Dodaj do ulubionych

Wydział Zarządzania - brak szacunku dla studentów!

IP: *.stnet.pl 24.10.02, 11:36
Jestem studentem powyższej uczelni. Spędziłem tam już "trochę" czasu i z
każdym dniem zauważam jak tragiczne podejście do studentów mają pracownicy
wydziału M i Z.
Sam fakt układania planu zajęć pokazuje że nie liczą się oni nawet w
najmniejszym stopniu z czasem "wolnym" studentów. Siedzenie na uczelni od
godziny 8:00 do 21:00 jest tak męczące że człowiek wraca do domciu i nie chce
mu się nic robić. Tłumaczą to w ten sposób: "macie wolne godziny między
zajęciami", ale co człowiek zrobi w ciągu 1,5 godziny, bo ja to wyrobię się
jedynie wrócić do chaty zjeść kanapkę i trzeba wracać na Kleosin. Gdzie jest
czas na odpoczynek????? Prawie każdy wykładowca wymaga pracy własnej w domu,
a ja się pytam : "KIEDY TO MAMY ROBIC - w tych 1,5 godzinnych przerwach albo
w nocy??????"
Wykładowcy !!!!! spójrzcie na studenta jak na człowieka!!!!!. Student też ma
swój rozum i uczucia. Czemu traktujecie go jak "przygłupa" który nie potrafi
nic zrobić. Przecież macie nas "wychowywać i uczyć" a wprowadzacie między
ludzi niezdrową konkurencje. Po co ten "wyścig szczurów"????.
Na wydziale MiZ przychodząc na zajęcia lub egzaminy przygotowany nigdy nie
masz pewności że zaliczysz. Zawsze znajdą jakiś szczegół który nie pozwoli im
zaliczyć tego sprawdzianu. Cały czas słyszymy słowa typu: "To nie jest
wszystko na ten temat trzeba to było doczytać z książek sam wykład nie
wystarczy". Mi się wydaje że na wykładzie powinna być taka ilość materiału,
która pozwoli(przy pełnym jej opanowaniu) na uzyskanie oceny dostatecznej.
Dobra na razie to koniec, ale wątek będzie kontynuowany.
Pozdrawiam wszystkich i czekam na opinie.(Z góry dziękuję za każdy głos)
Obserwuj wątek
    • Gość: Student 2 Re: Wydział Zarządzania - brak szacunku dla stude IP: *.szeptel.net.pl / *.stnet.pl 24.10.02, 12:46
      Zgadzam się z tą oinią całkowicie. Wiekszość kadry akademickiej (poza bardzo!
      nielicznymi wyjątkami) na wydziale Zarządzania i Marketingu w Kleosinie to
      banda oszołomów i sadystów pragnących jedynie zgnębić studentów i pokazać, że
      nic nie znaczą. Zamiast ukierunkowywać nas na umiejętności potrzebne w
      przyszłym życiu zawodowym - jedynie wymagają nie dając nic w zamian. W
      większości wypadków nie są w stanie wytłumaczyć wielu rzeczy, których nie
      można doczytać w książkach. Gdybym mógł nauczyć się wszystkiego z książek to
      nie musiałbym uczęszczać na uczelnię. Uważam, że pobyt na tej uczelni to
      najgorsze chwile mojego życia i bezpowrotnie stracony czas, np. na użeranie
      się z takimi debilami jak ... . Przekażcie wszystkim znajomym, którzy chcą tam
      studiować, że to tylko strata czasu, nerwów, zdrowia. Nie warto, lepiej
      rozejrzeć się za czymś innym.
      • Gość: anka1 Re: Wydział Zarządzania - brak szacunku dla stude IP: 212.33.74.* 24.10.02, 13:06
        a wiecie jak ulozyli rozklad zajec dla niektorych grup zaocznych? w niedziele
        maja na 10.00 albo pozniej i do 21.00. jak maja wrocic do domu ci ktorzy w
        poniedzialek ida do pracy a w niedziele juz nie ma mozliwosci wyjazdu z
        Bialegostoku ? nie kazdy student ma samochod.
    • Gość: plumek Re: Wydział Zarządzania - brak szacunku dla stude IP: *.csk.pl / *.csk.pl 24.10.02, 13:11
      Witam serdecznie.
      Moim skromnym zdaniem, ta uczelnia to jeden z wiekszych bledow zyciowych jakie
      popelnilem. Kierunek, ktory na poczatkyu wydawal sie sprzyjajacym temu abym
      mogl rozwinac pewne umiejetnosci, ktore pozwola mi w przyszlosci utrzymac
      siebie i swoja rodzine, to oni ucza takich rzeczy ze nie wiadomo do czego to
      sie przyda, ja wiem ze nie studiuje sie tylko przedmiotow ktore sie chce ale
      BOZE badzcie ludzmi, jesli kazecie nam uczyc sie na kazdy przedmiot sadzac ze
      tylko Wasz przedmiot jest najwazniejszy. Czy Wy kiedys nie byliscie studentami
      i czy nie zalezalo Wam na tym aby miec chwile wolnego czasu dla siebie. A moze
      wezmiecie pod uwage ze co niektorzy ludzie musza juz pracowac i nie moga
      przesiadywac non-stop w czytelni, badz biegac po bibliotekach bo rzadacie
      przeczytania ksiazki ktora mozna znalezc w kilku sztk. w calym bialymstoku.
      Badz, "ksiazka jest w czytelni ale nie macie po co tam isc bo akurat ja
      wypozyczylam i wiecej nie ma" jest to cytat pewnej osoby ktora prowadzi
      zajecia:) Zastanawiam sie czy dla wiekszosci ludzi przyda sie to co tam
      uczycie, rozumiem podstawy jakies powinnismy posiadac z pewnych dziedzin nauki,
      ale nie jestesmy omnibusami, wykorzystujemy tylko 10 % swoich zasobow, gdzie
      musi sie znalezc wszystko co chcecie nam wpoic, no i wszystko to co my musimy
      poza uczelnia sie nauczyc aby moc przetrwac w tym swiecie. Przeciez kierunek
      zarzadzania jest oblegany wszedzie ale co POTEM, powiekszamy tylko szeregi
      bezrobotnych, bo uczycie nas tylko teorii, a gdzie praktyka, bez ktorej nas
      zadna dobra firma nie bedzie chciala zatrudnic. "hmmmmmm ma Pan/Pani 24 lata no
      dobrze ale jest P. po uczelni wiec, prosze wrocic za kilka lat jak p. bedzie
      potrafic wykorzystac w praktyce bo teoria nam nie jest potrzebna." to sa czeste
      slowa wypowiadane przez pracodawcow.:(((( taka jest rzeczywistosc i co my mamy
      robic, moze powinni nas uczyc na uczelni jak urzadzac STRAJKI, WIECE itp, itd
      abysmy za kilka, badz kilkanascie lat mogli robic to samo co teraz robia
      stoczniowcy i WIELE tysiecy ludzi w POLSCE, ale po co nas czego kolwiek uczyc
      przydatnego, po to abysmy mogli zwalic ze stolkow, ktorzy NAD NAMI i aby oni
      mniej zarabiali..................................... EHhhhhhhhhhhh zycie jest
      do .........
      • Gość: REMO Re: Wydział Zarządzania - brak szacunku dla stude IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 24.10.02, 16:41
        JACY STUDENCI TAKA KADRA. CHYBA MAJĄ ONI RACJĘ ŻE TRAKTUJĄ WAS JAK
        PÓŁGŁÓWKÓW.CZŁOWIEK CHOĆBY TROCHĘ WYCHOWANY NIE BĘDZIE WYMIENIAŁ NAZWISK W
        INTERNECIE. A ZRESZTĄ MATOŁY, TRZEBA BYŁO SIĘ WCZEŚNIEJ LEPIEJ UCZYĆ I PÓJŚĆ DO
        PORZĄDNEJ SZKOŁY.
        • Gość: max Re: Wydział Zarządzania - brak szacunku dla stude IP: *.szeptel.net.pl / *.stnet.pl 24.10.02, 21:14
          Sam jesteś matoł Remo. Bylem w dobrej szkole, poszedłem tam bo myślałem że
          jest lepsza. Ale się zdziwiłem.
        • Gość: Hexan !!!!!!!!REMO - DO KOGO KIERUJESZ TE SŁOWA !!!!!!!! IP: *.stnet.pl 25.10.02, 00:28
          REMO nie wymądrzaj się tak. Widać że chyba pierwszy raz uczestniczyć w Forum.
          Kierująć tą wypowiedź do wszystkich sam pokazujesz jak jesteś wychowany!!!
          Tylko jedna osoba na tym temacie podała nazwiska(a dokładnie nazwisko) a ty
          obrażasz wszystkich. Według mnie powinieneś ich przeprosić(oczywiście jak masz
          chociaż krztę wychowania – a myślę że masz)!!!!

• Gość: REMO Re: Wydział Zarządzania - brak szacunku dla stude IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 24.10.02, 16:45
        JACY STUDENCI TAKA KADRA. CHYBA MAJĄ ONI RACJĘ ŻE TRAKTUJĄ WAS JAK
        PÓŁGŁÓWKÓW.CZŁOWIEK CHOĆBY TROCHĘ WYCHOWANY NIE BĘDZIE WYMIENIAŁ NAZWISK W
        INTERNECIE. A ZRESZTĄ MATOŁY, TRZEBA BYŁO SIĘ WCZEŚNIEJ LEPIEJ UCZYĆ I PÓJŚĆ DO
        PORZĄDNEJ SZKOŁY.
        • Gość: plumek hmmmmmmm moze ostroznie z tymi slowami IP: *.csk.pl / *.csk.pl 24.10.02, 16:57
          Jesli juz odpisujesz ze ktos jest matolem to odpisuj pod konkretnym tekstem w
          ktorym padlo nazwisko, bo ja w swoim poscie nie wymienilem nazwiska, a tak na
          marginesie to nie osadzaj wszystkich w ten sposob ze sa matolami, tylko ze
          wzgledu na to ze nasza "kochana" kadra jest taka a nie inna, ja nie uwazam, ze
          w zyciu jest mi potrzebna ekonometria do czego kolwiek, czy tez jakies wzory,
          ktore byly nam wpajane na statystyce, jesli by mnie to interesowao to czemu nie
          ale ja z tego pieniedzy nie bede mial w przyszlosc, wiec po "CH.... mi las"
          (jak by to powiedzial Marek w "nic smiesznego". Hmmmmm jesli nazywasz "nas"
          matolami to smieme twierdzic iz jestes czlowiekiem ktory naucza i
          prawdopodobnie sadzi iz przedmiot ktory nauczasz jest PEPKIEM swiata, to troche
          Ciebie zszokuje, TAK NIE JEST. Pamietaj masz do czynienia z ludzmi, ktorzy tez
          ucza, badz nauczali i napewno inaczej podchodzili do przedmiotu, ktorego
          nauczali. W mojej grupie jest kilka osob ktore uczylo i inaczej podchodza do
          nauczania niz Ci co sa nauczelni i nauczaja. Pozdrawiam i zastanow sie
          nastepnym razem kogo wyzywasz, bo mozesz urazic powazne osoby, a to ze ktos
          wymienil czyjes nazwisko to pisz konkretnie do tej osoby, a nie tylko ogolnie.
          • Gość: REMO Re: hmmmmmmm moze ostroznie z tymi slowami IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 24.10.02, 17:12
            PLUMEK;PRZEPRASZM,NIE BYŁO TO DO CIEBE.DOTYCZYŁO TO TYCH OSÓB,KTÓRE WYMIENIAJĄ
            NAZWISKA.MIAŁEM KŁOPOTY Z KOMPEM I TAK SIĘ ZALOGOWAŁO. NIKOGO NIE NAUCZAM,SAM
            JESTEM STUDENTEM SGH W WARSZAWIE
            • Gość: plumek Re: hmmmmmmm moze ostroznie z tymi slowami IP: *.csk.pl / *.csk.pl 24.10.02, 19:21
              Okie, przeprosiny przyjete i pozdrawiam.
        • Gość: vivi nie misiaczku IP: *.biaman.pl 24.10.02, 23:41
          Gość portalu: REMO napisał(a):

> JACY STUDENCI TAKA KADRA. CHYBA MAJĄ ONI RACJĘ ŻE TRAKTUJĄ WAS JAK
          > PÓŁGŁÓWKÓW.CZŁOWIEK CHOĆBY TROCHĘ WYCHOWANY NIE BĘDZIE WYMIENIAŁ NAZWISK W
          > INTERNECIE. A ZRESZTĄ MATOŁY, TRZEBA BYŁO SIĘ WCZEŚNIEJ LEPIEJ UCZYĆ I PÓJŚĆ
          DO
          >
          > PORZĄDNEJ SZKOŁY.

Jaka kadra tacy studenci jak nie rozumiesz to wypad..
        • Gość: Hexan Re: Wydział Zarządzania - brak szacunku dla stude IP: *.stnet.pl 25.10.02, 00:24

> JACY STUDENCI TAKA KADRA. CHYBA MAJĄ ONI RACJĘ ŻE TRAKTUJĄ WAS JAK
          > PÓŁGŁÓWKÓW.CZŁOWIEK CHOĆBY TROCHĘ WYCHOWANY NIE BĘDZIE WYMIENIAŁ NAZWISK W
          > INTERNECIE. A ZRESZTĄ MATOŁY, TRZEBA BYŁO SIĘ WCZEŚNIEJ LEPIEJ UCZYĆ I PÓJŚĆ
          DO
          >
          > PORZĄDNEJ SZKOŁY.

REMO nie wymądrzaj się tak. Widać że chyba pierwszy raz uczestniczyć w Forum.
          Kierująć tą wypowiedź do wszystkich sam pokazujesz jak jesteś wychowany!!!
          Tylko jedna osoba na tym temacie podała nazwiska(a dokładnie nazwisko) a ty
          obrażasz wszystkich. Według mnie powinieneś ich przeprosić(oczywiście jak masz
          chociaż krztę wychowania – a myślę że masz)!!!!

• Gość: REMO Re: Wydział Zarządzania - brak szacunku dla stude IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 25.10.02, 09:38
            MĄDRYCH PRZEPRASZAM,MATOŁÓW NIE. MATOŁ POZOSTANIE MATOŁEM. W LO UCZYLI SIĘ ZE
            MNĄ RÓŻNE CIEMNIAKI. ZE ZDZIWIENIEM DOWIEDZIAŁEM SIĘ ŻE STUDJUJĄ ONI W
            PRYWATNYCH PŁATNYCH BIAŁOSTOCKICH PSEUDO UCZELNIACH.
            • Gość: mad_devil Re: Wydział Zarządzania - brak szacunku dla stude IP: *.csk.pl / *.csk.pl 25.10.02, 12:05

> MĄDRYCH PRZEPRASZAM,MATOŁÓW NIE. MATOŁ POZOSTANIE
              MATOŁEM. W LO UCZYLI SIĘ ZE
              > MNĄ RÓŻNE CIEMNIAKI. ZE ZDZIWIENIEM DOWIEDZIAŁEM SIĘ ŻE
              STUDJUJĄ ONI W
              > PRYWATNYCH PŁATNYCH BIAŁOSTOCKICH PSEUDO UCZELNIACH.

Nie krzycz. DUZE litery oznaczaja krzyk.
              P.S. Oceniasz ludzi. Spoko. Wyzywasz ich. Nie za dobrze.
              Jezeli chcesz tak robic, powiedz im to twarza w twarz a
              nie za pomoca forum.
              P.S. 2. jestem jednym z abslowentow takiej <cyt>PŁATNYCH
              BIAŁOSTOCKICH PSEUDO UCZELNIACH</cyt>. faktem jest, ze
              ludzie przechodza z roku na rok, bo placa. Ale z
              poprzedniej uczelni, pamietam o wiele wiecej rzeczy a
              nizeli ucza w Kleosinie...
              • Gość: REMO Re: Wydział Zarządzania - brak szacunku dla stude IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 25.10.02, 12:32
                PISZĘ DUŻĄ LITERĄ PONIEWAŻ MAM ZEPSUTĄ KLAWIATURĘ.DZIŚ KUPIĘ NOWĄ I BĘDĘ MÓGŁ
                NORMALNIE PISAĆ. DURNIOWI POWIEDZENIE W TWARZ ŻE JEST DURNIEM JEST
                BEZSENSOWNE,KAŻDY Z NICH JEST PRZEKONANY O SWOJEJ MĄDROŚĆI[PODOBNIE JAK
                POLACY]. BĘDĄC UCZNIEM LO PAMIĘTAM JAK RÓŻNEJ MAŚCI CIEMNIACY BEZ GRAMA
                GODNOŚCI PONIŻAJĄC SIĘ PROSILI MNIE O PISANIE RÓŻNYCH PRAC[PISAŁEM]. DZIŚ
                JESTEM STUDENTEM SGH ONI PŁATNYCH PSEUDO UCZELNI.
                • Gość: mad_devil Re: Wydział Zarządzania - brak szacunku dla stude IP: *.csk.pl / *.csk.pl 25.10.02, 13:31

> PISZĘ DUŻĄ LITERĄ PONIEWAŻ MAM ZEPSUTĄ KLAWIATURĘ.DZIŚ
                  KUPIĘ NOWĄ I BĘDĘ MÓGŁ
                  > NORMALNIE PISAĆ. DURNIOWI POWIEDZENIE W TWARZ ŻE JEST
                  DURNIEM JEST
                  > BEZSENSOWNE,KAŻDY Z NICH JEST PRZEKONANY O SWOJEJ
                  MĄDROŚĆI[PODOBNIE JAK
                  > POLACY]. BĘDĄC UCZNIEM LO PAMIĘTAM JAK RÓŻNEJ MAŚCI
                  CIEMNIACY BEZ GRAMA
                  > GODNOŚCI PONIŻAJĄC SIĘ PROSILI MNIE O PISANIE RÓŻNYCH
                  PRAC[PISAŁEM]. DZIŚ
                  > JESTEM STUDENTEM SGH ONI PŁATNYCH PSEUDO UCZELNI.

Non stop cheupisz sie tym, ze jestes studentem SGH.
                  Zapraszamy na Wydzial Zarzadzania PB w Bialymstoku. Tutaj
                  dopiero poznasz uroki studiowania.

P.S. Czy nie jest ponizeniem pisac prace dla innych? Dla
                  mnie to dno, mul i wodorosty. Poza tym, jezeli pisales im
                  prace to w jakis sposob sie przyczyniles do tego, ze
                  zaliczali przedmioty i dostali sie do tych 'platnych
                  pseudo uczelni'
                  P.S.2 dla mnie to EOT
                  • Gość: Remo Re: Wydział Zarządzania - brak szacunku dla stude IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 25.10.02, 15:03
                    Chełpisz matole pisze się przez ;ł; a nie;u;.Bardziej poniżające jest
                    otrzymanie niby wykształcenia za pieniądze.
                    • Gość: k. spadaj Remo baranie IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 15:11

• Gość: nikto Re: DO REMO IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 15:35
                      REMO jak na studenta SGH masz duzo wolnego czasu- siedzisz na forum i szydzisz
                      z ludzi.A moze studencie doskonały udało Ci się połączyć naukę z pracą? moje
                      gratulacje.Po tak dobrej uczelni z pewnością masz odpowiedzialne stanowisko.To
                      może weź się do roboty. jaki pożytek z takiego pracownika, który non stop
                      siedzi w internecie?
                      • Gość: Remo Re: DO REMO IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 25.10.02, 18:37
                        Komputer służy mi do zarabiania pieniędzy. Na naukę nie potrzebuję zbyt dużo
                        czasu.
                    • Gość: man_devil Re: REMO - brak szacunku dla ciebie IP: *.csk.pl / *.csk.pl 25.10.02, 15:58
                      Gość portalu: Remo napisał(a):

> Chełpisz matole pisze się przez ;ł; a nie;u;.Bardziej
                      poniżające jest
                      > otrzymanie niby wykształcenia za pieniądze.

Odezwales sie w kwestii, ktora ciebie nie dotyczy. Po tym
                      co piszesz mozna sadzic, ze nie tylko z ciebie ktos,
                      komu netykieta i inne podobne tej wartosci w forach sa
                      obce, to jeszcze stawiasz siebie ponad wszystkich bo
                      studiujesz sgh w Warszawie. Sa rowni... ale sa i
                      rowniejsi... to pewnie jest twoim mottem zyciowym...
                      Nieznasz mnie, ale to nie przeszkadza ci wyzywac mnie
                      publicznie. To tylko swiadczy o tobie, o tym kim jestes i
                      kiedykolwiek bedziesz.
                      W chelpi zrobilem blad - fakt moja wina, bo sie do
                      polskiego nigdy nie przykladalem.
    • Gość: mand@rynka Re: Wydział Zarządzania - brak szacunku dla stude IP: *.szeptel.net.pl / *.stnet.pl 24.10.02, 13:26
      Taka np. dr. D.Tarka nie powinna wogule mieć prawa do pracy za studentami, bo
      działa destruktywnie na ludzi. Wielu innych tez jej dorównuje, szczególnie
      tych co razem z nią urzędują w jednym pokoju. Ktoś powinien w końcu zrobić z
      tym porządek !!!!!!!
      Może czas już zmienić kadrę ?
      • Gość: wojo Tarka won !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 24.10.02, 14:25
        Gość portalu: mand@rynka napisał(a):

> Taka np. dr. D.Tarka nie powinna wogule mieć prawa do pracy za studentami, bo
        > działa destruktywnie na ludzi. Wielu innych tez jej dorównuje, szczególnie
        > tych co razem z nią urzędują w jednym pokoju. Ktoś powinien w końcu zrobić z
        > tym porządek !!!!!!!
        > Może czas już zmienić kadrę ?

1. Pani Tarka tak tłumaczy przedmiot że nikt go nie rozumie!
        a) albo 95% studentów przez kolejejne lata to matoły i nie trzeba ich przyjmować
        b) albo Pani Tarka nie nadaje się na wykładowcę

ps
        Widziałem też wielu wykładowców ciężkich przedmiotów którzy będąc dobrymi
        pedagogami "cisneli" niesamowicie ale potrafili też nauczyc i to bez poniżania !
    • Gość: Absolwent Re: Wydział Zarządzania - brak szacunku dla stude IP: *.stnet.pl 24.10.02, 13:46
      Ludzie chcę ostrzec wszystkich by nie szli na Zarządzanie i Marketing. Po co
      ładować się samemu w gówno. Ja sam to zrobiłem i teraz cały czas tego żałuję.
      Męczyłem sie tam przez 5 lat a teraz nawet roboty nie mogę znależć.
      Pozdrowionka
    • Gość: wojo to nic A pani od środowiska IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 24.10.02, 14:03
      ujecie 1:

Ważna Pani Od Środowiska (WPOŚ) w godzinach konsultacji widząc że tłum
      studentów czeka na zaliczenie wydzodzi i mówi: "Dziś nie będzie pytać i
      kropka...." umawiała sie na ten termin a pozatym od tego są konsultacje

Ujęcie 2:

WPOŚ siedzi z siostrą w pokoju, wchodzi student by zaliczyć ćwiczenia. Siostra
      mówi :"wywal go" co WPOŚ szybko czyni

WPOŚ robiła wiele fajniejszych "numerów" więc studenci poskarżyli się w
      dziekanacie na co szef katedry ważny profesor nie przyjmował na egzamin
      studentów bez zaliczonych ćwczeń - ortodoksyjnie co mu sie wcześniej nie
      zdarzało.

Pani jest dalej taka wredna
      Rauba się nazywa
    • Gość: wojo to nic A pani od środowiska IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 24.10.02, 14:06
      ujecie 1:

Ważna Pani Od Środowiska (WPOŚ) w godzinach konsultacji widząc że tłum
      studentów czeka na zaliczenie wydzodzi i mówi: "Dziś nie będzie pytać i
      kropka...." umawiała sie na ten termin a pozatym od tego są konsultacje

Ujęcie 2:

WPOŚ siedzi z siostrą w pokoju, wchodzi student by zaliczyć ćwiczenia. Siostra
      mówi :"wywal go" co WPOŚ szybko czyni

WPOŚ robiła wiele fajniejszych "numerów" więc studenci poskarżyli się w
      dziekanacie na co szef katedry ważny profesor nie przyjmował na egzamin
      studentów bez zaliczonych ćwczeń - ortodoksyjnie co mu sie wcześniej nie
      zdarzało.

Pani jest dalej taka wredna
      Rauba się nazywa
    • Gość: max Re: Wydział Zarządzania - brak szacunku dla stude IP: *.szeptel.net.pl / *.stnet.pl 24.10.02, 21:26
      Ja nie chcę do niczego namawiać ani sugerowć, ale może już czas aby studenci
      zaopatrzyli się w jakieś siekierki, toporki, albo jeszcze inne fajne akcesoria
      niezbędne do studiowania, to może coś dotrze do zakutych i ciemnych łbów
      niektórych wykładowców.
    • Gość: mad_devil Re: Wydział Zarządzania - brak szacunku dla stude IP: *.csk.pl / *.csk.pl 25.10.02, 11:55
      Bylem, zobaczylem... przegralem.
      Dokladnie. Studiuje obecnie na Wydziale Zarzadzania, i
      wiem co sie tam dzieje. Niektorzy (Ci odwazniejsi) juz
      dawno sie zorientowali, ze to co tam sie dzieje, to jeden
      wielki bajzel, student jest nikim. Z nielicznymi
      wyjatkami, wykladowcy i cwiczeniowcy katedr Wydzialu
      Zarzadzania traktuja Nas jak zlo, powietrze albo jeszcze
      cos gorszego. Jestesmy ludzmi 'drugiej kategorii', nasze
      zdanie sie nie liczy, a jezeli zadajemy zbyt trudne
      pytania mamy pozniej problemy przy zaliczeniu. Zero
      wlasnego myslenia, wszystko ma byc wkute na blache z ksiazki.
      Jeszcze jedno: Ci, ktorzy nigdz nie studiowali na tym
      wydziale, niech nie podnosza glosu, wyzywajac studentow
      od matolow czy czegos jeszcze gorszego. Nie byles, nie
      widziales, nie poczules - nie oceniaj...
      • Gość: k. Re: Wydział Zarządzania - brak szacunku dla stude IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 12:09
        Zgadzam się
    • Gość: www Zostaw tę siekierkę Eugeniuszu! IP: proxy / 192.168.0.* 25.10.02, 15:22
      Jeżeli jest tak źle, to dlaczego nie próbujecie coś zmienić! Macie samorząd.
      Niech działa! Jak macie zamiar w przyszłości zarządzać czym- czy kimkolwiek,
      jeśli nie umiecie zadbać o własne sprawy? A może tylko wylewacie własne
      frustracje, po nieudanej jesiennej sesji? www
      • Gość: k. Re: Zostaw tę siekierkę Eugeniuszu! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 15:25
        Gość portalu: www napisał(a):

> Jeżeli jest tak źle, to dlaczego nie próbujecie coś zmienić! Macie samorząd.
        > Niech działa! Jak macie zamiar w przyszłości zarządzać czym- czy kimkolwiek,
        > jeśli nie umiecie zadbać o własne sprawy? A może tylko wylewacie własne
        > frustracje, po nieudanej jesiennej sesji? www

Sesję miałem udaną, dla mnie nie liczy się czy ale jak....
        rozumiesz ...
        Samorząd:))) dowcipny jesteś
    • Gość: harnas Re: Wydział Zarządzania - brak szacunku dla stude IP: *.osiedle.net.pl 26.10.02, 00:17
      Oto kolejny tragi-komiczny epizod z życia studenta ZiM-u !

Najpierw kilka słów o mnie - jestem studentem 2 roku, II semestr ukończyłem ze
      srednią ocen 4,23 ( więc spodziewałem się na poczatku III semestru pomocy
      materialnej - stypendium naukowego !! ) Jednak życie nie jest takie piękne i
      porste :( - NIESTETY NIE BYŁO MNIE NA LIŚCIE STYPENDIALNEJ !
      Jak to możliwe ?? - przecież stypendia są od średniej 4,00 ,a ja przecież mam
      4,23 - a mnie nie ma na tej liście.

W celu wyjasnienia tej nietypowej sytuacji musimy się przenieść w czasie na
      początek pierwszego semestru - kiedy to były prowadzone zajęcia z BHP (
      bezpieczenistwo i higiena pracy ). Okurat w tym okresie z powodów zdrowotnych
      nie byłem obecny na jedynym 90-minutowym wykładzie, który konczył się wpisem do
      indeksów. Więc poprostu tego wpisu nie miałem. Czym to się zakończyło -
      warunkowym zaliczeniem I semestru - w II semestrze uzyskałem wpis :)

I otóż jak sie okazuje , jest taki przepis w regulaminie przyznawania
      stypendiów naukowych : iż jeżeli ktoś był warunkowo dopuszczony do semestru to
      nie przysługuje mu stypendium naukowe!

Po pierwsze: (z logicznego punktu widzenia )
      1. BHP nie ma żadnego wpływu na średnią ocen
      2. Nieobecność na jednym 90-minutowym wykładzie przekreśla cały mój wysiłek
      włożony w uzyskanie średniej 4,23
      3. W tym okresie z powodów zdrowotnych nie mogłem byc obecny na wykładzie
      - to moje główne argumanty (w skrócie)

Oczywiście odwoływałem się, najpierw do kierownika dziekanatu, następnie do
      pani prodziekan , do prorektora uczelni ......( jeszcze mi zostło tylko
      odwołanie do rektora uczelni - może to się powiedzie ;-) buahahahaha)

Jakie uzyskiwałem odpowiedzi ? - "Jest taki przepis w regulaminie ........"
      Nikt niestety nie bierze pod uwagę że ten przepis w moim przypadku - to czysta
      parodia ! ale takie już jest życie - i takie są przepisy ...

Na koniec może przytocze słowa :
      "Ewa Sieczek, naczelnik Wydziału Spraw Studenckich Departamentu Szkolnictwa
      Wyższego powiedziała, że Ministerstwo Edukacji Narodowej i Sportu przywiązuje
      dużą wagę do pomocy materialnej, która jest jednym z narzędzi rozszerzania
      dostępu do edukacji na poziomie studiów."

......... może w ostateczności do tej pani się odwołam , skoro tak "przywiązuje
      dużą wagę do pomocy materialnej, która jest jednym z narzędzi rozszerzania
      dostępu do edukacji na poziomie studiów."

• Gość: Lesur Re: Wydział Zarządzania - brak szacunku dla stude IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 00:31
      Nie chcialbym byc szczegolnie upierdliwy, ale co z ciebie za student, skoro
      nawet nie wiesz gdzie studiujesz? Wydzial M i Z? O ile wiem, Politechnika
      Bialostocka ma Wydzial Zarzadzania. I tyle. Nawet przed przeksztalceniem w
      wydzial, instytut nosil nazwe: IZiM, nie jakis MiZ. Jesli trudno jest Ci
      zapamietac nazwe wlasnej szkoly, nie dziwi mnie fakt, ze masz problemy z
      przyswajaniem wiedzy w niej wykladanej. Glowa do gory, sa w tym miescie gorsze
      szkoly. Uwierz mi. Wiem cos o tym.
      • Gość: Ciacho Re: Wydział Zarządzania - brak szacunku dla stude IP: *.piasta.pl 26.10.02, 18:16
        Gość portalu: Lesur napisał(a):
        Glowa do gory, sa w tym miescie gorsze
        > szkoly. Uwierz mi. Wiem cos o tym.

Np. Wydział Prawa :))))

Ciacho
      • Gość: gregor Re: Wydział Zarządzania - brak szacunku dla stude IP: *.osiedle.net.pl 28.10.02, 21:30
        Gość portalu: Lesur napisał(a):

> Nie chcialbym byc szczegolnie upierdliwy, ale co z ciebie za student, skoro
        > nawet nie wiesz gdzie studiujesz? Wydzial M i Z? O ile wiem, Politechnika
        > Bialostocka ma Wydzial Zarzadzania. I tyle. Nawet przed przeksztalceniem w
        > wydzial, instytut nosil nazwe: IZiM, nie jakis MiZ. Jesli trudno jest Ci
        > zapamietac nazwe wlasnej szkoly, nie dziwi mnie fakt, ze masz problemy z
        > przyswajaniem wiedzy w niej wykladanej. Glowa do gory, sa w tym miescie
        gorsze
        > szkoly. Uwierz mi. Wiem cos o tym.

Jeden ch. MiZ ZiM czy tam wydział zarządzania wiadomo o co chodzi a poza tym
        popatrz do indeksu i na szyld przed dzrzwiami w Klekocinie i tez ci sie
        popier....
        • Gość: gregor Re: Wydział Zarządzania - samorząd ble :((((( IP: *.osiedle.net.pl 28.10.02, 21:43
          Słyszeliście o wizycie jakiś kolesi z ministerstwa? podobno wysoką ocenę
          wystawili dla wydziału, pewnie podskoczymy w rankingach WOW!!! powinni jeszcze
          folder zrobic a na okładce BERLIN :)))) O powinni jeszcze tam uwzględnić
          genialną pracę samorządu, tak sobie zachodzę w głowę dlaczego oni się ukrywają,
          może ktoś ich straszy, ale nie! jak są wybory wszyscy się uaktywniają i
          obiecują złote góry jak ktoś z samorządu będzie to czytał prosze niech napisze
          co on i jego znajomi zrobili dla studenta, który na nich głosował? Myślę, że
          taka jazda na kadrę i tak nie ma sensu ich się nie zmieni, wiadomo jak jest.
          Ale niech samorząd ruszy swoje 4 litery i sprobuje cos w tej sprawie zmienić w
          końcu mają jakiś tam głos, ważniejszy od głosu zwykłego studenta. O i na
          następnych wyborach nie obiecujcie, bo się wkurwie i przypierdole!!! i nie
          piszcie zebym sie nie rugal, ze to forum i blebleble ale tak mysle i tak
          pisze!!! Teraz zaczynamy jazdę na samorząd!!! ja zacząlem czekam na poparcie,
          bądz sprzeciw.
          • Gość: harnas Re: Wydział Zarządzania - samorząd ble :((((( IP: *.osiedle.net.pl 30.10.02, 08:15
            szkoda słów na samorząd ! to oni wogóle istnieją ................... ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka