Dodaj do ulubionych

Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów wsią

IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 31.05.05, 09:40
W ubiegły weekend byliśmy w Augustowie i wjeżdżając do miasta zauważyliśmy
flagi włoskie jakieś napisy odświętne przybranie miasta. Okazało się że
Augustów gości przedstawicieli z bliźniaczego miasta z Włoch ... coś pięknego
przez trzy wieczory imprezy, muzyka, śpiewanie...bardzo nam się podobało
Szkoda ze Białystok z nikim nie współpracuje, od razu widać że wieś
Obserwuj wątek
    • kamilar Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów 31.05.05, 09:44
      I tu sie mylisz oficjalnie wspólpracuje z kilkoma miastami, np z Dijon
      • Gość: LIGOL Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 31.05.05, 09:47
        ale tylko chyba na papierku jakoś białostocczanie nnie mogli odczuć nigdy
        żadnej wizyty z miasta bliźniaczego, chyba że to party dla urzędasów,
        w Augustowie dało się odczuć że to MIESZKANCY tworzą bliźniaczość
        • kamilar Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów 31.05.05, 09:50
          www.city.bialystok.pl/kikontak.htm
          A tu masz więcej informacji, tych miast jest osiem, a dijon dało nam kiedyś
          stare autobusy. Te białe merole i heulitzy
        • Gość: Radecki Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów IP: *.elpos.net / *.elpos.net 31.05.05, 10:12
          Do Augustowa przyjechała jakaś grupka dzieci z Włoch, też mi wizyta.
      • janou Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów 31.05.05, 12:15
        kamilar napisał:

> I tu sie mylisz oficjalnie wspólpracuje z kilkoma miastami, np z Dijon
        weszlam na miasto Dijon i tam mowia ze miasto Dijon jest polaczone z Opolem,o
        Bialymstoku nie ma mowy.Janou
        • kamilar Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów 31.05.05, 12:17
          www.city.bialystok.pl/kikontak.htm
          Wejdż na tę stronke, jest tam informacja o wszystkicj miastach partnerskim, mi
          się podoba Eindhoven i Milwaukee (czy jak to się pisze)
        • kamilar Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów 31.05.05, 12:18
          Widocznie to jest tajna wspólpraca, nawet Dijon o tym nie wie:))))))))
    • kamilar Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów 31.05.05, 11:21
      To fajnie brzmi "bliźniaczego" miasta. Co nawet nazywa się tak samo czy jak:)
      • janou Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów 31.05.05, 11:54
        ja sie urodzilam w Dijon!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • kamilar Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów 31.05.05, 12:15
          I wiedziałaś, że Dijon jest miastem partnerskim Białego?
          • janou Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów 31.05.05, 12:59
            kamilar napisał:

> I wiedziałaś, że Dijon jest miastem partnerskim Białego?
            teraz tam nie mieszkam ,bo jak juz pisalam mieszkam nie daleko Clermont-Ferrand
            ale weszlam? na "ville Dijon " i tam mowia tylko o Opolu jezeli chodzi o
            polskie miasta ,bo sa tez inne kraje polaczone z Dijon.nie nie wiedzialam ze
            Bialystok byl polaczony z Dijon ,ale wydaje mi sie ze te polaczenie nie
            dziala,dlaczego nie ma nic o Bialym?Zapytaj co jest naprawde? janou
            • nekroskop88 Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów 31.05.05, 13:13
              janou napisała:

>wydaje mi sie ze te polaczenie nie dziala

moze kabelek sie przerwal :))

p.s. a na tej stronce www.dijon.fr/ wpisalem slowo "Bialystok" a
              potem "Białystok" i faktycznie nic nie znajduje :/
              • Gość: Pyton a Białystok ZNÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 13:16
                "Znów"? to znaczy że był kiedyś miastem?
                • nekroskop88 Re: a Białystok ZNÓW 31.05.05, 13:17
                  ehhh znowu sie zaczyna...
              • janou Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów 31.05.05, 13:22
                nekroskop88 napisał:

> janou napisała:
                >
                > >wydaje mi sie ze te polaczenie nie dziala
                >
                > moze kabelek sie przerwal :))
                >
                > p.s. a na tej stronce www.dijon.fr/ wpisalem slowo "Bialystok" a
                > potem "Białystok" i faktycznie nic nie znajduje :/
                > no kabelek sie nie przerwal! zadzwonie po 14 godz i dam wszyskie info.Janou
                >
                • janou Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów 31.05.05, 13:55
                  janou napisała:

> nekroskop88 napisał:
                  >
                  > > janou napisała:
                  > >
                  > > >wydaje mi sie ze te polaczenie nie dziala
                  > >
                  > > moze kabelek sie przerwal :))
                  > >
                  > > p.s. a na tej stronce www.dijon.fr/ wpisalem slowo "Bialystok" a
                  > > potem "Białystok" i faktycznie nic nie znajduje :/
                  > > no kabelek sie nie przerwal! zadzwonie po 14 godz i dam wszyskie info.Jan
                  > ou
                  > >
                  www.grand-dijon.fr
                  na gorze na lewo trzeba kliknac na international tam jest foto
                  bialegostoku ,mowia ogolnie o krajach srodkowo wschodnich,o wymianach
                  kulturanych i uniwersytecznych o Bialym nic.
                  • nekroskop88 Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów 31.05.05, 13:56
                    moze na tym polega wspolpraca :) my im zdjecie, oni nam :P
                  • janou Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów 31.05.05, 13:58
                    www.grand-dijon.fr/
                    • janou Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów 31.05.05, 14:31
                      dzwonilam ,pani ktora sie zajmuje tymi sprawami jest nie obecna zostawilam moj
                      numer tel .widzialam na grand dijon ze jest polaczone (i sa foto i info)
                      z Mayence Niemcy
                      Wolgograd-Rosja
                      Reggio Nell-Emilia- Wlochy
                      Cluj- Rumunia
                      Pecs -Rumunia
                      Skopije- Macedoine
                      York -Wielka Brytania, na tej stronie o Bialym nic!
                      acedoine
                      • kamilar Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów 31.05.05, 18:36
                        No to sprawa się wyjaśni i miejmy nadzieje, że Misto Białystok nie będzie
                        podawało błędnych info na swojej stronie.
                        P.S. Podziękuj im za te atobusy co nam w drugiej polowie lat 90-tych dali:P
                        • janou Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów 01.06.05, 11:23
                          o co chodzi? rozmawialam z urzedniczka miasta Dijon,ja nie mam oficialnej
                          pozycji wiec rozmowa tez nie oficjalna,to nie jest blizniactwo tylko wymiany
                          miedzynarodowe,dobrze dziala to;Bialostockie ucznie ucza sie w lyceum
                          miedzynarodowym w Dijon,i zdawaja? mature po francusku.z tej rozmowy wydaje mi
                          sie i to tylko moje wrazenie(ale naprawde mocne) ze te wspoldzialanie powoli
                          sie rozwala i ze nie jest to wina miasta Dijon.po drugie mam kontakt z
                          profesorem polskiego pochodzenia ,ta pani zajmuje sie uczniami z Bialego teraz
                          jest zajeta examinami matury moge ja skotaktowac w piatek 3 czerwca wiec moze
                          wiecej info 3 czerwca. pozdrawiam .
                          • kamilar Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów 01.06.05, 11:37
                            Nie mówiłem o bliźniactwie, osoba zakładająca wątek napisała: "szkoda, że
                            Białystok z nikim nie współpracuje".
                            Mi też się wydaje, że to nie wina Dijon.
                            P.S. Nie "ucznie" tylko uczniowie. Pozdrawiam
                            • Gość: janou Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 01.06.05, 11:50
                              ta deklinacja ,to dla mnie wielki problem moze jakos z wami troche sie naucze
                              dzieki Kamilar Janou.
                              • kamilar Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów 01.06.05, 11:53
                                A ja miałem problemy z deklinacją łaciny:)
                                • janou Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów 02.06.05, 08:52
                                  kamilar napisał:

> A ja miałem problemy z deklinacją łaciny:)
                                  wybaczam bo to obcy jezyk i martwy???a ja obiecam?obiecuje? ze za rok bedzie
                                  lepiej,problem to ze teraz tlumacze z francuskiego na polski, a jak tu
                                  przyjechalam znalam tylko dwa lub trzy slowa.pozdrawiam Janou
                                  • kamilar Re: Augustów na wysokim poziomie a Białystok znów 02.06.05, 10:43
                                    Jeżeli znałaś tylko dwa, czy trzy słowa to idzie Ci świetnie. Tak trzymaj:)
                                    P.S. W tym wypadku oprawnie będzie "obiecuję",
    • Gość: x Do autora watku IP: *.elpos.net 02.06.05, 22:34
      Wracaj na swoja rodzinna wies skad przyjechales do Bialegostoku .Praca w polu i
      w stodole dobrze ci zrobi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka