Dodaj do ulubionych

Ljkel2 rozczarowuje

IP: *.daimi.au.dk 04.10.01, 10:57
Ljkel2, co sie stalo? Wrociles w glorii i chwale,
przelamales Blokade, shakowales System mozna powiedziec
i co? Tu linijka, tam dwie linijki... A o Chazarach ani
widu ani slychu!

Czekamy. Lista Znanych Chazarow Polskich nie napisze
sie sama!

Potem przyjdzie kolej na Irokezow, mam nadzieje?

I jeszcze jedno: doprawdy, mnozenie nickow jest ponizej
twojego poziomu.
Obserwuj wątek
    • Gość: koki Re: Ljkel2 rozczarowuje IP: 212.160.238.* 04.10.01, 13:08
      Pulbek - masz nie 100 ale 200 % RACJI !!!
    • Gość: ljkel2 Re: Ljkel2 rozczarowuje IP: *.arts.monash.edu.au 05.10.01, 01:02
      Ljkel2 rozczarowuje Autor: Gosc portalu: Pulbek Data: 04-10-2001 10:57 adres: *.daimi.au.dk

"Lista znanych polskich Chazarow"

Ljkel2, co sie stalo? Wrociles w glorii i chwale, przelamales Blokade, shakowales System mozna
      powiedziec i co? Tu
      linijka, tam dwie linijki... A o Chazarach ani widu ani slychu!

LK: A kiedy, tak wlasciwie, to mnie nie bylo? A jako iz (dzieki Adasiowi) nie moge (przynajmniej
      chwilowo) pisac z domu,
      wiec musze sie streszczac...

Czekamy. Lista Znanych Chazarow Polskich nie napisze sie sama!

LK: Zalaczam czesc I (na litere A)

Potem przyjdzie kolej na Irokezow, mam nadzieje?

LK: Musze Cie zmartwic, ale Irokezi nie emigrowali milionami do Polski, stad moje zainteresowanie
      nimi jest jakby nieco
      mniejsze...

I jeszcze jedno: doprawdy, mnozenie nickow jest ponizej twojego poziomu.

LK: To nie moja wina, to Adas mnie do tego zmusil. Musialem go wytestowac, jaka to jest dokladnie
      ta jego elektroniczna
      wersja Wysokiego Urzedu Cenzury z ul. Mysiej (czyli GUKPPiW). Ale jak chyba zauwazyles, ostatnio
      wracam coraz
      czesciej do mojego pseudonimu "numero uno", czyli do ljkel2. Ale jak Adas zmieni taktyke czy
      oprogramowanie albo
      zatrudni bystrzejszy personel, to mozliwe bede musial znow wystepowac jako ktos nieco inny.
      Ostatecznie jak Adas, mimo
      ze jest, tak naprawde, Szechterem, to podaje sie z luboscia za Michnika, to ja tez moge czasem
      udawac Kagana, czy
      chocby "tylko" Beka...

Pozdrawiam i zalaczam obiecana LISTE ZNANYCH POLSKICH CHAZAROW:

A

- Wladyslaw Abraham (prawdziwe nazwisko) (Abraham lub Avraham: dosl. "ojciec wielu", ojciec
      Zydow)
      (1860-1941) Historyk prawa koscielnego, prof. Uniw. Lwowskiego.

- Dawid Abrahamowicz (Dawid: dosl. "ukochany", zabil Goliata, pozniej zostal krolem Izraela)
      (prawdziwe
      nazwisko) (Abraham lub Avraham: dosl. "ojciec wielu", ojciec Zydow) (1843-1926) Polityk
      konserwatywny, posel
      do sejmu galicyjskiego i parlamentu wiedenskiego, 1919-22 takze do sejmu II RP.

- Edward Abramowski (prawdziwe nazwisko) (Abraham lub Avraham: dosl. "ojciec wielu", ojciec
      Zydow)
      (1868-1918) Polityk i psycholog. Wspolzalozyciel PPS; poczatkowo marksista, pozniej zblizony do
      anachizmu.
      "Ojciec" polskiej spoldzielczosci. Prof. psychologii Uniw. Warszawskiego od 1915.

- Jerzy Albrecht (wl. Finkelstein) (ur. 1914) Polityk, od 1945 czlonek KC PPR i PZPR, 1949-1956
      przewodniczacy
      Prezydium Stolecznej Rady Narodowej, od 1956 sekretarz KC PZPR, od 1957 z-ca
      przewodniczacego Rady
      Panstwa, pozniej minister Finansow.

- Mordechaj Anielewicz (prawdziwe nazwisko) (Mordechaj: kuzyn krolowej Estery, ktory doradzil jej,
      aby
      ostrzegla Zydow przed grozacym im niebezpieczenstwem) (1920-43) Dowodca powstania w gettcie
      warszawskim,
      przywodca mlodziezowej organizacji lewicowo-syjonistycznej Haszomer Hacair, pozniej komendant
      Zydowskiej
      Organizacji Bojowej.

- Stefan Amsterdamski (wl. Saul Henrykowski) (Saul albo Shaul: dosl. "zapytany", pierwszy krol
      Izraela) Filozof,
      prof. dr. hab.; prof. Wydzialu Filozoficznego UW, kierownik Szkoly Nauk Spolecznych przy Instytucie
      Filozofii i
      Socjologii PAN.

- Szymon Askenazy (prawdziwe nazwisko) Aszkenazyjczycy (Askhenazim) - najwieksza galaz
      wspolczesnych
      Zydow. Aszkenazyjczycy to glownie potomkowie Chazarow (lud turecki). (1867-1935) Historyk, prof.
      Uniw.
      Lwowskiego (1919-29), przedstawiciel Polski w Lidze Narodow (1920-23).

- Stanislaw Arski (wl. Apfelbaum) - prosze o szczegoly

RESZTA POZNIEJ....

LK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka