? Wcale sie tego nie wstydzę, że moi rodzice przyjechali do Białegostoku, spod wsi pod Trześcianką w początku lat 70-ch. Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Ale problem :) Rozkmina na maksa, mam 30 kilka lat. Strasznie trudny rachunek :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 21:14 A wiec,klamalas wczesniej piszac,ze urodzilas sie w okolicach Trzescianki. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 21:15 Nie, to ty kłamiesz że ja kłamałam. Dawaj link. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 21:29 Napisalas mniej wiecej tak; jestem prosta chlopka z okolic Trzescianki. - Dam ci link,ale nie teraz,spiesze na mecz Barcelona - Inter. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 21:30 :) Mniej więcej to ty masz słabą pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 21:37 chyba o to mu chodzi: forum.gazeta.pl/forum/w,52,81788331,82490039,Re_Alez_Panie_Gerwazy_.html Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 21:47 Może i tak :) Mam ten komfort że na forum nie kłamię i nikogo nie udaję. Nie zmieniam ników i wiem co piszę. Dość jasno artykułuję swoje problemy, nienawidzę antysemitów, pasjami czytam wszystko o Żydach. Łatwo mnie znienawidzieć ale jak mi dzieci nie chorują to się łatwo na forum wydymać nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 22:17 Łatwo mnie znienawidzieć ale jak mi dzieci nie chorują to > się łatwo na forum wydymać nie dam. ...czy dzieci choruja, czy tez nie... jak to mialoby sie odbyc technicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Mimo to,klamiesz 30.04.10, 08:14 "Jestem prosta chlopka ze wsi z pod Trzescianki". - Kto tak pisal? "Dosc jasno artykuluje swoje problemy" - o tak,bluzgajac tak,ze az niejeden lump by sie zawstydzil. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Mimo to,klamiesz 30.04.10, 18:27 Wklej linka i przeczytamy z kontekstu. Nie kłamię i koniec, tak drwiłam sama ze swojego pochodzenia. Traktujesz literalnie wszystko co sie pisze? Jak naprzykład z tym że się nie dam wydymać? hehehe Bluzgać tak naprawdę to mi sie tu zdarzyło ze dwa, może trzy razy: kilka lat temu i tylko w kontekście tego szajbusa Gerwazego/Latarnika. Dobrze to pamiętam bo oprócz tego nie zdarzyło mi sie to ani wcześniej ani później. Ty chyba, zresztą nie wiesz co to znaczy naprawdę bluzgać :) Dziwne, że jak mięsem i obelgami wali ktoś inny to nie komentujesz, jeżeli ja napiszę szuja albo świr albo stary kłamca to okazuje się że nawet lumpy tak nie bluzgają hehhehehe, nie osłabiaj mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Mimo to,klamiesz 30.04.10, 21:54 Traktowalem ciebie powaznie i do glowy mi nie przyszlo,ze drwisz. Gdzie i kiedy drwilas z siebie,poszukaj sama,nie jestem na twoje posylki.A tak naprawde,bluzgasz bardzo czesto i sa to bluzgi z najglebszego rynsztoka. Prawda tobie,jest pojeciem nieznanym. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Mimo to,klamiesz 30.04.10, 23:07 141288bs napisał: A tak naprawde,bluzgasz bardzo czesto i sa to bluzgi > z najglebszego rynsztoka. > Prawda tobie,jest pojeciem nieznanym. No weź numerek... to było na poważnie?? ty mnie poważnie traktujesz? Rany julek, siadając do neta założę białą bluzeczkę i czarną spódniczkę. TOBIE!!!! Tobie od dzisiaj bluzgać już nie będę :))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Mimo to,klamiesz 01.05.10, 08:04 To powazne traktowanie twoich wypowiedzi,bylo dawno temu i krotko trwalo.Odloz wiec,te biala przybrudzona bluzeczke do brudow. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Mimo to,klamiesz 04.05.10, 19:14 shiva772 napisała: Jak naprzykład z tym że się nie dam wydymać? Kochana, ty nawet nie wiesz, że zostałaś już dawno i niejeden raz "wydymana" przez "jedynie słuszne" TV i "jedynie słuszną" gazetkę codzienną. Żyj błogo w nieświadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
wydebilowana_blondynka Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 30.04.10, 12:09 shiva772 napisała: > Żydach. Łatwo mnie znienawidzieć ale jak mi dzieci nie chorują to > się łatwo na forum wydymać nie dam. a poza forum, dasz się wydymać? Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 27.04.10, 23:44 Zwolnij trochę chora z nienawiści kobieto, bo ci repertuar się wyczerpie. Już stwierdziłaś, że jestem antysemitą, anty-Polakiem, anty-Białostoczaninem, antyprawosławnym, antywiejskim i w ogóle anty-każdym, jak by powiedział Kononowicz. Gdy do tego dodać twoje chamskie wyzwiska pod moim adresem w każdym poście, wyłania się twój prawdziwy obraz. Napij się więc melisy lub weź tabletki, bo jeszcze ktoś cię namierzy i rosłych panów w białych fartuchach z kaftanem o dziwnie długich rękawach po ciebie wyśle. Zejdź więc wreszcie na ziemię, "białostoczanko od pokoleń" z jakiejś tam Trześcianki. Nie widzisz, że żałosna jesteś? Wchodzi człowiek na forum a tu jakaś schamiała furiatka go atakuje i jeszcze próbuje straszyć. Skoro nie zrozumiałaś tego, że nie chce mi się z jakąś debilką kłócić, że brzydzę się tobą, wyrażę się bardziej dosadnie - spadaj w buraki i całuj mnie w dupę. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 14:32 nick_llatarnika napisał: spadaj w buraki i całuj mnie w dupę schamiała > furiatka Nie spadnę tak nisko :) Odpowiedz Link Zgłoś
nick_llatarnika Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 28.04.10, 16:02 Lubię gdy ktoś sam sobie bramki strzela. Teraz z czystym sumieniem mogę nazwać ją kłamliwą manipulatorką manipulatorką. Takie tricki z wyrywaniem wyrażeń z kontekstu stosują też często kłamliwe media. Myślę, że zdecydowana większość forumowiczów nie będzie miała problemów z dostrzeżeniem różnicy między: - "schamiała furiatka" i "jakaś schamiała furiatka" - "nie spadnę tak nisko" i "Nie zniżę się do twego poziomu i oszczędzę ci wyzwisk, bo się tobą brzydzę" Czy ktoś może wie kiedy ta chora z nienawiści furiatka odczepi się ode mnie? Zaśmieca ludziom wątek jakimiś debilnymi atakami personalnymi na moją osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 30.04.10, 18:33 to ty, o tym, nie slyszales... :)! en.wikipedia.org/wiki/Groupie nick_llatarnika napisał: (...) > Wchodzi człowiek na forum a tu jakaś schamiała > furiatka go atakuje i jeszcze próbuje straszyć.(...) Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 01.05.10, 07:50 a dziś na obiat - WONTRUPKA! - o matko jak ja to lubię Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: idź do szeptuchy - może ona ci pomoże 01.05.10, 20:22 a jak to sie robi..? na obiad..? cygan37 napisał: > a dziś na obiat - WONTRUPKA!(...) Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 03.05.10, 11:29 shiva772 napisała: > Zgiń przepadnij maro jedna! Mam nadzieję że jak sie pojawiłeś tak > znikniesz. Pokonałeś kryzys w Ameryce? No nie moze być, już cie stać > na neta znowu? Droga koleżanko - uważaj z tym zgiń, przepadnij........ Przypomnij sobie jak szybko spełniły się marzenia Tuska i spółki (KC PZPO) o wyginięciu dinozaurów, dorżnięciu watahy itd......... Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 03.05.10, 11:30 A także marzenie pewnej sekty o eutanazji czarownicy Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 03.05.10, 11:52 I tak sekty zwanej "Rzeczpospolita kłamców" lub "Różowy saloon" nikt nie doścignie. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 03.05.10, 12:58 "Rzeczpospolita kłamców": takiej nazwy RM jeszcze nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 03.05.10, 13:10 d.stocki napisał: > "Rzeczpospolita kłamców": takiej nazwy RM jeszcze nie słyszałem. Nie trafiłeś. Jak zwykle. Poczytaj W. Ł. Tak się boję :)))))))))))), że nie napiszę pełnego imienia i nazwiska. Liczę na twoje oczytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 03.05.10, 13:22 Domyślam się, że chodzi ci o tego pana, który napisał pewien spektakl dla publicznej telwwizji w 1983 roku łamiąc w ten sposob bojkot tej telewizji. Nie tylko napisał scenariusz spektaklu, ale i w tym spektaklu zagrał zresztą m.in. razem z panami, którzy bojkot złamali jeszcze wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 03.05.10, 15:14 Rzeczywiście to było straszne:) wyczyny różowego salonu to betka w porównaniu z tym :)))))))))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 03.05.10, 20:25 Straszne jest raczej to, że dziś ten pan zgrywa się na pierwszego w kraju antykomunistę. Wtedy, gdy czytywałewm jego książki, a było to w latach 80. nikt go o takie coś nie podejrzewał. Ba, jego powieść o Napoleonie interpretowano nawet jako próbę usprawiedliwienia towarzysza generała J. A potem wiatr zawiał z innej strony... Lektura twórczości tego pana jest do pewnego momentu nawet sympatyczna, ale potem się z niej wyrasta jak z dziecięcych spodenek. Człowiek w końcu odkrywa, że nawet w gatunku tego pana jest wiele ksiązek o wiele lepszych. Chociaż wtedy "Selekcja" była bardzo popularna i nawet mi się ten spektakl podobał. No ale miałem wtedy 17 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 03.05.10, 21:28 Teraz już rozumiem. Zatrzymałeś się na etapie 17 -latka. Mówisz "próba" usprawiedliwienia generała..........:) Dobre :))))))) A takie coś czym nazwiesz?: www.youtube.com/watch?v=AWrk80LRONE Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 03.05.10, 22:24 Nie wierzę, że osoba powyżej 17. roku życia może nadal zachwycać się ksiązkami pana W.Ł. Ale tu jest wytłumaczenie: > > Teraz już rozumiem. Zatrzymałeś się na etapie 17 -latka. Tylko głupiec mógł dojść do takiego wniosku po lekturze tego, co napisałem. Razem z okularami zdejmij, drogie dziecko, pampersy i poproś, by ci ktoś oleju do głowy wlał. Może jeszcze nie jest dla ciebie za późno. )> Mówisz "próba" usprawiedliwienia generała..........:) > Dobre :))))))) Tak się wtedy o tej książce mówiło, ale zaślepieni fanatycy twojego pokroju są głusi na [b]jakiekolwiek [b]argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 04.05.10, 15:48 Chyba nie mamy na myśli tej samej książki. Ale widzę, że na samo wspomnienie autora dostajesz białej gorączki. No cóż lemmingi tak mają. I jeszcze długo biała gorączka ich nie opuści. Jeśli chodzi o generała, to migasz się Konwa od rzetelnej odpowiedzi. W tym przypadku rozumiem dlaczego :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 04.05.10, 16:23 "Chyba nie mamy na myśli tej samej książki" Oczywiście, że mamy na myśli tę samą ksiązkę. O porządnej literaturze z tobą bym przecież nie rozmawiał. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 04.05.10, 16:52 d.stocki napisał: > O porządnej > literaturze z tobą bym przecież nie rozmawiał. To może porozmawiajmy o operze, skończony durniu? Jesteś takim samym znawcą książek jak znawcą opery. Czyli po prostu idiotą do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 04.05.10, 18:24 > Jesteś takim samym znawcą książek jak znawcą opery Dlatego z zasady nie rozmawiam o książkach WŁ ani o prowincjonalnych przedstawieniach operowych. Ale z racji, że jestem dobrze wychowany moge z tobą o pierwszorzędnej literaturze trzeciorzędnej pogadać. Tak samo i o takiej same operze. Yo jak, pogadamy o "Walcu stulecia" i o "Carmen" w wersji dla ubogich (patrz FH)? Moim zdaniem"Walc stulecia" to bardzo dobre sci-fi, do Lema trochę brakuje, ale nie za wiele wymagajmy. Lem to klasyk. Zaś ta "Carmen" to w wersji FB stodolana niestety. Czekam na merytoryczną odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 04.05.10, 18:26 Dodam, że "Walc stulecia" to nie W.Ł. Do jego poziomu jednak nie umiem się znizyć. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 04.05.10, 19:27 Konwa, daj spokój. W dyskusji nad operą nie zniżę się do twojego poziomu. Musiałbyś przejść elementarne kształcenie w tym względzie. Ale żeby takie kształcenie przejść, to trzeba się wykazać minimalnymi zdolnościami w tym kierunku. Niestety to dla ciebie jest nieosiągalne. W sumie to nie twoja wina. To geny. Taki się po prostu urodziłeś. Więc swoje "recenzje" wsadź głęboko w d..., o ile jeszcze tam masz miejsce. Przecież powszechnie wiadomo co takim jak ty, pewien pan wsadzał w końcową część jelita grubego przez ostatnie kilka lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 04.05.10, 22:58 Ten pewien pan,wsadzajac jakal sie z potrzeby dotarcia do twego zbutwialego mozgu,konwo. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 03.05.10, 13:07 Skoro już wspomniałeś o sektach........... Konwa, coś dla ciebie i o tobie i takich jak ty (wyznawcach różowej "jedynie słusznej" sekty): nicek.wordpress.com/2010/04/28/lulajze-lemmingu-lulajze-lulaj/ Pozdrawiam wszystkich "lemmingów" :) Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 03.05.10, 13:20 Czy możesz jakoś uzasadnic te swoje insynuacje dotyczące onej "różowej sekty" mucho plujko? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 03.05.10, 13:45 Konwa - przeczytaj dokładnie cały podlinkowany tekst a będziesz wiedział. Dla ułatwienia stosowny fragment: "........w sumie niezależnie od tego, co im Tusk wsadzi w odbyt zawsze będą piać z zachwytu......": nicek.wordpress.com/2010/04/28/lulajze-lemmingu-lulajze-lulaj/ Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: Latarnik sie znowu przyplątał bueeeee 03.05.10, 13:46 A ty, jak się domyslam, na swoim przykładzie to pianie przetestowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Naczelny lemming pieje 03.05.10, 13:52 Niestety twoje nieustanne pianie chyba wszyscy na tym forum przetestowali. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: Naczelny lemming pieje 03.05.10, 14:11 To jest naprawdę podejrzane, że tak stanowoczo usiłujesz udowodnic na własnym przykładzie, że każdy przeciwnik "różowego salonu" to prymitywne bydlę. Ile ci płacą za ten sabotaż? To ty jesteś w końcu "parszywyzenek" czy "sprzedajnyzenek", gdyż juz się trochę w tym pogubiłem. Masz sporo czasu na odpowiedź, ponieważ zaraz jadę na Kruszynian na obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Naczelny lemming pieje 03.05.10, 15:05 Widzisz Konwa, biedny lemingu, to co ci wsadzono do końcowego odcinka przewodu pokarmowego wydalasz w sposób ciągły. O to pewnie chodziło wsadzającym. Smacznego obiadu w Kruszynianach. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: Naczelny lemming pieje 03.05.10, 20:29 W sumie to mi ciebie żal. Masz strasznie smutny świat. Wszędzie widzisz spiski i tajemne siły. I ta koniecznośc ciągłego opowiadania się "po jedynie słusznej stronie". I to takie dziwnie bolszewickie "kto nie z nami, ten przeciw nam". Nie chcę cię straszyć, ale to może być objaw paranoi. Wyluzuj chłopie. Świat jest taki piękny i różnorodny. Zdejmij z siebie te końskie okulary, ponieważ śmiesznie w nich wyglądasz. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Naczelny lemming pieje 03.05.10, 21:23 d.stocki napisał: > Świat jest > taki piękny i różnorodny. Zdejmij z siebie te końskie okulary, > ponieważ śmiesznie w nich wyglądasz. Rzeczywiście świat jest bardzo różnorodny. Całe szczęście, że mój świat i twój to całkowicie odmienne światy. Konwa, załóż wreszcie okulary, bo naprawdę wzrok ci osłabł od nieustannej indoktrynacji "jedynie słusznej" gazetki codziennej. A ile dostojeństwa i "intelektu" przy tym zyskasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: Naczelny lemming pieje 03.05.10, 22:20 No i ponawiasz swoje bzdury. Ty naprawdę cierpisz na paranoję. Zdejmij te końskie okulary, zdejmij. Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz kampania smoleńskiem 04.05.10, 09:25 oglądałem wczoraj wieczorne wiadomości TVP1. pierwszą i najważniejszą informacją było to, że obchody 3 maja były skromniejsze niż przed rokiem. i że nie wręczano nominacji generalskich. a przecież było to święto na które prezydent Kaczyński zwracał taką uwagę! i oczywiście zdjęcia z pogrzebu. następną wiadomością było to, że osoby, które zginęły w katastrofie pod smoleńskiem - nie wezmą udziału w uroczystościach 3 maja! rzeczywiście news! no gdyby mi nie powiedzieli, to bym sam na to nie wpadł! wypatrywałbym głupi prezydenta i jego małżonki na honorowej trybunie! prezydent kaczyński zginął i wcale nie ma potrzeby kontynuowania jego polityki i urządzania uroczystości na jego modłę. to że jarek nawołuje do kończenia dzieła zaczętego przez brata, to jest czysta erystyka. sztuka prowadzenia sporu i wyprowadzania przeciwnika w pole. jakiego bowiem dzieła - chciałoby się zapytać?! czy przedstawiono nam jakiś program? czy wytyczono jakiś konkretny cel? jaki? ja cały czas widzę zdjęcia z pogrzebu (a tyle było zapewnień, że tragedii pod smoleńskiem w kampanii wyborczej wykorzystywać się nie będzie). jedyne zaś co słyszę, to kwestia szukania winnych wypadku! sianie nienawiści i niezgody, doszukiwania się krwi na czyichś rękach. to jest ten program? to jest ta kontynuacja? nienawiść i niezgoda? skoro mówimy o nominacjach generalskich. jestem przekonany, ze gdyby nominacje zostały wręczone, to w tym samym programie podniosły by się głosy oburzenia - że jak to ktoś, kto pełni jedynie obowiązki prezydenta, pozwala sobie na wręczanie szarży, ze można z tym przeciez poczekać do wyborów. i może warto też wspomnieć, że prezydent Kaczyński często nominacji nie przyznawał. że kierował się swoimi partyjnymi uprzedzeniami. że zwlekał tygodniami i miesiącami z nominacjami dla ambasadorów. i że jego prezydentura wcale nie była taka wielka jak się to nam teraz opowiada. skoro jarek chce prowadzić dalej to dzieło, niech prowadzi. ja cmentarza mam już dość. prezydent zginął, a ja chcę normalnie żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: kampania smoleńskiem 04.05.10, 10:09 Każdy pretekst dobry na kampanię. To po prostu hieny cmentarne żywiące się trupami. Ty od bolszewików, Wojtek, przyzwoitości oczekujesz? Od kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: kampania smoleńskiem 04.05.10, 15:38 Konwa o jakich ty bolszewikach bredzisz? Weź coś na przeczyszczenie końcowego odcinka jelita grubego. Mogą to być czopki. A najlepiej lewatywa. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: kampania smoleńskiem 04.05.10, 18:31 > o jakich ty bolszewikach bredzisz? wejdź na stronę "Rzeczypospolitej", a si dowiesz. A jake fajne forum. Będziecie sobie nawzajem mogli pewne częsci ciała lizać i powtarzać, ach, jaki ja jestem patriota,ach. Po co sobie nerwy na tym forum tracisz. Tam wszyscy mają takie same końskie okulary jak ty. A ten brązowy nalot szczoteczką wyczyścisz. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: kampania smoleńskiem 04.05.10, 18:43 Konwa, wyjdź na świeże powietrze zamiast oddychać czadem skoorwionych "autorytetów". Poczujesz się o wiele lepiej a i lewatywa nie będzie ci już potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: kampania smoleńskiem 04.05.10, 15:36 w.koronkiewicz napisał: > oglądałem wczoraj wieczorne wiadomości TVP1. .......... Widzę, że pan redaktor również wziął "narodek" w obroty. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bratabrat Re: Koro, co Ci znowu nie podoba sie... 04.05.10, 16:59 o masz tu, zobacz fotoforum.gazeta.pl/72,2,858,110678419,110678419.html Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: Koro, co Ci znowu nie podoba sie... 04.05.10, 21:54 prawdziwy zenek napisał: "Widzę, że pan redaktor również wziął "narodek" w obroty" nie bardzo rozumiem, co ma pan na myśli? co przede wszystkim oznacza wyraz narodek i dlaczego ujęty jest w cudzysłów? ma pan na myśli polski naród? jestem Polakiem i jestem częscią tego narodu. nie "narodku" jak pan pisze. naród do którego należę, w żadne obroty wziąć się nie pozwoli. nie pojmuję zatem skąd w Pana głowie takie myśłi w ogóle powstają. naród do którego należę, nie pozwoli się też okłamywać. kiedy słucham radia, kiedy oglądam telewizję, to widzę rozmaite indywidua, które dla swej doraźnej korzyści sieją kłamstwo. co gorsza sieją też i nienawiść. nic więcej bowiem nie potrafią. dlatego przegrają. nie dziś, to jutro. nie da się żyć w ciągłej paranoi, tropieniu układów i wiecznym spisku. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Koro, co Ci znowu nie podoba sie... 04.05.10, 23:10 Pominales koro,indywidua z GW tworzace ten narodek. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Koro, co Ci znowu nie podoba sie... 05.05.10, 12:43 w.koronkiewicz napisał: > nie bardzo rozumiem, co ma pan na myśli? To proszę zapytać kolegów po fachu - p. Lisa, Olejnik, Żakowskiego itp. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Koro, co Ci znowu nie podoba sie... 05.05.10, 13:25 Sorry - zapomniałem o słynnym duecie p. Wojewódzkim i Figurskim. A także niezastąpionym Szymusiu. Pewnie w najbliższym czasie zmajstruje jakiś ciekawy i żartobliwy kawałek. Oczywiście w trosce o jak najszybsze zapomnienie o cmentarzach. W końcu jakaś rozrywka "z górnej półki" Polakom się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: kampania smoleńskiem 06.05.10, 08:14 Kto ci nie pozwala zyc normalnie? To ty od rana do nocy"uprawiasz" erystyke,gloszac,wszedzie tam gdzie masz dostep,racje swoich pogladow.To ty,jestes jednym z tych zleceniobiorcow zamazujacych prawde. Z pewnoscia ogladales wczorajsze wiadomosci,byc moze i"Misje specjalna",i co ty na to? - Jak wyglada "prawda"gloszona przez strone rzadowa(wszystkie ludzkie szczatki,zostaly zebrane,nawet z przekopaniem do 1m.glebokosci nic nie zostalo pominiete,E.Kopacz z trybuny sejmowej)i media z narodkiem redagujacych? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: kampania smoleńskiem 06.05.10, 10:21 141288bs napisał: > Kto ci nie pozwala zyc normalnie? To ty od rana do nocy"uprawiasz" > erystyke,gloszac,wszedzie tam gdzie masz dostep,racje swoich > pogladow.To ty,jestes jednym z tych zleceniobiorcow zamazujacych > prawde. > Z pewnoscia ogladales wczorajsze wiadomosci,byc moze i"Misje > specjalna",i co ty na to? - Jak wyglada "prawda"gloszona przez strone > rzadowa(wszystkie ludzkie szczatki,zostaly zebrane,nawet z > przekopaniem do 1m.glebokosci nic nie zostalo pominiete,E.Kopacz > z trybuny sejmowej)i media z narodkiem redagujacych? "Tomasz Sakiewicz, redaktor naczelny "Gazety Polskiej", zaprezentował w dzisiejszym "Kwadransie po ósmej" urządzenie do wypuszczania podwozia z Tu-154, znalezione na miejscu katastrofy pod Smoleńskiem........." niezalezna.pl/article/show/id/33832 Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: kampania smoleńskiem 06.05.10, 13:31 141288bs napisał: > Z pewnoscia ogladales wczorajsze wiadomosci,byc moze i"Misje > specjalna",i co ty na to? - Jak wyglada "prawda"gloszona przez strone > rzadowa(wszystkie ludzkie szczatki,zostaly zebrane,nawet z > przekopaniem do 1m.glebokosci nic nie zostalo pominiete,E.Kopacz > z trybuny sejmowej)i media z narodkiem redagujacych? Dlaczego rządzący łykają wszystko co im Rosja podrzuci? Dlaczego dopiero teraz Tusk wystąpił o taką podstawową sprawę jak zabezpieczenie miejsca katastrofy? O innych sprawach szkoda gadać. To jest premier polskiego rządu? Dno i żenada. Niech on lepiej piłkę kopie. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: kampania smoleńskiem 06.05.10, 21:25 Gnac Tuska z kopania pilki...na zbita morde. - Bedziemy mieli lepsza ekstra klase. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: kampania smoleńskiem 06.05.10, 22:43 W sumie to masz rację. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac J. Kaczyński nie jest ofiarą spisku. 05.05.10, 15:55 J.Kaczyński przegrał swoją politykę: Przepraszamy Polaków, że znowu jawimy się jako ciemnogród. Nie wszyscy jednak tutaj postrzegamy Jarosława Kaczyńskiego jako ofiarę kosmopolitycznego i liberalnego spisku. Tych którzy go takim widzą umiejscawiam wśród tzw. sierot po socjaliźmie. To ci którym socjalizm zapewniał tzw. małą stabilizację. To ci którzy migrowali z okolicznych wiosek by dostać posadę w "biurze", czy w licznych wizytówkach socjalizmu - w większości budowanych od podstaw. W okresie PRL uruchomiono tu szereg zakładów i fabryk. Zbudowano m.in. Huta Szkła (1945), Białostockie Zakłady Przemysłu Włókienniczego "Sierżana" (1946), Fabrykę Sklejek (1947), Chłodnię (1952), Białostockie Zakłady Przemysłu Bawełnianego "Fasty" (1955), Zakłady Wytwórcze Maszyn i Urządzeń Przemysłu Spożywczego "Spomasz" (1957), Zakłady Mięsne (1962), Gazownia Białostocka (1962), filia Warszawskich Zakładów Telewizyjnych "Telza" (1971), Białostockie Zakłady Graficzne (1971), Białostocka Fabryka Domów "Fadom" (1971), Białostocka Fabryka Mebli (1976), Fabryka Opakowań Doświadczalnych (1976). Ruszyła też Fabryka Przyrządów i Uchwytów(1948)- przed wojną Fabryka Maszyn i Odlewnia "Gotlib i Skólski". Tutaj odnośniki: bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,37227,5677776,Historia_Uchwytow.html www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100320/MAGAZYN/21552832 Kwitł socjalizm, wyroby schodziły na pniu w ramach RWPG a ludzie dostawali mieszkanie w blokach. Słabe gleby nie dawały okolicznym rolnikom okazji by zabłysnąć ziemiańskim bogactwem, rzemiosło ograniczało się do produkcji czapek i wszelka forma prywatnej inicjatywy postrzegana była jako "badylarstwo", niezgodna z linią socjalistycznej ojczyzny i reakcja. Nie przetrwały przedwojenne prywatne zakłady a ich właściciele, przed wszystkim, Niemcy i Zydzi albo zginęli albo wyjechali. Teren został więc niejako znakomicie przygotowany do nieskażonej wrogim elementem budowy nowego ustroju - sprawiedliwości społecznej. Gdy pojawiły się pierwsze sygnały kryzysu realnego socjalizmu w Białymstoku było to postrzegane jako wroga propaganda a strajki i demonstracje w Poznaniu, Gdańsku czy Wrocławiu jako niczym nieuzasadnione warcholstwo. Przecież tu nigdy nie brakowało mięsa, jajek czy masła - każdy jak nie na rynku mógł to przywieźć od swojaków ze wsi. Gdzieś tam powstawały Ruch Obrony Praw Człowieka i Obywatela czy KOR a u nas ludziska przeciarały oczy ze zdumienia. Działalność strajkowa Wałęsy to była "niemiecka sprawka" - tak właśnie to zapamiętałem z rozmowy z pewnym białostoczczaninem. Potem w 1980 gdy w całej Polsce ruszyło - Białystok był spokojny. Niewielki Ełk miał w swoich zakładach mięsnych Regionalny Ośrodek Solidarności, w Suwałkach młodzież szkolna wydawała opozycyjną gazetkę "Ława" a u nas spokojnie kwitł socjalizm. W końcu nowa "moda" dotarła i do Białegostoku - najpierw Uchwyty a w Uchwytach "prężny" działacz niejaki Putra. Odwaga staniała - można było zaczęć obalać znienawidzony komunizm. Ci odważni inaczej co stali z boku gdy inni gnili w więzieniach teraz mogli działać. Dziś Białystok jest inny jak ten sprzed 20 lat. Jest wolność. Zdolni i odważni zakładają firmy, budują nowe osiedla, bogacą się. Nie ma już tych niegdysiejszych wizytówek socjalizmu ale została ich niegdysiejsza klasa robotnicza - zubożali i wyzbyci IDEI mieszkańcy socjalistycznych bo spółdzielczych bloków. Oni potrzebują wodza - już nie od PZPR-owskiej agitki ale o dziwo jak do tej PZPR-owskiej podobnej: Dobro Partii - Dobrem Narodu. Z tym że Polacy partię PiS już odrzucili a Jarek Kaczyński nie jest ofiarą spisku tylko przegranym politykiem na krawędzi politycznego śmietnika. Im szybciej to zrozumieją białostoczczanie tym lepiej. By znowu nie nie stać te pół kroku jak w 1980 roku. -------------------------------- Tekst redaktor Dominiki Wielowieyskiej: "Jakieś tajemnicze siły prześladują Jarosława Kaczyńskiego od 20 lat. A kto prześladuje? Chyba głównie wyborcy, bo bardzo często odmawiali partii Kaczyńskiego poparcia. A kiedy w 2005 roku ludzie dali mu kredyt zaufania, to PiS po dwóch latach stracił władzę na własne życzenie. Chciał pozbyć się koalicjantów i zdecydował się na wcześniejsze wybory. To oni - wyborcy - są temu winni, bo wystarszeni wizją IV RP tłumnie poszli do urn. Winny jest oczywiście salon, który nastroje wyborców kształtował. Tak rozumiem diagnozę Ziemkiewicza. To zdumiewające jak środowisko PC i PiS skutecznie przekonało część obserwatorów sceny politycznej, że ich porażkom nie ono jest winne, lecz te niedobre tajemne siły. Gdyby taką opinię sformułowano pod adresem jakiegoś polityka zachodniego, wszyscy umieraliby ze śmiechu. Tam reguły są proste: jeśli polityk przegrywa wybory, to jest to jego wina i odpowiedzialność. Przeważnie kończy swoją karierę, choć nie zawsze. Nikt jednak nie kreuje go na ofiarę. Ugrupowanie Tadeusza Mazowieckiego odeszło w niebyt. Bronisław Geremek przestał odgrywać pierwszoplanową rolę w polskiej polityce w czasie, gdy był u szczytu swoich możliwości. Marian Krzaklewski pozostał na marginesie. Lech Wałęsa - mimo licznych prób - nie zdołał powrócić do pierwszej ligi. Nad ich losem publicyści nie płaczą. Bo taki był werdykt wyborców. I możemy żałować, że ten czy ów polityk został przez Polaków odrzucony, ale trzeba ten fakt uszanować, a nie tworzyć teorie ofiarne". wyborcza.pl/1,76842,7844870,Jaroslaw_Kaczynski_nie_jest_ofiara.html Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: J. Kaczyński nie jest ofiarą spisku. 05.05.10, 17:03 No to teraz ci nawymyślają od politruków, "różowych salonów", a i o wsadzaniu pewnej rzeczy w pewne miejsce też pewnie będzie. Oczywiscie w ramach "onbiektywnych ocen jedynie prawdziwych patriotów", którym najwyraźniej salon z salonowcem się ciągle myli. Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: J. Kaczyński nie jest ofiarą spisku. 05.05.10, 18:47 Przyznasz chyba jednak, że ten tekst o białostoczczanach to zwykły bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: J. Kaczyński nie jest ofiarą spisku. 05.05.10, 22:46 azp11 napisał: > Przyznasz chyba jednak, że ten tekst o białostoczczanach to > zwykły bełkot. Bez ladu a skladu jakby powiedzieli Czesi. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: J. Kaczyński nie jest ofiarą spisku. 05.05.10, 18:36 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7842918,TVP_1_nie_rozmawia_z_Komorowskim.html A tu mamy przykład bezstronności, obiektywizmu i pluralizmu medialnego "niesalonu". Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: J. Kaczyński nie jest ofiarą spisku. 05.05.10, 21:44 Konwa, już ci radziłem, żebyś zaczął oddychać świeżym powietrzem. A ty dalej swoje. Więc pozostała ci tylko lewatywa. Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: J. Kaczyński nie jest ofiarą spisku. 05.05.10, 22:48 Ty chyba szambonurkiem jesteś. Stąd zapewne to fascynacja fekaliami dostrzegalna w twoich wpisach. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: J. Kaczyński nie jest ofiarą spisku. 06.05.10, 10:28 Zważywszy na to, na jakim forum najwięcej się udzielasz, poziomu twojej fascynacji nikt nie przebije. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: właściciel kota startuje 05.05.10, 22:04 "Bój o żyrandole" "Już wkrótce umiłowany towarzysz Komorowski stanie do walki o żyrandole w Pałacu Prezydenckim. Niepomny grożących mu w przyszłości wielokierunkowych ataków ze strony chorych psychicznie entomologów i producentów nalewki, morderczych oskarżeń o spożywanie małpek oraz napastliwości dziadów, już wkrótce podąży drogą chwały i zwycięstwa nad ciągle nie dorżniętymi, w myśl doktryny, watahami. W walce o to, by żyło się lepiej wszystkim w Partii, będą go wspierać: POlitbiuro KC PZPO, Autorytety, Łżemedia, Służby, a także Rycho, Miro i Zbycho wraz z szeregiem niedorozwiniętych umysłowo pałkarzy internetowych, z wbudowanym programem jednobiegunowej wizji świata." towarzysz-politruk.blogspot.com/2010/04/boj-o-zyrandole.html Odpowiedz Link Zgłoś
d.stocki Re: właściciel kota startuje 05.05.10, 22:49 Dlaczego zaśmiecasz sobie umysł propagandowym bełkotem? Już nie potrafisz mysleć samodzielnie? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: właściciel kota startuje 06.05.10, 10:31 d.stocki napisał: > Już nie > potrafisz mysleć samodzielnie? Tak jak samodzielnie myślą czytelnicy "jedynie słusznej" gazetki codziennej? :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bratabrat Re: właściciel kota startuje 06.05.10, 14:21 A ciebie ciagle pelno na forum tejze gazety? Dlaczego nie piszesz na forach Naszego Dziennika ai Rzeczpospolitej. Dlaczego robisz cos wbrew sobie, tego zrozumiec nie moge. mkoszulki.pl/polityczne/kot-jarka mkoszulki.pl/polityczne/palikoty Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: właściciel kota startuje 06.05.10, 15:29 Już to pisałem. Ale mogę powtórzyć jeszcze raz. Zawsze to dobrze zobaczyć jak "narodek" brany jest w obroty i jak daje się brać w obroty. Odpowiedz Link Zgłoś