liberum_veto 12.05.07, 00:47 Dlaczego usunięto wątek pawlozsiula? Myślę, że to była ciekawa i pouczająca dyskusja. Jakich niewiele na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hansgrubber Re: "moderator" przesadza 12.05.07, 01:09 Rzeczywiscie. Teraz dopiero zauwazylem. Powtorze sie po raz setny - nie cenzurowac forum. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: "moderator" przesadza 12.05.07, 08:47 Forum zostało zmoderowane przez usunięcie łamiącego netykietę wątku.Niewybredne wycieczki osobiste,brak kultury dyskusji jednoznacznie łamią regulamin.Moderator nie jest od uchwalania regulaminu,tylko od jego przestrzegania.Proszę nie mylić cenzury z moderacją i informować mnie o wątkach lub postach łamiących netykietę jeśli takie zaistnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze ogrodnik przesadza,moderator moderuje :) 12.05.07, 09:47 siemiatycze napisał: >informować mnie o wątkach > lub postach łamiących netykietę jeśli takie zaistnieją. Oczywiście wolę na mail gazetowy.Jeśli jednak wolicie inaczej to też ok. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: ogrodnik przesadza,moderator moderuje :) 12.05.07, 10:34 Jak zdefiniujesz niewybrednosc ataku? Co jest atakiem niewybrednym a co wybrednym. Gdzie jest granica? Czy jedynym kryterium jest Twoja ocena? Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: ogrodnik przesadza,moderator moderuje :) 12.05.07, 10:44 Trzeba więc do Trybunału Forumowego:) A tak na poważnie to zawsze będą jakieś interpretacje.Nikt nie zapewni ogólnego zadowolenia.W myśl zasady "jeszcze się taki nie narodził" dajmy temu spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
kirsan Sugestia 12.05.07, 14:12 Na innych forach jest wyraźnie zaznaczone, kto pełni funkcję opiekuna. Jest to przydatna informacja, bo wszystkim wiadomo, do kogo mają się zwracać w razie problemów. Pojawi się coś takiego i na forum Siemiatycz? Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Sugestia 12.05.07, 14:21 Zwrócę się w tej sprawie do właściciela forum.Wysłałem Ci maila. Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Re: Sugestia 12.05.07, 21:47 Proponuję zwrócić się do szpili z prośbą o pomoc...Może jakiś wykład nt. moralności na forum czy coś w ten deseń Ci zaproponuje:) Mnie też nie leży wycięcie tego wątku, bo obnażał kilka ważnych zjawisk na forum siemiatycze. Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Re: Sugestia 12.05.07, 21:51 Podpisuję się również pod uwagą kirsana. Odpowiedz Link Zgłoś
liberum_veto "siul" łamie netykietę 12.05.07, 22:06 siemiatycze napisał: > Forum zostało zmoderowane przez usunięcie łamiącego netykietę wątku. > Niewybredne wycieczki osobiste, brak kultury dyskusji jednoznacznie łamią > regulamin. Po przemyśleniu przyznaję ci rację. Dość trafnie scharakteryzowałeś charakter twórczości "siula" na forum. Trzeba było wywalić od razu jego wątek, w którym zwrócił się do kogoś "drogocenne Łajno". Może to i "poezja", ale taka raczej klozetowa. "siul" to znany pieniacz forumowy, był kilka razy banowany, m.in. na pewnym forum kobiecym. Na forum Siemiatycz też przyplątał się tylko po to, aby wszczynać kłótnie i dokuczać innym forumowiczom. To typowy troll. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Wybacz Liberum 12.05.07, 22:57 liberum_veto napisał: > Trzeba było wywalić od razu jego wątek, A Ty nieopacznie wdałeś się ze mną w dyskusję. Sorki, spuszczam zasłonę miłosierdzia i niepamięci. > Może to i "poezja", ale taka raczej klozetowa. To była tylko odpowiedź na zwyzywanie na forum Siemiatycze pewnego forumowicza od "szczyn". Starałem się wyrazać w sposób zrozumiały dla twórcy owego epitetu - prawdopodobnie z tego powodu moja wypowiedź nabrała cech wulgarnych, przepraszam. > był kilka razy banowany, m.in. na pewnym forum kobiecym. "kilka razy", "m.in." - podaj łaskawie jeszcze choć jeden przypadek, który uzasadniałby posługiwanie się przez Ciebie liczbą mnogą. > To typowy troll. Ten termin znam wyłącznie z Tolkiena. Mozesz przybliżyć, jak Ty go rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
liberum_veto trolle na forum Siemiatycz 13.05.07, 11:03 pawlozsiul napisał: > > To typowy troll. > Ten termin znam wyłącznie z Tolkiena. Mozesz przybliżyć, jak Ty go rozumiesz? Widzę, że nie zapoznałeś się z netykietą. Nie wiem czemu, ale wcale mnie to jakoś nie dziwi :) forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html "Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i krytykowanie. Twoje odpowiedzi na ich posty tylko ich zachęcą do dalszej działalności. Wystarczy, że zgłosisz ich działalność administracji." Na forum Siemiatycz pojawiły się ostatnio dwa trolle : "siul" i "szczyn". Zalecam ich ignorowanie. A moderatorowi przemyślenie, czy nie kwalifikują się na bana. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul zawodzisz 13.05.07, 20:14 Przeczytałem ten fragment regulaminu, niestety - nie zrozumiałem. Myślalem, że Ty mi wyjaśnisz, niestety - przeceniłem Twoją elokwencję. Wkleić mogłem sam. Na marginesie - zaczynałeś forumową karierę od wyzywania innych. Potem dokonałeś pewnego postępu - zacząłeś dyskutować. Nie zgadzałem się z Tobą, niemniej z satysfakcją ten postęp odnotowałem. Skąd teraz ten regres - nawrót do inwektyw? Odpowiedz Link Zgłoś
liberum_veto uwaga: TROLL 13.05.07, 20:28 pawlozsiul napisał: > Przeczytałem ten fragment regulaminu, niestety - nie zrozumiałem. Widać nie starcza ci inteligencji. Moim zdaniem, definicja forumowego "trolla" jest bardzo zrozumiała. I spełniasz jej wszystkie elementy. Jesteś nie tylko trollem, ale też i kłamcą. Pisałeś wcześniej, że z pojęciem trolla spotkałeś się tylko u Tolkiena :) Kłamałeś więc albo wtedy, albo teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul wątek był na granicy usunięcia 12.05.07, 21:05 Ale tej granicy raczej nie przekroczyłem. Widzę natomiast, że ciągle pozostały wpisy "etymologiczne" - wydobywające ekstrakamenty z nicka pewnego forumowicza - a wyłącznie o tym był pierwotnie mój wątek. No i powiedz Liberum - czyż nie jest to dyskryminacja? Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Re: wątek był na granicy usunięcia 12.05.07, 21:51 Dyskryminacja pachnących inaczej:) Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: wątek był na granicy usunięcia 12.05.07, 22:25 Zgadzajac sie w ocenie watku z liberum nie zgadzam sie z decyzja o usunieciu. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: wątek był na granicy usunięcia 12.05.07, 22:54 No,no...znowu coś nie tak...:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul bywa 12.05.07, 23:17 Jak Giertych nie da amnestii, postaram się zaliczyć w poprawkach. Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Co z takimi perełkami? 12.05.07, 23:14 A czy ten wpis nie nadaje sie do usunięcia? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11009&w=61720073&a=62106023 Może moderator przemyśli stworzenie oddzielnego wątku dla niektórych wpisów kanalii? Część moim zdaniem na to zasługuje. Nie staję w obronie romka, broń Boże. Próbuję się tylko w tym połapać i znaleźć logikę. Nie wiem też jak traktować to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11009&w=60011773 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11009&w=61563029 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11009&w=61519579&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Andruszczyn, nie idź w ślady Ziobry 12.05.07, 23:22 Poddajesz historię choroby K. pod osąd opinii publicznej, podobnie jak minister Ziobro każe nam oceniać środki zastosowane przez kardiochirurga G. Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Re: Andruszczyn, nie idź w ślady Ziobry 12.05.07, 23:48 Ja nie poddaję pod osąd. Ja mam wątpliwości i jak napisałem: "szukam logiki" w działalności świeżo upieczonego moderatora. Mam jeszcze inne pytania i wątpliwości. Jeden z najaktywniejszych i chyba szanowanych użytkowników tego forum liberum_veto (nie wiem czy mieszkaniec Siemiatycz) sygnalizował swego czasu, że osoby "spoza siemiatyckiej parafii" nie koniecznie są mile widziane na forum Siemiatycze. Korzystając z tego dobrodziejstwa, jakim jest moderator chciałbym rozwiać swoje watpliwości także w tym względzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Re: Andruszczyn, nie idź w ślady Ziobry 12.05.07, 23:56 Nigdy nie był moim idolem:) Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Co z takimi perełkami? 12.05.07, 23:39 1. Zdecydownie nie usuwac. Mam takie przekonanie ze wolnosci slowa nalezy bronic jak niepodleglosci. :) 2. Wpis Kanalii mi sie nie podoba. Uwazam ze przyjal warunki dyskursu Romka co i mnie na moment sie zdarzylo. Ale ten przypadek pokazuje dobrze jak taki Romek potrafi zradykalizowac liberalow. :) Warto to przemyslec. Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Re: Co z takimi perełkami? 12.05.07, 23:50 Taki romek pokazał ile wart jest liberalizm rzekomych liberałów. Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Re: Co z takimi perełkami? 12.05.07, 23:53 Nasuwa mi się tu takie ładne określenie dla tych liberałów. Bardzo popularne ostatnio na tym forum. "Wyimaginowanych" liberałów:) Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Co z takimi perełkami? 12.05.07, 23:58 Romek pokazuje ze liberalizm to niewlasciwa postawa wobec ludzi ktorzy gloryfikuja faszyzm i ludobojstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Re: Co z takimi perełkami? 13.05.07, 00:10 Oskarżenia takiego kalibru wywołały już kilka razy burze na forum, a ja nie mam na to czasu. Chcę tylko przypomnieć, że na forum Siemiatycze pojawiły się wpisy utrzymane w tonacji tekstów romanapidlaszuka i nikt tu nie zdobył się na podobną ich ocenę. Ja też nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Co z takimi perełkami? 13.05.07, 00:26 No wlasnie. Oskarzenia wywolaly burze a nie fakty ze to Ukraincy wymordowali dziesiatki tysiecy polskich kobiet i dzieci. A wiekszosc polskich Ukrainow na ten temat albo klamie albo udaje ze jest mniej rozgarnieta od pantofelka. Gdzie Twoja ocena tego faktu? Romek to pryszcz powiadam Ci. :) Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Re: Co z takimi perełkami? 13.05.07, 00:47 Nie mam w zwyczaju przepraszać kogokolwiek za cokolwiek na forum. Nie mam w zwyczaju przepraszać kogokolwiek za cokolwiek na komendę. Nie mam w zwyczaju domagać się przeprosin od kogokolwiek za cokolwiek. I wydaje mi się całkiem logiczne, że nie jestem przez to mniej rozgarnięty od pantofelka, nie jestem też kłamcą, nie wspominając już o oskarżeniach o poparcie dla faszyzmu czy nacjonalizmu. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Co z takimi perełkami? 13.05.07, 00:58 Nie mowilem ani slowa o przeprosinach. Mowilem za to o tym by mowic prawde. Ale Ty slyszysz to co chesz slyszec. A jak chcesz pogadac o ukrainskim faszyzmie to zapraszam. O ludobojstwie tez. Jestes chetny czy wolisz spac? :) Odpowiedz Link Zgłoś
220volt Re: "moderator" przesadza 13.05.07, 03:57 1. Wybraliśmy moderatora. Po co? Żeby go teraz zbluzgać za to, że coś ośmielił się wyciąć? Gdzie byli ci 'mądrzejsi i poprawniejsi', gdy szukano moda? Łatwo krytykować, gdy samemu przezornie schowało się głowę w piasek. 2. Wolność słowa? Oczywiście! Tam, gdzie gdzie ludzie mają na tyle poukładane w głowach, by wiedzieć samemu, kiedy zamilknąć. Nie rozśmieszajcie mnie: tu nie ma żadnej merytorycznej dyskusji - ot, paru prowokatorów znalazło sobie poletko działalności, paru innych próbuje udowodnić, że są w pysku silniejsi. Błazenada. Chyba głównie o to chodziło podczas wybierania społecznego moderatora, żeby to forum przypominało inne fora a nie polsko-ukraińską walkę psów. 3. "Siemiatycze" - tnij człowieku te chore wątki z jednym wyjaśnieniem - off topic. Wszystko w temacie. To jest forum Siemiatycz. Historycy-amatorzy mogą sobie znaleźć inne, ewentualnie założyć własne 'pole bitewki' - nic trudnego, w razie problemów służę wszechstronną pomocą. Inaczej do usranej śmierci będziemy tu czytać o Ukrainie. Dosyć tego! 4. Jeżeli zakrzyczycie 'siemiatycze' to znajdę 20 osób, które będą regularnie bombardować moderatora GW abusami na każdy porąbany ukraiński wątek. I pro-, i anty-. 5. Tak na marginesie: panowie-historycy, słyszeliście o komunikatorach? Wymieńcie sobie numerki GG i będziecie mieli pełne pole do popisu i niczym nie skrępowaną wolność obrzucania się epitetami. 6. Sam uczestniczyłem w tym cyrku (głównie dla zabawy) - fakt. Ale wydaje mi się, że nie trzeba błyskotliwej inteligencji, żeby wiedzieć, kiedy przerwać, by nie zrobić z siebie kompletnego, zapienionego i żałosnego kretyna. 7. Na tym forum pojawiają się nowe nicki i... znikają. Nic dziwnego. Albo się to forum przewietrzy albo swojski smrodek odstraszy każdego, kto nie będzie miał nic do powiedzenia o Ukrainie. PARANOJA! I oto dokładnie paru cwaniakom chodzi, a reszta daje się podpuszczać, jak dzieci. 8. 'SIEMIATYCZE' - RÓB SWOJE I NIE PRZEJMUJ SIĘ KRYTYKĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul wolność słowa w Siemiatyczach 13.05.07, 08:39 Czy ma ona polegać na tym, że można wyzywać forumowiczów od "szczyn"? Nie wiem - może macie tu takie zwyczaje, o których nie słyszałem. Ale napiszcie to otwartym tekstem, bez osadzania zwykłego wulgaryzmu w całokształcie stosunków polsko-ukraińskich. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: wolność słowa w Siemiatyczach 13.05.07, 10:12 Roman tak mocno zakorzenił się na naszym forum, że ciągle się go wspomina...Nowy moderator jest w porządku...Nie musi być idolem... Jakąż wolnością nam zakwita Nasz wolny wreszcie dzień powszedni? Wolnością pięknych, trudnych pytań, Czy też wolnością głupstw i bredni? Wolnością, co szacunek budzi, Czy też wolnością świństw i kantów? Wolnością pięknych, mądrych ludzi, Czy niedouków, dyletantów? ;-)))))))) Pozdrawiam serdecznie w niedzielny, piękny poranek.... Odpowiedz Link Zgłoś
220volt Re: wolność słowa w Siemiatyczach 13.05.07, 16:12 Postaraj się przeczytać ze zrozumieniem - będę celowo pisał wolno: Notoryczne zjeżdżanie na tym forum na ukraińskie wątki nie jest niczym innym jak świadomą prowokacją. Nie mam zamiaru grzebać się w całej tej 'twórczości', by dociec, kto zaczął. Tym bardziej, że IMHO większą winę ponosi prowokator, niż ten, który się dał sprowokować: są pewne granice, za którymi nawet 'subtelna' bezczelność wywoła siłą rzeczy ostrą reakcję. Zwyczaje mamy tu takie, jakie mamy - głównie dzięki tym, którzy tu wpadają, by nad nimi 'popracować'. I stąd moja serdeczna prośba do 'siemiatycz', by takich gości z miejsca bezpardonowo wywalać na zbity pysk. Inaczej najpierw będą judzić, a później płakać, że ich obrażono. A najbardziej komunikatywnie: nie podoba ci się sposób zarządzania tym forum? Jest tyle innych... Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul stawiam Ci sześciopak Heinekena 13.05.07, 20:10 Drobny waruneczek: wskaż, kiedy na forim Siemietycze poruszałem szeroko rozumianą problematykę ukraińską. Wskażesz - pijesz. Odpowiedz Link Zgłoś