alexx.4 05.06.04, 11:47 Podly rasista na stos z nim ! Niech zyje tolerancja! serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34181,2105625.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piecyk gazowy Re: Rasizm Billa Cosby IP: 212.33.65.* 05.06.04, 11:54 A w Cerkwi prawosławnej nie ma za grosz tolerancji, a Alex nic! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=13144450 Gdyby to było o katolikach... Oj, to wtedy jeden post pod drugim by się pojawiały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj waj! Re: Rasizm Billa Cosby IP: 217.153.197.* 05.06.04, 11:59 prawy.pl/czytaj.php?id=1961&dz=nowosci Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Do ADMINA 05.06.04, 12:03 czy można poprosić Gazetę o zablokokawanie nicku alexx.4 narusza on moje dobre imię. Mam nadzieje, żew fala podszywania się pod innych która pojaiwła się z pewnym poznaniakiem w końcu się skończy Odpowiedz Link Zgłoś
alexx.4 Re: Rasizm Billa Cosby 05.06.04, 12:42 www.kosciol.pl/article.php?story=20040411192100855&query=jednop%25B3ciowych Odpowiedz Link Zgłoś
alexx.4 Re: Rasizm Billa Cosby 05.06.04, 12:44 Zwierzchnik Kościoła Koptyjskiego papież Szenuda III poinformował, że zamierza rozpocząć "światową kampanię walki przeciwko homoseksualizmowi" - informuje ITAR-TASS. Szenuda III podkreślił, że chce prowadzić tę akcję we współpracy ze Światową Radą Kościołów, Radami Kościołów: Bliskiego Wschodu, Stanów Zjednoczonych, Afryki i Australii. - Chcemy zebrać odważne głosy tych, którzy sprzeciwiają się małżeństwom homoseksualnym i wynoszeniu homoseksualistów na stanowiska kościelne - podkreślił papież. www.kosciol.pl/article.php?story=2003090913500012&query=jednop%25B3ciowych Odpowiedz Link Zgłoś
alexx.4 Re: Rasizm Billa Cosby 05.06.04, 12:48 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040602/publicystyka/publicystyka_a_8.html?k=on;t=2004053020040605 Odpowiedz Link Zgłoś
alexx.4 Re: Rasizm Billa Cosby 05.06.04, 12:50 Homoseksualizm wciąż na czołówkach Problem homoseksualizmu nie schodzi z pierwszych stron gazet również w Ameryce Północnej. Liderzy kanadyjskiego Kościoła anglikańskiego obradowali wczoraj w St. Catharines nad wyrażeniem zgody na śluby osób tej samej płci. Kanadyjscy biskupi zdecydowali się przełożyć głosowanie na 2007 rok. Z powodu różnicy poglądów na homoseksualizm Kościół anglikański stoi obecnie na skraju rozłamu. Radykalni duchowni wezwali jednak swoich kolegów do błogosławienia podobnych związków, bez formalnego nazywania ich małżeństwami. Jeden z okręgów szkolnych w Los Angeles oskarżony został tymczasem o złamanie praw obywatelskich jednego z chłopców. Władze szkoły zawiesiły w prawach ucznia 16-letniego Chase'a Harpera, który w "Dniu ciszy" przyszedł do szkoły w koszulce z napisem "Homoseksualizm to hańba". W tym dniu uczniowie mieli zachować ciszę na korytarzach na znak solidarności z kolegami, którzy są homoseksualistami, biseksualistami i transseksualistami. - Kiedy szkoły publiczne nauczą się wreszcie, że nie mogą zamykać ust uczniom, z których poglądami się nie zgadzają? - zapytał adwokat chłopca, który złożył w tej sprawie pozew do sądu. P.Z., AP, REUTERS www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040604/swiat/swiat_a_4.html?k=on;t=2004053020040605 Odpowiedz Link Zgłoś
alexx.4 Re: Rasizm Billa Cosby 05.06.04, 12:52 Tolerancja, tolerancja, tralala Dzięki ostatniemu "Co jest grane", dodatkowi "GW", dowiadujemy się o kolejnej cennej inicjatywie na rzecz tolerancji. Jest to akcja społeczna wymyślona przez studenta socjologii polegająca na sprzedaży podkoszulków z tolerancyjnymi napisami. Oto kilka z nich: "Jestem Żydem", "Mam okres", "Masturbuję się", "Usunęłam ciążę", "Jestem gejem", "Byłem więźniem", "Mam spiralę". Być może dzięki owej akcji uda się zbudować dekalog tolerancji współczesnej. Jej wcielenie będzie Żydem gejem, który usunął ciążę, wyszedł z więzienia, nosi spiralę i się masturbuje, choć ma okres. Ktoś mógłby narzekać, że pomysł na zrównywanie bycia Żydem z miesiączkowaniem czy usunięciem ciąży jest nie całkiem na miejscu, ale tym samym wystawiłby sobie tylko świadectwo nietolerancyjnego myślenia, które hierarchizuje świat, a więc nie traktuje jego zjawisk na równi. A przecież cóż za różnica: aborcja czy masturbacja. Na koszulkach "Usunęłam ciążę" elementem graficznym jest plama krwi. Ale taka sama plama krwi może być na koszulce "Mam okres". "Tak to sobie wyobrażacie, ale popatrzcie na mnie - jestem normalną osobą, a nie potworem" - wyjaśnia kombinację tekstu i grafiki autor pomysłu. Cóż, wszyscy jesteśmy normalni, nawet jeśli czasowo w więzieniu czy domu wariatów. - Mój cel to przeciwdziałanie dyskryminacji różnych grup społecznych i poruszanie tematów tabu. Tak, żebyśmy nie musieli się wstydzić, kim jesteśmy, jacy jesteśmy, jakie mamy przeżycia - głosi autor pomysłu. Intymność jest nietolerancyjna, wszystko winno być publiczne - mówi innymi słowy. Trzeba odrzucić wstyd, a więc stworzyć świat bezwstydny. Jak można zrozumieć, to właśnie ma być ideałem współczesnej tolerancji. Następny sort koszulek nosił będzie więc napisy: "Jestem ekshibicjonistą", "Jestem masochistą", "Wybieram seks analny" itd. Przy okazji można realizować cele pragmatyczne, które sugerują już koszulki z napisami "Mam spiralę" czy "Jestem gejem". I tylko prosiłbym, żeby nie mieszać do tego Żyda. Bronisław Wildstein www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040601/publicystyka/publicystyka_a_7.html?k=on;t=2004053020040605 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan od koszulek koszulka prawdziwego (płaczliwego) alexa4 IP: 217.153.197.* 05.06.04, 14:06 "Jestem żydowskim gejem, który usunął ciążę, wyszedł z więzienia, nosi spiralę i się masturbuje, choć ma okres i nienawidzę katoli nekrofilów pozdr" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanNieLubiTchórza Re: Rasizm Billa Cosby IP: 217.153.197.* 05.06.04, 15:57 takich jak alex.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda zet. Re: Rasizm Billa Cosby IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.06.04, 19:54 A gdzie w tej wypowiedzi jest rasizm przepraszam? Wystarczy komus wypomniec ze nie ma ambicji, a tylko ciagle pretensje o wyzszy zasilek i jest sie rasista. Poprawnosc polityczna zabija zdrowy rozsadek Odpowiedz Link Zgłoś
competer1 Re: Rasizm Billa Cosby 05.06.04, 21:15 Cosby mówił prawdę, wielu to zabolało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-ny Re: Rasizm Billa Cosby IP: *.phil.east.verizon.net 06.06.04, 04:05 Bill Crosby to czarnuch i do tego czarny rasista. Nie wierzcie gazetom Odpowiedz Link Zgłoś
alexx.4 Dzieki za informacje! 06.06.04, 12:58 Gość portalu: jarek-ny napisał(a): > Bill Crosby to czarnuch i do tego czarny rasista. > > Nie wierzcie gazetom My tu w Polace zyjemy w zacofanym komunistycznym kraju i wcale w naszej TV nie pokazuja amerykanskich filmow .Nikt tu nie zna Billa Cosby i nawet nie mamy pojecia kto to Michael Jordan. Odpowiedz Link Zgłoś