Gość: wacek IP: 195.177.196.* 05.11.05, 20:01 Francuzi to teraz se moga zalowac ze tak im sie imigranci podobali. miejmy nadzieje ze kaczor nas uchroni przed czyms takim jak we francji: wiadomosci.onet.pl/1190302,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jasne Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 05.11.05, 21:14 Dziwi mnie, że Francuzi nie użyli jeszcze ostrej amunicji do rozpędzenia tej hołoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidi Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 06.11.05, 03:32 Nie prorokuje dlugowiecznosci temu watkowi . To taki niepoprawny politycznie . A Ps. Zycze Francji bolesnych rozruchow . Odpowiedz Link Zgłoś
marudzisko Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 06.11.05, 09:35 Zprzeczali chrześcjańskiemu pochodzeniu Francji,[francuzi] no to niech teraz mają co chcieli.Też uważam że bolesne doświadczenia przydadzą im się. Niestety,po nich kolej na nas.Cała Europa zislamizuje się.Nie pozostanie to bez wpływu na Polskę. Panie i Panowie! Szukajcie gustownych czador i hodujcie brody! Pozdrawiam El Białystok! [w przyszłości] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.11.05, 10:06 Polacy są jeszcze dosyć nietolerancyjnym narodem (jeszcze się nie zeuropeizowaliśmy). Na całe szczęście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 11:30 Tak to jest ze "słynną" polską tolerancją? Litewska (WKL) tolerancja nie jest taka słynna, ale ma długie tradycje, kontynuowane dzisiaj w Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.11.05, 11:41 Ja Słowian nie uważam za obcych. Rzeczpospolita Obojga Narodów to piękna tradycja. Potęga tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 13:24 W WKL nikt nie był obcy i nikt nie jest obcy w dzisiejszej Białorusi. Dzisiejsza IV Rzeczpospolita Jednego Narodu (patrz spis i przyczyny takiego jego wyniku) nie ma nic wspólnego z tradycją tolerancyjnego WKL, bo to WKL było tolerancyjne, a nie polsko-katolicka Korona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.11.05, 14:33 Na szczęście historia inaczej to widziała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 16:01 Polska historia wszystko inaczej widzi, bo ma zasłonięte oczy swoimi narodowymi, patriotycznymi i katolickimi pryzmatami i okularami. "W tym momencie załamuje się obraz nieomal mitycznej już polskiej tolerancji.... – Jak twierdzi prof. Mironowicz pojęcie tzw. polskiej tolerancji zostało wypromowane stosunkowo niedawno przez historyka prof. Tazbira jako pewna idea raczej niż rzeczywistość, wspomagająca zresztą względny liberalizm epoki Gierka, bo np. tzw. „polscy” białoruskojęzyczni tutaj Tatarzy osiedlali się tylko w granicach Wielkiego Księstwa Litewskiego, czyli najdalej w Suchowoli, spod której pochodzi ks. Jerzy Popiełuszko, który też dzieckiem mówił tylko po prostemu, to znaczy po białorusku, jak poinformował kiedyś „Tygodnik Powszechny”. Tam też , „na Litwie”, była wolność religijna, która jeśli była ograniczana, to akurat przez Polaków właśnie (np. zakaz budowy nowych cerkwi w Wilnie czy późniejsza czasowa delegalizacja prawosławia). Tym niemniej, skoro takie pojęcie zostało wypromowane, pora i na wypromowanie rzeczywistej tolerancji, znowu w dawnym Wielkim Księstwie Litewskim." kamunikat.fontel.net/www/czasopisy/czasopis/2005-10/07.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.11.05, 17:20 Prof. Mironowicz to nie historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 17:28 Przyszły mgr Jasne to będzie dopiero historia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.11.05, 18:38 Ale mi dowaliłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 10.11.05, 17:52 tym razem Mironowicz ma rację. Nawet tazbir dziś wyraźnie wskazuje, że owa tolerancja to krótki okres w naszej historii i dotyczyło ono przede wszystkim szlachty. U nas bardzo często np. palono czarownice... Odpowiedz Link Zgłoś
marudzisko Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 06.11.05, 11:45 Gość portalu: Tkac napisał(a): > Tak to jest ze "słynną" polską tolerancją? Litewska (WKL) tolerancja nie jest > taka słynna, ale ma długie tradycje, kontynuowane dzisiaj w Białorusi. Islam nie będzie zawracał sobie tym głowy. - Pozdrawiam El Mińsk [w przyszłości] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 13:43 Dla fanatycznych extremistów religijnych i narodowościowych, nawołujących do buntów, nie ma i nie będzie miejsca w tolerancyjnej Białorusi. Prezydent Łukaszenko jest tego gwarantem. Odpowiedz Link Zgłoś
marudzisko Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 06.11.05, 14:21 Gość portalu: Tkac napisał(a): > Dla fanatycznych extremistów religijnych i narodowościowych, nawołujących do > buntów, nie ma i nie będzie miejsca w tolerancyjnej Białorusi. Prezydent > Łukaszenko jest tego gwarantem. - w tolerancyjnej Białorusi... - nie ma i nie będzie miejsca... ....Czy to nie są sprzeczności? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 06.11.05, 14:29 Jemu już z tej nienawiści do Polski i uwielbienia Białorusi we łbie sie pomieszało, więc nie zwracaj na niego uwagi, niech sobie sam ze sobą pisze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 16:13 Ty Koczisss lepiej licz się ze słowami i nie myśl, że nic Ci nie grozi w przyszłości, bo teraz żyjesz w wolnej, demokratycznej Polsce w sojuszu z NATO i UE. Historia niejednokrotnie pokazała, że takie nadzieje Polaków niewiele są warte. Jako aktywny uczestnik białostockiego forum, nieprzejednany krytyk wszystkiego, co białoruskie, czy to państwowe czy narodowe - z pewnością pozostajesz pod baczną uwagą prezydenta Łukaszenki i jego służb. Bardzo łatwo będą mogli Cię zidentyfikowac i odnaleźć, gdy zajdzie taka potrzeba. img411.imageshack.us/my.php?image=niepryjaciel9ui.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 06.11.05, 16:19 Pomyliłeś się trochę, nie jestem nieperzejednanym krytykiem wszystkiego co białoruskie, tylko krytykuje Twoje chore pomysły i Tobie podobnych!!! Twoje nawoływanie do rozgrabienia Polski, Twoje uwielbienie Łuki itp.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 16:27 koczisss napisał: > Pomyliłeś się trochę, nie jestem nieperzejednanym krytykiem wszystkiego co białoruskie No, już jakiś pojednaczy ton daje się zauważyć. Może niedługo nie będziesz zaprzeczał istnienia kilkusettysięczej białoruskij ludności na Podlasiu. Odpowiedz Link Zgłoś
marudzisko Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 06.11.05, 14:35 W tej chwili nie jest ważne czy Białoruś jest czy nie jest tolerancyjna.Ważne jest to,że wkrótce prawdopodobnie wszyscy chrześcijanie staną w obliczu tego samego wroga.Wszelkie spory między nami,będą działały na korzyść świata muzułmańskiego.A on nam już realnie zagraża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 15:53 marudzisko napisał: > - w tolerancyjnej Białorusi... > - nie ma i nie będzie miejsca... > ....Czy to nie są sprzeczności? Dla Ciebie tolerancja nie ma granic? Tolerancja na całego - dla zboczeńców, złodziejów, wywrotowców, terrorystów, tak? To patologia, nie tolerancja. Odpowiedz Link Zgłoś
marudzisko Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 06.11.05, 17:35 Gość portalu: Tkac napisał(a): > Dla Ciebie tolerancja nie ma granic? Tolerancja na całego - dla zboczeńców, > złodziejów, wywrotowców, terrorystów, tak? To patologia, nie tolerancja. Czy masz jakiś pogląd na ekstremistów [jak to określasz] muzułmańskich? Czy Twoim zdaniem Białoruś jest bezpieczna od ich zapędów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 17:43 Każdy rodzaj extremizmu jest naganny i powinien być przez władze państwowe bezwzględnie zwalczany. Białoruś jest pod zarządem obecnych władz bezpieczna od wszelkiego rodzaju extremizmu, czy to narodowego (ZPB), politycznego, religijnego, czy jakiegoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vor v Zakonie Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 06.11.05, 18:01 Tkaczu, to moze bys tak zasugerowal aby Lukaszka wpuscil do swojej krainy rajskich ogrodow troche tej muzulmanskiej braci z Paryza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 18:22 Przeceniasz moje możliwości. Białoruś ma dość swoich muzułmanów: Tatarów z dawnego WKL, przybyszów z czasów ZSRR i obecnych emigrantów i uchodźców z wieku krajów świata. "Białoruś to gościnny, wolny, tolerancyjny kraj, który w zgodzie i wzajemnym zrozumieniu zamieszkują przedstawiciele różnych narodowości i wyznań. Chrześcijanie różnych obrządków, muzułmanie i żydzi zjednoczone są jedną białoruską rodziną. Połączenie różnych tradycji i kultur tworzy bogaty potencjał intelektualny. Ten kraj wydał tak słynne nazwiska jak Janka Kupała, Jakub Kołas, Maksim Bahdanowicz, Adam Mickiewicz, Michał Ogiński, Dzmitryj Szastakowicz, Marc Chagall, Ivan Chrucki, Kazimir Malewicz, Paweł Suchy, Chaim Wejcman." www.belembassy.org/poland/pol/index.php?p=belarus&f=history Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 06.11.05, 18:43 Kopernik też Białorusinem??? Twoja głupota jest powalająca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 18:50 Czy ja coś takiego mówiłem? Ambasada napisała, że pochodzili z białorusliej ziemi i to jest prawda. A przeważnie byli oni Rosjanami, bo za ich życia administrowało tam Cesarstwo Rosyjskie. Ja jestem Polakiem - mam polskie obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 06.11.05, 19:06 Chodzi mi Mickiewicza, jakbyś nie wiedział, to był Polakiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 19:14 Dla Ciebie chyba wszyscy mieszkający "od morza do morza" byli i są Polakami. Czyżbyś nie znał tych słów: "Litwo! (WKL) Ojczyzno moja!" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.11.05, 19:28 > Czyżbyś nie znał tych słów: "Litwo! (WKL) Ojczyzno moja!" ? Dla Mickiewicza Litwa (WLK) i Polska (Korona) to było jedno i to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 19:50 W terminilogii polskiej urawniłowki wszystko jest tym samym: Litwa, Żmudź, Inflanty, Ukraina, Kresy, Korona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.11.05, 19:52 > W terminilogii polskiej urawniłowki wszystko jest tym samym: Litwa, Żmudź, > Inflanty, Ukraina, Kresy, Korona. Głupiś. W czasach Mickiewicza Litwa do Korony miała się tak jak teraz Podlasie do Wielkopolski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 20:03 > Głupiś. Nierówny poziom. Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.11.05, 20:11 > > Głupiś. > > Nierówny poziom. Żegnam. I do tego jaki wrażliwy... Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 06.11.05, 19:32 Ale Ty jesteś palant!!! No i co z tego, ze tak napisał??? A w jakim języku to napisał??? A w swej Twórczości nawoływał do czego??? Do walki o Polskę, czy Litwę, a może Białoruś??? Powiedz mi tak szczerze, jesteś taki IDIOTA, czy specjalnie tylko udajesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 20:12 > Powiedz mi tak szczerze, jesteś taki IDIOTA, czy specjalnie tylko udajesz??? Sam sobie odpowiedz na tak postawione przez siebie pytanie, jeśli to możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 06.11.05, 20:17 Ze smutkiem muszę stwierdzić żeś IDIOTA I TO DO KWADRATU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 20:23 Nie nowina to dla mnie z Twoich ust. Może kiedyś zmienisz zdanie. Narazie! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 10.11.05, 17:53 koczisss napisał: > Kopernik też Białorusinem??? > > Twoja głupota jest powalająca!!! Kopernik pochodził z rodziny z Śląska, sam był zaś mieszkańcem Prus. na studiach Kopernik gdy podał swoją narodowość napisał: niemiec > Odpowiedz Link Zgłoś
marudzisko Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 06.11.05, 18:06 Gość portalu: Tkac napisał(a): > Każdy rodzaj extremizmu jest naganny i powinien być przez władze państwowe > bezwzględnie zwalczany. > Białoruś jest pod zarządem obecnych władz bezpieczna od wszelkiego rodzaju > extremizmu, czy to narodowego (ZPB), politycznego, religijnego, czy jakiegoś > innego. W świetle tego co napisałeś jesteś extremistą.Stosując Twoją miarę do tych spraw,winieneś być urzędowo zwalczany przez odpowiednie służby państwa polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 18:13 Ja nie podejmuję żadnych działań, tylko niwinnie dyskutuję na forum. W Polsce jest wolność słowa, tak samo jak w Białorusi. Tylko działacze opozycyjni, łamiący prawo, nawołujacy do buntu i demonstracji, mają tam kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 06.11.05, 18:46 Wiesz, za takie coś, co tu wypisujesz, gdybyś był obywatelem Bialorusi tam mieszkającym i nawoływał do tego, żeby Polska przyłaczyła Białoruś do siebie, w ciurmu by Cię wsadzili po kilku godzinach!!! I to jest wolność słowa??? Bo co ty tu robisz, jak nie nawoływujesz do rozbicia Polski??? Gdybyś nawoływał tak tam, ojj, ciężko to widzę, byłbyś kolejnym z zaginionych bez wieści!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 19:03 "Inne publikacje: Felietony: - "Od wzwodu do rozwodu" - Urban o konieczności nowego rozbioru Polski." www.nie.com.pl/main.php?dzial=nast Urbanowi wolno, a mnie nie wolno? A ja wcale nie nawołuję Łukaszenki ani nikogo innego do rozbioru Polski. Mówię tylko, że tak byłoby dla mnie i dla Polaków lepiej, a i wielu Polaków ma już dość życia w tym "chorym" kraju, jak sami mówią. Oto przykład: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10955&w=30316130 Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 06.11.05, 19:10 To jesteś w takim razie nie lojalnym obywatelem, który uważa, że lepiej zniszczyć swój kraj i przyłączyć jego ziemie do innego!!! To czym to jest??? Dlazcego nie ustosunkowałeś się do problemu wolności słowa??? Bo wiesz dokładnie, że tam wypisując takie brednie na temat kraju zamieszkania, oglądałbyś świat w najlepszym przypadku zza krat, w trochę korszym z obozu pracy, a bardzo prawdopodobnym już byś nie oglądał, bo popełniłbyś samobójstwo, z ostatnimi słowami "Bracia Białorusini NIE STRZELAJCIE!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 19:24 Ja jestem lojalnym, obywatelem, bo nie podejmuję żadnych działań zmierzających do rozbioru Polski. Uważam tylko, że korzystniej dla nas byłoby, gdybyśmy byli obywatelami innego państwa. A to nie jest zniszczenie ani majątku ani mieszkańców, tylko zmiana nieudolnej, skorumpowanej polskiej administracji na inną. Na Białoruskich forach różne rzeczy wypisują, ale za to nikt nie idzie do więzienia. Podobnie jest w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.11.05, 19:26 > Uważam tylko, że korzystniej dla nas byłoby, gdybyśmy byli > obywatelami innego państwa. Ale kto Cię tu trzyma ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 19:55 Ja nie będę oddawał życia za Polskę i chętnie przyjmę inne, obce, lepsze rządy. Więc nie muszę stąd wyjeżdżać, by ich oczekiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.11.05, 20:00 Czy żeby rządy były inne muszą być obce ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 20:06 Za "mądryś", żebym z Tobą dyskutował. Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.11.05, 20:13 > Za "mądryś", żebym z Tobą dyskutował. Żegnam. Słabiutka zagrywka, słabiutka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 20:18 Jak mam Ci powiedzieć, że nie mam ochoty dalej z Tobą rozmawiać? Nie zniżę się do Twego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 06.11.05, 20:22 No do Twojego to się nie da zniżyć, bo dno już osiągnąłeś dawno temu, no chyba, że można spróbować, ale wtedy już mułu się zaciągnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.11.05, 20:22 > Jak mam Ci powiedzieć, że nie mam ochoty dalej z Tobą rozmawiać? Nie zniżę się > do Twego poziomu. :-) Dziwną stosujesz taktykę. Dyskutować z kimś kto nazwał Cię idiotą jednak masz ochotę. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 06.11.05, 20:24 No bo idiota:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 20:36 idiota m odm. jak ż IV, CMs. ~ocie; lm M. ci ~oci a. te ~ty, DB. ~tów 1. med. «człowiek upośledzony umysłowo, chory na głęboki niedorozwój umysłu» 2. pot. «głupiec, bałwan, dureń» sjp.pwn.pl/haslo.php?id=19547 Gminny jesteś i wulgarny. Polski cham. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 06.11.05, 20:20 Bo jesteś taki jak Twoi przodkowie, jak Bolszewicy wchodzili do Bialegostoku, to witali ich z kwiatami, a najlepszych przyjaciół Polaków od razu kapowali do NKWD. Wcześniej żyli razem w zgodzie, a później po zmianie władzy pokazali na co ich stać!!! Nie zmyślam tego, a wiem z opowieści dziadka, jak to było, bo między innymi to jego osoby dotyczyło!!! A jak weszli Niemcy w późniejszym okresie, to znów witali ich armię jak swoich!!! Widać macie już w genach wiernopoddaństwo sielniejszym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 20:53 Białorusini są znani jako "zdradniki", to prawda. Ale tak nakazuje mądrość życiowa, by trzymać z silniejszym, a nie ze słabszym. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 06.11.05, 19:33 Tak, tak, a dziennikarze, to nie giną bez wieści, tylko wylegują się najpewniej gdzieś na Karaibach. Prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 19:59 Dziennikarze to co innego. W Polsce też idą do sądu i dostają wyroki. Np. Urban. Ja bym tak się nie narażał, jak tamci w Białorusi, nie warto, lepiej spokojnie żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 06.11.05, 20:23 To jednak nie ma wolności słowa!!! A Urban nie jest dziennikarzem, tylko czerwoną kanalią, która tylko wypisuje setki bzdur, które mijają się z prawdą, tak jak zresztą Ty w większości swych wypowiedzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marudzisko Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 06.11.05, 19:02 Gość portalu: Tkac napisał(a): > Ja nie podejmuję żadnych działań, tylko niwinnie dyskutuję na forum. W Polsce > jest wolność słowa, tak samo jak w Białorusi. Tylko działacze opozycyjni, > łamiący prawo, nawołujacy do buntu i demonstracji, mają tam kłopoty. To pozostawiam bez komentarza... Czy obecny przypadek francuzkich rozruchów,zagraża Polsce i Białorusi? Czy te dwa państwa powinny współdziałać w obliczu tego zagrożenia? Co o tym sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 19:09 Ja nie widzę żadnego zagrożenia ze strony muzułmańskich extremistów ani w Polsce, ani w Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
marudzisko Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 06.11.05, 19:27 Gość portalu: Tkac napisał(a): > Ja nie widzę żadnego zagrożenia ze strony muzułmańskich extremistów ani w > Polsce, ani w Białorusi. Ja widzę to inaczej.Polskę i Białoruś otacza morze islamu.Islamu który zaczyna swą krucjatę w Europie.Słowianie nie są sobie obcy etnicznie.Nie powinni zatem się zwalczać,a wręcz przeciwnie wspierać.W krótkim czasie znajdziemy się w miejscu,z którego dzisiaj musi wybrnąć Francja.I nie ma tu znaczenia fakt,że nie mamy tak licznej mniejszości muzułmańskiej.Lepiej być przygotowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 10.11.05, 17:50 Gość portalu: tidi napisał(a): > Zycze Francji bolesnych rozruchow . alex: tego nie trzeba komentować. To się nazywa prawdziwy chrześcijanin:):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.www.zieloni.w.pl W POLSCE TEŻ 20% BEZROBOCIA-KIEDY ZAMIESZKI? 06.11.05, 16:20 20% BEZROBOCIA I ZAMIESZKI W POLSCE JESZCZE SPOKOJNIE,CHOCIAŻ TAKŻE JEST 20% BEZROBOCIA Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: W POLSCE TEŻ 20% BEZROBOCIA-KIEDY ZAMIESZKI? 06.11.05, 16:23 Coś Ci się pomyliło, bo takie bezrobocie było jakiś czas temu, teraz niewiele więcej od 17%!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: W POLSCE TEŻ 20% BEZROBOCIA-KIEDY ZAMIESZKI? 06.11.05, 18:13 Zamieszki już były 25-16 lat temu, ludzie się zmęczyli a we Francjo od dawna nie było zadymy to jest teraz:) Odpowiedz Link Zgłoś
marudzisko Re: W POLSCE TEŻ 20% BEZROBOCIA-KIEDY ZAMIESZKI? 06.11.05, 19:37 kamilar napisał: > Zamieszki już były 25-16 lat temu, ludzie się zmęczyli a we Francjo od dawna ni > e > było zadymy to jest teraz:) Czy to co dzieje się teraz nadaje sie do miana zamieszek? A może to już coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: W POLSCE TEŻ 20% BEZROBOCIA-KIEDY ZAMIESZKI? 06.11.05, 20:41 Wacek głupku a przed czym ma nas chronić Kaczor?? Kto u nas niby takie zamieszki zrobi, ilu masz u nas emigrantów? Byłeś w Paryżu? Widziałeś ilu tam jest kolorowych a ilu u nas? Jak ja nie znoszę głupków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DR POTASIK CHCIELI KOLONII TO MAJĄ I ICH MIESZKAŃCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 23:20 Oto skutki kolonialnych zapędów żabojadów. Skoro chce się "mieć" to niestety trzeba i dać. Odpowiedz Link Zgłoś
marudzisko Re: W POLSCE TEŻ 20% BEZROBOCIA-KIEDY ZAMIESZKI? 07.11.05, 15:13 shiva772 napisała: Kto u nas niby takie zamieszki zrobi, ilu masz u nas emigrantów? Wczoraj był Paryż.Dzisiaj już Bruxela.Podobno nawet Berlin.Ci którzy dzisiaj są mniejszością [biorąc pod uwagę tempo przyrostu naturalnego] jutro będą większością.Przejmą władzę bez problemu.Zrobią z Francji i pozostałych państw europejskich państwa wyznaniowe,islamskie.Czy wówczas Polska może czuć się bezpieczna?Czy palone samochody,domy i kościoły dobrze nam wróżą? Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawsky Re: W POLSCE TEŻ 20% BEZROBOCIA-KIEDY ZAMIESZKI? 07.11.05, 15:41 Nawet najmniejsze dziecko we Francji wie, ze Islam to religia milosci, tolerancji i pokoju. Tak mowia we francuskiej telewizji. A przeciez trzeba zgadzac sie z Francja oredowniczka silnej Europy co sie przeciwstawia imperialnym zapedom USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Do shiva772 IP: 195.177.196.* 07.11.05, 17:02 shiva772 napisał: >Byłeś w Paryżu? Widziałeś ilu tam jest kolorowych a ilu u nas? Bylem kilka razy i widzialem co sie tam wyrabia. >Wacek głupku a przed czym ma nas chronić Kaczor?? Wlasnie przed naplywem takich jak oni do Polski, idiotko. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Do shiva772 08.11.05, 16:49 Tak, tak Kaczor nas obroni również przed gradobiciem i kokluszem. Przeczytaj swój pierwszy post i naucz się wyrażać swoje myśli nieco jaśniej. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: W POLSCE TEŻ 20% BEZROBOCIA-KIEDY ZAMIESZKI? 10.11.05, 17:56 To nie są żadne islamskie zamieszki. To zamieszki grupy wtyrostów, które nie widzą przyszłości i uciekają się do agresji. My mamy kiboli,a nikt nie mówi o katolickich rozruchach na stadionach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: W POLSCE TEŻ 20% BEZROBOCIA-KIEDY ZAMIESZKI? IP: *.teradyne.com 10.11.05, 17:59 Debili nie sieja, debile sie rodza :). Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: W POLSCE TEŻ 20% BEZROBOCIA-KIEDY ZAMIESZKI? 10.11.05, 18:02 Gość portalu: kotwicz napisał(a): > Debili nie sieja, debile sie rodza :). alex: znów składasz samokrytykę:)??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: W POLSCE TEŻ 20% BEZROBOCIA-KIEDY ZAMIESZKI? IP: *.teradyne.com 10.11.05, 18:09 Taaaaaaaaaaak, w twoim imieniu PDolski towarzyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: W POLSCE TEŻ 20% BEZROBOCIA-KIEDY ZAMIESZKI? 10.11.05, 18:12 możesz wypowiadać się w tylko w swoim imieniu. Komunizm się już skończył towarzyszu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: W POLSCE TEŻ 20% BEZROBOCIA-KIEDY ZAMIESZKI? IP: *.teradyne.com 10.11.05, 18:14 Czytajac twoje posty dochodze do wniosku, ze wciaz zyje i to nienajgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: W POLSCE TEŻ 20% BEZROBOCIA-KIEDY ZAMIESZKI? 10.11.05, 18:15 komunisto tyle masz do powiedzenia? Jak zawsze żałosny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: W POLSCE TEŻ 20% BEZROBOCIA-KIEDY ZAMIESZKI? IP: *.teradyne.com 10.11.05, 18:18 spiep.... dziadu :)! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: W POLSCE TEŻ 20% BEZROBOCIA-KIEDY ZAMIESZKI? 10.11.05, 18:24 Dziękujemy za kolejny konstruktywny głos w dyskusji:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: W POLSCE TEŻ 20% BEZROBOCIA-KIEDY ZAMIESZKI? IP: *.teradyne.com 10.11.05, 18:25 Szczesc Boze zagubiona owieczko ;)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: W POLSCE TEŻ 20% BEZROBOCIA-KIEDY ZAMIESZKI? IP: *.elpos.net / *.elpos.net 07.11.05, 19:26 Czy palone samochody,domy i kościoły dobrze nam wróżą? ______________ U nas na razie tylko nekroskop nawołuje do demontowania kościołów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: W POLSCE TEŻ 20% BEZROBOCIA-KIEDY ZAMIESZKI? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 13:08 prawdziwy.www.zieloni.w.pl napisał: > 20% BEZROBOCIA I ZAMIESZKI > W POLSCE JESZCZE SPOKOJNIE,CHOCIAŻ TAKŻE JEST 20% BEZROBOCIA To dlatego ze tamtejsi bezrobotni maja stale, wysokie zasilki - maja wiec sile, ochote i wigor na manifestacje i rozruby. Nasi bezrobotni niestety takiej mozliwosci nie maja - jak im sie skoncza zasilki to sa zajeci grzebaniem w smietnikach aby przezyc kolejny dzien... Odpowiedz Link Zgłoś
upierdek Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 08.11.05, 16:19 EIN VOLK !!! EIN REICH !!! ZWEI KACZOREN !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonymous Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 18:14 ... kaczuszki są nieduże i srają na podwórze!!!! Ta Kaczka - Dziwaczka uchroni??? Nie miej nadziei!!! Jest pewne, że jeden z tych bliżniaków jednojajowych jesr Żydem! Głowy nie dam, czy to akurat nie jest pan prezydęt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.teradyne.com 10.11.05, 18:19 Popros Bozie o zdrowko bo na rozum zapozno;)! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 10.11.05, 18:24 kotwocz o tym wie....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.teradyne.com 10.11.05, 18:25 A twoje modlitwy nadal nie wysluchane bezbozniku jeden:)! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 13.11.05, 18:31 wiesz to ty musiałbyś prosić o rozum którego ci natura poskapiła:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.teradyne.com 14.11.05, 13:20 Nature to musialbys prosic ty, gdyz czytajac twoje posty mozna wnioskowac, ze nie tylko rozumem zostal ci nie dany;). Co nowego u PDoli-zeszli juz do podziemia czy tez Wlodek F. szykuje rewolucje;)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WERONIKA Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: 80.50.35.* 13.11.05, 18:18 Dobrze Francji. Wyrzucili kiedyś wszystkich Żydów do Polski(a większość z nich do Stanów uciekła albo Hitler dokonał porządków) a sami naściągali czarnych, arabów i innych barwnych. Myślą że mądrzy- to niech teraz uporają się z kolorowymi. Polaków nie chcieli... Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 13.11.05, 20:39 Gość portalu: WERONIKA napisał(a): > >albo Hitler dokonał porządków) , > .... --------- Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 14.11.05, 11:14 najsmutniejsze jest to, że Sarkozy który jest wspólwinny wystąpień (jego wypowiedz obrażała mneijszości etniczne) cieszy się coraz większym poparciem Francuzów. Chirac sądził, że mianując Sarkozy`ego na stanowisko na które nie jest on przygotowany wysadzi głównego wroga do stanowiska prezydenta, a tu okazało się że niekompetentny sarkozy tylko zyskał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 12:37 alex.4 napisał: > a tu okazało się że niekompetentny sarkozy tylko zyskał... Skoro zyskal to moze to rowniez znaczyc ze nie jest taki niekompetentny jak go malujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 14.11.05, 15:40 Sarkozy nazywał wszystkich muzułmanów w Francji szubrawcami, z stąd zaczeły się całe zamieszki. jeśli to są kompetencje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 10:31 Ja pamietam to troche inaczej. Najpierw zaczely sie zamieszki, a potem on powiedzial ze ludzie ktorzy zamieszki te wszczynaja to szubrawcy (byc moze bylo to inne slowo). I potem nastapila eskalacja zamieszek. W kazdym badz razie on odniosl sie nie do wszystkich muzlumanow - jak piszesz, ale tylko do chuliganow. No i w zasadzie to powiedzial prawde, czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 15.11.05, 13:21 alex.4 napisał: > Sarkozy nazywał wszystkich muzułmanów w Francji szubrawcami, z stąd zaczeły się > > całe zamieszki. jeśli to są kompetencje... bredzisz dokladnie bredzisz Alex4,nigdy Sarkozy nie mowil cos takiego,oto dokladnie co powiedzial"Je vais vous débarrasser de la racailles"Gazeta Express www.lexpress.fr ,n°M 01722 tlumaczenie ,oswobodze was (uwolnie was) od holoty nigdzie nie ma slowa musulman. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 15.11.05, 16:27 oswobodze was (uwolnie was) od holoty - wszyscy wiedzą o kim mówił Sarkozy? czyżbyś jannou jako jedyny nie wiedział???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.teradyne.com 15.11.05, 19:13 Po pierwsze to ona baranku, po drugie nie osmieszaj sie. Twoje oceny sutacji we Francji czy tez USA jedynie smiesz kretynstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 15.11.05, 19:17 alex.4 napisał: > oswobodze was (uwolnie was) od holoty - wszyscy wiedzą o kim mówił Sarkozy? > czyżbyś jannou jako jedyny nie wiedział???? ------------- Ty wiesz swoje a ja swoje,nie dogadamy sie ,gdybym lepiej pisala (tak tak pisala) po polsku to bym sprobowala cie przekonac.Sarkozy duzo zrobil dla muzulmanow ,ale o tym w Polsce nie pisano,tak jak nie pisze sie w gazetach francuskich o wszyskim co sie dzieje w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.teradyne.com 15.11.05, 19:33 Janou; Alex w ramach "demokracji" i poprawnosci politycznej juz nawet plci nie rozroznia ;). Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie 16.11.05, 12:00 Sarkozy zaproponował przyznanie prawa do głosowania dla imigrantów, to prawda. Ale przynajmniej obserwatorzy zwracają uwagę na olbrzymi rasizm i ksenofobię francuzów i doszukują się wąłsnie w tym powodu dla którego reakcja imigrantów stałą się taka ostra. Inna sprawa, że w zamieszkach nie brała UDZIAŁ wcale duża część społeczności imigranckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Jednak dobrze ze Kaczor, bo we Francji to sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:43 Wszyscy wiedza ze mial na mysli tych ktorzy wzbudzali zamieszki. Czyzbys alexie jako jednyny tego nie "poniał" ? Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re:Do Alexa 16.11.05, 13:59 alex.4 napisał: > Sarkozy nazywał wszystkich muzułmanów w Francji szubrawcami, z stąd zaczeły się > > całe zamieszki. jeśli to są kompetencje... ---------------- Monsieur Sarkozy jest pomyslodawca CFCM Conseil Français du Culte Musulman Rada francuska kultu (religii) muzulmanskiej chcialby tez by panstwo finansowalo budowe meczetow ,podczas gdy prawo(ustawa) z 1905 tego zabrania(rozdzial miedzy panstwem a kosciolem,miedzy sfera religii a panstwem. Odpowiedz Link Zgłoś