Dodaj do ulubionych

Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!!

IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 18.03.06, 12:25
wiecie coś wiecej?
Obserwuj wątek
    • Gość: taki ktos Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 18.03.06, 12:38
      Z tego co mi wiadomo jest dopiero w fazie "projektu". Ma to byc manifestacja
      jekiej jeszcze Bialystok nie widzial. Do Bialegostoku maja sie zjechac ludzie z
      calego regionu (trwa zalatwianie narazie 20 autokarow). Bialostoczanie i
      mieszkancy regionu chca powiedziec "STOP" idiotom ktorzy rzadza naszym miastem i
      wojewodztwem. Chca powiedziec "STOP" ukladowi ktory nieprzerwalnie od kilkunastu
      lat rzadzi naszym miastem. Bialystok robi sie coraz wieksza dziura, gdzie nie ma
      zadnych perspektyw, ludzie masowo stad uciekaja, itp. Trzeba temu powiedziec koniec!
      Ja ze swej strony deklaruje przybycie i walke o dobro nasze i naszego miasta!
      • fiat_lux Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 20.03.06, 19:09
        STOP sie mowi podczas wyborow. z frekwencji 5% podczas ostatnich wyborow
        prezydenta bialegostoku mniemam ze 95% niezadowolonych siedzialo na dupie w domu
        a teraz ma problem. 95% jest przyczyna tego problemu
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=37263745&a=37263745
      • Gość: ech Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.elpos.net 23.05.06, 19:38
        Miało być w maju i co?NIC!!!!Jesteście jak Tur-dużo gadania zero robienia!!!!
    • Gość: kis Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 13:45
      W końcu ktoś o tym pomyślał . WSYSTKIM WŁADZOM MIASTA I WOJEWÓDZTWA ,SKOŃCZ WAŚC
      WSTYDU OSZCZĘDŹ !!!!! Mamy tego dość
      • Gość: !!! Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 19.03.06, 09:54
        Dlatego tez powinnismy wszycy stawic sie na manifestacji! Nie wazne jakie mamy
        poglady polityczne, nie wazne kim jestesmy z zawodu, nie wazne czy jestesmy
        starzy czy mlodzi. Musimy pojsc i pokazac, ze nie chcemy dluzej zyc w zacofanym
        miescie!
        • Gość: johnny Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.72.96.36.ip.tele2adsl.dk 19.03.06, 20:43
          kiedy ma sie ta manifestacja odbyc?
    • Gość: Petroniusz Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.06, 21:10
      Dosyc trzymania przy wladzy ludzi ktorzy nie wykazuja zadych checi poprawy bytu
      ludnosci, rozwoju miasta. Doprowadzenie Bialegostoku do stanu uzywalnosci
      znanej mieszkancom innych miast im zacznie sie predzej tym moze szybciej
      dogonimy "Polske". Na razie mamy zacofanie, brak porzadnej infrastruktury czy
      to porzadnych centrow handlowych, czy to drog, czy to rozrywki na poziomie.
      Wystarczy spojrzec na to co sie dzieje z Jagiellonia. Niby taki zasluzony klub
      a nie widac zeby wladzom zalezalo na jego promocji w taki prosty sposob, jakim
      jest promocja miasta/regionu poprzez sport na poziomie. Moze wreszcie cos sie
      ruszy, a przynajmniej da ludziom do myslenia gdy niezadowoleni mieszkancy wyjda
      na ulice. Beda to ludzie ktorym sprzykrzylo sie tolerowanie w Bialymstoku
      kolesiostwa, ukladow, nicnierobstwa ze strony nieudolnych wladz. Sam sie
      przylacze do protestu, bo mam juz dosyc zycia w miescei ktore stacza sie na
      TOTALNE DNO. DOSYC TEGO.
      • Gość: jurysta Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 19.03.06, 21:34
        popieram
    • Gość: juniorek Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.csk.pl 19.03.06, 21:39
      z każdej strony patrząc - wszędzie otacza nas brud, syf i bałagan! Dziur w
      jezdniach przybywa, w sposób nieprzemyślany prowadzone są inwestycje związane z
      remontami tych dróg. Spójrzcie jak remontowana była Skłodowska przed zimą, czy
      Liniarskiego ... - przecież to woła o pomstę do nieba! Takie marnotrastwo! Na
      poboczach Skłodowskiej walają się jakieś kręgi betonowe, góry piachu - jak na
      zapuszczonym podwórku. Tak wygląda centrum naszego miasta! A to tylko same
      drobne - wydawałoby się - przykłady z ostatnich kilku miesięcy. Jak długo mamy
      patrzeć na nieudolność naszych włodarzy? Jak sięgnę pamięcią wstecz do mych lat
      szkolnych i spojrzę na to co mamy teraz - z żalem muszę powiedzieć, że niewiele
      się zmieniło w tym mieście.
      • student43 Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 19.03.06, 23:45
        dobrze że te drogi zaczeli robic, w tym kraju wszystko jest popieprzone, w tym
        miescie tym bardziej. Procedury przetargowe koncza sie pod koniec sezonu
        letniego i drogowcy z robotami wchodza praktycznie zimą.
        Dobrze ze ktos wpadl na pomysl zrobienia takiego pospolitego ruszenia.Moze
        wkoncu ktos decyzyjny w tym miescie sie obudzi.
        A jezeli to prawda co pisza o tej manifestacji i do manifestujacych swoje
        niezadowolenie dołącza sie młodzi (np. studenci białostockich uczelni) to moze
        byc naprawde ciekawie.
        • Gość: Ponury Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 213.25.24.* 20.03.06, 00:13
          student43...wiem o czym mówisz...tzn o tej manifestacji, którą kiedyś
          zorganizowali kibice...ale teraz to chyba troche inna
          sprawa...powazniejsza...tak mi się wydaje...to musi zrobić ktos poważny...czy
          sa w Białymstku takie osoby? raczej wątpie...nasze miasto trochę takie
          nierozruszane jest...nikomu nic się nie chce...jakis marazm panuje...
        • Gość: kibicJ Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 20.03.06, 07:07
          trzeba wychodzic na ulice bo innego wyjścia nie ma. Musimy pokazac, że chcemy
          normalności, że chcemy skończyc z tym całym syfem, któy dzieje się w naszym
          mieście. Moja propozycja jest taka: brac taczki i jechac pod Urząd Miasta, Tura
          na taczkę i poszedł won. To samo z typ cepem
          Dobrzyńskim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          !!!!!!!!
          • Gość: gość portalu Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 195.177.197.* 22.03.06, 15:08
            jak sie kibole za polityke biorom to sam nie wiem śmieszne to czy straszne
            • Gość: Na Pochybel Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 18:36
              Nie przesadzaj- straszniej i śmieszniej niż z naszymi hehehehe pożal się Boże politykami hehehehe na pewno nie będzie.
      • Gość: Tomek89 Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 22.03.06, 22:42
        NAJWAZNIEJSZE ZE MAMY DUZO KOSCIOLOW,I CO JESZCZE TRZEBA?
        • Gość: student43 Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 22.03.06, 23:21
          Przydałaby sie jeszcze Swiatynia Opatrznosci Bozej nr 2...na Krywlanach
          • Gość: TOMEK89 Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 23.03.06, 01:13
            O TAK!!!
          • Gość: AREK Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 25.03.06, 03:27
            -uwierz mi,że w tym roku zaczną Ją budować na Krywlanach -zamiast lotniska
            międzymiastowego.
    • Gość: tato Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 22:46
      W końcu białostocznie podnoszą głowę , dość robienia z NAS zaścianka!
      • Gość: m'hammasalama Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.osiedle.net.pl 19.03.06, 23:41
        jadymydośc półsówek dośc obietnic czas wyjsc na ulice i pokażmy ilu jest
        niezadowolonbych w tym mieście, nasze skamlenia o normalnośc usłyszy cały region
        i cała Polska - konicez Polską B a nawet D TEJ EKIPIE mowmy stanowcze NIE:!:
        • Gość: Na Pochybel Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 23:47
          Tym się (jeszcze) róznimy od Białorusi że możemy wyjśc na ulicę i powiedzieć NIE TYM WSZYSTKIM MORDOM, KTÓRE OD LAT SIĘ PRZEWIJAJĄ i rozmieniają ten region na drobne.
          TYLENDA-Ty ta koejkę miejską to sobie w dupie zrób- niech cię każdy wali w kolejarza i w łeb się stuknij. SKM w Białymstoku... buahahahahahahaha
          Czy widzicie te tłumy na dachach pociągu z Zaścianek na Bacieczki???
          NIEROBY I DEBILE WON Z BIAŁEGOSTOKU!!!!!!!!!!!!!!!
      • raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 23.03.06, 23:50
        Zaściankiem niestety to my już jesteśmy, ale czas najwyższy zacząć to zmieniać!
    • Gość: Mientus Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.elpos.net 19.03.06, 23:51
      Może nadszedł czas, by mieszkańcy tego miasta wyszli na ulice, by pokazali, że
      mają dość takiego stanu rzeczy...jeśli w Białymstoku nic się nie zmieni to
      miasto umrze... czy tego chcemy? Niech każdy zada sobie takie pytanie...
      Dla obecnych "władczych" naszego miasta najważniejsze jest by wleźć na stołek i
      na nim trwać. W głębokim poważaniu mają nas, mieszkańców, gro z nich nie zna i
      nawet nie chce znać problemów naszej społeczności. Czy naprawdę chcemy, by tacy
      ludzie nami rządzili?
      • Gość: Ponury Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 213.25.24.* 19.03.06, 23:56
        ...nasze miasto takie jakies ponure...brzydkie...żadnej
        kręgielni...multikina...a gdzież te ścieżki rowerowe?
        • menzurka Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 20.03.06, 18:54
          Kregielnia akurat jest ;)

Ja w tej manifestacji udzial na pewno wezme!!
          Nie moze mnie zabraknac na tak waznym wydarzeniu!!

NIE bezradnej wladzy!
          • Gość: Mientus Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.elpos.net 21.03.06, 23:11
            A jest jest... ale w takim miejscu, że chodzą do niej tylko pracownicy
            okolicznych firm. Ja tam dziękuję za taką kręgielnię. Słyszałem, że w tej
            galerii handlowej w centrum, co miałaby powstać na miejscu rynku na Jurowieckiej
            byłaby właśnie m.in kręgielnia. W takim miejscu to sam bym chodził sobie od
            czasu do czasu... bo jeździć z centrum na zabawę na Elewatorską to ja mam gdzieś.
      • Gość: juniorek Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.csk.pl 19.03.06, 23:56
        Połowa moich znajmowych wyjechała na podbój świata. Wszystko gotowi byli robić,
        byle by tu nie mieszkać. Niedługo faktycznie to miasto umrze jeśli nic sie nie
        zmieni. Kiedy zacznie być normalnie w tym naszym Białymstoku? Ech ...
    • Gość: Stanisław Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 19.03.06, 23:55
      Brawo!
      Wycofać natychmiast białostocczan i podlasiaków z Iraku!
      Kto ma jeszcze inne postulaty?!
      • Gość: Na Pochybel Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 23:57
        Ja mam jeden: Wszystkich Stanisławów do Choroszczy na oddział zamknięty
        • Gość: Ponury Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 213.25.24.* 20.03.06, 00:03
          ...manifestacja? dobry pomysł...zwłaszcza w obliczu nadchodzących
          wyborów...nasuwa sie jednakowoż pytanie: czy w naszym mieście może cos takie
          wypalic? kto by to zorganizował? nie jest to porste przedsięwzięcie...trzeba
          chyba jakies pozwolenia itd ale jakby co to ja , moi znajomi na pewno
          wzielibyśmy w niej udział...
          • student43 Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 20.03.06, 00:06
            Z tego co wyczytalem to kibice Jagi i ich organizacja Sympatykow to organizuje.
            Oni juz wczesniej tez cos takiego robili. Widizalem 2 lata temu pochod z okien
            akademikow.Robila wrazenie.chyba 7 tys ludzi bylo. A teraz jak pisza ze maja
            jakies organizacje za soba to moze byc jeszcze wiecej
            • Gość: Ponury Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 213.25.24.* 20.03.06, 00:14
              student43...wiem o czym mówisz...tzn o tej manifestacji, którą kiedyś
              zorganizowali kibice...ale teraz to chyba troche inna
              sprawa...powazniejsza...tak mi się wydaje...to musi zrobić ktos poważny...czy
              sa w Białymstku takie osoby? raczej wątpie...nasze miasto trochę takie
              nierozruszane jest...nikomu nic się nie chce...jakis marazm panuje...
              • Gość: Na Pochybel Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 00:19
                Kibiców mam generalnie w dupie ale trzeba przyznać że jeśli jest tak, że to oni to wymyslili to mają rację. Albo ktoś pieprznie w tym mieście albo zaturzymy się na amen. Kościołow wystarczy na jakieś 300 lat- zwłaszcza że tak zarządzają, że wszyscy stąd spieprzają. A czy cos p[oza kościołami tu się buduje??
                • student43 Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 20.03.06, 00:22
                  Poza kosciolami sie buduje Plebanie
                  • Gość: Kawelin Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 195.177.196.* 20.03.06, 00:30
                    Nasze władze tak chciały porządek na Białorusi robić, liczyły nawet na rewoltę
                    w stylu pomarańczowej rewolucji na Ukrainie. Chyba komuś w dup... się
                    poprzewracało. Trzeba najpierw u siebie porządek zrobić aby komuś wytykać jego
                    błędy. Nasi politycy chcieli tak mocno manifestacji ,,niezadowolenia” z rządów
                    Łukaszenki więc będą mieli manifestację...

• Gość: Ponury Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 213.25.24.* 20.03.06, 00:26
                  drugi Auchan ponoc sie będzie budowac...bedziemy pierwszym miastem na świecie
                  co to w jednym (tak dużym) mieście będą dwa hipermarkety tego samego
                  koncernu...cała Polska się smieje z urzędników z naszego miasta, którzy na to
                  dali przyzwolenie...ot, taka szara rzeczywistość!
                  • Gość: juniorek Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.csk.pl 20.03.06, 00:32
                    a po jaką cholerę to drugie AUCHEN, skoro to pierwsze ponoć się rozbudowuje?
                    Zresztą, kto ich tę politykę - w urzędzie miasta - zrozumie ... ręce opadają
                    • zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 11:46
                      Nie musisz rozumieć. Wystarczy że zapamiętasz, że operatora hipermarketu
                      wybiera właściciel centrum handlowego.
                      • Gość: Noski Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 22.03.06, 12:52
                        a ty pamietaj, ze w normalnym miescie um zastrzega w umowie z deweloperem,
                        hipermarkety jakich firm nie wchodzą w danym miejscu w grę, pilnując w ten
                        sposób równowagi. natomiast deweloper z reguly ma wolną rękę w doborze
                        użytkowników części galeriowej.
                        • zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 12:53
                          Nic takiego nie może mieć miejsca Noski. To jest niezgodne z prawem. :-)
                          • Gość: Noski Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 22.03.06, 13:03
                            udowodnij.
                            • zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 13:45
                              Ja mam udowodnić???:-)
                              Podaj mi przepis, na podstawie którego władze samorządowe mogą zakazywać
                              inwestowania w mieście konkretnym inwestorom.
                              • Gość: Noski Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 22.03.06, 14:37
                                udowodnij, że działanie antymonopolowe organów odpowiedzialnych za inwestycje
                                handlowe jest niezgodne z prawem.
                                • zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 14:49
                                  :-)
                                  Powtarzam. Władze miejskie nie mają prawa zakazać jakiemuś inwestorowi
                                  inwestowania w naszym mieście. To co napisałeś wczesniej nie jest prawdą.
                                  • Gość: Noski Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 22.03.06, 19:14
                                    ok. inaczej, bo ciezko ci idzie. wiesz dlaczego w trojmiescie nie ma 4 x auchan
                                    (a chcieli, chcieli :)? Bo odpowiednie rm powiedzialy: hola! stop! na koniec
                                    kolejki. zapraszamy teraz konkurencję. i globalną, i lokalną.
                                    a u nas jak to wygląda? jak pies ogrodnika, co innym nie daje i wpuszcza na
                                    podworko tylko swego pana... a sam ciągle głodny i brudny chodzi... i czeka
                                    (dopiszcie sobie sami na co)
                                    • zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 19:24
                                      Powiem szczerze, że NAM ciężko idzie. Napisz, na jaki przepis powołali się Ci z
                                      Trójmiasta? Bo chyba na jakiś się powołali?
                                      • raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 19:57
                                        Może wybrali przepis nie pisany, czyli to, że jeżeli ich wyborcy dali im prawo
                                        decydować w takich kwestjach, przez to, że na ich głosowali, to oni o tych
                                        wyborców zadbają i wprowadzą konkurencję między tak wielkimi korporacjami, co
                                        napewno wpłynie pozytywnie na jakość świadczonych przez ich usług, a to
                                        pociagnie za sobą zadowolenie mieszkańców danego miasta korzystających z tych
                                        usług.
                                        A u nas co? Urzędasy, dowiedli tego, że są osobami nie odpowiednimi na swoim
                                        miejscu, albo po prostu mieli w tym swój prywatny interes.
                                        Ja się z tym nie zgadzam i mam zamiar im to uświadomić na manifestacji!!!
                                        • zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 20:20
                                          Wydaje mi się, że radni nie mogli tak zrobić (bo chyba chodzi o radnych, skoro
                                          używasz sformułowania "ich wyborcy"). Wydaje mi się, że nie masz racji. Istnieje
                                          w tym kraju ustawa, która nazywa się Konstytucja RP. W tej ustawie można znaleźć
                                          atykuł 7, który mówi "Organy władzy publicznej działają na podstawie i w
                                          granicach prawa.". W innym artykule możemy przeczytać "Ograniczenie wolności
                                          działalności gospodarczej jest dopuszczalne tylko w drodze ustawy i tylko ze
                                          względu na ważny interes publiczny."

Nie wydaje mi się, żeby rada miejska mogła nakazać prywatnemu inwestorowi, by
                                          nie podpisywał umowy z Auchan, jak również nie mogłaby zakazać Auchan
                                          inwestowania w Białymstoku.
                                          • raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 20:41
                                            Ale w naszym Białymstoku, jest tak, że jeżeli radnym nie podoba się jakaś
                                            firma, a raczej korporacja (czyt. sieć hipermarketów), to oni potrafią znaleść
                                            tyle prawnych kruczków, że jak do tej pory to większość z ich postanowiła
                                            zrezygnować z inwestycji w naszym mieście, np. hipermarket na łąkach na
                                            Zielonych Wzgórzach, jeszcze gdy uczyłem się w szkole średniej to słyszałem od
                                            kumpli, którzy mieszkają na ZW, że mają tam stawiać hipermarket, no i mineło
                                            około 7 lat i co? Następny hipermarket na Hetmańskiej, o ile dobrze sobie
                                            przypominam to miał tam się budować inny niż Auchan i tez dużo wczesniej, ale
                                            inwestor znowu się rozmyślił, i czy uważasz, że te wycofywanie się z tych
                                            inwestycji to przypadek, gdy zawsze z upadkiem projektu powstania hipermarketu,
                                            była wzmianka w prasie, że do rozpoczęcia budowy zabrakło jakiegoś tam papierka.
                                            • Gość: mimochodem Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 22.03.06, 20:56
                                              Mniej więcej zgoda poza Zielonymi Wzgórzmi, tam mozna było budować 9 (?) lat
                                              temu ale inwestor kombinował jak nie włożyc złotówki w partycypację i czekał aż
                                              miasto zmodernizuje drogi dojazdowe.
                                          • Gość: mimochodem Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 22.03.06, 20:45
                                            Tylko w tym marginalnym (dla głównego i ciekawego tematu wątku) sporze.
                                            Zewsi - święta racja. Prawo jest prawem i radni uchwałą nie są w stanie
                                            wprowadzic zapisów ograniczających ustawy. Mogą co najwyżej poprzeszkadzać.
                                            Zreszta urzędnicy mogą to czynić jeszcze bardziej skutecznie.
                                            A prawo antymonopolowe w przypadku białostockiego Auchon ma się jak mrówka do
                                            słonia w porównianiu do rzeczywistych globalnych monopolistów, jak choćby
                                            Microsoft. Próbowano Gatesa przygwoździć, jakiś tam skutek był ale mizerny.
                                            Rozmiar monopolu nie jest niestety określany naszymi odczuciami ale normami
                                            prawnymi.
            • catalonia_is_not_spain Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 20.03.06, 00:28
              dobra ale teraz różnica jest zasadnicza. Wtedy kibice zrobili manifestacje
              poniewaz tam chodziło o rzeczy związane z klubem natomiast teraz jest to odzew
              do nas wszystkich. Mam dość czytania w gazetach i oglądania na codzien efektow
              nieudolnosci sternikow tego miasta. Kolejnych kontrowersyjnych decyzji
              podejmowanych wbrew woli mieszkanocow. Powstaje szansa zjednoczenia wszystkich
              białostoczan ktorzy martwią się o przyszlosc Białegostoku i głośno powiedzieć,
              że tak jak było i jest, być już nie może.
              • koczisss A ja napiszę tak!!!! 20.03.06, 00:31
                I tak gó.. z tego będzie!:)
                • raeb Re: A ja napiszę tak!!!! 20.03.06, 00:56
                  koczisss napisał:

> I tak gó.. z tego będzie!:)

Czyli jesteś zadowolony z tego jak jest prowadzone nasze miasto i całe
                  województwo?
                  Jeśli tak to prosił bym Ciebie o uzasadnienie twojego zadowolenia, lecz od razu
                  uprzedzam, że uzasadnienie w formie "Bo mój tata, mama, ktoś z rodziny, ja sam
                  jestem, jest aktualnie na stołku" nie będzie mnie satysfakjonowało.
                  Ja w 100% popieram taką akcję i napewno się do jej przyłączę, ale zanim się ona
                  odbędzie to może jednak uświadomisz mnie, że jestem w błądzie i otworzysz mi
                  oczy na te wszystkie drogi rozwoju i szansy na normalne życie w naszym mieście,
                  bo ja jak narazie czarno to wszystko widzę.
                  • koczisss Re: A ja napiszę tak!!!! 20.03.06, 01:01
                    Nigdzie nie napisłąem, ze podoba mi się zaistniała sytuacja, nikogo na stołkach
                    nie mam, a i sam niestety nie zasiadam na takowym.
                    A gó.. z tego będzie, bo takie protesty zazwyczaj nic nie dają, a i ludzi
                    będzie mało.

Jak nie ta akipa, to jaka?
                    Jest jakaś alternatywa?
                    Bo ja nie widzę!

Jak nawet pogoni się ich ze stołków, to kto po nich przyjdzie?
                    Są kandydaci?

Można protestować, ale ten protest powinien być konstruktywny. A to, że
                    przejdzie trochę osób i pokrzyczy, to na nikim wrażenia nie zrobi i będzie nadal
                    tak jak jest!
                    • raeb Re: A ja napiszę tak!!!! 20.03.06, 01:34
                      A czy zauważyłeś, jakie do tej pory poparcie ma ta inicjatywa na tym forum?
                      Nie chcę Ciebie obrażać, ale to co teraz napiszę może Cię urazić.
                      Uważam, że to przez takich ludzi jak ty w naszym mieście jest właśnie tak jak
                      jest!
                      Dlaczego z góry zakładasz, że będzie mało osób?
                      Z tego co tu przeczytałem to ktoś pisał, że organizować to mają ci sami ludzie,
                      którzy organizowali manifestacje kibiców przeprowadzoną w naszym mieście, a
                      pragnę zauważyć, że już wtedy sprawa była pokazywana przez wszystkie polskie
                      telewizje gdyż uczestników tej manifestacji liczono w tysiącach, więc jeżeli to
                      prawda, że ci sami ludzie podejują się teraz zorganizowania manifestacji,
                      której celem będzie zmienienie czegoś w tym zacofanym mieście to ja się do tego
                      przyłanczam, i nie rozumiem twojego pesymizmu, zamiast mówić, że g..no z tego
                      będzie, lepiej przemyśl sprawę czy jesteś zadowolony z rozwoju naszego miasta,
                      czy twoi znajomi są zadowoleni, a jeżeli odpowiedź będzie brzmiała "nie" to
                      spróbój coś zrobić, bo to, że przyjdziesz na tą manifestacje, nic Ciebie
                      kosztować nie będzie, a później będziesz mógł spojrzeć w lustro i powiedzieć,
                      że "próbowałem coś zrobić" i tym będziesz się już różnił od naszych polityków!!!
                      • koczisss Re: A ja napiszę tak!!!! 20.03.06, 07:56
                        Jak wspomnialem, nie ma alternatywy dla tych co teraz rządzą, a jeśli nie ma, to
                        wszelkie manifestacje nic nie pomogą.
                        Tu są potrzebni ludzie z zewnątrz, z innego regionu, może coś by to zmieniło.
                        To, że na forum niby jest duże poparcie, to nie musi oznaczać, że duże będzie
                        realnie. czy forum czytają wszyscy mieszkańcy?
                        Myślę, że większość nawet nie wie o jego istnieniu.
                        Mówisz, ze ci sami co poprzednio.
                        A co tamten protest dał?
                        Jest jak było, a jak Jaga wejdzie do I ligi, to i tak licencji nie dostanie, bo
                        jak wszyscy wiedzą w sprawie stadionu dalej nic, a już kwiecień na karku.
                        Życzę powodzenia w manifestacji, ja się raczej nie wybieram, a i większość
                        mieszkańców pewnie również.

Nie zastanowiłeś się, że to może być element kampanii wyborczej?
                        Dlaczego akurat w tym momencie ten protest?
                        A czy rok, dwa lata temu nie było tak źle?
                        A dopiero teraz na manifestacjie się zebrało.
                        Ciekawe który karierowicz za tym stoi i dzięki temu chce się na stołek
                        prezydenta wdrapać?

Najlepszym protestem będzie wybranie odpowiedniego kandydata w wyborach,
                        uczestnictwo w nich, odrzucenie istniejących władcow, a nie jakieś pikiety.

A ile z tych, co tak mocno popieraja ten marsz uczestniczy w wyborach?
                        Garstka pewnie, a później płaczą, że jest tak źle.
                        Kończę w tym momencie, bo nie chce mi się już pisać na ten temat.
                        • Gość: Jasne Re: A ja napiszę tak!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.03.06, 13:13
                          > To, że na forum niby jest duże poparcie, to nie musi oznaczać, że duże będzie
                          > realnie. czy forum czytają wszyscy mieszkańcy?

W manifestacji rok temu udział wzięło jakieś 5 tysięcy osób, co jak na warunki
                          Białegostoku jest na prawdę sporą liczbą. Zaryzykuję twierdzenie, że teraz
                          będzie jeszcze więcej, i to dużo więcej.

> A co tamten protest dał?

Namacalnych efektów jak do tej pory nie ma, ale tamta manifestacja (mam
                          nadzieję) uświadomiła niektórym politykom, że z wyborcami trzeba się liczyć.

> Jest jak było, a jak Jaga wejdzie do I ligi, to i tak licencji nie dostanie,
                          bo
                          > jak wszyscy wiedzą w sprawie stadionu dalej nic, a już kwiecień na karku.

I właśnie to trzeba zmienić. PZPN mimo zapowiedzi nie traktuje warunków
                          licencji zbyt restrykcyjnie, i jeżeli Jagiellonia przedstawi odpowiedni plan
                          rozbudowy stadionu to prawie na pewno ją otrzyma. Problem w tym, że żeby taki
                          plan Jagiellonia mogła przedstawić, miasto musi uregulować kwestie
                          komunalizacji stadionu. To już naprawdę ostatni dzwonek, a jeżeli prezydent,
                          komendant główny i reszta nie zdają sobie sprawy z wagi sytuacji, to trzeba im
                          to odpowiednio wypersfadować.

> Nie zastanowiłeś się, że to może być element kampanii wyborczej?
                          > Dlaczego akurat w tym momencie ten protest?

Ale element czyjej kampanii ? Manifestacji organizowana jest przez organizację
                          apolityczną.
                          Oczywiście sama manifestacja jest świadomie i z rozmysłem planowana na okres
                          przedwyborczy, bo ten okres (a zwłaszcza okres wyborów samorządowych)
                          najbardziej sprzyja zmianom. Teraz politycy czy chcą czy nie muszą liczyć się z
                          wyborcami, a ignorowanie kilkunastu tysięcy ludzi może skończyć się śmiercią
                          polityczną.

> Ciekawe który karierowicz za tym stoi i dzięki temu chce się na stołek
                          > prezydenta wdrapać?

Trochę wiary w człowieka.

> A ile z tych, co tak mocno popieraja ten marsz uczestniczy w wyborach?
                          > Garstka pewnie, a później płaczą, że jest tak źle.

Ale przecież sam napisałeś, że:
                          > nie ma alternatywy dla tych co teraz rządzą
                        • Gość: juniorek Re: A ja napiszę tak!!!! IP: *.csk.pl 20.03.06, 19:12
                          Ja się wcale koczisss Tobie nie dziwię. Podobnie jak Ty mam negatywne oceny w
                          kieszeni dla wszystkich tych, którzy do tej pory rządzili w kraju. Ale teraz
                          mają być wybory samorządowe. Zawsze uważałem, że samorząd powinien być wolny od
                          polityki, a miastem, gminą powinni rządzić ludzie, którzy są zaradni i potrafią
                          działać. Teraz tego nie ma. Zresztą: TERAZ?!!!!! Od conajmniej 15 lat tego nie
                          ma w Białymstoku. Ciagle miasto prowadzi to samo szanowne gremium!!! Jak w
                          sobotę usłyszałem z ust J. Kaczyńskiego, że idą do wyborów samorządowych, by
                          wzmocnić samorząd (!!!), by lepiej działać i być bardziej skutecznym w
                          działaniu to dreszcz mnie przeszedł. Czy PIS ma być alternatywą dla tego co
                          teraz mamy w mieście?! Chciałoby się zaśpiewać - Ale to
                          juz było ... i nie wróci wiecej ...
                          Proszę więc - nie pisz, że "nie ma alternatywy dla tych co teraz rządzą", bo
                          narazie żadna alternatywa w Białymstoku nie miała okazji się wykazać od nastu
                          lat. Nie mam tu na myśli żadnej partii - wierzę w końcu, że znajdą się ludzie,
                          którzy bez żadnych koneksji i chorych układów politycznych zrobią w końcu
                          porządek w mieście, tak bym nie musiał sie wstydzić tego, że jestem
                          białostoczaninem, tak żeby nikt mi w Polsce nie mówił, że z buta wystaje mi
                          słoma.

• Gość: BUSSINES Re: A ja napiszę tak!!!! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 25.03.06, 03:44
                          -MOJA FIRMA PRODUKUJE JUZ ULOTKI INFORMACYJNE O PROTEŚCIE W ILOSCI 80.OOO
                          SZTUK.WOLUNTARIUSZE ROZNIOSĄ JE ,PO DOMACH-SPRAWA NASZA BĘDZIE ODPOWIEDNIO
                          ROZGŁOSNIONA PRZED MANIFESTACJĄ .POZDRAWIAM.
              • Gość: Ponury Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 213.25.24.* 20.03.06, 00:32
                ...jak bedzie manifestacja ...pójde i wykrzyczę, że jestem niezadowolony!!!
                tylko ciekawym czy mój krzyk coś da...
              • Gość: Na Pochybel Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 00:33
                Nisko upadło morale tego miasta jak "kibole" chcą sie upominac o jakieś prawa. Ale jak już wcześniej napisałem: mi jest wszystko jedno kto to robi. Idea jest słuszna-starczy POLSKI C budowanej systematycznie od kilkunastu lat przez te same mordy
                • Gość: Stanisław Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 20.03.06, 00:39
                  Nie jest hańbą przyznać się na koniec, że mylić się to ludzka rzecz i
                  zamiast "na pochybel" pisać "na pohybel"
                  • Gość: Na Pochybel Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 00:45
                    Nie jest proste przyznac się, że ludzka rzeczą jest bładzić i że się jest upierdliwym upierdliwcem. Jak nie załapałeś, że "ch" jest pisane z "zimną krwią" to znaczy, że nie czytasz zbytnio forum.
                    Już około 20 podobnych do Ciebie schlebiało sobie, że znajomośc ortografii opanowali do takiej perfekcji, że poprawią sobie tym samopoczucie.
                    Niestety- rozczaruję Cię tak jak Twoich poprzedników- NA POCHYBEl TUTAJ ZAWSZE BĘDZIE PRZEZ "CH". A jak wyłapiesz jakieś inne ortografy to wtedy melduj
                    • Gość: Stanisław Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 20.03.06, 00:55
                      Dalej to już nie mój problem;)
              • Gość: Zyndram Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 14:22
                W dyskusji przewija się tutaj zorganizowana przez kibiców manifestacja z
                listopada 2004 roku.Czy ona przyniosła jakieś rezultaty?
                Po manifestacji Rada miejska ,,uwaliła" Focusa. Dała natomiast zielone światło
                budowie Galerii Jagiellonia. Teraz jednak do gry wszedł wojewoda, a prezydent
                jak zawsze gra na czas.
                Do przodu ruszyła kwestia ,,komunalizacji" stadionu Hetmana. Sprawa się
                ciągnie, ale wróble ćwierkają, że już niebawem decyzja zapadnie.

Jedno jest pewne siedzenie i przyglądanie sie temu bajzlowi jest przyzwoleniem
                dla marazmu i stagnacji. Nasze władze tak mocno mówią, że społeczeństwo
                białoruskie jest obojętne i nie walczy o swoje. A my walczymy? Nie potrafimy
                tylko narzekać zamiast się zmobilizować...
                Mam nadzieję, że cała akcja nie będzie koncentrować się tylko na
                samej ,,manifestacji" bo rację ma koczisss, że trzeba coś wiecej.
                Mam wiec nadzieję, że będzie to akcja obudowana innymi niespodziankami...
    • Gość: monika Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 20.03.06, 07:51
      moja propozycja jest taka że przed manifestacją powinien iść korowód taczek, tak
      ze 100 osób z taczkami przygotowanymi dla naszych włodarzy!!!!
      • koczisss Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 20.03.06, 07:57
        Kto kupi taczki?
        Masz coś wspólnego z organizatorami i wlaścicielem sklepu z taczkami?
        Chcesz na tym zarobić?
        • Gość: monika Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 20.03.06, 08:12
          nie po prostu zamiast wydawac 15 razy na ten sam remont za własne pieniadze
          kupie jedna z tych stu taczek
        • Gość: Trybun Ludowy Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 212.160.172.* 20.03.06, 10:06
          a czy Ty koczissc wszędzie dopatrujesz się spisku? Dlaczego manifestacja
          niezadowolenia włąśnie teraz Dlaczego taczki ? Oczywiście pojawia się
          insynuacja, że ktoś robi na tym interes. Do tego właśnie przyzwyczaja nas
          władza. Jak coś się dzieje to zawsze przypuszczenia, że ktoś coś niecnego
          kręci. Nie pomyślałeś, że jest to może dobra pora, żeby pognać w cholerę tą
          rządzącą od kilkunastu lat naszym miastem bandę. Ja tam uważam, że jak sprawę
          pilotują kibice, to przynajmniej można liczyć, że sprawa będzie dobrze
          zorganizowana. Przyznam się, że byłem kilka razy na meczu i bardzo pododały mi
          się te wszystkie fajerwerki, płótna (sami mówią na to oprawa). widac ze
          potrafia sie zorganizowac.
      • Gość: galathorn Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 14:53
        bardzo dobry pomysl moniko. sam zasponsoruje jedna.
    • Gość: Rysiek Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 08:54
      Sprawa bardzo ciekawa, widac ze juz pewna miarka goryczy zaczyna sie przelewac
      i ludzie poprostu nie wytrzymuują. I bardzo dobrze, zebrac sie, rozgonic te
      całe towarzystwo nierobów jednych z tega naszego magistratu. Tylko stołek
      dostanie to juz nic innego poza własnymi kieszeniami nie widzi. A tak wogle to
      skad ta informascja? kto to chce organizować?
      • Gość: m'uhammasalama Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.osiedle.net.pl 20.03.06, 09:02
        szanonwe urzedasy pewnie czytaja (w godzinach pracy-rzeczjasna) to forum wiec
        panowie urzedasy na wasze stołki czeka armia naprawde zdolnych młodych prżenych
        ludzi wiec zastanówcie si wasz czas minał rewolucje nie jest w krzyczeniu
        rewolucja jest w naszych głowach , umsłach jest w nas wszystkich niechcecie
        dobra naszego regionu i dla nas wszytskich? Odejdzeicecie z kretesem ... przecz
        z Polska C !
        Zdziwicie jak pod wasz obskurny magistrat przyjdzie kilka a nawet kilkanaście
        tysięcy osób .. i jak wykrzycza wam wasze grzech wtedy nie bedzie wam głupio :?:
    • Gość: Wąski Miasto stagnacji IP: *.cs.bialystok.pl / 217.17.33.* 20.03.06, 12:23
      A z czego w tym mieście można być zadowolonym? Perspektyw - brak; rozwój
      miasta - nie istnieje; drogi - tragiczne, ile kasy trzeba ładować w samochód
      przez jeżdżenie po tych dziurach...; rozrywka - są kluby, więc sprowadza się do
      tańców i picia, innej brak; sport - na słabym poziomie a infrastruktura
      żałosna; komunikacja miejska - stare zniszczone autobusy i nowe zagraniczne,
      ale niepraktyczne i ciasne; rzeka Biała - brudna i zaszczana; zalew Dojlidy -
      brudny, lepsze mają w okolicznych miasteczkach; kina - warunki oglądania
      słabiutkie, multikina brak; sklepy - jeden Auchan na obrzeżach miasta... nawet
      w firmowych sklepach nie mozna dostać tego co w Warszawie; centrum miasta - syf
      i smród ryb na bazarze, "spiryt i cigarety"; wydarzenia - prawie nic się nie
      dzieje, ot rozrywka czasem bo przyjedzie Rysio z Klanu na deptak, a tak to
      nawet Sylwestra miejskiego nie ma od paru lat, a jak już jest to w żałosnej
      formie, co lepsze zespoły muzyczne, artyści omijają Białystok. Co miasto
      oferuje młodzieży? Szczęściem jeszcze nie zlikwidowano placów zabaw dla
      dzieciaków, ale w większości spółdzielni boiska osiedlowe poprzerabiano na
      parkingi. Później redaktorzy Wyborczej dziwią się, że młodzież siedzi na
      ławkach i pije, redaktorzy Wyborczej tworzą rankingi najniebezpieczniejszych
      dzielnic. Miejsca pracy? Chyba najlepiej zostać księdzem, wtedy można się
      załapać do jednej z licznych parafii.

Ja mimo wszystko kocham to miasto, tu się urodziłem i tu chciałbym żyć, ale
      żebym nie musiał jak wielu znajomych uciekać do Wielkiej Brytanii to tu muszą
      zajść radykalne zmiany. Przez 17 lat włodarze nie zrobili nic, by rozkręcić to
      miasto. Wprowadzili je w stan wiecznej stagnacji, gdzie rytm wyznacza powolne i
      ponure bicie dzwonów na wieżach tych wszystkich kościołów. Oni uśpili ludzi,
      doprowadzili do tego, że wielu ludzi już nie potrafi sobie wyobrazić, że może
      być lepiej, że może być inaczej. Tylko, że świat zbyt idzie do przodu, nawet ta
      nasza biedna Polska, by taki skansen dalej sobie spał przykryty śniegiem.

Ja mam dość i nie obchodzi mnie kto, co i jak organizuje - wyjdę na ulicę i
      wykrzyczę to co mi leży na sercu. Czas się obudzić.
      • Gość: informator :) Re: Miasto stagnacji IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 20.03.06, 14:04
        Widze, ze pojawilo sie tu duzo zapytan odnosnie "Manifestacji ludzi
        niezadowolonych". I BARDZO DOBZE.
        W miare mozliwosci postaram sie na kilka odpowiedziec (choc zaznaczam, ze nie
        jestem jej oraganizatorem).
        Odnosnie organizatorow: Do SSJB (Stowarzyszenia Kibicow Jagiellonii Bialystok)
        zglosilo sie kilka roznych organizacji i stowarzyszen w prozbie o pomoc w
        organizacji takiej manifestacji. SSJB wyrazilo chcec wspolorganizacji i
        uczestnictwa w takiej inicjatywie. Wszyscy zapewnie pamietaja poprzednia
        manifestacje kibicow, ktora byla nadzwyczaj dobrze zorganizowana, nie padlo
        zadne wulgarne slowo, i ogolnie byl wielki porzadek i dyscyplina. Tak samo
        pewnie bedzie i na tej. Pragne podkreslic, ze nie jest to manifestacja kibicow
        tylko mieszkancow CALEGO REGIONU.
        Odnosnie terminu: Ostateczny termin nie jest jeszcze znany. O calej akcji bedzie
        jeszcze bardzo glosno nie tylko w podlaskich mediach, ale i w ogolnopolskich.
        Odnosnie frekwencji: Nie obawialbym sie o nia. Beda ludzie nie tylko z
        Bialegostoku, ale takze i z calego regionu (tak jak pisalem wczesniej, trwa
        zalatwianie narazie 20 autokarow dla chetnych osob z wojewodztwa).
        Wazne, aby kazdy kto jest niezadowolony z zycia, kto nie daje przyzwolenia na
        niszczenie naszego miasta byl na tej manifestacji, choc na chwile.
        Na manifestacji badzmy razem! Walczmy o nasze miasto! Walczmy dla siebie.
        Walczmy dla swoich potomkow!
        • Gość: kibicJ Re: Miasto stagnacji IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 20.03.06, 14:38
          "Beda ludzie nie tylko z
          Bialegostoku, ale takze i z calego regionu (tak jak pisalem wczesniej, trwa
          zalatwianie narazie 20 autokarow dla chetnych osob z wojewodztwa"

Ja odnośnie tego zdania.
          Mam znajomego w Bielsku Podlaskim, który wczoraj do mnie dzwonił i mówił, że
          na mieście już poszła plota o manifestacji i, że jego znajomi się z tego powodu
          bardzo ucieszyli. Liczą na to, że do akcji przyłączy się całe Podlasie. Bielsk
          będzie na pewno!! Brawo!! Brawo!!
          • zewsi Re: Miasto stagnacji 20.03.06, 14:43
            A co mają ludzie z województwa do władz miejskich?
            • Gość: Ryś Ryszard Re: Miasto stagnacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 14:55
              A moze to maja ze rozwoj Białegostoku jest jednoczesnie rozwojem całego
              regionu? Ot i tyle. Ja co prawda na kibicach się nie znam, ale pamietam ze
              jedna manifestację już zrobili, i jakoś złego się nic nie stało. Teraz jak mają
              do nich dołaczyć rózne inne grupy to naprawde moze byc coś niezwykłego.
              • zewsi Re: Miasto stagnacji 21.03.06, 17:57
                :-). Ejże, a skąd u Ciebie taka megalomania?
                Już widzę jak do Białego przybywają autobusy z Łomży, Suwałk i Siemiatycz i
                żadają przyspieszenia rozwoju Białegostoku. :-)
                • Gość: juniorek Re: Miasto stagnacji IP: *.csk.pl 21.03.06, 18:24
                  Myślę, że nie jest to objaw jakieś tam mani wyższości. Z zaiteresowaniem ślędzę
                  ten temat i gdybyś go też uważnie przeglądał, zobaczyłbyś, że do Białegostoku
                  zaitereowani są przyjechać ludzie z Bielska Podlaskiego. Wcale bym się nie
                  zdziwił, gdyby też pojawili się mieszkańcy Sokółki czy Grajewa - gminy
                  zagrożonej w naszym regionie bezrobociem strukturalnym. Przychylna polityka dla
                  rozwoju przedsiebiorczości to nowe miejsca pracy, a skoro nowe miejsca pracy to
                  mniejsze bezrobocie. Skoro ludzie z Łodzi czy Gdańska, albo z Białegostoku
                  dojeżdżają do pracy do Warszawy to czy nie uważasz, że również mieszkańcy
                  wcześniej wymienionych przeze mnie gmin nie dojeżdżaliby do Białegostoku do
                  pracy, czy nie przenosiliby się na stałe do naszego miasta? Dzięki temu
                  powstają metropolie, a nie dzięki jakimś papierowym zabiegom. Rozwój
                  Białegostoku jest w interesie nie tylko białostoczan, ale również mieszkańców
                  tych gmin. Czy wszyscy młodzi ludzie z Moniek czy Sokółki muszą po skończeniu
                  swojej edukacji emigrować do Belgii, Anglii czy USA za chlebem?
                  • zewsi Re: Miasto stagnacji 21.03.06, 18:34
                    Juniorku.
                    Ja wiem i Ty wiesz, że ludzie z Bielska, Hajnówki, Brańska, Sokółki, Czarnej,
                    Grajewa, czy Wysokiego przyjadą. Ja wiem i Ty wiesz dlaczego akurat z tych miast
                    przyjadą a z paru innych w naszym województwie nie. Ja wiem i Ty wiesz co
                    będzie głównym powodem ich przyjazdu.
                    Nie ma sensu bajać, że zjadą ludzie z całego województwa po to, żeby pokazać
                    swoje niezadowolenie z tempa rozwoju Białegostoku.
                    Nie ma sensu.
                    • Gość: juniorek Re: Miasto stagnacji IP: *.csk.pl 21.03.06, 19:08
                      może i faktycznie do końca nie śledzę tego tamatu uważnie, skoro ktoś baja o
                      zlocie całego województwa. Tak naprawdę nie zaprzątam sobie głowy tym skąd, kto
                      przyjedzie i czym się kieruje, że przyjedzie. Ja to sobie tak tłumaczę jak
                      napisałem poprzednio. Czy uważasz że mój wcześniejszy post pozbawiony jest
                      sensu i logicznego myślenia?
                      • zewsi Re: Miasto stagnacji 22.03.06, 08:27
                        Wiesz co Juniorek? Chciałbym żebyś miał rację. :-)
                        Uważam jednak że zmienić kierunek, w którym podąża Białystok, można podczas
                        wyborów a nie ulicznych manifestacji. I zrobić to mogą tylko i wyłącznie
                        białostoczanie, a nie ludzie z województwa.
                  • Gość: :-) Re: Miasto stagnacji IP: *.bialnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 19:36
                    O Sokółke się nie martw bo młodzieży sokólskiej juz tu prawie nie ma ;-) Sokółka
                    wybrała Londyn ;-)
            • Gość: Trybun Ludowy Re: Miasto stagnacji IP: 212.160.172.* 20.03.06, 15:23
              To mają, że po zakupy tez muszą jeździć do Warszawy, a tak blisko mieliby do
              Białegostoku. Wot i taka tu zależność.
              • Gość: Raff Re: Miasto stagnacji IP: *.pl 21.03.06, 16:01
                To jest świetna okazja, żeby pokazać władzom, jak odbieramy jako mieszkańcy
                miasta ich rządy, jak ich oceniamy. Relacje w mediach dadzą ludziom w Polsce
                obraz, jak się żyje w Białymstoku.
              • zewsi Re: Miasto stagnacji 21.03.06, 17:55
                Gość portalu: Trybun Ludowy napisał(a):

> To mają, że po zakupy tez muszą jeździć do Warszawy, a tak blisko mieliby do
                > Białegostoku. Wot i taka tu zależność.

Więc w tej całej manifestacji chodzi o możliwość robienia zakupów???
                • Gość: Raff Re: Miasto stagnacji IP: *.pl 21.03.06, 18:08
                  Przecież to był 1 z wielu przykładów bylejakości naszego miasta.
    • Gość: !!! Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 20.03.06, 14:21
      Komentarz z innego forum Pana Redaktora Jerzego Kulakowskiego (mam nadzieje, ze
      sie nie obrazi):

"Powiem krótko, cieszę się że do takiej demonstracji dojdzie. Nie wiem jak
      odebrałaby to radiowa władza, ale ja sam (jeśli zajdzie potrzeba) chętnie
      powiedziałbym co mnie w tym mieście boli. Dzisiaj miałem okazję obserwować mniej
      lub bardziej udane manifestacje poparcia dla białoruskiej opocycji (Kuźnica i
      Białystok) i pomyślałem sobie, że ci którzy je organizują powinni bardzie skupić
      się na naszych sprawach (stadion, lotnisko, syfiaste centurm miasta). Wierzę, że
      ci którzy domagali się lepszego życia dla Białorusinów nie zawahają się
      manifestować w sprawie lepszego życia białostoczan. JESTEM ZA !!!"

Brawo Panie Jurku! Brawo!
    • Gość: kibicJ Taczka IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 20.03.06, 14:42
      Jadę dziś do Leroya Merlina po zakupy, przy okazji kupuję taczkę żeby tego
      chama Dobrzyńskiego na nią wrzucic.
      • Gość: student43 Re: Taczka IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 20.03.06, 15:00
        Mam dosyc knyszynsko-moniecko-suwalsko-lomzynskiego zaciagu prostakow rzadzacych
        naszym miastem i wojewodztwem. "Polityków" bez wizji,bez pomyslów, bez
        KWALIFIKACJI. Ile jeszcze będziemy tolerowac partyjniactwo i kolesiostwo w
        NASZYM mieście ?
        • Gość: jot Re: Taczka IP: *.stnet.pl 20.03.06, 15:55
          To nie przypadek, zbliżają się wybory. Kto chce zaistnieć i wystartować?
    • ortheus Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 20.03.06, 15:05
      Gość portalu: Karol napisał(a):

> wiecie coś wiecej?

Tak.
      Gdyby Białystok przyłączyć do Białorusi, porządek i kultura byłyby szybko... :-)
      Poliaki nie umieją rządzić...
      • Gość: Ponury Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.zozmswia.bialystok.pl 20.03.06, 15:14
        Poliaki nie umieją rządzić...
        ...umieją umieją...problem w tym, że osoby, które rządzą tego nie umieją...
        • Gość: tato Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 16:07
          Mam dwóch synów , którzy ciagle mnie męcza i mówią , że chcą studiować w W-
          wie , Poznaniu , mieszkać i pracować w Londynie , nie widzą żadnych szans
          rozwoju na Podlasiu i to jest bardzo przykre.Zauwżyły to nawet nasze władze ,
          że społeczeństwo Podlasia się wyludnia , ale czy coś bedą działać????
          Wątpie.Moje pokolenia już nie chce wychodzić na ulice , mieliśmy okazję w
          latach osimdziesiątych , ale obecne mlode pokolenia , aż pali się z wyjściem na
          ulicę.
          • zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 21.03.06, 17:59
            To tylko dowód na to, że młode pokolenie jest głupie.
            Władze i kierunki rozwoju wybiera się podczas wyborów, a nie na ulicy.
            • raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 21.03.06, 22:30
              A nie uważasz, że jeżeli ktoś przyjdzie na tą manifestacje to też napewno
              pójdzie do urn w zbliżających się wyborach?
              A według mnie największym problemem w naszym mieście jest to, że nikt w tych
              wyborach nie uczestniczy poza kilkoma babciami, którym ksiądz przypomniał na
              mszy, że mamy wybory i na kogo mają zagłosować.
              • zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 08:22
                Dlaczego masz pretensje do ludzi uczestniczących w wyborach, że wybierają kogoś
                tam? Miej pretensję do tych osób, które nie uczestniczą w wyborach. Których to
                nie interesuje, albo się nie chce.
                • Gość: Anfernee Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.iig.pl / *.iig.pl 22.03.06, 09:14
                  Uważasz, że taka akcja to zły pomysł, żeby ludzi "rozbudzić"? Jak zobaczą, że
                  jest jakaś alternatywa, to pójdą do wyborów.
                  A jeśli masz jakiś lepszy pomysł, to słucham.
                  • Gość: Poganin Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 212.160.172.* 22.03.06, 09:19
                    Uważam, że to nic złego do tego aby mieszkańcy miasta i regionu manifestowali.
                    To też element demokracji. To, że nie poszli do wyborów to odrębna sprawa. Taka
                    manifestacja (jak sama nazwa wskazuje) ma pokazać, że nie jesteśmy zgodni z tym
                    co się w tym mieście wyrabia. Sądzę, że wiele osób które poszły do wyborów nie
                    przewidywało jaki będzie rozwoj sytuacji gospodarczej. Jak by wiedzieli to tych
                    palantów rozmodlonych w duchu swiętym nikt by nie wybrał. Manifestacja będzie
                    też niezła przeciwwagą do kampanii prowadzonej w kościołach przed samymi
                    wyborami.
                  • Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 83.238.103.* 22.03.06, 09:23
                    Ja na przykłąd nie chcę czekać do wyborów, wybory zostawiam na koniec. Taka
                    demonstracja pomoże ludziom zrozumieć, że właśnie grzech zaniechania i fakt, że
                    nie uczestniczyli w czymś ważnym jak wybory, nie pozwala teraz cieszyć się
                    dobrymi rządami, tylko takimi, jakimi mamy.
                    Ja wiem, że wiele osób, moich znajomych i przyjaciół ma dość i chętnie
                    wykrzyczy to, co boli. Przyłączę się z ochotą. Zgadzam się z Anfernee. Kiedyś
                    trzeba powiedzieć stop nieudacznkom
                    • zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 11:48
                      I najlepszą porą ku temu będą wybory.
                      • Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 83.238.103.* 22.03.06, 16:35
                        To sobie posiedź w pijalni czekolady na ten przykład :)i czekaj do wyborów, a
                        niezadowoleni, mam nadzieję, wyjdą na ulicę wcześniej i ja z nimi. A potem,
                        oczywiście, spotkamy się przy urnach wyborczych.
                        • zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 19:04
                          Trzymam Cię za słowo :-)
                          • Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 83.238.103.* 23.03.06, 09:03
                            Ja akurat zawsze brałem udział w wyborach, jestem w tych 5% :). A ja mam
                            nadzieję, że "ujrzę" Cię w gronie manifestantów, bo mam nadzieję, że ta się
                            odbędzie. Tez przecież możesz byc z czegos niezadowolony ... :)
                            • on461 Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 23.03.06, 19:31
                              Czas zacząc żyć w normalnym mieście,.......WŁADZA W RĘCE BIAŁOSTOCZAN....precz
                              z kłamcami
                              • Gość: Mientus Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.elpos.net 23.03.06, 19:56
                                Bardzo ciekawe i trafne spostrzeżenie. Nie wiem, czy wiecie skąd wywodzą się
                                osoby, które nami rządzą oraz ilu z nich jest tak naprawdę białostoczanami.
                                • raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 23.03.06, 22:45
                                  Szczerze mówiąc to im w teczki nie zaglądałem ale z tego jak rządzą to zapewne
                                  z Białego nie są.
                                • Gość: m'hammasalama Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.osiedle.net.pl 23.03.06, 23:54
                                  władze - wojewoda salonowy Rys z Knyszyna .. jam imc wojewoda Stanisław Anioł ja
                                  mam władze od smaego jurgieal i to ja wam pokaze <LOL2>
                                  • Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 83.238.103.* 24.03.06, 07:55
                                    Co to jest LOL2? Jakaś konkurencja?? :) Stanisław Anioł z serialu ALternatywy 4
                                    był prznajmniej decyzyjny. "nie będzie meczu, będzie chór"
                      • Gość: Jasne Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 22.03.06, 17:04
                        > I najlepszą porą ku temu będą wybory.

Problem w tym, że najbliższe wybory samorządowe nie zapowiadają wielkiej
                        rewolucji w strukturach władz.
                        Nie można czekać do wyborów i zagłosować na tych co więcej obiecają, trzeba
                        działać i upominać się o swoje.
                        • zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 19:13
                          Zgadzam się z Tobą, że nie można głosować na tych co więcej obiecują. Ja takim
                          osobom nie ufam. Zawsze powinno się wybierać takich, którzy mają program możliwy
                          do zrealizowania.
                      • Gość: logos Stowarzyszenie Urzeczywistniania Demokracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:31
                        Czytam czytam i czytam wasze wynurzenia o tej akcji i co zauważam. Dowalanie
                        wszystkim który się nawiną z lewa i prawa. W tym sosie – szumie informacyjnym –
                        pojawia się jednak kilkanaście ciekawych głosów. Myślę jednak, że akcja coś da
                        tylko tym z aktualnie działających radnych i innych lokalnych polityków, który
                        zechcą ją wykorzystać dla siebie. I to trochę nie zależy od was
                        manifestujących. Dopiero zorganizowanie się w Stowarzyszenie Urzeczywistniania
                        Demokracji i codzienne obserwowanie poczynań władz, w tym dosłownie deptanie im
                        po piętach oraz zgłaszanie ciekawych inicjatyw. Dopiero to pozwoli wam z
                        własnego grona wyłonić ludzi wartych wypromowania oraz zauważyć wartościowych
                        radnych pośród tych, który już są u władzy. Zastanówcie się i do dzieła. Wasz
                        ruch może stworzyć nową jakość, nie tylko na Podlasiu.
                        • raeb Re: Stowarzyszenie Urzeczywistniania Demokracji 24.03.06, 13:54
                          Jak narazie to w tym temacie chyba nie można nażekać na przedstawienie
                          nieudolnej działalności naszych władz. A co do tego deptania politykom po
                          piętach to myślę, że jak na manifestacje przyjdzie bardzo dużo ludzi, to nasza
                          władza zorientuje się, że ich działania nie są anonimowe i białostoczanie
                          uważnie patrzą na ich przekręty i nie udolność w działaniu na kożyśc naszego
                          regionu.
                          Gdbym był np. prezydentem Białegostoku lub radnym i któregoś pięknego dnia, pod
                          moje okno przywędrowało kilka tysięcy wyraźnie niezadowolonych mieszkańców, to
                          osobiście bym się bardzo przeją.
                          Zobaczymy jak zareagują nasi włodarze, jak narazie to moim zdaniem sam posłuch
                          tej manifestacji przypomniał im, że się zbliżają wybory i w prasie możemy
                          zaobserowować pojawiającą się kiełbase przed wyborczą!
                      • Gość: serowablondynka Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:06
                        To kiedy wkońcu odbedzie sie ta manifestacja?? Ja bym chętnie wyszła na ulice i
                        wykrzyczała co mnie boli!! A boli mnie wiele... Chętnie bym to wygarnela z
                        siebie temu Tur(kowi). Ile to ja jeszcze bede po tych dziurawych ulicach
                        jezdziła? To że on starym polonezem zap.... to nie znaczy że ja mam też takie
                        częsci do podwozia!!!
                        • Gość: serowablondynka Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:09
                          tanie czesci chcialam dodac!
                    • Gość: Adam Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 30.03.06, 22:23
                      widzę tu tylko płacz jak to jest be....

I chce mi się śmiać , hahahaha.

Niedługo wybory, nie trzeba siedzieć na dup.. tylko pójść i postawić X na kogo
                      się chce.

że nie ma gdzie się bawić?? Nie bądźmy śmieszni, jest gdzie się bawić i to
                      doskonale, może poprastu trzeba umieć i ... chcieć (albo mieć zgraną paczkę).

Co do sportu - fakt, wszyscy chcą a nie mogą.... jak niestety w większości miast :/
                      Co do centra handlowego - niop tylko jedno jest, buuuu....

Tylko ok, wybieramy ludzi którzy spowodują że Białystok dogoni "Polskie".... no
                      ale przecież nadal będą malkonetenci płaczący że są tylko 3 centra handlowe, że
                      tylko jeden zespół w I lidze.... że to że tamto.

Dlatego do płaczących: zamiast siedzieć i swoje żale przelewać na monitorek
                      zabrać się do roboty..... możliwości w tym mieście jest więcej niżby kto
                      ssądził.... i nie śmierdzi, hahaha.
                      • Gość: juniorek Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.csk.pl 30.03.06, 23:20
                        Adam - ja rozumiem, że jesteś człowiekiem sukcesu, tym przypadkiem w
                        Białymstoku, który wbrew wszystkim decyzjom miasta i wbrew wszystkiemu osiągnął
                        bardzo wiele. Cieszy to i również to, że zdajesz sobie sprawę z tego, że trzeba
                        pójść i zagłosowac w wyborach. Żeby to wszyscy byli tacy śwatli i zdawali sobie
                        sprawę jak wiele może zależeć od nich to byłoby pięknie. Ale niestety tak nie
                        jest. Także ruszyć dupy to trzeba nieco wcześniej chyba, aby dać impuls innym
                        ludziom do myślenia. Tak ja interpretuje jeden z celów tej manifestacji. Ktoś
                        pisał, że lekarze mają wziąć udział w niej, a ja się zaczynam zastanawiać czy
                        tego dnia lekarzy znowu nie pociągną w kamasze ...
                        • raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 02.04.06, 12:04
                          Jest gdzie się bawić??
                          Jeżeli ktoś lubi się bawić w piwnicach wypełnionych dymem to może i jest, ale
                          weź pod uwagę, bezrobocie jakie panuje w naszym mieście i regionie, a potem
                          pomyśl czy gdybyś pracował na czarno po 12h do tego dojazd do pracy zabierał by
                          ci minimum godzinę i zarabiał byś 700pln za które musiał byś opłacić wszystkie
                          rachunki, szkołę i jeszcze coś zjeść, to czy miał byś się gdzie bawić?
                          A ja jestem pewien tego, że jeśli w Białymstoku coś się ruszy, znajda się
                          inwestorzy, których miasto przywita a nie bedzie odstraszać, zmniejszy się
                          bezrobocie co za sobą pociągnie podwyższenie stopy życiowej w naszym mieście,
                          to mijsca gdzie będzie można miło spędzać czas i zostawiać tam pieniądze będą
                          powstawały naturalnie i będą wycelowane w konkretnego klijęta dzięki czemu
                          każdy bedzie mógł znaleźć coś dla siebie.
                          A teraz to moim zdaniem mamy dno i wodorosty.
                  • zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 11:49
                    W każdych wyborach samorządowych do tej pory były alternatywy. Wystarczyło
                    okazać trochę dobrej woli i się dowiedzieć czegoś o kandydatach z innych opcji.
                • raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 10:21
                  Ja do ludzi uczestniczących w wyborach nie mam pratensji, pretensje raczej
                  kieruję do tego, że większość z nich jest zaślepiona klerem i nie potrafi sama
                  wybrać pożadnego człowieka.
                  Ale niestety chyba nie ma człowieka w Białymstoku, który troszcząc się o
                  Białystok, rozdawał by ziemię, pod budowę świątyń, a w chwili pojawienia się
                  jakiegoś inwestora, walił by mu kłody pod nogi, aby przypadkiem nic ciekawego
                  nie powstało w jego mieście.
                  Tacy ludzie teraz rządzą, ale o Białystok się nie troszczą.
    • grubby3 Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 20.03.06, 16:38
      Bardzo fajnie, że jacyś myślący ludzie naprawdę martwią się przyszłością
      miasta. Też mam dość tych nie udolnie rządzących osób, dzierżących stery
      stolicy Podlasia.
    • Gość: Poganin Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 20.03.06, 16:44
      Może wzorem nowych trendów umówmy się w kluczowej części miasta i wzorem
      spacerów poniedziałkowych za stanu wojennego i spacerujmy. Zablokujmy centrum
      jakiś kościół i rondo i tak ze 2-3 godziny. Pogoda coraz cieplejsza dzionek
      dłuższy :). I tak raz w poniedziałek potem w środę i tak ze dwa miechy.
      • Gość: student43 Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 20.03.06, 16:56
        Dopiero by echem sie odbila manifestacja jakby zablokowali kosciol przed
        Niedzielną maszą :D I pieniażki na tace by nie trafily :)
        • Gość: Ryś Ryszard Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 18:23
          Z tymi kościołami to zostawmy to jednakw formie zartów. Tak szukajac sobie z
          ciekawosci informacji na temat tego stowarzyszenia kibiców ( SSJB) które
          organizuje, czy tez bierze udział (ale chyba dominujacy )w org. tej
          manifestacjii doszedłem do pewnego spostrzezenia. A mianowicie jaki musi byc
          stopien goryczy w narodzie? jaki musi być poziom upodlenia naszych miejscowych
          warstw politycznych, jaka desperacja i chec wykazania tego sprzeciwu wobec
          władzy, ze ludzie własnie z kibicami postanawiaja wyjsc na ulice!! I coraz
          bardziej cieszę się ze taka akcja ma sie odbyć. Licze ze przymierze to spore
          rozmiary i dobitnie ukaze tym darmozjadom ze dość już mamy tej patologii w
          postaci ich pseudo rzadów!!
          • Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 83.238.103.* 20.03.06, 18:39
            Witam wszystkich.
            Ja jestem jednym z tych niezadowolonych, którzy wychowali się w rodzinach bez
            żadnych koneksji, nie udało im się w Białymstoku i żyją z przymusu w
            Wraszawie,gdzie nawet porządnego klubu piłkarskiego nie ma. jestem duszą i
            sercem białostocczaninem i serce mnie boli, że musiałem szukać szczęścia w
            innym mieście. Chciałbym mieszkać w moim ukochanym mieście, ale nieudlonośc
            władz, brak szans na rozwój, brak motywacji i perspektywa kuroniówki mnie
            stanowczo odstraszyła. Uwierzcie, że mimo, że Warszawa jest Kaczolandem, to tu
            jakoś można, buduje się, remontuje. Ok, to stolica, inne możliwości. Ale to nie
            tłumaczy NIEUDOLNYCH, NIEKOMPETENTNYCH władz Białegostoku. chcecie przykład?
            Pamiętacie, budowało się Auchan, były krzyki, że zabijamy lokalnych
            przedsiębiorców, że Francuzi atakuja itp. Teraz są różni lokalni biznesmeni,
            krzywdzimy firmy zagraniczne, wspierane czesto przez prasę lokalną. I o co tu
            chodzi jai nie o kasę. Ja nie chcę mieszkać w Warszawie, chcę wrócić i uczciwie
            pracować po Białymstoku. Działalność naszych władz miejskich i wojewódzkich
            doprowadzi do tego, że niedługo zamiast tablicy Białystok będzie zakaz wjazdu,
            albo bramka z napisem "Cyrk-ZOO - główna atrakcja - człowiek-Tur i frajerzy"
            Dlatego ja i moi znajomi w pełni popierwmy wszystkich organizatorów. Dziekuję
            Wam za odwagę i w pełni się przyłączam.
            A jak to mówią w USA: "for all haters and non-believers - may you die face down
            in a pool of a liquid shit"
            Pozdrawiam
          • fiat_lux wolne zarty 20.03.06, 19:22
            Gość portalu: Ryś Ryszard napisał(a):

> Z tymi kościołami to zostawmy to jednakw formie zartów.

z ta manifastacja zostawmy w formie zartow. jest miejsce i czas do manistowania
            swoich pogladow i sa to najblizsze wybory. 95% z was tam nie bylo, a teraz
            chcecie protestowac przez wyjscie na ulice. demokracja dziala poprzez wolne
            wybory, wasze umysly jeszcze z komuny nie wyszly
            • Gość: junior Re: wolne zarty IP: *.csk.pl 20.03.06, 19:32
              Uważasz że za komuny można było manifestować, okazywać swoje niezadowolenie.
              Pamiętam te manifestacje ... - ech ... 1 maja - na siłę rodzice mnie brali, bo
              musieli być, bo z zakładu pracy sprawdzano obecność. W wyborach powiadasz tkwi
              siła manifestacji? Powiedz to tym zza wschodniej granicy - Białorusinom. Trzeba
              najpierw ludzi zjednoczyć, pokazać, że w jedności tkwi siła, by z przekonaniem
              poszli do urn. Podkreślę to słowo - poszli, bo większość woli zamiast do urn,
              obejrzeć kolejny odcinek "Złotopolskich" czy "Na dobre i na złe".
              • fiat_lux Re: wolne zarty 20.03.06, 20:09
                uwazam ze za komuny ludzie nie mieli innego wyboru niz protest. teraz wybor jest
                i sa to wybory. ostatnia frekwencja w bialymstoku:

CIRCA 5% !!!
                • Gość: juniorek Re: wolne zarty IP: *.csk.pl 20.03.06, 20:16
                  manifestowanie swoich poglądów, swojego niezadowolenia jest jednym z
                  generalnych elementów charakteryzujących demokrecję. Wolność zrzeszania się to
                  nie tylko wolność zakładania stowarzyszeń i fundacji, ale też wolność
                  gromadzeń, organizowania wieców i manifestacji - to podstawowe prawa zapisane
                  konstytucji demokratycznego państwa.
                  • grubby3 Re: wolne zarty 20.03.06, 22:29
                    Pewnie, że każdy może wyrazić swoje niezadowolenie. Oczywiście w pokojowy
                    sposób. Zawstydziłoby się nieudolnych "naszych" wodzów w oczach całej Polski,
                    którzy nie zauważają problemów nie tylko młodych mieszkańców Białegostoku, ale
                    i tych starszych tak jak ja.
                    • Gość: Ja zs Bojar Re: wolne zarty IP: *.cs.bialystok.pl / 80.51.121.* 22.03.06, 19:15
                      I ja też się przyłączę,bo zostałem wypinkowany (wg żargony expremiera Buzka),
                      bo żyłem, pracowałem, kształciłem się i działałem uczciwie, budowałem nowy dom
                      czyli Białystok od wielu, wielu lat. A dzisiaj wysypki dostaję widząc
                      przyjaciół bez pracy lub wegetujących gorzej meneli, bo za starzy do pracy, za
                      młodzi na emerytów. a TUY
                • Gość: Anfernee Re: wolne zarty IP: *.iig.pl / *.iig.pl 20.03.06, 22:50
                  I co, myślisz, że swoim ględzeniem na forum bardziej ludzi zmobilizujesz do
                  pójścia na wybory, niż organizatorzy demonstracji? Łatwo jest siedzieć na dupie
                  i krytykować innych, ale trudniej coś zrobić...
                  Ja się w każdym razie przyłączę i chętnie paru osobom wyliczę, co mi się nie
                  podoba. Suski, ty się lepiej nie kręć w pobliżu, bo też się możesz załapać, za
                  swoją krecią robotę na tym forum!
                • Gość: juniorek Re: wolne zarty IP: *.csk.pl 22.03.06, 21:19
                  Ja tylko powtórzę to co wcześniej napisałem w innym temacie:
                  "Co do jednego oczywiście wszyscy się
                  zgodzą: manifestacja nie zmieni władzy teraz i nie zmieni polityki władz
                  miejskich (aczkolwiek nie można tego z góry też zakładać). Można to zmienić -
                  podczas wyborów. Tylko jeśli mieszkańcy Białegostoku nie pokażą
                  swojego niezadowolenia to nadal większość białostoczan będzie tkwić w tym
                  maraźmie i oszukiwać siebie, że wszystko jest fajnie. Istotą manifestacji jest
                  okazanie swego niezadowolenia i wskazanie, że ludzie nie godzą się na dalsze
                  takie postępowanie władz jakie jest obecnie. Czy żylibyśmy w wolnym kraju,
                  gdyby w latach '50, '60, '70 i '80 nie dochodziło do manifestacji i strajków?
                  To te wydarzenia konsolidowały niezadowolone społeczeństwo i budziły tych,
                  którzy bali się pojedyńczym głosem wyrazić to co ich razi i boli. Wydaje mi
                  się, że ta manifestacja ma dać taki impuls, ma obudzić ludzi, pobudzić do
                  myślenia, by w końcu więcej niż te 5 % poszło do urn i zagłosowało za zmianami.
                  I tu właśnie wkraczają na scenę wybory, które mogą coś zmienić.
                  Te wybory należy potraktować jak żniwa, a ziarno trzeba zasiać już teraz. Jak
                  zasiejesz taki będzie zbiór ... Na cuda nie ma co liczyć ..."
                  *****************************************************************************
            • Gość: LOL Re: wolne zarty IP: 83.238.103.* 20.03.06, 19:33
              Demonstracja i wolnośc wyrażania swoich poglądów jest również dobrodziejstwem
              demokracji i właśnie świadczy o tym, że umysły pomysłodawców wyszły z
              komuny,jak Ty to nazywasz.
              "Wolne" wybory to mielismy właśnie na Białorusi i z demokracja nie miały nic
              wspólnego.
              A mój wolny wybór to chęć wykrzyczenia tego, co leży nam na sercu, co boli i co
              można i trzeba zmienić.
              Jak ktoś chce zorganizować przemarsz, to ja jestem jak najbardziej za tym,
              jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale im więcej nas będzie, imk więcej
              niezadowolonych ludzi zamanifestuje swoją niechęć do obecnej władzy tym lepiej.
              Bo to co Oni robią to jest grzech zaniechania. Ja nie chcę pozwolić, żeby
              kolejna szansa na rozwój Białegostoku została spieprzona.
              A co do wyborów, to myślę, że stanowczo przesadzasz z liczbą tych internautów,
              którzy w wyborach udziału nie biorą. Nawet z rachunku prawdopodobieństwa
              inaczej wynika. Ale masz rację, na wybory iść trzeba i wybrać kogoś innego niż
              obecne władze. Bo te są bardzo, bardzo słabe.
          • Gość: Anfernee Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.iig.pl / *.iig.pl 20.03.06, 22:47
            A dlaczego to kibic ma się negatywnie kojarzyć? Dość tej papki z TVNu i
            Wyborczej, która wszystko co złe zrzuca na kibiców, tak jak kiedyś na masonów i
            cyklistów!
    • Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 83.238.103.* 20.03.06, 19:53
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3224218.html
      Jak się chce, jak jest się niezadowolonyum to można. A w wolnym kraju to trzeba
      nawet
      • Gość: jurysta to kiedy ta manifestacja? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.03.06, 22:48
        już nie moge się doczekac:)
        • Gość: jurysta warto zajrzeć:) IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.03.06, 23:22
          polecam lekturę
          www.butik.home.pl/jagiellonia/forum/viewtopic.php?t=3781&start=0
          też tam będę !!!
          • raeb Re: warto zajrzeć:) 21.03.06, 09:39
            No to rzeczywiście z tego co jest tam napisane to zapowiada się bardzo bardzo
            ciekawie, dla nas mieszkańców Białegostoku a nie za ciekawie dla naszych władz,
            które pozwolę sobie nazwać "nie chce mi się". A widać, że ludziom w Białymstoku
            się chce, i że rządzący naszym miastem długo w stołek nie popierdzą!

PS Dlaczego GW nie ma takiej szaty graficznej na tym forum?
            • Gość: czlek Re: warto zajrzeć:) IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 21.03.06, 14:20
              Odnosnie forum kibicow Jagiellonii, to goraco polecam. Jako jedne z niewielu
              potrafi utrzymac wysoki poziom dyskusji. Brawo kibice, brawo moderatorzy forum.
              • Gość: Ryś Ryszard Re: warto zajrzeć:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 15:33
                A wie ktos moze czy jest na tym forum kibiców cos wiecej o ich stowarzyszeniu?
                Ja co prawda szukałem...ale jakoś nic mi konkretnie o ich działaniach nie
                wpadło w oczy. Jeśli ktos wie coś blizej to prosiłbym o informacje.
          • Gość: kolo Re: warto zajrzeć:) PolitykoM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 15:52
            Skoro to Jagielonia to mam pytanie, czy to ten pan nie jest zainteresowany
            ponownym wyjściem na powierzchnie wydarzeń POLITYCZNYCH.
            Jaka jest w tym jego rola ???

www.ciszewski.pl/ Ktoś odpowie ???
            • Gość: Mientus Re: warto zajrzeć:) PolitykoM IP: *.elpos.net 21.03.06, 15:57
              kolo, a kto to jest i czemu ponownie miałby być zainteresowanym wyjście na ulice?
            • Gość: Jasne Re: warto zajrzeć:) PolitykoM IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 21.03.06, 17:33
              A co Ciszewski ma wspólnego z Jagiellonią ? Oczywiście pytam o teraźniejszość.
              • Gość: kibicJ Re: warto zajrzeć:) PolitykoM IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 22.03.06, 08:35
                Ma wspólnego tyle, że za swojej prezesury żarówki na hali wymienił i do teraz
                świecą.
                • Gość: student43 Re: warto zajrzeć:) PolitykoM IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 22.03.06, 12:49
                  mysle ze kibice Jagi (te Stowarzyszenie) nie wejdzie w komitywe z jakims pajacem
                  Ciszewskim. Pewnie wielu politykow będzie sie chcialo podpiac pod taka
                  manifestacje ale dla niech na wstepie powinna byc czerwona kartka
                  • zewsi Re: warto zajrzeć:) PolitykoM 22.03.06, 13:43
                    www.butik.home.pl/jagiellonia/forum/viewtopic.php?t=3781&postdays=0&postorder=asc&start=60
                    • raeb Re: warto zajrzeć:) PolitykoM 22.03.06, 16:09
                      Na podanym linku nie jaki Zorro napisał:
                      beda naprawde rozni ludzie . juz zglaszaja sie pewne organizacje , >pewni
                      politycy< ale o tym tu nie napisze . wszystko w swoim czasie panowie i panie .
                      robi sie ciekawie . SSJB po prezentacji druzyny poswieci wiecej czasu tematowi
                      i bedziemy was informowac . wszyscy ktorzy chca dzialac zglaszajcie sie do SSJB

Ok napisał, że ZGŁASZAJĄ się politycy, ale sam wczesniej pisałeś, że należy
                      zwrócić uwagę przed wyborami na kogo można oddać swój drogocenny głos, więc ta
                      manifestacja, jest możliwością do zaistnienia dla ludzi, którzy do tej pory nie
                      pełnili żadnych funkcji politycznych a chcą wziąść udział w wyborach, bo im też
                      się nie podoba rozwój naszego miasta i województwa gdy za jego sterami stoją
                      takie lenie.
                      A swoją wypowiedź zakończył zdaniem, że "wszyscy którzy CHCĄ DZIAŁAĆ
                      zgłaszajcie się do SSJB", jeżeli jacyś politycy chcą zacząć działać to ja
                      jestem jak najbardziej ZA! I nie widzę problemu aby mój głos w wyborach miał
                      wybrać właśnie ich, w końcu trzeba szukać innych alternatyw, a jeżeli ktoś
                      będzie ze mną szedł ramie w ramię i manifestował nie udolność naszych władz to
                      wierzę mu, że sam napewno na ich miejscu bedzie się o wiele bardziej starał.
                      I tak by była moja alternatywa dla tych wszystkich ludzi, którzy od 17 lat
                      zamieniają się tylko stołkami. Mam nadzieję, że pojawi się ktoś młody
                      inteligenty, wykształcony i ambitny, to był by ideał, ale niestety o taki ludzi
                      w polityce trudno :(
                      Pożyjemy zobaczymy.
        • Gość: mu,hammasalama Re: to kiedy ta manifestacja? IP: *.osiedle.net.pl 22.03.06, 13:48
          organizatrzy poinformuja o tym a takie media jak ta "gazeta" beda o tym trabic i
          szuac pożywki...
          • Gość: LOL Re: to kiedy ta manifestacja? IP: 83.238.103.* 22.03.06, 16:40
            wierzę głęboko, że organizatorzy (przy okazji, ktokolwiek by to nie był -
            serdecznie pozdrawiam) będą potrafili odcedzić ziarna od plew i nie dopuszczą
            skorumpowanych polityków pragnących zbić przy tej okazji polityczny kapitał.
            Liczę na bieżące informacje o postępach i planowanym terminie manifestacji.
            Wierzę że się uda.
            • Gość: Poganin Re: to kiedy ta manifestacja? IP: *.koba.pl / *.koba.pl 22.03.06, 17:35
              Jak odsypać polityczne ziarno od plew ?.
              Nie wybierać nikogo kto afiszuje się że jest wierzącym i do tego katolikiem
              (wiadomo ci mają za duża służalczość wobec KK). Oczywiście nikogo z obecnego
              składu rady (już pokazali co potrafią a jak nie pokazali to znaczy, że nie
              potrafili). Wybierać młodszych, wykształconych i z wizją przyszłości miasta i
              regionu. I nie "historyków" bo ci zapatrzeni są w przeszłość. To moja koncepcja
              wybierania. Oczywiście czekam na konkretne kandydatury.
              • alzb Re: to kiedy ta manifestacja? 22.03.06, 23:54
                W zasadzie masz racje, ale... "nikogo z obecnego skladu rady", czyli tych
                którym udalo sie przeforsowac, plan zagospodarowania pozwalajacy budowac
                galerie Jagielonii tez???To takie podziekowanie? dostali od pisu za to teraz
                od kibicoww...
                • Gość: galathorn Re: to kiedy ta manifestacja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 07:22
                  Wybierac takich, ktorzy autentycznie pracuja w RM na rzecz lokalnej
                  spolecznosci, a nie maluja mazakiem po wystawach w Arsenale, kaza zamykac zamek
                  strachow albo kazde wystapienie czytaja z kartki i nie maja w ogole pojecia o
                  czym trwa debata. Bylem, widzialem, wiec wiem co pisze
                • Gość: Lewy Re: to kiedy ta manifestacja? IP: *.euro-net.pl 28.03.06, 00:14
                  co?? jakie pozwolenie na budowe galerii jagiellonia??? co ty gadasz za głupoty,
                  gdyby takie pozwolenie było juz by tam stały dźwigi i pracowali ludzie, nie ma
                  pozwolenia bo brakuje jakiegos papierka - z kąd my to znamy???!!
              • Gość: mu'hammasalama Re: to kiedy ta manifestacja? IP: *.osiedle.net.pl 23.03.06, 00:35
                a ja mysle ze to nei wazni są politycy jeżeli bedzie dobrze (wiadomo ze ich nie
                obalimy ze stołków) to np dla mnie może rządzic i ta ekipa .. i nawet czerwone
                pajaki moga sobie rzadzic byle ludzi niezadowolych bylo jak njamniej
                • Gość: LOL Re: to kiedy ta manifestacja? IP: 83.238.103.* 23.03.06, 09:09
                  W Japonii mawiają "mgły wachlarzem nie rozpędzisz". Ale jeśli zbierze się duża
                  grupa niezadowolonych to będzie to prawdziwy huragan i dotrze do ludzi, od
                  których, przynajmniej w teorii, coś zależy.
    • Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 83.238.103.* 23.03.06, 09:12
      MOże da się namówić tego magika z Torunia z filmiku chodzącego po
      sieci: "Oszukali mnie". On jest niezadowolony na bank :)
      • biggin Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 23.03.06, 09:26
        Jeśli teraz nie wyjdziemy na ulice domagać sie swoich praw ,to za
        kilkanascie/kilkadziesiąt lat wszyscy białostoczanie będą tak wyglądac i to samo
        mówić co Cygan z Torunia. Gdyby każdy uważał ,że po co, że taka demonstracja nic
        nie da dalej byśmy żyli w czasach prl-u
        • Gość: student43 Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 23.03.06, 11:01
          CYGAN NA PREZYDENTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          www.itakpowiem.pl
          • Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 83.238.103.* 23.03.06, 11:05
            Dziękuję koledze za link. To jest smieszne, ale niestety jest to nasza
            rzeczywistośc i to smutna w dodatku
      • Gość: Trybun Ludowy Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 212.160.172.* 23.03.06, 15:44
        Myślę że Cygana z Torunia można wybrać na szefa Public Relations, białostockiej
        społeczności. Jak w mordę strzelił gada prawdę. Poniżej link dla mniej
        zorientyowanych o czym mowa.

www.maxior.pl/?p=index&id=6421&8
    • Gość: galathorn Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 11:07
      wiem tyle, ze kazdy kto ma juz dosc pseudorzadow w wykonaniu lokalnych i
      regionalnych politykow na tej manifestacji byc musi.
      • raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 23.03.06, 15:29
        Muszę przyznać, że moje niezadowolenie rośnie codziennie z każdym artykułem
        odnośnie prac naszych władz.
        Niech ta manifestacja odbywa się jak najszybciej, bo przez te moje
        niazadowolenie jak narazie duszone w sobie to ja jeszcze do Choroszczy na
        leczenie pojadę!
        Oby szybciej do manifestacji i oby szybciej do wyborów!
        • Gość: kibicJ Putra w tvp1 IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 24.03.06, 07:09
          Rany boskie, wczoraj na 1 był Krzysztof Putra, marszałek Senatu, gośc z
          Białegostoku. Wstydziłem się za faceta, wstyd, że gośc jest z Białego, całe
          szczęście, że przed programem nie mówili kto z jakiego miasta pochodzi. Totalna
          załamka, facet nie potrafi się składnie i kulturalnie powiedziec. Prowadząca
          program śmiała się z niego. Całe szczęście, że nie ma programów, do których
          zapraszanoby wojewodów, bo Dobrzyński jeszcze lepszy niż Putra. W Knyszynie
          pocieliby się ze wstydy gdyby ujrzeli go na szklanym ekranie. Kolejny rodzynek
          z naszego miasta to Fedorowicz, ani be ani me, baran do kwadratu. Dodając do
          tego Antypiuk, Kasię Dec, Wiśniewską to mamy na Podlasiu wspaniałych polityków,
          chyba żaden inny region w Polsce nie może pochwalic się tyloma skarbami co my.
          • Gość: LOL Re: Putra w tvp1 IP: 83.238.103.* 24.03.06, 07:58
            Pani Antypiuk to perła Białegostoku. Nie ma drugiej tak oszołomionej osoby.
            Billboard z jej zdjęciem powinien wisieć przed wjazdem do Białegostoku. Witamy
            w krainie Antypiuk i czekolady, gdzie wojewoda jest nieudolny, a prezydent nie
            daje rady
          • Gość: bazgrol Re: Putra w tvp1 IP: 85.195.119.* 24.03.06, 08:18
            Zapomniałeś wymienić Federowicza, który wojuje nie szabelką, lecz długopisem. Ma
            w domu niezły arsenał i na co dzień nosi ze sobą broń.
            • Gość: LOL Re: Putra w tvp1 IP: 83.238.103.* 24.03.06, 08:27
              Pani Antypiuk to perła.
              • Gość: Mientus Re: Putra w tvp1 IP: *.elpos.net 24.03.06, 09:51
                A Putra taki podobny do Piłsudzkiego jest niby hehe
                Co prawda to prawda-takich dam w radach miejskichj w Polsce jak nasze Antypiuk,
                czy Dec nie uświadczysz. To są niepowtarzalne okazy. Szkoda tylko, że akurat
                niepowtarzalne w jak najgorszym znaczeniu... tylko wstyd nam przynoszą.
                • Gość: LOL Re: Putra w tvp1 IP: 83.238.103.* 24.03.06, 10:19
                  To nawet nie jest wstyd a rozgłos. W Wawie było głośno o tym, rechotali długo
                  • raeb Re: Putra w tvp1 24.03.06, 10:32
                    Antypiuk, Antypiuk!
                    To ona mówiła, że dom strachu na Sienkiewicza przy Białce, niszczy wartości
                    moralne i rodzinne!
                    A właściciele tego interesu powiedzieli, że jeżdżą po całej Polsce i nigdzie
                    się jeszcze nie spotkali z czymś takim, raczej władze miasta się cieszyły, że
                    przyjeżdża jakaś atrakcja do miasta.
                    No i ciekawi mnie czy jeszcze kiedyś w naszym mieście pojawi się coś takiego.
                    Jeszcze jeden duży pokłon z podziękowaniem dla naszych włodarzy!
                    • Gość: student43 Re: Putra w tvp1 IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 24.03.06, 11:24
                      Bo tylko w Białymstoku jest katechetka (pozdro Beatka A.)ktora wie więcej niz
                      inzynier na temat budowy dróg.
                    • Gość: Mientus Re: Putra w tvp1 IP: *.elpos.net 24.03.06, 12:27
                      Bo Białystok to miasto "okazów". Do ojca dyrektora bym ich wszystkich wysłał
                      DEEEEEEMOOOOOON !!!!! DEEEEEEEEEEEEEEMMMMOOOOOOOONNNN !!!!
                      • raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 24.03.06, 13:07
                        Mam nadzieję, że w zbliżających się wyborach, czarni nie będą rozdawać kart, a
                        może to się zmienić, tylko wtedy gdy podwyższy się frekfencja, bo inaczej znowu
                        zostaną wybrane osoby przychylne klerowi, a nie znające się za zarządzaniu
                        miastem!
              • Gość: rudy103 Re: Putra w tvp1 IP: 212.33.72.* 24.03.06, 13:19
                a perły należy rzucać przed wieprze.Amen.
                • Gość: logos Ruch Urzeczywistniania Demokracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:37
                  Czytam czytam i czytam wasze wynurzenia o tej akcji i co zauważam. Dowalanie
                  wszystkim który się nawiną z lewa i prawa. W tym sosie – szumie informacyjnym –
                  pojawia się jednak kilkanaście ciekawych głosów. Myślę jednak, że akcja coś da
                  tylko tym z aktualnie działających radnych i innych lokalnych polityków, który
                  zechcą ją wykorzystać dla siebie. I to trochę nie zależy od was
                  manifestujących. Dopiero zorganizowanie się w Stowarzyszenie Urzeczywistniania
                  Demokracji i codzienne obserwowanie poczynań władz, w tym dosłownie deptanie im
                  po piętach oraz zgłaszanie ciekawych inicjatyw. Dopiero to pozwoli wam z
                  własnego grona wyłonić ludzi wartych wypromowania oraz zauważyć wartościowych
                  radnych pośród tych, który już są u władzy. Zastanówcie się i do dzieła. Wasz
                  ruch może stworzyć nową jakość, nie tylko na Podlasiu.
          • Gość: juniorek Re: Putra w tvp1 IP: *.csk.pl 24.03.06, 16:34
            i tak cała Polska wiedziała skąd jest. Mnie znajmowi z Wrocławia pytają czy
            wszyscy na Podlasiu noszą takie wąsy.
            • Gość: student43 Re: Putra w tvp1 IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 24.03.06, 16:51
              Tak na marginesie, jak się czuliscie gdy 20 mln zł państwowych pieniędzy
              wspomogło kler dzieki "zaradności" Putry ?
    • Gość: Wąski Podlaska prawica- konserwatyści czy konserwatorzy? IP: *.cs.bialystok.pl / 217.17.33.* 24.03.06, 14:51
      Politycy tak zwanej "prawicy" rządzą Białymstokiem. Niestety zamiast rozwijać
      miasto, pchać je do przodu to oni je konserwują - zrobili z miasta skansen.
      Przyjeżdżają do nas ludzie z dużych miast i dziwują się widząc drewniane
      chatki, gigantyczne dziury w jezdni i śmierdzący rybą bazar w centrum miasta,
      niby wojewódzkiego.

Każdy Polak powienien odwiedzić skansen Białystok, by zobaczyć jak wygląda
      miasto, które się nie rozwija. Ku przestrodze.

Będą wybory, jest jakaś szansa. Nie może już powtórzyć się sutuacja, gdy przez
      słabą frekwencję do Rady dostają się ludzie absolutnie niekompetentni. Jakieś
      nawiedzone baby, które "nadają się tylko do robienia pierogów" czy też wariat
      machający długopisem.
      • Gość: Mientus Re: Podlaska prawica- konserwatyści czy konserwat IP: *.elpos.net 24.03.06, 16:56
        Dobrze powiedziane. Nasi politycy prawicy, KONSERWATYŚCI w poglądach, są także
        KONSERWATORAMI w działaniach. Niby dwa różne sformułowania, a u nas znaczą to
        samo. Mamy już skansen pod Białymstokiem, na wylocie na Suwałki, niedługo (a
        może już mamy?) będziemy mieli skansen w samym mieście.

Nawet średnio wykształcony człowiek wie, że motorem napędowym rozwoju
        regionu/miasta są dobre szlaki komunikacyjne, w postaci dróg, kolei i lotniska.
        Ale nie nasz pseudowojewoda, pseudoprezydent i cała reszta.
        • raeb Re: Podlaska prawica- konserwatyści czy konserwat 24.03.06, 17:13
          U nas jest w ręcz przeciwnie, co moim zdaniem jest bardzo chore, czyli:
          Chcesz u nas inwestować, to napraw kilka dróg, jak nie to nie masz czego u nas
          szukać!
          Kiedy to się zmieni, kiedy to do nas będą przyjeżdżać wielkie korporacje,
          ostatnio to chyba Toyota miała u nas (w Polsce) stawiać swoją fabrykę, co
          niosło by za sobą nowe miejsca pracy i rozwój gospodarki, a ostatecznie wybrali
          chyba Słowację i swój wybór tłumaczyli, lepszym zapleczem komunikacyjnym.
          Ile klas trzeba skończyć, żeby wiedzieć takie podstawowe rzeczy?
          • Gość: juniorek Re: Podlaska prawica- konserwatyści czy konserwat IP: *.csk.pl 24.03.06, 17:36
            widać nikt nie wyciaga żadnych wniosków z nauki, jaka płynie z doświadczeń
            ogólnopolskich. Tak widzą nasz kraj inwestorzy zagraniczni i aby temu
            przeciwdziałać trzeba przestać pierd...ć (przepraszam, ale sie uniosłem-zwykle
            tego nie czynię) o tym ile km zostanie wybudowanych, przestać czekać, aż
            przyjedzie królewicz na białym koniu i wybuduje nam drogi. Samemu trzeba zadbać
            o swój interes, a nie rozglądać się za kimś. Póki co białostocka infrastruktura
            szwankuje. Tyle lat ..., tyle lat było moi drodzy, aby zrobić lepsze drogi w
            Białysmtoku, lepszą przepustowość tych dróg: powoli i systematycznie. Teraz
            pojawiła się kasa z UE, więc zaserwowany zostanie nam koszmar. Cały Białystok
            zostanie sparaliżowany, bo remonty wszystkich dróg zaczną się (a w sumie
            zaczęły się już w ubiegłym roku) w tym samym czasie. Życzę anielskiej
            cierpliwości i do zobaczenia w trasie, tzn. chciałem powiedzieć w korkach ...
            ulicznych.
      • Gość: LOL Re: Podlaska prawica- konserwatyści czy konserwat IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.03.06, 22:44
        Zgadzam się, nasze miasto się nie rozwija a zwija.Liczę, że włodarze miasta
        czytają, albo docierają do tych wpis.ow i szykują się na inwazję niezadowolonych
    • Gość: rektor Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 14:57
      ja wiem tylko tyle. Że jak to się odbędzie to świat będzie wyglądał zupełnie
      inaczej. Mam nadzieję że po tej manifestacji władza dostanie takiego kopa do
      roboty, że ostatnie pół roku wszystko naraz się ruszy a szczególnie że batem
      będa wybory.
      Oczywiście licze na to że nie wygra ich znów PiS i LPR i te rządy pójda szybko w
      zapomnienie.
      • Gość: lolq Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 217.97.164.* 24.03.06, 16:07
        Tak! Tak Tak!
        Na to czekałem!
        Frekwencja mam nadzieje dopisze;]
      • raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 24.03.06, 16:32
        Żeby temu zapobiec, konieczny jest wzrost frekwencji, bo PiS znowu będzie
        zachwalany przez kler, a LPR będzie rozdawał ulotki przed kościołami jak to
        maja już w zwyczju!
        Mam nadzieję, ze manifestacja, obudzi tych ludzi, którzy nie brali udziału w
        wyborach samorządowych i przypomni im o ich obowiązku obywatelskim.
        • Gość: juniorek Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.csk.pl 25.03.06, 22:51
          Mam nadzieję, że i tak się stanie. Najważniejsze aby - po pierwsze: do
          manifestacji doszło, po drugie - aby zbudzić ludzi z tego letargu. Dużo się tu
          mówi od jakiegoś czasu o tej manifestacji, ale konkretów wielkich to nie ma.
          Wiem, że tak szybko takich spraw się nie załatwia, ale człowiek czasami traci
          już cierpliwość, gdy patrzy i ocenia to wszystko co wokół nas otacza.
    • Gość: juniorek Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.csk.pl 24.03.06, 17:55
      A niech to szlak jasny trafi!!!!!!!!!! Właśnie przeczytałem temat z forum o
      lotnisku i ten artykuł: www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?
      AID=/20060214/BIALYSTOK/60213007 . Kiedy przeczytałem wypowiedź
      Blacharczyka ... - no weźcie mnie trzymajcie, bo nie wytrzymam! "Sprawa
      lotniska to nie sprawa miasta". A kogo ona ma być do k... nędzy?! (znowu
      musiałem sie unieść-przepraszam). Cały Białystok wie, że stworzenie portu
      lotniczego to konieczność. No ale nasz pan wice twierdzi, że to nie jest sprawa
      miasta. Kiedy ta manifestacja ma być?!!!!!! Niech Pan Bóg da nam cierpliwość a
      jesienią natchnie mądrością i oświeci ludzi!
      • Gość: Mientus Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.elpos.net 24.03.06, 18:12
        Może budowa lotniska w Białymstoku leży w takim razie w interesie Warszawy? Albo
        Szczecina?
        Śmieszne to, ale i straszne...
      • Gość: Anfernee Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 212.33.95.* 24.03.06, 18:34
        Toż to jest jawny sabotaż! Niech szlag trafi tą całą szajkę...
        • Gość: Mientus Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.elpos.net 24.03.06, 19:15
          Praktycznie wszystkie działania naszych władz są sabotażem na dobro i rozwój
          tego miasta...
          • raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 24.03.06, 21:50
            To może pojedziemy do Łodzi i stamtąd przywieziemy sobie godnego prezydenta i
            Radę Miejską?
            Może oni nadrobili, by ten stracony czas, jak u siebie byli w stanie w kilka
            miesięcy wybudować lotnisko, aż mnie ta wiadomość zszokowła, a u nas już 12 lat
            powstaje powstaje i powstaje, nie długo będzie jubileusz powstawania tego
            lotniska!
            • Gość: rektor Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 22:37
              lotnisko i tak będzie tak jak manifestacja
              • Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.03.06, 22:49
                Ta manifestacja jest po prostu KONIECZNA. Z każdym dniem pojawiamie się na
                horyzoncie nowy kandydat, któremu chciałbym to i owo wykrzyczeć. Już nawet
                starsi ludzie zaczynają o tej zbliżającej się manifestacji rozmawiać.
        • Gość: serowablondynka Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 11:18
          Najpierw trzeba iść na manifestację a potem na wybory. Nie ma innego wyjścia.
      • Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.03.06, 22:46
        Po co nam lotnisko jakieś. Będziemy mieli kolejkę dookoła miasta i czyste
        pociągi.I szybkie.Takie pedolino
        • raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 24.03.06, 23:00
          Jeżeli mowa o pociągach to czy nasze władze zamiast budować, jakąś bezsensowną
          podmiejska kolej nie mogłyby zając się dofinansowaniem lub znalezieniem innego
          sposobu na uratowanie, a raczej na przywrócenie pociągów, które nie dawno
          zostały zlikwidowane, między Białymstokiem a Łapami? Zlikwidowano kursy,
          którymi najlepiej pasowały na dojazdy do pracy i szkół i nikt się tym w mieście
          nie przejął oprósz samych poszkodowanych!
          • Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.03.06, 23:06
            A kto u nas się przejmie, jak sam nie dojeżdża. To raptem 30 km z Łap. "Ja mam
            proszę pana doskonałe połączenie, wstaję trzecia za piętnaście, latem to już
            widno jest..."
            • shiva772 No to jak? Postanowiliście coś? 24.03.06, 23:12
              czy tylko tak sobie narzekacie??? Będzie ta manifestacja czy to tylko kółko
              wzajemnej adoracji ("narzekacji"), jeżeli to bedzie sensownie zorganizowana
              manifestacja, z sensownym hasłem przewodnim (typu: nie chcemy ginąć na drogach
              itp.) to można skołować setki młodych gniewnych z gimnazjów i liceów. Chętnie
              przyjdą jeżeli nauczyciele podchwycą temat. Więcej organizowania mniej
              pieprzenia farmazonów proszę.
              • Gość: tato Re: No to jak? Postanowiliście coś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 08:16
                Mój syn uczy się z kolegą , ktory ma przyjaciela działającego preżnie w
                stow.kibiców , Ci sami co organizowali manifestację do TURA .Mają w planie
                zorganizowanie ogromnego koncertu , koncertu w środku miasta , więć póki nie
                dostaną pozwolenia chyba oficjalnie nic nie powiedzą.Mój syn jest za , ja tez
                chociaz tak jak pisałem wcześniej mi juz nie wypada wychodzic na ulicę.
        • Gość: Ponury Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.zozmswia.bialystok.pl 03.04.06, 21:39
          ...temat jest o manifestacji ludzi niezadowolonych...powinna być, dla
          równowagi, manifestacja lidzi zadowolonych...tego samego dnia...o tej samej
          porze...ciekawe co by z tego wyszło...pewnie gazety byłyby zadowolone...miałyby
          o czym pisac...
    • Gość: kibicJ Powtórzyc Kijów i Mińsk IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 25.03.06, 09:02
      Tak sobie siedzę i myślę, no i wpadłem na taki pomysł. Przy okazji
      manifestacji dobrze byłoby zrobic takie "miasteczko" jak w Kijowie podczas
      Pomarańczowej Rewolucji czy teraz w Mińsku, rozbic pod Ratuszem namioty i
      koczowac. Coś takiego na pewno pięknie poszłoby nie tylko w Polskę ale i w
      świat. Może jakieś organizacje międzynarodowe gdyby zobaczyły, że w wolnej
      Polsce ludzie robią takie akcje jak na Białorusi to jakieś zainterweniowałyby.
      Ja tam namiot, śpiwór, butlę gazową mamm, a i spod Ratusza do roboty bliżej mam
      więc jak coś piszę się na coś takiego. Jest ktoś jeszcze chętny??
      • Gość: kibicJ Re: Powtórzyc Kijów i Mińsk IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 25.03.06, 09:03
        Zapomniałem dodac najważniejszego, do pijalni czekolady 20 metrów, a jak ktoś
        rozbije się na Skwerku za ratuszem to może liczyc na to, że na śniadanie
        czekolada przyjdzie sama do niego.
      • biggin Re: Powtórzyc Kijów i Mińsk 25.03.06, 09:40
        Jak dla mnie pomysł zajebisty, możnna by postawić takie miasteczko namiotowe i
        nie opuścić go aż dobrzyński razem z turem nie wyjechali by pozagranice naszego
        województwa.
    • Gość: serowablondynka Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 10:42
      Ale jak rozstawimy namioty to trzeba też bedzie jakies ognisko zrobić :) z
      grillem i piwkiem...
      • raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 25.03.06, 11:19
        No tak, jak narazie to pojawiła się jakaś informacja o 80.000 ulotek
        informujących o tej manifestacji, tylko zastanawia mnie czy to jest
        potwierdzone info, zaraz zobaczę czy na forum Jagi też jest o tym coś napisane.
    • Gość: serowablondynka Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 11:28
      Właśnie usłyszałam w pracy że przyjedzie około 500 osób z Bielska Podlaskiego.
      Podobno już są zamówione autokary na kwiecień.
      • raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 25.03.06, 11:38
        500 osób z Bialska <wow> jeżeli to się sprawdzi to ta manifestacja już
        przechodzi moje wyobrażenie.
        To teraz niech się zastanowią wszyscy mieszkańcy Białegostoku, którzy chcą być
        bierni wobec problemów naszego miasta i województwa, bo oni będą mieli tą
        manifestacje pod nosem a tu ludzie specjalnie z innych miast będą jechać, aby
        wyrazić swoje niezadowolenie z dotychczasowych władz.
        Myślę, że do manifestacji przyłączą się również mnieszkańcy Augustowa i
        Wasilkowa, bo im władze też mydlą oczy już od kilku ładnych lat!
        • Gość: serowablondynka Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 12:32
          Też mi się tak wydaje! W końcu może coś ruszy z tymi obwodnicami! I może tą 8-
          semkę wkońcą przerobią na autostradę, no bo ile ludzi ma jeszcze zginąć?
          • biggin Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 25.03.06, 13:18
            Wszystko powoli panowie i panie. Napewno organizatorzy nie śpią tylko powoli
            działają. JEśli ma byc to duża manifestacji to wszystko musi być zapięte na
            ostatni guzik aby dostać stosowne zezwolenia, zapewne za kilka-kilkanaście dni
            poznamy więcej szczegułów.
            • Gość: mu'hammasalama Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.elpos.net 25.03.06, 14:34
              a czy np zla inicjatywa byłby stadion jako iesjce konertów wiem ze studenci
              chcieli w tym roku zrobic na hetamnie juwenalia ale nie mągoa bo Jaga w tym
              samym czasie planuje mecz z widzewem no cóź jak by był nowoczesny stadion słuzył
              by on nam wszytskim ..
            • Gość: Mientus Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.elpos.net 25.03.06, 21:59
              Otóż to. Musimy uzbroić się w cierpliwość :)
              • raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 26.03.06, 09:30
                Mam nadzieję, że starczy mi cierpliwości! Także jeżeli organizatorzy tej
                manifestacji to czytają, to:
                Nie dajcie nam długo czekać!
                • Gość: Status Quo Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 17:26
                  Czekałem,czekałem na cos takiego!!!wychodzę na ulice razem z innymi,mam dość
                  tych obietnic,kłamstw,nasze miasto potrzebuje zmian i to wielkich.
                  • Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 26.03.06, 17:34
                    Widze, ze sprawa nabiera rumieńców i cieszę się. Ja jestem po rozmowach ze
                    znajomymi i kazdy, dosłownie każdy jest za, popiera i chcę wziąc czynny
                    uidział. mam nadzieje, że doczekamy się konkretów. Ale czy to organizuja kibice
                    Jagiellonii? Bo takie wpisy sie pojawiły. Wiecie coś więcej?
                    • raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 26.03.06, 19:45
                      www.butik.home.pl/jagiellonia/forum/viewtopic.php?t=3781&start=0
                      Z tego, co jest tu napisane to wszystko na to wskazuje, i bardzo dobrze, bo
                      jedną manifestacje już zorganizowali i cała Polska o jej wtedy mówiła, a
                      manifestacja nadchodząca dużymi krokami, będzie o wiele większa! Moi znajomi
                      także wszyscy deklarują się do przybycia, a mają oni do zarzucenia naszym
                      władzom jeszcze więcej niż ja sam!
                      • Gość: juniorek Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.csk.pl 26.03.06, 20:50
                        no a ja musze powiedzieć, że moi znajomi nic o niej nie wiedzieli.
                        Przypuszczam, że inni jeszcze nic o niej nie wiedzą. Nie każdy zagląda na forum
                        gazety, tym bardziej nie każdy nawet wie, że jest coś takiego jak forum
                        Jagielloni. Muszę powiedzieć, że wszyscy byli zaskoczeni taką inicjatywą.
                        Jestem ciekaw czy dojdzie do tej manifestacji. My tu sobie gadu gadu, a w realu
                        nic nie słychać.
                    • Gość: Noski Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 27.03.06, 14:41
                      Zaczęło się chyba od kibiców ale teraz to sam nie wiem. Czy kibice by
                      wychodzili na miasto ze względu na drogi czy inwestycje? ich obchodzi chyba
                      tylko ten stadion.
                      z drugiej strony - jechałem wczoraj wieczorem taksówką i tak zeszło na drogi i
                      sam taksiarz wspomniał o manifestacji - że też słyszał o niej i chcieliby w
                      niej wziąć udział, mówił że dwa razy rocznie musi robić zawieszenie przez
                      dziury, że przedstawić chcieliby wyliczenia kosztów jakie ponoszą jeżdżąc po
                      naszych ulicach - więc to już chyba nie jest sprawa tylko kibiców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka