olamortel 21.02.12, 08:43 proszę o wyjasnienie:) ile będę płacić za przedszkole wg tych nowych przepisów podstawa programowa jest 8-13 dziecko będzie w przedszkolu 7-16 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bemati Re: opłata przedszkole 21.02.12, 13:20 Jeśli będzie w deklaracji, że dziecko zostaje na pobyt 9-godzinny, opłata stała wynosi 210 zł + stawka za wyżywienie x liczba dni roboczych w miesiącu. Są też odpisy, odpisuje się koszt posiłków x dni nieobecności (np. 5 dni x 5 zł) + stawkę za dzień (np. 210 : 20 dni roboczych w miesiącu = 10,50 za dzień x 5 dni). Pod warunkiem oczywiście wcześniejszego zgłoszenia nieobecności, co najmniej poprzedniego dnia. Mam nadzieję, że w miarę jasno to napisałam. Co do podstawy programowej, to oznacza, że do 13 nie mogą być prowadzone zajęcia odpłatne, np. angielski. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olamortel Re: opłata przedszkole 21.02.12, 14:09 ok, rozumiem a kazda dodatkowa godzina 2platna Odpowiedz Link Zgłoś
nikitka78 Re: opłata przedszkole 21.02.12, 14:44 Wcześniejsze zgłoszenie nieobecności dziecka jest konieczne do zwrotu stawki dziennej (za pobyt) ale nie jest konieczne przy stawce żywieniowej. Jeśli np zgłosisz w poniedziałek rano, że dziecka nie będzie to zwrot za nieobecność stawki "pobytowej" będzie naliczany od wtorku ALE za stawkę żywieniową już od poniedziałku. Odpowiedz Link Zgłoś
bemati Re: opłata przedszkole 21.02.12, 15:57 W naszym przedszkolu idzie równo, nawet jeśli ok. 15 zgłoszę, że dziecka nie będzie, to na następny dzień nie ma żadnych odliczeń - ani za opłatę, ani za jedzenie. A dodatkowa opłata za godz. jest jak ktoś deklaruje 5 godzin bezpłatnych, a przekracza te 5 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
agnzimka Re: opłata przedszkole 23.02.12, 18:15 A te 5 godzin jest w ogóle nie płatne? Nic, a nic? Gdybym chciała tylko na tyle posłać dziecko, to za coś płacę? Odpowiedz Link Zgłoś
paniagniesia1 Re: opłata przedszkole 24.02.12, 10:13 przy pobycie tylko na 5 godzin i deklaracji na 5 godzin tylko płaci się za wyżywienie śniadanie+obiad ajezeli chodzi o odliczenia w moim przedszkolu jak zgłoszę dzień wczesniej odliczenie - zwrot mam za wyzywienie i za pobyt,jezeli tego samego dnia zwrot przysługuje tylko za pobyt za godziny nadliczbowe -ponad 5 godzin opłata 3 zł za każdą rozpoczętą godzinę Odpowiedz Link Zgłoś