Dodaj do ulubionych

Zabytek w gruzy cd.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 11:21
- Podpisujemy dziennie tyle pism, że konserwator najzwyczajniej się pomylił.
Musiało ujść jego uwadze, że chodzi o rozbiórkę akurat tych domów na Bojarach.

I właśnie z tego powodu powinni was przegonić w cholere z tego magistratu. Won
do łopat, patałachy!
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: Zabytek w gruzy cd. IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 14.05.05, 13:27
      jak sie saper pomyli to ponosi konsekwencje, jak ja sie w robocie pomyle to
      szef mi przypomni o kilkudziesieciu chetnych czekajacych na moje miejsce albo
      odrazu mi podziekuje. cos w tym urzedzie miejskim i wojewodzkim czesto sie
      myla, a rekordzista jest oczywiscie "nasz" prezydencik.
      • nekroskop88 Re: Zabytek w gruzy cd. 14.05.05, 13:37
        Tur sie pomylił i zamiast do ZOO przyszedł do cyrku
    • zewsi Re: Zabytek w gruzy cd. 14.05.05, 14:22
      Gość portalu: Gosia napisał(a):

> - Podpisujemy dziennie tyle pism, że konserwator najzwyczajniej się pomylił.
      > Musiało ujść jego uwadze, że chodzi o rozbiórkę akurat tych domów na Bojarach.
      >
      > I właśnie z tego powodu powinni was przegonić w cholere z tego magistratu. Won
      > do łopat, patałachy!

Ale o kim mówisz, o konserwatorze czy o magistracie? Nie wiem czy wiesz, ale to
      nie to samo.
      • Gość: Bulba Re: Zabytek w gruzy cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 18:33
        A mnie to wsio ryba czy urzędol z magistratu czy wojewódzki zawinił.
        Rozpieprzają stare domy i nic ich nie obchodzi. Mnie tez nie obchodzi ich los.
        Jeżeli robią błędy to trzeba ponosić konsekwencje. Ten ktos kto zawinił
        powinien być ukarany! Jak ja sie pomylę w robocie, to mnie klient nie daruje
        zmarnowanego towaru.
        • Gość: Ian Re: Zabytek w gruzy cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 19:56
          Najgorsze jest to, że oni to robią łamiąc w biały dzień przepisy, do ochronych
          których zostali powołani. Przecież w myśl Ustawy o ochronie zabytków i starej
          ustawy o ochronie dóbr kultury Prezydent i Konserwator muszą obligatoryjnie
          zabezpieczać obiekty wpisane do rejestru zabytków. A oni wyrażają zgody na ich
          rozbiórki, na budowanie bloków będących w kolizji z sąsiednią zabudową
          istniejącą. Ba wydają decyzje administracyjne (zwłaszcza prezydent) bedące w
          sprzeczności z tymi ustawami. To są sprawy do zbadania przez NIK i Urząd
          Wojewódzki. Oczywiście niezależnie od wszystkiego mieszkańcy Bojar będą
          dochodzić od Tura i jego poszczególnych pracowników stosownych odszkodowań. To
          nie jest tak, że można komus nasikać w życie i po sprawie. Tur i jego kolesie
          nie mają prawa bez pytania społeczności lokalnej demolować jej zycia. To tyle!

Precz z łapami od Bojar!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Bulba Re: Zabytek w gruzy cd. IP: 80.55.171.* 15.05.05, 20:32
            Nie smuć tak! Może jak to wszystko rozbiorą to kopna się po rozum do głowy i
            odbudują? Taki "disnejland" bojarski. A wy tam będziecie kapustę trzepać w
            oryginalnych domakch stuletnich, a wszyscy będą chcieć pobyć w tym bojarskim
            świecie. Wszyscy (jakieś 80%) będą oczywiście mieszkać w koszmarnych blokach
            zabetonowanych na amen. Tak się dziś buduje dla tych z mniejszą kasą. O tak
            Biruk i inni tacy tandeciarze będą budowali mieszkanaka malutkie i
            taniutkie.
            • Gość: Bulba Re: Zabytek w gruzy cd. IP: 83.175.144.* 16.05.05, 20:32
              Ale żeby tak zabytek w gruzy?
              • alex.4 Re: Zabytek w gruzy cd. 17.05.05, 09:08
                a moze słowo zabytek jest na wyrost?????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka