Dodaj do ulubionych

otwarcie tulelu

06.11.04, 11:32
Jechał już ktoś nowym tunelem?
Obserwuj wątek
    • Gość: rowerzyk Re: otwarcie tulelu IP: *.euro-net.pl 06.11.04, 12:13
      ja :)
      przy wyjezdzie z tunelu w strone Popieluszki tworza sie korki, a w przeciwna
      strone, juz na skrzyzowaniu ze Skladowa jest tak wasko, ze wiekszosc autobusow
      najezdza tylem na kraweznik. W drugiej nawie i w tej pierwszej, przy montowaniu
      oswietlenia i wentylacji, praca wre.
      Zdjecia wkrotce.
    • Gość: rowerzyk zdjecia IP: *.euro-net.pl 06.11.04, 14:41
      tak jak obiecalem: rowerzyk.dziesieciny.net/2004.11.06/
      pozdrawiam
      • Gość: Romek Re: zdjecia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 15:13
        Udany fotoreportażyk, gratulacje!
        Mam jeszcze pytanie co do tego granatowego corsy co to o nim napisales ze mial
        przejechac pierwszy - z analizy zdjec wynika ze chyba jako pierwszy ruszyl ruch
        od strony Hetmanskiej, a nie od Skladowej zgadze sie czy sie myle?
        pzdr :)
        • Gość: rowerzyk Re: zdjecia IP: *.euro-net.pl 06.11.04, 15:29
          > Mam jeszcze pytanie co do tego granatowego corsy
          (...)

Masz racje. To ja metnie napisalem. Faktycznie pierwsze pojechaly samochody od
          Hetmanskiej, ale ta Corsa przejechala pierwsza od _tej_ strony. :) Wieczorem
          poprawie.
          Pozdrawiam.
          • Gość: koro Re: zdjecia IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.11.04, 15:44
            ja też jechałem. tunel jest bardzo wysoki i przestronny. ciężarówki raczej nie
            powinny się w nim blokować. powstaje jednak pytanie - kiedy ukończona zostanie
            druga jezdnia. bo na razie bałaganu sporo.
            i przyłączam się do gratulacji dla rowerzyka. bardzo zgrabny fotoreportaż.
            kiedy zaś podałeś ilość i moc wentylatorów, a także ich "przepustowość" (?)
            poczułem się nieco z innej planety.
            • yoghurt Re: zdjecia 06.11.04, 17:16
              Gdyby komuś było jeszcze mało to wrzuciłem trochę surowych zdjęć wykonanych
              około godziny 13 na tunel.linux.bialystok.pl
              • Gość: koro Re: zdjecia IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.11.04, 18:07
                nie obraź sę proszę, ale ja to lubię zdjątka trochę przebrane i ładnie opisane.
              • poziomk Re: zdjecia 06.11.04, 21:07
                Można by tak szerzej pokazać ta zdjęcia światu nich inni zobaczą.....
                Ładnie to wygląda i kto nie był w Białymstoku niech teraz powie , ze tu białe
                nedźwiedzie chodzą i żubry po ulicach....
              • Gość: rowerzyk Re: zdjecia IP: *.euro-net.pl 07.11.04, 17:53
                > Gdyby komuś było jeszcze mało to wrzuciłem trochę surowych zdjęć wykonanych
                > około godziny 13 na tunel.linux.bialystok.pl

to kiedy je poprzebierasz i opiszesz?
            • rowerzyk Re: zdjecia 07.11.04, 16:33
              Gość portalu: koro napisał(a):

> i przyłączam się do gratulacji dla rowerzyka. bardzo zgrabny fotoreportaż.

Kurcze... Dziekuje!

> kiedy zaś podałeś ilość i moc wentylatorów, a także ich "przepustowość" (?)
              > poczułem się nieco z innej planety.

Dlaczego?
      • xwokinimod Re: zdjecia 07.11.04, 11:34
        A czemuż to zamazałeś rejestrację Poloneza?
        rowerzyk.dziesieciny.net/2004.11.06/07.html
        To niegodziwe! Wszyscy kierowcy chcą wiedzieć i zazdrościć szczęśliwcowi, który
        PIERWSZY wykazał się typową głupotą i chamstwem.
        ---
        Niech MOCZ będzie z Tobą!
      • xwokinimod Re: zdjecia 07.11.04, 11:39
        Jesteś niegodziwcem. Jak mogłeś zamazać rejestrację tego Poloneza?
        rowerzyk.dziesieciny.net/2004.11.06/07.html
        Przecież wszyscy kierowcy chcą wiedzieć i zazdrościć PIERWSZEMU, który wykazał
        się dość powszechnym IQ kierowcy (czyli w okolicy 10).

Niech MOCZ będzie z Tobą!
        • xwokinimod Re: zdjecia 07.11.04, 11:41
          Sorry za podwójny post - jak zwykle najbardziej zawodny jest człowiek (czyli
          ja).
    • czlowiek.z.szarego.tlumu Re: otwarcie tulelu 06.11.04, 18:18
      ale za to te zdjecia sa swierze
      • Gość: |andy| Re: otwarcie tulelu IP: 81.15.254.* 06.11.04, 21:35
        czlowiek.z.szarego.tlumu napisał:

> (...)swierze

Przepraszam, jakie są zdjęcia?
    • Gość: Abra Re: otwarcie tulelu IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.11.04, 18:18
      W związku z tunelem otwarto też odnowione pasmo ulicy Popiełuszki. co jest tez
      godne odnotowania, bo w ilu miejscach w Białym można jeszcze przejechać się po
      nowym równym asfalcie? :)
      A po zapadnięciu ciemności nowy tunel jest chyba najjasniejszym miejscem w
      całym mieście! Blask jak w supermarkecie :)))
      • zenon_smiglo Re: otwarcie tulelu 07.11.04, 03:16
        Gratuluje rowerzykowi. Zdjecia sa dobre (gdyby nie kadrowanie - powiedzialbym
        bardzo dobre) za to ich dobor i komentarze - doskonale.

Gratuluje tez Bialostoczanom, ze potrafimy cieszyc sie ze w sumie z
        prozaicznych wydarzen. Calkiem jak koro. Tak trzymac.
        • Gość: tidi Re: otwarcie tulelu IP: *.proxy.aol.com 07.11.04, 07:05
          Zamkneli stary tunel ???!!! O NIE !!! Tyle wspomnien ! Setki razy przemykalem
          sie pod nim . Jestem zywy swiadek roznych wbitek , wciskow , wraban ,
          wsrubowan...bo tak okreslalismy probe przejechania tunelu przez roznego typu
          samochody ciezarowe wyzsze od wysokosci podanej na znakach !
          • qrnik Re: otwarcie tulelu 07.11.04, 11:28
            rowerzyk.dziesieciny.net/2004.11.06/05.html
            To moje ulubione zdjęcie... ;)
            • Gość: kkdoo Re: otwarcie tulelu IP: *.osiedle.net.pl 07.11.04, 11:43
              ... wiater był...
              ... spod tater.
            • competer1 Re: otwarcie tulelu 07.11.04, 11:46
              qrnik napisała:

> rowerzyk.dziesieciny.net/2004.11.06/05.html
              > To moje ulubione zdjęcie... ;)

To taśmy znakujące, ewidentnie rozjechane przez samochody. Chcąc tak ładnie
              nakleić je na jezdni, robotnicy na prawdę musieliby się postarać :)
              • rowerzyk Re: otwarcie tulelu 07.11.04, 13:25
                competer1 napisał:

> To taśmy znakujące, ewidentnie rozjechane przez samochody. Chcąc tak ładnie
                > nakleić je na jezdni, robotnicy na prawdę musieliby się postarać :)

Zdjecie zrobilem przed otwarciem tej czesci dla ruchu. Obstawiam wiec
                robotnikow. :)
                Ot smieszna ciekawostka.

pozdrawiam
                --
                Krzysztof vel rowerzyk. gg:1971612 (opisujac na priv popraw adres)
                www.ptr.dojlidy.prv.pl www.masa.bialystok.prv.pl
                "Bialystok znajduje sie w czolowce miast przyjaznych rowerzystom" (c) K.
                Sawicki wiceprezydent Bialegostoku
          • Gość: loky Re: otwarcie tulelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 13:02
            A cobędzie ze starym tunelem? Przecież chyba go nie zamurują!? Może jakąś
            strzelnicę lub kręgielnię?
            • alex.4 Na marginesie Nowy tunel zbudowano z funduszy UE 07.11.04, 17:00
              jak widać mamy bardzo widoczne pozytki z UE:)
              • Gość: tidi Re: Na marginesie Nowy tunel zbudowano z funduszy IP: *.proxy.aol.com 07.11.04, 17:04
                Wiedza co robia , buduja sobie . My mamy byc na Cyprze , Irlandii , Hiszpanii i
                wielu krajach .
                • alex.4 Re: Na marginesie Nowy tunel zbudowano z funduszy 07.11.04, 17:06
                  Nie sobie, tylko my budujemy za pieniądzę UE:)
                  • Gość: tidi Re: Na marginesie Nowy tunel zbudowano z funduszy IP: *.proxy.aol.com 07.11.04, 17:08
                    My budujemy im . Czy teraz dobrze ?
                    • alex.4 Re: Na marginesie Nowy tunel zbudowano z funduszy 07.11.04, 17:20
                      spytaj się kierowców uzywających tego tunelu:)
                      sobie
                      • Gość: tidi Re: Na marginesie Nowy tunel zbudowano z funduszy IP: *.proxy.aol.com 07.11.04, 21:51
                        no popatrz : sobie z cudzych funduszy . Nieprawdopodobne !
                        • Gość: ufolek Re: Na marginesie Nowy tunel zbudowano z funduszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 14:21
                          tunel nie jest poswiecony.
                          tfu.
                          a szatan szaleje.
                          • Gość: . Re: Na marginesie Nowy tunel zbudowano z funduszy IP: 217.97.203.* 08.11.04, 14:53
                            no wlasnie, a gdzie prezydent, premier, biskup, wladze miasta, prasa radio tv? przeciecia wstegi
                            nie bylo., Jak otwierali nowe 2 km autostrady gdzies tam w Polsce to byla telewizja.... a tu nie.
    • max39 Re: otwarcie tulelu 08.11.04, 21:07
      uroczyste otwarcie zrobia dopiero wtedy jak bedziemy mogli korzystac z dwoch
      nitek tunelu
      • Gość: Mariusz Re: otwarcie tulelu IP: *.236.15.32.Dial1.NewYork1.Level3.net 14.11.04, 07:52
        Wy tu pierdoly opowiadacie o jakiejs Unii, a ja tu tramwaju jakos nie widze, a
        mial jezdzic przez tunel.
        Pozdrowienia.
        • czlowiek.z.szarego.tlumu Re: otwarcie tulelu 14.11.04, 10:45
          Pytanie do jezdzacych czesto przez tunel: Czy dziala juz sygnalizacja swietlna
          przed tunelem?
          • Gość: Arturro Re: otwarcie tulelu IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 14.11.04, 11:39
            Wczoraj dzialala
    • Gość: poziom x Re: otwarcie tulelu IP: 212.33.64.* 17.11.04, 14:36
      Ten tunel daje wiele możliwości.
      • Gość: rowerzyk Re: otwarcie tulelu IP: *.euro-net.pl 17.11.04, 20:32
        Gość portalu: poziom x napisał(a):

> Ten tunel daje wiele możliwości.

Dziekujemy ci O Wielki, za te jakze cenna i gleboka mysl!
        :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka