Dodaj do ulubionych

Świąteczna komunikacja miejska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 09:57
Pani Aneto, niech Pani sobie zrobi wolne w piątek. I w sobotę, i w niedzielę.
A najlepiej niech Pani sobie zrobi wolne na zawsze. Tylko niech Pani już nie
pisze w gazetach. Dobrze?
Obserwuj wątek
    • vxy Nie wszytkie urzędy będą zamknięte! 10.11.04, 13:36
      Jestem urzędnikiem i w piątek normalnie 8 godz. pracuję. Na szczęście nie muszę
      korzystać z komunikacji miejskiej, bo w każdą sobotę w autobusach jest ścisk. A
      w piątek będzie podwójny.
    • Gość: Redi Moze czas zlikowidować te urzędowe lenistwo... IP: *.elpos.net 10.11.04, 13:43
      Właśnie najwięcej wolnego maja urzędnicy. Nie dość, że są w pracy niewydolni i ich zaagażowanie sięga 20% to jeszcze wymyslają sobie wolne. Może tak by zmniejszych o 80% ilośc urzędników to im sie odechce wolnego. Moze wtedy trafia do hipermarketu i zrozumieją jakie piękne czasy były jak się było urzędnikiem. Poza tym dziwne to trcohe, ale najwiecej wolnego maja miejsca pracy utrzymywane przez podatnikow przede wszystkim urzedy i panstwowe firmy... Poza tym czas zrozumiec, ze to my utzymujemy te stado nierobow i czas by urzednik zrozumial, ze to urzednik ma sie dostosowac do petenta a nie odrotnie!
      • Gość: aga Re: Moze czas zlikowidować te urzędowe lenistwo.. IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 10.11.04, 15:18
        Wiesz, co? Masz widze jakies traumatyczne przezycia związane z urzednikami,ale
        glupie jest powtarzanie na okraglo takich stereotypow na ten temat. Kropka.
        Artukul potwierdza tylko te uproszczone sądy. A przeciez nie wszystkie urzedy
        nie pracują w piątek. I co zlego jest w tym, że szkola postanawia odpracowac
        piatek? Ci, ktorzy tak narzekają na dlugie weekendy, niech sie pociesza, że w
        tym roku Boze Narodzenie i Nowy Rok przypadają w sobote i niedziele i na
        szczescie, nie będzie zadnego dlugiego weekendu...
      • boor4ever Re: Moze czas zlikowidować te urzędowe lenistwo.. 10.11.04, 17:17
        Gość portalu: Redi napisał(a):

> Właśnie najwięcej wolnego maja urzędnicy. Nie dość, że są w pracy niewydolni
        i
        > ich zaagażowanie sięga 20% to jeszcze wymyslają sobie wolne. Może tak by
        zmniej
        > szych o 80% ilośc urzędników to im sie odechce wolnego. Moze wtedy trafia do
        hi
        > permarketu i zrozumieją jakie piękne czasy były jak się było urzędnikiem.
        Poza
        > tym dziwne to trcohe, ale najwiecej wolnego maja miejsca pracy utrzymywane
        prze
        > z podatnikow przede wszystkim urzedy i panstwowe firmy... Poza tym czas
        zrozumi
        > ec, ze to my utzymujemy te stado nierobow i czas by urzednik zrozumial, ze to
        u
        > rzednik ma sie dostosowac do petenta a nie odrotnie!

Jakbyś przeczytał koleżko gazetkę dokładnie, to byś się nie błaźnił opluwając
        wszystkich urzędasów. Urzędnicy na swoje pieniądze zapracują 20 XI w sobotę,
        odpracowując dzień wolny.
        przyda Ci się ten link:
        www.google.pl/search?hl=pl&q=okulista%2Bbia%C5%82ystok&btnG=Szukaj&lr=lang_pl
    • boor4ever Re: Świąteczna komunikacja miejska 10.11.04, 17:12
      Gość portalu: szczery napisał(a):

> Pani Aneto, niech Pani sobie zrobi wolne w piątek. I w sobotę, i w niedzielę.
      > A najlepiej niech Pani sobie zrobi wolne na zawsze. Tylko niech Pani już nie
      > pisze w gazetach. Dobrze?

Szczery, jesteś bardzo szczery. Zgadzam się z tobą. Wszystkie teksty o
      komunikacji miejskiej Pani Aneta pisze z pozycji biednej i poszkodowanej
      pasażerki, którą ZOKM, a teraz ZDT chce zgnoić. Dodatkowo dzisiejszą pierwszą
      stronę ozdobiła sondą, w której, o dziwo, wszyscy ankietowani potwierdzili jej
      tezę, że komunikacja miejska powinna jeździć wg rozkładu powszedniego.
      Niezależnie od tego, czy ankietowany pracuje, czy nie pracuje 12 XI, jest
      zbulwersowany niedorzecznym pomysłem zaoszczędzenia przez miasto paru tysięcy
      złotych przez ograniczenie kursowania autobusów tego dnia.
      Bo trzeba Pani wiedzieć, Pani Moniko, iż przed podjęciem tejże decyzji pewna
      pani dzwoniła do większych zakładów produkcyjnych, szkół, uczelni, urzędów itp.
      Po to, aby dowiedzieć się, czy 12 XI pracują/uczą się. Większość odpowiedziała,
      że nie. Więc władze miasta postanowiły zaoszczędzić trochę kasy. Czy to źle?
      Nie sądzę.
      Poza tym nie wierzę, że nie było nikogo, kto powiedziałby, że ma wolne i
      niepotrzebne mu są autobusy tego dnia. Takie pisanie pod tezę to cecha dobrego
      propagandzisty. Jest Pani, Pani Moniko, wspaniałym propagandzistą. Poseł
      wszechpolski mógłby Panią zatrudnić do pisania przemówień i innych omamiaczy
      elektoratu. Kończę, bo zaczynam pisać pod tezę :-)
      • zenon_smiglo Re: Świąteczna komunikacja miejska 10.11.04, 17:37
        Najbardziej spodobala sie mi sie wypowiedz, ze" urzędnicy na swoje pieniądze
        zapracują 20 XI w sobotę, odpracowując dzień wolny".

Ciekawe, co tego dnia beda robic? Pojda pracowac na budowy i do fabryk? Czy tez
        beda pic kawe, plotkowac, czytac gazetki i serfowac po internecie i jak zwykle
        konsumowac nasze podatki?
        • boor4ever Re: Świąteczna komunikacja miejska 14.11.04, 22:02
          zenon_smiglo napisał:

> Najbardziej spodobala sie mi sie wypowiedz, ze" urzędnicy na swoje pieniądze
          > zapracują 20 XI w sobotę, odpracowując dzień wolny".
          >
          > Ciekawe, co tego dnia beda robic? Pojda pracowac na budowy i do fabryk? Czy
          tez
          >
          > beda pic kawe, plotkowac, czytac gazetki i serfowac po internecie i jak
          zwykle
          > konsumowac nasze podatki?
          Jasne, bo pracuje się tylko w fabryce. W biurze pierdzi się w stołek. Ciekaw
          jestem, w której fabryce ty się przepracowujesz?
      • Gość: komunik Re: Świąteczna komunikacja miejska IP: *.osiedle.net.pl 10.11.04, 17:51
        Bla, bla, bla. Ludzie nie pracuja i jada na zakupy, do znajmoych itd... Na
        dlugi weeknd majpowy tlok byl niemilosierny, ludzie zostawali na przystankach -
        wlansie dlatego, ze w analogicznej sytuacji autobusy kursowaly jak w sobote.
        Jestem niemal pewien, ze jutro bedzie tak samo.
        Oczywiscie madra glowa pokombinowalaby, bo na pewnoi czesc autobusow moze
        jezdzic jak w sobote, ale jest wiele linii gdzie ludzie pewnie znowu zostana na
        przystankach.
      • Gość: Joki Re: Świąteczna komunikacja miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 18:56
        Szczery to może i on jest, tylko nie na temat... Nie ma nic do powiedzenia ale
        jakoś musi zaistnieć. Ja to rozumiem i współczuję sam pisząc nie na temat ;-)
        Ale do rzeczy. Kiedy dowiedziałem się, że autobusy w piątek mają jeździć jak w
        sobotę, to scyzoryk mi się wkieszeni otworzył. Ciekaw jestem jak dotrę do
        pracy?!? Normalnie wg rozkładu sobotniego "mój" pierwszy autobus odjeżdża
        prawie godzinę za późno! Dziękuję tym wspaniałym urzednikom, którzy dzwonią
        do "większości" firm... Tylko, że kiedy pytam znajomych to wszyscy jak jeden
        mąż pracują. Jakaś zdecydowanie mniejsza ta większość. Coś mi się zdaje, że na
        palcach obydwu rąk można ją policzyć. Rozumiem, że mogę liczyć na odszkodowanie
        za niezużyty bilet miesięczny i dopłatę do taksówki?!? Nieroby jedne...
        Uszczęśliwiać mnie będą na siłę. Mam nadzieję, że ich zmienimy przy
        najbliższych wyborach. Życzę im tego z całego serca. Oby musieli do pracy
        jeździć autobusem.
        • boor4ever Re: Świąteczna komunikacja miejska 14.11.04, 22:00
          Dlaczego nikt nie rozumie, że urzędnik tak naprawdę nie ma nic do gadania i
          robi to, co prezydent i inni wymyślą? Pracują tak, jak chce "naczalstwo".
          Wykonują tylko polecenia i mają siedzieć cicho. Wszelkie innowacje ze strony
          zwykłego pracownika są niemile widziane. Ja też mam nadzieję, że ich zmienimy
          przy najbliższych wyborach. Także życzę im tego z całego serca.
    • Gość: Zyga Re: Świąteczna komunikacja miejska IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 10.11.04, 22:19
      To i tak jeszcze po ludzku w porównaniu do pomysłu sprzedaży biletów przez
      kierowców, wysuniętej przez wiceprezydenta Sawickiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka