Gość: abc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 00:06 Najpierw miasto nie zorganizowało zabawy sylwestrowej a teraz czytam w wyborczej, że nie jest też zainteresowane masowym, ogólnomiejskim pożegnaniem papieża. SKANDAL !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marek Re: Telebim przed farą ustawi Bank Pekao SA IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 06.04.05, 06:55 A dlaczego mają być zainteresowane władze miasta? Za nasze pieniądze przecież jadą do Watykanu na pogrzeb. (a może się mylę i wycieczkowicze zapłacą za siebie?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Telebim przed farą ustawi Bank Pekao SA IP: 80.53.86.* 06.04.05, 08:22 A moze to tak kosciol za to zaplaci? Z jakiej racji za padatki wszystkich ludzi, ma byc organizowana jakas KATOLICKA impreza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Telebim przed farą ustawi Bank Pekao SA IP: 212.33.81.* 06.04.05, 08:29 Gość portalu: Michał napisał(a): > A moze to tak kosciol za to zaplaci? Z jakiej racji za padatki wszystkich > ludzi, ma byc organizowana jakas KATOLICKA impreza? Chyba ci, człowieku rozum odebrało !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Telebim przed farą ustawi Bank Pekao SA IP: 212.160.236.* 06.04.05, 08:30 Ano z takiej racji, że dotąd komuchy żyły sobie wygodnie na koszt społeczeństwa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Telebim przed farą ustawi Bank Pekao SA IP: 212.244.128.* 06.04.05, 15:02 impreza? czy rozumiesz znaczenie tego słowa? twoja znajomość jezyka polskiego jest najwyraźniej mizerna, a zdolność do współodczuwania większą ma mój kot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IrOn! Re: Telebim przed farą ustawi Bank Pekao SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 11:12 Katolicka impreza? Gościu rozpędź się 10m przed ścianą i strzel sobie barana! bo nie wiesz co mówisz!!!!!!!!!!!!!!!! Wycięli ci serce czy co ??? a może rozum ???? Przemyśl to co piszesz !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Telebim przed farą ustawi Bank Pekao SA 06.04.05, 08:35 włądze miasta przecież jadą do Rzymu:) Oni będą widzieli:) są reprezentami Białostoczan:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha Re: Telebim przed farą ustawi Bank Pekao SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 08:57 i władze kościoła zgodziły się na ten telebim tak zupełnie za darmo? idzie nowe czy co ? zwykli ludzie jak odczuwają potrzebę wyjazdu do Rzymu to mimo niskich dochodów potrafią wysupłać ostatnie pieniądze na podróż , a ci "reprezentanci" jadą oczywiście na nasz koszt mimo że zarabiają sporo. "{pielgrzymi" , psia ich mać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g-rat ale o co chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 09:39 > i władze kościoła zgodziły się na ten telebim tak zupełnie za darmo? > idzie nowe czy co ? o co chodzi? pleciesz sobie trzy po trzy para piętnaście? dlaczego władze miałyby się nie godzić na telebim, lub godzić się za opłatą? szukasz dziury w całym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha Re: ale o co chodzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 11:24 PRZECZYTAJ GRAT TO RAZ JESZCZE , A MOŻE ZROZUMIESZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g-rat krzyk jest w złym tonie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 11:27 btw - wyłuszcz mi kolego łaskawie o co ci chodziło, bo jakoś nie mogę oprzeć się wrażeniu, że szukasz dziury w całym jeśli chodzi o władze kościelne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha Re: krzyk jest w złym tonie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 14:50 chodzi mi o to , że na terenie należącym do kościoła bogata instytucja świecka , jaką jest bank ustawi telebim.Jak znam pazerność czarnych to jeszcze każą sobie zapłacić bankowi ża reklamę , wszak zapewne znajdzie się na telebimie , lub obok logo sponsora. Nie chce mi się wierzyć we wspaniałomyślność czarnych i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białostoczanin Re: Telebim przed farą ustawi Bank Pekao SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 09:56 Oho słychać w tonie wypowiedzi, że białorusini cieszą się, mają chwilę radości. Zostawiam to bez komentarza tak jak i zostawiłem moje rodzinne miasto. Nie mogłem tego słuchać i na to patrzeć. Również wstyd i za władze miasta i za księdza który wiernych nazywa terrorystami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Telebim przed farą ustawi Bank Pekao SA IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.04.05, 10:11 jestem szczerze OBURZONA postępowaniem włodarzy tego miasta. Każdemu człowiekowi nalezy sie szacunek. cały swiat opłakuje smierć Jana Pawła II który jest z Polskiej ziemii ,natomiast mam wrażenie ,ze władze Białegostoku są delikatnie mówiąc ograniczone w swym mysleniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szukamy Polski Re: Telebim przed farą Obciach Roku 2005 IP: *.umwp-podlasie.pl 06.04.05, 11:12 Władze miejskie po raz kolejny dają próbkę nieporadności i braku całkowitej koordynacji działań w dniach szczególnych - żałoby narodowej. A jest to tym bardziej przykre, że stojący u steru deklarują się jako stuprocentowi katolicy. Jednak mniej obwiniałbym samego prezydenta Tura, który zawsze był nieco otępiały i nieruchawy, ale wydziały mu podległe za promocję (od kiedy pojawił się na jej czele p. Rębacz – przestała właściwie istnieć) oraz za kulturę z panią Damulewicz udekorowaną za swoje działania tytułem „Obciach Roku 2004”. Przypomnijmy: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy – plama. Sylwester dla mieszkańców miasta – plama. Telebim – plama. Ze strony internetowej www Urzędu Miejskiego nie dowiemy się nic (przypomina reklame podpasek "OK"), wiadomo tylko, że miejska delegacja wybiera się do Rzymu (ale to z prasy). Ciekawe czy za nasze - podatników pieniądze, bo na to się nie godzę. Rządzący nie pomyśleli nawet o telebimie dla mieszkańców swojego miasta. Jednak jak podaje „Gazeta Wyborcza” będziemy mogli WSPÓLNIE obejrzeć (a o to przecież chodziło) ceremonię pogrzebową. Przed katedrą stanie wielki ekran telewizyjny. Operacją zajęło się PKO SA. To jego przedstawiciele przyszli z propozycją do białostockiej kurii. Do urzędu miejskiego nie ma po co przychodzić, bowiem nie wiadomo z kim tam rozmawiać. Zgłaszam swoja propozycję do tytułu Obciach Roku 2005 Urząd Miejski w całości – en block. Może taką nagrodę fundowały wszystskie białostockie media. p.s. Dlaczego urzędowi nic się nie udaje? Czy ma pecha? A może - my dziennikarze jesteśmy nazbyt złośliwi? Nic podobnego: taki efekt zawsze przynosi polityka utykania na stanowiskach "swoich" ludzi a nie przydatnych i kompetentnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Telebim przed farą Obciach Roku 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 11:57 Obciach Roku 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Telebim przed farą Obciach Roku 2005 06.04.05, 16:07 władze miasta nie sprawdziły się. I tyle inny komentarz jest zbedny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knur Gdzie telebim? IP: *.homenett.pl / 195.205.3.* 06.04.05, 18:28 a mnie zastanawia ustawienie tego cudu techniki: w stronę Ratusza, Pałacu Branickich, czy Kilińskiego? Moim zdaniem każdy z w/w kierunków jest zły. najlepiej chyba byłoby, gdy "cud" zawisnął na kamienicy (tej z Mandalą w podziemiach), no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Regi Re: Gdzie telebim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 22:33 A może na ścianie Banku?... Czy to ważne? Ważne że wogóle JEST ! Ja sie ciesze że ktoś może coś zrobić dla ludzi, czy sądzicie że "kościół" sam by postawił Tlelebim'a?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: Gdzie telebim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:08 Michal,uspokoj sie,ja rozumiem skolatane nerwy.Ale zeby zaraz fanatyzm...?I zeby zaraz Swiat ...tooo nieee ....Swiat sie smieje??Stary tam oprocz Cara Putina beda niemal wszyscy.Nie opowiadaj tu o Swiecie, pojdz na spacer ,walnij browara ,obejzyj jakis film z wypozyczalni i objedz Fare szerokim lukiem przez Starosielce.Zajrzyj na Onet tam miszczu sa fajne posty i mozesz sobie pouzywac do woli.A telebim na razie mam w garazu i jak juz bedzie czas to postawie go tak zebys nie zdraznil sie przez jaki pixel co do Ciebie dotrze..Chociaz dla Ciebie to g*** prawda ,bo Twoja prawda jest "prawdziejsza"... Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Gdzie telebim? 07.04.05, 10:12 Czy ty celowo piszesz "polsce" z małej litery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Gdzie telebim? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 07.04.05, 10:25 Jaki fanatyzm ?? Człowieku, przestań pisać te głupoty bo żal d*** ściska... Jeżeli jesteś niewierzący to moja odpowiedź dla Twoich postów brzmi tak: Odzszedł Wielki Człowiek, autorytet dla milionów ludzi na całej kuli ziemskiej. W dodatku był to nasz Rodak, który zrobił więcej dobrego dla Polski niż wszyscy politycy wszechczasów razem wzięci. Więc pożegnajmy Go jak na to sobie w pełni zasłużył, w tym momencie dzieje się historia, o której będzie się uczyć wiele pokoleń. Czy Ty na prawdę jesteś taki zbulwersowany, bo raptem głupią ulicę zablokują na kilka dni ?? Takiego człowieka nie było i nie będzie już chyba nigdy, więc wytrztymaj jeszcze te niecałe 48 godzin. Zresztą to nie tylko w Polsce dzieje się jak ty to nazwałeś "fanatyzm", bo władze Indii czy Brazylii wprowadziły dłuższą żałobę narodową niż my. Więc nie "przejmuj się", bo już nie długo wszystko wróci do szarej, twardej rzeczywistości... A co do tego telebimu, to było wiadome, że prezydencik Tur, głeboko gdzieś ma swoich obywateli. Po raz kolejny potraktował nas jak bydło, to już drugi raz w tym roku (wpierw sylwester, a teraz jeszcze lepszy popis) Ja już od trzech lat cierpliwie czekam, na ten piękny dzień, czyli zakończenie "kadencji" przez tego nawiedzonego człeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziura Telebim przed farą ustawi Bank Pekao SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 19:21 Białystok to dziura zle władze to nieroby ! dopuki nie zmieni sie wladz nic w tym miescie nie bedzie zorganizowane tylko stoleczki mozna wygrzeawc nie obchodzi wogule potrzeba mieszkanców wladze miasta powinny pomyslec o organizacji ale cale szczescie mamy Bank Pekao SA który dziala i to z efektem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzyk [OT] Wladze to, wladze tamto IP: 195.177.197.* 07.04.05, 21:13 > Białystok to dziura zle władze to nieroby ! Wladze? to popatrz na ludzi. Smierdzialo z bramy przy Marszandzie - zle. Wstawiono zamykana brame - tez zle! Nie ma deptaka - zle, powstaje deptak - zle! Skwerek przy ratuszu wyglada jak wyglada - zle, pojawil sie pomysl jego modernizacji - zle! I z mojego rowerowego podworka: "Nie ma z kim jezdzic!" "Ok, zrobmy wycieczke, poreklamujmy ja, zaprosmy gazety i TV" - Zle! zle bo komercja, zle bo to, zle bo tamto, NIE NIE NIE! narzekamy ze nic sie nie dzieje, a sami, czasami przez biernosc, czasami czynnie bojkotujemy wszelkie (prawie) inicjatywy milego wieczoru zycze Odpowiedz Link Zgłoś