ulcia78 10.10.04, 21:37 Podajcie jakieś miejsca, gdzie miło można spędzić czas poza Barem Biesiadnym, Sofixem, Kilerem,Kanclerzem, Swissbarem i lokalem na ul. Chłodnej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtek_kosynier Re: fajne miejsca 11.10.04, 10:43 Dziewczyno, Ty sobie chyba jaja robisz! Czy mówiąc o lokalu w na Chłodnej miałaś na myśli „Kuźnię”!? Odpowiedz Link Zgłoś
ulcia78 Re: fajne miejsca 11.10.04, 19:00 tak dokładnie tak.... w zasadzie...moze kiedys było to i fajne miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
jasama zamiast się oburzać 11.10.04, 19:14 lepiej faktycznie powiedz, gdzie można miło spedzić czas, pogadać, bez konieczności przekrzykiwania głośnej muzyki, bez ryzyka nabawienia się raka płuc i zaczepek ze strony podchmielonych bywalców sama jestem zainteresowana, bo niedługo babki z mojej klasy w LO skrzykują się na sabat :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: zamiast się oburzać 11.10.04, 19:17 skrzek składacie ? żaby to bardzo miłe zwierzątka tylko cholernie zimne. Odpowiedz Link Zgłoś
jasama chyba się nie przejęzyczyłam 11.10.04, 19:24 a raczej na pewno - napisałam skrzykują, a nie skrzekują, o ile w ogóle istnieje takie słowo żabą to już byłam kiedyś, ale pocałowałam jednego królewicza, i przeszło na niego Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: chyba się nie przejęzyczyłam 12.10.04, 08:31 Co do miejsca na sabat... No nie wiem; to zależy też od wielkości grona. Jak zleci się tylko klucz czy eskadra, to może być jakiś mniejszy pubik. W przypadku dywizjonu, no bo chyba nie pułku (!), polecałbym coś większego... No, ale oczywiście nie wspomniane wyżej lokale! Odpowiedz Link Zgłoś
jasama nic mi nie pomogliście! 18.10.04, 13:56 wojtek_kosynier napisał: > Co do miejsca na sabat... > No nie wiem; to zależy też od wielkości grona. Jak zleci się tylko klucz czy > eskadra, to może być jakiś mniejszy pubik. W przypadku dywizjonu, no bo chyba > nie pułku (!), polecałbym coś większego... > No, ale oczywiście nie wspomniane wyżej lokale! tylko takie tam ble ble ble w związku z powyższym jesteśmy zmuszone zaanektować na potrzeby sabatu mieszkanie jednej z nas nie ukrywam, że wolałabym spotykać się w lokalu, ale trudno... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: nic mi nie pomogliście! 18.10.04, 14:31 A co to za pretensje? Zarekomendowałbym Ci jakiś lokal, a Ty byś mi później zgłaszała pretensje, że coś tam niewypaliło... Ale dobra – Kominkowa. Co prawda, jak już wspominałem w tym wątku, jednej osobie odbijało się tam piwo, ale to może wina jej trzewi. W każdym razie nikt nie powinien Was molestować itepe (wchodzi się na dzwonek – więc byle dres nie wlezie). Ale to propozycja raczej na spotkanie kameralne; jak będzie większe grono (pół klasy?!), to lepsze będzie coś większego. Ale co?? Rozmarino fajne by było latem, teraz nie bardzo... Może Starówka? Byłem ostatnio i średnio się mi spodobało, ale to może raczej zasługa występu Night Come – zwłaszcza wokalisty :) Bar Polski?? Cholera wie. Od "Kuźni" trzymajcie się daleko!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
l0czek Re: fajne miejsca 13.10.04, 00:22 ulcia78 napisała: > Podajcie jakieś miejsca, gdzie miło można spędzić czas poza Barem Biesiadnym, > Sofixem, Kilerem,Kanclerzem, Swissbarem i lokalem na ul. Chłodnej to są w suwałkach takie knajpy? może zapodaj mi jakieś dokładniejsze współrzędne, bo jestem człowiekiem starszej daty i znam tylko: bar polski rozmarino dawną resursę (to były czasy) kuźnię (bleee) ...i to coś na rogu chłodnej i kościuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: fajne miejsca 13.10.04, 12:29 Zapomniałeś o Kominkowej; choć niektórym odbijało się tamtejsze piwo – ja akurat nie narzekałem. Ba, wręcz lubię Kominkową. A co do tego na rogu Kościuszki i Chodnej. To może być Wiking (czy jakoś tak), na rogu północnym i Restauracji Starówka (a może Staropolska?) – po południowej stronie. W tej drugim lokalu, jeszcze nie byłem, ale może w piątek się tam wybiorę (mam zaproszenie) na koncert promujący najnowszą płytę (tak, tak) zespołu Night Come. Tylko z basistą mają kłopot, bo... www.radio5.com.pl/suwalki/artykul.php?id=2920 Jako, że jesteś starej daty (to co ja mam powiedzieć?!), to powinieneś pamiętać inną knajpę na Chłodnej (po południowej stronie, bliżej Noniewicza; Kuźnia jest po – północnej, raczej w środku ) tzw. SPATiF, ale od pewnego czasu (nawet nie wiem od kiedy) już go niet. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: fajne miejsca 13.10.04, 12:34 Sorry, coś się mi pomyliło, Staropolska nie jest na samym rogu Kościuszki i Chłodnej... Choć w sumie to jest cały kompleks, ciągący się od rogu. Odpowiedz Link Zgłoś
l0czek Re: fajne miejsca 13.10.04, 17:12 wojtek_kosynier napisał: > Sorry, coś się mi pomyliło, Staropolska nie jest na samym rogu Kościuszki i > Chłodnej... > Choć w sumie to jest cały kompleks, ciągący się od rogu. Staropolska? a nie "na starówce" czy jakoś tak? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: fajne miejsca 14.10.04, 08:27 Oficjalnie nazywa się to Restauracja Starówka – tak przynajmniej figuruje na zaproszeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ulcia78 Re: fajne miejsca 13.10.04, 19:45 biesiadny na Daszyńskiego swissbar za suwałkami na trasie do Budziska kiler okolice andersa reszty ulic nie kojarze l0czek napisał: > ulcia78 napisała: > > > Podajcie jakieś miejsca, gdzie miło można spędzić czas poza Barem Biesiad > nym, > > Sofixem, Kilerem,Kanclerzem, Swissbarem i lokalem na ul. Chłodnej > > to są w suwałkach takie knajpy? może zapodaj mi jakieś dokładniejsze > współrzędne, bo jestem człowiekiem starszej daty i znam tylko: > > bar polski > rozmarino > dawną resursę (to były czasy) > kuźnię (bleee) > ...i to coś na rogu chłodnej i kościuszki. > Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: fajne miejsca 14.10.04, 09:53 ulcia78 napisała: > biesiadny na Daszyńskiego > swissbar za suwałkami na trasie do Budziska > kiler okolice andersa > reszty ulic nie kojarze no to jeszcze do takich fajnych miejsc Snake'a koniecznie trzeba dodać Kiler też brzmi super Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: fajne miejsca 14.10.04, 19:09 hehe wiem ktory to ten kiler, ale jakem zyje w zyciu bym sie tam nei zapuscila, wiec jesli juz lubsiz taki zestaw, to jeszcze widzialam na rogu minkieiwcza i eee litynskiego zdaje sie, naprzeciwko przychodni, tez jest jakis bilardowy, a na przeciwko niego jest pizzeria Tivoli:) tak juz bardziej na serio to lubie sie ze znajomymi (babami, na ploty) psotkac w "7 pokus", sa tam nawet organizowane ogladanie meczy, bo Klekotko zalozyl satelite, wiec panowie sie tam an lige spotykaja, panie na lody:), czasem lokal okupuje mlodziec hip hopowa, ale pelna kulturka, to taka "elyta":) Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: fajne miejsca 13.10.04, 20:57 Starsze daty spotykają się najczęściej u Alexandra Kościuszki w kierunku Emilii Plater jakieś 50 m. i w prawo po schodkach. Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: fajne miejsca 14.10.04, 18:50 pewnikiem żarty z tym starszym wiekiem co ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ulcia78 Re: fajne miejsca 14.10.04, 20:09 no do Aleksandra można pójść abonament zaplacić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: fajne miejsca 18.10.04, 14:52 a co zacz "Centrum Tradycji Kulinarnej Kresów Wschodnich" na Noniewicza? Istnieje to, był ktoś? w. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: fajne miejsca 18.10.04, 15:19 Ano sie pytom co to jest. Wyskoczyło na stronce o gastronomi w suwaliszkach. Pierwsze widzem. Zagadka, odpowiedzi nie znam. w. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: fajne miejsca 20.10.04, 11:04 To nie patrz, wejdź i spróbuj, opisz co i jak. w. Odpowiedz Link Zgłoś