Dodaj do ulubionych

koro masz moj głos

IP: *.piasta.pl 18.07.05, 09:21
Nigdy w życiu nie glosowalem za lewicą. Nawet w czasach glebokiej komuny
kiedy ludzie jak stado baranów szli głosowac ze strachu ja nigdy w tym cyrku
nie bralem udziału. Oddam swój glos na Ciebie bo wydajesz mi się facetem z
jajami. Do oszołomom z tzw"prawicy" : nigdy nie należałem do PZPR, wrecz
przeciwnie, byłem działaczem pierwszej "Solidarnosci" wielokrotnie
przesladowany w stanie wojennym na co mam stosowne dokumenty z IPN
Obserwuj wątek
    • Gość: Romek Re: koro masz moj głos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 09:39
      a co, on gdzies startuje?
      • Gość: liberał Re: koro masz moj głos IP: *.piasta.pl 18.07.05, 09:51
        Z partii Borowskiego na posła
        • Gość: JK Re: koro masz moj głos IP: *.bsk.vectranet.pl 18.07.05, 10:20
          W takim razie zmień nick.
          • Gość: Liberał Re: Do JK IP: *.piasta.pl 18.07.05, 14:10
            Nie rozumiem dlaczego mam zmienić nick. Byłem, jestem i bedę liberałem jeżeli
            chodzi o gospodarkę jak i sprawy społeczne. Jeżeli potrafisz wymienić partię
            bardziej liberalną od partii Borowskiego będę Ci wdzieczny
            • Gość: JK Re: Do JK IP: *.bsk.vectranet.pl 18.07.05, 14:27
              W Polsce partii liberalnej nie ma. SdPL to partia socjal-liberalna, PO to
              namiastka ko-liberałów. Ale jeżeli liberalnie zapatrujesz się na sprawy
              społeczne to rzeczywiście bliżej Ci do SdPL. Z tym że o liberaliźmie w
              gospodarce zapomnij.
            • Gość: jasio Re: Do JK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:49
              fajny z Ciebie liberał:)))
              spady komunistyczne nazywasz liberałami, zobacz co ci liberałowie z partii
              Borowskiego mówili 2 lata temu:) hihihihihihi

koro na chlep pewnie nie ma to się sprzedał :)
    • Gość: Mysza Re: koro masz moj głos IP: 212.33.95.* 18.07.05, 12:08
      Koro, Ty - człowiek który w czasach komuny kontestował w Pomarańczowej
      Alternatywie - kandydujesz z listy postkomunistów??? Dlaczego?

Chociaż nie popieram lewicy, Ciebie mógłbym nawet poprzeć, bo wniósłbyś jakiś
      świeży powiew do parlamentu, trochę - zaryzykuję nawet stwierdzenie -
      normalności. Ale w obecnej sytuacji głos oddany na Ciebie, będzie głosem
      zmarnowanym. Jesteś dopiero na 20. miejscu, więc przy obecnym poparciu dla
      lewicy nie masz najmniejszych szans na wejście do parlamentu, za to głosy
      oddane na Ciebie spłyną na pierwsze osoby na liście. A ja pani Ciruk widzieć w
      parlamencie nie chcę.

Gdyby były u nas jednomandatowe okręgi wyborcze, realnie zastanowiłbym się nad
      oddaniem na Ciebie głosu. W chwili obecnej nie.
      • Gość: Mysza Re: koro masz moj głos IP: *.iig.pl / *.iig.pl 19.07.05, 10:25
        Podbijam.

Koro, chcesz zostać wybrany do władz, a lekceważysz głosy potencjalnych
        wyborców?
    • Gość: jasio Re: koro masz moj głos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:19
      i tym sposobem oddasz głos na Pania Ciruk:)
      • Gość: T-800 Re: koro masz moj głos IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.07.05, 13:26
        Koleżanka Czarzastego.
        • Gość: jasio koleżanka Włodka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:51
          Włodek Czarzasty, Basia Ciruk - prawdziwi liberałowie i nowe twaarze polskiej
          polityki
          acha zapomniałem o Sierakowskiej:)

koro jest na dnie
          • Gość: koro Re: jestem zielony IP: *.poranny.pl 19.07.05, 13:51
            jestem na dnie?
            rzekłbym raczej,że znalazłem się na celowniku. teraz każdy może wypisywać o
            mnie rozmaite bzdury. że jestem kolegą czarzastego, że spałem z giertychem
            czy woziłem na barana leppera.
            prawda jest taka, że startuję w tych wyborach jako kandydat partii Zieloni 2004.
            dziękuję wszystkim życzliwym za dobre słowo, a opluwaczom życzę miłej zabawy w
            wymyślaniu coraz to nowych inwektyw. pozwólcie, że nie będę co chwila
            udowadniał, iż nie jestem wielbłądem.
            • nutopia Re: jestem zielony 19.07.05, 13:56
              Gość portalu: koro napisał(a):

> jestem na dnie?
              > rzekłbym raczej,że znalazłem się na celowniku. teraz każdy może wypisywać o
              > mnie rozmaite bzdury. że jestem kolegą czarzastego, że spałem z giertychem
              > czy woziłem na barana leppera.
              > prawda jest taka, że startuję w tych wyborach jako kandydat partii Zieloni
              2004
              > .
              > dziękuję wszystkim życzliwym za dobre słowo, a opluwaczom życzę miłej zabawy
              w
              > wymyślaniu coraz to nowych inwektyw. pozwólcie, że nie będę co chwila
              > udowadniał, iż nie jestem wielbłądem.

o oooooooooo jakie naukowe cytaty
              • Gość: T-800 Re: jestem zielony IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.07.05, 14:05
                Jakbym słyszał... hm... nie powiem kogo, bo znowu będzie, że opluwanie itd. :-)
                • Gość: nutopia Re: jestem zielony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:13
                  własnie:)
            • Gość: kiczkis "Zielony" NIEDOUCZONY... IP: *.telia.com 19.07.05, 16:43
              koro IP: *.poranny.pl
              Data: 19.07.2005 13:51

jestem na dnie?
              --------------------------------------------------------------------------------

A.Einsteina teoria wzglednosci, polega (w trywializowanym uproszczeniu) glownie
              na tym, iz wszystko cokolwiek rozpatrujemy, musimy rozpatrywac
              WZGLEDEM "czegos".. - WZGLEDEM jakiejs wartosci porownawczej..
              Tak wiec WZGLEDEM ludzi uczciwych.. niezboczonych.. nie dewiantow.. etc.etc..
              jestes.. na glebokim dnie..

WZGLEDEM zas lewakow.. Szyszkowskich.. Biedroniow.. pedofili.. postkomuszych
              aferzystow bez honoru i godnosci(SdPL to dokladnie TE SAME postkomuszki, ktore
              zastosowaly znany w polityce manewr "ucieczki do przodu" - czyli przepoczwarzyc
              sie i uratowac co sie da, poswiecajac doszczetnie skompromitowana reszte) -
              WZGLEDEM Jarug-Nowackich.. Szymonkow Niemcow, czy wzgledem takiej Kingi Dunin,
              Malgosi Srody, tego pedalka Legierskiego czy nawet nowego geja Nalecza albo
              takiej "artystki" Nieznalskiej, jestes oczywiscie szczytowym osiagnieciem
              ewolucji "postempu" i realatywizmu moralnego - zwanego tez "leseferyzmem" - lub
              bardziej swojsko zasadą "Robtacochceta"..

Nie ma tez najmniejszych watpliwosci KTO na ciebie zechce oddac glos.
              ================================================================================
              koro IP: *.poranny.pl napisal:

(...)
              ..prawda jest taka, że startuję w tych wyborach jako kandydat partii Zieloni
              2004.
              (...)
              ..opluwaczom życzę miłej zabawy w wymyślaniu coraz to nowych inwektyw.
              pozwólcie, że nie będę co chwila udowadniał, iż nie jestem wielbłądem.
              --------------------------------------------------------------------------------

Prawda jest taka, iz biedny to kraj w ktorym kadydat na parlamentarzyste, nie
              wie iz w jego rodzinnym jezyku polskim (baaa!! - na swiecie TEZ!!!) - KAZDE
              ZDANIE rozpoczyna sie DUZA LITERA!!

- Opluwac cie nie potrzeba.. Wcale..

Juz sama przynaleznosc do partii, ktorej nazwe WYJATKOWO nauczyles sie
              pisac "duza litera" czyli to tzw. "Zielonych", jest wystarczajacym opluciem
              samego siebie.
              Inna sprawa iz twoje wyksztalcenie i poziom intelektualny(tego nie pisze
              sie "duza litera"..) jest adekwantne do zapotrzebowan i poziomu motlochu. A
              motloch uwielba niedouczonych ale "swoich"..

Jesli zas "spoleczenstwo demokratyczne", na parlamentarzystow wybierze tak
              oswieconych jak ty, to juz dzisiaj mozna jedynie zaintonowac: - "POD TWOJA
              OBRONE UCIEKAMY SIE.."

- Jak mawial Jasio Pietrzak: - "Lepiej na pewno nie bedzie.. Ale za to wesolo!"

Fakt.. "wesolki" juz sie ciesza i klaszcza tobie..

kiczkis

P.S. - Inna to rzecz iz nie WIELBLADEM, tylko NIEDOUKIEM jestes, - i tego juz
              faktycznie nikomu nie potrzebujesz udowadniac..

• Gość: Małgosia Re: "Zielony" NIEDOUCZONY... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:28
                Gość portalu: kiczkis napisał(a):
                > KAZDE
                > ZDANIE rozpoczyna sie DUZA LITERA!!

Jeśli już jesteśmy ściśli to wielką literą a nie dużą.
                • Gość: kiczkis Re: "Zielony" NIEDOUCZONY... IP: *.telia.com 19.07.05, 20:20
                  Małgosia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                  Data: 19.07.2005 18:28 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

Gość portalu: kiczkis napisał(a):
                  > KAZDE
                  > ZDANIE rozpoczyna sie DUZA LITERA!!

Jeśli już jesteśmy ściśli to wielką literą a nie dużą.
                  -------------------------------------------------------------------------------

- A wiec "już jesteśmy ściśli": - KAZDE ZDANIE rozpoczyna sie WIELKA LITERA!!

kiczkis

• Gość: :=O Re: jestem zielony IP: *.osiedle.net.pl 20.07.05, 18:22
              kto to koro?!? :-o
    • Gość: fan Re: koro masz moj głos IP: 83.175.158.* 19.07.05, 15:26
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2827305.html
    • Gość: niezorientowany Re: koro do jakiej partii nalezysz? IP: *.elpos.net 19.07.05, 18:46
      Ja myslalem zes ty mily bezpartyjny felietonista:)
      • Gość: neo Re: koro do jakiej partii nalezysz? IP: 83.175.158.* 19.07.05, 20:12
        ja też, a teraz wyszło, ze zamiast wiersze, kwiatki, jakiś ciąg artystyczno - filmowy to on jak te dziwki do polityki ciągnie. Ale było kilku przed nim, porucznik Borewicz, niejaki Cugowski teraz bedzie świat naprawiał, a i Florka Sebkę z naszych regionów zagnało do ku..enia się. Taki świat panie teraz nastał....
      • Gość: Mysza Re: koro do jakiej partii nalezysz? IP: *.iig.pl / *.iig.pl 19.07.05, 21:50
        to jest ta partia która popiera "heteroseksualnych inaczej" ;->
        • Gość: Z.P. Re: koro do jakiej partii nalezysz? IP: *.elpos.net 19.07.05, 21:52
          To tacy zieloni z ubiegłego roku.
          • Gość: Lopez Re: koro do jakiej partii nalezysz? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 20.07.05, 00:13
            Co wy chcecie od biednego chlopaka, tyle go...na wylal na politykow ze musial
            sie w tym ubrudzic i stal sie taki jak oni. Chyba, ze jest tak naiwny, ze mysli
            ze mozna byc czystym w poliutyce.
            • Gość: liberał Re:Skąd u was tyle nienawisci i brak tolerancji? IP: *.piasta.pl 20.07.05, 09:06
              Po smierci papieza wszyscy jak Polska długa i szeroka deklarowali ile
              to "wynieśli" z nauk papieża. Czy tego was papież uczył? Chamstwa i prostactwa?
              Zastanówcie się nad tym.
              • Gość: neo Re:Skąd u was tyle nienawisci i brak tolerancji? IP: 83.175.158.* 20.07.05, 10:24
                Ty tu o naukach Papieża, a my o postępowaniu człowieka, który jeszcze niedawno wydawał sie daleki od tego brudu. I żeby było śmieszniej już mu wytłumaczono, ze głosy oddane na niego (nawet w słusznej sprawie) spłyną na tych z przodu listy.
              • Gość: T-800 Re:Skąd u was tyle nienawisci i brak tolerancji? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.07.05, 11:55
                1. Co ma do tego papież? Lepper też często nawija o papieżu.

2. Od kiedy to wyrażenie odmiennego (od jedynie słusznego) zdania jest
                nienawiścią i brakiem tolerancji?
            • Gość: Yoda koro jako polityczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:15
              koro jako polityczny, nie ma moralnego prawa "dowalać" złym politykom z innych
              partii.
              Prywatnie uważem że bycie na liście neo komuchów to DNO
    • lindow1 Re: koro masz moj głos 20.07.05, 10:33
      Przesadziłeś człowieku. Ta partyjka z tą dziennikarką ,posłem z klucza SLD:
      ("dajcie nam kobietę wykształconą,posłuszną, znającą miejsce w szeregu") żeby
      nie podskakiwała. A tu przeskoczyła, bo konfitury miały być przeniesione, a tak
      się nie stało. Albo inny kolega partyjny ten od kin, który już co najmniej 5
      razy zmieniał partie, bo też konfitury lubi. Z opozycji do postkomunistów aby
      tylko się załapać. Jest tam jeszcze lista podobnych. Zwiewaj Człowieku z tych
      odrzutów jak najszybciej, chyba że szykujesz jakiś happening, to jestem z Tobą.
      Tylko dokąd iść - oto jest pytanie? W tym polskim szambie najsolidniejszy , gdy
      wdepnie w to g.... to tak samo trąci ( żeby nie powiedzieć śmierdzi), jak cała
      reszta nie wyłączając kogokolwiek w tym porąbanym państwku k. Białorusi.
      • Gość: neo Re: koro masz moj głos IP: 83.175.158.* 20.07.05, 10:43
        Koro zakładając sam nową partię mniej by sie upaprał, a zdziałał więcej, pomimo tego, ze i tak zostałby skrytykowany. Ale lepsze to niż pchanie sie do tego syfu
        • Gość: koro Re: koro masz moj głos IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 20.07.05, 13:48
          nowa partia? ale ta w której teraz jestem zupełnie mi odpowiada. ponadto
          dlaczego zaraz trzeba myśleć na poziomie partyjnym? partia to. partia tamto.
          mi się wydaje, że to człowiek jes ważny, a nie partia.

ps. jeśli kogoś razi, że piszę z małej litery, serdecznie go za to przepraszam.
          • Gość: max Re: koro masz moj głos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 13:58
            > mi się wydaje, że to człowiek jes ważny, a nie partia.

koro, a ile ty masz lat? bo sadzac po naiwnosci tej wypowiedzi to plasujesz sie
            gdzies miedzy 5 a 7 latkami...
            • Gość: Yoda koro krzyczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:12
              Nie umiecie czytać miedzy wierszami, koro krzyczy:
              "dajcie mi się załapać" ! Nic nie zmienie bo będę sam, ale nie o zmiany
              chodzi , JA CHCĘ DO SEJMU !!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: mimochodem Re: koro krzyczy IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.07.05, 16:38
                Koro nie bierz do głowy niektórych wpisów, juz Szekspir napisał
                Najbielszą cnotę zawiść z tyłu kąsa
                ...a co dopiero zieloną.
                • Gość: yoda Re: koro krzyczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 17:13
                  uwielbiam cytaty ... zwłaszcza "Szekspira"
                  może "Szekspir" zostanie posłem?
    • Gość: ciekawy a kiedy koro wyleci z porannego jak lis z faktow ? IP: *.nopdr.pl / *.ip.nd.e-wro.net.pl 20.07.05, 16:26
      ciekawe kiedy koro wywala z porannego jak lisa z fatkow? bo teraz to przeciez
      nie wiadomo czy jego felietony to jeszcze teksty dziennikarza czy juz program
      wyborczy. w zasadzie to powinni to zrobic szybko bo lisa wywali przeciez jak
      nawet sie jeszcze oficjalnie nie zadeklarowa.
      • Gość: Yoda Re: a kiedy koro wyleci z porannego jak lis z fak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 16:46
        honorowy, odpowiedzialny facet sam by przestał pisać, bez "wywalania"
        • Gość: koro Re: a kiedy koro wyleci z porannego jak lis z fak IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 20.07.05, 18:14
          w ten piątek żegnam się z czytelnikami. to będzie mój ostatni felieton w
          Porannym.
          jestem dumny z tego, że jestem dziennikarzem. i że jako jedyny kandydat składam
          rezygnację z zajmowanego stanowiska. żaden z urzędników państwowych startujący
          w wyborach, mający swoje biuro, służbowy samochód, komórkę i sekretarkę tego
          nie zrobił. ci panowie opłacani z publicznych pieniędzy, czyli naszych
          podatków, będą nadal pobierali swoje pensje i korzystali z naszych pieniędzy do
          prowadzenia swojej kampanii.
          co zaś się tyczy mego poziomu 5-io czy 7-io latka. tak, jestem naiwny. mam w
          sobie wiarę, że coś mozna zmienić.
          wierzę w to, że rozmawiając z kimś - rozmawiam z człowiekiem, a nie z partią.
          • Gość: mimochodem Re: a kiedy koro wyleci z porannego jak lis z fak IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.07.05, 19:28
            Nie pękaj i nie ulegaj niektórym głosom na tym forum. Wielu nie rozumie i jest
            z tobą, to spróbuj im wytłumaczyć pobudki kandydowania, ale olej "bezmyślną
            zajadłość" tych dla których najmniejszy przejaw lewicowości kojarzy się od
            razu z komuną.
            U Szifutinskijego (dla tych co nie wiedzą - to taki "rosyjskokosmopolityczny"
            bard) w jednej z jego piosenek są słowa "cztoby nie było grustno porubajem
            kapustu .. wmiestie z komunistami". Atak na Ciebie koro jest w podobnym
            klimacie szatkownicy.
            • Gość: koro Re: a kiedy koro wyleci z porannego jak lis z fak IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 20.07.05, 19:45
              na tym własnie polega forum, że każdy może powiedzieć co mu leży na sercu.
              decydując się na start w wyborach do sejmu, wiedziałem że stanę się obiektem
              publicznych ataków. teraz zatem nie mogę chować głowy w piasek i udawać, że
              mnie nie ma.
              za kilka dni wyjaśnię powody swojej decyzji i przedstawię główne punkty
              kampanii. prosiłbym jednak, aby nie wzywać mnie natychmiast do tablicy i żądać
              natychmiastowej odpowiedzi.
              po za siedzieniem przed komputerem mam też bowiem wiele innych zajęć.
              • Gość: aldupex.4 Re: a kiedy koro wyleci z porannego jak lis z fak IP: *.gazeta.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:35
                > za kilka dni wyjaśnię powody swojej decyzji i przedstawię główne punkty
                > kampanii.

Teraz jusz jestem spokojny, isz Koro bendzie dobrze pracowal w Sejmie - skoro
                bendzie mial wypisane Główne Punkty Kampanii to napewno bendom to dobre,
                rozómne Punkty kture zadziwiom posłów z rórznych partii i dlatego bendom
                glosować tak jak zehce Koro, gdysz bendom pod wrarzeniem Jego Głownych Punktów
                Kampanii.

p.s.
                > po za siedzieniem...
                Chyba w tym zwrocie jest blont, poniewasz "po za" pisze sie razem, ale pewien
                nie jestem.
            • Gość: kiczkis "GDY ZWIAZEK NASZ BRATNI".. IP: *.telia.com 20.07.05, 20:44
              mimochodem IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl
              Data: 20.07.2005 19:28

Nie pękaj i nie ulegaj niektórym głosom na tym forum. Wielu nie rozumie i jest
              z tobą, to spróbuj im wytłumaczyć pobudki kandydowania, ale olej "bezmyślną
              zajadłość" tych dla których najmniejszy przejaw lewicowości kojarzy się od
              razu z komuną.
              U Szifutinskijego (dla tych co nie wiedzą - to taki "rosyjskokosmopolityczny"
              bard) w jednej z jego piosenek są słowa "cztoby nie było grustno porubajem
              kapustu .. wmiestie z komunistami". Atak na Ciebie koro jest w podobnym
              klimacie szatkownicy.

- Nie u "Shifutinskijego" tylko u "Shufutinskiego" - nie jest to
              zaden "rosyjskokosmopolityczny" bard, tylko jest to ROSYJSKI ZYD na stale
              mieszkajacy w USA - spiewajacy zreszta przepieknie i niezbyt wprawni, myla go z
              innym rosyjskim Zydem - Wolodia Wysockim ktory zapil sie na smierc we Francji
              (zona Wysockiego byla przez jakis czas piekna czeska aktorka Marina Vlady).
              Zas piosenka o ktorej wspominasz, to piosenka o tytule "Tichiy Don".. Ten kto
              czytal "Cichy Don" Szolochowa lub ogladal film o takim sam tytule, wie iz jest
              tam taki moment, kiedy Griszka Melechow, wowczas jeszzcze BIALOGWARDZISTA
              (glowny bohater i ataman kozacki), razem ze swoim bratem Stiopka("Stiopka s
              prawa - ja s liewa, Piereportim ich dziela"), uderzaja ze swoimi kozakami na
              przeprawiajacy sie przez rzeke oddzial KRASNOARMIEJCOW i wycinaja go co do
              nogi.. "Siekaja w kapuste".. czyli po polsku: "szatkuja".. Ta piosenka jest to
              nawiazanie DO FILMU i jak spiewa Misha Shufutinski(lub Shufutinsky): - "Cztoby
              nie bylo grustno, Porubajem w kapustu, Wsiech wragow z komunistami".

Zas lewak to jest lewak, a to oznacza ze Z CALA PEWNOSCIA STOJACY PO STRONIE
              LEWEJ - po stronie wynaturzen.. dewiacji.. relatywizmu moralnego, leseferyzmu,
              niszczenia rodziny i jej roli(vide LEWACKA lesbijka Szyszkowska), uznajacy iz
              wszystko co niszczy podstawy cywilizacji zwanej lacinska lub CHRZESCIJANSKA
              jest pozadane i wskazane(niszczenie rodziny, autorytetu rodzicow, honoru,
              uczciwosci, patriotyzmu, szlachetnosci). To tez manipulowanie znaczeniem slow,
              czyli tzw. "poprawnosc polityczna" wypowiedzi inaczej zwana tez "belkotem
              semantycznym".. To tez grupowanie sie wokol komunistow i socjalistow,
              pochodzacych zg jednego pnia: - Z masonskiej Rewolucji Francuskiej - Rewolucji,
              ktora miala wlasnie na swych sztandarach hasla wspolne calej holocie lewackiej -
              od komunistow i masonow, az po pedofili, zoofili i Zielonych, a mianowicie: -
              Rownosc", "Wolnosc" i "Braterstwo".. Stad tez oczywistym jest iz nie kazdy
              lewak to komunista, ale z cala pewnoscia kazdy lewak garnie sie
              pod "skrzydelka" kumuchow i socjalistow, gdyz to oni sa gwarantem
              zasady "robtacochceta" i zawsze wspieraja to co chore i wynaturzone..

Reasumujac.. "najmniejszy przejaw lewicowości kojarzy się od razu"
              NIEKONIECZNIE Z KOMUNA, ale z cala pewnoscia z zaprowadzajacym tzw. "Nowy Lad
              Swiatowy"(New Age), zdegenerowanym lewactwem, w sklad ktorego ZAWSZE wchodza
              komunisci i socjalisci.. I tu nie trzeba polemiki.. wystarczy spojrzec kto
              murem stoi za "paradami" pedalskim.. za malzenstwami pedalskim, za aborcja..
              za "artystka" Nieznalska.. etc.. etc.. ZAWSZE BEDA TO PRZEDSTAWICIELE LEWICY(A
              WIEC I LEWAKOW) - raz stana przy pedalach.. innym razem przy lesbijkach..
              jeszcze innym razem przy feministkach..

Tak wiec nie wiem dlaczego nie okreslac JEDNOZNACZNIE - jak to piszesz: -
              "najmniejszego przejawu lewicowości"??? - W koncu nawet "najmniejszy przejaw
              lewicowości" sam sie bezustannie okresla GDZIE.. I PO CZYJEJ STRONIE stoi i
              CZEGO broni, O CO WALCZY i CO propaguje..

Lewak pozostanie lewakiem, czy to w "Zielonej" koszuline, czy to to w czerwonej
              koszulce z sierpem i mlotem, czy tez w teczowych majtkach pedala i lesbijki..

I wspolnie.. czy to pod czerwownymi sztandarami, czy pod teczowymi, czy pod
              zielonymi.. beda dazyc do sytuacji, "GDY ZWIAZEK NASZ BRATNI, OGARNIE LUDZKI
              ROD"..

kiczkis
              • Gość: mimochodem Re: "GDY ZWIAZEK NASZ BRATNI".. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.07.05, 21:45
                No i to jest już jest jakaś płaszczyzna dyskursu lepsza niz epitety. Pewnie
                masz rację co do transkrypcji cyrylicy na polski, ale zgódźmy się,że o te same
                klimaty chodzi (pochwalę się, że mam 18 dysków - niech Ci kiczkis
                będzie "Shufutinskiego"). Tak samo niedokładnie przytoczyłem cytat z ww. Czy
                rosyjskokosmopolityczny bard to coś innego niz ROSYJSKI ŻYD - przecież jest to
                tylko kwestia intelektualnej dosłowności. Mam nadzieję żeśmy
                ustalili "ornamenty" i mówimy o tym samym, tj. że nam się jego twórczość
                podoba. Pewnie także jesli chodzi o Wysockiego i kilku jeszcze rosyjskich
                bardów pełna zgoda.
                Ale już nie ma zgody co do reszty czyli co do oceny lewicowości.Od razu ustalmy
                płaszczyznę - ja też skreślam komunizm (mam parę zyciowych epizodów, które o
                tym świadczą). Ale żeby zacząć z grubej rury (choc wiem jak się narażam) np.
                wiele z myslenia Marksa wydaje mi się coraz bardziej trafne. A juz pewnością
                hasła wolność równość braterstwo (dodałbym sprawiedliwośc społeczna) nawet
                jesli sa nieosiagalne to warto o nie zabiegać w naszym życiu społecznym. Akurat
                nie jestem zwolennikiem lewicy kulturowej (geje , szyszkowska etc) ale nie na
                tyle aby zwalczać te zjawiska zajadle (na gejowskie manifestacje chodzić nie
                będę choć nie protestuję, że to też lewica - dla mnie w ramach tolerancyjności
                dopuszczalna). Bardziej mnie interesuje to co nazywa sie lewicą społeczną -
                czyli najogólniej służenie słabszym (od Schweitzera począwszy a na teologii
                wyzwolenia skończywszy). Guevara w tym się mieści ( Lenina , Stalina i Mao
                skreślam), ale juz z pewnością nie mieści mi sie w tym dziwne pojęcie
                socjalliberalizm a nawet socjaldemokracja - takie to nie wiadamo co-
                połączenie konia z osłem - wychodzi z tego muł).
                Zatem kiczkis dla mnie lewicowość jest pewną wolnością do podejmowania próby
                zmieniania rzeczywistości dla dobra innych. Prawicowość (o ile na polskiej
                scenie politycznej mozna mówić o klasycznej prawicy) to mówienie ludziom -
                "ruki po szwam tak być musi, bo to wynika z naturalnego prawa". Prawicowość to
                nie jest ideologia dobra dla przekornych.
                Akurat zieloni są taka próbą zmieniania świata. I tacy ludzie mają do tego
                prawo. Tak jak ja sentymentalny idiota mam prawo wzruszać sie czerwienią
                robotniczego sztandaru "co na nim robotnicza krew" - bo jest to kawał pieknej
                polskiej historii, zeby wymienic PPS czy nawet Marszałka.
                Miejmy szacunek dla myślących inaczej, bo nie wiadomo nigdy kto ma naprawdę
                rację.
    • Gość: aldupex.4 Wszyscy Forumowicze głosójom na Koro !!! IP: *.gazeta.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:39
      Jak Koro kandydóje do Sejmu to wszyscy na Niego mósimy zaglosować! Bo gdzie
      jak nie w Sejmowej Ławie można zadbać najlepiej o Ptaszki, o Dżewa i o
      Kszewy ??? No, gdzie???
      A poza tym - wciagu 4 lat kadęcji - Pszyroda zyska kilkaset tysiency złotyh,
      bo pszeciesz Koro bendzie swojom diete pszekazywal napewno na jakis szczytny,
      ekologiszny cel na pszyklad na misia, albo na lwa w naszym zoo.
      Wienc ja glosuje na Niego i zahencam innych do tego samego.
      • Gość: koro Re: Wszyscy Forumowicze głosójom na Koro !!! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 21.07.05, 02:58
        a to jest całkiem niezła myśl! skoro posłowie zarabiają wielokrotność średniej
        pensji krajowej to rzeczywiscie mogliby część swoich dochodów przekazać na
        jakiś szczytny cel.
        natomiast nie kojarzyłbym Zielonych tylko z drzewkami, ptaszkami i krzewami.
        mamy bardzo spójny program dotyczący m.in.zrównoważonego rozwoju i bardzo duży
        nacisk kładziemy na prawa kobiet.
        • Gość: Lopez Re: Wszyscy Forumowicze głosójom na Koro !!! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 21.07.05, 07:04
          Juz sie zaczyna agitacja polityczna w morde jeza! Nie widzi partii tylko
          jednostke ale mowi juz MY.
          • Gość: koro Re: Wszyscy Forumowicze głosójom na Koro !!! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 21.07.05, 11:55
            masz mnie! :)
    • Gość: Mysza Ja ,jestem lewakiem ale koro - NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:20
      Ja ,jestem lewakiem ale koro - NIE, bo koro nie jest prawdziwym lewicowcem
      • myshaq Re: Ja ,jestem lewakiem ale koro - NIE 21.07.05, 22:00
        jasiu, ty jesteś zwyczajnym śmieciem i twoja opcja polityczna nie ma tu żadnego
        znaczenia
    • sixxx Re: koro masz moj głos 22.07.05, 13:06
      co ma wspólnego fajny dzień z polityką, nawet jesli jest ona zielona?
      • Gość: koro Re: koro masz moj głos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 14:02
        fajny dzień jest każdego dnia. niezależnie od polityki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka