Dodaj do ulubionych

list do fedorowicza

IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 31.08.05, 09:14
Wojciech Koronkiewicz
Zieloni 2004
Email: koropl@yahoo.com

Do

Andrzeja Fedorowicza
posła LPR
ul. Grochowa 2a
15-423 Białystok

Protest

Stanowczo protestuję przeciwko działaniom Komitetu Wyborczego Ligi Polskich
Rodzin w województwie podlaskim, polegającym na zawieszaniu plakatów
wyborczych na drzewach.
Udokumentowałem szereg takich przypadków zarówno w samym Białymstoku, jak i
na terenie województwa.
Plakaty Macieja Giertycha sprzed szpitala położniczego przy ulicy Warszawskiej
Plakaty na drzewach przed Urzędem Skarbowym na ulicy Świętojańskiej
Plakaty w miejscowości Sokoły
Plakaty w miejscowości Stara Ruś gm. Sokoły
Początkowo myślałem, że jest to tylko dzieło przypadku. Ale w świetle pana
wypowiedzi zamieszczonej w „Kurierze Porannym” z dnia 29.08.2005 cytuję „Nie
rozpaczajmy tak mocno nad korą. Przecież już dawno specjaliści ustalili, że
wbijanie zszywek w korę drzewa nie uszkadza go” mam obawy przypuszczać, iż
Komitet Wyborczy LPR na Podlasiu, świadomie dopuszcza używanie drzew jako
słupów ogłoszeniowych.
Tego rodzaju postępowanie uważam za karygodne i domagam się w trybie
natychmiastowym usunięcia wszelkich plakatów wyborczych Ligi Polskich Rodzin
umieszczonych na drzewach.

Jeżeli wyżej wymienione plakaty nie zostaną usunięte w ciągu dwóch dni
zamierzam poinformować jednostki administracji lokalnej, Wojewódzkiego
Konserwatora Przyrody, oraz wszelkie stowarzyszenia i organizacje
ekologiczne. Ponadto policję, straż miejską oraz Wojewódzki Zarząd Dróg.
Ponieważ bardzo często plakaty Ligi Polskich Rodzin zawieszono w pasie
drogowym, gdzie stanowią one zagrożenie dla podróżujących.
Jeżeli podobne przypadki będą się powtarzały, podejmiemy dalsze kroki, aby
ukrócić tego rodzaju haniebne praktyki.

Nie załączam wyrazów szacunku, gdyż nie mam takowego wobec osób niszczących
drzewa

Powyższy list zostanie przekazany do wiadomości mediom

Obserwuj wątek
    • Gość: T-800 Re: list do fedorowicza IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.08.05, 09:16
      SLD też wiesza plakaty na drzewach. Inne partie pewnie też.
      • Gość: yoda Re: list do fedorowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 09:20
        al atak na LPR jest trendy,
        koro się błaźni bo to błazen i to kiepski
        • anka1 Re: list do fedorowicza 31.08.05, 09:23
          Koro - SDPL nie znosze, ale moj glos masz.
          z szacunkiem
          A1.
          • Gość: koro Re: list do fedorowicza IP: 195.177.197.* 31.08.05, 10:46
            dzięki aniu.
            proszę o zdjęcia wszystkich plakatów wyborczych znajdujących się na drzewach.
            niezależnie od przynależności partyjnej kandydata. właśnie montuję ekipę
            ścigającą podobne praktyki. adres w pierwszym wątku.
            • alex.4 Re: list do fedorowicza 31.08.05, 11:32
              Koro ma rację.
              • kamilar Re: list do fedorowicza 31.08.05, 11:50
                Tak koro ma rację i nie chodzi tu tulko o "zdrowie" drzewa ale i oestetykę.
                Plakaty powinny być wiezane tylko w miejscach do tego przeznaczonych. Mam
                nadzieję, że spełnisz groźbę i udasz sie do odpowiednich instancji. Życie pokaże
                • alex.4 Re: list do fedorowicza 31.08.05, 12:11
                  dla mnie wazniejsze jest niszczenie drzew...
                  Oczywiście sa miejsca gdzie drzew nie powinno byc, ale drzewa są jednak w
                  mieście potrzebne... I nie można ich bezmyslnie niszczyć (chyba że jest to
                  uzasadnione, jak wycięcie drzew na rynku)
                  • anka1 Re: list do fedorowicza 31.08.05, 12:20
                    czym to jest uzasadnione Alex ?
                    • alex.4 Re: list do fedorowicza 31.08.05, 12:22
                      rynek to jest rynek, to centrum miasta, którego dziś Białystok nie ma...
                      • anka1 Re: list do fedorowicza 31.08.05, 12:37
                        nawet w Krakowie na rynku jest kilka drzewek i nikomu to nie przeszkadza. a w
                        Bialymstoku i owszem.
                        przyjemnie Ci jak stoisz na betonowej pustyni pod archiwum ?
                        po wycieciu skwerka to samo bedzie pod ratuszem.
                        naprawde nie rozumiem co komu te drzewa zawinily. rozmawialam z Ludzmi
                        mieszkajacymi w centrum - wielu nie chce zeby one stamtad znikly tylko po to
                        zeby jakies temidy tam postawic.
                        • alex.4 Re: list do fedorowicza 31.08.05, 12:43
                          Białystok potrzebuje mieć centrum. Na zdjęciach przedwojennych widać jak
                          wyglądał rynek przed wojną. Znacznie lepiej niz teraz.
                          Wydaje się mi, że ekolodzy powinni się skupić na ochronie Lip na Lipowej bo
                          niedługo bedzie ona Lipową tylko z nazwy

pozdrawiam
                          • anka1 Re: list do fedorowicza 31.08.05, 12:45
                            do czego centrum jest potrzebne ? zeby wiecej ogrodkow piwnych bylo ?
                            • alex.4 Re: list do fedorowicza 31.08.05, 12:55
                              Aniu to demagogia. Mozna by na nia odpowiedzieć to moze jesli centrum nie jest
                              potrzebne to wszystko obsiać trawą albo zbożem... ale to byłaby demagogia w
                              takim samym stylu. To ze centrum jest potrzebne to chyba wszyscy wiedzą...

pozdrawiam
                              • limonkoffi Re: list do fedorowicza 31.08.05, 16:46
                                Alex.4, posłuchałbyś może reakcji przyjezdnych właśnie z tych dużych miast,
                                które mają centrum. Wszyscy zazdroszczą nam zieleni, cienia, czy wreszcie
                                POWIETRZA (którego przy fontannie latem nie uświadczysz).
                                Nie rozumiem takiej postawy. Cywilizowanie na siłę, jak nieszczęsne Taplary.
                                Skwerek to zresztą odrębny temat, powróćmy do właściwego.
                                • alex.4 Re: list do fedorowicza 01.09.05, 11:29
                                  To prawda Białystok jest maistem zielonym. Ale nikt nie chce wycinać drzew na
                                  plantach, tylko na rynku miasta.
                          • Gość: Z.P. Re: list do fedorowicza IP: *.elpos.net 31.08.05, 23:31
                            Alex, kłamiesz. Drzewa na rynku były przed wojną. Poza tym to co było przed
                            wojną nie jest żadnym imperatywem postepowania dzisiaj.
                            • alex.4 Re: list do fedorowicza 01.09.05, 11:30
                              zobacz na zdjęcia i jeśli twierdzisz że był taki zadupiasty skwerek, to musisz
                              iść do okulisty:)
                              A w ogóle witam ZP cię w obozie postępu:)
                              • Gość: Z.P. Re: list do fedorowicza IP: *.elpos.net 01.09.05, 21:44
                                Mam alex4 w domu "Białystok w starej pocztówce" Tomasza Wiśniowskiego. Wiele
                                zdjęć z Rynku. W miejscu obecnego skwerku było mniej drzew, niemniej były,
                                natomiast dużo więcej drzew rosło po drugiej stronie ratusza i wzdłuż jezdni.
    • limonkoffi Re: list do fedorowicza 31.08.05, 16:41
      Plakaty jak jeden mąż wiszą też wzdłuż ogrodzenia przy 'makro' na al. Jana
      Pawła II.
      Rażą oczy jak kamizelka SOKisty.
      Moje poparcie koro ma, jak zwykle zresztą ;-)
      Pozdrowienia.
    • Gość: Jasne Re: list do fedorowicza IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 31.08.05, 19:22
      Koro, chcesz chronić biedne drzewka, a problem zabójstwa nienarodzonych dzieci
      bagatelizujesz (wg Ciebie ten problem wręcz nie istnieje :-) ).

O ironio !
      • fiat_lux Re: list do fedorowicza 31.08.05, 19:29
        a co z dziecmi niepoczetymi? czy zmazy nocne nalezy przechowywac w sloiczkach
        dopoki nie znajde zony?
        • Gość: Jasne Re: list do fedorowicza IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 31.08.05, 19:39
          Nie wiem czy miałeś w szkole biologię, ale dzieci nie rodzą się z samych
          plemników :-)
          • Gość: koro Re: list do fedorowicza IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 31.08.05, 22:01
            niczego nie bagatelizuję. ani dzieci, ani drzew. kiedyś na lekcji biologii pani
            nauczycielka kazała nam zapisać w zeszytach "nieczułego na niedolę zwierząt i
            ludzka niedola nie wzruszy". minęło tyle lat, a nadal mogę się pod tym podpisać.
            skoro zaś wspomniałeś dzieci, to przed chwilą widziałem w tv program gdzie
            dziewczynka mówi "lubię chodzić do szkoły, lubie się uczyć, a po za tym mogę tu
            zjeść obiad". okazuje się że 30% polskich dzieci jest niedożywiona. wiesz co to
            był za program? reklama firmy danone. czy to nie ciekawe, że dokarmianiem
            dzieci w Polsce zajmuje się firma danone?
            co ciekawe, w tym samym czasie kandydaci rozprawiają o swojej solidarnościowej
            przeszłości, o wypełnionych pitach, o tym że najważniejszy jest człowiek.
            niestety nie pamiętam, aby którykowliek z nich powiedział, jak sprawić, aby
            dzieci przestały być głodne. a można to zrobić jedynie wówczas, gdy ich rodzice
            będą mieli pracę. rozwiązać problem bezrobocia i głodowych stawek.
            pewnie masz rację, ja się zajmuję drzewami, rzeką, śmieciami w trawie, a wokół
            jest tyle zła i problemów.
            ale przynajmniej nie ściemniam.
            i urwę jaja każdemu, kto ruszy drzewa. niezależnie od tego jak wysoko stoi.
            • fiat_lux Re: list do fedorowicza 31.08.05, 22:05
              koro ale bedzisz dawal czadu w sejmie ;)
              • koczisss Re: list do fedorowicza 31.08.05, 22:19
                Najpierw trzeba się do niego dostać, a szanse są marniutkie:)))
                • fiat_lux Re: list do fedorowicza 31.08.05, 22:34
                  koczisss napisał:

> Najpierw trzeba się do niego dostać, a szanse są marniutkie:)))
                  >

szkoda ze nie ma kilku deklaracji podatkowych
                  przynajmniej zaistnialby w mediach;)
                  • koczisss Re: list do fedorowicza 31.08.05, 22:36
                    No tak:)))
                    Z jakiej listy kandyduje???
                    Z PD, czy SDPL???
                    Bo zapomniałem:)))
                    • fiat_lux Re: list do fedorowicza 31.08.05, 22:45
                      sdpl

w ogole kraza o nim dziwne pogloski. niby na miescie widzi sie go z rodzina a
                      tym czasem w srodowisku slyszy sie glosy ze jest homosapiens. koro czy moglbys
                      potwierdzic lub zaprzeczyc tym pogloskom? ;)
                      • Gość: Z.P. Re: list do fedorowicza IP: *.elpos.net 31.08.05, 23:42
                        fiat-lux napisał:
                        sdpl
                        • alex.4 Re: list do fedorowicza 01.09.05, 11:32
                          o ile wiem to Zieloni 2004 są w koalicji z SDPL...
            • fiat_lux Re: list do fedorowicza 31.08.05, 22:05
              Gość portalu: koro napisał(a):

> i urwę jaja każdemu, kto ruszy drzewa. niezależnie od tego jak wysoko stoi.

z mezczyznami moze ci sie udac, ale jesli chodzi o inne opcje plciowe...
            • Gość: Jasne Re: list do fedorowicza IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 31.08.05, 22:44
              > niczego nie bagatelizuję. ani dzieci, ani drzew.

Trudno to wywnioskować z tego stwierdzenia: "o ile się nie mylę, to w Polsce
              działa ustawa antyaborcyjna i zabiegi usuwania
              ciąży nie są wykonywane..".

Dalszej części nie rozumiem bo nie o tym pisałem. Nie mam nic przeciwko żebyś
              chronił drzewka (oczywiście w granicach rozsądku).
              Aha, ekologią tych dzieci też nie nakarmisz, ale jak wspomniałeś nie jesteś od
              tego.
              Tak jak gdzieś pisałem - lewica żyje z bezrobocia. Gdyby nie było bezrobocia -
              lewica nie byłaby ludziom potrzebna. Ale to temat na inną dyskusję.
              • alex.4 Re: list do fedorowicza 01.09.05, 11:33
                jasne widzisz co się dzieje w Nowym Orleanie???? Przecież to skutek zmian
                klimatycznych... człowiek dochodzi do granicy, gdy ekologia JEST WŻNA DLA
                GOSPODARKI
                • Gość: Jasne Re: list do fedorowicza IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 01.09.05, 11:45
                  Zgadzam się, ekologii nie można bagatelizować. Ale wszystko w granicach
                  rozsądku.
            • Gość: Z.P. Re: Kto rozpoczął plakatowanie drzew? IP: *.elpos.net 31.08.05, 23:37
              Koro napisał:
              i urwę jaja każdemu, kto ruszy drzewa. niezależnie od tego jak wysoko stoi.
              • kamilar Re: Kto rozpoczął plakatowanie drzew? 01.09.05, 11:48
                Ale koro oklejał je taśmą na około, nie używając przy tym zszywacza;)
    • Gość: Acro Re: list do fedorowicza IP: *.itpp.pl 01.09.05, 11:58
      > Początkowo myślałem, że jest to tylko dzieło przypadku. Ale w świetle pana
      > wypowiedzi zamieszczonej w „Kurierze Porannym” z dnia 29.08.2005 cy
      > tuję „Nie
      > rozpaczajmy tak mocno nad KORĄ.

A, Koro - tu Cię boli!!! ;)
      • Gość: koro Re: list do fedorowicza IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 02.09.05, 08:55
        panowie i panie! jakiekolwiek oblepianie drzewa plakatami jest występkiem! nie
        ma znaczenia czy robi się to zszywkami czy taśmą klejącą. drzewo to nie słup
        ogłoszeniowy!
        oklejałem pnie drzew. to prawda. oklejałem pnie drzew przeznaczonych do
        wycięcia. oklejałem, gdyż moje artykuły w prasie nie doczekały się żadnej
        odpowiedzi z magistratu. oklejałem, gdyż setki podpisów mieszkańców tego miasta
        protestujących przeciwko wycince, setki owych podpisów złożone na biurku pana
        prezydenta, również nie wywołało żadnej reakcji.
        oklejałem, więc drzewa, aby je ratować.

• Gość: Acro Re: list do fedorowicza IP: *.itpp.pl 02.09.05, 10:54
          Luzik, Wojtek, nie chwyciłeś mojego - fakt że nienajlepszego - żartu. Przeczytaj
          jeszcze raz cytowany przeze mnie fragment a zwłaszcza zwróć uwagę na ostatnie
          słowo (fonetycznie)... Wychodzi, że mamy nie przejmować się Koro!
    • Gość: Kris Re: list do fedorowicza IP: *.pl 02.09.05, 09:11
      Popieram!
      Federowicz to pajac, a jego skini to banda
      debilowatych,fanatycznych "inteligentów" i z tego powodu nie stać ich na
      wymyślenie innej kampani,która nie przeszkadzała by otoczeniu.
      • Gość: Z.P. Re: list do fedorowicza IP: *.elpos.net 02.09.05, 23:28
        Nawciskałeś bluzgów, zakończyłeś ortografem i pewnie dumny jesteś z siebie?
        • Gość: koro Re: list do fedorowicza IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 05.09.05, 16:09
          zaproponowałem zielonym w całej Polsce, aby ścigali "nadrzewnych" kandydatów.
          dziś dostałem mejla z radomia:
          Kochani:)
          Efekt naszej akcji jest taki, że komendant Straży Miejskiej dzisiaj na
          antenie naszego lokalnego radia rekord zakomunikował, że w ci±gu 7 dni komitet
          wyborczy samoobrony zapłaci grzywnę w wysokoći od 500 zł, a jeżeli nie
          zapłaci to skierują sprawę do s±du. Konkretnie dot. to kandydata samoobrony
          Dariusza Jesiotra. Plakaty tego kandydata z drzew zerwała Straż Miejska. Mozemy
          sobie pogratulować! Pozdrawiam:)
          Elżbieta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka