Dodaj do ulubionych

Mieszkania Nowe Miasto

04.11.12, 09:53
Witam serdecznie użytkowników forum.
Od jakiegoś roku mieszkam w Białymstoku i od jakiegoś czasu rozglądam się za mieszkaniem. W zasadzie to jestem w trakcie kupna mieszkania. Porównywałem sobie ceny mieszkań w różnych dzielnicach miasta i o zgrozo mieszkania na nowym mieście są nawet o 1000zł na m2 droższe niż w innych, bardziej atrakcyjnych wg mnie dzielnicach miasta. Już nie mówię o nowym budownictwie np.:na ul zachodniej np ale o blokach z wielkiej płyty na ul np Pułaskiego, gdzie ceny są praktycznie równe cenom nowego budownictwa a oscylują w granicach 4300- 5500. Gdzie te za 4300 to rudery nie nadające się do zamieszkania i wymagające całkowitego remontu. W innych dzielnicach można kupić mieszkanie w okolicach 3000- 3500 zł (np wysoki stoczek) nie wymagające zbyt dużego remontu. Teraz moje pytanie- dlaczego tak jest?? Czym ta dzielnica się wyróżnia?? Osiedle na końcu miasta, daleko od centrum, średnio skomunikowane z innymi dzielnicami- nie wiem czy płaci się za komfort oglądania pięknych domów jednorodzinnych lub zamkniętych osiedli w okolicy kawaleryjskiej czy może chodzi o jakiś prestiż mieszkania tutaj?? Dodam, że mieszkam tutaj na stancji i niczego z tych rzeczy nie odczuwam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sylwester Re: Mieszkania Nowe Miasto IP: *.bialystok.vectranet.pl 05.11.12, 22:52
      też jestem ciekawy, może zna ktoś odpowiedź?
    • Gość: 123 Re: Mieszkania Nowe Miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.12, 09:18
      Osiedle na końcu miasta, daleko od centrum, średnio skomunikowane z innymi dzielnicami- nie wiem czy płaci się za komfort oglądania pięknych domów jednorodzinnych lub zamkniętych osiedli w okolicy kawaleryjskiej czy może chodzi o jakiś prestiż mieszkania tutaj?? Dodam, że mieszkam tutaj na stancji i niczego z tych rzeczy nie odczuwam.

Wszystko zależy od punktu widzenia... Osiedle położone blisko centrum. Dojazd zajmuje kilka minut samochodem, kilkanaście środkami komunikacji miejskiej. Prestiż niesamowity. Ceny mieszkań napędzają osoby posiadające mnóstwo kasy, dla których cena m2 nie odgrywa znaczącej roli. Pod blokami rejestracje: BWM (BMW), BSI, BBI. W nocy sen umilają przeboje:"Pokaż jak się kręcisz", "Ona tańczy dla mnie". Ty również uparłeś się aby kupić mieszkanie na Nowym Mieście. Jednocześnie uważasz, że w Białymstoku znajdują się miejsca bardziej atrakcyjne pod względem cenowym lub komunikacyjnym. Odpuść sobie to osiedle i zamieszkaj gdzie indziej. Obawiam się jednak, że z Twojego punktu widzenia najistotniejszy jest dojazd od strony miejscowości leżącej w jednym z wymienionych powyżej powiatów.
    • Gość: www.erozkladjazdy Re: Mieszkania Nowe Miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.12, 11:57
      www.erozkladjazdy.pl
    • ciekawski_dzordz Re: Mieszkania Nowe Miasto 06.11.12, 18:44
      ale ja nie napisałem że tam mieszkanie kupiłem. Jestem w trakcie kupna mieszkania na Wysokim Stoczku. To prawda co piszesz że w nocy można usłyszeć tutaj wiele. Ale czy to są właśnie te atrakcje i prestiż dla których płaci się ponad 4 tys za m2??na dziesięcinach czy wysokim stoczku mieszkanie 60m2 wyremontowane, można kupić w cenie rudery 45m2 z nowego miasta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka