Dodaj do ulubionych

Główny świadek: nie rozpoznaję oskarżonego, w o...

10.06.13, 20:50
Adwokat ma obowiązek udzielenia pomocy prawnej w każdej sprawie, nawet najbardziej brutalnego zabójstwa. Po to istnieje zawód adwokata. I absolutnie nie wolno mu czynić zarzutu ze spraw, w których występuje. Nawet jeśli byłoby to pozornie sprzeczne z oświadczeniami jego żony. Adwokat może nie utożsamiać się z poglądami swego klienta, może nawet im być przeciwny, ale ma obowiązek go bronić.
Obserwuj wątek
    • l.kudrycki51 Prawda dziennikarska 10.06.13, 21:17
      W ubiegłym tygodniu umowa o obrony Tomasz P. została rozwiązana. Pani Redaktor Klimowicz o tym nie wie, bowiem w dniu dzisiejszym nie była obecna na początku rozprawy. Adw. Leszek Kudrycki
      • wwredny Re: Prawda dziennikarska 11.06.13, 00:04
        pytania ktore cisna sie na usta a na ktore raczej nie dostaniemy odpowiedzi:
        - co sie stalo ze zostala rozwiazana?
        - dlaczego dopiero teraz?
        - skad pan Kudrycki wie kto byl na rozprawie?
        - czy p. Kudrycki nie bedzie wspieral w przyszlosci obrony Tomasza P. w jakikolwiek sposob?

Pytanie bonusowe - skad Tomasz P. mial pieniadze na takiego adwokata jak Kudrycki skoro niedawno tlumaczyl sie ze musial jezdzic z teatrzykiem objazdowym (z tego tez powodu nie stawil sie do aresztu) zeby zarobic pieniadze na kantor w areszcie?
        • dud79 Re: Prawda dziennikarska 11.06.13, 04:24
          wwredny napisał:

> pytania ktore cisna sie na usta a na ktore raczej nie dostaniemy odpowiedzi:
          > - co sie stalo ze zostala rozwiazana?
          > - dlaczego dopiero teraz?
          > - skad pan Kudrycki wie kto byl na rozprawie?
          > - czy p. Kudrycki nie bedzie wspieral w przyszlosci obrony Tomasza P. w jakikol
          > wiek sposob?
          >
          > Pytanie bonusowe - skad Tomasz P. mial pieniadze na takiego adwokata jak Kudryc
          > ki skoro niedawno tlumaczyl sie ze musial jezdzic z teatrzykiem objazdowym (z t
          > ego tez powodu nie stawil sie do aresztu) zeby zarobic pieniadze na kantor w ar
          > eszcie?

To proste, została rozwiązana, bo gdy zainteresowała się tym miejscowym nienasizmem i przyzwoleniem na brunatny bandytyzm lokalnych instytucji stolica - pojawił się zbyt duży smród. No bo jak to, ministra "oburza" się na panujący w Białymstoku rasizm, faszyzm, a mężuś własną piersią broni lidera nazistowskich bandytów.:lol:
          A pieniążki Piętaszek miał z handlu narkotykami w lokalach króla "disco w polu", prezia Jagiellonii gdzie bramki obstawiają nazi bandyci - podłóg niepisanej umowy miedzy zainteresowanymi stronami :). Najwyraźniej niektórym żadne pieniążki nie "śmierdzą"... :(
          Ale te wszystkie śmierdzące fakty już niedługo wyjdą "oficjalnie"9 wspominał o tym niedawno sam premier) na światło dzienne. Już wielu robi po gaciach... ależ będzie skandal... ile główek-makówek poleci :lol:
          • wwredny Re: Prawda dziennikarska 11.06.13, 08:22
            Wolalbym aby to wszystki przyznal p. Kudrycki.
            Jesli ma jakis honor badz godnosc to nie powinno sprawic mu to problemu.
            • Gość: onaaaaaa Re: Prawda dziennikarska IP: *.elpos.net 11.06.13, 16:34
              Kto powiedział że Tomasz P. jest winny?
              Może poczekajmy aż Sąd oceni.
              Adwokat wykonuje zawód obrońcy oskarzonego - bez względu na to, czy oskarzony kogoś zabił, zgwałcił córkę, ukradł coś, czy jechał autem po pijaku. Taki jest zawód adwokata.
              Tomasz P. jest człowiekiem z prawem do obrony takim samym jak każdy inny.
              To że media okrzyknęły go bandytą nie oznacza, że Sąd podziela to stanowisko.
              Szkoda, że pani redaktor nie była na tyle rzetelna by posłuchać rozprawy w całości, np. zeznań pobitego niegdyś Oxena, który jasno wskazał, że nie ma żadnego konfliktu ani zatargu z Tomaszem P. i uważa, że całą sprawę rozdmuchały media... co Pani na to Pani "redaktor" ?
              • wwredny Re: Prawda dziennikarska 11.06.13, 20:57
                Oczywiscie aktualnie Tomasz P. siedzi za niewinnosc - bo tam media go wsadzily, nie sąd.
                • Gość: onaaaaaa Re: Prawda dziennikarska IP: *.elpos.net 11.06.13, 21:25
                  Z pewnością sam Oxen nie jest władny "położyć" aktu oskarżenia. Z pewnością Prokuratura m dowody winy oskarżonego Tomasza P. skoro wniosła akt oskarżenia.
                  Istotnie dowody te oceni Sąd Rejonowy - nie pani redaktor, która nie jest na tyle rzetelna by być obecna na sprawie, o której pisze.
                  • wwredny Re: Prawda dziennikarska 11.06.13, 21:42
                    1.sorry bo nie kumam - skad sie nagle wzial Oxen? to on byl sadzony? czy moze celowo rozmydlasz sprawe Tomasza P. i smrod zwiazany z jego obronca?
                    2. a ty byles/as na rozprawie ze o niej piszesz? jak jest z twoja rzetelnoscia?
                    • Gość: onaaaaaa Re: Prawda dziennikarska IP: *.elpos.net 11.06.13, 22:09
                      Skoro wiem, że był na rozprawie Oxen to chyba skądś to wiem?

Nie rozmydlam nikogo, po prostu chcę, by wyroki w tym kraju wydawały Sądy a nie nieprofesjonalni dziennikarze. Proste.

A adwokat ma prawo bronić każdego, ba, ma nawet obowiazek ! Uważam, że niesłusznie wycofał się ze sprawy. Klient to klient. Nawet matka Madzi z Sosnowca ma obrońcę.. i co powinniśmy psy na nim wieszać bo ją broni? Absurd.
                      • wwredny Re: Prawda dziennikarska 11.06.13, 22:46
                        Gość portalu: onaaaaaa napisał(a):
                        > Skoro wiem, że był na rozprawie Oxen to chyba skądś to wiem?

Gość portalu: onaaaaaa napisał(a):
                        "...pani redaktor, która nie jest na tyle rzetelna by być obecna na sprawie, o której pisze."

Co ty bredzisz? Zdecyduj sie czy piszesz o pani redaktor czy o Oxenie.
                        Pytam o redaktorke - odpowiadasz o Oxenie - niezla beka

"Skądś wiem" - wow to dopiero jest poziom rzetelnosc fiu fiu

> Nie rozmydlam nikogo...
                        Rozmydlasz sprawe i watek, nie kogos - przyklady powyzej

> Nawet matka Madzi z Sosnowca ma obrońcę..
                        I jej obronca rzuca takie teksty?
                        "Na poprzedniej rozprawie jego adwokat Leszek Kudrycki dowodził, że poszkodowane kobiety - świadkowie z Suraskiej - wcale takie zastraszone nie są, bo starają się prowadzić normalne życie..."
                        Czy zona jej obroncy jest ministrem ktory pietnuje osoby/zachowania ktorych broni maz?
                        • Gość: onaaaaaa Re: Prawda dziennikarska IP: *.elpos.net 12.06.13, 00:13
                          Wypowiadasz się mało przejrzyście więc nie zrozumiałam, spieszę z wyjaśnieniem.
                          Zarówno obecność Oxena jak i "rzetelnej" pani redaktor oceniam na podstawie obecności.
                          "skądś wiem" nie jest rzetelne, ale ja nie piszę artykułów do gazet więc mam prawo nie wypowiadać się rzetelnie.

Co do rozmydlania to nie interesuje mnie wina czy brak winy tego czy innego oskarzonego. Interesuje mnie wolność słowa mediów - a taka wolność wiąże się z rzetelnością, a tu rzetelności brak.. może pani "redaktor" powinna zacząć artykuł od wzmianki o tym, że była przez jakieś 5% rozprawy......

Co do adw. Kudryckiego:
                          tekst który cytujesz jako słowa pana mecenasa jest oczywiście wymysłem rzetelnej pani redaktor a nie faktycznymi słowami pana mecenasa.. nie pomyślałęś o tym?
                          Co do bycia mężem, to nieważne czy Barbara Kudrycka jest ministrem, krawcową, sklepową czy lekarzem.. Leszek Kudrycki jest adwokatem i jego obowiazkiem jest reprezentować oskarżonego, bez względu na przewinienie..
                          Niewłaściwie postąpił wycofując się. Takie jest moje zdanie. Ma bronić niewinności swojego klienta, a nie ulegać wpływom niedoinformowanej prasy. i tyle.
                          • wwredny Re: Prawda dziennikarska 12.06.13, 07:23
                            Oskarzonego ma obowiazek reprezentowac adwokat z urzedu. Cos mi sie wydaje ze Kudrycki nim nie byl.

Zarzucasz innym brak rzetelnosci w momencie gdy sama jej za grosz nie masz. Artykulow nie piszesz ale ... na sprawie niby bylas (tak sugerujesz). Jesli zabierasz glos badz oceniasz to powinnas starac sie o rzetelnosc - w przeciwnym razie wychodzisz na osobe "nierzetelna". W momencie gdy wymagasz tego od innych a sama nie przestrzegasz to narazasz sie na osmieszenie i zarzuty o hipokryzji.
                            Pouczasz co redaktorka powinna napisac w momencie gdy sama, przepraszam za kolokwializm, "walasz durnia".
                            • Gość: onaaaaaa Re: Prawda dziennikarska IP: *.elpos.net 12.06.13, 15:34
                              Dużo słów, mało treści. Ja jestem obserwatorem, jak każdy inny. Mi wolno oceniać nierzetelnie. Ja nie wypowiadam się w ramach wykonywanego zawodu (dziennikarza, adwokata) czy w ramach strony postępowania, ale jako publiczność. Moim zadaniem nie jest przedstawianie prawdy, ale własna, subiektywna ocena tego co widzę, czytam, słyszę. Redakcja zaś jako media ma obowiązek przedstawiać społeczeństwu fakty, a nie opowiadania, które się dobrze sprzedają. To że oceniam odmiennie od Ciebie to nie znaczy, że prawa do oceny nie mam. Ja mam prawo wygłaszać swoje osądy. Mniej lub bardziej trafne, ale takie w jakie wierzę.

Co do adwokata to już bardzo klarownie wyjaśniłam Ci na czym polega ów zawód - jeśli nie rozumiesz trudno.

Kończę tę miło dyskusję.

• wwredny czyzby adwokat Joanna Dorota Ławrowska? 11.06.13, 22:51
                        czyzbym mial przyjemnosc pisac z adwokat Joanna Dorota Ławrowska?
                        • Gość: onaaaaaa Re: czyzby adwokat Joanna Dorota Ławrowska? IP: *.elpos.net 12.06.13, 00:14
                          Nie obrażaj mnie uznając za nią ;)
                          • wwredny Re: czyzby adwokat Joanna Dorota Ławrowska? 12.06.13, 07:17
                            zauwazylem podobny poziom wiec stad me skojarzenie
                            • Gość: onaaaaaa Re: czyzby adwokat Joanna Dorota Ławrowska? IP: *.elpos.net 12.06.13, 15:37
                              Wątpię by mój poziom miał coś wspólnego z jej poziomem.
      • wwredny adwokat skina powolujacy sie na prawde - rotfl 11.06.13, 00:05
        adwokat i prawda - rotfl
        to tak jak bialostoccy naziole i skini mowiacy o patriotyzmie
    • Gość: leslaw28 Re: Główny świadek: nie rozpoznaję oskarżonego, w IP: *.hsd1.va.comcast.net 10.06.13, 22:26
      znaczy GW ma obowiazek intrulowac minister, jakich spraw powinien sie podejmowac adwokat, a minister meza itd.
      • w.koronkiewicz Re: Główny świadek: nie rozpoznaję oskarżonego, w 11.06.13, 09:53
        "adwokat Leszek Kudrycki dowodził, że poszkodowane kobiety - świadkowie z Suraskiej - wcale takie zastraszone nie są, bo starają się prowadzić normalne życie"

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka