Dodaj do ulubionych

Dwie twarze agentki CBA

30.03.11, 22:33
ale jaja, ale jaja. Boki zrywać normalnie :)

nie od dzisiaj wiadomo, że aby pracować w urzędzie, a już zwłaszcza marszałkowskim trzeba mieć odpowiednie poparcie, jeżeli się go nie ma, to można sobie w ogóle odpuścić składanie dokumentów.

dobrzański oskarża piontkowskiego, piontkowski dobrzańskiego, dyrektorzy departamentów, ba - pełniący obowiązki dyrektora, nagle udają niewiniątka jakby przypadkiem znaleźli się na swoich stanowiskach, a nie przyszli za marszałkiem, czysta komedia. prokuratura z kaliforni powinna się tym zająć, wtedy byłaby jakaś szansa na bezstronność, bo póki co zamiecie się wszystko skrzętnie pod dywanik gdy okaże się, że tak czy inaczej wszyscy są cokolwiek podejrzani/winni/umoczeni.
Obserwuj wątek
    • prodromos48 Dwie twarze agentki CBA 31.03.11, 10:05
      Najważniejsze to wypowiadać się na temat o którym nie ma się
      pojęcia. Podstawowy tydzień pracy nadal trwa 40 godzin i tak miało
      pozostać. Tu chodzi o ludzi, którzy są zmuszeni organizacją pracy
      pracować elastycznie oraz o to, że nareszcie można by uczciwie
      płacić za nadgodziny a nie kombinowac z premiami i innymi cyrkami
      albo dniami wolnymi. Nikt nikogo nie zmusi do pracy po 12 - 13
      godzin. Pozdrawiam
    • kenfhillfb [...] 31.03.11, 10:27
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • 111111l Re: Dwie twarze agentki CBA 01.04.11, 03:46
        kenfhillfb napisał:

> wracamy do XVIII w. kapitalizmu już bez mydlenia oczu ciemnym masom? 12
        > godzinny dzień pracy przez 6 dni w tygodniu. Czysty zysk dla bandy kapitalistów
        > .
        > Mniej ludzi za mniejsze pieniądze zrobi to samo. Tylko czym się to skończy? Jak
        > nic kolejną rewolucją.
        > ------------------------------------------------------------------------------------------------------
        PISZESZ BZDURY , NIE LUBISZ NADGODZIN , NIE CHCESZ ZARABIAC , TWOJA SPRAWA , NIE PRZESZKADZAJ.
        W KRAJU GDZIE MIESZKAM WYGLADA TO TAK :
        TYDZIN PRACY 40 GODZIN - 5 DNI PO 8 GODZIN LUB 4 DNI PO 10 GODZIN . JEZELI PRACODAWCA POTRZEBUJE LUDZI DO PRACY PO GODZINACH , MUSI ZAPYTAC ( DZIEN PRZED PRACA) CZY BEDA CHETNI ZEBY JUTRO PRACOWAC DLUZEJ , JEZELI SA CHETNI GODZINY TE SA PLACONE 200% STAWKI PODSTAWOWEJ , TO SAMO DOTYCZY DNI WOLNYCH USTAWOWO , PRACODAWCA PYTA CZY BEDA CHETNI , JEZELI SA PLACI DWA RAZY TYLE ,NIKT NIE MA PRETENSJI A TAM W POLSCE REWOLUCJE CHCA ROBIC.....
        >
    • thorgallpl W Bialymstoku wszystkie gazety sa w 1 reku 31.03.11, 11:00
      takze zadna afera, nawet najwieksza nie bedzie mocno krytykowana.
      • natt Re: W Bialymstoku wszystkie gazety sa w 1 reku 31.03.11, 11:27
        A w czyim?
    • stach.konwa Re: Dwie twarze agentki CBA 31.03.11, 11:20
      Pozakładała posłuchy i się "zwolniła".Nikt przecież serio nie traktuje zapewnień, że cba nie była wtedy "karzącą ręką pisu"
    • three-gun-max GW ostrzega bandytów 31.03.11, 12:12
      Koledzy?
    • nikodemikdyzma Całe CBA to jeden cuchnący PiSowski kret 31.03.11, 15:01
      tylko że Tusk nie wie co to znaczy, głupota jednak nie potrafi latać a szkoda
    • artx2 Dwie twarze agentki CBA 31.03.11, 15:49
      Brawo CBA - jak mi opowiadała osoba kompetentna która jest zatrudniona przy przetargach - źle się tam dzieje. Gdyby zaczęli się bać że niekompetencja i prywata takich urzędników będzie ukarana to od razu zaczęło by się dziać lepiej. A tymczasem bezkarność rozbestwia coponiektórych.
    • nick_llatarnika Re: Dwie twarze agentki CBA 31.03.11, 16:29
      Postanowiłem zadzwonić do znajomego, by dowiedzieć się o co w tym wszystkim chodzi. On mi wyjaśnił, że afera to pokłosie konfliktu Tuska ze Schetyną. Podobno w białostockiej PO od dawna tlił się konflikt. Z czasem jedną za stron tego konfliktu wspierał Tusk, drugą Schetyna.

Afera była, ale PO po przejęciu kontroli nad CBA, zdążyła ją zatuszować. Gdy jednak konflikt Tuska ze Schetyną przybrał na sile, ten pierwszy postanowił spuścić psy ze smyczy i dać nauczkę ludziom Schetyny. Teraz na wierchuszce PO nastąpił pokój a właściwie rozejm, więc próbują aferę ponownie zatuszować i oczywiście wybiórcza jest jak zwykle pierwsza na linii frontu.

Szkoda tylko, że robi w tak żałosny, prymitywny sposób i szkoda, że to robi akurat red Medek, do którego chyba najrzadziej się "czepiam". Panie redaktorze - czy ma pan jakieś konkrety, czy tylko swoje mętne insynuacje, domysły i sugestie, że jak zwykle wszystkiemu złu na tej planecie jest winien PiS? Czy w tej aferze chodzi rzeczywiście chodzi tylko o ten jeden, jedyny konkurs?

Trochę mi żal niektórych funkcjonariuszy CBA, tych najniższego szczebla. Chcieliby zwalczać afery, ale za to można z pracy wylecieć. Gdy jednak będą coś tuszować, przyjdzie inna ekipa i za tuszowanie też wywali na zbity pysk. Teraz już całkiem mają przerąbane, bo nawet w jednej ekipie raz każą wykrywać a za chwilę tuszować..

Z drugiej jednak strony, trzeba było się kuźwa uczyć, zdobyć konkretny fach, a nie po znajomościach szukać łatwego chleba, he he he
    • rasmc Dwie twarze agentki CBA 31.03.11, 17:11
      Pan Medek otrzymał nagrodę z rąk Dworzańskiego - za co? Chyba za "rozmydlanie" sprawy. Mam nadzieję, że to moje wydumki, bo usłużny dziennikarz to zwyczajna .... Tylko, że wiadomo czyją matką jest nadzeja.
      • jakub.medek Re: Dwie twarze agentki CBA 31.03.11, 19:52
        rasmc napisał:

> Pan Medek otrzymał nagrodę z rąk Dworzańskiego - za co? Chyba za "rozmydlanie"
        > sprawy. Mam nadzieję, że to moje wydumki, bo usłużny dziennikarz to zwyczajna .
        > ... Tylko, że wiadomo czyją matką jest nadzeja.

Zwracam panu uwagę, że powyższymi sugestiami narusza pan moje dobra osobiste, kwestionując publicznie moją wiarygodność zawodową. Liczę na to, że albo przedstawi pan konkretne dowody na podparcie swoich powyższych słów, albo się z nich tutaj wycofa, albo będzie pan gotów ponieść za nie odpowiedzialność.
        Mogę znosić prymitywne obelgi, to wpisane w specyfikę mojego zawody, ale nie będę tolerował sugestii, że piszę za korzyści na czyjeś zlecenie.
        To mój ostatni głos w tej dyskusji, na pana odpowiedź czekam siedem dni. Potem wystąpię do sądu z oskarżeniem o naruszenie moich dóbr osobistych, wnioskując o wyjątkowo dotkliwą nawiązkę na wskazany przeze mnie cel społeczny. Nie zależy na pieniądzach od pana, zależy mi natomiast na tym, żeby ludzie brali odpowiedzialność za swoje słowa. Będę więc zabiegał o to, by kara była szczególnie dotkliwa.
        Mój email pan zna, telefon do redakcji też nie jest tajny, do samej redakcji również łatwo trafić.
        Bez odbioru
        Jakub Medek
        • rasmc Re: Dwie twarze agentki CBA 31.03.11, 22:19
          Dosadne określenie wynika z odpowiedzialności czwartej władzy przed społeczeństwem i miało sprowokować do dyskusji nad odpowiedzialnością dziennikarza, jako jedynego rzeczywistego wyraziciela społecznej sprawiedliwości. Ton mojego komentarza wynikał z irytacji arogancją władzy, w dziwny sposób pozbawionej krytyki ze strony regionalnych mediów. Oczywiście insynuowanie powodów otrzymania nagrody jest nadużyciem, powtarzam - mam nadzieję, że tak nie było - za to przepraszam
      • 141288bs Re: Dwie twarze agentki CBA 31.03.11, 22:39
        Pismaki i agenci roznych sluzb ochraniajacych sfere rzadowa(na kazdym szczeblu administracyjnym),musz byc dyspozycyjni,usluzni i ulegli - jesli nie,pojda na zbity pysk.
        Kazdy pismak,juz na sama mysl o zmianie wladzy trzesie portkami,podobnie agent spec.sluzb.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka