Gość: Oka IP: *.17.79.204.lifespan.org 22.05.02, 22:28 Kto z Was lubil ten film animowany? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maja Re: Kto pamieta kreskowke IP: 212.160.236.* 22.05.02, 22:28 Ja pamietam, była piękna. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Kto pamieta kreskowke 22.05.02, 23:36 No jasne, ferie zimowe bodaj że rok 1979-80. mogę się mylić. Chętnie bym obejrzał jeszcze raz :)) Jak tak na wspominki wzięło to jeszcze pamiętam i czekam na powtórki serialu norweskiego ANTE, leciało to z Zwierzyńcu - rok chyba 1977 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oka Re: Kto pamieta kreskowke IP: *.17.79.204.lifespan.org 23.05.02, 00:12 Zgadza sie, to byly ferie zimowe. Zawsze spieszylam sie do domu po zimowisku, zeby obejrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chatka Re: Kto pamieta kreskowke IP: *.BIAWAR.COM.PL 23.05.02, 07:37 A ja ostatnio przypomnialam sobie bajki na przezroczach. JAk to sie nazywalo? Mielismy smieszny projektor i co sobote kino domowe: my z siostra w pidzamkach w lozeczkach, w pokoju ciemno, na scianie bajka! Magia! Mam jeszcze ten projektor ale nie moge znalezc filmow.Czy ktos takie bajki na kliszy jeszcze ma? Zancie "Jak Bum z Fikiem budowali dom"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flora Re: Kto pamieta kreskowke IP: *.man.bialystok.pl 23.05.02, 07:52 Pamiętam Delfinka - był cudowny, nawet muzyka z tego filmu gdzieś mi tam jeszcze w głowie została. Fajnie by było, gdyby to powtórzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: Kto pamieta kreskowke IP: 212.33.74.* 23.05.02, 08:21 ja pamietam ze wzgledu na zlosliwego misisa koale, ktory tez tam byl.mis nazywal sie chyba Raul. aha i leniwiec ktory godziny wskazywal tez byl sympatyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard Re: Kto pamieta kreskowke 23.05.02, 11:34 > A ja ostatnio przypomnialam sobie bajki na przezroczach. To była świetna rozrywka. Pamiętam, że jedyny sklep z takimi bajkami był na obecnej ulicy Żabiej i do każdego filmu dołączali "gumiaka". > Czy ktos takie bajki na kliszy jeszcze ma? Miałem ze 100 takich bajek, a moja ulubiona opowiadała o muszkieterach, składała się aż z 4 rolek i jeśli chcieliśmy ją z bratem obejrzeć całą, musieliśmy siedzieć do późnej nocy, zachowując się bardzo cichutko, żeby rodzice myśleli, że śpimy. Niestety, któregoś dnia zapragnąłem spróbować, jak taki film się pali. I cała kolekcja stopiła się w zlewie (jaka później była draka!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chatka Re: Kto pamieta kreskowke IP: *.BIAWAR.COM.PL 23.05.02, 13:20 sluggard napisał(a): > > A ja ostatnio przypomnialam sobie bajki na przezroczach. > > To była świetna rozrywka. Pamiętam, że jedyny sklep z takimi bajkami był na > obecnej ulicy Żabiej i do każdego filmu dołączali "gumiaka". > Ja tez je tam kupywalam! Jezdzilysmy tam z kolezanka specjalnie,i byla to nie lada wyprawa bo bylysmy w wieku kiedy rodzice nie pozwalali nam samemu jedzic do miasta, z Piasta! ale gumiakow nie pamietam. Co to bylo? > > Czy ktos takie bajki na kliszy jeszcze ma? > > Miałem ze 100 takich bajek, a moja ulubiona opowiadała o muszkieterach, > składała się aż z 4 rolek i jeśli chcieliśmy ją z bratem obejrzeć całą, > musieliśmy siedzieć do późnej nocy, zachowując się bardzo cichutko, żeby rodzic > e > myśleli, że śpimy. > Niestety, któregoś dnia zapragnąłem spróbować, jak taki film się pali. I cała > kolekcja stopiła się w zlewie (jaka później była draka!). > > Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard Re: Kto pamieta kreskowke 23.05.02, 13:27 > ale gumiakow nie pamietam. Co to bylo? Takie małe kolorowe figurki z twardej gumy (lub czegoś podobnego) przedstawiające postacie z dobranocek, zwierzęta, jakieś dziwne stworki. Miałem ich setki i każda była inna. Jeszcze dziś czasem widuję pojedyncze sztuki (pewnie bardzo stare zapasy) w różnych kioskach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazepa Re: Kto pamieta kreskowke IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 09:23 Nawet ja pamiętam chociaż swoje lata już mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Kto pamieta kreskowke IP: *.dhs.org 23.05.02, 12:54 Plywa sobie delfin Um, jego zona to Maum, jego synek to Titum... Cos takiego sie spiewalo chyba, ale bajka byla cudowna, dzisiaj malo juz jest takich. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Kto pamieta kreskowke 23.05.02, 17:28 Kto by nie pamiętał Uma? Bardzo dobra bajka. Ktoś wspomniał serial Ante - czy to był taki film o małych lapończykach? Ciągle pamiętam melodię z początku takiego filmu - taki motyw - trochę jakby jodłowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Kto pamieta kreskowke 23.05.02, 19:47 Zgadza się. Teraz mi się przypomniało, dokładnie rok 1976, byłem wtedy w I klasie SP.33 :)) Zerówkę wprowadzili dopiero od następnego rocznika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oka PoziomK IP: *.17.79.204.lifespan.org 23.05.02, 20:34 Ale jaja! To ja bylam w tym roczniku, o ktorym piszesz. Ja tez chodzilam do SP 33 przez 9 lat (zerowka + 8 klas.) Czy nadal mieszkasz na Piasta? Odpowiedz Link Zgłoś