Dodaj do ulubionych

" ROSTI " - największy obóz pracy na białost.....

• Gość: muza Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.mexico.one.pl 07.05.04, 01:25
      ktos kiedys napisał foraes gammp na grz. b. i miał niesamowita racje to
      rzeczywiscie głąbek do potegi . Kiedyś pracowałałam na jego zmianie to palant
      nie z tej ziemi lata cała zmianą jak nakrecony i po co wydaje mu sie sie że
      fabryka jest cała jego i on zasłuzy na madal i zarobi na dodatkowa premie.JAK
      go brakuje na zmianie to ma wrazenie ze firma sie zawali przez niego zawsze
      jest dyspozycyjny.jesli chodzi o zapytanie -----
    • Gość: kaligula Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.mexico.one.pl 07.05.04, 01:34
      • Gość: KALIGULA Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.mexico.one.pl 07.05.04, 01:59
        A PRZEDE WSZYSTKIM TO WŁASNIE KIROWNICTWOI DYREKTÓRA POWINNA UTWIERDZIC SOBIE
        PRZEKONANIE ŻE TO WŁASNIE MY ROBOLE WYPRACOWUJEMY NA NICH PENSJE I TO NIESŁE I
        POWINNI SIĘ ZASTANOWIĆ KTO JEST GÓRĄ I O KOGO POWINNI DBAC ........ TAKA JEST
        PRAWDA ALE KIEDYŚ I TAK TEN CHLEBEK SIE UKRUCI I MOZE BEDĄ LICZYC KONIEC Z
        KOŃCEM ABY PRZEŻYC WSZYSTKIEGO NIEDOBREGO CAŁEJ DYREKCJI ROSTI
        PRACOWNICY CAŁYM SERCEM ROSTI
    • Gość: kaligula Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.mexico.one.pl 07.05.04, 01:47
      słuszałem ze na bęcka zmianie odpadło kilka osób a to dlatego że zrobili se
      swięta ???????? i to ma być karalne tak -
    • Gość: kiss Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.art.pl / *.art.pl 07.05.04, 13:51
      A co sondzicie o wielkich paniach technolog
      • Gość: freeman Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 16:27
        Witam ,ja nareszście uwolniłem sie z tego SYFU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Pozdrowionka dla galerników z :k: i innych.Panie technolog,hm. Oprócz jednej
        ktura się na tym jeszcze zna i ma wiedzę to chyba każdy z ustawiaczy zna.Druga
        to nieuk który do czego się dorwie to albo spierdoli albo ta druga przez 3 dni
        poprawia.Nawet KJ mówi żeby Ona najlepiej się niedotykała.A co sądzicie o BASI
        i TERENI(ursus)????????????????????????????????????????z KJ i ich
        czepianiu???????????
        • Gość: nawiedzony Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 09.05.04, 18:16
          Może odpowie mi na pytanie ten kto utworzył to forum;dlaczego ludzie którzy tu
          pracowali tak chętnie wracaja do pracy-mimo wszystko?
          • Gość: nico Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 81.15.255.* 10.05.04, 20:49
            Nie wiem kto utworzył te forum ale cześc i chwała mu za to.Ludzie wracają do
            pracy z takich samych powodów dla jakich tu pracują.Jak sie nie ma co sie lubi
            to sie lubi co sie ma.Przeczytaj wcześniejsze posty.Juz zresztą widzę tych co
            chcą znów tu pracować jak padają do nóg dyrekcji,czołgając sie po ziemi ciągną
            za surduty i całuja po rękach byleby tylko matka ROStI przyjęła ich z
            powrotem.Wracając do technologów czy kontroli czy jakichkolwiek innych członków
            nadzoru są i będa potrzebni.Z tym ,że oczywiście musza to byc ludzie
            kompetentni znający sie na swojej pracy a nie PRZYPADKOWI KUMPLE.
            • Gość: freeman Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 15:40
              Zgadzam się z Nico,większość na wyższych stanowiskach to znajomi Wiesława albo
              innych.Niby Wiesio znalazł informatyków,NO I CO!!!!!!! W ROSTI TO SOBIE MOŻESZ
              RZĄDZIĆ!!!!!!!!!!!! JEST DO CHOLERY DEMOKRACJA I KAŻDY MOŻE SIE WYPOWIEDZIEĆ,A
              ZAMIAST SZUKAĆ RUSZ MÓZGOWNICĄ CO ZROBIĆ ŻEBY LUDZIE TU NIEPISALI.
              • Gość: Gość Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 03:26
                Mam ptanie. Kiedy dokladnie pojawił sie w Wyborczej ten artkuł o Rosti. Chodzi
                mi o dokładną datę...
                Z góry dziękuję..
                Pozdrawiam, i do uslyszenia na forum.
                • Gość: Elka z dyrekcji Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 14.05.04, 13:20
                  jak tak czytam,to dochodze do wniosku,ze wasze forum juz sie przepalilo ,przez
                  co cała dalsza dyskusja na ten temat jest zupełnie zbędna!ale jak ktoś
                  wczesniej napisał jest demokracja wiec mozeci pisac co wam sie zywnie podoba
                  ale ,to beda tylko nieudolne powtorki tego kto juz wczesniej cos napisał.I tym
                  optymistycznym akcentem zegnam sie z wami moi mili do zobaczenia w ROSTI :-)
                  • Gość: Igor z Szepietowa [...] IP: *.elpos.net 18.05.04, 18:43
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • machy dzieki 18.05.04, 23:42
                      hej, chcialbym Wam wszystkim podziekowac!
                      studiuje w Wawie i znalazlem ogloszenie o stazu 2letnim w Rosti (bardzo
                      atrakcyjnie wygladajacym), ale nie znalem wczesniej tej firmy i natrafilem na
                      te dyskusje
                      dzieki bardzo (widac ze firma nie warta zachodu)
                      pzdr
                      machy
                  • boryna69 Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. 20.05.04, 21:13
                    Cenzura?Nie.było parę kwiatków do usoniecia,tylko kto sie teraz przyzna do
                    moderacji?Kto uzna co jest właściwe czy nie?Pamietam obserwatora,nie było
                    ponizania ani wulgaryzmów a znikł,moze skrzaty figle płatają?Trzymajcie sie i
                    pozdrowienia dla wszystkich rozsądnych ludzi w tej firemce.Pana i pana i tez
                    panią nie pozdrawiam.Wy się nie zmienicie.
                    • rufio22 Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. 29.05.04, 18:11
                      I to byłoby chyba na tyle.
                      Do pracy Rodacy!!! :-)
                      • Gość: gość Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 30.05.04, 21:28
                        jak pracować skoro nie ma zamówień
                        może ktoś wie co się święci...
                  • Gość: ron Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 23:31
                    ty suko je..a spale ci samochod.....
    • Gość: POLSKA CAŁA Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 17:42
      Witam,
      Śledzę Wasze wypowiedzi od samego początku. To co opisujecie, nie mieści się w
      żadnych kanonach przedsiębiorczości i moralności...no chyba, że gdzieś w
      dalekiej Azji...
      Nie chciałem się wtrącać ale zmieniłem zdanie. Nie chcę się utożsamiać z żadną
      ze stron tylko podzielić się moimi uwagami. Po pierwsze - nie ulega
      wątpliwości, że Management, zamiast dbać o pracowników i kierować firmę
      na "szerokie wody", jest odpowiedzialny za jej powolne "umieranie"...Bo jeśli
      Jego podejście się nie zmieni, ten okręt szybko zatonie.
      Po drugie - i chyba o tym głównie chciałem się z Wami podzielić (uczestnikami
      forum) - nie chcę oceniać czy to dobrze czy źle, że takie forum powstało ale
      musicie wiedzieć, że w kuluarach mówi o tym pół Polski (pół "plastikowej"
      Polski! i nie tylko). Tak więc Wasze "boleści" są znane nie tylko w
      Białymstoku. Ktoś się zapyta: i co z tego? A no to, że Rosti stała się firmą o
      nadszarpniętej reputacji. Nikt normalny i "dobry w te klocki", nigdy się już tu
      nie zatrudni - już są mi znane takie przypadki (mówię tu o administracji,
      mistrzach, kierownikach działów). A kto ma sprowadzić Rosti z powrotem na dobrą
      drogę...? Kto WAS teraz uratuje?
      Życzę, bardzo szczerze, wygranej walki. Pozdrowienia!
      • Gość: Robol " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 217.96.17.* 16.06.04, 11:29
        Znowu Rene się szarogęsi, normalnie gestapowiec, R.F. wyluzuj wreszcie, my też
        jesteśmy ludźmi !!!
      • Gość: Bobo Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.elpos.net 13.03.07, 10:14
        Pan chyba z logistyki, albo d...ę lizał. Niech Pan stanie na maszynę przy
        wszystkich operatorach. Zobaczymy jak Pan się wyrabia w normach. Nie chcę
        przeklinać, ale chodź Pan do roboty na kilka godzin (bo więcej nie wytrzymasz)
        i udowodnij, to co można zrobić zza biurka. Ruszaj! Maszyny czekają.
        • Gość: Pudzianek Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 10:36
          witam wszyatkich rostimaniaków:P ja już tam niepracuje jestem szczesliwym
          bezrobotnym jakis czas,psycha odpoczywa po tej robocie i masa tera rośnie
          hehe,co tam słychowac na montazu? pozdrawiam Byłą linie K2 z czajniorów:)
    • Gość: gość Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 25.06.04, 22:14
      No i poleciało 60 osób
      co bedzie dalej z tą firmą ?
    • Gość: Lajnfider Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 212.33.85.* 29.06.04, 02:00
      Moze ktos wie, od kiedy do kiedy sa w tym roku wakacyjne urlopy w Rostii, a
      moze wogole juz ich nie ma???
    • Gość: Lajnfider Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 212.33.85.* 30.06.04, 01:20
      puk puk jest tu ktos???
      • Gość: nico Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.net.bialystok.pl / 81.15.255.* 30.06.04, 19:10
        od 24.07 lub 26.07 do 08.08,niektórzy już teraz pojechali na wakacje:(
        • Gość: Lajnfider Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 212.33.85.* 13.07.04, 20:16
          Dzieki, dzieki za info, niech Ci Lysy w normie wynagrodzi...
          • Gość: XYZ. Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 15:05
            A witam galerników rostowskich,nareszcie urlop.Slyszałem że firma otwiera nową
            siedzibę we Wrocławiu z Wiesławem na czele.To będzie jazda ,ciekawe czy te same
            chwyty zastosują tam równiż!!!! Jakoś go sobie niewidzę jeżdzącego po tym
            miescie ,on sie zgubi.A dziennikaze gazety też sie nie popisali pisząc ten
            artykul.Na ich miejscu zadzwonił bym do kolegów z Wrocka ze im taka wspaniala
            firma rosnie.Na koniec chciałbym pozdrowic dyr.Nowickiego,bo go szanuje jako
            CZŁOWIEKA,co jest wyjątkiem w tej firmie
            • rufio22 Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. 03.08.04, 13:36
              Pozdrawiam wszystkich urlopowiczów. Jeszcze tylko parę dni i znowu będziemy
              wiosłować. :-( Pocieszające? Ale na razie bawmy się! Nowicki to naprawdę
              jeden z nielicznych sympatycznych w naszej firmie, też go pozdrawiam.
            • Gość: sss Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 28.10.04, 20:06
              Kto i kiedy tego barana (Nowickiego) zrobił dyrektorem - zresztą czego
              dyrektorem? Nie można było po prostu kierownikiem produkcji? dyrektor
              hahahahaha haaaahahahaha z Gdańska trzeba było jełopa ściągać bo w Białym nie
              ma takich odpowiedzialnych ludzi....
              • Gość: ajeao Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:56
                nowy jestem - pierwsza wyplata i nara robie :) jeszcze tylko 12 dni uff :)
    • Gość: Aneta Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 81.15.254.* 12.08.04, 16:31
      hej. Czytam Wasze posty i jestem w szoku. Właśnie ktoś mi proponuje pracę w
      Rosti i nie wiem co robić. Długo już szukam pracy i nic nie mogę znaleźć. Czy
      ktoś zna dokładną sytuację w tej firmie na dzień dzisiejszy. Proszę i opinie.
      • Gość: były rostwiec Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 21:33
        daj se spokuj dziewczyno z tym poje... rosti jak chcesz sie dowiedzieć jak
        można upokorzyć człowieka to prosze bardzo ja tam już nie wróce
        • Gość: byly Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 21:55
          zmiana bęcka to dopiero jest zmiana (pracuje jeszcze tam franek wel kapo
          człowiek oderwany granatem od płóga),mistrz zmianowy bęcwał - dziwny człowiek
          na nie odpowiednim stanowisku, nie ma pojęcia jak sie powinno "zarządzać"
          ludzmi, jemu liczy sie tylko wielkość produkcji ,tak se myśle że on już stał
          sie maszyną WTRYSKARKA BĘCEK nr... Dojebać ludziom to on potrafi nie ma co, a
          jaki mściwy ho ho...tylko mu podskocz a będzie po tobie jechał ostro.No to
          teraz kapo wel franek na tego to szkoda słów taki z niego idiota ...czlowiek
          granatem oderwany od płóga bo inaczej skąd by go wzieli nie mam pojęcia.
          • Gość: gość Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 07.09.04, 21:06
            czy ktoś wie skąd przyjechał nasz nowy dyrektor
            • Gość: artysta Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 16.09.04, 09:01
              Co za róznica .Nastepny Gestapo.Jedyny normalny czlowiek wtej firmie ,to dyrek-
              tor Nowicki.
          • Gość: Mały Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 28.10.04, 20:10
            Kiedyś dla bęcka wsypaliśmy do kawy speeda - ale całą noc zapie..ł po hali
            jak nakręcony ze swoimi żabimi oczami ...faza była na całego
        • Gość: wwwwwwwww Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.light.csk.pl 24.12.04, 21:22
          pozdrawiam elwisa i jego kolesi moich tez
      • jester19 Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. 13.09.05, 11:24
        -ROSTI WAS WYKONCZY SZYBCIEJ NIZ PICIE- jestem nowy ale nie bede tam dlogo
        pracolwal juz na pierwszej wyplacie przycieli ostro na tej samej tasmie
        dostalismy od 306 do 400zł prawie[ze niby jeden lepiej sie stara a inny gorzej
        <<wypowiedz tomka nowego brygadzisty,no ku.. jak moze ktos lepiej albo gorzej
        sie starac na tewj samej tasmie p.s.[od tomka jebie ze olaboga]
        inni robia we 3 robote za 4 i trzeba zapie..c na maxa kza w soboty
        przychdzic mimoze osobotach nie bylo mowione nom ale powodzenia sprobowac kazdy
        moze pracuja tam po pare lat ale ja se pujde gdzie indziej....
    • Gość: barbara [...] IP: *.osiedle.net.pl 24.09.04, 20:54
      • biedny0 [...] 09.10.04, 16:14
    • Gość: piecyk gazowy Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 17:26
      chciałem oswiadczyć że teraz ja piecyk gazowy przestanę używać nicków:
      - wenus69
      - przepiękny arkadiusz
      - pozdr
      - dziewka ormonda
      - i kilku nicków które podszywały sie pod alexa.
      Przepraszam wszystkie osoby pod które się podszywałem.
      Obiecuje także nie rozmawiać sam ze soba na forum.
      • Gość: nie ważne Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 14:45
        podobno teraz ludziom dobrze sie powodzi w rosti całe premie bęcek na
        zwolnieniu hahahha to dopiero jest luz hahhah znowu lipa wyszła z kablami
        hahahh od czego jest kontrol jakości chyba tylko od zjeb...... ludzi . łysy
        chodzi dumny jak paw żując jedną gume niewiadomo ile już czasu z kajetem pod
        pachą kumpel widział go w kinie nadal miał kajeta chyba zapomniał go wyjąc
        hhahahahahahha kamienie i płotki to jest przyszłość firmy hahahah napewno ją
        utrzyma z giletami kierownictwo dało dupy i nic nie wyszło z kontraktu
        hahahha a taki se nadzieje robili hala błyszczala jak psu jaja hahhaha a tu
        nic pewnie przez operatorów hahahha nara pozdro dla zmiany B z wtryskarek i
        dla fajnej młodej czarnulki z zmiany Krzyśka jesteś niezła nara
    • Gość: 300% normy Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 10.10.04, 15:36
      Ladnie ladnie no i rozpoczalem druga setke...
      • wonalim Spostrzezenie 04.11.04, 15:15
        chcilam powiedziec jezeli sa tu te glupie suczki, ktore osaczyly mojego meza,
        ze niby ma plecy w firmie bo mu przedluzono umowe na rok, zeby puknely sie w
        swoja glupia lepetyne. Ja pracuje w innej firmie i tu nikomu nie przychdzi do
        glowy zeby nawet jesli ktos rzeczywiscie ma odrobine lepiej niz on, traktowac
        go jak kogos gorszego. Wstyd mi za kobiety, bo ,to niestety wy rozprowadzacie
        bezpodstawne ploty, ktore psuja atmosfere, klamiecie jak najete w zywe oczy. A
        mianowicie to jest do Was suczki z kontroli, musze sie wyzyc, bo az mi sie
        wlosy jeza na glowie jak opowiada mi maz o tym jak go traktuja kolezanki z
        pracy. Jezeli ktoras jest, to niech mi odpowie o co wam k-wa chodzi? A
        slyszalam tez ze nie lubicie osob zbyt pewnych siebie, a raczej wolicie takie
        ktore tula ogon pod siebie.
        • Gość: Narcia Re: Spostrzezenie IP: *.168. / *.man.bialystok.pl 02.12.04, 12:28
          Kochanieńka, bo te babeczki to tylko macicą myślą ( bo nic więcej nie mają ).
          Wzięły by się raczej do pracy, a nie do roboty. Co bardziej inteligentne to
          zrozumieją. A sztuczna inteligencja ma przynajmniej zajęcia - pomyśleć.

Pozdrawiam i w 100% się z Tobą zgadzam
          • Gość: robol Re: Kto zgadnie gdzie jest drugi oboz pracy w bial IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 02.12.04, 20:51
            kto zgadnie ten dostanie zimne piwo
            podpowiedz b i a _ _ _ SA :-)
            postarajcie sie a piwo bedzie wasze
            a moze sie przekonamy gdzie jest wiekszy oboz pracy ? ? ?
            w rostki czy w . . . .
            • Gość: Andrea Re: Kto zgadnie gdzie jest drugi oboz pracy w bia IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.12.04, 23:44
              Jeśli chcesz coś osiągnąć to se załóż koleś następny post. Np: Biazet, Biaman,
              Bianor, Bianar, Biatel itp.
              • Gość: xyz Re: Kto zgadnie gdzie jest drugi oboz pracy w bia IP: 85.193.193.* 21.01.05, 15:22
                biedronka, stokrotka...
            • Gość: Andrea Re: Kto zgadnie gdzie jest drugi oboz pracy w bia IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.12.04, 23:51
              Życzę wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia pracownikom
              Rosti.
              • Gość: myrda Re: Kto zgadnie gdzie jest drugi oboz pracy w bia IP: 81.15.254.* 30.12.04, 20:01
                Wszystkim pracownikom ROSTI a zwłaszcza tym pracującym w nocy czyli zmianie
                Bęcka życzę aby w tym Nowym 2005 roku nasze premie były całe , a mistrz trochę
                powolniejszy
                • Gość: Saluto Re: Kto zgadnie gdzie jest drugi oboz pracy w bia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 21:23
                  a co, zły jest Bęcek?

A jakiego mistrza nie lubicie, a którego szanujecie?
                  • Gość: Saluto Re: Kto zgadnie gdzie jest drugi oboz pracy w bia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 23:49
                    Witam ponownie.
                    Chyba już wszystkim forum ROSTI przeszło. A szkoda.
      • Gość: ELMONT Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.hgnxx1.adsl-dhcp.tele.dk 05.06.05, 22:52
        nie wiem czy wszyscy zainteresowani wiedza o tym ze powstaje nowy oboz pracy
        przy ulicy hurtowej 4 w bialymstoku i beda z was nowe pokemony. Wiadomosc
        wyslali pracownicy ELMONTU ktorzy twoza dla was nowe linie montazowe.
        • Gość: green Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 83.175.158.* 08.06.05, 08:09
          wiadomosc o nowym zakladzie gdzies w okolicach sklAdowej nie jest nowa, to bylo
          wiadome od kwietnia :]
    • Gość: Jezdzacy_na_zabie Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 81.168.94.* 21.01.05, 20:46
      Slyszalem podobno ze Lysy sie chajta. Znalazl chlopaka, czy kupil sobie jakas
      panne???
      • Gość: KOŃ Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.marketscore.com / 170.224.224.* 09.02.05, 13:05
        LYSY TO RYBKA ZE SIE CHAJTA JAKO FACET TO WCALE NIE JEST TAKI KIEPSKI SZKODA
        TYLKO ZE TAKIE STARE GAJERKI MUSI NOSIC. LAE TA DUZA DUPA SKAD ONA CHLOPA
        WYNALAZLA? PEWNIE DOBRZE DRUTA CIAGNIE ZE SIE JEJ TRZYMA HA HA HA .A NA BOKU TO
        PEWNIE FAJNIEJSZE LASECZKI OBRACA. SZKODA TYLKO ZE NIE WIE ZE JAGO WYBRANKA
        DZIECI MU NIE NARODZI BO O FIGURKE GRUCHY SIE MARTWI.POZDRO DLA ZOLTYCH Z
        WTRYSKOW JESTESCIE OK W PORUWNANI ZE STADEM ZAKWARIUM.WSPOLCZUJE TYM CO
        ZOSTALI NA MONTAZU CZE.
        • Gość: wulfgar Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 81.15.236.* 16.02.05, 17:19
          Dzisiaj pierwszy dzień w rosti ja i 16 innych osób na wtryskarki, będe
          informował na bierząco co się dzieje :]
    • Gość: Czajnik Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 17.02.05, 15:31
      Mistrza Zmianowego zatrudnię (kolegę Leona).Wynagrodzenie do uzgodnienia. Rosti
      Sp.z o.o.
      • Gość: wulfgar Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 17.02.05, 16:39
        tak sie zastanawiam kto wymyslił taki durny system katalogowania elementów chyba
        specjalnie na złośc to zrobili żeby ludziom za łatwo nie było
        • Gość: gość Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 01.03.05, 12:26
          no i pojechali do Holandii
          • boryna69 Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. 01.03.05, 18:25
            no i wrocą
            • Gość: gość Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 03.03.05, 09:15
              ale może bez ŁYSEGO
              • Gość: mydra Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 81.15.254.* 06.03.05, 22:34
                Szkoda że nie wzięli ze sobą tsunami i tam zostawili
                • Gość: koles skauly Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 10.03.05, 08:30
                  lysego nie zostawia tam bo itak by dostal deporta a pozatym to do kogo by sie
                  mleczaki mindrzyly(zolte)a poco tam taki grubas przeciesz holandia lez w
                  deprsji grozi to katastrofa.narka
                  • Gość: s. Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.csk.pl 24.03.05, 10:23
                    jestem operatorem wtryskarek i wszystkim operatorom wtryskarek życzę z okazji
                    świąt, które spędzamy w ROSTI owocnej pracy i 100-procentowego wykonania planu
                    • Gość: ??? Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.csk.pl 07.04.05, 17:12
                      a z wami co się stało?????????usta wam pozaklejali?czy już tak dobrze macie że
                      nie chcecie już psioczyć)))))to zacznijcie chwalić:::::)))))czy nie stać was na
                      to?
                      • Gość: ... Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 07.04.05, 18:14
                        Próbujesz zaistnieć? Nie trafiłeś z terminem. Mam nadzieję,że byli i obecni
                        pracownicy tego specyficznego zakładu pokażą swoją dojrzałość i odpuszczą sobie.
                        Moja reakcja też wydaje mi się zbyteczna.Zajmij się czymś innym przez te dwa
                        najbliższe dni.
                        Były pracownik.
                        • Gość: TAKI zgrzewacz Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.04.05, 13:14
                          POZDRAWIAM WSZYSTKICH OBECNYCH ,BYŁYCH I PRZYSZŁYCH PRACOWNIKOW ROSTI.W
                          ZAKŁADZIE PPRZEPRACOWAŁEM PRAWIE 5 LAT WIELE WIDZIAŁEM JESZCZE WIĘCEJ
                          SŁYSZAŁEM, ALE NIE BYŁO TAK ŹLE JAK SIĘ PISZE NA FORUM.POPROSTU ŻEBY ZAKŁAD
                          ISTNIAŁ I SIĘ ROZWIJAŁ MUSZĄ BYĆ WPROWADZANE PEWNE REGUŁY I ZASADY DYSCYPLINY W
                          ŚRÓD PRACOWNIKÓW.TAK JEST ZRESZTĄ W KAŻDYM LICZĄCYM SIE ZAKŁADZIE PRACY.NIE
                          ZADOWOLENIE OSÓB PRACUJĄCYCH W ROSTI CZĘSTO WYNIKA Z TEGO ŻE SĄ TO LUDZIE
                          MŁODZI PROSTO PO SZKOLE, NIGDZIE JESZCZE NIE PRACUJĄCY NIE ZNAJĄCY ŻYCIA.I
                          WSZYSTKO ICH DENERWUJE I DZIWI .LUDZISKA TRZYMAJCIE SIE I CIESZCIE Z TEGO CO
                          MACIE ,BO MOŻE BYĆ JESZCZE GOŻEJ I PAMIĘTAJCIE O MOTTCIE FIRMY - NIE MA DLA
                          NAS ŻECZY NIE MOŻLIWYCH!!!(są tylko wysokie normy) POZDRAWIAM K-2 .NARKA:-(((
                          • rufio22 Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. 23.04.05, 14:44
                            masz rację, to głównie młodzi pracownicy mają problem z zaakceptowniem
                            ustalonych norm. a motto ;-)że nie ma dla nas rzeczy niemożliwych, nie
                            obowiązuje tylko w Rosti. Cały świat teraz na tym jedzie.
                            Chyba kilku z nas zwolnią niedługo.Pozdro dla mont
                          • Gość: lepiej nie wiedzie Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 19:36
                            podniesli normy że czasem zesr.. się idzie... bo nikt nie potrafi cię
                            zastąpić.A kazdy liczy na premię pozdro K1
                            • bupiter CZAS ZROBIĆ PORZĄDKI W ROSTI 14.05.05, 12:48
                              NIEDŁUGO IDĘ DO SĄDU PRZECIW ROSTI I SZUKAM KOGOŚ KTO OPOWIEDZIAŁBY PRZED SĄDEM
                              JAK PRACUJE SIE W ROSTI, JAKA PANUJE TAM ATMOSFERA I JAK TRAKTOWANI SĄ
                              PRACOWNICY. CZAS PRZYSTĄPIĆ DO DZIAŁANIA, NIE MACIE POJĘCIA JAK ONI SIĘ BOJĄ,
                              CZY WY WIECIE JAK SLAWNA PANI KIEROWNIK DS. ADMINISTRACJI TRZESIE
                              PORTKAMI,KIEEY ZACYTUJE SIĘ JEJ KILKA PARAGRAFÓW ALBO ZACZYNA ZADAWAĆ
                              KŁOPOTLIWE PYTANIA? KIEDY POCZUJĄ ŻE KTOS ZACZYNA SIĘ STAWIAC, WALCZYC O SWOJE
                              PRAWA, O ZWYCZAJNĄ GODNOŚĆ, ONI PO PROSTU SIĘ BOJĄ, KŁAMIĄ W ŻYWE OCZY, I OTYM
                              DOBRZE WIEDZĄ, WYSTACZY JEDEN ŚWIADEK PRZED SĄDEM ŻEBY OBALIĆ WSZYSTKIE ICH
                              TEORIE. DO TEGO JEDNAK TZREBA POPARCIA, W POJEDYNKE NICZEGO NIE OSIĄGNIEMY,
                              SOBIE JUZ NIE POMOZEMY,(JUZ SOBIE POMOGLISMY ODCHODZĄC STAMTĄD) ALE TAM ZOSTAŁO
                              MNÓSTWO LUDZI....PROSZĘ O KONTAKT: bupiter@gazeta.pl
                              • Gość: lepiej nie wiedzie Re: CZAS ZROBIĆ PORZĄDKI W ROSTI IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 21:29
                                A co sąd w tym kirunku co zrobi? Na swiecie podnosi sie wydajnosć i w Rosti
                                też to robią i nic nie z działasz...pozatym jedynie przerwy na wtryskarkach
                                się zmienią (nie wszyscy je mają)...Ale z przydały by sie zmiany...bo to są
                                zgredy zasrane z właszcza Dzie****wa z kadr!!! Dużo się o niej słyszy....(że
                                pracownicy zadóżo zarabiają i niema co myśleć o podwyszkach,krzeseł nie będzie
                                bo wydajność spada,wiatraków nie będzie bo pracownicy nie szanują idt.
                                ZGREDY...Pozdrawiam.
                                • Gość: BYŁY Re: CZAS ZROBIĆ PORZĄDKI W ROSTI IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 19.05.05, 19:33
                                  PROSZE NIE OBRAZAC PANI A.DZ..........S TO BARDZO KULTURALNA I INTELIGETNA
                                  KOBIETA.I FAJNA Z NIE DUPE......KA.
                              • Gość: Nando Re: CZAS ZROBIĆ PORZĄDKI W ROSTI IP: *.piasta.pl 06.06.05, 22:16
                                Bupiter, masz racje ze w pojedynke nic sie nieda.Popieram cie z tym sadem bo
                                Dzielnicowa chciała mnie orznac jak sie zwalnialem po prawie 4 charuwy.Mysle ze
                                na poczatku nalerzy to nagłosnic czy w wyborczej albo w tvn w Uwadzie.Tak takie
                                tematy sa chodliwe i moze cos wniosa.Tylko ze ci co tam pracuja nic
                                niepowiedza.Ci którzy byli odwarzni to sami sie zwolnili albo ich
                                zwolnili,wyslij emalie do Uwagi.Może ich to zainteresuje,teraz nieprawidłowosci
                                w pracy sa na topie.A
                                • bupiter Re: CZAS ZROBIĆ PORZĄDKI W ROSTI 14.06.05, 15:50
                                  MASZ RACJE, TYLKO GDZIE SĄ TERAZ CI WSZYSCY LUDZIE KÓRYM TAK BYŁO ŹLE, KTÓRZY
                                  TU, NA TYM FORMU TAK NAŻEKALI?LUDZIE, BRAK WAM ODWAGI? FAKT, CO KTÓRZY TAM
                                  PRACUJĄ NIE PÓJDĄ, JASNA SPRAWA, TO ZROZUMIAŁE. PYTAM TYLKO, GDZIE CI
                                  WSZYSCY "BYLI", KTÓRYM ROSTI TAK BARDZO ZALAZŁO ZA SKÓRĘ? TERAZ MACIE OKAZJE
                                  SIĘ CHOĆ TROCHĘ ODEGRAĆ? NIE ZALEŻY WAM NA TYM?
                                  • Gość: Kmicic Re: ja Tu pracuje :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 10:54
                                    pozdro dla 2 lini montazu,a zwłaszcza skoczków Basi i Ewy,najgorsze jest to ze
                                    codziennie norme taka zajebia ze kopara siada,i wpizdu z jakością wtedy do
                                    dupy.pozdro robociki:)
    • Gość: Maryla W Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.iig.pl / 195.205.214.* 25.05.05, 11:16
      Moim zdanie ten artykuł w Gazecie to duża przesada i komuś zależało na
      zniszczeniu ROSTI
      • Gość: Nando Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.piasta.pl 06.06.05, 22:19
        Maryla twoja głópota mnie powala.Idz do wieska i wejdz mu w dupe.To nie chodzi
        o zniszczenie Rosti tylko o zmiane stosunku tych debili i prostaków z góry do
        pracownika.Zastanów sie nad sobą ,no chyba ze jestes wsród tych bałwanów z góry
        • Gość: pikuś Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.csk.pl 07.06.05, 23:54
          zasada jest zawsze jedna zanim na kogoś pokażesz palcem to najpierw skieruj
          swoich pięć palców na siebie. obrażanie innych ludzi świadczy tylko o twoim
          (niskim) poziomie a nie o tym jakimi sa lub nie sa ci inni ludzie.
    • kaliszrychu Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. 26.05.05, 21:50
      a chciałem sie tam zatrudnić
    • Gość: Nando Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.piasta.pl 15.06.05, 22:48
      witam niewolników i niewolnice systemu. Widze że o Rosti ucichło bo pozwalniali
      ludzi,Co? Słyszalem ze Rosti stracilo troche zamuwien na rzecz Bianoru (
      normalnej firmy ).Pozdro dla Foresta .
      • Gość: ja tam pracuję... Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.csk.pl 16.06.05, 10:29
        Qurde!Pozwalniali tych,którzy siedzieli na zwolnieniach ,na naszej zmianie było
        kilku,którzy zaczynali chorować w piątek,szczególnie na popołudniowej i nocnej
        zmianie i należało się im!Teraz mogą chorować do woli.Przestańcie już
        psioczyć ,bo staje się to nudne.Ja też czasami narzekam,bo są gorsze i lepsze
        dni,ale nie czuję się niewolnikiem ,w każdej chwili moge zrezygnować z pracy i
        wy też miejcie tego świadomość,że nikt was tam nie trzyma na siłę.A narzekają
        ci którym nie chce się pracować,a każdą sobotę muszą spędzić w knajpie lub w
        dyskotece.............ale trzeba mieć za co...heh.........pozdowienia dla
        zmiany Tomka i Rysi:)
        • Gość: ja tam pracuję... Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.csk.pl 16.06.05, 10:35
          a zamówień,pisze się przez O z kreseczką..... na górze......,gdybyś nie
          wiedział-...NANDO.
          • Gość: g Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.csk.pl 25.07.05, 15:58
            no wlasnie dzis jest ogloszenie, na produkcje rosti chce zatrudnic 140 osob. o co chodzi? skad tak duza liczba? sprawdzajac co to za firma znalazlem to forum i o, co widze. a moze cos sie zmienilo ostatnio? naprawde potrzebna mi praca, ale moze nie za wszelka cene.napiszcie jak tam teraz i ile sie zarabia w rzeczywistosci.
            • Gość: exxpert2 Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.csk.pl 25.07.05, 16:22
              przecież już tu wszystko napisane,
              chce wypieprzyć całą załogę i szukają nowych,
              tylko pamiętaj,
              za rok będą szukać na twoje miejsce...
              • Gość: g Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.csk.pl 26.07.05, 10:23
                jasne:) to ja nie chce zeby szukali za rok kogos na moje miejsce, nowych 140. juz dzis zostawie je wolne.
        • Gość: Shark Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.euro-net.pl 27.04.08, 23:37
          Prawda jest taka , że Firma jak każda inna aby dbać o rozwoj i oszczędnośći musi
          krecic , tylko podstawą inności tutaj w Rosti jest niestety brak szacunku dla
          pracownika , bo tak naprawde to jest najbardziej nie mile , wręcz czasem bolesne
          dla co po niektorych.
          Myśle , że nic na lepsze sie nie zmieni w tej firmie o kapitale zagranicznym jak
          to ładnie ujmują . Super brzmi , lecz niestety tylko brzmi ... Zwykły pracownik
          hali - liczy na szacunek i poszanowanie , bo przecież to że jest pracownikiem na
          dole nie znaczy że nie posiada umiejętności , zdolności wiekszych niż Ci na
          gorze :) ...
    • nekroskop88 Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. 26.07.05, 10:27
      a wlasciwie co produkuje te Rosti?
      • samswoj Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. 23.08.05, 01:00
        a ja zbieram na łade, a jak nazbieram na łade to huk na czajlandje kłade!! :P
        • samswoj Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. 23.08.05, 01:03
          aha pozdro dla zmiany 3 :D
          • kawelin Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. 28.08.05, 21:28
            słuchajcie,
            już wiem wszystko o waszej firmie,
            ale napiszcie co wy tam montujecie i produkujecie
            jestem bardzo ciekawy
            • Gość: czwarta brygada Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 17:54
              czajniki, kawiarkę, domowe solaria i łyżeczkę do depilacji
              • Gość: Hamilton Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 20:08
                ...oraz za parę, paręnaście miesięcy plastiki do deski rozdzielczej w Renault Laguna.
                • Gość: sancho Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 07.09.05, 00:10
                  ma ktos moze nr telefonu kom do tej slodziutkiej blondynki z montazu co ma
                  kolczyk w dolnej wardze jak tak to niech mi poda bede bardzo wdzieczny
                  • Gość: arek Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.walsall.gov.uk / 217.205.45.* 12.09.05, 16:23
                    o jaka warge ci chodzi
                  • Gość: pawel Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.walsall.gov.uk / 217.205.45.* 12.09.05, 16:24
                    pozdrowienia dla galernikow
                    • Gość: joppi Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 82.152.156.* 16.09.05, 15:58
                      ja bylem w angli i teraz chce wrocic do rosti.do zobaczenia
                      • Gość: pawel Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.walsall.gov.uk / 217.205.45.* 17.09.05, 16:09
                        hahahaha to wracaj chlopie Rosti przyjmie cie chetnie tam tania sila robocza
                        jest zawsze potrzebna
                        • Gość: sancho Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 25.09.05, 06:57
                          to ma ktos do niej nr na komorke??????????
                          plissssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
                          • Gość: sancho Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 26.09.05, 07:40
                            albo nr gg jesli ona posiada prosze waz pomozcie mi
                            • Gość: brygadzista Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 11:17
                              nic nie dostaniesz, nie ma normy nie ma numeru...a jak bedziesz dalej piszczal to ci premie upie..
                              • Gość: norma musi byc Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 11:45
                                ok ide norme robic :/
                                • Gość: MONTER Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 30.09.05, 14:06
                                  UWAZAJ smieciu to ze jestes brygadzista to nie znaczy ze jestes nie tykalny
                                  jeszcze raz zap.......premje to zobczysz kto w rosti rzadzi zaloga czy
                                  brygadzisci
                                  • Gość: sancho Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 30.09.05, 22:52
                                    to da mi ktos jej nr czy dalej bedziecie o premii gadac
                                  • Gość: MONTER Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 10.10.05, 18:13
                                    proponuje sie zebrac i omowic plan dzialania jak by tu utrzec nosa zoltym
                                    zmijom i brygadzistom, przez to forum umowmy sie gdzies i sprawe obgadamy
                  • Gość: fredzio Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 30.09.05, 23:18
                    Czy ta twoja blondi ma na imię Iwona?
                    • Gość: sancho Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 01.10.05, 03:14
                      nie jestem pewien ale pracuje na montazu ma na imie chyba magda jest nie wysoka
                      szczupla blondynka i ma kolczyk w ustach kiedys jezdzila do pracy z gosciem
                      ktory mial czarna fieste i byl magazynierem pozniej wyjechal do anglii
                      • Gość: sancho Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 01.10.05, 03:15
                        jeszcze moge dodac ze robi na senseo
                      • Gość: sancho Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 01.10.05, 03:15
                        kurde pijany jestem nie fieste tylko focusa
                        • Gość: fredzio Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 01.10.05, 15:32
                          To nistety nie ta osoba. A skoro ci się podoba to nie możesz sam się z nią umówić. Dziewczyny lubią jak facet robi pierwszy krok.
                          • Gość: Gość Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 02.10.05, 17:45
                            przepraszam a co to jest kącik towarzyski?
                            Są większe problemy w tej firmie...np.norma i dyrektor montażu...
                            • Gość: KMICIC je.. rostii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 22:00
                              no suczka z tej blondynki fajna:) ale nic o niej niewiem za krótko
                              pracuje.je.. norme je.. rosti wyzysk je..y,a brygadzisci to zaje..i
                              konfidenci tak jak reszta załogi zółtych i zielonych i zółtych koszulek,ojebią
                              cie z normy nawet niewiesz jak i kiedy.pozdro dla RostiManiaków:)
                              • Gość: sancho Re: je.. rostii IP: *.osiedle.net.pl 05.10.05, 00:52
                                ludzie no ktos musi miec namiary na nia
                                • Gość: xXx Re: je.. rostii IP: *.elpos.net / *.elpos.net 05.10.05, 12:23
                                  sancho!!!! daj juz spokoj i pogadaj z nia, przeciez nie pogryzie cie!!
                                  • Gość: sancho Re: je.. rostii IP: *.osiedle.net.pl 05.10.05, 12:56
                                    no chcem ale wolalbym na poczatku zrobic to telefonicznie
                                    • Gość: magdzioszek Re: je.. rostii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 10:25
                                      cze słaboszczaki.co wy robicie w tym ufolandzie?doksztalcacie sie?pozdrowienia
                                      dla kmicica i dzialau montazu.sansoo czy jakos tak:)
                                      • Gość: bobek gun Re: je.. rostii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 12:19
                                        Magdzioszek a Ty za mną na miskach stoisz??:>
                                      • Gość: bobek Re: je.. rostii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 12:33
                                        pozdro 3 linjom senseo zwlaszcza 2:D:D:
                                        • rufio22 Re: je.. rostii 17.10.05, 15:37
                                          gdzie sa linie senseo?czemu nie pisza?
                              • rufio22 Re: je.. rostii 17.10.05, 15:35
                                praca w rosti to nasze wyzwanie.lepsza taka niz zadna.
                            • chorzysta Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. 15.02.09, 21:12
                              a ile zarabia się w Rosti?
    • Gość: 455 Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 15.10.05, 08:33
      serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,2969118.html
      • Gość: sancho Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 15.10.05, 20:59
        no i jak nie bylo tak i nie ma nr do mojej blondynki ktos sie zlituje ?????!!!!
        pozdro dla wtryskarek i paru ludzi z montazu
        • Gość: iść czy nie ? Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 23.10.05, 15:03
          dostalem informacje że teraz biora ludzi do rosti, chcialem sie zapytac ile tam wogule płacą, i myslicie ze mnie mezma odrazu po liceum ? z gory dzieki ;]
          • Gość: MONTER Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 24.10.05, 14:24
            w rosti kolego poznasz smak zycia , po pracy w tej firmie juz wszedzie bedzie
            ci lekko a zarobki to z 800 powinienes wyjac
            • Gość: isc czy nie ? Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 24.10.05, 14:59
              ten smak zycia to w sensie fizycznym czy psychicznym ?
              • Gość: barela Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:26
                paaaaanie daj pan spokoj, wal smialo do rostiego i o nic nie pytaj
                a ty tam kmicic spij, zbieraj sily bo norma musi byc!
                • Gość: sancho Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 24.10.05, 23:03
                  e montery wy mi lepiej dajcie nr do magdy a nie mi tu o jakis normach dupe na
                  stronie zawracacie
                  • Gość: kuku Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 69.183.65.* 17.03.06, 01:26
                    • Gość: exworker Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 69.183.65.* 17.03.06, 01:47
                      Wyzysk jest,byl i bedzie niezaleznie od tego gdzie pracujecie.Tu gdzie jestem
                      tez nie jest lekko,"wyzysk" tu nosi pejsy i jarmulke.Wy macie ten komfort,ze
                      wracacie do swego domu,swego lozka i nie blakacie sie na drugim krancu swiata za
                      paroma groszami.Pozdrawiam zmiane Beclowicza.To pracocholik,ale znam gorszych.On
                      przynajmniej nie nocuje w firmie.Chyba ze ma na nocke,HAHAHA
                  • Gość: kuku Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 69.183.65.* 17.03.06, 01:28
                    Pozdrowiam wszystkich kolegow z pionu technicznego,exworker.I'll be back!!!
                • Gość: sancho Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 24.10.05, 23:04
                  a ciebie gosciu zalatwia psychicznie fizycznie i w rozne inne sposoby jakie
                  tylko oni znaja
                • Gość: sancho Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 24.10.05, 23:05
                  no i jeszcze chcialem rozpoczac kolejna setke hehe
                • darthvaderr Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. 26.10.05, 12:22
                  Witam wszystkich rostifarian. Właśnie zajrzałem na forum po kilkumiesięcznej
                  przerwie. Piszcie co tam u was słychać szczególnie interesuje mnie montaż
                  senseo na którym pracowałem. Słyszałem że ocet ostro wziął się za rządzenie :).
                  Ciekaw jestem co porabia Harry ( chodzi mi o tego przygłupa w okularkach - wice
                  dyrektora :)). Ostatnio jak mnie zobaczył na ulicy to myślałem że się zesra. W
                  sumie go rozumiem :) pewnie będzie to czytał - i tak Ciebie dopadnę gdy
                  będziesz bez żonki i dzieci ( wiem gdzie mieszkasz ). Słyszałem że ocet nie
                  liże mu dupy i to chyba jego jedyna zaleta, znając go pewnie wprowadził nową
                  gamę zapachów na senseo :).
                  I tym miłym akcentem chciałbym zakonczyć a i pozdrawiam was wszystkich - Niech
                  mocz będzie z Wami.
                  PS Specjalne pozdrowienia dla S3
                  • Gość: Czapi Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 193.111.22.* 28.10.05, 10:36
                    Czy ja dobrze słyszałem? Macie nowego Business Development Managera, którym
                    został Mariusz Esmont? Jeśli tak to żal mi waszej firmy. Będzie tam jeszcze
                    gorzej. Tą poprzednią, w której pracował (Model Tekpak Czosnów) wpędził w takie
                    straty, że o premiach pracownicy mogli zapomnieć. Ja się stamtąd ewakuowałem.
                    On na wasze nieszczęście też, bo już się za niego brali...
              • Gość: MONTER Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 25.10.05, 13:20
                po kilku tygodniach pracy psychika bedzie zorana jak pole po wykopkach , a
                raczek i nózek to raczej juz to stanu pierwotnego nie odzyskaja. POWODZENIA...
                • Gość: biazet Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 26.10.05, 23:19
                  To wszystko, tak jak u nas. Pozdrawiam wszystkich monterów z Rosti i Biazetu.
                  • Gość: Andrea Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 27.10.05, 09:13
                    Sancho przestań już skamleć i pisać co minutę sam do siebie głupoty chyba że z
                    miłości palma Ci odbiła; i pytanko do Biazeta: pracuje u was jeszcze taka
                    brygadzistka przygłup Wiesia i skoro jest tak samo źle to załóżcie sobie nowe
                    forum a zobaczycie zmianę. Pozdrówka dla monterów sanseo, kij w de..ę żółtym
                    konfidentom.
                    • Gość: sancho Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 28.10.05, 07:25
                      i kij w du ..e tobie i tojemu senseo uszaku jeden i dawaj mi tu jej nr szybko
                      bo ci premie zabiore kapowniku jeden
                      • Gość: magda Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.elpos.net 29.10.05, 19:34
                        co to za slownictwo...?
                        • Gość: sancho Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 30.10.05, 14:54
                          a tym kim slonce jestes?
                          • Gość: czapi Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 193.111.22.* 31.10.05, 08:13
                            Nikt mi nie odpowiedział wcześniej, więc piszę jeszcze raz:
                            Macie nowego Business Development Managera, którym został Mariusz Esmont? Jeśli
                            tak to żal mi waszej firmy. Będzie tam jeszcze gorzej. Tą poprzednią, w której
                            pracował (Model Tekpak Czosnów) wpędził w takie straty, że o premiach
                            pracownicy mogli zapomnieć. Ja się stamtąd ewakuowałem. On na wasze
                            nieszczęście też, bo już się za niego brali...
                            • Gość: sancho Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 02.11.05, 00:38
                              chodzi jakis gruby gosc ale czy to ten to nie powiem tobie bo nzawiska nie znam
                              niby jest dyrektorem do spraw biznesowych ma znajdowac nowych kontrahentow i
                              takie huju moju tam a i jeszcze wiem ze jezdzi takim busikiem
                              • Gość: czapi Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 193.111.22.* 02.11.05, 11:34
                                Niestety prawdopodobnie to on. Zgadza się - gruby - tak go określaliśmy. I
                                jeszcze "arbuz". Jest typowym "dwustrzałowcem", czyli umie zrobić dobre
                                pierwsze wrażenie i potrafi splatać - obiecywać klientom gwiazdki z nieba. Ale
                                przy pierwszej dostawie jest pierwszy strzał, czyli rzeczywistość daleko
                                odbiega od obietnic, więc są kolejne obietnice poprawy. Następnie przy drugiej
                                dostawie jest drugi strzał - również lipa. Wtedy nowy klient zrywa współpracę.
                                I tak właśnie załatwił swojego poprzedniego żywiciela... W ciągu roku zdobył 1
                                (!) i to takiego klienta, na którym zarobku nie było, tzw. "prestiżowy" klient,
                                a zarabiał KROCIE!!!
                                • Gość: monter Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.elpos.net 08.11.05, 23:05
                                  • Gość: sancho Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 15.11.05, 15:02
                                    magda magda zglos sie do mnie hallo niech ktos jej da moj nr tel
                                    • Gość: sancho Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 16.11.05, 18:38
                                      kurde zapomnialem podac mojego nr 512-610-114 i gg 495-61-69 wiec jakby ktos
                                      mogl jej dac to dzieki
                                      • Gość: Majster Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 16.11.05, 20:14
                                        Ty debilu sam do siebie piszesz napiłeś sie czy co lepiej zwal sobie gruchę
                                        mysląc o magdzie bo ona sra na takiego cuchnącego sanczopansę.
                                        • Gość: rozdzielca 4/k Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 217.17.33.* 05.12.05, 12:42
                                          ja ze swojej stony wszystkich serdecznie pozdrawiam a w szczególności
                                          "priekrasnuju Brunchildu". Jaka firma jest to wszyscy wiedzą. Najbardziej co
                                          mnie boli, to nie ucięta premia czy czepianie się wszystkich szarych pracowników
                                          przez przełożonych, ale to że noc sylwestrową przyjdzie mi spędzić w zakładzie
                                          (jak i całej reszcie zesppołu). Z tego miejsca chcę złożyć w swoim i reszty
                                          brygady serdeczne życzenia. Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia oraz szampańskiej
                                          zabawy w Noc Sylwestrową ze swoimi przyjaciółmi (jeżeli takowych mają)lub w
                                          zaciszu domowym razem ze swoimi rodzinami, wszystkim kierownikom,dyrektorom i
                                          całej kadrze OBOZU ROSTI.
                                          • Gość: sancho Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 07.12.05, 06:46
                                            maniek czopie czyzbys to ty plakal ze bedziesz pracowal w sylwester? to bedzie
                                            nocka jak zawsze tylko tyle ze troszke moze sie napijecie
                                            • Gość: rozdzielca 4/k Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 217.17.33.* 07.12.05, 16:40
                                              Może tak a może nie. W każdym bądż razie z dnia na dzień coraz bardziej
                                              nianawidzę tej pracy już od paru lat. Żebym nie miał żadnych zobowiązań już dano
                                              bym tam nie pracował. Trudno się mówi i ora się dalej. POZDRAWIAM WSZYSTKICH.
                      • Gość: Pinakolada Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 16:13
                        ehhe ROSTI buhehe. rosti shit ludzie pracuja po 6 lat za minimum LOL. umowy co
                        miesiac o miesiac przedluzaja paranoja. smrod brod i ubustwo. 100% za sobote jak
                        sa to jest swieto(a i tak tyle co zarobiles to ci ujeb****) a godzin to i tak
                        nie odbierzesz bo ci nie dadza :D XXI wiek mamy :) zeby im ten napoleon
                        przypadkiem rewolucji nie zrobil
                        • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 16:26
                          a no właśnie ma teraz iść nowy czamber o nazwie Napoleon,więc na działa mości
                          towazysze,ehheh jeszcze niewiadomo co z tego wyniknie ale bedzie ostry
                          rozp...ol,cały czas coś nowego wchodzi,tylko ze norme taką zajębia ze premia
                          bye bye,pozdro senseo
    • Gość: J. SkaUa Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.plus.com 10.12.05, 18:34
      Z okazji zblizajacych sie Swiat Bozego Narodzenia oraz Nowego Roku, chcialbym
      zlozyc calej zalodze Rosti wielu wspanialych chwil i duzo duzo odpoczynku oraz
      zadowolenia.
      • Gość: stenak Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.elpos.net / *.elpos.net 11.12.05, 22:11
        życie życie jest nowelą :]
        • Gość: pracownik Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 83.9.17.* 14.12.05, 18:40
          Dowcipas,boki zrywac.Nie wiem czy wiecie ale rosti sprzedaje wtryskarki.
          • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 83.9.17.* 14.12.05, 18:44
            Słyszałem,niby 11 sztuk, jeszcze troche a na hali ptaki będą srały;}FUCK rosti
            • Gość: sancho Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 23.12.05, 06:38
              jasne a z danii maja przyjechac nowe formy !! moze jeszcze wszystkie sprzedadza
              pozdro dla magdy z montazu
              • Gość: lampa Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.05, 11:31
                ROSTI 2 pozdrawia :) sylwester na szczescie nie z basia bardzo dobrą/zlą kobieta :) z ryskiem pankracym tez nie chociaz z nim to zawsze komedie :)
                P.S. tylko na cch.. wy nam te zolte przyslali ? :/
                • Gość: Pracownik PW Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.elpos.net / *.elpos.net 31.12.05, 16:17
                  A Ja życzę Rosti w nowym roku: jak najwięcej sukcesów , jak największych
                  zysków, nowych klientów, jak najmniejszego poziomu braków, pełnej wydajności
                  (no może 99%) i wielu zadowolonych ze swojej pracy pracowników.
              • Gość: lepiej nie wiedzie Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:06
                Siema w szystkim w nowym roku mam nadzieje |e dostane umowe na czas
                nieokreslony pozrawiam zmniane Szymka
                • Gość: ikoi Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 03.01.06, 01:50
                  chlopie a zasluzyles na nia bo na tej zmianie to tylko garstka ludzi jest
                  takich co mozna by bylo im dac umowe na stale
                  • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 10:18
                    a mnie to ta cała firma zaczyna wnerwiać,zajeba... bym Tomasza skunksa
                    jeba....o,mysla dziwki ze jak nowy pracownik to wyzyskiwac mozna ,je..
                    rosti,co spostrezglem miedzy pracownikami jest ostra konfidencja,zamiast
                    tzrymac sie razem to kapusie zaraz donoszą,nieładnie!! spotkam na ulicy kogos z
                    kadry to zajebie bo jestem wojownikiem:) pozdro dla pracowników tego bagna
                    • Gość: Pracownik Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.iig.pl / *.iig.pl 07.01.06, 15:11
                      Kur*** zimno często jest i wkurw*** mnie to ze trzeba napierda**** w soboty i
                      to ni chu*** za setki, niech sie pierdo****. Pozdro dla garstki fajnych ludzi
                      • Gość: lepiej niewiedzieć Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 17:46
                        ''ikoi'' umowy na czas nie określony nie dają dla zasłuzonych.Kożystają
                        znowoczesnej technologi chybił-trafił.A czasem kto liże dupso i lubi
                        konfidencje tem może liczyć na ...niewiesz na co na SP lub IM NARA pozdrawim
                        kurier poranny bo w Rosti niema kogo pozdrawiać niema kolegów kolezanek są
                        znajome twarze P.S.może pare osób z którymi wódke piłem
                        • Gość: mintwr Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 14:54
                          no i montaz pracuje na nocki ciekawe do czego jeszcze nas zmusza?
                        • Gość: ikoi Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 12.01.06, 01:11
                          a dla czego poranny ????
                          • Gość: Pracownik PW Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.elpos.net / *.elpos.net 13.01.06, 18:19
                            Słyszałem iż będą rozbudowywać wtryskownię o kolejne 30 maszyn. Czy ktoś to też
                            słyszał.
                            • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 14.01.06, 14:28
                              Gó.. prawda,11 wtryskarek jedzie do chin.Niby co mielibysmy robic,jak i tak
                              sie nie wyrabiamy z produkcją.Do tego burdelu nikt nie chce przyjsc pracowac.
                              • Gość: lepiej niewiedzieć Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 14:26
                                Kurier porany pozdrawiam za to że pomógł w twożeniu forum!
                                • Gość: ikoi Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 31.01.06, 06:27
                                  ale to nie poranny tworzy te forum
                                  • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 21:23
                                    w zakładzie cuda sie dzieją ,nowe maszynki ,jakies skrzynki i nowe czajniczki
                                    2005,psychoza , stająci nad łbem takie dałny w garniturach mówią po angielsku i
                                    kiwaja główkami a łysy ospowiada tym samym,mialem w zakladzie pobyc jak
                                    najkrujej ale kasiora mi potrezbna jest,a za taki zapieprz to stawka powinna
                                    byc znacznie wyzsza .pozdro SENSEO rulez :)
                                    • Gość: L.N.W Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 08.02.06, 21:01
                                      Niewiem czy wiesz ale w czesniej to płacili premie indywidualną (100zł)a teraz
                                      na spłułki przezucają
                                      • Gość: pracowniczek Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.02.06, 16:33
                                        Oboz pracy gdzie wykorzystuja tylko ludzi za marne pieniadze!
                                        • Gość: NIEpokorny Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 10.02.06, 19:37
                                          oswiadczam tu wszystkim dreczonym przez niedoksztalcona kadre ROSTI za jak mi
                                          raz ta tlusta zolta grubaska J......... wajdzie na linijka to jej w d....
                                          wypale kopsa, co ona sie czepia to tych debilnych nalepek .............sama
                                          pewnie nawet polowy by nie nakleila za zmiane
                                          • Gość: @@@@@ Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 15.02.06, 10:17
                                            Czemy na wtryskarkach przerwy są po 20min. anie po 30min....i dlaczedo godzinna
                                            norma miesieczna pracy to 168godz. a nie 160.????Czy jestem oszukiwany czy
                                            niedoinformowany.Dzieki za Odp.
                                            • Gość: kaizen2006 Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 12:01
                                              a co masz w umowie? 168h pracy czy 160 na ile sie zdzodziłeś tyle wyrabasz ;/. Macie racje ta firma jest chora i to bardzo. normy sa o duzo przesadzone "ja niewiem o co wam chodzi przeciesz macie 1,5s zapasu na godzine powiniście sie wyrabiać" << niezgadniecie kogo to słowa. Pozdrowienia dla 13astki ;) 2005 wymiata. Najgorsze jeste to ze w tych dwóch filjach rosti jest przeje..e ostatnio maiłam szanse bycia na hurtowej w sumie to i oni z deka lepiej maj no moze opruszcz osoby pakujacej która ma pzreje..e sama widziałam jak koeeś sie zwijał i tak sie kórwa niewyrabniał ;/ my chociasz pracujemy tylko rekoma a on całym ciałem musiał bo te solarki wkońcu warza nie :|
                                            • Gość: operator Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.csk.pl 24.02.06, 12:07
                                              o jakich przerwach mówisz??????????ja się cieszę jak moge wyskoczyć na
                                              papierosa,kto nie pali to i tego nie ma,kanapkę połyka przy maszynie jak nikt
                                              nie widzi..............pracuję drugi rok i przerwy mogę policzyć na palcach obu
                                              rąk....pod tym względem najlepiej mają zespoły gdzie są drukarki..........więc
                                              zapamiętaj sobie,że przerwa to abstrakcja i tylko na papierze,z czasem nie
                                              będziesz o tym pamiętać,że coś takiego to twoje prawo......heh.A co do godzin,
                                              to jedno i drugie ,nie dopytuj bo i tak niczego się nie
                                              dowiesz.....pozdrowienia dla zmiany 1s
                                              • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 09:36
                                                cuda niewidy,podpisali z zemną kolejna umowe,hehe jak zwykle na 1
                                                miesiąc,żucam niedługo to gó.. i wybijam gdziekolwiek,moge cięzko pracować ale
                                                za odpowiednią kase,SENSEO RULEZ:)
                                                • Gość: bandyta hehe Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 02.03.06, 14:23
                                                  Hary brygadzista z senseo - takiego pedala jeszcze nie widzialem, najwiekszy
                                                  przydupas lysego chyba troche za mocno sie wczul w ta robote najlepiej to by
                                                  chyba tam zamieszkal pajac w oklularach jak go spotkam samego na ulicy ojjj
                                                  bedzie sie dzialo zalazl mi smierdziel za skore....boj sie pedale
                                                  • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 05.03.06, 12:03
                                                    jak jestes taki kozak to po ch.. tam pracujesz?podejdz do niego zapie..w
                                                    latare a nie pie..sz kacamboły
                                                  • Gość: bandyta hehe Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 11.03.06, 23:50
                                                    widze ze niektorzy co tam pracuja to ostre tumany swiata poza tym smierdzacym
                                                    kolchozem nie widza i jeszcze bronia brygadzistow co im premie zabieraja i cala
                                                    dyrekcje co ich wyzyskuje jak tylko sie da. no coz tak to juz jest z robolami i
                                                    parobkami co lubia zapie..c jak murzyni za gowno warte pieniadze
                                                  • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 21:57
                                                    popieram Bandyte,powaleni są ludzie,maniaki jakieś,psychole z klapkami na
                                                    oczach,niektórzy przychodza do pracy pół godziny wcześniej i odrazu za maszyne
                                                    sie łapia,aż sie trzęsą na myśl że nie moga pracować,pojebusy,
                                                  • skarpetra Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. 13.03.06, 11:55
                                                    Macie rację pracujemy na zmiany za ogromne pieniądze,na hali pachnie fiołkami ,
                                                    a po kilku latach pracy w tym super zakładzie nikt nie ma problemów ze
                                                    zdrowiem.I jeszcze narzekamy,ale nie wierzę że coś się zmieni skoro pracuje
                                                    tam tylu wazeliniarzy.
                                                  • Gość: bandyta hehe Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 15.03.06, 16:37
                                                    Kmicic i Skarpeta macie racje w tym kolchozie 90% to wazeliniarze i dupowlazy
                                                    co liza dupe i podpie..ja na kazdym kroku!! poki beda lizac i strzelac z
                                                    ucha nigdy nie bedzie dobrze!!
                                          • Gość: OPR.ZGRZEW...... Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 07.03.06, 14:14
                                            LUDZIE CO WY TU PISZECIE ZA GLUPOTY JA W FIRMIE 5LAT PRZEPRACOWALEM I
                                            ZASTRZEŻEŃ NIE MAM CO DO DOWODZACYCH A ZE KOMUS ROBIC SIE NIE CHCE TO JUZ JEGO
                                            PROBLEM, BYWALO TAK ZE I 16H SIE PRACOWALO I BYLO OK. A ZE WAM SIE NIE CHCE TO
                                            TYLKO WINA WASZEGO LENISTWA........pozdrawiam panie z biura oraz
                                            brygadzistke A.N.
                                            • Gość: pracownik PW Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.elpos.net / *.elpos.net 07.03.06, 19:47
                                              A ja kocham Rosti, pracuję tu od 6 lat i jest to mój drugi dom, mam tu
                                              przyjaciół, kolegów, koleżanki. I w żadnej innej firmie by nie było tak dobrze
                                              jak tu.
                                              Pozdrawiam wszystkich pracowników poniżej numeru "100".
                                              • Gość: nico Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.mynow.co.uk 26.03.06, 20:21
                                                i dostajesz codzienna dawke serotoniny plus thc, w czasie posilkow
                                                regeneracyjnyc:|)
                                                • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:08
                                                  no i wyjebali mnie wraz z 20 osobami zatrudnionymi przez impel. wie ktos moze
                                                  czy sa w białymstoku jakies oferty pracy? pozdro byłe senseo i montaz
                                            • Gość: ikoi Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 08.03.06, 14:48
                                              to ty chyba becek jestes bo on/ty pracowal/es po 16 h albo i wiecej ale
                                              ostatnio jak dzieciak sie urodzil to sie uspokoil/es
    • Gość: kawelin chyba Tato z Pronaru pobije Waszych :) IP: *.csk.pl 09.02.06, 17:53
      co prawda dopiero 100 postów o Pronarze,
      ale zapowiada się ciekawie :)
    • Gość: PierwszaDuzaBanka Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.range81-151.btcentralplus.com 10.03.06, 20:45
      Ile tam teraz zarabia sie w Rosti miesiecznie, w ile lat mozna odlozyc duza
      banke, mi to zajelo 3 lata po odejsciu z Rosti. Pozdro dla Falowcow wiosna 1999.
      • Gość: boss Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.range86-137.btcentralplus.com 17.03.06, 15:48
        Bańke to ty masz ale chyba na mleko
        • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 19.03.06, 08:51
          Albo bańke mydlaną,palantunio.
          • Gość: nikkt Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 20:49
            IMO Niezłe forum :) strsznie chaotyczne,ale dokładnie oddaje sytuacje logistyczna firmy.
            • Gość: wojtek Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.vast.net.pl 23.03.06, 16:50
              ZWALNIAM SIę Z ROSTI.
              • Gość: ktoś Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 23.03.06, 22:06
                Gdzie bedziesz mial lepiej???
                • Gość: wojtek Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.vast.net.pl 26.03.06, 04:22
                  przenoszę się w takie miejsce z ktorego Elewatorskiej widzieć nie będę! :-)
                  • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 26.03.06, 09:10
                    Wojtus,rowerem tez tam bedziesz jezdzil?
              • Gość: nico Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.mynow.co.uk 26.03.06, 19:50
                gratulacje,jesli ty jestes tym Wojtkiem to gratulacje podwojne:)
                • Gość: wojtek Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.vast.net.pl 01.04.06, 19:32
                • Gość: wojtek Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.vast.net.pl 01.04.06, 19:49
                  rowerkiem już śmigam do nowej pracy !!! Narazie jest super, ale jak załapię o co
                  chodzi to będzie bajecznie. A co do zwalniania się z pracy to wolałem sam to
                  zrobić niż czekać aż oni mnie uprzedzą. Ha ha !! Jak wielką satysfakcję dało mi
                  to, jak zaniosłem swoje wypowiedzenie z pracy (prośbę o rozwiązanie
                  umowy).:-).Pozdrawiam wszystkich ze zm. 4/K a w szczególności Izę, Ulę, Martę,
                  Magdę, Jagodę. Wszystkich operatorów, ustawiaczy i ich pomocników, rozdzielców
                  zdających a w szczegolności zasypywaczy. Pozdrawiam też swego spa, chomika,
                  rybki...... . Do zobaczenia na MASACH KRYTYCZNYCH !!!!!
              • Gość: gość Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 31.03.06, 15:04
                po co sie zwalniać, sami nas zwolnią, zaczęły się już czystki
                • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.04.06, 22:05
                  Pomalu rosti sie konczy,oby tak dalej szanowno dyrekcja
                  • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 08:27
                    no i mam nowa pracke,a Rosti zmieza ku upadkowi:) mieli dzwonić po miesiącu
                    czasu od zwolnienia a tu huja,dowiedzialem sie ze w prezciągu 3 miesięcy nikogo
                    niezatrudnia
                    • Gość: bob Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 12:31
                      tydzien wolnosci od rosti extra:)niemusze ogladac octa
                      pie..a,ewki "zyczliwej"
                      • Gość: ktoś ? Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.elpos.net / *.elpos.net 07.04.06, 19:25
                        A ja najbardziej żałuję "Róży", że się zwolniła - sympatyczna dziewczyna,
                        będzie mi jej brakować. Asiu powodzenia...
                        • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 08.04.06, 14:26
                          Proponuje zmienic ulice elewatorska na obozową.Nie tylko w rosti jest
                          przeje..e,ale w wielu innych firmach na obozowej.
                          • Gość: gość Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 14:49
                            Czytam to co piszecie na temat waszej firmy a ja słyszalam na samym
                            poczatku ,jak tylko zaczela istniec i kupowac formy z BIONORU ze tak bedzie
                            cudownie .Nawet ludzi z Bianoru straszono ze Rosti TO JEST FIRMA!!!!!!. NAWET
                            MIELISCIE WIEKSZE ZAROBKI OD NAS.Nie ktorzy z waszej firmy traktowali ludzi z
                            Bianoru za idiotow (choć nie musieliscie tego robic bo na poczatku starzy
                            Biazetowcy co pracuja w Bianorze tak traktowali nowych ludzi a nawet gorzej, a
                            teraz jest to firma rodzina .Masz wojka ,brata ,ciocie ,podpier....łas łeś
                            kolegow i kolezanki w brygadzie pracujesz w biurze)I widzicie nie tylko uwas
                            tak jest
                            • Gość: pracownik PW Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.elpos.net / *.elpos.net 11.04.06, 20:14
                              A unas w Rosti nie istnieje "rodzinny" sposób zatrudniania, a wszyscy co są
                              zatrudniani muszą coś sobą reprezentować. Nie wierzę iż na danym funkcyjnym
                              stanowisu jast ktoś z "rodzinki" firma wymaga szybkiego technicznego działania,
                              a jakiś tam krewniak ciotka czy synek bez znajomości zagadnień z funkcjonowania
                              firmy produkcyjnej nie dał by sobie rady i sam by zrezygnował.
                              • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 15:42
                                tu sa twarde zasady,niema normy niema premi,niema litosci nawet jezeli ma sie
                                tam jakas rodzine,ja jak zaczynalem robote w rosti to wszyscy patrzyli sie na
                                mnie jakby chcieli mnie zjesc,bo wolno robilem a po dupie cala linia
                                dostaje,pozdro:)
                                • Gość: gośc Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.elpos.net / *.elpos.net 21.04.06, 16:24
                                  Witam.
                                  O Rosti można by książkę napisać jak nie kompetentni ludzie zabierają się za
                                  kierownictwo. Nie ważne umiejętności kierownika - ważne aby dobrze mordę
                                  wydzierał. Mogę sypać przykładami co się tam wyprawiało i wcale nie jest to
                                  tak, że ludzie źle pracują tylko, że nawięcej do powiedzenia mają osoby
                                  najmniej oblatane w temacie.
                                  Już tam nie pracuję ale jak odchodziłem z pracy to chcieli mnie nawet awansować
                                  o parę szczebli wyżej, w tym podwyżka o ok 150% abym tylko został ale
                                  podziękowałem.
                                  Rosti pokazało mi jak nie należy kierować żadną firmą.
                                  • Gość: - Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 21.04.06, 20:12
                                    chyba 150% godzin pracy dodatkowo
                                    • Gość: gośc Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.elpos.net / *.elpos.net 21.04.06, 20:24
                                      Rozumiem twoją ironię bo wiem co się tam wyprawia. Kierownicy swoich
                                      podwładnych uważają za durni bez szkoły podczas gdy sami o produkcji nie wiele
                                      wiedzą. A zaczęli mnie traktować z szacunkiem jak się dowiedzieli, że odchodzę.
                                      • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:32
                                        siemano,wie ktos cos moze co sie nowego w tej firmie dzieje,czy cos nowego
                                        produkuja,pozdrawiam
                                        • Gość: gość Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 25.04.06, 11:15
                                          narazie to kradną, co za ludzie pracują w tym zakładzie?
                    • Gość: Artur Re: " BIAZET " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 18:18
                      W biazecie jest tak samo. Robia sajgon....
              • Gość: uważajcie na ...IP Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 08.06.06, 20:48
                Drodzu pracownicy ROSTI chcialbym wam zakomunikowac ze jezeli nie odpowiada wam
                praca w naszej firmie to sie zwolnijcie nawet wszyscy naraz nam to wcale nie
                przeszkadza, sa jeszcze chetni do pracy ludzie z bialorusi, ukrainy za jeszcze
                mniejsze pieniadze i napewna beda bardziej te prace cenic niz polscy pracownicy-
                a tak na marginesie nasza firma rozmawia wlasnie z informatykami w jaki sposob
                wykryc tkz. IP. piszacych te bzbury i sie okaze czy tez tacy bedziecie madrzy
                na dywaniku u dyrektora z wypowiedzeniem w reku..........?Milej pracy.
                • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 21:12
                  nikt mnie tu straszyc nie bedzie,pracuje bo niemam wyboru a te forum to dlamnie
                  wyzycie sie od tej pracy,praca jest ciezka,ludzie z wyzszym wyksztalceniem na
                  linji zasuwaja,a brygadzisci podstawowe maja,takimi dobrze kierowac
                  • Gość: nowy Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.elpos.net 08.06.06, 21:46
                    Informatycy mogą sobie szukać i ustalać a i tak niczego nie ustalą. Jest
                    ochrona danych osobowych i nikt w legalnej drodze nie dobierze się do danych
                    personalnych osób piszących na tym forum. Zgodę na to może wyrazić jedynie
                    prokurator a w Polsce jak na razie jest wolność słowa i każdy może sobie
                    opisywać do jakich incydentów dochodzi u niego w pracy.
                    Jeżeli Pan Dyrektor poprosi kogoś na dywanik to sam będzie się musiał ostro
                    tłumaczyć w jaki sposób odnalazł daną osobę :) tak więc nie przejmujcie się i
                    piszcie dalej. Może w końcu ktoś odpowiedni zainteresuje się co wyprawia
                    Dyrekcja "ROSTI"
                    • Gość: ilka Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:04
                      Aja jestem ciekawa ,czy ta "pani" ktora tak straszy ludzi z Rosti bedzie na
                      tyle odwazna ,aby wam sie przestawic.A moze sama zaczela trzesc pupa ze ludzie
                      zaczeli mowic prawde .Ja wiem ze zaden urzad im nie pomoze bo zanim przyjdzie
                      jaka kolwiek kontrola to juz wszyscy z biura wiedza kilka dni zas. A co do
                      bialorusinow i innych to jak ta "pani" nimi straszy to najlepiej nie jedzie tam
                      i znimi mieszka -przeciesz tam jest raj.
                      • Gość: ASX76 Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 10.06.06, 12:13
                        Wogóle całe te kontrole z PiP-u to jedna wielka lipa. Co to za kontrola skoro
                        dany kołchoz wie o niej odpowiednio wcześnie i zawsze zdąży się przygotować?

Jedną z rzeczy która mnie najbardziej wkur... w takich kołchozach jak Rosti czy
                        Biazet były nie tylko twz. "normy" (kosmiczne jak cholera), ale i to, że nie
                        można było usiąść (dlaczego kur..., no dlaczego?), a jeśli nawet jakimś cudem
                        wcześniej się skończyło ten zapier.. i zostało trochę czasu, to nadgorliwa
                        ekipa pomimo tego, że zrobiła już swoje, była kierowana do innej roboty np. do
                        rozbiórki.
                        Gdy komuś spadł na podłogę jakiś pizdryk przy montażu (o co w pośpiechu
                        nietrudno) i zauważył to tzw. trener (nadzorca) - musiał liczyć się z zabraniem
                        premii - zwykłe skur...ństwo!
                        Te roboty na produkcjach przypominają mi do złudzenia zapier... Murzynów na
                        plantacjach bawełny kilkaset lat temu. Zamiast Murzynów są Polacy (biali
                        Murzyni), zamiast bawełny - pizdryki do montażu, w charakterze bata występuje
                        groźba natychmiastowego zwolnienia, a nadzorcami są trenerzy.
                        • Gość: ja tam bylem Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 11.06.06, 19:23
                          ludzie opamietajcie sie .ja w tej firmie 5 lat przepracowalem i jedyne co mnie
                          wku.....lo zapach w kiblach po wyjsciu STEKOPU. pzdrawiam skaule
                          • Gość: kam Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 14:18
                            a dalmnie na pistolecie bylo dobrze:P:P heheeh lepij tam niz w domu przynjmniej
                            smiech jak ch.. był hehehehh emaaaaaaaaaaaa
                            • Gość: piter Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.koba.pl / *.koba.pl 24.07.06, 19:34
                              współczuję teraz tym, którzy muszą pracować na wtryskarkach, tam pewnie z 50
                              stopni między maszynami czy może słynną klimatyzację uruchomiono? co słychać na
                              suwakach?
                • Gość: piter Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.koba.pl / *.koba.pl 28.06.06, 11:04
                  mozesz mi naskoczyc, sam mialem nieopisaną przyjemność złożyć wypowiedzenie
                • Gość: maxon Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 19:40
                  w dupe wsadz se informatyka i ten twoj dywanik frajerze.nikt nie ma prawa
                  zawolac na dywan za pisanie na forum głąbie!!!!
    • Gość: Jezdzacy_Na_Zabie Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.range86-142.btcentralplus.com 25.04.06, 15:13
      No ladnie ladnie niedlugo 400 stowki pekna. Jak tam szykuja sie jakies majowki
      w tym roku, czy nie bardzo???
    • Gość: dyrektor Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.06, 19:50
      ...... a dostałem ofertę z rosti na stanowisko kierownicze. Dziwnie, ale
      zaproponowano mi ponad 2,5 razy więcej kasy niż zarabiam teraz, a teraz
      zarabiam bardzo dużo ( dużo to miedzy 5 a 10 średnich krajowych wypłat
      miesięcznych). Skoro narzekacie to pewnie macie rację, ale większość FABRYK
      pracujących w sytemie zmianowym, ma debilnych kierowników. Dyrektorzy
      specjlanie awansują kompletnych debili, takimi łatwiej się kieruje, a za premię
      pottrafią zgnoić pół załogi. Jezeli dyrektorowi brakuje w papierach sztuk to
      dzwoni do kierownika/debila i mówi, chłopie pryciśnij załogę to 200 zł premii
      dostaniesz. Ostro teraz się zastanawiam czy warto pracować w waszej firmie,
      ponieważ wiem, że żeby było lepiej muszą zmienić głównego szefa. Jezeli główny
      to totalny debil i zarabia 12 000 brutto, to zarobi was na smierć, żeby posadki
      nie stracić.
      Jeżeli się zdecyduję, zrobimy rozpierduchę z debilami/kierownikami - takich
      nienawidzę i zawsze jako szef wypieprzam na zbity ryj.
      Pozdrawiam,
      Bialystok lubię - miałem tam studiować, ale wybrałem inne miasto. Jak zdawałem
      egzaminy to wódki się opiłem, dziewczyn nawyrywałem - tak przybalowałem, że 7
      dni zajęły mi egzaminy :). Tak więc Białystok jest git.
      Jak przyjadę to pochlamy.
      pozdrawiam.
      • Gość: bandyta hehe Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 25.04.06, 22:27
        jezeli to prawda co piszesz ze dostales propozycje pracy w tym kolchozie to
        podoba mi sie to co napisales ps. wez mnie na asystenta hehe pomoge doprowadzic
        ta firme do porzadku i wyjebac kogo trzeba:)
        • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 26.04.06, 07:51
          Wypie..c stara kadre kierownicza.Banda przyglupów i nieudaczników.Cioty
          je..e.
      • Gość: gosc Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 22:23
        A ja tak sie zastanawiam panie dyrektorze czy pan wie co to jest wtryskarka?
        Tak sie przechwalac i byc madry wgebie ,to kazdy umie.!
        • Gość: dyrektor Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.06, 19:38
          ale mnie zaskoczyłeś. A co to wtryskarka?.......nie zastanawiaj się już nad
          moją wiedzą. NIE BĘDĘ PRACOWAŁ W WASZEJ FIRMIE, Życzę powodzenia i przestańcie
          narzekać. Skoro tak was źle traktują, poskarżcie się w Urzędzie Pracy. Kilka
          donosów i będą musieli coś z tym zrobić. Powodzenia w znalezieniu nowej
          przyjemnej pracy.
          • Gość: goś Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.euro-net.pl 09.07.06, 12:03
            > narzekać. Skoro tak was źle traktują, poskarżcie się w Urzędzie Pracy. Kilka
            hahhahahhahahahhahaha
            :) Urzędzie Pracy
            hahhahahahahhahahahha
            nie wytrzymama
            hahahahhahahaha
            chyba miałeś na myśli Okręgowego Inspektoratu Pracy
            widać znasz sie na prawie hahahhahahaha
            chciał bym to zobaxczyś jak tam (urzedu pracy) idziesz i sie skarżysz hahahaha
      • Gość: nico Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.mynow.co.uk 29.04.06, 01:41
        zarty sobie robisz a ludzie czytac beda i nadziei sobie zrobia:)po co to
        komu...a w jaki sposob dostales ta oferte?skladales tam podanie czy lowcy glow
        ciebie wychwycili?pozdro
        • Gość: Bathory;) Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 03:41
          Prace w Rosti załatwił mi zajebisty kumpel xxx, nie wazne jakie bedzie mał
          poglady w przyszłosci i na dzien dziesiejszy zawsze bede miał do nie go
          SZacuneczek METAL FOREVER!;).Dziekowa wielaka mu za to!!!!.Nikt jednak nie
          spodziewał sie ze spray firmy potocza sie tak jak jest na dzien dzisiejszy.Nie
          mowie ze na poczatku było lekko ale to co sie wyprawia teraz to przechodzi
          luckie pojecie!.Pracuje juz w firmie Rosti dosc długo na stanowisku montera na
          montazu,ale juz mam dosyc,jest mi wszystko jedno czy zwolnia mnie czynie robie
          bo robie jak kazdy.Postawiłem sie otatniego czasu troche,tak wiec moje dni sa
          juz pewnie policzone wiadomo im wiecej sie wychylasz tym krucej pracujesz,ale
          juz jak zaznaczyłem wczesniej jest mi wszystko jedno;).Kozystajac z
          okazji,bedac gosciem tego zajebistego forum chciałbym pozdrowic wszystkich
          ludzi z montazu,senseo i wtryskarek.Ps.Szacuneczek dla ludzi z wtryskarek-
          montaz sztama Pozdro! MONTAZ RULEZZZZ!
          • Gość: wojtek Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.vast.net.pl 04.05.06, 09:34
            dzień dobry wszystkim robolom "wspaniałej firmy". Dawno już tu nie zaglądałem
            więc nie jestem w temacie. Mam tylko jedno pytanko. Jak udał się długi weekend?
            Bo ja spędziłem go bardzo fajnie sidząc nad rzeczką z kijem w ręku i popijając
            browarka. Akyurat dziś (po wolnym) mam na popołudniową zmianę i do pracy idę z
            taką sobie chęcią. Nie do rosti, oczywiście.Jest git w nowej firmie.Pozdrawiam
            zm. 4/K. IZO!! CZY BęDZIESZ MA MASIE? TO SE POGADAMY.
        • Gość: piter Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.koba.pl / *.koba.pl 05.06.06, 21:04
          szanowna dyrekcjo pozwólcie że dorzuce kilka swoich przemyśleń.
          donosów w urzędzie pracy, PIP było juz co niemiara.
          to ze sie dyrekcja się z nich śmieje swiadczy tylko o tym, jakie sa w
          bialymstoku uklady i ze rosti jest indyjska swieta krowa
          ktorej nie mozna ruszyc. czy w normalnej firmie pracowalaby pani,
          ktora co miesiac myli sie przy naliczaniu połowie załogi wyplat? nie dłużej niż
          2 miesiace.
          w rosti jest to mozliwe.... czy w normalnej firmie ludzie pracuja po 12 godzin
          a potem na koniec miesiaca nie maja zadnej nadgodziny? jakas dziwna ta
          matematyka w tej firmie.
          a ostatnie wypadki przy pracy...spadajace formy, spadajace lampy,
          wozki ktore rozjezdzaja operatorów. Kto jest odpowiedzialny za bezpieczenstwo
          załogi? otóż nie tylko inspektor BHP, ale przede wszystkim dyrekcja. obserwujac
          zaistniale wypadki, czy dyrekcja nie nie zastanawia sie kiedy zapuka
          do jej drzwi prokurator z informacją "był wypadek śmiertelny w pańskiej firmie"?
          czy myślicie że hasłą na magazynie typu "wchodzisz na własna odpowiedzialność
          ooperatorzy wózków widłowych nie maja wykupionego OC" załatwią sprawę
          sszalejących magazynierów i rozdzielców i uwolnią was od odpowiedzialności?
          (może teraz te hasła znikneły, ostatni raz widziałem je prawie 2 lata temu)
          Dobry dyrektor powinien wiedzieć, że największym kapitałem firmy jest oddana i
          zadowolona załoga.
          a jak jest w rosti? wystarczy poczytać na forum. większość pracowników traktuje
          firmę jako odskocznie,
          formę przetrwalnikową do czasu znalezienia innej pracy bluzgając na nia na lewo
          i prawo. kilku krawaciarzy z góry powie że
          podcinają gałąź na której siedzą. a jak mają mówić, skoro idąc do pracy nie wie
          się czy nie jest to ostatni dzień pracy?
          a jak mają mówić, kiedyy notorycznie znikaja pracownikom nadgodziny?
          a jak mają mówić, kiedy muszą pracować w sylwestra, wielkanoc wiedząc o tym że
          szanowna dyrekcja świętuje?
          a jak maja mówić, kiedy mistrz obcina premię za brak wydajności? dodam że przez
          brak wydajnosci rozumie sie tez to, kiedy ustawiacz nie
          jest w stanie poprawnie ustawic maszyny, a karany jest operator...ludzi trafia
          szlak...
          a jak maja mówic, kiedy patrza jak dyrekcja rozbija sie taksowkami "na koszt
          firmy"?
          a jak maja mówic, kidy patrza na marnotrastwo tworzywa, pieniedzy czsu, gdy bez
          mrugniecia okiem wyrzuca sie
          tysiace detali, bo wymiar nie zgadza sie o kilka setnych milimetra na srednicy
          około 140 mm... a nie można o ułamek sekundy wydłużyć cylku, bo wydajność musi
          być?
          szanowna dyrekcjo, pomiar takich detali jak housing, back cover, lid z
          dokładnoscia do setnej milimetra nawet na mitutoyo jest po prostu
          bez sensu, bo wynik zalezy chociazby od tego jak wytnie sie wyplywke, po jakim
          czasie sie mierzy.. wszyscy wiedzą że tworzywo przestaje "pracować" po około
          tgodniu od wykonania wypraski, a kj mierzy je praktycznie od razu po
          wykonaniu...nie mówiac juz o instrukcjach
          pomiarowych: wez detal tak, zamocuj, (czytaj poprzeginj go kika razy) zmierz
          odleglosc dokladnie wtym miejscu, bo tuz obok juz nie bedzie sie zgadzało
          wie o tym kazdy kto ma troche zdrowego rozsadku i mial do czynienia z metrologia
          cz yszanowna dyrekcja zauwazyla ze coraz czesciej brak jest chetnych do pracy w
          rosti? ciekawe dlaczego?
          czy nie zastanawiajace jest tez to, ze poza nielicznymi wyjatkami kiedy ktos ma
          nóż na gardle, nikt nie placze z powodu zwolnienia, a cieszy sie ze wreszcie
          wyrwał sie z tego mówiąc
          wprost burdelu?;ludziom po prostu nie zależy na pracy bo licza sie z tym ze
          chocby najlepiej sie starali
          to i tak beda zwolnieni? prawda mistrzu hop-bęc ?jeszcze ktos ci sie dobierze
          do d... bo to co robisz
          to mobbing w najczystszej formie. twoje szczescie polega na tym ze ludzie nie
          wiedza jak sie zabrac za zbieranie dowodów, ale wszystko do czasu, do czasu
          mistrzuniu
          mnie tez chcieli dzięki "życzliwym' stamtad wypieprzyć, na szczęście pracuja
          tez tam ludzie godni szacunku, którzy wiedzą co znaczy współpraca w jednym
          dziale
          że współpraca nie polega na podpie..niu współpracowników, ale na pomocy i
          uzupełnianiu się. tym pierwszym dziękuje za wsparcie, pomoc
          i cenne wskazówki w tej szkole przetrwania, tym drugim- za to,że nauczyli mnie
          ostrożności i tego, że nie wszyscy w pracy są ludźmi zyczliwymi.
          znalazłem dużo lepsza robotę i każdemu opowiadam jak pracuje sie w rosti,
          chciałbym tez zobaczyć miny niektórych ludzi kiedy sie spotkamy na ulicy
          pewnie będą uciekać na drugą stronę ulicy bo beda sie wstydzic spojrzec mi w
          oczy. pozdrawiam wszystkich przyjaciół którzy tam zostali prawie juz 2 lata temu
          życze im szybkiego znalezienia normalnej pracy, a szanownej dyrekcji,
          kierownictwu, na czele z pania kierownik aby musieli sami posmakowac pracy na
          wtryskarce
          kiedy już kolejna rekrutacja nie przyniesie rezultatów, bo po prostu nie będzie
          chętnych na stanowisko operatora29
          • Gość: monterka Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.06.06, 16:09
            jeszcze jeden cud znany chyba tylko w rosti. przedztawie czesto stosowany
            grafik zmian przez ŁYSEGO dyrektora-[ 1dzien]3 zmiana[2 dzien] 2 zmiana i
            czasami[ 3 dzien, zazwyczaj sobota] 1 zmiana wychodzi po kilka godzin przerwy
            na dojazd do domu i powrot to pracy, ale Wojtkowi to nie pszekadza cyt.chwasty
            nalezy wyrywac-czyli jak komus nie pasuje to po premi i won za brame........
            • Gość: ASX76 Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 07.06.06, 17:56
              Ależ skur...stwo w tym kołchozie!!!
              W Biazecie to przynajmniej panuje jakiś porządek. Było, jest i będzie ciężko,
              ale wiadomo "co i jak". Przynajmniej tam częste wizyty inspektorów z PIP
              przynoszą jakiś pozytywny skutek...
            • Gość: Polska_Gola Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 212.33.85.* 07.06.06, 18:09
              Moj rekord z Rosti to byl: (jak dobrze pamietam) 3 x po 16H w ciagu 4 dni, bylo
              jeszcze kilka innych rekordow. Pamietajcie i tak jak bedzie trzeba do
              dostaniecie kopa w d... i was zwolnia.
              Pozdrowienia dla Prezesa Janka, jezeli jeszcze pracuje :)))
      • Gość: mba Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 18.07.06, 22:47
        dostałeś ofertę z Rosti, bo widocznie świetnie pasujesz do opisu kierownika-
        debila. już sam sposób twojej wypowiedzi o tym świadczy. pomarzyć sobie każdy
        może o stanowisku, pieniądzach i władzy. no to bujaj dalej w obłoczkach
        dzieciaczku.
    • asx76 Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. 06.05.06, 12:38
      Czesc
      Kilka miesięcy temu robiłem jakiś czas za robota na senseo w Biazecie, ale w
      końcu miałem tego dość i rzuciłem cały ten szajs. Na początku póki jeszcze
      dochodziło się do tzw. "normy" (iście księżycowej) było OK, ale później to
      była tylko rzeź niewiniątek... TEMPO! TEMPO! TEMPO! Omal paluszki nie
      poodpadały... Jak wprowadzili trzecią zmianę (od 22.00 do 6.00)
      to "podziękowałem" za nieprzyjemność pracy w tym kołchozie.
      Z braku laku zainteresowałem się obozem pracy w Rosti... Czy mógłby ktoś
      napisać małe conieco o takich kwestiach jak: godziny gracy, normach, dniach
      wolnych (jeśli coś takiego wogóle tu jest), jak jest na wtryskarkach, jak na
      montażu, gdzie lepiej , gdzie gorzej...
      Pozdrawiam
      • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 13:11
        siema,powiem tak...wszedzie trzeba zapier...c i na wtryskach i na montarzu a
        na czajnikach to juz porazka,montaz 2 zmiany senseo,wtryskarki tryb 3
        zmianowy,czajniki niepamietam jak tam to szlo,w biazecie nie bylem,ale podobna
        pewnie robota co w kolhozie Rosti,pozdro
        • Gość: Zadowolony_z_zycia Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.range86-133.btcentralplus.com 06.05.06, 16:52
          Ja mialem ta nieprzyjemnosc pracowac i w Biazecie i w Rostii po kilka ladnych
          lat. W sumie nie ma co porownywac obu zakladow, bo w obydwu jest jednakowo. Z
          tym ze chyba w Rostii jest lepsza kasa dla mlodych stazem. Obydwa zaklady sa
          kolebka straconych lat, wyrwanych z zycia. Zadnej przyszlosci, pracujac na
          linii czy w magazynie. Wyzsze stanowiska poobsadzane sa przez brata kolezanki
          wujka ciotke. Takie sa teraz realia zycia w Polsce i w naszym kochanym
          Bialymstoku. Jezeli ktos ma szanse innej pracy, powinien probowac gdzies
          indziej. Tam mozna tylko chwilowo zawinac, na przetrwanie. Szkoda mi wszystkich
          tych ktorzy musza tam pracowac, tak dawac sie ponizac i drzec o kazda premie,
          ale coz trzeba chwilowo sie z tym pogodzic. Za kilka lat zaklady tego pokroju
          znikna z naszych miast, koszty produkcji wzrastaja. Trzeba bedzie przeniesc to
          wszystko pewnie bardziej na wschod, tak samo jak to bylo prawie dziesiec lat
          temu z naszymi filiami. Ale nie ma co przezywac, niektorzy musza tak zyc,
          trwac, za duzo ich tu trzyma, wcale im sie nie dziwie. Badzcie dzielni.
          Ja postawilem wszystko na jedna karte, przerwalem ten lancuch, pomyslalem ze
          jak nie teraz to nigdy, i z wielka radoscia moge stwierdzic ze mi sie udalo.
          Zmienilem zawod, otoczenie i realia.
          Pozdrawiam cala armie Biazetowcow i Rostowcow.
          • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 16.05.06, 17:19
            Uwaga nadchodzi wkoncu koniec rosti.Czas sie zwijac za nim oni nas
            wypie...Wiem ze cala nasza produkcja jest gowno warta,dania sie wku..a,dla
            wiesia stolek sie jara.Nareszcie.
            • Gość: wojtek 4k Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.vast.net.pl 17.05.06, 11:08
              fajnie że iuż tam nie pracuję. Kiedy żegnałem się ze wpółpracownikami, jeden z
              nich powiedział mi te słowa: " pamiętaj gdzie są twoje korzenie" (miał na myśli
              rosti).Jednak żeby nie wiem co to i tak tam już nie wrócę.Wolałbym puszki
              zbierać, przynajmniej są bez wypływek. pozdrawiam funkcyjnych i wszystkich
              operatorów nożyków "stanley". Pozdrawiam też malarza który podpisał umowę:-).
              • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 10:50
                jak to rosti upada... do mnie dzwonili i ostro zatrudniaja ludzi,niewiem na jak
                dlugo ale biora wszystkich,lapia sie ostatniej deski ratunku zeby na koniec sie
                chociaz nachapac kasiory,je..a dyrekcja,wycisna wszystko z pracownika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka