Dodaj do ulubionych

ROR-y bez oprocentowania

IP: *.mst.gov.pl 29.08.01, 10:46
Nie wiem, czy słyszeliście, ale jeśli Rada Polityki Pieniężnej nadal będzie
obniżać stopy procentowe w takim tempie, to niebawem może dojśc do sytuacji, że
Rachunki Oszczędnościowo_rozliczeniowe nie będą oprocentowane.
Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: Etiop Re: ROR-y bez oprocentowania IP: 212.160.211.* 29.08.01, 10:53
      Nie jakieś procki zawsze będą, a jak nie to co ROR to nie lokata. A RPP jeszcze
      powinna obniżyć stopy prcentowe.
    • Gość: Maggie Re: ROR-y bez oprocentowania IP: *.*.*.* 29.08.01, 10:59
      Nie znam się na tym, ale wydaje mi się, że żeby RORy MUSIAŁY być
      nieoprocentowane, to sporo by trzeba te stopy obniżyć. A inną sprawą jest, czy
      BĘDĄ nieoprocentowane. Polityka większości banków jest troszeczkę niekorzystna
      dla klienta. Możecie mi np. wytłumaczyć dlaczego ROR w mBanku mam oprocentowany
      na 14% i bez dodatkowych stałych opłat, a Pekao na jakieś 5% (nie pamiętam ile
      dokładnie), z opłatami 3zl za cośtam i bez oprocentowania przy stanie konta
      poniżej 200zl. Ponieważ pieniążki trzymam w mBanku, to już teraz ROR w Pekao
      wychodzi mi co miesiąc oprocentowany na minus.
      • Gość: Etiop Re: ROR-y bez oprocentowania IP: 212.160.211.* 29.08.01, 11:09
        Ekonomia, rachunek kosztów MBank to bank wirtualny niższe koszty funkcjonowania
        możliwość lepszego oprocentowania, proste i oczywiste. ROR bez procentów to
        przyroda zna, ba nawet Z "ujemnym" też zna gdyż za prowadzenie ROR sie płaci. I
        znowu nie ma co się dziwić w końcu nie musimy korzystać z usług, które nam nie
        odpowiadają.
    • Gość: Akir Re: ROR-y bez oprocentowania IP: 212.160.130.* 29.08.01, 13:08
      Póki co to mam więcej kredytu, niż pieniędzy na ROR więc panowie z RPP
      obniżajcie na zdrowie.
      pozdrowienia Akir
      • Gość: Rob26 Re: ROR-y bez oprocentowania IP: *.mst.gov.pl 31.08.01, 16:09
        witam w klubie Akir!

kredyt na mieszkanko?

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka