Dodaj do ulubionych

Rasizm Billa Cosby

05.06.04, 11:47
Podly rasista na stos z nim !

Niech zyje tolerancja!

serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34181,2105625.html
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Rasizm Billa Cosby IP: 212.33.65.* 05.06.04, 11:54
      A w Cerkwi prawosławnej nie ma za grosz tolerancji, a Alex nic!
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=13144450
      Gdyby to było o katolikach... Oj, to wtedy jeden post pod drugim by się
      pojawiały!
      • Gość: aj waj! Re: Rasizm Billa Cosby IP: 217.153.197.* 05.06.04, 11:59
        prawy.pl/czytaj.php?id=1961&dz=nowosci
    • alex.4 Re: Do ADMINA 05.06.04, 12:03
      czy można poprosić Gazetę o zablokokawanie nicku alexx.4 narusza on moje dobre
      imię. Mam nadzieje, żew fala podszywania się pod innych która pojaiwła się z
      pewnym poznaniakiem w końcu się skończy
    • alexx.4 Re: Rasizm Billa Cosby 05.06.04, 12:42
      www.kosciol.pl/article.php?story=20040411192100855&query=jednop%25B3ciowych

• alexx.4 Re: Rasizm Billa Cosby 05.06.04, 12:44
        Zwierzchnik Kościoła Koptyjskiego papież Szenuda III poinformował, że zamierza
        rozpocząć "światową kampanię walki przeciwko homoseksualizmowi" - informuje
        ITAR-TASS.

Szenuda III podkreślił, że chce prowadzić tę akcję we współpracy ze Światową
        Radą Kościołów, Radami Kościołów: Bliskiego Wschodu, Stanów Zjednoczonych,
        Afryki i Australii.

- Chcemy zebrać odważne głosy tych, którzy sprzeciwiają się małżeństwom
        homoseksualnym i wynoszeniu homoseksualistów na stanowiska kościelne -
        podkreślił papież.

www.kosciol.pl/article.php?story=2003090913500012&query=jednop%25B3ciowych

• alexx.4 Re: Rasizm Billa Cosby 05.06.04, 12:48
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040602/publicystyka/publicystyka_a_8.html?k=on;t=2004053020040605
    • alexx.4 Re: Rasizm Billa Cosby 05.06.04, 12:50
      Homoseksualizm wciąż na czołówkach
      Problem homoseksualizmu nie schodzi z pierwszych stron gazet również w Ameryce
      Północnej. Liderzy kanadyjskiego Kościoła anglikańskiego obradowali wczoraj w
      St. Catharines nad wyrażeniem zgody na śluby osób tej samej płci. Kanadyjscy
      biskupi zdecydowali się przełożyć głosowanie na 2007 rok. Z powodu różnicy
      poglądów na homoseksualizm Kościół anglikański stoi obecnie na skraju rozłamu.
      Radykalni duchowni wezwali jednak swoich kolegów do błogosławienia podobnych
      związków, bez formalnego nazywania ich małżeństwami. Jeden z okręgów szkolnych
      w Los Angeles oskarżony został tymczasem o złamanie praw obywatelskich jednego
      z chłopców. Władze szkoły zawiesiły w prawach ucznia 16-letniego Chase'a
      Harpera, który w "Dniu ciszy" przyszedł do szkoły w koszulce z
      napisem "Homoseksualizm to hańba". W tym dniu uczniowie mieli zachować ciszę na
      korytarzach na znak solidarności z kolegami, którzy są homoseksualistami,
      biseksualistami i transseksualistami. - Kiedy szkoły publiczne nauczą się
      wreszcie, że nie mogą zamykać ust uczniom, z których poglądami się nie
      zgadzają? - zapytał adwokat chłopca, który złożył w tej sprawie pozew do sądu.
      P.Z., AP, REUTERS
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040604/swiat/swiat_a_4.html?k=on;t=2004053020040605
    • alexx.4 Re: Rasizm Billa Cosby 05.06.04, 12:52
      Tolerancja, tolerancja, tralala

Dzięki ostatniemu "Co jest grane", dodatkowi "GW", dowiadujemy się o kolejnej
      cennej inicjatywie na rzecz tolerancji. Jest to akcja społeczna wymyślona przez
      studenta socjologii polegająca na sprzedaży podkoszulków z tolerancyjnymi
      napisami. Oto kilka z nich: "Jestem Żydem", "Mam okres", "Masturbuję
      się", "Usunęłam ciążę", "Jestem gejem", "Byłem więźniem", "Mam spiralę".

Być może dzięki owej akcji uda się zbudować dekalog tolerancji współczesnej.
      Jej wcielenie będzie Żydem gejem, który usunął ciążę, wyszedł z więzienia, nosi
      spiralę i się masturbuje, choć ma okres.

Ktoś mógłby narzekać, że pomysł na zrównywanie bycia Żydem z miesiączkowaniem
      czy usunięciem ciąży jest nie całkiem na miejscu, ale tym samym wystawiłby
      sobie tylko świadectwo nietolerancyjnego myślenia, które hierarchizuje świat, a
      więc nie traktuje jego zjawisk na równi. A przecież cóż za różnica: aborcja czy
      masturbacja. Na koszulkach "Usunęłam ciążę" elementem graficznym jest plama
      krwi. Ale taka sama plama krwi może być na koszulce "Mam okres". "Tak to sobie
      wyobrażacie, ale popatrzcie na mnie - jestem normalną osobą, a nie potworem" -
      wyjaśnia kombinację tekstu i grafiki autor pomysłu. Cóż, wszyscy jesteśmy
      normalni, nawet jeśli czasowo w więzieniu czy domu wariatów.

- Mój cel to przeciwdziałanie dyskryminacji różnych grup społecznych i
      poruszanie tematów tabu. Tak, żebyśmy nie musieli się wstydzić, kim jesteśmy,
      jacy jesteśmy, jakie mamy przeżycia - głosi autor pomysłu. Intymność jest
      nietolerancyjna, wszystko winno być publiczne - mówi innymi słowy. Trzeba
      odrzucić wstyd, a więc stworzyć świat bezwstydny. Jak można zrozumieć, to
      właśnie ma być ideałem współczesnej tolerancji. Następny sort koszulek nosił
      będzie więc napisy: "Jestem ekshibicjonistą", "Jestem masochistą", "Wybieram
      seks analny" itd. Przy okazji można realizować cele pragmatyczne, które
      sugerują już koszulki z napisami "Mam spiralę" czy "Jestem gejem".

I tylko prosiłbym, żeby nie mieszać do tego Żyda.

Bronisław Wildstein

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040601/publicystyka/publicystyka_a_7.html?k=on;t=2004053020040605
      • Gość: pan od koszulek koszulka prawdziwego (płaczliwego) alexa4 IP: 217.153.197.* 05.06.04, 14:06
        "Jestem żydowskim gejem, który usunął ciążę, wyszedł z więzienia, nosi
        spiralę i się masturbuje, choć ma okres i nienawidzę katoli nekrofilów pozdr"
    • Gość: PanNieLubiTchórza Re: Rasizm Billa Cosby IP: 217.153.197.* 05.06.04, 15:57
      takich jak alex....
    • Gość: magda zet. Re: Rasizm Billa Cosby IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.06.04, 19:54
      A gdzie w tej wypowiedzi jest rasizm przepraszam? Wystarczy komus wypomniec ze
      nie ma ambicji, a tylko ciagle pretensje o wyzszy zasilek i jest sie rasista.
      Poprawnosc polityczna zabija zdrowy rozsadek
      • competer1 Re: Rasizm Billa Cosby 05.06.04, 21:15
        Cosby mówił prawdę, wielu to zabolało.
        • Gość: jarek-ny Re: Rasizm Billa Cosby IP: *.phil.east.verizon.net 06.06.04, 04:05
          Bill Crosby to czarnuch i do tego czarny rasista.

Nie wierzcie gazetom
          • alexx.4 Dzieki za informacje! 06.06.04, 12:58
            Gość portalu: jarek-ny napisał(a):

> Bill Crosby to czarnuch i do tego czarny rasista.
            >
            > Nie wierzcie gazetom

My tu w Polace zyjemy w zacofanym komunistycznym kraju i wcale w naszej TV nie
            pokazuja amerykanskich filmow .Nikt tu nie zna Billa Cosby i nawet nie mamy
            pojecia kto to Michael Jordan.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka