Gość: ba IP: *.chello.pl 06.04.05, 23:35 Spokój. Są wśród was niedowiarki, ateiści i agnostycy, którzy też potrzebują oddać cześć, a czują się wykluczeni ze społeczności. Nie będą szlochać do kamer ani nie pojadą do Rzymu. Jest im po prostu smutno. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yankee Re: cisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 23:39 Jestem katoliczka. Zachowuje cisze, spokoj, nie wykluczam nikogo ze spoleczenstwa. Nie potepiam tych, ktorzy nie maja ochoty na zalobe i na refleksje. Nie szlocham do kamer i nie jade do Rzymu. Jest mi po prostu smutno... Jest mi po prostu smutno, ze tak malo osob zrozumialo przeslanie i slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ba Re: cisza IP: *.chello.pl 07.04.05, 00:37 Nie słuchali bo śpiewali "Góralu czy ci nie żal" - pijacką piosenkę z okolic Zielonego Balonika. Co jest wyrazem wyższości Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia... (Żeleński był dobrym położnikiem i wyśmienitym tłumaczem) ON to wiedział i z honorem znosił umizgi niedokształconej publiczności. Pytanie: dlaczego Publiczność jest niedokształcona? Nie chce być, czy jest jakiś feler w Publicznej Oswiacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biseks Re: cisza IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 07.04.05, 00:48 Przyłącze się jeśli pozwolicie i też sobie zasmucę. Jestem agnostykiem, przerażonym tym co zrobiły media z odejściem tego wspaniałego człowieka. I mimo moich wielu zastrzeżeń do jego braku postępowości, pozwólcie że i ja tutaj powiem że mi smutno z powodu jego odejścia. Do Rzymu nie jadę, świeczek nie zapalam, na mszę nie chodzę, ale tutaj po raz pierwszy gdziekolwiek napiszę sobie, że naprawdę szkoda że nie ma go już wśród nas, wciąż żywych. biseks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ba Re: cisza IP: *.chello.pl 11.04.05, 00:12 Skazaliście (Gazeto Wyborcza do Ciebie mówię) naród (cholera by go wzięła) na dewocyjną wizję Świata. Jako niewierząca matka polka odmówiłam, w spisie wyborczym, odpowiedzi na pytanie jakiej jestem narodowości - bo co: 18% Żyd, 18% Tatar, 18% Szwed, a w pozostałych 46% Polak?. Wspólnota interesów, społeczeństo, organizacje samorzadowe... Umarł, jesteśmy zasmuceni i Co - Cały Naród Żegna Swojego Pasterza? Mam się popłakać przed kamerą żeby być wiarygodną? Jestem Obywatelem Polski, chodzę na wybory, nie chodzę do kościoła... Może zamówcie badanie rynku ilu nas jest, bo na mój babski rozum jest nas więcej niż myślicie. Tak Wam Dopomóż Bóg... PS. czytaliśmy już kiedyś Biblię i Koran. Odpowiedz Link Zgłoś