alex.4 21.03.04, 15:33 Dziś jest dzień tolerancji. Wypada zyczyć aby w Polsce było jej coraz więcej. Aby większość umiała żyć z mniejszościami pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus66 Re: Dzień tolerancji 21.03.04, 16:20 Zacznijmy od siebie. Nauczmy sie tolerowac samych siebie, ze wszystkimi plusami i minusami i preferencjami. Chowanie glowy w piasek nic nie pomoze... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Dzień tolerancji 21.03.04, 16:41 Do faceta o pseudo wenus66 nie komentuje twoich wypowiedzi. Nie warto. Rozumiem, że szukasz partnera, ale to jest zły adres. Ja nie jestem gejem. Ale jestem tolerancyjny i nie dyskryminuje cię, nie uważam aby twoje preferencje były zboczeniem, po prostu taki jesteś. Ja nie uważam, aby wtracać się tobie w twoje życie seksualne. Jak już znajdziesz tego swojego partnera bądź z nim szczęśliwy. Uważam, że wobec gejów należy być tolerancyjnym. Jestem tolerancyjny wobec twoich poglądów, dokąd nie próbujesz narzucać ich siłą. Możesz być twardogłowym katolikiem, który w świetle uchwał II soboru watykańskiego stoi w sprzeczności z nauczaniem kościoła, które jak RM jest w sprzeczności z nauczaniem Jana Pawła II. To twoja sprawa. Dokad nie chcesz swoich poglądów narzucać siłą bedę cię tolerował, choć nie wiem jakim byłbyś idiotą ( a jesteś) Kisnij w swoich zachowawczych poglądach. to twój problem. Dokąd swojego zamordyzmu nie zamierzasz narzucać innym. W tym momencie kończy się tolerancja dla takich jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
venus66 Re: Dzień tolerancji 21.03.04, 17:04 Nikt tu nikomu niczego nie narzuca, a juz bynajmniej sila... Rozumiem, ze panu trudno jest sie ustosunkowac do siebie samego. Rozumien, to czasami bywa trudne. Latwiej jest mowic o innych, a trudniej tolerowac samego siebie... Ja tylko pomyslalem sobie, ze skoro dzisiaj taki dzien, to moze pan zrobi wyjatek. Ale widze, ze sie pan zapienil jak czolowi dzialacze LPRu z Samoobrona, kiedy sie ich pyta o roliczenia podatkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Dzień tolerancji 21.03.04, 17:12 ja gdzie... się zapieniłem. Myslę, że za duzo pań cpa... w ogóle ćpanie jest niezdrowe, a pan chyba zdecydowanie w tej materii do tego przesadza. po prostu informuje pana, ze sorry, ale pomyliłeś adres. Ale nie widzę nic zdrożnego w tym, że wolisz chłopców. To twoja sprawa. Ja należę do osób, które są tolerancyjne i nie mam nic przeciwko pana skłonnościom. tak ukształtowała pana natura i tyle. To nie moja sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
venus66 Re: Dzień tolerancji 21.03.04, 17:24 Znalem takiego Romana, ktory tez sie zarzekal, a potem zostawil zone z dzieckiem i pojechal ze swoim facetem do... A zreszta szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Dzień tolerancji 21.03.04, 17:29 a ja znałem faceta, który miał żonę i dziecko, a potem miał romans... smutne, ale róznie się w życiu układa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: louis cypcher Głupek Alex IP: *.biaman.pl / *.biaman.pl 21.03.04, 17:31 jest tolerancyjny od święta jurto znowu pokaże co ma do LPR, samoobrony czy przeciwników Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: 21.03.04, 17:34 Gość portalu: louis cypcher napisał(a): > jest tolerancyjny od święta jurto znowu pokaże co ma do LPR, samoobrony czy > przeciwników Izraela. alex: Oj lucyferku, wracaj do piekiełka. Tam tylko czujesz się dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re:tolerancyjny Alex IP: 82.139.139.* 21.03.04, 22:37 Gość portalu: louis cypcher napisał(a): > jest tolerancyjny od święta jurto znowu pokaże co ma do LPR, samoobrony czy > przeciwników Izraela. - Nie trzeba czekać do jutra.Wystarczy przejrzeć dzisiejsze doniesienia alexa utrzymane w duchu tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Dzień tolerancji IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.04, 23:09 Być tolerancyjnym? Proszę bardzo. Jestem tolerancyjny; czarni czy żółci co za różnica - darzę sympatią wszystkich ludzi. Uśmiecham się i podaję rękę muzułmanowi chociaż jakoś to dziwne, że podaje mi lewą dłoń. Pestkożujca siedzi przede mną w autobusie i sypie łuski pod siebie - uśmiecham się ze zrozumieniem. Facet w przegrzanym przedziale ściągnął buty aż drapie w gardle ale co tam, jestem tolerancyjny. To gdzie są te granice tolerancji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: Dzień tolerancji IP: 82.139.139.* 21.03.04, 23:40 To proste.Jeżeli alex powie o kimś "debil" to jest to tolerancja.Jeżeli ktoś powie to alexowi -jest to chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do alexa Re: Dzień tolerancji IP: 81.15.254.* 22.03.04, 01:00 Alex, Ty baranie debilny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumer Re: Dzień tolerancji IP: *.iig.pl / *.iig.pl 22.03.04, 09:40 odczepcie się od Alexa, on toleruje wszystkich oprócz pedałów i ćpunów... no i jeszcze kilku tam.... ;) Alex, ostatnio uznałeś, że mandatowanie spożywających alkohol w parku jest absurdalne. Ciekawe, że sie tak stale podniecasz i grzmisz na ćpanie. Światowa Organizacja Zdrowia właśnie oficjalnie stwierdziła, że najgroźniejszymi narkotykami na świecie są alkohol i tytoń. Powodują około 8% chorób na świecie. Tymczasem wszystkie inne narkotyki razem wzięte zaledwie 0.8%... Rozumiem, że w naszej kulturze dominującym narkotykiem jest alkohol - znany nam i oswojony. Są też inne kultury, gdzie stosuje się inne używki, nie umocowane w naszej kulturze, nie znaczy to jednak wcale, że bardziej groźne. Od alkoholu się umiera, od marihuany nie. Dziś Dzień Tolerancji - alex - uśmiechnij się do ćpuna... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do alexa Re: Dzień tolerancji IP: 81.15.254.* 22.03.04, 10:04 a Ty co go tak bronisz? Alex był, jest i będzie idiotą i nikt tego nie zmieni a już o tolerancji nie wspomnę, to bydło nawet nie wie co to jest a mówi o tym. Idiotyzm... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Tolerancja to skompromitowane i wyświechtane słowo 22.03.04, 15:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=8670217 Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Tolerancja to skompromitowane i wyświechtane 22.03.04, 17:08 ubawiłem się czytając kilka głosów. Jak zawsze swiątobliwi katolicy, którzy utopili by w łyzce wody blixniego... Osoba która broni wolności cpania.... i tradycyjnie osoba tak tolerancyjna jak oszoł.... łądna koalicja. Chłopaki tak trzymać dalej:) Tolerancja oznacza pozwolenie komuś kształtowania życia, jeśli nie łąmie zasad prawa i nie krzywdzi innych. Moi drodzy adwersarze, a może tak spróbować troszeczkę wiecej tolerancji. Katolicy powinni pamiętać kazanie na górze. Polecam przeczytajcie....:_) Co do narkotyków. Narkomania jest chorobą. Znałem osoby które asięgneły rynsztoka. Zresztą uważam, że nalezy przede wszystkim mieć zero tolerancji nie wobec ćpunów (tym trzeba współczuć) ale wobec dilerów, tych trzeba zwalczać... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
venus66 Re: Tolerancja to skompromitowane i wyświechtane 22.03.04, 17:16 Przepraszam bardzo, a z skad ty wiesz, kto katolik a kto prawoslawny albo swiadek jehowy ??? Czyzbys byl pelen uprzedzen i klasyfikowal ludzi od tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumer Re: Tolerancja to skompromitowane i wyświechtane IP: *.iig.pl / *.iig.pl 22.03.04, 21:19 Otóż tak, bronię wolności ćpania, a dokładniej równości w ćpaniu. Skoro można legalnie niszczyć się alkoholem (który jest najgroźniejszym narkotykiem znanym ludzkości, z czym rozumiem nie polemizujesz, a gdybyś chciał to zapraszam do lektury podręczników medycznych), to oczywiste jest że można również zatruwać się pozostałymi narkotykami. Jakby Ci drogi Alexie zdelegalizowali papieroski i wódeczkę to byłbys pierwszy, który by krzyczał o zniewoleniu itd. Ledwie policja pogoniła pijących z parku już Ci się to nie podobało... Zwalczanie dilerów nie przynosi efektów. W USA od 50 lat zwalcza się handel narkotykami, a ich spożycie ciągle rośnie. Fortuny mafii powstały na prohibicji alkoholowej, teraz rosną na narkotykowej. Ludzie którzy zarabiają na tym kasę chcą żeby to było nielegalne. Rozumiem, że łatwo jest sobie podnieść samoocenę stwierdzeniem "ja to jestem przeciwko narkotykom", ale ta świątobliwa postawa sprzyja właśnie koleszkom, których chcesz zwalczać. I jeszcze jedno; sugerowanie mi jakichś koalicji jest miałkie, proszę o rzeczowe argumenty. Tylko nie te wyczytane w propagandowych broszurkach. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Tolerancja to skompromitowane i wyświechtane 23.03.04, 10:19 jestem za zakazem także nikotyny. To jest narkotyk taki jak inne. Alkohol to bardziej skomplikowana sprawa. Prze pewien czas byłem zwolenników również zakazu a alkoholu, ale po pierwsze picie jest zbyt rozpowszechnione, po drugie to nie jest narkotyk Narkotyki trzeba zwalczać gdyż osoba, która uzależnia się od nich traci rozeznanie sytuacji, nie dostrzega juz co jest dobre a co złe. narkotyk zdobywa nad nim kontrolę. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumer Re: Tolerancja to skompromitowane i wyświechtane IP: *.iig.pl / *.iig.pl 23.03.04, 18:23 Hehehe, alkohol to nie narkotyk... "Istnieje szereg substancji przyjmowanych przez ludzi, które de facto są narkotykami, jednak za przyzwoleniem społecznym nie są one uważane za narkotyki. W różnych kulturach podział ten wygląda odmiennie. Polska należy do kręgu kulturowego, w którym narkotykami nie są nastepujące substancje (i produkty je zawierające): leki przeciwbólowe dostępne bez recepty kofeina oraz podobne substancje zawarte w kawie, kakao i czekoladzie alkohol etylowy zawarty wszelkich napojach alkoholowych nikotyna zawarta w tytoniu" pl.wikipedia.org/wiki/Narkotyk Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Tolerancja to skompromitowane i wyświechtane 24.03.04, 11:47 alkohol to chemicznie inna substancja. Choć u nas zbyt mało zwraca się uwagę na leczenie alkoholizmu. Kofeina czy piperina to alkaloidy. Ale nie mozna porównywać ich z marihuaną czy twardymi dragami. Te gówno mocno uzaleznia pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Tolerancja to skompromitowane i wyświechtane 23.03.04, 20:10 czyzbyś zapomnial że swego czasu założyłem wątek o tym tytule? Odpowiedz Link Zgłoś