Dodaj do ulubionych

Grajki w autobusach

10.09.10, 17:18
dziś 12 jadąc 5-tką do domu na przystanku przy fontannie na Malmeda wsiadł grajek z akordeonem i jak autobus ruszył to zaczął grać na nim, chwilę pograł, i. zanim 5-tka dojechała do następnego przystanku [ a jeszcze się zatrzymała na światłach przez skrzyżowaniem Piłsudskiego - Sienkiewicza ] to wyciągnął denko po butelce PET i chodził po autobusie prosząc ludzi żeby cokolwiek wrzucili, w zasięgu mojego wzroku nikt nic nie wrzucił i chyba na przystanku za światłami on wysiadł, czy często oni grają [ ile ich może być ] i czy ktokolwiek z was widział żeby ktokolwiek wrzucił mi choć 1 grosz.??
Obserwuj wątek
    • zwoleja.pl Re: Grajki w autobusach 10.09.10, 18:22
      Raz byłem świadkiem gdy taki grajek przejechał chyba z pięć przystanków i nie dostał ani jednego grosza. Dlaczego? Pewnie dlatego, że niesamowicie fałszował grając na akordeonie który był kompletnie rozstrojony. Normalnie nie dało się słuchać. Pasażerowie zaczęli nawet grajka prosić aby się nad nimi zlitował ... i przestał grać. Wysiadł zdegustowany rzucając jakieś niezrozumiałe przekleństwa w kierunku uradowanych pasażerów.

Myślę, że gdyby autobusowy muzykant zaszantażował pasażerów w stylu "albo dajecie albo gram" uzbierałby z pewnością malutką sumkę. :)
      • shiva772 Re: Grajki w autobusach 10.09.10, 19:16
        Kto pamięta skąd to? Wsiedli chłopcy na statek i pokładowy grajek za niewielką opłatą umilał im czas grając pieśń "Bum tralala szumi fala, po głębinie statek płynie" i tak w kółko. Po kilku godzinach - zdruzgotani bohaterowie komiksu z chęcią uiszczają niewielką opłatę za to ,żeby pokładowy grajek poumilał im czas nie śpiewając pieśni o fali :) Stawiam piwko - jaki jest tytuł tego komiksu ;)
        • zwoleja.pl Re: Grajki w autobusach 10.09.10, 21:15
          To zapewne o przesławnych Zbojcerzy chodzi z kultowego komiksu Kajko i Kokosz. Ofiarami byli kuracjusze ;)
          • shiva772 Re: Grajki w autobusach 10.09.10, 22:19
            Taak a tytuł, odcinka? Wtedy stawiam piwo :) Nie były to szranki i konkury.
            • followthesun Re: Grajki w autobusach 10.09.10, 22:24
              " Na wczasach"
              • shiva772 Re: Grajki w autobusach 10.09.10, 22:38
                Pani sobie winszuje ciemne, złote czy może białe ? Gdyż naturlich to jest odpowiedź prawidłowa!!
                • followthesun Re: Grajki w autobusach 10.09.10, 22:41
                  Zlaty Hrad, proszę. ;)
                  • shiva772 Re: Grajki w autobusach 10.09.10, 23:18
                    facet.wp.pl/gid,11419014,img,11419024,kat,1007873,galeriazdjecie.html?T%5Bpage%5D=2&ticaid=1adcf
                    Mam nadzieję że dobre :) POzdro dla fanów Kajka i Kokosza a zwłasza Mirmiła ;)
                    • zwoleja.pl Re: Grajki w autobusach 11.09.10, 18:47
                      Po takim piwie to i kac wydaje się bardziej multimedialny.
    • fiat_lux Re: Grajki w autobusach 10.09.10, 18:41
      myslisz ze jak nie bedziesz pisal pogrubionym to ciezko bedzie przeczytac? czy moze dobrze to dziala na twoje ego? albo nie stac na okulary o wiekszych dioptriach?
    • morfeusz_1 Re: Grajki w autobusach 10.09.10, 21:31
      nie czepiajcie się gupika,cieszmy się ze dżem trufskafkofy z masełkiem i mniodkiem nie skleił mu CAPS LOCKA
      • gupik25 Re: Grajki w autobusach 10.09.10, 23:09
        możesz wyjaśnić o co ci chodzi ?, bo nie bardzo zrozumiałem.
        • morfeusz_1 Re: Grajki w autobusach 10.09.10, 23:24

ar ju toking tu mi ???
          • ojciec_virgiliusz Re: Srajki w autobusach 11.09.10, 19:07

W tym nad wyraz ciekawym watku o zachowaniach ludzi w bialostockich autobusach zastanawiam sie jak nazwac te podgrupe jezdzacych, ktora ma w dooopie samopoczucie wspolpasazerow i (przepraszam za grubianskie slowo) - poprostu puszcza - baki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka