Dodaj do ulubionych

I LO im. Adama Mickiewicza

• tas.devil Re: I LO im. Adama Mickiewicza 10.02.04, 13:06
      witam "Jedynkę",wszystkich Weteranów i "walczących obecnie";jestem z trochę
      innej epoki niż większość tu obecnych,maturę zdawałem w pamiętnym roku 1981,to
      były czasy...!fajnie się czyta Wasze wypowiedzi, bo wiele nazwisk jest mi
      dobrze znanych i widzę że część ciała pedagogicznego trwa "dzielnie" na swoich
      pozycjach. Chętnie podzielę się swoimi wspomnieniami z "młodszym
      pokoleniem",bo wprawdzie prawie ćwierć wieku upłynęło, trochę inne realia, ale
      atmosfera podobna; Tylko dlaczego od 26stycznia nie ma nowych wpisów i co się
      dzieje z oficjalną stroną 1-ki? Jesteście tu jeszcze?
      Pozdrowienia, Tas.devil
      • ormond Re: I LO im. Adama Mickiewicza 10.02.04, 13:14
        tas.devil napisał:

> witam "Jedynkę",wszystkich Weteranów i "walczących obecnie";jestem z trochę
        > innej epoki niż większość tu obecnych,maturę zdawałem w pamiętnym roku
        1981,to
        > były czasy...!fajnie się czyta Wasze wypowiedzi, bo wiele nazwisk jest mi
        > dobrze znanych i widzę że część ciała pedagogicznego trwa "dzielnie" na
        swoich
        > pozycjach. Chętnie podzielę się swoimi wspomnieniami z "młodszym
        > pokoleniem",bo wprawdzie prawie ćwierć wieku upłynęło, trochę inne realia,
        ale
        > atmosfera podobna; Tylko dlaczego od 26stycznia nie ma nowych wpisów i co się
        > dzieje z oficjalną stroną 1-ki? Jesteście tu jeszcze?
        > Pozdrowienia, Tas.devil

Nie przejmuj sie, ja konczylem Jedynke jeszcze przed toba... A oficjalna
        strona. Mam wrazenie, ze oni nad nia pracuja gdy jest akurat konkurs na strone
        szkolna, potem wszystko idzie w zapomnienie... az do nowego konkursu.
        • ralston Re: I LO im. Adama Mickiewicza 10.02.04, 13:47
          Moja matura, to też pamiętny rok, bo 89. Atmosfera teraz, jeśli dobrze
          odczytuję wpisy świeżych absolwentów bądź obecnych uczniów, chyba się jednak
          pogorszyła. Ja w każdym razie szkołę i sporą część nauczycieli wspominam
          dobrze. Atmosfera w klasie była super. Do dziś utrzymujemy ze sobą kontakty.
          Co do oficjalnej strony, to był czas, że coś się na niej działo. Nie wiem czemu
          teraz taki marazm. Może ktoś z obecnych jedynkowiczów coś wie na ten temat i
          zechciałby się podzielić?
          • tas.devil Re: I LO im. Adama Mickiewicza 10.02.04, 14:07
            OOO!!! jednak jeszcze Ktoś tu czuwa!!! OK, Ormond i Ralston, narazie muszę
            kończyć, ale niebawem tu wrócę, pewnie dziś wieczorem!!! może ktoś z "młodych"
            się odezwie co z tą oficjal.stroną?
          • Gość: Ania Re: I LO im. Adama Mickiewicza IP: *.umwp-podlasie.pl 10.02.04, 15:08
            Aż mi się łezka w oku zakręciła. Moja matura to też pamiętny rok '89, klasa
            IVa - tak na marginesie- cała "babska"

Pozdrawiam wszystkich absolwentów :-)
            • ralston Re: I LO im. Adama Mickiewicza 10.02.04, 15:18
              Hehe - to mieliśmy sąsiednie boksy w szatni :)
              • Gość: Ania Re: I LO im. Adama Mickiewicza IP: *.umwp-podlasie.pl 10.02.04, 15:37
                hehe, jak rozumiem IVb, a skoro IVb to byłeś w klasie z Mrówą, Magdą O.... :-)O
                kurcze, chyba czeka mnie dzisiaj wieczór wspomnień, chociaż powiem szczerze,
                zbyt wiele mi w pamięci nie zostało z tamtego okresu :-( Może po prostu mam
                słabą pamięć ;-)
                • tas.devil Re: I LO im. Adama Mickiewicza 11.02.04, 03:48
                  o kurde! ale Wam fajnie! chciałbym żeby odezwał się ktoś z mojego rocznika,
                  ale jak do tej pory niestety, "nikto nie je doma"!a może jednak? pamięta ktoś
                  Studniówkę 81'? jak pewnego ucznia zabrało pogotowie, bo nadużył 40% napoju?i
                  blady strach padł na klasy które studniówkę miały w drugim terminie, tydzień
                  później, bo myśleliśmy,że ani grama alc.nie wniesiemy do Kręgu?( a "na
                  bramce " stała p.prof.Złocka)? ale na strachu się skończyło, a p.Złocka w
                  odpowiednim momencie przyszła do naszego stolika i mówi:"no to co tam chłopcy
                  macie pod stołem?może wypijemy za tą waszą maturę?" więc poleliśmy po lufce,
                  wypiliśmy z p.Profesor, ale kiedy p.Złocka niefortunnie chwyciła za szklankę z
                  zapojką jednego z kolegów, ten, nie bardzo kojarząc (była już dość późna
                  godzina, ok.1.00 w nocy) dosłownie wyrwał jej tą szklankę z ręki,
                  krzycząc: "GDZIEEEEEE, TO MOJE!!!!!!!!"ale p.prof.Złocka zachowała się
                  b.dyplomatycznie i tylko stwierdziła: "Krzysiu! jak możesz? nie podzielisz się
                  ze mną?"-ów Krzysio jednak konsekwentnie obstawał "przy swoim" i nie zechciał
                  dzielić swojej szklanki ani z p.Złocką ani z nikim innym. Wierzcie mi, Wasza
                  obecna p.Dyrektor (uczyła mnie j.polskiego 3 lata - z małą przerwą) była very
                  ok.,aż trudno uwierzyć że tak się zmieniła. No ale władza czasem odbija
                  (niestety)#
                  • tas.devil Re: I LO im. Adama Mickiewicza 11.02.04, 03:54
                    no i ciągle mam apel do obecnych "Jedynkowiczów"! co się dzieje z Waszą
                    oficjalną stroną? kto za to odpowiada? to WSTYD że tak się dzieje, powinniście
                    coś z tym zrobić!
                    • Gość: Ania Re: I LO im. Adama Mickiewicza IP: *.umwp-podlasie.pl 11.02.04, 09:09
                      Masz rację tas.devil - to WSTYD i HAŃBA. Czuję się zawiedziona, chociażby z
                      tego powodu, że nie mogę dopisać się do listy absolwentów :-(( A wczoraj, po
                      przypadkowym "odkryciu" przeze mnie tego forum, wisiałyśmy z kumpelą na kablu
                      chyba przez godzinę i wspominałyśmy stare dobre czasy... ehhhhhhh. I umówiłyśmy
                      się na kontynuację - tym razem przy czymś " mocniejszym" :-)
                      • tas.devil Re: I LO im. Adama Mickiewicza 11.02.04, 09:44
                        Hehe! napewno będzie to fajny "babski" wieczór!
                        Pozdrawiam, WASZE ZDROWIE!!!
                • ralston Re: I LO im. Adama Mickiewicza 12.02.04, 01:12
                  Gość portalu: Ania napisał(a):

> hehe, jak rozumiem IVb, a skoro IVb to byłeś w klasie z Mrówą, Magdą O.... :-)
                  O
                  >
                  > kurcze, chyba czeka mnie dzisiaj wieczór wspomnień, chociaż powiem szczerze,
                  > zbyt wiele mi w pamięci nie zostało z tamtego okresu :-( Może po prostu mam
                  > słabą pamięć ;-)

O - mi w pamięci obrazów pozostała cała masa... Waszą wychowawczynią była pani
                  Hajduk?
                  • Gość: Ania Re: I LO im. Adama Mickiewicza IP: *.umwp-podlasie.pl 12.02.04, 10:49
                    O tak, kochana Pani Hajduk, bardzo ciepło Ją wspominam. Z tego co wiem, to
                    chyba po " dociągnięciu" nas do matury odeszła na emeryturę. Ale wiesz co
                    ralston - tego ogromnego bukietu róż nie pamiętam - zabij mnie a nie pamiętam.
                    Konsultowałam to nawet z kumpelą - ona też sobie nie przypomina. Tym bardziej
                    jest nam miło, że ktoś jednak pamięta :-)) Pozdrawiam
                    • ralston Re: I LO im. Adama Mickiewicza 12.02.04, 15:18
                      Jak można czegoś takiego nie pamiętać? To był największy bukiet róż, jaki
                      kiedykolwiek w życiu widziałem...
                      A na emeryturę rzeczywiście pani Hajduk odeszła zaraz po naszej maturze.
                      A pamiętasz te zwariowane Dni Wiosny i przebieranie się w szkole?
                      • Gość: Ania Re: I LO im. Adama Mickiewicza IP: *.umwp-podlasie.pl 16.02.04, 15:01
                        Tak, zwariowane Dni Wiosny pamiętam dość dobrze, mam nawet kilka zdjęć, na
                        których jestem w jakichś dziwacznych, bliżej nieokreślonych przebraniach
                        hehehe :-)
    • tas.devil Re: I LO im. Adama Mickiewicza 25.02.04, 04:34
      ależ tu Wszyscy gadatliwi! nie można dojść do głosu! a powie ktoś wreszcie co
      jest z oficjalną stroną ILO? HEJ, MŁODZIEŻY, co z Wami?
      • ormond Re: I LO im. Adama Mickiewicza 25.02.04, 06:11
        www.ilo.bialystok.pl/
        • Gość: absolwentka97 Re: I LO im. Adama Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 14:46
          Na stronie tej - w części pt. wycieczka po szkole - sale lekcyjne - można pod
          zdjęciem sali od chemii i prof. Adamczyk przeczytać "atutem lekcji chemii są
          liczne eksperymenty". To MUSZĄ redagować uczniowie - brawo za poczucie humoru.
          Bo nie sądzę, że aż tak dramatyczne zmiany zaszły w I LO przez te parę lat.
          • tas.devil Re: I LO im. Adama Mickiewicza 29.02.04, 15:39
            Po tym wszystkim co tu zostało napisane zaczynam żałować że mnie nie uczyła
            p.prof.Adamczyk,zazdroszczę tym wszystkim,którzy dostąpili tego "zaszczytu",
            może załóżmy Fan-Club p.prof.Ewy Adamczyk? kto jest za niech się odezwie!!!(a
            tak na marginesie, czy wiecie że ona też ukończyła ILO? może odezwie się ktoś z
            jej rocznika? z tego co mi wiadomo nie miała zbyt wielu"przyjaciół", ale może
            KTOŚ ją pamięta z tamtych czasów?)
    • ormond Re: I LO im. Adama Mickiewicza 31.03.04, 11:19
      Widze, ze pojawila sie nowa strona internetowa ILO - na razie w fazie
      testowania:

www.ilo.bialystok.pl/
      ale co sie stalo z dzialem absolwenci????
      • ormond Re: I LO im. Adama Mickiewicza 19.08.04, 00:59
        ...pol roku pozniej, a na stronie ILO dalej sie nic nie zmienilo. Co jest
        webmasterzy z Jedynki, do roboty... I prosze przywrocic strone absolwenci!!!
    • ralston Re: I LO im. Adama Mickiewicza 05.11.04, 18:41
      Hejże - jest tu kto jeszcze z I?
      • ormond Re: I LO im. Adama Mickiewicza 06.11.04, 23:28
        ralston napisał:

> Hejże - jest tu kto jeszcze z I?

Dobrze, ze "okopales" ten watek - najwyzszy czas.

Ponawiam pytanie o strone internetowa ILO. Czy nie stac Jedynki na cos lepszego
        niz ta obecna?
        • 11ulla Re: I LO im. Adama Mickiewicza 07.11.04, 00:22
          ja też z I LO
          rocznik 1996:)
          pozdrawiam
        • Gość: Z kasy mat-fiz. Re: I LO im. Adama Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 23:47
          Tym bardziej, że odeszła Pani Prof. Regina Małyszko
          Wieczne odpoczywanie racz jej dać Panie...
    • Gość: ewa Re: I LO im. Adama Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 11:21
      Czy ktoś pamięta p. Lucję Kostkę, przeuroczy człowiek. Była moją polonistką i
      wychowawczynią. Było to sto lat temu, jescze na Kościelnek.
      • ormond Re: I LO im. Adama Mickiewicza 08.11.04, 07:34
        Gość portalu: ewa napisał(a):

> Czy ktoś pamięta p. Lucję Kostkę, przeuroczy człowiek. Była moją polonistką i
        > wychowawczynią. Było to sto lat temu, jescze na Kościelnek.

No to rzeczywiscie dosyc dawno bo Jedynka przeniosla sie na Krakowska...
        wlasnie kiedy? W polowie lat 60'?
        • blackmolly Re: I LO im. Adama Mickiewicza 31.05.05, 18:15
          W 1968 roku.
      • metey Re: Matura 1959 -I LO im. Adama Mickiewicza 08.11.04, 08:45
        Czy ktoś pamięta p. Lucję Kostkę, przeuroczy człowiek. Była moją polonistką i
        > wychowawczynią. Było to sto lat temu, jescze na Kościelnej.

Pamiętam przesympatyczną p.Kostkę, pamiętam p.Jaworowską (Jeleniewską), jak
        przyszła do pracy po raz pierwszy (pięknie się czerwieniła), śp p. Kotarskiego -
        fizyka, doskonałego pedagoga też śp matematyka p.Piekarskiego i wielu
        innych
        • Gość: ewa Re: Matura 1962 -I LO im. Adama Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 14:08
          Cudownie, że jest tu ktoś z mojej epoki. Czy jesteś pewien, że "Jeleniewska" to
          inne nazwisko p. Jaworowskiej? Mnie się wydaje, że p. Jeleniewska uczyła
          fizyki, matomiast p. Jaworowska była od historii, Tak było? Na Jaworowską ze
          względu na jej miły wygląd mówiono "Lalka". Historii uczyła mnie także p.
          Paprocka, a póżniej, p. Krzyżanowska, siostra znanej chyba do dziś w
          Białymstoku, dr Białówny. Angielskiego przez pierwszy rok uczyła p. Blicharska.
          Dała nam wspaniałe podstawy języka i do dziś żałuję, że nie uczyła dłużej,
          chociaż wszyscy się jej okropnie bali. Rosyjski to p. Zaniewski i "Bukwa" /nie
          pamiętam nazwiska/. Biologia, chemia - p. Kierklo, która krótko była też moją
          wychowawczynią, fizyka - p. Malinowski, matematyka /moja zmora/ -pani
          Stankiewicz i pan Filipkowski. Bardzo ich wszystkich ciepło wspominam. Czy
          wiesz może, co się dzieje z p. Kostką? Pozdrawiam, E.
          • metey Re: Matura 1959 -I LO im. Adama Mickiewicza 09.11.04, 15:32
            Masz rację p. Jaworowska " Lalka" to z domu Chodnicka.
            Natomiast p. Kostka z d. Kobylańska uczyła nas też języka polskiego, (bo żona
            siedzi obok i podpowiada - też z tej szkoły)przykro niestety, ale już dobrych
            parę lat temu byliśmy na jej pogrzebie. Pochowana na cmentarzu farnym.
            Wychowawcą w 10 klasie był p.Gurzęda WF, w 11 p. Kotarski. Biologia
            św.p.Sagunowa, geografii św.p. Paprocka chemii św.p. Staszewska astronomii p.
            Zimnoch - Dyrektor. V. dyrektorem był p. Matysewicz WF zmarł w 2003. Niemiecki -
            p.Bruzda rosyjski do klasy 9 p. Pacewicz (babuszka). Drugi fizyk prowadziL
            kółko fotograficzne - p. Michalski - widywany czasem w mieście.
            Miło kogoś spotkać z dawnych czasów. Pozdrawiam
          • metey Re: Matura 1962 -I LO im. Adama Mickiewicza 09.11.04, 16:01
            "Rosyjski to p. Zaniewski i "Bukwa" /nie
            pamiętam nazwiska/." - p. Danilewicz
            • ormond Re: Matura 1962 -I LO im. Adama Mickiewicza 11.11.04, 01:40
              metey napisał:

> "Rosyjski to p. Zaniewski i "Bukwa" /nie
              > pamiętam nazwiska/." - p. Danilewicz

Oprocz Bukwy (lata 70'), nikogo z wymienionych przez was nauczycieli nie
              pamietam...
              Podobnie gdy przegladem strone Jedynki, widze tylko kilkoro nauczycieli z moich
              czasow.
              • ralston Re: Matura 1962 -I LO im. Adama Mickiewicza 11.11.04, 19:10
                To stanowczo nie moje czasy. Z nazwisk przez Was wymienianych słyszałem chyba
                jedynie o prof. Malinowskim - choć nie miałem chyba okazji już się z nim spotkać...
    • ormond Re: I LO im. Adama Mickiewicza 24.12.04, 06:18
      Uwaga, cos sie dzieje ze strona internetowa ILO: www.ilo.bialystok.pl/
      Nawet dzial absolwenci wrocil, tyle ze stara lista zniknela... No ale nie
      narzekajmy zeby nie zapeszyc, moze to zwiastun tego, ze w koncu Jedynka bedzie
      miala przyzwoita witryne.
      • Gość: mike Re: I LO im. Adama Mickiewicza IP: *.pl 27.12.04, 10:56
        stara lista bedzie, bez obaw, beda tez wspomnienia niektorych z absolwentow
        ilo. Zapraszamy po nowym roku www.ilo.pl
        • ormond Re: I LO im. Adama Mickiewicza 27.12.04, 12:06
          Gość portalu: mike napisał(a):

> stara lista bedzie, bez obaw, beda tez wspomnienia niektorych z absolwentow
          > ilo. Zapraszamy po nowym roku www.ilo.pl

Brzmi obiecujaco. Z pewnoscia sprawdze. A co do wspomnien absolwentow, to
          uczestnicy tego forum tez mogliby to i owo dorzucic...
          • Gość: mike Re: I LO im. Adama Mickiewicza IP: *.csk.pl / *.csk.pl 27.12.04, 16:20
            Jeżeli chcecie żeby wasze wspomnienia były umieszczone na nowej stronie
            wyślijcie swoje wspomnienia pod adres e-mail: redakcja@ilo.pl
            • ormond Re: I LO im. Adama Mickiewicza 28.12.04, 02:30
              Gość portalu: mike napisał(a):

> Jeżeli chcecie żeby wasze wspomnienia były umieszczone na nowej stronie
              > wyślijcie swoje wspomnienia pod adres e-mail: redakcja@ilo.pl

Zobaczy sie... na razie pokibicuje nowej stronie ILO. Powodzenia.
              • ralston Re: I LO im. Adama Mickiewicza 29.12.04, 23:26
                Też się chętnie poprzyglądam. Trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością.
                • rist1 Re: I LO im. Adama Mickiewicza 26.01.05, 11:41
                  Witam ,wczoraj znalazlam to forum i ugrzezlam na kilka godzin czytajac
                  wspomnienienia i tych mlodzych i tych starszych jedynkowiczow.
                  Mature zdalam w 79, a wiec naleze do tej drugiej grupy.
                  Nienawidzilam tej szkoly i nauczycieli, aczkolwiek czasy wspominam z sympatia,
                  bo to mlodosc durna i chmurna.
                  Jeszcze dlugo po maturze meczyly mnie dwa sny: jeden o odpowiadaniu z
                  matematyki u pani Rogowskiej ( kto nie przezyl, ten nie wie co to znaczy. Nawet
                  teraz, gdy o tym pomyslalam, zimny dreszcz mnie oblal). Drugi sen dotyczyl
                  faktu, ze w czwartej klasie na niektore zajecia nie chodzilismy wcale, tzn.
                  przychodzilismy do szkoly i siedzielismy w szatni i gadalismy) W zwiazku z tym
                  z niektorych przedmiotow mialam niewiele ocen. I potem snilo mi sie przez lata,
                  ze trzeba wystawiac oceny, a ja mam tylko jeden stopien w dzienniku.
                  Taka schiza. Ale juz z tego wyszlam.
                  Na astronomii (byl taki przedmiot w czwartej klasie) bylam raz. Prowadzila go
                  p. Bielecka, ktora albo nie chciala albo rzeczywiscie nie kontaktowala.
                  Na koniac wystawila stopnie takie, jakie ktos mial z fizyki. Strony dziennika
                  sasiadowaly ze soba i tym sposobem dostalam troje, a moja przyjaciolka, ktora
                  tez byla raz dostala czworke.
                  Ze zdziwieniem zauwazylam , ze z moich czasow wciaz uczy Nina z wuefu. Chyba
                  tylko inne nazwisko. Przez jakis czas byla nasza wychowaczynia, jak Drucja
                  poszla rodzic. Z Drucja pamietam akcje buraczana. Dla mlodszych wyjasnienie: to
                  byly prace spoleczne na czas wykopkow. Pojechalismy do jakiegos rolnika kopac
                  buraki i Drucja nakryla nas, jak palilysmy Zefiry za stodola.
                  Z Nina byly niezapomniane biwaki w czasie matur na Borkach. Nie byla upierdliwa.
                  Duzo rozumiala.
                  Potem Drucja poszla na urlop wychowawczy, a nami zajela sie prof. Labno z
                  biologii. Fajna nie byla, i wspomnien z nia niewiele. Pamietam tylko jej swiete
                  oburzenie, jak pojechalismy do Warszawy do teatru i okazalo sie , ze sztuka, na
                  ktora ktos zalatwil bilety do "Gargantua i Pantagruel".Potem rownie rozpustnie
                  bylo w drodze powrotnej w autokarze, ale obie z jakas chyba rusycystka, co
                  miala byc opiekunka, siedzialy z przodu i nie zapuszczaly sie w tylne rejony
                  autokaru. I tu chwala im za to.
                  Gwoli przypomnienia: Lehrmanowa byla taka sama i chciala wychodzic przez okno.
                  I rozumiem, ze skoro przeszla na emeryture, to nie wyszla.
                  Studniowke mielismy w Kregu. Nie wiem czy istnieje, bo juz tylko bywam w
                  Bialymstoku.
                  Pozdrawiam jedynkowiczow.
                  • ralston Re: I LO im. Adama Mickiewicza 26.01.05, 23:35
                    Ja maturę ładnych parę latek później, ale studniówka też była w Kręgu. A gdzie
                    teraz I LO urządza studniówki?
                    • metey Re: I LO im. Adama Mickiewicza 29.01.05, 14:53
                      A ja kończyłem znacznie, znaczie wcześniej i twierdzę, że i studniówka i bal
                      maturalny, tak jak dawniej, powinny być w szkole.
                      • ormond Re: I LO im. Adama Mickiewicza 31.01.05, 06:39
                        metey napisał:

> A ja kończyłem znacznie, znaczie wcześniej i twierdzę, że i studniówka i bal
                        > maturalny, tak jak dawniej, powinny być w szkole.

Zgadzam sie. Z duza przyjemnoscia wspominam dyskoteki / zabawy, ktore przez
                        jakis czas odbywaly sie na 1 pietrze w budynku szkolnym. Szkola stwarzala
                        niepowtarzalna atmosfere. Znalo sie wszystkie katy. Mozna bylo sie schowac w
                        szatni albo na w ciemnym koncu korytarza - rozpic jabola dla kurazu, zapalic
                        fajeczke albo bezwstdnie calowac sie z dziewczyna :))

Moja studniowka - niestety - odbyla sie w Uchwytach. Sala byla za mala aby
                        pomiescic wszystkich, wiec odbyly sie dwie imprezy: dla klas a - d i w
                        pozniejszym terminie e - i (moja grupa) .
                        Moze to bylo lepiej dla nauczycieli, bo niektorzy mieli balange dwa razy, jesli
                        o mnie chodzi, to brakowalo mi kolegow i kolezanek z pierwszej imprezy no i
                        dretwa atmosfera mi nie odpowiadala bo wszyscy siedzielismy na wielkiej sali,
                        widoczni jak na widelcu. Zeby wypic albo zapalic trzba bylo sie chowac w kiblu,
                        tak wiec malo mam wspomniej z mojej studniowki.
                        • ralston Re: I LO im. Adama Mickiewicza 31.01.05, 09:28
                          Dyskoteki w szkole rzeczywiście bywały fajne. Studniówki - te ostatnio bywają
                          organizowane w najdroższych hotelach, wynajmuje się limuzyny, żeby pannę
                          zawieźć na bal. Dużo w tym wszystkim przesady. Dziś, na szczęście, niektóre
                          licea wracają do tradycji organizowania studniówek w budynku szkoły.
    • ormond Re: I LO im. Adama Mickiewicza 19.04.05, 12:12
      Warto rzucic okiem na nowa, znacznie atrakcyjniesza strone ILO. Przy okazji
      mozna zaglosowac na Jedynke w konkursie na najlepsza szkolna witryna.
      • ralston Re: I LO im. Adama Mickiewicza 19.04.05, 12:17
        Już oglądałem. Dobrze, że w końcu coś się tam zaczęło dziać...
    • ralston Jak tam nowa matura? 19.04.05, 12:18
      Jak tam idzie nowa matura? Łatwiejsza/trudniejsza od starej?
      • ormond Re: Jak tam nowa matura? 19.04.05, 12:23
        ralston napisał:

> Jak tam idzie nowa matura? Łatwiejsza/trudniejsza od starej?

Moze jest ktos, jakis dlugodystansowiec, kto probowal starej i nowej... ;))
        • ralston Re: Jak tam nowa matura? 19.04.05, 12:28
          Taki byłby najlepszy do porównania. Ale nie wiem, czy jak ktoś zaczął starą ale
          się nie udało, to nie zdaje dalej po staremu...
          • Gość: Beata Re: Jak tam nowa matura? IP: *.elpos.net / *.elpos.net 19.04.05, 15:38
            Pozdrowienia od bylej "maturzystki" ,tez nowa matura ale rocznik 1983 :-)
            Beata (obecnie Strasbourg)
        • Gość: lalalaa Re: Jak tam nowa matura? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 29.05.05, 19:14
          hej! a ja wlasnie skonczylam nasza kochana szkole, nowa matura hmmm poziom
          podstawowy bardzo latwy , tak zeby wszyscy zdali, a poziom rozszerzony raczej
          trudny a nawet bardzo, nawet ucznowie naszej jedynki byli zalamani niektorymi
          przedmiotami... juz tesknie za niktorymi osobami.. eh stare czasy
          pozdrawiam!!:)
    • ormond Re: I LO im. Adama Mickiewicza 21.04.05, 12:19
      Do roboty. Glosujemy na strone internetowa ILO:

www.ilo.bialystok.pl/
      • ralston Re: I LO im. Adama Mickiewicza 21.04.05, 13:50
        Ha! Dziś wylosowano mój szczęśliwy numerek. Byłem 17-ty na liście w I klasie.
        Jakbym chodził dalej do szkoły, to bym był zwolniony z odpowiedzi przy tablicy!
    • ormond Glosujemy na Jedynke!!! 29.04.05, 06:56
      eduseek.interklasa.pl/urn/konkurs/index.php?sz=7516
      • ralston Re: Glosujemy na Jedynke!!! 29.04.05, 10:48
        Głos można oddawać codziennie.
        • ormond Re: Glosujemy na Jedynke!!! 29.04.05, 14:20
          ralston napisał:

> Głos można oddawać codziennie.

Jeden z pracy, jeden z domu ;)
    • Gość: WC Re: I LO im. Adama Mickiewicza IP: *.iig.pl / 195.205.214.* 25.05.05, 13:24
      A jacy są najlepsi nauczyciele z I LO
    • kaliszrychu Re: I LO im. Adama Mickiewicza 26.05.05, 21:38
      a co tam u pinczerka słychać??
    • Gość: absolwent Re: I LO im. Adama Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 21:40
      Kto z was co tu piszą skończył I LO???
      • Gość: lalalaa WIERSZ IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 15:54
        Mam cos dla was "jedynkowiczow" dostalam to w spadku po starszych klasach:
        NA BIOLOGII:
        W każdy czwartek, ósma rano,
        Rząd kujonów tkwi pod ścianą,
        Bo za kwadrans się okaże,
        Komu dziś K. każe,
        Pod tablicąodpowiadać.
        Każdy ile zdąży wkuwa,
        Bo dziś może być kartkówa,
        I nadchodzi ta godzina,
        Gdy otwiera drzwi "gadzina".
        "Proszę dziś do odpowiedzi,
        (kątem okalistę śledzi),
        Numer pierwszy, jedenasty,
        A na deser siedemnasty."
        Pierwszy ma niepewną minę
        Zaczął więc połykać ślinę
        "Przestań głośno łykać ślinę!
        Opisz lepiej chromatynę!"
        Chłopak już się w kwasach plącze,
        Myśli: "juz ja cię wykończę!"
        "Mitochondrium skład nam gadaj!"
        "Matrix ma"-ktoś podpowiada.
        "Siadaj, dwója nic nie umiesz,
        Nie podkujesz - pozimujesz."
        Myśli sobie jedenasta
        "A ty omów chloroplasta"
        Ta to wkuła daję głowę,
        Zaraz puści piękną mowę,
        Co zapyta-odpowiada,
        Wtem dziewczyna w sidła wpada,
        O plastydachumie gorzej,
        "Siadaj, trója, niemniej gorzej."
        Siedemnasty jst zmartwiony,
        Nie wie co to chromosomy,
        Odpowiedział do połowy,
        Każdy myśli "flek gotowy",
        Każdy wie, że chłopak leży,
        A K. zęby szczerzy,
        Gdyż każdego ucznia fleczy,
        Który przedmiot jej skaleczy,
        A gdy skończy pytać ludzi,
        Każdy sie z letargu budzi,
        Gdyż za chwilę się zaczyna
        Galopowa pisanina,
        Temat trzeba opracować,
        Więc go musi podyktować,
        Tak więc każdy palce rani,
        By nie dostać później bani.
        Trzeba piórem dobrze krążyć,
        Aby za K. zdążyć.
        Wiele tuszu się zmarnuje,
        Nim nas dzwonek uratuje,
        I na przerwę wszyscy zgrają,
        Z sali tortur uciekają.
        Duzi cieszą się, i mali,
        Że dziś fleka nie dostali.
        IX '89
        :)

• ralston Re: WIERSZ 31.05.05, 18:01
          Hehe - ja kończyłem mat-fiz. ale Pani K. nam bynajmniej z tego powodu biologii
          nie odpuszczała. "Przecież wy koleżeństwo na medycynę pójdziecie! Wy biologię
          musicie umieć!" :)
        • ormond Re: WIERSZ 01.06.05, 03:36
          No to widze nic sie nie zmienilo. Pamietam Pania K jeszcze gdy po raz pierwszy
          pojawila sie w ILO. Byla panienka i nosila inne nazwisko, jednak tortury na
          biologi byly dokladnie takie same. Z drugiej jednak strony, kandydaci na
          medycyne, duzo jej zawdzieczaja, bo uczyla solidnie i z mojej klasy wszyscy sie
          dostali.
          Dzisiaj wspominam to wszystko z rozrzewnieniem, ale wtedy gdy w czwartej klasie
          grozila mi dwoja z bilogii na polrocze to byla inna rozmowa. Gdy w przyplywie
          odwagi stwierdzilem, bo wybieram sie na studia humanistyczne itd, Pani K
          doprowadzila do tego, ze nauczylem sie na pamiec o wszystkich przemianach
          zachodzacych w rozwijajacych sie komorkach, tudziez o procesach produkcji
          alkoholu itd, itp (jak widac nie wiele mi z tej wiedzy zostalo w glowie dzisiaj)
          To wszystko musialem wyrecytowac w trakcie jakby warunkowego egzaminu, juz po
          lekcjach, tylko w obecnosci Pani K. Dzieki temu laskawie otrzymalem trojke na
          polrocze.
          • ralston Re: WIERSZ 01.06.05, 08:31
            I z mojej klasy wszyscy się dostali na medycynę i to nawet bez intensywnych
            korepetycji. A mimo, że to był mat.-fiz. to zdawało pięć lub sześć osób...
            • ormond Re: WIERSZ 01.06.05, 08:57
              Moja klasa byla ogolna i jesli mnie pamiec nie myli to na medycyne wybieralo sie
              szesc osob - wszyscy sie dostali.
      • ralston Re: I LO im. Adama Mickiewicza 31.05.05, 17:57
        Ja.
        • Gość: lalalaa Re: I LO im. Adama Mickiewicza IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 23:15
          ja się wybieram na medycynę zobaczymy jak pojdzie... Mam starsza siostre o 8
          lat i tez byla u pani K. w klasie i z jej opowiadan wynikalo ze bylo strasznie
          inni tez tak mowili, ale tera sie zmienila , naprawde zlagodniala moze dlatego
          ze jje corki teraz sie ucza w naszej szkole:) zawsze mozna bylo skoczyc nawet
          do piekarni jak sie nam konczyly pieniadze , kupowalismy kilka paczkow i
          prosilismy ja zeby nas nie pytala.. jakos nam sie udawalo:)
          • ralston Re: I LO im. Adama Mickiewicza 01.06.05, 08:32
            To się nadaje do programu "Nie do wiary" - pani K. zgodziła się nie odpytywać???
            • Gość: lalalaa Re: I LO im. Adama Mickiewicza IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 01.06.05, 09:18
              hahah:) naprawde! teraz to juz troche inna kobieta ale ile kasy wydalismy ile
              sie mousilismy sie naglowic co by tu jej jeszcze kupic.. cale szczescie ze ma
              jedna slabosc... cukierki;p
    • ormond Glosujemy? 04.06.05, 09:09
      eduseek.interklasa.pl/urn/konkurs/index.php?sz=7516
      • ralston Re: Glosujemy? 09.06.05, 19:11
        ormond napisał:

> eduseek.interklasa.pl/urn/konkurs/index.php?sz=7516

Przypominam o głosowaniu. I LO jest obecnie na drugim miejscu.
        • Gość: ala Re: Glosujemy? IP: 194.146.128.* 23.06.05, 16:18
          Jestem tegoroczna absolwentka ILO. Uwazam, ze to bardzo dobra szkola.
          Pozdrawiam Wszystkich!

A glosuje codziennie :-)))
    • Gość: absolwent Re: I LO im. Adama Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 15:15
      Glosujcie na ILO w konkursie Edusska:-) Konczy sie czerwiec i mam nadzieje, ze
      ILO wygra. Pozdrawiam.
      • ralston Re: I LO im. Adama Mickiewicza 28.06.05, 15:34
        Wygra z całą pewnością. Przewaga nad drugą szkołą w rankingu jest wystarczająco
        wysoka.
    • ralston ['] ['] ['] 03.10.05, 11:37
    • ormond Re: I LO im. Adama Mickiewicza 04.10.05, 02:00
      Jak wyrazic to, czego wyrazic sie nie da? Przesylam wyrazy wspolczucia wszystkim
      dotknietym ta tragedia.
    • tonya ['][']['} 04.10.05, 22:38
      • joanna.c Re: ['][']['} 10.10.05, 23:02
        Niech spoczywają w spokoju...Kondolencje dla rodzin.

Kończyłam ILO ok 23 lata temu. I cały czas nurtuje mnie jedno pytanie: jaki
        system odpytywania miał Pan Prof. Dawidziuk [fizyka]?
        Uczył mnie tylko rok[byłm zachwycona], a wiem od klas mat-fiz,że miał swój
        system i każdy wiedział, kiedy będzie pytany, kto ma iśc do tablicy podczas
        lekcji.
        Nieocenione lekcje polskiego z panem Danilewiczem, wychowaczyni Baran
        [biologia], geografia -"babcia", plastyka-cudowna pani Wińska /winnicka [nie
        paiętam, rosyjski-pani Drągowska, chemia-słynny pan Haraszkiewicz postrach
        całej szkoły, historia-Pani Kożuszko i Pan Rębiszewski, PO-Tankiewicz.
        Za informacje o systemie Pana Dawidziuka z góry dziękuję
        Joanna

• ralston Re: ['][']['} 11.10.05, 14:15
          System Pana Dawidziuka był bajecznie prosty. Oparty był na dacie. Pierwsza
          odpowiadała osoba, której numer w dzienniku był zgodny z aktualną datą.
          Następna - data + data. Potem, data+data+data. Jak to dawało liczbę większą od
          liczby uczniów w klasie to od otrzymanej sumy odejmowało się liczbę ucznów
          klasy. A potem znowu dodawało datę i znowu itd. Np. dzisiaj mamy 11, załóżmy,
          że mamy liczną klasę - 36 osobową.
          Pierwszy odpowiada nr 11, potem 22, potem 33, numeru 44 nie ma w dzienniku więc
          odpowiada: 44-36, czyli numer 8, po nim 8+11, czyli 19, następnie 30, potem
          byłby 41, ale takiego w dzienniku nie ma, więc 41-36=5, i dalej 16, 27, 2, 13,
          24, 35, 10 itd...
    • Gość: [] Re: I LO im. Adama Mickiewicza IP: *.euro-net.pl 17.02.06, 18:55
      []
      • wiosna2006 Re: I LO im. Adama Mickiewicza 17.02.06, 22:22
        Nie załapałam poprzedniej wypowiedzi...

Fajny wątek. Też kończyłam I LO w przełomowym 89 roku. Nie przeczytałam jeszcze
        wszystkich postów, więc może wspominana już była Łucja Druć od fizyki? Moja
        wychowawczyni.
        Dziobaka uwielbiałam, potrafił rozbawić. NAjlepszy był tuż przed maturą, pół
        roku czekaliśmy aż da nam "topiki" na maturę. Ale udało się.

Nasza klasa też się częsciowo rozjechała po świecie, ale najtrudniej odnowić
        kontakt z tymi, którzy zostali w Białymstoku.
    • Gość: Stefania Re: I LO im. Adama Mickiewicza IP: *.elpos.net / *.elpos.net 18.02.06, 18:57
      nie przeczytalam wszystkich postow, bo bardzo duzo tego. i ja skonczylam ILO.
      bylo to w 1993 roku (pozdrawiam swoja "F"-klase). az sie nie chce wierzyc, ze
      to tyle lat i ze taka stara juz jestem :-). dzis wielu z nas rozjechalo sie po
      swiecie, wiec nie wiem co sie u nich wszystkich dzieje. z nikim nie mam
      kontaktu, no moze poza jedna, dwiema osobami, od czasu do czasu...

do szkoly generalnie nie bardzo lubilam chodzic, wiec dosc czesto, w granicach
      rozsadku, zdarzaly mi sie wagary. mimo wszystko jednak jest co wspominac. nasza
      klasa byla doskonala. pelno bardzo madrych i jednoczesnie zwariowanych osob
      (chocby nasz genialny Ojciec, ktory na slowa pani Taraszkiewicz bysmy nie
      zachowywali sie jak bydlo podniosl reke i stwierdzil by nie obrazala bydla,
      czym wzbudzil ogolna wesolosc... coz jemu bylo wolno... ze srednia powyzej 5).

jesli chodzi o nauczycieli, to oczywiscie mam kilku, ktorych wspominam z
      sentymentem i cieplem, na przyklad Zawadzka (biologia), Lukianczuk-Cwalina
      (matematyka), Babicz (fizyka), Magnuszewski (historia, choc historii szczerze
      nie znosilam), Wierzynski (WOS), no i Piecyk (jak on sie nazywal??? - opiekun
      swietlicy). milo wspominam tez Amerykanke Kate Peebles, ktora uczyla nas
      angielskiego. oczywiscie mam tez swoje antypatie, ale nie miejsce tu i pora by
      o tym pisac. Ogolnie rzecz biorac, milo bylo uczyc sie (a raczej bywac czasem)
      w ILO i spotkac ludzi, z ktorymi bylam w klasie. juz kilka lat po zakonczeniu
      szkoly spotkalam na jakiejs imprezie pania Anie Zawadzka, ktora wspominajac
      nasza klase i nasze, czesto szalone pomysly, powiedziala, ze takich dzieci jak
      my juz chyba jej sie nie zdarzy spotkac. usciskalysmy sie jak stare
      przyjaciolki. to bylo naprawde mile.

pozdrawiam wszystkich :-)
      • kalasanty76 Re: I LO im. Adama Mickiewicza 21.02.06, 08:51
        I LO to były czasy. Za większością ciała nie przepadałem ale towarzysko było
        świetnie. Kilka miesięcy temu zrobiliśmy reunion z okazji 10lecia ukończenia
        szkoły. Przyszło ok 30 osób. Fajny event!!!
        • ralston Re: I LO im. Adama Mickiewicza 21.02.06, 09:27
          kalasanty76 napisał:

> I LO to były czasy. Za większością ciała nie przepadałem ale towarzysko było
          > świetnie. Kilka miesięcy temu zrobiliśmy reunion z okazji 10lecia ukończenia
          > szkoły. Przyszło ok 30 osób. Fajny event!!!

A my na 15-lecie zorganizowaliśmy imprezę a nie iwenta.
          • kalasanty76 Re: I LO im. Adama Mickiewicza 21.02.06, 12:03
            jak zwał, tak zwał ;-)))
            w każdym bądź razie fajne spotkanko
            pozdr
            m
            • wiosna2006 Re: I LO im. Adama Mickiewicza 23.02.06, 14:42
              No właśnie...
              Chcieliśmy z kumplami zorganizować spotkanie klasy po latach i ...nie udało się
              na razie. Jak pisałam najłatwiej dotarliśmy do osób, które wyjechały z
              Białegostoku. Na 31-osobową klasę nawiązaliśmy kontakt z dwunastoma osobami.
              Trochę mało.
              Może jednak jeszcze ktoś z naszego roku się odezwie?
              Matura 1989, klasa H, wychowawczyni Łucja Druć.

Pełna nadziei czekam...
              • ralston Re: I LO im. Adama Mickiewicza 23.02.06, 15:20
                To u nas skuteczność odnajdywania się była stuprocentowa. 36 na 36. Ale na
                spotkanie stawiło się mniej osób. Nie wszyscy mogli dolecieć z Kanady czy innej
                Australii...
                • kalasanty76 Re: I LO im. Adama Mickiewicza 23.02.06, 19:30
                  my tez dotarlismy do wszystkich. przyjechala nawet kumpela ze stanow ;-)
                  my nawiazalismy kontakt z wychowawczynia i dotarlismy do jakies listy klasowej
                  (dziennika juz nie mieli ale jakas liste). dzwonilismy po domach rodzinnych.
                  nawet do porannego napisalismy, czy nie sa zainteresowani rubryka "reunion".
                  byli. ale na tym ich zaangazowanie sie skonczylo.
                  pozdr
                  m
    • Gość: Magda Jaroszewicz Stowarzyszenie Absolwentow ILO IP: *.chello.pl 23.02.06, 21:45
      Droga Absolwentko,
      Drogi Absolwencie I Licem Ogólnokształcącego!

Czy zastanawiałeś się kiedyś nad tym, co robią Twoi koledzy z klasy z liceum?

Czy kiedykolwiek chciałeś się z nimi skontaktować, ale nie wiedziałeś jak?

Czy słyszałeś o Stowarzyszeniu Absolwentów ILO?

POMYSŁ:

Grupa byłych uczniów naszej szkoły wyszła z inicjatywą stworzenia
      stowarzyszenia absolwentów ILO. Najważniejszym celem tej organizacji miałoby
      być stworzenie bazy adresowej umożliwiającej łatwy kontakt pomiędzy
      absolwentami. Chcielibyśmy tez wydać książkę o losach maturzystów ILO, a przede
      wszystkim organizować spotkania i bale absolwentów.

REALIZACJA:

Żeby to wszystko mogło się urzeczywistnić, potrzebni są ludzie. Założenie
      stowarzyszenia i zarejestrowanie go kosztuje 1500 zł. Stare znajomości i piękne
      wspomnienia są bezcenne:) Wszelkie koszty poniesione na początku zwrócą się w
      przyszłości. Bale, wydawnictwa i gadżety z logiem ILO (tarcze, koszulki itp.)
      pozwolą Wam poczuć się dumnymi absolwentami najlepszej szkoły na wschód od
      Wisły:)! Poza tym, im więcej ludzi zachęcisz, tym koszt dla każdego członka
      będzie mniejszy! Pamiętaj! Wszystko zależy od Twoich chęci i aktywności! Razem
      nam się uda!

CZAS I MIEJSCE:

Jeśli chcesz, by takie stowarzyszenie powstało, zapraszamy Cię w sobotę 4 marca
      2006 o godzinie 17 do Klubu Szkolnego ILO przy ulicy Brukowej 2. Im więcej
      chętnych, tym będzie nam łatwiej. Powiadom o tym spotkaniu wszystkich, którzy
      są absolwentami naszej wspaniałej szkoły i cenią sobie spędzone w niej lata.

Jeśli wiesz, że przyjdziesz:
      Na adres absolwentilo@yahoo.pl wyślij maila o treści:

„Zgłaszam swój udział w I spotkaniu Stowarzyszenia SAILO” i podaj swoje imię,
      nazwisko i rok urodzenia.

Pytania? Wątpliwości? Pisz:
      absolwentilo@yahoo.pl

Liczymy na Ciebie i do zobaczenia w sobotę 4 marca!!!
      • Gość: mmm Re: Stowarzyszenie Absolwentow ILO IP: *.chello.pl 27.02.06, 20:33
    • Gość: 123 Re: I LO im. Adama Mickiewicza IP: 204.45.133.* 10.11.13, 15:58
      Zdawałem maturę w 2001, a uczyli mnie następujący nauczyciele:

j. polski - Kamionowska, pamiętam jak w 1. klasie dała jakiś test otwarto-zamknięty dotyczący Mitologii, w którym odejmowała punkty za błędne odpowiedzi przez co dostać 2 to był sukces, często odpytywała z lektur, co było straszne dla każdego kto ich nie czytał, potem została zastąpiona na jakiś czas przez Sienkiewicza i Bińkowską, Sienkiewicz straszył, że jak ktoś nie przeczyta Lalki to nie zaliczy testu sprawdzającego, a potem się okazało, iż te kilka osób, które nie zaliczyły, to Lalkę przeczytały, a wszystkie te które czytały tylko streszczenia - zaliczyły;

chemia - starsza Dobrzyńska już nie pracuje, ale w tamtych czasach co drugą lekcję było odpytywanie przy tablicy przez całą godzinę, a czasem nawet przez dwie lekcje z rzędu, ważne było żeby nie podpaść, bo jak znała czyjeś nazwisko to częściej go pytała;

angielski - Kurianiuk, potem Oszczapińska i chyba jeszcze ktoś, zajęcia bez większego stresu;

PO - było aż 3: Tankiewicz oraz epizodycznie Kulesza i Sienkiewicz, znanych jest sporo cytatów Tanka, jak np. "proste jak rogalik";

matma - Bujnowska (wychowawczyni), moja wiedza matematyczna uwsteczniła się przez czas liceum, w ocenianiu chciała chyba wdrażać jakąś sprawiedliwość społeczną, bo można było zrobić wszystko dobrze a i tak dostać 2 albo i 3, ale jak ktoś chodził do niej na korepetycje to stawiała mu 5, aby nie musiał zdawać matury ustnej, zadawała masę zadań, także na wakacje, jako wychowawczyni wymagała, aby przychodzić w dni wolne gdy starsze roczniki miały matury i np. kwestować na PCK albo w innych celach;

usprawiedliwienia nieobecności można było pisać samemu, bo na zebrania rodzicielskie - na których je pokazywała rodzicom - i tak mało kto przychodził, gdyż uczniowie chyba ze względu na słabą średnią nie informowali rodziców o zebraniach, potem straszyła, że będzie dzwonić do rodziców, ale chyba nigdy tego nie robiła, co najwyżej do rodziców tych, którzy jej podpadli;

informatyka - Irek Bujnowski, spoko koleś, grywał z uczniami w Quake'a na kółku informatycznym jak był wolny czas, niewiele można mu zarzucić, chyba tylko to, że dawał się przynoszone przez niektórych algorytmy, które zostały napisane przez innych;

WF - Kierejsza i bieganie wokół Magdalenki lub lekcje na korytarzu - fatalnie wspominam te warunki, nową salę wybudowali dopiero jak już kończyliśmy szkołę, chociaż i tak trudno było się na nią dostać;

geografia - Kamiński, dosyć zabawne miał teksty, teraz uczy geografii w liceum w Suchowoli;

niemiecki - Karolska, nadmiernie zafascynowana j. niemieckim i wszystkim co z Niemcami związane;

biologia - Szczepańska, sympatyczna, dało się przeżyć na lekcjach bez większego stresu, który towarzyszył lekcjom innych nauczycieli, chociaż utkwiło mi w pamięci, że kazała łazić po polanach i zbierać jakieś zioła na ocenę;

fizyka - Druć, dosyć w porządku, zanim zaczynała pytać, to zawsze ktoś wychodził namoczyć gąbkę i wracał po 5 minutach przez co był bezpieczny;

WOS - wicedyrektor Mierzyński, dosyć przyjemne zajęcia, bez stresu;

historia - Wincewicz, zwykle jedna z najmniej stresujących lekcji, gdyż profesor często puszczał jakiś film i mało pytał,

Złocka - dyrektorka, znana z tego, że ścigała dziewczyny za malowanie paznokci, ale faceci raczej nie mieli z nią do czynienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka