Dodaj do ulubionych

SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW

IP: *.dami.com.pl / 172.16.0.* 16.06.02, 18:55
ALUMI PRO-produkt USA wg. wojskowej technologi. NIGDY SPAWANIE ALUMINIUM NIE
BYLO TAK DOSTEPNE LATWE I TANIE! spoiwo ALUMI PRO pozwala niekosztownie
spawac,lutowac aluminium w temperaturze jaka daje dowolny palnik gazowy no. na
propan-butan. DO KAZDEGO OPAKOWANIA DOLACZONA JEST SZCZEGOLOWA INSTRUKCJA.
OPAKOWANIE ZAWIERA 5 precikow x22,5 cm+szczotka do metalu.
www.ilona.7p.com
Obserwuj wątek
    • freewolf Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 16.06.02, 19:00
      I po co to umieszczać, jak i tak wyrzucą za reklamę.
    • ralston Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 17.06.02, 13:19
      Słuchajcie - to jest w dechę! O niczym innym od dzieciństwa nie marzę - tylko o
      tym, żeby sobie trochę aluminium pospawać! Czy ktoś z forumowiczów ma trochę
      zbędnego aluminium i użyczyłby do pospawania? Ale zabawa będzie!
      • Gość: AdamG Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.06.02, 13:26
        O tak, o tak!!!
        Spawajmy wszyscy wraz!!!
        AdamG
      • Gość: Andi Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW IP: *.tkb.pl / 10.1.65.* 17.06.02, 16:13
        ralston napisał(a):

> Czy ktoś z forumowiczów ma trochę zbędnego aluminium i użyczyłby do pospawania?
        Ale zabawa będzie!

To aluminium nie dają????

PS. A cena to pewnie 99.99 PLN + 22% Vat + koszty przesyłki + koszty instrukcji...

• freewolf Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 17.06.02, 13:21
      I jeszcze szczotkę do metalu dorzucają gratis!!!
      • ralston Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 17.06.02, 13:22
        O szczotce też marzyłem :))))
        • Gość: chatka Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW IP: *.BIAWAR.COM.PL 17.06.02, 13:29
          BArdzo zajmujace!!! NAwet ja cos z tego rozumiem. Ostanio tlumaczylam na j.
          polski instrukcje maszyny do spawania plazmtycznego. Temat mnie bardzo
          zaintersowal i postanowilam zapisac sie na kurs spawalniczego jezyka
          angielskiego. Zupelnie nie rozumiem dlaczego prezes sie nie zgodzil...
        • freewolf Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 17.06.02, 13:30
          ralston napisał(a):

> O szczotce też marzyłem :))))

Ale i tak ja to bojkotuję. Bo USA wyszło z grupy a my nie!!!
          • Gość: anka1 Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW IP: 212.33.74.* 17.06.02, 15:56
            bo oni juz umieja spawac aluminium a my sie dopiero uczymy!:)
    • ralston Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 17.06.02, 15:58
      I zaraz się nam ze spawania aluminium wątek dnia zrobi hehehehe...
      • Gość: chatka Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW IP: *.BIAWAR.COM.PL 17.06.02, 16:03
        Co tam aluminium gdy Akir syn ma!
      • Gość: Akir Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW IP: 212.160.130.* 17.06.02, 16:06
        skoro już wchodzimy w szczególy techniczne , to sądząc z oipisu to chyba jest
        bardziej lutowanie niż spawanie, osoba redagująca notkę informacyjnę jest nie
        konsekwentna w tym temacie
        • ralston Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 17.06.02, 16:08
          A nuż syn też będzie miał zacięcie do spawania/lutowania aluminium :)))
          • freewolf Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 17.06.02, 16:28
            ralston napisał(a):

> A nuż syn też będzie miał zacięcie do spawania/lutowania aluminium :)))

A jaki dobry start do kariery politycznej, mieliśmy prezydenta - elektryka,
            teraz będzie prezydent - lutnik(?).
            :))
    • bix1 Ralston! Mam dla Ciebie ALUMINIUM !!! 18.06.02, 08:15
      Sprawdziłem wczoraj wieczorem w piwnicy - mam tam tyle aluminium w postaci
      puszek po piwie, że jak je wszystkie pospawasz to wyjdzie coś wielkości WTC
      (oba słupki). Jak jesteś nadal zainteresowany to kombinuj TIR-a i
      podjeżdżaj :)
      • sluggard Re: Ralston! Mam dla Ciebie ALUMINIUM !!! 18.06.02, 09:26
        Rals, ja też mam masę puszek. Jeśli mają Cię one uszczęśliwić, to mogę Ci
        oddać.
        A jeżeli jeszcze będzie za mało to mogę więcej pustych doprodukować - poświęcę
        się dla Ciebie:)
        • Gość: chat Re: Ralston! Mam dla Ciebie ALUMINIUM !!! IP: *.BIAWAR.COM.PL 18.06.02, 09:32
          Trzeba by wpasc na wczorajsze watki gdzie byly imprezki, pewnie sporo puszek
          zostalo!
          • ralston Re: Ralston! Mam dla Ciebie ALUMINIUM !!! 18.06.02, 09:36
            Wiedziałem, że można na Was zawsze liczyć. To kiedy spawamy nowe WTC?
            • Gość: chatka Re: Ralston! Mam dla Ciebie ALUMINIUM !!! IP: *.BIAWAR.COM.PL 18.06.02, 09:39
              Choroba mozemy troche pozniej, bo musz troche potlumaczyc i jak zaczne "spawac"
              z Wami to pomieszja mi sie "nowe inwestycje" z "ulubionymi rzeczami" Albo
              dolacze tzn dospawam do Was troche pozniej
              • ralston Re: Ralston! Mam dla Ciebie ALUMINIUM !!! 18.06.02, 09:51
                Gość portalu: chatka napisał(a):

> Choroba mozemy troche pozniej, bo musz troche potlumaczyc i jak zaczne "spawac"
                >
                > z Wami to pomieszja mi sie "nowe inwestycje" z "ulubionymi rzeczami" Albo
                > dolacze tzn dospawam do Was troche pozniej

Dobra, dobra - nie tłumacz (się) :))
                • Gość: Akir Re: Ralston! Mam dla Ciebie ALUMINIUM !!! IP: 212.160.130.* 18.06.02, 09:55
                  Tak oto powstała nowa definicja słowa "spoina" , Bo jak się człowiek spoi to mu
                  sie potem dobrze spawa.
                  • ralston Re: Ralston! Mam dla Ciebie ALUMINIUM !!! 18.06.02, 09:56
                    Gość portalu: Akir napisał(a):

> Tak oto powstała nowa definicja słowa "spoina" , Bo jak się człowiek spoi to mu
                    >
                    > sie potem dobrze spawa.

Spawa? Chyba raczej spawia... :)
                • Gość: Akir Re: Ralston! Mam dla Ciebie ALUMINIUM !!! IP: 212.160.130.* 18.06.02, 10:04
                  Poezja się do mnie przypałętała:
                  Spoi na stacji lokomotywa
                  Ciężka ogromna aluminiowa
                  Amerykańska
                  metoda to nowa.

i choćby przyszło tysiąc spawaczy
                  i każdy z nich miałby chód kaczy
                  i każdy by spawał do oceanu
                  to nic nie poradzi bez szczotki drucianej
                  • bix1 Re: Ralston! Mam dla Ciebie ALUMINIUM !!! 18.06.02, 10:50
                    Akir, Twój poemat nie zawsze trzyma się kupy, ale te 2 wersy są godne Nobla:
                    > i choćby przyszło tysiąc spawaczy
                    > i każdy z nich miałby chód kaczy
                    Jak to sobie wyobraziłem, to mało z krzesła nie spadłem :)))
                    • Gość: chatka Re: Ralston! Mam dla Ciebie ALUMINIUM !!! IP: *.BIAWAR.COM.PL 18.06.02, 10:52
                      Trzyma sie kupy chocby i kaczej jak przeczytasz wczesniejsze posty!
                      • bix1 Re: Ralston! Mam dla Ciebie ALUMINIUM !!! 18.06.02, 10:59
                        Gość portalu: chatka napisał(a):
                        > Trzyma sie kupy chocby i kaczej jak przeczytasz wczesniejsze posty!

No..., kaczej to może i tak...
                        :))

• ralston Re: Ralston! Mam dla Ciebie ALUMINIUM !!! 18.06.02, 12:15

> Poezja się do mnie przypałętała:
                    > Spoi na stacji lokomotywa
                    > Ciężka ogromna aluminiowa
                    > Amerykańska
                    > metoda to nowa.
                    >
                    > i choćby przyszło tysiąc spawaczy
                    > i każdy z nich miałby chód kaczy
                    > i każdy by spawał do oceanu
                    > to nic nie poradzi bez szczotki drucianej

I każdy nie wiem jak się natężał,
                    w barach poszerzał a w pasie zwężał,
                    odżywek w siebie trzy kilo wsadził
                    - i tak bez szczotki nic nie poradzi!
            • sluggard Re: Ralston! Mam dla Ciebie ALUMINIUM !!! 18.06.02, 10:52
              ralston napisał(a):

> To kiedy spawamy nowe WTC?

Ja mam inną propozycję, może spawniemy sobie rakietę i będziemy wozić takich
              Tito po 10 mln zielonych od łebka:)

• annabl Ralston, rozejrze sie dzis za puszkami!!! 18.06.02, 11:48
    • ralston Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 11:48
      A jak kupię dwa opakowania, to dostanę jeszcze jedną szczotkę do metalu gratis?
      • sluggard Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 11:53
        > to dostanę jeszcze jedną szczotkę do metalu gratis?

A jak będziesz miał dwie szczotki to napewno nie będziesz ich używał
        jednocześnie... i będziesz mógł mi jedną porzyczyć???
        Też chciałbym poszczotkować metal - tak fajnie wtedy mruczy:)

• bix1 Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 11:56
          sluggard napisał(a):
          > Też chciałbym poszczotkować metal - tak fajnie wtedy mruczy:)

A może spróbuj poszczotkować to szczotką jakiegoś kotka - ten to dopiero będzie
          mruczał...
          :)

• ralston Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 12:12
            bix1 napisał(a):

> sluggard napisał(a):
            > > Też chciałbym poszczotkować metal - tak fajnie wtedy mruczy:)
            >
            > A może spróbuj poszczotkować to szczotką jakiegoś kotka - ten to dopiero będzie
            >
            > mruczał...
            > :)
            >

Albo gołębia z balkonu. Pewnie od razu by się obraził i przestał gruchać :)))
          • sluggard Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 12:12
            > A może spróbuj poszczotkować to szczotką jakiegoś kotka - ten to dopiero będzie
            >
            > mruczał...

Ty sadysto, kota szczotką do metalu!

• freewolf Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 15:45
              sluggard napisał(a):

> > A może spróbuj poszczotkować to szczotką jakiegoś kotka - ten to dopiero b
              > ędzie
              > >
              > > mruczał...
              >
              > Ty sadysto, kota szczotką do metalu!

No właśnie, Ty sadysto!!! Kotka, to się głaszcze papierem ściernym!!! Wtedy
              sierść się równomiernie układa!!!
    • annabl Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 11:58
      jedyna rzecza jaka lubilam spawac byly kapsle na pracy-technice, spawanie nie
      pachnie ladnie i jest gorace
      mam racje???
      • bix1 Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 12:04
        annabl napisał(a):
        > jedyna rzecza jaka lubilam spawac byly kapsle na pracy-technice, spawanie nie
        > pachnie ladnie i jest gorace
        > mam racje???

Nie wiem jak dawno "spawałaś" te kapsle, ale wydaje mi się, że nawet dzisiaj
        trzeba by nie lada spawacza żeby taką czynność wykonać.
        Przypuszczam, że te kapsle to raczej lutowałaś, ale w sumie i jedno i drugie nie
        pachnie ładnie i jest gorące w przeciwieństwie do zimnego piwa...
        :)
        • Gość: a Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW IP: *.athome.tue.nl 18.06.02, 15:50
          bix1 napisał(a):

> annabl napisał(a):
          > > jedyna rzecza jaka lubilam spawac byly kapsle na pracy-technice, spawanie
          > nie
          > > pachnie ladnie i jest gorace
          > > mam racje???
          >
          > Nie wiem jak dawno "spawałaś" te kapsle, ale wydaje mi się, że nawet dzisiaj
          > trzeba by nie lada spawacza żeby taką czynność wykonać.
          > Przypuszczam, że te kapsle to raczej lutowałaś, ale w sumie i jedno i drugie ni
          > e
          > pachnie ładnie i jest gorące w przeciwieństwie do zimnego piwa...
          > :)

masz racje, lutowanie:):):)
          ale piwka to nieeee, lepiej dobre winko, po prostu, ale to poznym wieczorem...
          • Gość: Akir Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW IP: 212.160.130.* 18.06.02, 15:53
            Ale wino nie może być zbyt zimne bo traci aromat
            • freewolf Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 16:25

> Ale wino nie może być zbyt zimne bo traci aromat

A co do winka to wiadomość dla spawaczy/lutników: W Czechach sprzedają wino w
              kartonach, które w środku, dla zapobieżenia ulatnianiu się tego znakomitego
              trunku i zwiększaniu się stężenia wina w siarce poprzez wnikanie tej ostatniej w
              karton wyłożone są w środku, no zgadnijcie czym: ALUMINIUM!!!
              • ormond Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 16:29
                No i jeszcze dodam, ze jest to wynalazek australijski z zowie sie cask wine. Jak
                sie mozna domyslic, sa one bardziej popularne wsrod pijaczkow niz smakoszy wina.

> Gość portalu: Akir napisał(a):
                >
                > > Ale wino nie może być zbyt zimne bo traci aromat
                >
                > A co do winka to wiadomość dla spawaczy/lutników: W Czechach sprzedają wino w
                > kartonach, które w środku, dla zapobieżenia ulatnianiu się tego znakomitego
                > trunku i zwiększaniu się stężenia wina w siarce poprzez wnikanie tej ostatniej
                > w
                > karton wyłożone są w środku, no zgadnijcie czym: ALUMINIUM!!!

• freewolf Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 16:50
                  ormond napisał(a):

> No i jeszcze dodam, ze jest to wynalazek australijski z zowie sie cask wine.
                  > Jak sie mozna domyslic, sa one bardziej popularne wsrod pijaczkow niz smakoszy
                  > wina.

A poza tym jest wysoko ceniony przez naukowców jako substrat w reakcji
                  otrzymywania wysokostężonego kwasu siarkowego.
                  • ormond Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 17:02
                    freewolf napisał(a):

> ormond napisał(a):
                    >
                    > > No i jeszcze dodam, ze jest to wynalazek australijski z zowie sie cask win
                    > e.
                    > > Jak sie mozna domyslic, sa one bardziej popularne wsrod pijaczkow niz smak
                    > oszy
                    > > wina.
                    >
                    > A poza tym jest wysoko ceniony przez naukowców jako substrat w reakcji
                    > otrzymywania wysokostężonego kwasu siarkowego.

Bys sie zdziwil, to nie jest siara, to jest prawdziwe wino, tyle ze tansze bo
                    w "kasku" sprzedaje sie w wiekszej ilosci no i opakownaie mniej kosztuje.
                    Niektore "kaski" sa 5 litrowe. Na taka ilesc wina trzebaby bylo ok 7 butelek
                    • ralston Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 17:43
                      I tak od spamu doszliśmy do australijskiego winka... Ciekawe dokąd nas ten
                      wątek jeszcze zaprowadzi?
                      • freewolf Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 17:56
                        ralston napisał(a):

> I tak od spamu doszliśmy do australijskiego winka... Ciekawe dokąd nas ten
                        > wątek jeszcze zaprowadzi?

No to teraz czas na akcję agitacyjną: CHATKA NA PREZYDENTA BIAŁEGOSTOKU, CHATKA
                        NA PREZYDENTA POLSKI, CHATKA NA KRÓLA, CHATKA NA CESARZA!!!

PS: Jeśli ktoś chciałby to wykorzystać jako hasło wyborcze, żądam tantiem albo
                        ciepłej posadki Ministra do spraw Propagan..., tzn. Mediów;) po wygranych
                        wyborach.
                        • Gość: sss Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW IP: *.sav.tkb.net.pl 18.06.02, 18:05
                          chatka (z aluminium) dla każdego!!! (to mogłoby rozwiazać bolączki polskiego
                          budownictwa, w związku a tym 22% podatkiem:)
                          • ralston Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 18:08
                            Gość portalu: sss napisał(a):

> chatka (z aluminium) dla każdego!!! (to mogłoby rozwiazać bolączki polskiego
                            > budownictwa, w związku a tym 22% podatkiem:)

A do tego bezrobocie by spadło, bo spawaczy by trzeba od czorta...
                            A technologia gotowa już czeka - patrz post nr 1.
                            • Gość: sss Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW IP: *.sav.tkb.net.pl 18.06.02, 18:11
                              ale by było szorowanie!!!
                              tylko szuru buru szuru buru jak polska długa i szeroka:)
                              • freewolf Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 18:14

> ale by było szorowanie!!!
                                > tylko szuru buru szuru buru jak polska długa i szeroka:)

I do tego każdy miałby własną saunę jak by słoneczko na aluminiowe ścianki domku
                                w lecie przyświeciło:).
                      • ormond Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 18:21
                        ralston napisał(a):

> I tak od spamu doszliśmy do australijskiego winka... Ciekawe dokąd nas ten
                        > wątek jeszcze zaprowadzi?

Raczej SPAWU. Jak sie winka za duzo wypije, to na drugi dziem ma sie "Oczy
                        Spawacza".
                        • Gość: sss Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW IP: *.sav.tkb.net.pl 18.06.02, 18:23
                          lecą z nich iskierki?
                          • freewolf Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 18:29

> lecą z nich iskierki?

Raczej siarka;)
                          • ralston Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 18:30

> lecą z nich iskierki?

Nie - są czerwone jak u australijskich królików.
                    • freewolf Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 17:53
                      ormond napisał(a):

> Bys sie zdziwil, to nie jest siara, to jest prawdziwe wino, tyle ze tansze bo
                      > w "kasku" sprzedaje sie w wiekszej ilosci no i opakownaie mniej kosztuje.
                      > Niektore "kaski" sa 5 litrowe. Na taka ilesc wina trzebaby bylo ok 7 butelek

Z twojego opisu wynika, że zdecydowanie nie jest to znana mi czeska wersja tego
                      specyfiku, o której to cały czas piszę;).
                      • ormond Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 18:31
                        > Z twojego opisu wynika, że zdecydowanie nie jest to znana mi czeska wersja tego
                        >
                        > specyfiku, o której to cały czas piszę;).

Moze troszke lepsza. Chetnie jeszcze bym sie tu z Wami poklocil, ale trzba isc
                        spac. 3majata sie.

• ralston Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 18:36
                          Dobranoc, niech Ci się dobrze spaw.., śpi!
                        • freewolf Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 18:41
                          ormond napisał(a):

> Chętnie jeszcze bym się tu z Wami pokłócił, ale trzeba iść
                          > spać. 3majata sie.

To widzę, że nocny Marek z ciebie;). Jestem pełen podziwu żeś z nami tak do
                          późna wytrzymał. W każdym bądź razie, dobranoc, kolorowych snów!!
                          • ralston Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 18:42
                            freewolf napisał(a):

> ormond napisał(a):
                            >
                            > > Chętnie jeszcze bym się tu z Wami pokłócił, ale trzeba iść
                            > > spać. 3majata sie.
                            >
                            > To widzę, że nocny Marek z ciebie;). Jestem pełen podziwu żeś z nami tak do
                            > późna wytrzymał. W każdym bądź razie, dobranoc, kolorowych snów!!

Ktoś mi kiedyś mówił, że kolorowe śnią się tylko wariatom...
                          • ormond Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 18.06.02, 23:31
                            > To widzę, że nocny Marek z ciebie;). Jestem pełen podziwu żeś z nami tak do
                            > późna wytrzymał. W każdym bądź razie, dobranoc, kolorowych snów!!

Rzeczywiscie, zasiedzialem sie. A juz znowu w na posterunku!
          • bix1 Re: SPOIWO DO ALUMINIUM I JEGO STOPOW 19.06.02, 09:03
            Gość portalu: a napisał(a):
            > ale piwka to nieeee, lepiej dobre winko, po prostu, ale to poznym wieczorem...

Dobre winko nie jest złe, jak mawiał mój dziadek. A późne wieczory mam oczywiście
            wolne :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka