Dodaj do ulubionych

Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 08:35
Trzeba dochodzić swoich praw
Obserwuj wątek
    • Gość: petent Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.elpos.net 31.12.05, 09:46
      Słusznie, trzeba dochodzić swoich praw, przeciwko biedronce to teraz modne i
      minister sprawiedliwości pokrzykuje, to stało się łatwym, który może przyniesie
      awans.Inaczej jest gdy się zacznie dochodzić swoich praw przed jakimkolwiek
      urzędem tam nieprawda zawsze jest prawdą a petent głupkiem w oczach urzędników
      nawet jak ich przerasta wykształceniem jak i doświadczeniem.
      • ewerek BIEDRONKA 03.01.06, 11:40
        codziennie niskie ceny;)

LECZ SIĘ PRYWATNIE
        Laryngologia,
        Warszawa

• stefan.bialystok Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce 31.12.05, 12:35
      I dobrze. Ja gdy usłyszałem o wyzysku w Biedronce przestałem tam kupywać. Przewiduję powolną śmierć Biedronki.
      • Gość: tonek23 Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.koba.pl 31.12.05, 13:43
        Ty przestałeś tam "kupywać", a ja kupować.
        • Gość: Z.P. Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.elpos.net / *.elpos.net 31.12.05, 13:47
          Też tam nie kupuję.
          • Gość: roman Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: 80.50.250.* 03.01.06, 11:21
            ja już nie kapuję :)
        • stefan.bialystok Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce 31.12.05, 13:48
          Gość portalu: tonek23 napisał(a):

> Ty przestałeś tam "kupywać", a ja kupować.
          O jej. Śpieszyło mi się w pisaniu posta :(. Wracając do tematu, jeśli tak dalej pójdzie ludzie przestaną kupować w Biedronce i padnie jak mucha.
          • zx60 Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce 31.12.05, 14:05
            Modne jest obecnie ułaskawienie to i tak BIEDRONKA się na nią łapie po prostu
            zostanie ułaskawiona.Ja kupowałem kupuje i kupować będę, nie wszystko, ale są
            produkty które warto.
            • Gość: Stanisław Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.05, 16:28
              Nie kupuję w Biedronce jak i od roku przestałem kupować w Lidl`u.
              Dość jest innych sklepów.
              • nekroskop88 Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce 31.12.05, 22:24
                większość białostoczan też nie kupuje w Lidlu i Kauflandzie :-)
                • bad_habit Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce 31.12.05, 23:35
                  nekroskop88 napisał:

> większość białostoczan też nie kupuje w Lidlu i Kauflandzie :-)
                  > a ja w lidlu to tylko czasami kupuje czeko z migdałami;)
                  a tak w ogóle to jest lidl w Białym???
                  >
          • Gość: Ruda Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: 195.116.28.* 03.01.06, 11:01
            nie padnie. Po tych wszystkich aferach Biedronce wzrosły obroty. Ludzie są
            ciekawi i chcą zobaczyc jak wygląda wyzyskiwany pracownik. Po czy dalej robią
            tam zakupy bo jest tanio i jakiś wybór też jest, a po pewnym czasie nikogo nie
            obchodzi los pracownika.
        • Gość: astro_glide Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: 69.156.53.* 31.12.05, 23:33
          Ja wlasnie zaczne tam kupywac ,zeby im tam troche smierdzialo .
        • Gość: g1tzb10 Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 03.01.06, 03:59
          > Ty przestałeś tam "kupywać", a ja kupować.

Nie rozumiesz. On tam chodzil do ubikacji robic kupe.
          g1tzb10

• Gość: klient Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.12.05, 22:22
      ale nikt z Was nie pomyslal, ze tam pracuja nasze
      siostry, zony, matki i kochanki.

Ja tam kupuje, podobno po tych glosnych sprawach
      placa im nadgodziny, premie, itd.
      • Gość: kochanka zwlaszcza kochanki he he IP: *.attu.pl 03.01.06, 11:09
    • Gość: Tenare Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.icpnet.pl 31.12.05, 23:46
      Właściciela Biedronki wsadzić do pierdla, a nie tylko byle kierowniczków.
      Ale mordy wyzyskiwaczy należy też pokazać w telewizji i w prasie, żeby ofiary
      jeszcze raz mogły się przyjrzeć skurwesynom.
    • tomekjeden Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce 01.01.06, 00:00
      Biedronka jest dobrym przykładem na konieczność związków zawodowych.
    • sothis666 Rozdeptać cwaniaczków! /nt/ 03.01.06, 00:17
    • lavojtek Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce 03.01.06, 04:00
      NARESZCIE!!! Kierownicy regionalni to w 90% banda "miernych ale wiernych"
      pieskow firmy. Ich umiejetnosci "menedzerstwo" konczy sie przewaznie na
      garniturze, sluzbowej komurce i sluzbowym autku. Sa bardziej jak obozowe kapo
      niz ludzie majacy kierowac podwladnymi. Niestety doswiadczylem tego na wlasnej
      skorze!
      P.s. dziwie sie ze nie bylo jeszcze zadnych pozwow w sieci PLUS Discount. Moze
      dlatego ze "zamordyzm" jest tam taki iz zaden pracownik nie bedzie sie
      wychylal, nie mowiac juz o skladaniu pozwu czy swiadczeniu w sprawie!
      • Gość: blanka Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.06, 09:44
        Pracowalam w podobnej firmie. Ci kierownicy tzw sredniego szczebla sa
        faktycznie najgorsi. Mielismy oczywiscie tez takiego. Jak przyjezdzal do nas w
        szarym garniturku i brazowych butach(sorry, jestem estetka,bardzo niekorzystne
        zestawienie) i mamroczac pod nosem teksty typu: zrobie wszystko co w mojej mocy
        abyscie wy(!) zrobili cel (ale do klientow za nas nie chodzil), sprzedaz
        siadala i jak mowilismy o przyczynach, to on walczyl tylko że ze skutkami.
        Trudno mi tu pisac w szczegolach, bo post mialby z 5 stron. Inna sprawa to
        taka, ze jak osobka po Technikum Kolejowym (!) dorwie sie do wladzy za
        14.000/mc to trudno sie dziwic ze tak jest, ze osoba ta nie mysli (bo nie ma
        wiedzy teoretycznej i nie potrafi ), a za taka kase zrobi wszystko co mu ktos
        kaze. Nawet najbardziej absurdalne polecenia szefow wykonuje bez cienia
        sprzeciwu.
    • krzych.korab Re:Przeciw kierownikom a nie tym którzy kazali 03.01.06, 09:46
      tak postępować. Po takim oskarżeniu Przedstawiciele Państwowej Inspekcji Pracy
      z danego terenu, powinni szukać pracy być może w Biedronce. Ta instytucja nie
      ujawnia nic. Wiem jak wyglądają jej kontrole.
    • Gość: aga BIEDRONKA NIE JEST WYJĄTKIEM IP: *.arcor-ip.de 03.01.06, 10:00
      Biedronka nie jest wyjątkiem, szkoda że Inspekcja Pracy robi dopiero wtedy
      kontrole e sieciach jak sprawa zostanie angłosniona przez media. Wtedy łapówki
      już nie wystarczają żeby uciszyc sprawę.
    • Gość: rom48 Sprawa do umorzenia. Wlascicielem Biedronek jest IP: *.rybnet.pl 03.01.06, 10:08
      w znacznej czesci episkopat Portugalii.
      • unijny Re: Wywalic Portugalska podejrzana firme 03.01.06, 10:16
        Gość portalu: rom48 napisał(a):

> w znacznej czesci episkopat Portugalii.

Zabrac im licencje. Wywalic ich do Portugalii - sklepy Biedronka maja sporo
        klopotow w Lisbonie. Portugalia , podobno kraj socjalistyczny, mocne zwiazki
        zawodowe - zaskarzyc ich do Bruxeli.
        • vickers1 Portugalia nie jest socjalistyczna tylko liberalna 03.01.06, 13:10
      • Gość: krzychu JERONIMO MARTINS IP: 193.0.117.* 03.01.06, 10:37
        Episkopat Portugalii....? Z tego co ja wiem, to właścicielem jest pan Jeronimo
        Martins.
        • vickers1 nie JERONIMO MARTINS tylko grupa jego imienia 03.01.06, 13:17
        • vickers1 To była kiedyś dobra rodzinna firma rozwalona prze 03.01.06, 13:23
        • vickers1 angielsko-holenderski Unilever 03.01.06, 13:24
      • vickers1 Portugalskie klechy to takie same świnie jak nasze 03.01.06, 13:09
    • Gość: Agnieszka Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.range86-141.btcentralplus.com 03.01.06, 10:16
      Pamietajcie, ze Biedronka i Zabka tak samo wyzyskuje ludzi. Nie tylko praca ponad siely ale takze finansowo np. ajenci zabek sa zmuszani placic Switalskiemu haracz na rozwoj sieci handlowej Zabka. Jak odmowisz najmuje zbirow, krorzy wydzwaniaja z pogrozkami do domu i calej twoje rodziny albo wysylaja z pre-paidow smsy z pogrozkami i pomowieniami. Potrafia tez wydrukowac ulotki z twoimi danymi i adresem mieszkania jako agencji towarzyskiej. Policja nie reaguje lub prowadzi nieudolnie sledztwa, a skorumpowany poznanski sad nawet nie jest tym zainteresowany (Zabka i Bidronka ma swoj kupiony sad w poznaniu, a tylko tam musza odbywac sie sprawy sadowe przeciw nim). Panie Kaczynski zrob Pan z nimi porzadek!
    • elfz Re: Pierwszy akt oskarżenia ZABAWA 03.01.06, 10:36
      Bezrobocie zaplanowane w Budzecie na 2006 przez Sejm III RP na pozoimie 19,5 % z
      tedecja do spadku w okresie letnim do 19 % nie stwarza wlasciwej relacji na
      RYNKU Pracy miedzy Pracodwaca a Pracownikiem Zmuszonym Ekonomicznie do
      Miewolniczej Pracy z Koniecznosci o zachowanie bytu biolgicznego Swoiej rodziny
      pracujac po 16 gdz.dziennie - za frico.Sytuacje moze poprawic Zniesienie WIZ do
      USA napewno chetnie Wyjada Wyzwoleni Polacy z pod Jazma Komunizmu i wolni od
      pracy i kasy od 16 lat do pracy aby zarobic kase .A to ze zostanie jedynie Sejm
      ,senat,Urzedy marszalkowskie i WSZY .
    • tg28 Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce 03.01.06, 10:47
      wczoraj podslyszalem rozmowe dwuojga pracownikow jednej z niemieckich sieci w
      tym jednego kierownika:
      - przyjechala do nas kontrola inspekcji pracy
      - no i
      - no i ich olalismy bo w tej samej chwili w innym sklepie sieci byla inna
      kontrola
      - a co to daje
      - tyle ze w tym samym czasie nie moze byc dwuch kontroli w jednej sieci sklepow
      bo to niezgodne z prawem
      - a swoja droga to jak bym dostal mandat to tylko pozyczka
      - dlaczego
      - bo ostatnio dostalem mandat 2000 i po 2 miesiacach dostalem premie
      motywacyjna 2500 z warszawki:)
    • Gość: Leemcioo Re: Wcale nie pierwszy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 11:11
      Wybiórcza ma jak zwykle niedokładne informacje. To wcale nie jest pierwszy tego
      typu akt oskarżenia w Polsce. 9 grudnia 2005 rozpoczął się proces byłej
      dyrektor BANKU PEKAO SA w Wałbrzychu o fałszowanie ewidencji czasu pracy
      pracowników i niepłacenie wynagrodzenia. W sumie dostała 62 zarzuty - wszystkie
      związane z łamaniem praw pracowniczych. Rozprawa główna zacznie się 3 lutego
      2006 w Sądzie Rejonowym w Wałbrzychu. Można było o tym poczytać w Słowie
      Polskim (ok 10 grudnia) lub na stronach Polskiego Radia Wrocław. W Wybiórcej
      nie można było sobie poczytać (chociaż byli informowani), bo chyba mają jakieś
      powiązania biznesowe z PEKAO SA.
    • Gość: Hans Pionki Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: 80.249.4.* 03.01.06, 11:27
      W biedronce w Pionkach koło Radomia kierownikiem jest alkoholik, który pije
      piwka w robocie i ma sie dobrze.Ten sam Pan kierownik nagminnie handluje
      makulaturą/odpady z pudeł tekturowych i ma z tego niezłe profity.Poza tym Pan
      kierownik zbiera kasę od kasjerek, które przez poyłkę przyniosą wyższy utarg
      niż powinny mieć.Każdy remament wykazuje duże braki, bo dużo jest kradzieży,
      ale Pan kierownik puszcza to w straty.Znęcanie nad pracownikami jest na
      porządku dziennym, zmuszanie do pracy po godzinach, przychodzenie wcześniej no
      i oczywiście zakupy kontrolowane.Opiszę Wam sytuację jaka miała miejsc w
      Biedronce w Pionkach: otoż nasz przedsiębiorczy kierownik poprosil jednego z
      klientów o wyniesienie batonika, który uprzednio ukrył pod dwoma warstwami
      kieliszków.Klient ten zakupił kieliszki i wyszedł z pudełkiem.Kasjerka tego nie
      zauważyła, ale kierownik capcarabca i ma kasjerkę.Oczywiście za takie
      przewinieni jest tylko jedna kara-nagana.Dziewczyna zemdlała, bo oczywiście
      oprócz tego , że pracowała kilkanaście godzin bez żadnej przerwy/na siku/ to
      jest zestresowana bo boi sie że straci pracę i żyje pod ciągłą presją.Pan
      kierownik ma jeszcze wiele grzeszków, ale na ten temat można by pisać i pisać.
    • Gość: flamaster Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 11:44
      W wielu wypadkach to polski nadzor nad pracownikami jest winny wyzyskowi i
      niezgodnemu z naszym kodeksem pracy traktowaniu pracownikow.A robia to z checi
      przypodobania sie wlascicielowi, ktory czesto nie zdaje sobie nawet sprawy z
      tego co rzeczywiscie w jego firmie sie dzieje.Wazne jest co ksiegowi i
      pelnomocnik przedstawi w sprawozdaniu-bo to oni maja nagrody.
      A gdzie obrona pracownikow przez polskie urzedy do tego powolanych np.PIP - ach
      zapomnial/a/e/m , jak mowila mi jedna z inspektorow PIP- jak sie pracownik nie
      skarzy, to my nie mozemy zglebiac sprawy.
      Tylko, ze przy takim bezrobociu, to kto sie poskarzy?
    • Gość: jax Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 12:00
      Nie kupujcie w Biedronce! Towary najniższego gatunku, sama chemia, rzadko mozna
      trafic na cos ciekawego! I do tego wykorzystywanie polskich pracowników!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka