Dodaj do ulubionych

SPALARNIA na Białostoczku

IP: *.ec.bialystok.pl 03.04.02, 11:41
Spalarnia w centrum (prawie) miasta - to jest po prostu granda na wielką skalę.
Ktoś w Urzędzie Miasta musiał nieźle dostać w łąpę, bo inaczej to ten pomysł
znalazłby się w koszu zanim jeszcze się urodził. Ciekawe że ASTWA ma certyfikat
ochrony środowiska ISO 14001 - co na to firma udzielająca certyfikatu ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Muniek Re: SPALARNIA na Białostoczku IP: *.ec.bialystok.pl 03.04.02, 11:46
      Taka malutka spalarnia przy wielkim kominie elektrociepłowni to barszcz -
      mieszkańcy białostoczka są zahartowani na wszelkie zanieczyszczenia występujące
      w powietrzu więc z tymi dodatkowymi zanieszczyszczeniami doskonale sobie
      poradzą - przy odrobinie humuru możnabyłoby potraktować jej jako zdrowotną
      inhalację :-)
      • barbie4 Re: SPALARNIA na Białostoczku 03.04.02, 12:57
        no tak.... rzeczywiscie, ta wielkosc kominów swiadczy o ilosciach
        zanieczyszczenia! brawo za inteligencje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Robert Re: SPALARNIA na Białostoczku IP: *.ec.bialystok.pl 03.04.02, 14:40
          Jesteś prawdziwą barbi - oczywiście że wysokość komina świadczy o ilości
          wydzielanych zanieczyszczeń. Nikt nie buduje 200 metrowego komina do domku
          letniskowego. Jeśli masz wątpliwości to spytaj jakiegokolwiek projektanta, a
          potem wykonaj parę testów na inteligencję - możesz być niemiło zaskoczona.
          • barbie4 Re: SPALARNIA na Białostoczku 04.04.02, 09:12
            co ty p...... ??? i jeszcze w dodatku z serwera Elektrociepłowni ..... kwas
            troche wiesz........ od kiedy to w domku jednorodzinnym masz takie urzadzenia,
            pracujace 365 dni w roku ? CO?
            dureń!
            • Gość: Oka Re: SPALARNIA na Białostoczku IP: *.17.79.204.lifespan.org 04.04.02, 22:39
              Barbie, przystopuj troche. Powinnas byc slodka jak na Barbie przystalo, a Ty
              nic, tylko mieszasz.
              • Gość: barbie4 Re: SPALARNIA na Białostoczku IP: *.ec.bialystok.pl 05.04.02, 07:10
                nie wtrącaj sie
                • Gość: Oka Re: SPALARNIA na Białostoczku IP: *.17.79.204.lifespan.org 09.04.02, 00:49
                  Co za wredny babsztyl!
          • barbie4 Re: SPALARNIA na Białostoczku 04.04.02, 09:27
            a tak wogole to komin ma 120 m. gdzie ty pacanie pracujesz????????
            • Gość: Robert Re: SPALARNIA na Białostoczku IP: *.ec.bialystok.pl 04.04.02, 09:43
              Starałem się wyjaśnić ci, bez wchodzenia w szczegóły techniczne, że wysokość
              komina w 99% jest wprost proporcjonalna do ilości emisji. Ale ty jak to każda
              barbi nie jesteś tego w stanie zrozumieć - a tak naprawdę to nie sądze żebyś
              była barbi - jesteś facetem i to w dodatku delikatnie mówiąc nieokrzesanym. A
              co do mojej pracy - pracuję tam gdzie ty na pewno pracować nie będziesz.
              Żegnam
              • barbie4 Re: SPALARNIA na Białostoczku 04.04.02, 10:43
                wiesz co, mam nadzieje ze nie jestes kolesiem z pokoju obok, bo niestety
                obawiam sie ze pracujemy w tej samej firmie. tylko ze ja jestem lojalna wobec
                niej.
                i nie jestem facetem.
                grrr...............
                • Gość: Robert Re: SPALARNIA na Białostoczku IP: *.ec.bialystok.pl 04.04.02, 10:54
                  Lojalność wobec firmy nie oznacza, że muszę wszem i wobec twirdzić że z kominów
                  lecą fiołki. A tak wogóle to jeżeli nie jesteś facetem to twój facet ma
                  przesrane.
                  :-)
                  • Gość: bobik Re: SPALARNIA na Białostoczku IP: *.ec.bialystok.pl 04.04.02, 11:04
                    Gość portalu: Robert napisał(a): hiehie
                    ale ty masz tupet człeku...

• barbie4 Re: SPALARNIA na Białostoczku 04.04.02, 11:17
                    dobra, nikt cie nie prosi o abstarkcyjne porównania typu- fiołki z komina EC,
                    ale wiesz ze mowienie o niedoskonałosciach firmy, w której pracujesz jest duzym
                    nietaktem i oznaką prostactwa i wieloma innymi rzeczami, równie durnymi.

mam niesamowita ochote przejsc sie na tę nastawnie, wiesz??? ilu dzisaj
                    Robertów pracuje na zmianie????
                  • barbie4 Re: SPALARNIA na Białostoczku 04.04.02, 11:21
                    a moj facet...... jakos nie narzeka ;-)
              • Gość: Oka Re: SPALARNIA na Białostoczku IP: *.17.79.204.lifespan.org 09.04.02, 00:50
                Barbie z JAJAMI???
          • jerzyk.m Re: SPALARNIA na Białostoczku 04.04.02, 09:49
            Wnioskuję że jesteś specem od kominów. A może kominiarzem ? Więc skoro wysyłasz
            wieści z firmowego konta powinieneś być obeznany w temacie człeku...i zdawać
            sobie sprawę z tego jakie ilości splin trafiają do atmosfery i czy napewno
            trafiają na Białostoczek.
    • Gość: Plomien SPALARNIA DO GAZU! IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 03.04.02, 11:52
    • Gość: Strazak SPALIC SPALARNIE IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 03.04.02, 11:58
    • Gość: Projekta Spalarnia do ratusza IP: *.ec.bialystok.pl 03.04.02, 12:19
      Skoro ta spalrnia jest taka ekologiczna to może ulokować ją w ratuszu miejskim ?
    • Gość: as Re: SPALARNIA na Białostoczku IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 16:02
      Astwa pewnie ma jakiś certyfikat ale ten co to pisał to najwyżej cert. 3 klas
      podstawówki - SPALARNIA? człowieku ? o czym jeden baran pisze a drugi komentuje!
      • Gość: Joker Re: SPALARNIA na Białostoczku IP: *.ec.bialystok.pl 04.04.02, 07:24
        Przeczytaj sobie lokalny dodatek wyborczej ze środy a dopiero potem bierz się
        za komentowanie.
        • Gość: as Re: SPALARNIA na Białostoczku?? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 09:43
          Czytałem i wiem co nieco o tej technologii i komentuję:
          1. Ten co pisał nie wie o czym pisał.
          2. To nie jest spalarnia.
          3. Nie ma dymu, smrodu itp
          4. Lokalizacja nie jest zatwierdzona, procedura jest taka sama jak przy innych
          budowach - jak sąsiedzi się nie zgodza to nie ma budowy
          5. Poczytaj srodowy dodatek z wypocinami świeżo otrzeźwionego Red. W ale potem
          trochę pomyśl i nie wierz we wszystko co gazetko - wkładka pisze
    • ivan.lukov Re: SPALARNIA na Białostoczku 03.04.02, 17:42
      ale wy sie znacie wszyscy. przeciez przy dzisiejszych technologiach spalarnia
      mniej zanieczyszcza powietrze niz 10 samochodow przejezdzajacych aleja
      tysiaclecia. a gdzies trzeba ja postawic. astwa ma tereny na bialostoczku wiec
      spalarnia powinna byc tam. ja osobiscie nie mam nic przeciwko, choc mieszkam
      przy tysiaclecia
      • Gość: gtx Re: SPALARNIA na Białostoczku IP: *.ec.bialystok.pl 04.04.02, 07:22
        Jak wartość twojego mieszkania spadnie o połowę to wtedy zaczniesz mieć coś
        przeciwko tej spalarni.
      • Gość: sa cieszę się IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 09:45
        że są jeszcze ludzie madrzy i oczytani a nie tylko ciemnogród:) pozdrawiam
        • Gość: Ja Re: cieszę się IP: 203.55.45.* 09.04.02, 03:47
          sa ty nie badz taki as. Cos mi sie zdaje, ze Ty masz w zachwalaniu tego syfu
          jakis interes. Moze i ta "spalarnia - nie-spalarnia" to super nowoczesna
          technologia, ale wiadomo, ze ktos na tym ma zrobic kase, lepiej jest miec ja
          blizej niz daniej, chocby dlatego, ze to po prostu taniej. A ze wokolo mieszka
          tysiace ludzi... co to kogo obchodzi.
          Ja ponowie sowje pytanie czy czlonkowie rady nadzorczej astwy byliby sklonni
          wystawic ten obiekt (ktory jak wiemy od as-a produkuje tylko zrodlana wode i
          rozana won) w poblizu swoich willi po lasem...?
    • Gość: as cytat IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 11:48
      Proponuję nastepny temat dla Pana Redaktora W.:

pt: SZALENIEC ZABIJA
      Na pierwszej stronie wrzutki piszemy iz w siedzibie GW grasuje chory na AIDS,
      który pluje i gryzie. Następnie idzie rzeczowa analiza: pytanie sąsiadów czy
      chcą
      mieszkać na teranie gdzie grasuje chory gryzoń, opinie dyrektórów pobliskich
      szkół, oraz wykład prof.dr.hab....... na temat AIDS. Co jest super temat na 1
      str?
      Następnego dnia wyjasniamy: Chory to on jeszcze nie jest - ale może zachorować
      (tu wykład szefa sanepidu o zagrożeniach). 2. Pluje tyklo wtedy jak ma katar, a
      gryzie tylko siebie raz ugryzł się w język i raz w palec, nie grasuje a tylko
      pracuje w kiosku/
      Oj Red W. zgoliłby parę zł za wierszówkę, a że w redakcji wrzutki nikt nie
      czyta
      co sie pisze to mozna by było przejśc do następnego tematu: pt. rakotwórcze
      słupy
      latarniane na Dziesięcinach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka