Dodaj do ulubionych

opłata przedszkole

21.02.12, 08:43

proszę o wyjasnienie:)
ile będę płacić za przedszkole wg tych nowych przepisów

podstawa programowa jest 8-13
dziecko będzie w przedszkolu 7-16
Obserwuj wątek
    • bemati Re: opłata przedszkole 21.02.12, 13:20
      Jeśli będzie w deklaracji, że dziecko zostaje na pobyt 9-godzinny, opłata stała wynosi 210 zł + stawka za wyżywienie x liczba dni roboczych w miesiącu. Są też odpisy, odpisuje się koszt posiłków x dni nieobecności (np. 5 dni x 5 zł) + stawkę za dzień (np. 210 : 20 dni roboczych w miesiącu = 10,50 za dzień x 5 dni). Pod warunkiem oczywiście wcześniejszego zgłoszenia nieobecności, co najmniej poprzedniego dnia.
      Mam nadzieję, że w miarę jasno to napisałam.
      Co do podstawy programowej, to oznacza, że do 13 nie mogą być prowadzone zajęcia odpłatne, np. angielski.
      Pozdrawiam
      • olamortel Re: opłata przedszkole 21.02.12, 14:09
        ok, rozumiem
        a kazda dodatkowa godzina 2platna
      • nikitka78 Re: opłata przedszkole 21.02.12, 14:44
        Wcześniejsze zgłoszenie nieobecności dziecka jest konieczne do zwrotu stawki dziennej (za pobyt) ale nie jest konieczne przy stawce żywieniowej. Jeśli np zgłosisz w poniedziałek rano, że dziecka nie będzie to zwrot za nieobecność stawki "pobytowej" będzie naliczany od wtorku ALE za stawkę żywieniową już od poniedziałku.
        • bemati Re: opłata przedszkole 21.02.12, 15:57
          W naszym przedszkolu idzie równo, nawet jeśli ok. 15 zgłoszę, że dziecka nie będzie, to na następny dzień nie ma żadnych odliczeń - ani za opłatę, ani za jedzenie.
          A dodatkowa opłata za godz. jest jak ktoś deklaruje 5 godzin bezpłatnych, a przekracza te 5 godz.
          • agnzimka Re: opłata przedszkole 23.02.12, 18:15
            A te 5 godzin jest w ogóle nie płatne? Nic, a nic? Gdybym chciała tylko na tyle posłać dziecko, to za coś płacę?
    • paniagniesia1 Re: opłata przedszkole 24.02.12, 10:13
      przy pobycie tylko na 5 godzin i deklaracji na 5 godzin tylko płaci się za wyżywienie śniadanie+obiad

ajezeli chodzi o odliczenia w moim przedszkolu jak zgłoszę dzień wczesniej odliczenie - zwrot mam za wyzywienie i za pobyt,jezeli tego samego dnia zwrot przysługuje tylko za pobyt

za godziny nadliczbowe -ponad 5 godzin opłata 3 zł za każdą rozpoczętą godzinę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka