Dodaj do ulubionych

laboratoria

21.06.10, 13:25
Dziewczyny, w jakich laboratoraich w miescie robicie wszelkie
badania? W szczegolnosci poprosze o info nt laboratorium na
Berlinga. Korzystacie? Jak ceny? Duze kolejki? Robia wszystko na
miejscu czy gdzies wożą do badania? W zyciu tam nie bylam, a mam
teraz chyba najblizej. Z przyzwyczajenia jezdze na Bema, ewentualnie
do Sz. Wojewódzkigo, ale moze by tak sprobowac blizej domu....
Obserwuj wątek
    • villem0 Re: laboratoria 21.06.10, 13:32
      Korzystam, jestem zadowolona.
      Ceny bardzo niskie. Mnie bardzo wiele badań, które oczywiście tak można robić, robili "od ręki", poczekałam do pół godziny i miałam.

Jakby co, to masz na Antoniukowskiej jeszcze laboratorium "Diagnostyka", z tego co kojarzę, jest nowocześniejsze i mogą mieć znacznie więcej badań, ale nie wiem jak u nich cenowo, bo tam to akurat zawsze miałam na skierowanie.
      • mama_amelii Re: laboratoria 21.06.10, 13:49
        Nawet w piątek tam byłam.Ceny mogą być,tylko kolejki czasami bardzo długie(ale szybko idą).Blisko masz tez na Tbs do Centrum Damiana,ale tam nie dość,że drożej to na wyniki czekałam około tyg(powiedziano mi,że na takie badanie tyle się czeka,a w piątek zrobiłam to samo badanie na Berlinga i po południu juz miałam)
        Na Antoniukowskiej w tej chwili kiepski dojazd.
        Najlepsze ceny mają w Psk i w Centrum krwiodawstwa na Skłodowskiej(ale wole dopłacić i nie pchać sie tam na parking).
        • usianka Re: laboratoria 21.06.10, 18:40
          Dzięki dziewczyny.
          Czyli pewnie lab jest na miejscu tak jak na Bema (tam zwykle
          odbieram wyniki tego samego dnia po 15). Na Bema - to co od
          rodzinnego/pediatry - mam za darmo. Chodzi mi o badania, za ktore
          płace.
          A jak panie od pobierania krwi? Nienawidze igły - na Bema sa fajne
          babeczki, zawsze mnie zagadają i nie mają problemu ze znalezieniem
          moich żył. Na Berlinga tez są ok?
          • villem0 Re: laboratoria 21.06.10, 21:02

Moim zdaniem są OK. Mam paskudne żyły, których nie widać, zawsze kłują na wyczucie i nigdy nie spudłowały ;) Poza tym je lubię, bo są miłe i uczynne.
            Jeśli robię prywatnie badania to nie chodzę rano, bo wtedy jest dziki tłum. Idę w okolicach 13, wtedy wyniki mam od ręki i nie ma kolejek.
            • kama-25 Re: laboratoria 22.06.10, 09:20
              A robił ktos badania w szpitalu ginekologicznym na Warszawskiej? Ja
              robie zawsze w szpitalu wojewódzkim
              [url=https://www.suwaczki.com/][img]
              https://www.suwaczki.com/tickers/eiktdqk3bh05hpne.png[/img][/url]
              • beakarp Re: laboratoria 22.06.10, 12:39
                jak dla mnie najlepsze jest lab na Warszawskiej / na końcu ulicy/.
                Pobranie do 11, wynik 16-18 wydaje lekarz robiący badania, można z nią
                wszystko omówić
                • usianka Re: laboratoria 22.06.10, 19:51
                  troszke mi nie po drodze
                  zwlaszcza naczczo ;)
                  • leneczkaz Re: laboratoria 22.06.10, 21:01
                    Dziś byłam na Antoniukowskiej 11 i rewelacyjny lab.
                    Synkowi tak krew pobrali, że nie zapłakał a ma 1,5 roku. Dostał plasterek z
                    Kubusiem :P
                    Ze skierowaniem za darmo.
                    Są tam też takie pakiety badań 'ciąża' 'po 50-tce' itd. I wszelakie inne badania.
                    Co do cen to się nie znam, więc nie umiem ocenić ale 0 kolejek, profesjonalnie,
                    kulturnie i pachnąco.
                    • emanuelle.75 Re: laboratoria 16.10.14, 08:49
                      Diagnostyka na antoniukowskiej. Wydają kartę stałego klienta i fałszują wyniki wymazów mikrobiologicznych
                  • juliak82 Re: laboratoria 22.06.10, 21:06
                    ja też jeżdże na Bema
    • monika340 Re: laboratoria 22.06.10, 22:08

Co do Berlinga ceny są ok i krótko się czeka,z obsługa róznie,ale
      raczej bez większych zastrzeżeń.Na Antoniukowskiej jest
      fajnie,czysto,bez kolejek,niewiem jak cenowo bo ja byłam ze
      skierowaniem.Dla mnie pobierała krew taka jakby próbówką ze
      strzykawką,fajna rzecz bo ja raczej nie lubię widoku igły:)
    • armaiti1 Re: laboratoria 24.06.10, 11:09
      Zdecydowanie polecam laboratorium na Grochowej. Najtańsze w mieście, badania
      wykonują szybko i solidnie. Beta hcg kosztuje tam np. 24 zł. Badania w kierunki
      chorób zakaźnych tańsze średnio o 10 zł niż w Diagnostyce. W ciągu ostatnich
      tygodni zmuszona jestem często robić wyniki i mam porównanie. Najtaniej na
      Grochowej, potem RCKIK potem długo, długo nic i pozostałe laboratoria.
    • mama_amelii Re: laboratoria 21.07.10, 16:34
      Byłam na Antoniukowskiej i jestem bardzo zadowolona(ulicę już zrobili,więc można spokojnie dojechać).Przed badaniem dostałam dokładny opis co i jak,co może się dziać itp,bardzo miła obsługa.Do tego ceny są bardzo dobre.Dla porównania dodam,że na Dziesięcinach za tsh płace 35 zł,a na Antoniukowskiej 24 zł.Do tego mały stolik z kredkami i zabawką dla dzieci(tylko brak klimatyzacji,szczególnie przy 35 st na 3 piętrze mnie dobił-ale ja musiałam tam siedzieć,a ze zwykłego badania wychodzi się od razu).
      Szczerze moge polecić.Z dzieckiem tez się tam wybieram,bo na Dziesięcinach zależy jaka pięlęgniarka.
      • usianka Re: laboratoria 27.07.10, 09:28
        piszesz o przychodni na rogu Gajowej i Antoniuk Fabryczny czy jakims
        innym?
        • mama_amelii Re: laboratoria 27.07.10, 11:22
          Piszę o tym co dziewczyny wyżej
          www.e-podlasie.pl/wizytowka/diagnostyka_laboratorium_medyczne_1273181.html
          A na rogu Gajowej i Antoniukowskiej jest laboratorium?Czy tylko klinika ginekologiczna.
          • usianka Re: laboratoria 28.07.10, 18:16
            nie wiem :)
            cały czas nie byłam tego pewna ;)
            • kama-25 Re: laboratoria 06.08.10, 15:56
              A gdzie moge zrobic posiew z pochwy i ewentualnie żeby od razu oddac
              tez w tym sammym labolatorium mocz na posiew? Chodzi mi o centrum
              miasta?
              [url=https://www.suwaczki.com/][img]
              https://www.suwaczki.com/tickers/eiktdqk3bh05hpne.png[/img][/url]
              • iwela Re: laboratoria 08.08.10, 12:48
                Czesc
                Posiew z pochwy i posiew moczu mozesz zrobic np w Laboratorium na
                Bema, z tym ze (oczywiscie) wymaz z pochwy musi byc pobrany przez
                ginekologa.
                Pozdrawaim
                • mc-dulka Re: laboratoria 24.08.10, 18:26
                  Polecam Białostockie centrum Analiz Medycznych na Grochowej 2a.
                  szeroki zakres badań, niedrogo, szybko wyniki.
                  Robię tam odpłatne badania (morfologia, ocz, gr.krwi, toxo, odczyn coombsa
                  itp.), nieodpłatnie robiłam TSH.

NIE polecam - laboratorium na Słonimskiej - niemiła obsługa, drogo. Za toxo IGM
                  zapł.35 zł, a na Grochowej płaciłam ok.22-25 zł. Wynik miał być za dwa dni, a na
                  Grochowej - na drugi dzień.
                  Wyniki podstawowych badań np.morfologii są w obu laboratoriach w tym samym dniu.
              • tazmanka83 Re: laboratoria 25.08.10, 07:04

Ja robiłam posiew w Eskulapie - LABORATORIUM DIAGNOSTYKI MIKROBIOLOGICZNEJ: ul.
                Malmeda 6.

Koszt 30zł, wyniki dość szybko.
      • emanuelle.75 Re: laboratoria 16.10.14, 08:43
        Proszę omijać diagnostykę na antoniukowskiej szerokim łukiem. Wydają kartę stałego klienta i fałszują wyniki np. wymazów mikrobiologicznych
    • kiteek Re: laboratoria 16.09.10, 08:20
      Czesc,
      Własnie dzwoniłam do kilku laboratoriów. Najtasze okazało się Centruk Krwiodawstwa w białymstoku, za komplet badan: morfologia, mocz, wr, odczyn coombsa, toxoplazmoza igg i igm i hiv trzeba zalacic 125,8 zł. Najdrozej na mickiewicza 14 - bo az 182 zł. Na antoniukowskiej i poleskiej 159. najwieksza roznica w cenie na badanie HIV w CK kosztuje 18 zl a w innych placowkach 30-40 zł, podobnie z WR w CK - 4,5 w innych 10-13 zł. Mam nadzieje ze informacje pomogly. Ide dzis na badania.
    • sidaneczka Re: laboratoria 16.09.10, 19:29
      Polecam na Antoniukowskiej 11
      www.diag.pl/O-firmie.8.0.html
    • kasia-iala Re: laboratoria- ANTONIUKOWSKA 09.02.11, 10:37
      Jak kidys byłam bardzo zadowolona to od kilku wizyt te laboratorium to dno.
      Robie wyniki prywanie,miedzy innymi po to by nie przesiadywac w przychodniach,czy sama(ciaza) czy z dziecmi.
      Kiedys bylo szybko i kulturalnie,teraz to laboratium popodpisywalo umowy z osiedlowymi przychodniami na bezplatne wyniki i babcie z calego miasta leca wlasnie tu,bo nie przychodnia,bo ładne,nie wiem co jeszcze nimi kieruje.
      Tak sobie dzis stalam w kolejce moze z 30-sta,w 9 miesiacu ciążu,przedemna same babcie nikt nie ustapi,jedna pani wyniki pobiera jedna w okienku.Co 10 minut lata do ksero lub do pomocy laborantce-KOSZMAR
      Zrobili lipę.Jesli mam placic i czuc sie gozej niz na NFZ to juz wole Nfz,przynajmniej za darmo a swoje i tak trzeba odstac.
      • mama_amelii kasia iala 10.02.11, 07:21
        Chciało ci się w 9 miesiącu włazić na 3 piętro?:DBo ja poszłam tam raz i myślałam,że wyzionę ducha:DI dziwię się,że te babcie chcą tak wysoko wchodzić,bez windy:)I jak pisałam wcześniej upał 35 st,a tam bez klimatyzacji-robiłam akurat glukozę-koszmar.
        Poczytałam o tym,że można z dzieckiem,że sa tam panie z DSk itp.Niestety pani nie znalazła żyły,wierciła małej iglą,ta płakała,aż w końcu pobrali jej z palca-10 kropel(córka musi mieć badanie krwi co 3-6 m-cy,więc bardzo to przezywa.Skusiłam się i żałowałam.Na Dziesięcinach w laboratorium pani pobranie krwi z rączki córki,gdzie niewidoczne sa żyły zabiera 5 s).I mąż nie musiał stać w kolejce,bo pani zobaczyła,że córka się denerwuje i poprosiła ich jako pierwszych(a stali może na 8 miejscu)
        • kasia-iala Re: kasia iala 10.02.11, 11:12
          :)))

winda już◘ jest:)
          babcie jezdzą w doł i w górę:)
          no cuż ja byłam tan poraz ostatni...
          • beakarp Bema 11.02.11, 09:49
            Na Antoniukowskiej chciałam zrobić krztusiec, ale czas oczekiwania na wynik to ponad 2tyg!
            No i cena 80zł:/
            Na Bema zrobili na następny dzień, za 50zł
    • emanuelle.75 Re: laboratoria 16.10.14, 08:45
      Radzę omijać diagnostykę na antoniukowskiej. Wydają kartę stałego klienta i fałszują wyniki wymazów mikrobiologicznych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka