emkauk 02.12.04, 10:41 hej, kto z was się orientuje ile kosztują kawalerki w białymstoku - sprzedaż ale nie przez posredników? chodzi mi o antoniuk - dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: witek Re: kawalerka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 11:36 Ostatnio ceny mieszkan uzywanych wyraznie spadly - miesiac temu kupilem w tamtym rejonie (broniewskiego) kawalerke 25 m w cenie 39 tys. - notarialne, drugie pietro, blok ze starej cegly. A jeszcze w maju mieszkania tego typu chodzily po 55 - 60 tys. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
czarnauk Re: kawalerka... 02.12.04, 13:04 a ile może kosztować 28 m, parter, Antoniukowska, stara cegła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: kawalerka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 14:13 czarnauk napisała: > a ile może kosztować 28 m, parter, Antoniukowska, stara cegła? Przypuszczam ze realna cena transakcyjna to ok. 40 - 43 tys. zł w zaleznosci od stanu. Oczywiscie cene wywolawcza mozesz ustalic drozej i stopniowo schodzic ale ta metode polecam jak masz duzo czasu a przede wszystkim cierpliwosci. Musisz pamietac tez o kosztach dojazdu do kolejnych "oglądaczy" i czynszu ktory bulisz za puste lokum - czasem majac kupca lepiej od razu doprowadzic do transakcji obnizajac cene - gotowka na dobrej lokacie po paru miesiacach zrekompensuje upust, a nie bedziesz sie ciagal ze sprzedaza. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnauk Re: kawalerka... 02.12.04, 14:18 tak jak niżej napisałam, chciałam jakieś 45tys, ale bez zbednych formalności bo to miało iść w rodzinę, czy więc "wypada" mi powiedzieć 50 i zejść do 45?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: kawalerka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 15:19 jezeli chodzi o kwestie rodzinne to sam musisz wiedziec najlepiej co wypada a co nie. jezeli to bliska rodzina to chyba byloby troche dretwo - szczegolnie ze po transakcji krewniak moglby rozpowiadac w rodzinie ze ten a ten chcial go naciagnac na 5 tys... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnauk Re: kawalerka... 02.12.04, 15:52 :) wiesz - rodzina to kiepsa ale... ja poprostu nie bardzo wiem za ile sprzedać to mieszkanie - ja chce zarobić, a to czy ktos tam bedzie gadał to mnie zbytnio nie interesuje :) mamy dziecko i chcielibyśmy przeznaczyć te pieniążki dla niego na tzw lepszy start w przyszłości :) bo tylko jedno z nas pracuje - sam rozumiesz a rodzina nam nie pomoże :) poza tym nie spieszy nam się ze sprzedażą, może warto poczekać, najgorsze jest to że naprawdę nie wiem za ile sprzedać te kawalerkę - bo i tak nie jest nam potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
winkle Re: kawalerka... 02.12.04, 13:13 W tamtym rejonie jest raczej niedrogo - moj kolega sprzedawal mieszkanie na antoniuku - 35 m2, 2 pokoje, nie bylo tam moze super fajerwerkow ale stan naprawdę przyzwoity - po 2 miesiącach ciągania sie z agencjami sprzedał bez pośrednika za 51 tys. A na poczatku chcial ponad 70... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnauk Re: kawalerka... 02.12.04, 14:15 czyli za 28m 45tys na antoniuku to drogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: kawalerka... IP: 195.177.196.* 02.12.04, 18:03 Ceny wywolawcze: 2000 - 2500 / m2 Ceny transakcyjne: 1400 - 1700 /m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent Re: kawalerka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 12:04 Gość portalu: max napisał(a): > Ceny transakcyjne: 1400 - 1700 /m2 W przypadku mieszkan o wiekszym metrazu sa tez oferty w nizszej cenie - nawet w granicach 1,3 - 1,4 k za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi Re: kawalerka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 14:57 A ja w październiku kupilem mieszkanie na antoniuku placac po 1250 zł za metr :) Odpowiedz Link Zgłoś