Dodaj do ulubionych

Supermarket

IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.02, 21:48
Czy ktoś wie jaki supermarket powstanie u zbiegu ulic Pułaskiego i Kowalskiego
na osiedlu Północ?
Bo ja niezbyt często bywam w domu i nie jestem w temacie.Słyszałem coś o
Kliffie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Reksio Re: Supermarket IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 12:18
      Też o tym słyszałem, że suwalska firma wykupiła tam grunt i zamierza wybudować
      market dla onieokreślonej sieci handlowej. Czy to będzie Klif, wątpię, bo
      Suwaliszki nie są tak zamożne jak Gdynia czy W-wa, więc stawianie takiego
      centrum może być nieopłacalne. Z drugiej strony działka położona jest przy
      rodze na Budzisko, więc oprócz Suwalczan mogliby zaglądać tam i robić zakupy
      Litwini i inni jadący tą droga. Pozdrawiam.
      • wolfgang87 Re: Prawie Hipermarket 08.04.02, 15:22
        Studiuje sobie teraz w Krakowie i kiedy widze jaka drozyzna(sic!) panuje w
        Suwalkach, to mysle, iz stawianie sklepu takiego jak dwie biedronki to jest
        bardzo, bardzo nieuczciwa rzecz. Wykonczy ten sklep pol miasta. Najlepsza
        lokalizacja to byloby okolice CPNu na Wojska Polskiego. Teren wymarzony pod
        hipermarket. Tam nawet bym agitowal za sklepem. Ale tu ? Przy osiedlach ? Przy
        tych dziesiatkach sklepikow ? Tragedia... A ludzie nawet dla 5 groszy pojda do
        tego sklepu. A sadze, ze taka konkurencje moze ow hipermarket zrobic. Bedzie
        ciezko - duzo ciezej niz teraz...
        • Gość: Reksio Re: Prawie Hipermarket IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 15:31
          Będzie ciężko, ale cóż lata mijają, a nasi suwalscy kupcy nic nie robią (tak
          jak w całej Polsce). Nie połączą swoich sił (rok temu stwierdzili, że budowa
          większego obiektu w Suwałkach jest dla nich nieopłacalna). Teraz będą tylki
          patrzeć jak ktoś obcy zgarnia im kasę. Z drugiej strony markety są dobre dla
          klientów (niskie ceny, parking itd.), ale dla pracowników i dostawców to
          przecież istny horror. Zresztą w polskich sklepach spotyuka ich to samo.
          • wolfgang87 Re: Prawie Hipermarket 12.04.02, 13:16
            A rzeczywiscie...Sluszna uwaga. Kto bronil suwalskim kupcom sie jednoczyc w
            sieci, holdingi, spolki. Razem mozna wiecej. Pod tym wzgledem wole Zydkow. Oni
            umieja robic lepiej interesy. Ale to juz tak zartuje sobie :) Obojetne mi to. A
            moze wreszcie w Suwalkach bedzie taniej. Bo tanio to teraz wcale nie jest. Jak
            na tak biedne proweincjonalne miasto to jest kosmicznie drogo. Wczoraj np.
            kupilem sobie polar za 230 zl. W suwalkach taki mozna kupic od 310zl. Roznica
            niewielka, prawda ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka