Gość: bb IP: 212.33.81.* 23.01.06, 10:56 No jak taki mróż będzie rzeczywiście to już wszystko stanie. Czarno widzę, czy wytrzymaja miejskie sieci C.O. i wodociągowe, jak z komunikacją. Będzie horror jak taki mróz potrzyma z tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Stanisław Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro IP: *.pools.arcor-ip.net 23.01.06, 11:11 Ee tam, już dziś najgorsze zimno oddaliło się z Białegostoku do Polski centralnej. Nie ma co wpadać w panikę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutopia Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro IP: *.csk.pl 23.01.06, 11:26 to w końcu jak będzie w soobtę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kylly Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro IP: *.euro-net.pl 23.01.06, 11:37 pogoda.panoramainternetu.pl/index.php?region=2001633 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutopia Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro IP: *.csk.pl 23.01.06, 11:39 to nie tak żle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro IP: *.pools.arcor-ip.net 23.01.06, 12:14 W/g Twoich prognoz w sobotę ma być -12/-3 tzn. noc/dzień a ja prognozuję -12/-10; zobaczymy czyje się sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro IP: *.pools.arcor-ip.net 23.01.06, 18:45 Nawet jeszcze cieplej - najnowsza prognoza -10/-7. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totylkoja Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro IP: *.poranny.pl 23.01.06, 12:13 a skąd masz taką informację? Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 23.01.06, 12:17 mam nadzieje ze to tylko strachy na lachy, podobno od srody ma byc nieco cieplej ... Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 23.01.06, 14:30 i co wtedy?> Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 23.01.06, 14:52 ale w weekend znów ma być zimno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatso Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 24.01.06, 12:33 Zylem kiedys na wygnaniu w amerykanskiej dzungli. NYC, czarna malpa na kazdym rogu. Akurat gorac tego lata byl taki ze topil sie asfalt. No i czytam sobie wspomnienia innego wyganca o tym jak wraz ze swoim ojcem- bo mamuske juz pochowali- uciekal on do wojska Andersa z najglebszej Syberii. Gdy juz sie wydawalo ze uswirkna z tego straszliwego mrozu czekajac na pociag na stacji to nadjechal eszelon wojsk syberyjskich pedzacych na front za Moskwa. Zolnierze wychodzili na stacji z wagonow aby sie OCHLODZIC, tak im w tych tiepluszkach grzali. Przygarneli chetnie ochotnikow polskich no i oni tak jechali przez ow zmrozony zima kraj. Wtem widza jakies gory i pagorki. To juz Ural, granica Europy. Na termometrze bylo minus 20 stopni celsiusza. Facet napisal, i to sobie zapamietalem, ze TCHNELO WIOSNA . Zupelnie jak te ptaszki syberyjskie co uciekaja do Bialegostoku z Sybiru aby sie przy - 30 stopni wolnoscia i wiosennym ciepelkiem nacieszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 15:39 po to twoim poście widać, że wypaliło ci mózg... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro IP: *.pools.arcor-ip.net 24.01.06, 15:51 A mnie ten post wzruszył bo przemawia do duszy, cóż może do słowiańskiej ale czy gorszej? Mówi o wzruszeniu i nadziei, o tęsknocie i optymizmie mimo, że daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 16:04 "czarna malpa na kazdym rogu" - razizm w czystej postaci - Polakom raczej przeszkadza kiedy mói się o polskiej gospodarce, albo o polaczkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooo! Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro IP: 80.50.88.* 24.01.06, 16:07 Razizm? Mói? Co piłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 17:37 No czarna, a co biała? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 17:43 jeśli komus przeszkadzaja polaczkowie i polish jokes (sam raz o kotwiczu) - to przeszkadzają również czarni - to nazwa rasistowska mająca pejoratywny odcień. Nie ładnie, nie ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 17:45 Powiedzieć czarnuch to źle, ale białas to dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 17:48 Tak jak we Francji w czasie zamieszek nikt nie powiedział, że palą auta islamiści, muzułmanie, arabowie, tylko, że to niegrzeczna młodzież z przedmieść! Głupia, idiotyczna poprawność polityczna. Trzeba nazywać wszystko po imieniu, czarny, to czarny, biały to biały, zyd to żyd, a arab, to arab! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 17:49 a polaczek to polaczek, który jest głupszy niz blondynka? Bo przeciez taki jest stereotyp polaka w USA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mroz Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro IP: *.aster.pl 24.01.06, 17:51 a jaki jest stereotyp Amerykanina w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro IP: *.teradyne.com 24.01.06, 17:52 zapytaj demokrate.pl-alexa, on wszystko wie ;). Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 17:52 Ja tam nie byłem, nie jestem i nie będę. Więc zwyczajnie mnie to wali!!! Niech sobie się śmieją, tylko, że ci śmiejący są jednymi z największych debili, którzy nie wiedzą nic o świecie, malo tego, nie wiedzą jakie mają stany i ile ich jest. A o Europie, to większość wie tyle, że ona gdzieś tam jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro IP: *.teradyne.com 24.01.06, 17:59 nie przejmuj sie, masz racje. to co pisze alex mialo cos z prawdy 100 lat temu, ale ten wal i tak wie lepiej;). Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 18:00 Ja się nie przejmuję, ale powoli zaczynają mi ręce opadać, jak czytam jego głupiomądre wypociny:) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 18:21 mnie ręce opadaja gdy czytam takie wypociny pozbawione wiedzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mroz Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro IP: *.aster.pl 24.01.06, 17:50 O, inteligentny na froncie... "polaczkowie", "nie ladnie" nie chodzilo się na język polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro IP: *.teradyne.com 24.01.06, 17:50 moze wytlumacz, gdzie rasizm w nazywaniu czarnych black? czyzbys sie obrazal i twierdzil, ze nazwa white tez jest rasistowska? co do polish jokes, to ten pasuje do ciebie jak ulal: Question: Who wears a dirty burlap sack and rides a pig? Answer: alex.4 of Poland. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 17:55 kotwicz i kultura soobista rzeczy które się wykluczają:) kotwicz jako imigrant w USA zresztą dobrze zna polish jokes in situ:) słowo black ma olbrzymia negatywną konotację - jesli ktos nazywa Afroamerykanów czarnuchami (blacks) to ewidentnie pokazuje swoje rasistowskie poglądy. No cóz polityczną poprawność wymyslili ludzie inteligentni, a kotwicz nie należy ani do warstwy wyższej high class ani do middle class. Jedynie może sobie poprawić ego rasistowskimi tekstami:) Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 17:58 No i taka polityczna poprawność we Francji skutkuje tak, a nie inaczej! Czarny, to czarny, żółty, to żółty, nie ma co tu się obrażać!@ A kim ten bambo w hameryce jest? Białym, tylko mocno opalonym? A co to za słowotwór afroamerykanin? To jak on, afrykaniec, czy amerykaniec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro IP: *.teradyne.com 24.01.06, 18:02 hey dickhead, na jakiej zasadzie porownujesz "black" z "czarnuchami"? bzdecie umyslowy, w jez. angielskim black nie ma zadnego ladunku negatywnego, tak jak white w odniesieniu do bialych..... twoj debilizm sie powieksza w miare spadku temperatury, czy.........? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 18:03 Ciśnienie wysokie, mózg mu w puszcze się skurczył:) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 18:06 koczisss pewne słowa wypadają z uzycia. dziś słowo black - czarny jest oznaka złego gustu i braku w wykształceniu czy wychowaniu. Taka jest obecna amerykańska norma i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
moherowa.beretta Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 18:07 Ponawiam pytanie: byles w USA czy filozofujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 18:09 On filozuje:))) Odpowiedz Link Zgłoś
moherowa.beretta Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 18:11 Spokojnie Koczis, pozwol dojsc do glosu Aleksiejowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 18:13 koczisss na salonach mói się troszeczkę inaczej:) Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 18:15 Mói się? Może i mói, ale Ty nie filozofujesz, Ty tylko niestety filozujesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 18:16 widać, że nigdy nie zapraszano cię w miejsca gdzie potrzebna jest pewna ogłada:) Odpowiedz Link Zgłoś
moherowa.beretta Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 18:18 No i nie odpowiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz [...] IP: *.teradyne.com 24.01.06, 18:19 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro IP: *.teradyne.com 24.01.06, 18:21 holly shit, MLK tez byl rasista, alex na pomoc!!!!!!!!: www.usconstitution.net/dream.html Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 18:23 od jego czasów nazewnictwo się prymitywny rasisto zmieniło:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro IP: *.teradyne.com 24.01.06, 18:26 color of skin too? ponizej przyklad biblii rasizmu, no bo przeciez ma w tytule black: www.amazon.com/gp/product/0814779735/103-0696867-8624654?v=glance&n=283155 Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 18:23 ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 18:09 A ja jestem w Polsce i murzyn to dla mnie czarny, bo taki jest faktyczny stan i należy on do rasy czarnej!!! Tak jak ja do buiałej podtypu aryjskiego, a żyd podtypu semickiego!!! Chińczyk jest żółty, Japończyk i Indianin też, tyle, ze ten ostatni należy do podtypu, odmiany czerwonej, ale to i tak żółtek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 18:15 nie ma ras ludzkich - jeśli się podzieli ludzi nie welde genu który powoduje taka a nie inny kolor skóry a przyjmie się inne kryterium (np. geny odpowiedzialne za grupy krwii) to podziały bedą ziupełnie inne. Widzę koczisss że albo nie uważałęś na lekcjach albowyleciałą ci wiedza ze szkoły:) Prawdziwi Aryjczycy zamieszkują Indie i Iran:) Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 18:22 Są różne podziały rasy białej, zależne od autora np. nordycką, środkowoeuropejską i śródziemnomorską. lub: - aryjska, do której chyba Ty należysz - semicka, są to Żydzi, Arabowie, Persowie i inni lub TY - indyjska Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 18:24 nie ma ras - genetyka raz na zawsze udowodniłą, ze mówienie o rasach ludzkich jest pozbawione sensu i jest nienaukowe. Żaden genetyk nie powie ci że w przypadku ludzi mozna wyszczególnić rasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro IP: *.teradyne.com 24.01.06, 18:27 a kolory mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 18:33 To nie ma ras psów również? To dlaczego moja suka ni cholery nie jest podobna do psa sąsiada? To samo jest aleksieju z ludźmi!!! Czarnuch nijak nie jest podobny do białasa, czy żółtka! A i chorują na inne choroby rózne nacje! Odpowiedz Link Zgłoś
moherowa.beretta Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro 24.01.06, 18:02 Oj aleksiu, byles Ty kiedy w USA? Black nie jest offensive, bardziej offensive jest zwrocic sie do przedmiotowego Czarnucha per nigga, za to od razu mozna dostac w ryj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mroz Re: W sobotę minus 45 stopni celsiusza - katastro IP: *.aster.pl 24.01.06, 18:07 Widzę, ze nigdy w USA nie byles. Ciemnoskórzy mówią sami na siebie BLACKS. Murzyn do murzyna mówi "black men" i nie ma w tym nic negatywnego. Każda mniejszość identyfikuje się ze swoją odrębnością i na niej tworzy swoją osobowość spoleczną. Odpowiedz Link Zgłoś
fatso60347 O Boze, a ja tu wyskoczylem z rzewna opowiastka... 24.01.06, 20:54 ...zagladam i co me kaprawe oczka widza? Paru Swinskich Ryjow, sfrustrowanych tym ze sa z Bialegostoku i jest im tam zimno, dyskutuja jak sie zwracac do Murzyna w USA. Przypomne wiec tylko, ze te rozne podlaszuki robolac na budowie dla Pakich tu u nas, w Londynie, przezywaja ich brzydko per Siniak. Znaczy ze jest on zazwyczaj siny na mordzie, co i prawda. Litwin to szaulis, Ukrainiec to rezun a ruski to kacap. Nie wspominajac juz szerzej o szwabie, pepiku, rumuno-cyganie i innych. Jedna rzezc w tym dobra- ta czarna malpa co stoi na kazdym rogu ulicy w Brooklynie gdzie mieszkalem was olewa i nawet nie wie gdzie jestescie. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: O Boze, a ja tu wyskoczylem z rzewna opowiast 24.01.06, 20:56 Bo ta czarna małpa nic nie wie, tylko wie jak kogoś pobić, okraść i naćpać się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: O Boze, a ja tu wyskoczylem z rzewna opowiast IP: *.teradyne.com 24.01.06, 20:59 nie wszyscy sa tacy, tak jak wsrod innych sa tacy co olewaja, oraz tacy co uczciwie pracuja...... Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: O Boze, a ja tu wyskoczylem z rzewna opowiast 24.01.06, 21:01 Wiem, że nie wszyscy:) Tak jak nie wszyscy Rosjanie to pijacy i nie wszyscy polacy to złodzieje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: O Boze, a ja tu wyskoczylem z rzewna opowiast IP: *.teradyne.com 24.01.06, 21:02 sa ludzie i ludziska, sa malpy i malpiska.......;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: O Boze, a ja tu wyskoczylem z rzewna opowiast IP: *.teradyne.com 24.01.06, 20:57 i oto doczekalismy sie "prawdziwego" glosu emigracyjnego z UK. wow, thank you the only one, may force be with you....... Odpowiedz Link Zgłoś