nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 16:57 No jest i co w związku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |andy| Re: Olsztyn jest piękny IP: *.koba.pl 23.07.05, 17:17 A na Kortowie sprzedają dobrą pizzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petro Re: Olsztyn jest piękny IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 23.07.05, 20:02 Zgadzam się,gościłem ostatnio kilka dni w Olsztynie jestem pod wrażeniem,starówki,no i możliwości spędzania wolnego czasu.Niestety Białystok wypada w konfrontacji bladziutko. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 20:05 A jak piszesz "możliwości spedzania wolnego czasu" to co masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 20:15 Hej, witam Ale czy założyciel nie narazi się na zazdrość Białystoku, gdzie tereny pachna łaką, zbożem i są dziewicze, prawie nieznane ? pozdrawiam No to poczujecie teraz zapach , aromat i smak Olsztyna Pięknego ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petro Re: Olsztyn jest piękny IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 23.07.05, 20:15 Włodaże miasta Olsztyn serwują swym mieszkańcom i turystom przyzwoitą dawkę kultury tzw. wysokiej.Niestety w Białym prym wiedzie forma spedzania wolnego czasu lansowana przez p.Dziemiana,patrz koncert Jwan i Delfin itp. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 20:16 A czy kultura wysoka to np. koncert w Filharmonii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petro Re: Olsztyn jest piękny IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 23.07.05, 20:19 Czy sugerujesz że powinienem być dumny z białostockiej Filharmonii? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 20:20 Nie sugeruje, tylko chce wiedzieć co rozumiesz przez pojęcie "kultury wysokiej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petro Re: Olsztyn jest piękny IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 23.07.05, 20:25 Kultura tzw. wysoka to min.spektakl na deskach amfiteatru w cieniu wieży zamkowej,niepowtażalny klimat Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 20:27 zamku i klimatu olsztyńskiego żadne władze Białegostoku Ci nie zapewnią, ale możesz poczuć klimat Białegostoku i Pałacu Branickich słuchając letnich koncertów w Ogrodach Branickiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 21:52 A przegląt teatrów który co roku odbywa się w Białym to co?? kultura niska. Niektórzy tylko narzekać potrafią, że nic się nie dzieje, a jak się dzieje to im się dupy z domu ruszyć nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petro Re: Olsztyn jest piękny IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.07.05, 01:14 Pochopne wnioski wyciągasz,jak dzieję się coś ciekawego,to się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 21:31 Być może. Ale na pewno "niepowtarzalny" pisze się przez "rz". Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 20:28 ja tak trochę z przyrodą wdepne dla relaksu ;)))) "Podróżnego, który wjedzie do Krainy Warmii i Mazur, wita przepyszny krajobraz. Ziema obiecuje, że nie tylko cudowne widoki, czystość powietrza i barwność kwiatów prześlicznych złożą się na tą ucztę, którą okolica tutejsza podejmuje przybysza. Istotnie, równie jak i duchowe, tak i inne korzyści obficie oczekują tu każdego, kto się nie wzbrania przed pieknem i dobrem. " zapraszam do Olsztyna Pięknego w Białystoku stół suto zastawiony ;)))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 20:30 chyba "w Białymstoku" mam nadzieje, że to literówka :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 20:33 tak, znana jestem z tego, literówki sa moją obsesja, a czy czasmi gdzies tam nie ma miejscowości Sejny ? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 20:52 Wagarowało się i na geografię nie chodziło się??? Sejny są, ale w okolicach Suwałk, a nie Biełegostoku:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 20:33 Jestem pewien, że w Białymstoku Olsztyn również może byc piękny :o)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petro Re: Olsztyn jest piękny IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 23.07.05, 20:43 W Olsztynie jest dziwna organizacja ruchu w ok. starówki,no i kłopot z parkowaniem,ale i tak jest pieknie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 21:02 Z tymi miejscami parkingowymi rzeczywiście masz rację. Może w przyszłości i ten temat zostanie korzystnie jakoś rozwiązany. Jest to klopot przede wszystkim dla przyjezdnych, bo miejscowi mają swoje rozwiązania :) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 20:45 ale czy to działa też w drugą stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 21:03 Jeszcze nie sprawdzałem ale wszystko jest przed nami :) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 20:51 Forum Olsztyn założyło kolonie na FB, chcą rozsadzic nasze forum od środka :P:P Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 20:57 Może zacznijmy od tego, kto to jest Wasyl , ze wprowadził do Białegostoku konia trojańskiego w postaci Olsztyna ? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 20:57 my tutaj nie znamy Wasyla ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 20:59 No to ktoś wam bombę podłożył w Białymstoku z tym Olsztynem ;)))) Dobrze , ze to piękna bomba ! Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 21:00 ale jesli cos zrobicie naszemu forum, to sie wysadze na Waszym! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 21:02 tylko nie biegnij, bo nasi snajperze Was zestrzelą ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 21:03 to ja sie wysadze w Waszym metrze haha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 21:13 A więc mamy jeszcze trochę wolnego czasu :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 21:15 Rozumiem to jako zachętę do budowy metra :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 21:16 nie bede blokował :P ale zmieniam plany, hmm... gdzie to ja sie moge wysadzic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 21:21 W dawnej piosence Zosieńka otwierała okno na wschodnią stronę - ha, ha, ha Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 21:24 może zacznujmy od inwestycje w tramwaje, terroryści jeszcze sie za nich nie wzieli :) A Białystok ma tramwaje ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 21:28 jak Olsztyn będzie mial to się podzielimy siedzeniami A tak na marginesie to co oznacza 88 w niku ? - lata ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 21:28 czy 18 by nie bylo lepsze, zawsze to mlodziej ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Olsztyn jest piękny 24.07.05, 00:58 Pewnie ma tą dychę, widać to po pisowni i odmianie niektórych wyrazów:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 21:28 tak :P jestem troche młodszy od Ciebie :P Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 21:34 e, tam , za duzo czytam by nie wiedzieć ;)))) Lepiej nie być ciekawym Jak ja nie znam Białegostoku, strasznie nie znam :) Od czego zacząc , może od krowy, slyszałam , ze któraś tam przekroczyła granicę i były klopoty- dobrze mowię ? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 21:37 no wiesz, ale od granicy do Białegostoku jest spory kawałek :p nic nie wiem o tej krowie hmm... a co do niewiedzy, to tak samo jak ja nie wiem nic o Olsztynie, no prawie nic, wiem ze macie UWM z miasteczkiem w Kortowie i... fabryke Michelin i... duzo jezior i ... nie wiem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 21:43 Dawno, bardzo dawno temu w ramach obowiązków służbowych musiałem odwiedzić PGR na północy naszego województwa, gdzie granica z ZSRR przebiegała tuż za stodołą. Wrażenie niesamowite!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 21:48 opowiedz o tym Ed :) a tu Olsztyn na zdjęciach www.moje-fotografie.olsztyn.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 21:50 a tu foto Białego www.bstok.pl/foto/?album=11 www.bialystokonline.pl/galeria.php?typ=foto Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 21:58 a tu nimfa jezior naszych i waszych - zobaczcie jaka sliczna :) "Egle - nimfa wodna tutejszych jezior i usiadła w łódce pewnego rybaka. Ubrana była w długą czarną spódnicę, koszulę z cieniutkiego płótna z falbankami przy rękawach i białe niciane pończochy, a na włosach, zaplecionych w dwa warkocze, miała obręcz z kory brzozowej i rozmaite kwiaty przetkane. Egle nie była dziewicą - zieloną rutką. Na białej koszuli miała - jeszcze - choć dzień był upalny - gorset z grubego, czerwonego płótna, zasznurowany z przodu zieloną tasiemką. Egle choć wyszła wprost z wody i przed chwilą chodziła sobie przecież po zarośniętym wodorostami dnie, była zupełnie sucha i nawet we włosach nie miała ni kropli wody" Uczy ludzi plywac , by nie utoneli w jeziorach Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 21:59 że sie zapytam - czy Ratusz macie z Rynkiem razem czy osobno tak jak Olsztyn ? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 22:03 razem, ale po pierwsze rynek jest trojkatny, po drugie ratusz nigdy nie pelnil funkcji administracyjnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 22:07 I w dodatku jest bardzo późno renesansowy podobno Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Olsztyn jest piękny 24.07.05, 12:48 I to jest fajne, bo przewodniki podaja, że późnorenesansowy. Problem w tym, że kiedy go budowali to w najlepsze kwitł, albo nawet już przekwitał barok. Ale no cóż mądre ludzie tak napisali więc powtarzam, pozatym ratusz nie ma cech barokowych i to żadnych:) Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Olsztyn jest piękny 24.07.05, 01:01 A po trzecie, rynek jak na razie jest skwerem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 22:09 pięknie, to wasze miasto ma plus , ż ewszystko w jednym miejscu - większy jest chyba urok. Wszystkie miasta , ktore mają osobno ratusz i osobno rynek są w klopocie. Ale już uciekam Pecha macie z tym Olsztynem, bo jednak zawojuje Bialystok A sam nazwa Biały Stok to od jakiego stoku pochodzi ? To oznacza , z ejsetęście na stoku góry ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 22:12 Książe Gedymin polował w Puszczy Bielskiej, zapuscil sie za daleko, postanowil przenocowac w puszczy, zobaczyl wtedy biały strumyk plynacy po stoku i powiedział: "Och jaki piekny biały stok, można by tu zalozyc osade" i jak powiedzial tak zrobil :P Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 22:29 nekroskop88 napisał: > Książe Gedymin polował w Puszczy Bielskiej, zapuscil sie za daleko, postanowil > przenocowac w puszczy, zobaczyl wtedy biały strumyk plynacy po stoku i > powiedział: "Och jaki piekny biały stok, można by tu zalozyc osade" i jak > powiedzial tak zrobil :P > > Chyba cos o tym czytałam, zaglądnę do ksiązki, bardzo ciekawie Rymkiewicz to opisywał, ale pisał o Sejnach Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 22:16 urok mowisz hmmm... białostocki rynek nie jest zbyt piękny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 22:08 Galeria szalenie ciekawa. Autorowi nakleżą się duże słowa uznania. A co do tej granicy? Samo życie. Wyszedłem sobie za stodołę - a tu "Ruki Wierch" :)) Żartuję, ale piętno granicy w sposób bardzo wyraźny odciskało się na wszystkim dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 22:10 Pamiętam był taki dramat Mrożka na ten temat, gdzie granica przebiegała przez środek domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 22:16 I jak mąż szedł do żony, to musiał wyrabiać za każdym razem paszport :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagiennapijawka Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 20:58 Bo Wasyl nie jest ani z Białegostoku ani z Olsztyna. To po prostu alfik z Elbląga i zionie niechęcią do olsztyna. Chciał zrobić psikusa i po raz kolejny próbował skłócić nasze dwa miasta. A tu pudło. Na pociechę dodam, że Elbląg to miasto z godną historią, coraz ciekawszą starówką no i ma tramwaje, za którymi w Olsztynie możemy jedynie tęsknić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.08.05, 16:16 Nie bierz do głowy. Na razie nie spotkałem z żadnej ze stron propozycji rozbierania torów kolejowych między naszymi miastami a z Elbląga trochę to za daleko :o)) Pozdrowienia wraz z letnim z mazurskim zefirkiem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagiennapijawka Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 12:08 Do głowy nie biorę, tylko wyjaśniam, kto podrzucił to kukułcze jajo na forum Białegostoku. A o wasylu mogę napisać tylko tyle: Pewien wasyl w Elbląga przypuszcza, Że na wschód od E-7 rośnie tylko puszcza. Nie wie, że Białystok To nie dżungli mrok, A białostoczczanie - to nie głupia tłuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 22:08 proponuje rozpoczac nowe drzewko, bo w tamtym nie wiadomo kto do kogo mowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 22:28 samo życie , ja też w domu pokoju kiedyś musiałam narysować granicę bo dzieciaki sie klóciły ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 22:37 Alke paszportu we własnym domu bym nie zniósł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 22:42 był ostry zakaz przekroczenia granic - kara wiszący pas ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 23.07.05, 23:39 dobranoc Olsztynie w Białym Stoku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: Olsztyn jest piękny IP: 194.146.128.* 24.07.05, 00:03 E tam Olsztyn! Krakow i Torun sa dopiero piekne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.07.05, 12:35 Nikt nie mówi że nie, ale urok Olsztyna i jego mieszkańców jest wszak niezaprzeczalny :o)) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 24.07.05, 22:25 zgadza sie Ed i Olsztyn jest wyjątkowym miastem w mieście w Białymstoku :) "Dziękujemy Ci, Boże, że dałeś nam tą ziemię, a na niej ten właśnie zakątek, w Polsce, w podlaskim powiecie niezbyt daleko od Olsztyna Pięknego, i nieopodal litewsko - rosyjskiej granicy, i przepraszamy Cię, że taki lichy z tego wszystkiego czynimy uzytek. Ale będziemy się starać, wybacz nam, i niech się palą w mroku Twoje malwy, ciemnoczerwone i rózowe, kiedy zapada zmierzch." Takiego widoku pozazdrościć Wam może cały świat, niech no sonaty Bacha na flet rozkołyszą te łany zbóż i plusk ryb w jeziorach ;) Sentymentalny macie region :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.07.05, 02:11 Fakt i ja to potwierdzam. Chociaż - jak widzę - bialostotczanie z wielką rezerwą podchodzą do odkrycia Wasyla. Nie chciał bym im tu zakałabaniać, ale urokliwy Olsztyn - to Olsztyn, nie umiejszając pieknu Białegostoku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seer Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 17:44 olsztyn jest piękny, przepiękna starówka, pełna kultura, ludzie spontaniczni, weseli, aż miło tam spędzać wolny czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaco Re: Olsztyn jest piękny IP: *.pronet.lublin.pl 30.07.05, 20:11 Choc wy tu o Olsztynie w Białymstoku to ja dorzuce Lublin gdzie obecnie jestem i tez jest pieknie. Kto był ten wie. Jest tu niepowtarzalny klimat ktorego próżno szukac gdzie indziej. Pozdrowienia dla Bialyegostoku i Olsztyna. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Olsztyn jest piękny 30.07.05, 21:55 Potwierdzam. Parę ladnych latek temumialem możliwość pobrykać w Lublinie w towarzystwie historyka zamiłowanego w tym mieście. Wybaczcie, ale tego uroku nie oddadzą żadni przewodnicy. Wybieram sie do Lublina tak sobie z wolnej stopy. Olsztyńska starówka? Hmm... - urocza. Po latach marazmu to miasto ma rzeczywiście szanse stać się miłym środowiskiem nie tylko dla jego mieszkańców. Fakt, że trzeba jeszcze włożyć trochę pracy w zagospodarowanie atrakcyjnych okolic. Mam nadzieję, że to się uda i tam urlopy będę spędzał częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
max39 Re: Olsztyn jest piękny 30.07.05, 22:01 Widzialem kiedys taki watek na forum Olsztyn. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 30.07.05, 22:48 ale Olsztyn jest piękny - wystarczy przyjechac i zobaczyc, a przy okazji wykąpać się . Pamiętajcie jak bedziecie przechodzic pod Wysoką Bramą zamknąc oczy na szczęście . Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 01.08.05, 21:57 Białystok i Olsztyn to dwa bratanki i do gadki i do szklanki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 01.08.05, 22:09 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2845917.html Trzeba przyznać , ze mamy powodzenie wśród turystów :) Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Olsztyn jest piękny 04.08.05, 00:28 Tu jest opisany Augustów, który zresztą nie jest na mazurach, a na pojezierzu suwalsko-augustowskim, które leży w województwie podlaskim. Jak wiadomo, Olsztyn też nie jest na mazurach, a na warmii:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koant Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:06 Jak to miło jest przaczytać na innym forum, że miasto bliskie ci jest piękne. Dziękuję Wam za to. Jest coraz piękniejsze, zmienia się się co roku, a Starówka stale. Gdyby tak jeszcze pobudowali obwodnicę i tiry przstały jeździć przez miasto byłoby jeszcze piękniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Olsztyn jest piękny IP: *.stok.xen.pl 04.08.05, 00:15 A ja opuszczam Białystok i "przeprowadzam" się na studia do Olsztyna :/ Ciekawe czy mnie zachwyci ? Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Olsztyn jest piękny 04.08.05, 01:47 no ladnie:))))) Weszlam na forum i stwierdzilam, ze nastapilo jakies wieksze przemeblowanie watkow bo nie moge znalezc swojej Siodemki!!! Doszlam do wniosku, ze nastapil jakis wiekszy boom pismienny w czasie mojej dobowej nieobecnosci i szukam dalej - a tu co widze???? Jakims cudem klikajac z mysla o Olsztynie strzalka mi sie najwyrazniej zatrzymala na Bialymstoku!!! :)))))))))) Zmylil mnie ten Olsztyn Piekny!:)))) Musze przyznac, ze humor tez mi sie poprawil drastycznie po niespodziewanej wizycie na tym forum:))))) Pozdrawiam wszystkich Bialostoczczan (mam nadzieje, ze tak to sie odmienia???!:), Elblazan:)))), Krakowiakow, Torunczykow, Olsztyniakow, Warmiakow i Mazurow, Gorali i Slazakow:) i innych czytelnikow tego forum baaaaaaaaaaardzo serdecznie. Musze szczerze przyznac, ze bardzo Wam zazdroszcze pieknych miejsc, w ktorych mieszkacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagiennapijawka Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 09:32 A co będziesz studiować? Jeśli wybrałaś (łeś?) technologię żywności, weterynarię, biologię, a nawet ochronę środowiska, to szykuj się na dużą dawkę chemii, biochemii i mikrobiologii. Jeśli to geodezja, to nie będziesz narzekać na brak pracy w Polsce. Jeśli pielęgniarstwo, to za trzy lata pewnie wyjedziesz jeszcze dalej, ale z dobrym zawodem w ręku. Jeśli pedagogika, to trudniej Ci będzie znaleźć pracę. Ale w Kortowie (nie 'na Kortowie') spodoba Ci się na pewno. No chyba, że wybierasz się na inną uczelnię :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhhhh Re: Olsztyn jest piękny IP: *.mexico.one.pl / 217.97.164.* 04.08.05, 13:26 no Olsztyn - całkiem niebrzydkie miasteczko:) ale Białegostoku Rita to on nigdy nie przebije bo jest malutki i nic tam nie ma;] Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Olsztyn jest piękny 05.08.05, 03:11 Sorry!!! Ale chyba nie byłeś jeszcze w Olsztynie z dziewczyną na Starówce - oczywiście też Olsztynianką. Tego nic nie przebije :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 04.08.05, 13:36 Gdyby miała wyjeżdzać na studia do Olsztyna na kierunek, który jest w Białymstoku, to byłaby chyba nienormalna :) a u nas jest biologia, ochrona środowiska i pielęgniarstwo ;) nie mamy niestety kierunków rolniczych :( mogłyby powstać jakie filie warszawskich uczelni: SGGW i ASP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Olsztyn jest piękny IP: *.stok.xen.pl 04.08.05, 13:39 Haha ktoś wyżej nie trafił:P ,a Nekroskop masz rację filologii germańskiej to u nas nie ma.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagiennapijawka Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 13:52 No to mam dla Ciebie dwie wiadomości - dobrą i złą. Dobra - nie będę Cię uczyć; zła - większość zajęć będziesz miała poza Kortowem, w szarym i ponurym budynku na ul. Szrajbera - jedyny plus to blisko Starego Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Olsztyn jest piękny IP: *.stok.xen.pl 04.08.05, 13:57 :)) Byłam na Szrajbera ;] Podobno jednak Wydział humanistyczny przenoszą na Kortowo do jakiegoś pięknego,nowego budynku :P Tak przynajmniej słyszałam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagiennapijawka Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 14:13 No to już zazdroszczę, tylko proszę 'do Kortowa'. 'Nakortowo'strasznie mi zgrzyta w uszach. A na (oj!) germanistyce uczy kilka niezwykle miłych osób i tylko jedna nielubiana. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Olsztyn jest piękny IP: *.stok.xen.pl 04.08.05, 14:17 Do Kortowa -zapamiętam ;) Tak propo to jeszcze tam nie byłam!! ,a każdy tak zachwala :)) No pewno niedługo się tam pojawię.Mam więc nadzieję ,że z tymi przenosinami to prawda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Olsztyn jest piękny IP: *.stok.xen.pl 04.08.05, 14:21 Bagienna pijawko wyjaw mi proszę kto jest tą nielubianą osobą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagiennapijawka Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 14:30 W Centrum Humanistycznym już myją okna, więc przenosiny pewnie bliskie! Kortowo jest super. A po studiach wrócisz do Białegostoku z pięknymi wspomnieniami i z dyplomem. Na stronie UWM jest gdzieś forum studentów, możesz tam zajrzeć i popytać o co zechcesz. Kończę, bo ten podwątek niebezpiecznie się wydłużył. Pozdrawiam i szczerze zazdroszczę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Olsztyn jest piękny IP: *.stok.xen.pl 04.08.05, 14:38 Bardzo dziękuję!! :))i również pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 04.08.05, 13:57 filologia germańska jest, ale płatna na WSFiZ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Olsztyn jest piękny IP: *.stok.xen.pl 04.08.05, 13:58 Tak wiem :) ale miałam na myśli uniwersytet :) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 04.08.05, 14:01 niestety nie ma, swego czasu kiedy chciałem studiować germanistykę (a kierunki zmieniają się u mnie co pięć minut :)) napisałem do Wydziału Filologicznego i mi odpisali, że w ciągu najbliższych dwóch lat nie planują uruchomienia germanistyki :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Olsztyn jest piękny IP: *.stok.xen.pl 04.08.05, 14:03 Wielka szkoda i przez to muszę "wyemigrować" :/ Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 04.08.05, 14:04 pozostaje nadzieja, że wrócisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Olsztyn jest piękny IP: *.stok.xen.pl 04.08.05, 14:08 Wrócę na pewno ,a co weekendy (nie wiem czy każde) będę miała takie małe powroty ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 04.08.05, 14:15 Fajnie :) Ja też pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Olsztyn jest piękny 05.08.05, 03:16 nekroskop88 napisał: > pozostaje nadzieja, że wrócisz :) > Nigdy. Z Olsztyna się nie wraca, choć niektórzy emigrują :)) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagiennapijawka Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 13:56 Warto studiować poza domem, choćby po to by poznać nowe środowisko i nauczyć się żyć samodzielnie. Oczywiście, nie zawsze pozwalają na to finanse. A czasem dobry kierunek jest na miejscu, czego przecież nie neguję. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny 30.08.05, 21:31 Chciałam przypomniec , że studenci powinni już rezerwować miejsca noclegowe w pieknym Olsztynie W tym roku maja być promocje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Olsztyn jest piękny IP: *.stok.xen.pl 30.08.05, 21:53 Dyskusja dalej trwa :) Miejsce mam nadzieję ,że zarezerwuję w tym tygodniu bo ostatnio nic mi się nie udało/podobało:P :(W tym tygodniu już muszę! Wrócić to raczej wrócę;) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 30.08.05, 21:54 Raczej???? Jeszcze do niedawna nie miałaś wątpliwości :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Olsztyn jest piękny IP: *.stok.xen.pl 30.08.05, 21:57 Nie wiadomo co przyniesie przyszłość :P Niech nasz Białystok się pięknie rozwija :) to wrócę bez gadania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 30.08.05, 21:58 To sie robota szykuje na 5 lat :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Olsztyn jest piękny IP: *.stok.xen.pl 30.08.05, 22:01 Póki co na 3lata :) Teraz "rozdzielają" studia na "2 części" ,licencjat i magisterskie uzupełniające. Oczywiście to co można "podzielić" bo np. medycyny ,prawa to nie :] Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 30.08.05, 22:02 To już nie można podjąć od razu pięcioletnich??? (bez przerw) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Olsztyn jest piękny IP: *.stok.xen.pl 30.08.05, 22:08 Bo w Polsce teraz podobnie jak w UE :P coraz częściej studia magisterskie zamienia się an studia dwustopniowe. Cytuję z czasopisma wydawnictwa Telbit:] "Zgodnie z zaleceniami Deklaracji Bolońskiej ,MENiS nie wyraża już zgody na uruchomienie żadnego nowego kierunku w trybie pięcioletnich studiów magisterskich.Jednak są od tej zasady wyjątki-na kilku kierunkach (prawo ,medycyna,farmacja,stomatologia,psychologia,weterynaria) z zasady nie można tworzyć studiów dwustopniowych" Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 30.08.05, 22:10 ale to durne :/ i znowu musimy coś robić, tak jak w UE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Olsztyn jest piękny IP: *.stok.xen.pl 30.08.05, 22:15 W końcu jesteśmy członkami UE :P:P:P "Zdarza się,że trója z licencjatu może przekreślić studiowanie na poziomie magisterskim." "(...) z drugiej strony uzupełniające magisterskie można kontynuować na bardziej interesującym kierunku". Tak to ujęli:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 30.08.05, 22:17 > W końcu jesteśmy członkami UE :P:P:P niestety... > "Zdarza się,że trója z licencjatu może przekreślić studiowanie na poziomie > magisterskim." "(...) z drugiej strony uzupełniające magisterskie można > kontynuować na bardziej interesującym kierunku". Tak to ujęli:) Może jakoś to wyjdzie :) W każdym razie, życzę powodzenia na studiach :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Olsztyn jest piękny IP: *.stok.xen.pl 30.08.05, 22:18 Nie dziękuję;) Zmykam i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 30.08.05, 22:20 Narazie :) Również pozdrawiam :D Odpowiedz Link Zgłoś
czajannna Re: Olsztyn jest piękny 31.08.05, 10:25 Olsztyn to jeden wielki syf, oprócz hipermarketów nic tam nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 31.08.05, 10:34 Czaja!!! Ja tu buduje więzi międzymiastowe a Ty mi zaraz wszystko zniszczysz! Odpowiedz Link Zgłoś
czajannna Re: Olsztyn jest piękny 31.08.05, 10:35 aaaaa Ty to zbudowałeś? Sorx, szacuneczek. Ale chyba nigdy nie byłeś w Olsztynie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny 31.08.05, 10:37 Nie, byłem i nie ja zakładałem ten wątek :) w każdym razie probuje nie doprowadzić tutaj do kłótni ;) To jest watek pelen przyjazni, pokoju, miłości. Peace!! hehehehehe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czajannna Re: Olsztyn jest piękny 31.08.05, 10:39 ok, a ja wyrażam opinię swoją. Nie uważam, że Olsztyn jest piękny. I już! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Olsztyn jest piękny IP: *.stok.xen.pl 31.08.05, 15:38 Czajannna pierwsze co chciałam napisać jakzobaczyłam owy wątek ,miało być - 'wcale nie' !! Teraz trochę zmieniłam zdanie,ale nie uważam ,że jest jakiś tam sczególnie piękny ;) Niemniej oprócz hipermarketów(których zresztą "my" i tak nie mamy :/)mają jeziorka ,ładne stare miasto ,Kortowo jest też bardzo sympatyczne. Więc z tym syfem to bym tak tego nie ujęła. Odpowiedz Link Zgłoś
czajannna Re: Olsztyn jest piękny 31.08.05, 18:00 No to zalezy, kto czego oczekuje po danej miejscowości. pozdrawiam, a zdania nie zmienię Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Olsztyn jest piękny 14.10.05, 01:27 To tak dla przypomnienia :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jana2706 Re: Olsztyn jest piękny 14.10.05, 08:05 fajni ludzie sa w Bialymstoku,to chyba jakies Kresowe korzenie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś