Gość: diakon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 08:35 Trzeba dochodzić swoich praw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: petent Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.elpos.net 31.12.05, 09:46 Słusznie, trzeba dochodzić swoich praw, przeciwko biedronce to teraz modne i minister sprawiedliwości pokrzykuje, to stało się łatwym, który może przyniesie awans.Inaczej jest gdy się zacznie dochodzić swoich praw przed jakimkolwiek urzędem tam nieprawda zawsze jest prawdą a petent głupkiem w oczach urzędników nawet jak ich przerasta wykształceniem jak i doświadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewerek BIEDRONKA 03.01.06, 11:40 codziennie niskie ceny;) LECZ SIĘ PRYWATNIE Laryngologia, Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce 31.12.05, 12:35 I dobrze. Ja gdy usłyszałem o wyzysku w Biedronce przestałem tam kupywać. Przewiduję powolną śmierć Biedronki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tonek23 Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.koba.pl 31.12.05, 13:43 Ty przestałeś tam "kupywać", a ja kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.elpos.net / *.elpos.net 31.12.05, 13:47 Też tam nie kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: 80.50.250.* 03.01.06, 11:21 ja już nie kapuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce 31.12.05, 13:48 Gość portalu: tonek23 napisał(a): > Ty przestałeś tam "kupywać", a ja kupować. O jej. Śpieszyło mi się w pisaniu posta :(. Wracając do tematu, jeśli tak dalej pójdzie ludzie przestaną kupować w Biedronce i padnie jak mucha. Odpowiedz Link Zgłoś
zx60 Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce 31.12.05, 14:05 Modne jest obecnie ułaskawienie to i tak BIEDRONKA się na nią łapie po prostu zostanie ułaskawiona.Ja kupowałem kupuje i kupować będę, nie wszystko, ale są produkty które warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.05, 16:28 Nie kupuję w Biedronce jak i od roku przestałem kupować w Lidl`u. Dość jest innych sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce 31.12.05, 22:24 większość białostoczan też nie kupuje w Lidlu i Kauflandzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce 31.12.05, 23:35 nekroskop88 napisał: > większość białostoczan też nie kupuje w Lidlu i Kauflandzie :-) > a ja w lidlu to tylko czasami kupuje czeko z migdałami;) a tak w ogóle to jest lidl w Białym??? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: 195.116.28.* 03.01.06, 11:01 nie padnie. Po tych wszystkich aferach Biedronce wzrosły obroty. Ludzie są ciekawi i chcą zobaczyc jak wygląda wyzyskiwany pracownik. Po czy dalej robią tam zakupy bo jest tanio i jakiś wybór też jest, a po pewnym czasie nikogo nie obchodzi los pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astro_glide Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: 69.156.53.* 31.12.05, 23:33 Ja wlasnie zaczne tam kupywac ,zeby im tam troche smierdzialo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g1tzb10 Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 03.01.06, 03:59 > Ty przestałeś tam "kupywać", a ja kupować. Nie rozumiesz. On tam chodzil do ubikacji robic kupe. g1tzb10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.12.05, 22:22 ale nikt z Was nie pomyslal, ze tam pracuja nasze siostry, zony, matki i kochanki. Ja tam kupuje, podobno po tych glosnych sprawach placa im nadgodziny, premie, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tenare Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.icpnet.pl 31.12.05, 23:46 Właściciela Biedronki wsadzić do pierdla, a nie tylko byle kierowniczków. Ale mordy wyzyskiwaczy należy też pokazać w telewizji i w prasie, żeby ofiary jeszcze raz mogły się przyjrzeć skurwesynom. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce 01.01.06, 00:00 Biedronka jest dobrym przykładem na konieczność związków zawodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce 03.01.06, 04:00 NARESZCIE!!! Kierownicy regionalni to w 90% banda "miernych ale wiernych" pieskow firmy. Ich umiejetnosci "menedzerstwo" konczy sie przewaznie na garniturze, sluzbowej komurce i sluzbowym autku. Sa bardziej jak obozowe kapo niz ludzie majacy kierowac podwladnymi. Niestety doswiadczylem tego na wlasnej skorze! P.s. dziwie sie ze nie bylo jeszcze zadnych pozwow w sieci PLUS Discount. Moze dlatego ze "zamordyzm" jest tam taki iz zaden pracownik nie bedzie sie wychylal, nie mowiac juz o skladaniu pozwu czy swiadczeniu w sprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanka Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.06, 09:44 Pracowalam w podobnej firmie. Ci kierownicy tzw sredniego szczebla sa faktycznie najgorsi. Mielismy oczywiscie tez takiego. Jak przyjezdzal do nas w szarym garniturku i brazowych butach(sorry, jestem estetka,bardzo niekorzystne zestawienie) i mamroczac pod nosem teksty typu: zrobie wszystko co w mojej mocy abyscie wy(!) zrobili cel (ale do klientow za nas nie chodzil), sprzedaz siadala i jak mowilismy o przyczynach, to on walczyl tylko że ze skutkami. Trudno mi tu pisac w szczegolach, bo post mialby z 5 stron. Inna sprawa to taka, ze jak osobka po Technikum Kolejowym (!) dorwie sie do wladzy za 14.000/mc to trudno sie dziwic ze tak jest, ze osoba ta nie mysli (bo nie ma wiedzy teoretycznej i nie potrafi ), a za taka kase zrobi wszystko co mu ktos kaze. Nawet najbardziej absurdalne polecenia szefow wykonuje bez cienia sprzeciwu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Re:Przeciw kierownikom a nie tym którzy kazali 03.01.06, 09:46 tak postępować. Po takim oskarżeniu Przedstawiciele Państwowej Inspekcji Pracy z danego terenu, powinni szukać pracy być może w Biedronce. Ta instytucja nie ujawnia nic. Wiem jak wyglądają jej kontrole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga BIEDRONKA NIE JEST WYJĄTKIEM IP: *.arcor-ip.de 03.01.06, 10:00 Biedronka nie jest wyjątkiem, szkoda że Inspekcja Pracy robi dopiero wtedy kontrole e sieciach jak sprawa zostanie angłosniona przez media. Wtedy łapówki już nie wystarczają żeby uciszyc sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom48 Sprawa do umorzenia. Wlascicielem Biedronek jest IP: *.rybnet.pl 03.01.06, 10:08 w znacznej czesci episkopat Portugalii. Odpowiedz Link Zgłoś
unijny Re: Wywalic Portugalska podejrzana firme 03.01.06, 10:16 Gość portalu: rom48 napisał(a): > w znacznej czesci episkopat Portugalii. Zabrac im licencje. Wywalic ich do Portugalii - sklepy Biedronka maja sporo klopotow w Lisbonie. Portugalia , podobno kraj socjalistyczny, mocne zwiazki zawodowe - zaskarzyc ich do Bruxeli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu JERONIMO MARTINS IP: 193.0.117.* 03.01.06, 10:37 Episkopat Portugalii....? Z tego co ja wiem, to właścicielem jest pan Jeronimo Martins. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.range86-141.btcentralplus.com 03.01.06, 10:16 Pamietajcie, ze Biedronka i Zabka tak samo wyzyskuje ludzi. Nie tylko praca ponad siely ale takze finansowo np. ajenci zabek sa zmuszani placic Switalskiemu haracz na rozwoj sieci handlowej Zabka. Jak odmowisz najmuje zbirow, krorzy wydzwaniaja z pogrozkami do domu i calej twoje rodziny albo wysylaja z pre-paidow smsy z pogrozkami i pomowieniami. Potrafia tez wydrukowac ulotki z twoimi danymi i adresem mieszkania jako agencji towarzyskiej. Policja nie reaguje lub prowadzi nieudolnie sledztwa, a skorumpowany poznanski sad nawet nie jest tym zainteresowany (Zabka i Bidronka ma swoj kupiony sad w poznaniu, a tylko tam musza odbywac sie sprawy sadowe przeciw nim). Panie Kaczynski zrob Pan z nimi porzadek! Odpowiedz Link Zgłoś
elfz Re: Pierwszy akt oskarżenia ZABAWA 03.01.06, 10:36 Bezrobocie zaplanowane w Budzecie na 2006 przez Sejm III RP na pozoimie 19,5 % z tedecja do spadku w okresie letnim do 19 % nie stwarza wlasciwej relacji na RYNKU Pracy miedzy Pracodwaca a Pracownikiem Zmuszonym Ekonomicznie do Miewolniczej Pracy z Koniecznosci o zachowanie bytu biolgicznego Swoiej rodziny pracujac po 16 gdz.dziennie - za frico.Sytuacje moze poprawic Zniesienie WIZ do USA napewno chetnie Wyjada Wyzwoleni Polacy z pod Jazma Komunizmu i wolni od pracy i kasy od 16 lat do pracy aby zarobic kase .A to ze zostanie jedynie Sejm ,senat,Urzedy marszalkowskie i WSZY . Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce 03.01.06, 10:47 wczoraj podslyszalem rozmowe dwuojga pracownikow jednej z niemieckich sieci w tym jednego kierownika: - przyjechala do nas kontrola inspekcji pracy - no i - no i ich olalismy bo w tej samej chwili w innym sklepie sieci byla inna kontrola - a co to daje - tyle ze w tym samym czasie nie moze byc dwuch kontroli w jednej sieci sklepow bo to niezgodne z prawem - a swoja droga to jak bym dostal mandat to tylko pozyczka - dlaczego - bo ostatnio dostalem mandat 2000 i po 2 miesiacach dostalem premie motywacyjna 2500 z warszawki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leemcioo Re: Wcale nie pierwszy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 11:11 Wybiórcza ma jak zwykle niedokładne informacje. To wcale nie jest pierwszy tego typu akt oskarżenia w Polsce. 9 grudnia 2005 rozpoczął się proces byłej dyrektor BANKU PEKAO SA w Wałbrzychu o fałszowanie ewidencji czasu pracy pracowników i niepłacenie wynagrodzenia. W sumie dostała 62 zarzuty - wszystkie związane z łamaniem praw pracowniczych. Rozprawa główna zacznie się 3 lutego 2006 w Sądzie Rejonowym w Wałbrzychu. Można było o tym poczytać w Słowie Polskim (ok 10 grudnia) lub na stronach Polskiego Radia Wrocław. W Wybiórcej nie można było sobie poczytać (chociaż byli informowani), bo chyba mają jakieś powiązania biznesowe z PEKAO SA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Pionki Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: 80.249.4.* 03.01.06, 11:27 W biedronce w Pionkach koło Radomia kierownikiem jest alkoholik, który pije piwka w robocie i ma sie dobrze.Ten sam Pan kierownik nagminnie handluje makulaturą/odpady z pudeł tekturowych i ma z tego niezłe profity.Poza tym Pan kierownik zbiera kasę od kasjerek, które przez poyłkę przyniosą wyższy utarg niż powinny mieć.Każdy remament wykazuje duże braki, bo dużo jest kradzieży, ale Pan kierownik puszcza to w straty.Znęcanie nad pracownikami jest na porządku dziennym, zmuszanie do pracy po godzinach, przychodzenie wcześniej no i oczywiście zakupy kontrolowane.Opiszę Wam sytuację jaka miała miejsc w Biedronce w Pionkach: otoż nasz przedsiębiorczy kierownik poprosil jednego z klientów o wyniesienie batonika, który uprzednio ukrył pod dwoma warstwami kieliszków.Klient ten zakupił kieliszki i wyszedł z pudełkiem.Kasjerka tego nie zauważyła, ale kierownik capcarabca i ma kasjerkę.Oczywiście za takie przewinieni jest tylko jedna kara-nagana.Dziewczyna zemdlała, bo oczywiście oprócz tego , że pracowała kilkanaście godzin bez żadnej przerwy/na siku/ to jest zestresowana bo boi sie że straci pracę i żyje pod ciągłą presją.Pan kierownik ma jeszcze wiele grzeszków, ale na ten temat można by pisać i pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flamaster Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 11:44 W wielu wypadkach to polski nadzor nad pracownikami jest winny wyzyskowi i niezgodnemu z naszym kodeksem pracy traktowaniu pracownikow.A robia to z checi przypodobania sie wlascicielowi, ktory czesto nie zdaje sobie nawet sprawy z tego co rzeczywiscie w jego firmie sie dzieje.Wazne jest co ksiegowi i pelnomocnik przedstawi w sprawozdaniu-bo to oni maja nagrody. A gdzie obrona pracownikow przez polskie urzedy do tego powolanych np.PIP - ach zapomnial/a/e/m , jak mowila mi jedna z inspektorow PIP- jak sie pracownik nie skarzy, to my nie mozemy zglebiac sprawy. Tylko, ze przy takim bezrobociu, to kto sie poskarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax Re: Pierwszy akt oskarżenia przeciw Biedronce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 12:00 Nie kupujcie w Biedronce! Towary najniższego gatunku, sama chemia, rzadko mozna trafic na cos ciekawego! I do tego wykorzystywanie polskich pracowników! Odpowiedz Link Zgłoś