Gość: Karol IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 18.03.06, 12:25 wiecie coś wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: taki ktos Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 18.03.06, 12:38 Z tego co mi wiadomo jest dopiero w fazie "projektu". Ma to byc manifestacja jekiej jeszcze Bialystok nie widzial. Do Bialegostoku maja sie zjechac ludzie z calego regionu (trwa zalatwianie narazie 20 autokarow). Bialostoczanie i mieszkancy regionu chca powiedziec "STOP" idiotom ktorzy rzadza naszym miastem i wojewodztwem. Chca powiedziec "STOP" ukladowi ktory nieprzerwalnie od kilkunastu lat rzadzi naszym miastem. Bialystok robi sie coraz wieksza dziura, gdzie nie ma zadnych perspektyw, ludzie masowo stad uciekaja, itp. Trzeba temu powiedziec koniec! Ja ze swej strony deklaruje przybycie i walke o dobro nasze i naszego miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 20.03.06, 19:09 STOP sie mowi podczas wyborow. z frekwencji 5% podczas ostatnich wyborow prezydenta bialegostoku mniemam ze 95% niezadowolonych siedzialo na dupie w domu a teraz ma problem. 95% jest przyczyna tego problemu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=37263745&a=37263745 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.elpos.net 23.05.06, 19:38 Miało być w maju i co?NIC!!!!Jesteście jak Tur-dużo gadania zero robienia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kis Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 13:45 W końcu ktoś o tym pomyślał . WSYSTKIM WŁADZOM MIASTA I WOJEWÓDZTWA ,SKOŃCZ WAŚC WSTYDU OSZCZĘDŹ !!!!! Mamy tego dość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 19.03.06, 09:54 Dlatego tez powinnismy wszycy stawic sie na manifestacji! Nie wazne jakie mamy poglady polityczne, nie wazne kim jestesmy z zawodu, nie wazne czy jestesmy starzy czy mlodzi. Musimy pojsc i pokazac, ze nie chcemy dluzej zyc w zacofanym miescie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.72.96.36.ip.tele2adsl.dk 19.03.06, 20:43 kiedy ma sie ta manifestacja odbyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petroniusz Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.06, 21:10 Dosyc trzymania przy wladzy ludzi ktorzy nie wykazuja zadych checi poprawy bytu ludnosci, rozwoju miasta. Doprowadzenie Bialegostoku do stanu uzywalnosci znanej mieszkancom innych miast im zacznie sie predzej tym moze szybciej dogonimy "Polske". Na razie mamy zacofanie, brak porzadnej infrastruktury czy to porzadnych centrow handlowych, czy to drog, czy to rozrywki na poziomie. Wystarczy spojrzec na to co sie dzieje z Jagiellonia. Niby taki zasluzony klub a nie widac zeby wladzom zalezalo na jego promocji w taki prosty sposob, jakim jest promocja miasta/regionu poprzez sport na poziomie. Moze wreszcie cos sie ruszy, a przynajmniej da ludziom do myslenia gdy niezadowoleni mieszkancy wyjda na ulice. Beda to ludzie ktorym sprzykrzylo sie tolerowanie w Bialymstoku kolesiostwa, ukladow, nicnierobstwa ze strony nieudolnych wladz. Sam sie przylacze do protestu, bo mam juz dosyc zycia w miescei ktore stacza sie na TOTALNE DNO. DOSYC TEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurysta Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 19.03.06, 21:34 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juniorek Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.csk.pl 19.03.06, 21:39 z każdej strony patrząc - wszędzie otacza nas brud, syf i bałagan! Dziur w jezdniach przybywa, w sposób nieprzemyślany prowadzone są inwestycje związane z remontami tych dróg. Spójrzcie jak remontowana była Skłodowska przed zimą, czy Liniarskiego ... - przecież to woła o pomstę do nieba! Takie marnotrastwo! Na poboczach Skłodowskiej walają się jakieś kręgi betonowe, góry piachu - jak na zapuszczonym podwórku. Tak wygląda centrum naszego miasta! A to tylko same drobne - wydawałoby się - przykłady z ostatnich kilku miesięcy. Jak długo mamy patrzeć na nieudolność naszych włodarzy? Jak sięgnę pamięcią wstecz do mych lat szkolnych i spojrzę na to co mamy teraz - z żalem muszę powiedzieć, że niewiele się zmieniło w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
student43 Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 19.03.06, 23:45 dobrze że te drogi zaczeli robic, w tym kraju wszystko jest popieprzone, w tym miescie tym bardziej. Procedury przetargowe koncza sie pod koniec sezonu letniego i drogowcy z robotami wchodza praktycznie zimą. Dobrze ze ktos wpadl na pomysl zrobienia takiego pospolitego ruszenia.Moze wkoncu ktos decyzyjny w tym miescie sie obudzi. A jezeli to prawda co pisza o tej manifestacji i do manifestujacych swoje niezadowolenie dołącza sie młodzi (np. studenci białostockich uczelni) to moze byc naprawde ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 213.25.24.* 20.03.06, 00:13 student43...wiem o czym mówisz...tzn o tej manifestacji, którą kiedyś zorganizowali kibice...ale teraz to chyba troche inna sprawa...powazniejsza...tak mi się wydaje...to musi zrobić ktos poważny...czy sa w Białymstku takie osoby? raczej wątpie...nasze miasto trochę takie nierozruszane jest...nikomu nic się nie chce...jakis marazm panuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicJ Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 20.03.06, 07:07 trzeba wychodzic na ulice bo innego wyjścia nie ma. Musimy pokazac, że chcemy normalności, że chcemy skończyc z tym całym syfem, któy dzieje się w naszym mieście. Moja propozycja jest taka: brac taczki i jechac pod Urząd Miasta, Tura na taczkę i poszedł won. To samo z typ cepem Dobrzyńskim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 195.177.197.* 22.03.06, 15:08 jak sie kibole za polityke biorom to sam nie wiem śmieszne to czy straszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na Pochybel Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 18:36 Nie przesadzaj- straszniej i śmieszniej niż z naszymi hehehehe pożal się Boże politykami hehehehe na pewno nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek89 Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 22.03.06, 22:42 NAJWAZNIEJSZE ZE MAMY DUZO KOSCIOLOW,I CO JESZCZE TRZEBA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student43 Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 22.03.06, 23:21 Przydałaby sie jeszcze Swiatynia Opatrznosci Bozej nr 2...na Krywlanach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK89 Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 23.03.06, 01:13 O TAK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AREK Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 25.03.06, 03:27 -uwierz mi,że w tym roku zaczną Ją budować na Krywlanach -zamiast lotniska międzymiastowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 22:46 W końcu białostocznie podnoszą głowę , dość robienia z NAS zaścianka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m'hammasalama Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.osiedle.net.pl 19.03.06, 23:41 jadymydośc półsówek dośc obietnic czas wyjsc na ulice i pokażmy ilu jest niezadowolonbych w tym mieście, nasze skamlenia o normalnośc usłyszy cały region i cała Polska - konicez Polską B a nawet D TEJ EKIPIE mowmy stanowcze NIE:!: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na Pochybel Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 23:47 Tym się (jeszcze) róznimy od Białorusi że możemy wyjśc na ulicę i powiedzieć NIE TYM WSZYSTKIM MORDOM, KTÓRE OD LAT SIĘ PRZEWIJAJĄ i rozmieniają ten region na drobne. TYLENDA-Ty ta koejkę miejską to sobie w dupie zrób- niech cię każdy wali w kolejarza i w łeb się stuknij. SKM w Białymstoku... buahahahahahahaha Czy widzicie te tłumy na dachach pociągu z Zaścianek na Bacieczki??? NIEROBY I DEBILE WON Z BIAŁEGOSTOKU!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 23.03.06, 23:50 Zaściankiem niestety to my już jesteśmy, ale czas najwyższy zacząć to zmieniać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientus Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.elpos.net 19.03.06, 23:51 Może nadszedł czas, by mieszkańcy tego miasta wyszli na ulice, by pokazali, że mają dość takiego stanu rzeczy...jeśli w Białymstoku nic się nie zmieni to miasto umrze... czy tego chcemy? Niech każdy zada sobie takie pytanie... Dla obecnych "władczych" naszego miasta najważniejsze jest by wleźć na stołek i na nim trwać. W głębokim poważaniu mają nas, mieszkańców, gro z nich nie zna i nawet nie chce znać problemów naszej społeczności. Czy naprawdę chcemy, by tacy ludzie nami rządzili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 213.25.24.* 19.03.06, 23:56 ...nasze miasto takie jakies ponure...brzydkie...żadnej kręgielni...multikina...a gdzież te ścieżki rowerowe? Odpowiedz Link Zgłoś
menzurka Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 20.03.06, 18:54 Kregielnia akurat jest ;) Ja w tej manifestacji udzial na pewno wezme!! Nie moze mnie zabraknac na tak waznym wydarzeniu!! NIE bezradnej wladzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientus Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.elpos.net 21.03.06, 23:11 A jest jest... ale w takim miejscu, że chodzą do niej tylko pracownicy okolicznych firm. Ja tam dziękuję za taką kręgielnię. Słyszałem, że w tej galerii handlowej w centrum, co miałaby powstać na miejscu rynku na Jurowieckiej byłaby właśnie m.in kręgielnia. W takim miejscu to sam bym chodził sobie od czasu do czasu... bo jeździć z centrum na zabawę na Elewatorską to ja mam gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juniorek Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.csk.pl 19.03.06, 23:56 Połowa moich znajmowych wyjechała na podbój świata. Wszystko gotowi byli robić, byle by tu nie mieszkać. Niedługo faktycznie to miasto umrze jeśli nic sie nie zmieni. Kiedy zacznie być normalnie w tym naszym Białymstoku? Ech ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 19.03.06, 23:55 Brawo! Wycofać natychmiast białostocczan i podlasiaków z Iraku! Kto ma jeszcze inne postulaty?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na Pochybel Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 23:57 Ja mam jeden: Wszystkich Stanisławów do Choroszczy na oddział zamknięty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 213.25.24.* 20.03.06, 00:03 ...manifestacja? dobry pomysł...zwłaszcza w obliczu nadchodzących wyborów...nasuwa sie jednakowoż pytanie: czy w naszym mieście może cos takie wypalic? kto by to zorganizował? nie jest to porste przedsięwzięcie...trzeba chyba jakies pozwolenia itd ale jakby co to ja , moi znajomi na pewno wzielibyśmy w niej udział... Odpowiedz Link Zgłoś
student43 Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 20.03.06, 00:06 Z tego co wyczytalem to kibice Jagi i ich organizacja Sympatykow to organizuje. Oni juz wczesniej tez cos takiego robili. Widizalem 2 lata temu pochod z okien akademikow.Robila wrazenie.chyba 7 tys ludzi bylo. A teraz jak pisza ze maja jakies organizacje za soba to moze byc jeszcze wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 213.25.24.* 20.03.06, 00:14 student43...wiem o czym mówisz...tzn o tej manifestacji, którą kiedyś zorganizowali kibice...ale teraz to chyba troche inna sprawa...powazniejsza...tak mi się wydaje...to musi zrobić ktos poważny...czy sa w Białymstku takie osoby? raczej wątpie...nasze miasto trochę takie nierozruszane jest...nikomu nic się nie chce...jakis marazm panuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na Pochybel Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 00:19 Kibiców mam generalnie w dupie ale trzeba przyznać że jeśli jest tak, że to oni to wymyslili to mają rację. Albo ktoś pieprznie w tym mieście albo zaturzymy się na amen. Kościołow wystarczy na jakieś 300 lat- zwłaszcza że tak zarządzają, że wszyscy stąd spieprzają. A czy cos p[oza kościołami tu się buduje?? Odpowiedz Link Zgłoś
student43 Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 20.03.06, 00:22 Poza kosciolami sie buduje Plebanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawelin Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 195.177.196.* 20.03.06, 00:30 Nasze władze tak chciały porządek na Białorusi robić, liczyły nawet na rewoltę w stylu pomarańczowej rewolucji na Ukrainie. Chyba komuś w dup... się poprzewracało. Trzeba najpierw u siebie porządek zrobić aby komuś wytykać jego błędy. Nasi politycy chcieli tak mocno manifestacji ,,niezadowolenia” z rządów Łukaszenki więc będą mieli manifestację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 213.25.24.* 20.03.06, 00:26 drugi Auchan ponoc sie będzie budowac...bedziemy pierwszym miastem na świecie co to w jednym (tak dużym) mieście będą dwa hipermarkety tego samego koncernu...cała Polska się smieje z urzędników z naszego miasta, którzy na to dali przyzwolenie...ot, taka szara rzeczywistość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juniorek Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.csk.pl 20.03.06, 00:32 a po jaką cholerę to drugie AUCHEN, skoro to pierwsze ponoć się rozbudowuje? Zresztą, kto ich tę politykę - w urzędzie miasta - zrozumie ... ręce opadają Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 11:46 Nie musisz rozumieć. Wystarczy że zapamiętasz, że operatora hipermarketu wybiera właściciel centrum handlowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noski Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 22.03.06, 12:52 a ty pamietaj, ze w normalnym miescie um zastrzega w umowie z deweloperem, hipermarkety jakich firm nie wchodzą w danym miejscu w grę, pilnując w ten sposób równowagi. natomiast deweloper z reguly ma wolną rękę w doborze użytkowników części galeriowej. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 12:53 Nic takiego nie może mieć miejsca Noski. To jest niezgodne z prawem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noski Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 22.03.06, 13:03 udowodnij. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 13:45 Ja mam udowodnić???:-) Podaj mi przepis, na podstawie którego władze samorządowe mogą zakazywać inwestowania w mieście konkretnym inwestorom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noski Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 22.03.06, 14:37 udowodnij, że działanie antymonopolowe organów odpowiedzialnych za inwestycje handlowe jest niezgodne z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 14:49 :-) Powtarzam. Władze miejskie nie mają prawa zakazać jakiemuś inwestorowi inwestowania w naszym mieście. To co napisałeś wczesniej nie jest prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noski Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 22.03.06, 19:14 ok. inaczej, bo ciezko ci idzie. wiesz dlaczego w trojmiescie nie ma 4 x auchan (a chcieli, chcieli :)? Bo odpowiednie rm powiedzialy: hola! stop! na koniec kolejki. zapraszamy teraz konkurencję. i globalną, i lokalną. a u nas jak to wygląda? jak pies ogrodnika, co innym nie daje i wpuszcza na podworko tylko swego pana... a sam ciągle głodny i brudny chodzi... i czeka (dopiszcie sobie sami na co) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 19:24 Powiem szczerze, że NAM ciężko idzie. Napisz, na jaki przepis powołali się Ci z Trójmiasta? Bo chyba na jakiś się powołali? Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 19:57 Może wybrali przepis nie pisany, czyli to, że jeżeli ich wyborcy dali im prawo decydować w takich kwestjach, przez to, że na ich głosowali, to oni o tych wyborców zadbają i wprowadzą konkurencję między tak wielkimi korporacjami, co napewno wpłynie pozytywnie na jakość świadczonych przez ich usług, a to pociagnie za sobą zadowolenie mieszkańców danego miasta korzystających z tych usług. A u nas co? Urzędasy, dowiedli tego, że są osobami nie odpowiednimi na swoim miejscu, albo po prostu mieli w tym swój prywatny interes. Ja się z tym nie zgadzam i mam zamiar im to uświadomić na manifestacji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 20:20 Wydaje mi się, że radni nie mogli tak zrobić (bo chyba chodzi o radnych, skoro używasz sformułowania "ich wyborcy"). Wydaje mi się, że nie masz racji. Istnieje w tym kraju ustawa, która nazywa się Konstytucja RP. W tej ustawie można znaleźć atykuł 7, który mówi "Organy władzy publicznej działają na podstawie i w granicach prawa.". W innym artykule możemy przeczytać "Ograniczenie wolności działalności gospodarczej jest dopuszczalne tylko w drodze ustawy i tylko ze względu na ważny interes publiczny." Nie wydaje mi się, żeby rada miejska mogła nakazać prywatnemu inwestorowi, by nie podpisywał umowy z Auchan, jak również nie mogłaby zakazać Auchan inwestowania w Białymstoku. Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 20:41 Ale w naszym Białymstoku, jest tak, że jeżeli radnym nie podoba się jakaś firma, a raczej korporacja (czyt. sieć hipermarketów), to oni potrafią znaleść tyle prawnych kruczków, że jak do tej pory to większość z ich postanowiła zrezygnować z inwestycji w naszym mieście, np. hipermarket na łąkach na Zielonych Wzgórzach, jeszcze gdy uczyłem się w szkole średniej to słyszałem od kumpli, którzy mieszkają na ZW, że mają tam stawiać hipermarket, no i mineło około 7 lat i co? Następny hipermarket na Hetmańskiej, o ile dobrze sobie przypominam to miał tam się budować inny niż Auchan i tez dużo wczesniej, ale inwestor znowu się rozmyślił, i czy uważasz, że te wycofywanie się z tych inwestycji to przypadek, gdy zawsze z upadkiem projektu powstania hipermarketu, była wzmianka w prasie, że do rozpoczęcia budowy zabrakło jakiegoś tam papierka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimochodem Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 22.03.06, 20:56 Mniej więcej zgoda poza Zielonymi Wzgórzmi, tam mozna było budować 9 (?) lat temu ale inwestor kombinował jak nie włożyc złotówki w partycypację i czekał aż miasto zmodernizuje drogi dojazdowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimochodem Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 22.03.06, 20:45 Tylko w tym marginalnym (dla głównego i ciekawego tematu wątku) sporze. Zewsi - święta racja. Prawo jest prawem i radni uchwałą nie są w stanie wprowadzic zapisów ograniczających ustawy. Mogą co najwyżej poprzeszkadzać. Zreszta urzędnicy mogą to czynić jeszcze bardziej skutecznie. A prawo antymonopolowe w przypadku białostockiego Auchon ma się jak mrówka do słonia w porównianiu do rzeczywistych globalnych monopolistów, jak choćby Microsoft. Próbowano Gatesa przygwoździć, jakiś tam skutek był ale mizerny. Rozmiar monopolu nie jest niestety określany naszymi odczuciami ale normami prawnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
catalonia_is_not_spain Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 20.03.06, 00:28 dobra ale teraz różnica jest zasadnicza. Wtedy kibice zrobili manifestacje poniewaz tam chodziło o rzeczy związane z klubem natomiast teraz jest to odzew do nas wszystkich. Mam dość czytania w gazetach i oglądania na codzien efektow nieudolnosci sternikow tego miasta. Kolejnych kontrowersyjnych decyzji podejmowanych wbrew woli mieszkanocow. Powstaje szansa zjednoczenia wszystkich białostoczan ktorzy martwią się o przyszlosc Białegostoku i głośno powiedzieć, że tak jak było i jest, być już nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: A ja napiszę tak!!!! 20.03.06, 00:56 koczisss napisał: > I tak gó.. z tego będzie!:) Czyli jesteś zadowolony z tego jak jest prowadzone nasze miasto i całe województwo? Jeśli tak to prosił bym Ciebie o uzasadnienie twojego zadowolenia, lecz od razu uprzedzam, że uzasadnienie w formie "Bo mój tata, mama, ktoś z rodziny, ja sam jestem, jest aktualnie na stołku" nie będzie mnie satysfakjonowało. Ja w 100% popieram taką akcję i napewno się do jej przyłączę, ale zanim się ona odbędzie to może jednak uświadomisz mnie, że jestem w błądzie i otworzysz mi oczy na te wszystkie drogi rozwoju i szansy na normalne życie w naszym mieście, bo ja jak narazie czarno to wszystko widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: A ja napiszę tak!!!! 20.03.06, 01:01 Nigdzie nie napisłąem, ze podoba mi się zaistniała sytuacja, nikogo na stołkach nie mam, a i sam niestety nie zasiadam na takowym. A gó.. z tego będzie, bo takie protesty zazwyczaj nic nie dają, a i ludzi będzie mało. Jak nie ta akipa, to jaka? Jest jakaś alternatywa? Bo ja nie widzę! Jak nawet pogoni się ich ze stołków, to kto po nich przyjdzie? Są kandydaci? Można protestować, ale ten protest powinien być konstruktywny. A to, że przejdzie trochę osób i pokrzyczy, to na nikim wrażenia nie zrobi i będzie nadal tak jak jest! Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: A ja napiszę tak!!!! 20.03.06, 01:34 A czy zauważyłeś, jakie do tej pory poparcie ma ta inicjatywa na tym forum? Nie chcę Ciebie obrażać, ale to co teraz napiszę może Cię urazić. Uważam, że to przez takich ludzi jak ty w naszym mieście jest właśnie tak jak jest! Dlaczego z góry zakładasz, że będzie mało osób? Z tego co tu przeczytałem to ktoś pisał, że organizować to mają ci sami ludzie, którzy organizowali manifestacje kibiców przeprowadzoną w naszym mieście, a pragnę zauważyć, że już wtedy sprawa była pokazywana przez wszystkie polskie telewizje gdyż uczestników tej manifestacji liczono w tysiącach, więc jeżeli to prawda, że ci sami ludzie podejują się teraz zorganizowania manifestacji, której celem będzie zmienienie czegoś w tym zacofanym mieście to ja się do tego przyłanczam, i nie rozumiem twojego pesymizmu, zamiast mówić, że g..no z tego będzie, lepiej przemyśl sprawę czy jesteś zadowolony z rozwoju naszego miasta, czy twoi znajomi są zadowoleni, a jeżeli odpowiedź będzie brzmiała "nie" to spróbój coś zrobić, bo to, że przyjdziesz na tą manifestacje, nic Ciebie kosztować nie będzie, a później będziesz mógł spojrzeć w lustro i powiedzieć, że "próbowałem coś zrobić" i tym będziesz się już różnił od naszych polityków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: A ja napiszę tak!!!! 20.03.06, 07:56 Jak wspomnialem, nie ma alternatywy dla tych co teraz rządzą, a jeśli nie ma, to wszelkie manifestacje nic nie pomogą. Tu są potrzebni ludzie z zewnątrz, z innego regionu, może coś by to zmieniło. To, że na forum niby jest duże poparcie, to nie musi oznaczać, że duże będzie realnie. czy forum czytają wszyscy mieszkańcy? Myślę, że większość nawet nie wie o jego istnieniu. Mówisz, ze ci sami co poprzednio. A co tamten protest dał? Jest jak było, a jak Jaga wejdzie do I ligi, to i tak licencji nie dostanie, bo jak wszyscy wiedzą w sprawie stadionu dalej nic, a już kwiecień na karku. Życzę powodzenia w manifestacji, ja się raczej nie wybieram, a i większość mieszkańców pewnie również. Nie zastanowiłeś się, że to może być element kampanii wyborczej? Dlaczego akurat w tym momencie ten protest? A czy rok, dwa lata temu nie było tak źle? A dopiero teraz na manifestacjie się zebrało. Ciekawe który karierowicz za tym stoi i dzięki temu chce się na stołek prezydenta wdrapać? Najlepszym protestem będzie wybranie odpowiedniego kandydata w wyborach, uczestnictwo w nich, odrzucenie istniejących władcow, a nie jakieś pikiety. A ile z tych, co tak mocno popieraja ten marsz uczestniczy w wyborach? Garstka pewnie, a później płaczą, że jest tak źle. Kończę w tym momencie, bo nie chce mi się już pisać na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: A ja napiszę tak!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.03.06, 13:13 > To, że na forum niby jest duże poparcie, to nie musi oznaczać, że duże będzie > realnie. czy forum czytają wszyscy mieszkańcy? W manifestacji rok temu udział wzięło jakieś 5 tysięcy osób, co jak na warunki Białegostoku jest na prawdę sporą liczbą. Zaryzykuję twierdzenie, że teraz będzie jeszcze więcej, i to dużo więcej. > A co tamten protest dał? Namacalnych efektów jak do tej pory nie ma, ale tamta manifestacja (mam nadzieję) uświadomiła niektórym politykom, że z wyborcami trzeba się liczyć. > Jest jak było, a jak Jaga wejdzie do I ligi, to i tak licencji nie dostanie, bo > jak wszyscy wiedzą w sprawie stadionu dalej nic, a już kwiecień na karku. I właśnie to trzeba zmienić. PZPN mimo zapowiedzi nie traktuje warunków licencji zbyt restrykcyjnie, i jeżeli Jagiellonia przedstawi odpowiedni plan rozbudowy stadionu to prawie na pewno ją otrzyma. Problem w tym, że żeby taki plan Jagiellonia mogła przedstawić, miasto musi uregulować kwestie komunalizacji stadionu. To już naprawdę ostatni dzwonek, a jeżeli prezydent, komendant główny i reszta nie zdają sobie sprawy z wagi sytuacji, to trzeba im to odpowiednio wypersfadować. > Nie zastanowiłeś się, że to może być element kampanii wyborczej? > Dlaczego akurat w tym momencie ten protest? Ale element czyjej kampanii ? Manifestacji organizowana jest przez organizację apolityczną. Oczywiście sama manifestacja jest świadomie i z rozmysłem planowana na okres przedwyborczy, bo ten okres (a zwłaszcza okres wyborów samorządowych) najbardziej sprzyja zmianom. Teraz politycy czy chcą czy nie muszą liczyć się z wyborcami, a ignorowanie kilkunastu tysięcy ludzi może skończyć się śmiercią polityczną. > Ciekawe który karierowicz za tym stoi i dzięki temu chce się na stołek > prezydenta wdrapać? Trochę wiary w człowieka. > A ile z tych, co tak mocno popieraja ten marsz uczestniczy w wyborach? > Garstka pewnie, a później płaczą, że jest tak źle. Ale przecież sam napisałeś, że: > nie ma alternatywy dla tych co teraz rządzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juniorek Re: A ja napiszę tak!!!! IP: *.csk.pl 20.03.06, 19:12 Ja się wcale koczisss Tobie nie dziwię. Podobnie jak Ty mam negatywne oceny w kieszeni dla wszystkich tych, którzy do tej pory rządzili w kraju. Ale teraz mają być wybory samorządowe. Zawsze uważałem, że samorząd powinien być wolny od polityki, a miastem, gminą powinni rządzić ludzie, którzy są zaradni i potrafią działać. Teraz tego nie ma. Zresztą: TERAZ?!!!!! Od conajmniej 15 lat tego nie ma w Białymstoku. Ciagle miasto prowadzi to samo szanowne gremium!!! Jak w sobotę usłyszałem z ust J. Kaczyńskiego, że idą do wyborów samorządowych, by wzmocnić samorząd (!!!), by lepiej działać i być bardziej skutecznym w działaniu to dreszcz mnie przeszedł. Czy PIS ma być alternatywą dla tego co teraz mamy w mieście?! Chciałoby się zaśpiewać - Ale to juz było ... i nie wróci wiecej ... Proszę więc - nie pisz, że "nie ma alternatywy dla tych co teraz rządzą", bo narazie żadna alternatywa w Białymstoku nie miała okazji się wykazać od nastu lat. Nie mam tu na myśli żadnej partii - wierzę w końcu, że znajdą się ludzie, którzy bez żadnych koneksji i chorych układów politycznych zrobią w końcu porządek w mieście, tak bym nie musiał sie wstydzić tego, że jestem białostoczaninem, tak żeby nikt mi w Polsce nie mówił, że z buta wystaje mi słoma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUSSINES Re: A ja napiszę tak!!!! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 25.03.06, 03:44 -MOJA FIRMA PRODUKUJE JUZ ULOTKI INFORMACYJNE O PROTEŚCIE W ILOSCI 80.OOO SZTUK.WOLUNTARIUSZE ROZNIOSĄ JE ,PO DOMACH-SPRAWA NASZA BĘDZIE ODPOWIEDNIO ROZGŁOSNIONA PRZED MANIFESTACJĄ .POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 213.25.24.* 20.03.06, 00:32 ...jak bedzie manifestacja ...pójde i wykrzyczę, że jestem niezadowolony!!! tylko ciekawym czy mój krzyk coś da... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na Pochybel Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 00:33 Nisko upadło morale tego miasta jak "kibole" chcą sie upominac o jakieś prawa. Ale jak już wcześniej napisałem: mi jest wszystko jedno kto to robi. Idea jest słuszna-starczy POLSKI C budowanej systematycznie od kilkunastu lat przez te same mordy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 20.03.06, 00:39 Nie jest hańbą przyznać się na koniec, że mylić się to ludzka rzecz i zamiast "na pochybel" pisać "na pohybel" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na Pochybel Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 00:45 Nie jest proste przyznac się, że ludzka rzeczą jest bładzić i że się jest upierdliwym upierdliwcem. Jak nie załapałeś, że "ch" jest pisane z "zimną krwią" to znaczy, że nie czytasz zbytnio forum. Już około 20 podobnych do Ciebie schlebiało sobie, że znajomośc ortografii opanowali do takiej perfekcji, że poprawią sobie tym samopoczucie. Niestety- rozczaruję Cię tak jak Twoich poprzedników- NA POCHYBEl TUTAJ ZAWSZE BĘDZIE PRZEZ "CH". A jak wyłapiesz jakieś inne ortografy to wtedy melduj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 20.03.06, 00:55 Dalej to już nie mój problem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyndram Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 14:22 W dyskusji przewija się tutaj zorganizowana przez kibiców manifestacja z listopada 2004 roku.Czy ona przyniosła jakieś rezultaty? Po manifestacji Rada miejska ,,uwaliła" Focusa. Dała natomiast zielone światło budowie Galerii Jagiellonia. Teraz jednak do gry wszedł wojewoda, a prezydent jak zawsze gra na czas. Do przodu ruszyła kwestia ,,komunalizacji" stadionu Hetmana. Sprawa się ciągnie, ale wróble ćwierkają, że już niebawem decyzja zapadnie. Jedno jest pewne siedzenie i przyglądanie sie temu bajzlowi jest przyzwoleniem dla marazmu i stagnacji. Nasze władze tak mocno mówią, że społeczeństwo białoruskie jest obojętne i nie walczy o swoje. A my walczymy? Nie potrafimy tylko narzekać zamiast się zmobilizować... Mam nadzieję, że cała akcja nie będzie koncentrować się tylko na samej ,,manifestacji" bo rację ma koczisss, że trzeba coś wiecej. Mam wiec nadzieję, że będzie to akcja obudowana innymi niespodziankami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 20.03.06, 07:51 moja propozycja jest taka że przed manifestacją powinien iść korowód taczek, tak ze 100 osób z taczkami przygotowanymi dla naszych włodarzy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 20.03.06, 07:57 Kto kupi taczki? Masz coś wspólnego z organizatorami i wlaścicielem sklepu z taczkami? Chcesz na tym zarobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 20.03.06, 08:12 nie po prostu zamiast wydawac 15 razy na ten sam remont za własne pieniadze kupie jedna z tych stu taczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trybun Ludowy Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 212.160.172.* 20.03.06, 10:06 a czy Ty koczissc wszędzie dopatrujesz się spisku? Dlaczego manifestacja niezadowolenia włąśnie teraz Dlaczego taczki ? Oczywiście pojawia się insynuacja, że ktoś robi na tym interes. Do tego właśnie przyzwyczaja nas władza. Jak coś się dzieje to zawsze przypuszczenia, że ktoś coś niecnego kręci. Nie pomyślałeś, że jest to może dobra pora, żeby pognać w cholerę tą rządzącą od kilkunastu lat naszym miastem bandę. Ja tam uważam, że jak sprawę pilotują kibice, to przynajmniej można liczyć, że sprawa będzie dobrze zorganizowana. Przyznam się, że byłem kilka razy na meczu i bardzo pododały mi się te wszystkie fajerwerki, płótna (sami mówią na to oprawa). widac ze potrafia sie zorganizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galathorn Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 14:53 bardzo dobry pomysl moniko. sam zasponsoruje jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 08:54 Sprawa bardzo ciekawa, widac ze juz pewna miarka goryczy zaczyna sie przelewac i ludzie poprostu nie wytrzymuują. I bardzo dobrze, zebrac sie, rozgonic te całe towarzystwo nierobów jednych z tega naszego magistratu. Tylko stołek dostanie to juz nic innego poza własnymi kieszeniami nie widzi. A tak wogle to skad ta informascja? kto to chce organizować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m'uhammasalama Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.osiedle.net.pl 20.03.06, 09:02 szanonwe urzedasy pewnie czytaja (w godzinach pracy-rzeczjasna) to forum wiec panowie urzedasy na wasze stołki czeka armia naprawde zdolnych młodych prżenych ludzi wiec zastanówcie si wasz czas minał rewolucje nie jest w krzyczeniu rewolucja jest w naszych głowach , umsłach jest w nas wszystkich niechcecie dobra naszego regionu i dla nas wszytskich? Odejdzeicecie z kretesem ... przecz z Polska C ! Zdziwicie jak pod wasz obskurny magistrat przyjdzie kilka a nawet kilkanaście tysięcy osób .. i jak wykrzycza wam wasze grzech wtedy nie bedzie wam głupio :?: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wąski Miasto stagnacji IP: *.cs.bialystok.pl / 217.17.33.* 20.03.06, 12:23 A z czego w tym mieście można być zadowolonym? Perspektyw - brak; rozwój miasta - nie istnieje; drogi - tragiczne, ile kasy trzeba ładować w samochód przez jeżdżenie po tych dziurach...; rozrywka - są kluby, więc sprowadza się do tańców i picia, innej brak; sport - na słabym poziomie a infrastruktura żałosna; komunikacja miejska - stare zniszczone autobusy i nowe zagraniczne, ale niepraktyczne i ciasne; rzeka Biała - brudna i zaszczana; zalew Dojlidy - brudny, lepsze mają w okolicznych miasteczkach; kina - warunki oglądania słabiutkie, multikina brak; sklepy - jeden Auchan na obrzeżach miasta... nawet w firmowych sklepach nie mozna dostać tego co w Warszawie; centrum miasta - syf i smród ryb na bazarze, "spiryt i cigarety"; wydarzenia - prawie nic się nie dzieje, ot rozrywka czasem bo przyjedzie Rysio z Klanu na deptak, a tak to nawet Sylwestra miejskiego nie ma od paru lat, a jak już jest to w żałosnej formie, co lepsze zespoły muzyczne, artyści omijają Białystok. Co miasto oferuje młodzieży? Szczęściem jeszcze nie zlikwidowano placów zabaw dla dzieciaków, ale w większości spółdzielni boiska osiedlowe poprzerabiano na parkingi. Później redaktorzy Wyborczej dziwią się, że młodzież siedzi na ławkach i pije, redaktorzy Wyborczej tworzą rankingi najniebezpieczniejszych dzielnic. Miejsca pracy? Chyba najlepiej zostać księdzem, wtedy można się załapać do jednej z licznych parafii. Ja mimo wszystko kocham to miasto, tu się urodziłem i tu chciałbym żyć, ale żebym nie musiał jak wielu znajomych uciekać do Wielkiej Brytanii to tu muszą zajść radykalne zmiany. Przez 17 lat włodarze nie zrobili nic, by rozkręcić to miasto. Wprowadzili je w stan wiecznej stagnacji, gdzie rytm wyznacza powolne i ponure bicie dzwonów na wieżach tych wszystkich kościołów. Oni uśpili ludzi, doprowadzili do tego, że wielu ludzi już nie potrafi sobie wyobrazić, że może być lepiej, że może być inaczej. Tylko, że świat zbyt idzie do przodu, nawet ta nasza biedna Polska, by taki skansen dalej sobie spał przykryty śniegiem. Ja mam dość i nie obchodzi mnie kto, co i jak organizuje - wyjdę na ulicę i wykrzyczę to co mi leży na sercu. Czas się obudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informator :) Re: Miasto stagnacji IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 20.03.06, 14:04 Widze, ze pojawilo sie tu duzo zapytan odnosnie "Manifestacji ludzi niezadowolonych". I BARDZO DOBZE. W miare mozliwosci postaram sie na kilka odpowiedziec (choc zaznaczam, ze nie jestem jej oraganizatorem). Odnosnie organizatorow: Do SSJB (Stowarzyszenia Kibicow Jagiellonii Bialystok) zglosilo sie kilka roznych organizacji i stowarzyszen w prozbie o pomoc w organizacji takiej manifestacji. SSJB wyrazilo chcec wspolorganizacji i uczestnictwa w takiej inicjatywie. Wszyscy zapewnie pamietaja poprzednia manifestacje kibicow, ktora byla nadzwyczaj dobrze zorganizowana, nie padlo zadne wulgarne slowo, i ogolnie byl wielki porzadek i dyscyplina. Tak samo pewnie bedzie i na tej. Pragne podkreslic, ze nie jest to manifestacja kibicow tylko mieszkancow CALEGO REGIONU. Odnosnie terminu: Ostateczny termin nie jest jeszcze znany. O calej akcji bedzie jeszcze bardzo glosno nie tylko w podlaskich mediach, ale i w ogolnopolskich. Odnosnie frekwencji: Nie obawialbym sie o nia. Beda ludzie nie tylko z Bialegostoku, ale takze i z calego regionu (tak jak pisalem wczesniej, trwa zalatwianie narazie 20 autokarow dla chetnych osob z wojewodztwa). Wazne, aby kazdy kto jest niezadowolony z zycia, kto nie daje przyzwolenia na niszczenie naszego miasta byl na tej manifestacji, choc na chwile. Na manifestacji badzmy razem! Walczmy o nasze miasto! Walczmy dla siebie. Walczmy dla swoich potomkow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicJ Re: Miasto stagnacji IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 20.03.06, 14:38 "Beda ludzie nie tylko z Bialegostoku, ale takze i z calego regionu (tak jak pisalem wczesniej, trwa zalatwianie narazie 20 autokarow dla chetnych osob z wojewodztwa" Ja odnośnie tego zdania. Mam znajomego w Bielsku Podlaskim, który wczoraj do mnie dzwonił i mówił, że na mieście już poszła plota o manifestacji i, że jego znajomi się z tego powodu bardzo ucieszyli. Liczą na to, że do akcji przyłączy się całe Podlasie. Bielsk będzie na pewno!! Brawo!! Brawo!! Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Miasto stagnacji 20.03.06, 14:43 A co mają ludzie z województwa do władz miejskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryś Ryszard Re: Miasto stagnacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 14:55 A moze to maja ze rozwoj Białegostoku jest jednoczesnie rozwojem całego regionu? Ot i tyle. Ja co prawda na kibicach się nie znam, ale pamietam ze jedna manifestację już zrobili, i jakoś złego się nic nie stało. Teraz jak mają do nich dołaczyć rózne inne grupy to naprawde moze byc coś niezwykłego. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Miasto stagnacji 21.03.06, 17:57 :-). Ejże, a skąd u Ciebie taka megalomania? Już widzę jak do Białego przybywają autobusy z Łomży, Suwałk i Siemiatycz i żadają przyspieszenia rozwoju Białegostoku. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juniorek Re: Miasto stagnacji IP: *.csk.pl 21.03.06, 18:24 Myślę, że nie jest to objaw jakieś tam mani wyższości. Z zaiteresowaniem ślędzę ten temat i gdybyś go też uważnie przeglądał, zobaczyłbyś, że do Białegostoku zaitereowani są przyjechać ludzie z Bielska Podlaskiego. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby też pojawili się mieszkańcy Sokółki czy Grajewa - gminy zagrożonej w naszym regionie bezrobociem strukturalnym. Przychylna polityka dla rozwoju przedsiebiorczości to nowe miejsca pracy, a skoro nowe miejsca pracy to mniejsze bezrobocie. Skoro ludzie z Łodzi czy Gdańska, albo z Białegostoku dojeżdżają do pracy do Warszawy to czy nie uważasz, że również mieszkańcy wcześniej wymienionych przeze mnie gmin nie dojeżdżaliby do Białegostoku do pracy, czy nie przenosiliby się na stałe do naszego miasta? Dzięki temu powstają metropolie, a nie dzięki jakimś papierowym zabiegom. Rozwój Białegostoku jest w interesie nie tylko białostoczan, ale również mieszkańców tych gmin. Czy wszyscy młodzi ludzie z Moniek czy Sokółki muszą po skończeniu swojej edukacji emigrować do Belgii, Anglii czy USA za chlebem? Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Miasto stagnacji 21.03.06, 18:34 Juniorku. Ja wiem i Ty wiesz, że ludzie z Bielska, Hajnówki, Brańska, Sokółki, Czarnej, Grajewa, czy Wysokiego przyjadą. Ja wiem i Ty wiesz dlaczego akurat z tych miast przyjadą a z paru innych w naszym województwie nie. Ja wiem i Ty wiesz co będzie głównym powodem ich przyjazdu. Nie ma sensu bajać, że zjadą ludzie z całego województwa po to, żeby pokazać swoje niezadowolenie z tempa rozwoju Białegostoku. Nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juniorek Re: Miasto stagnacji IP: *.csk.pl 21.03.06, 19:08 może i faktycznie do końca nie śledzę tego tamatu uważnie, skoro ktoś baja o zlocie całego województwa. Tak naprawdę nie zaprzątam sobie głowy tym skąd, kto przyjedzie i czym się kieruje, że przyjedzie. Ja to sobie tak tłumaczę jak napisałem poprzednio. Czy uważasz że mój wcześniejszy post pozbawiony jest sensu i logicznego myślenia? Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Miasto stagnacji 22.03.06, 08:27 Wiesz co Juniorek? Chciałbym żebyś miał rację. :-) Uważam jednak że zmienić kierunek, w którym podąża Białystok, można podczas wyborów a nie ulicznych manifestacji. I zrobić to mogą tylko i wyłącznie białostoczanie, a nie ludzie z województwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Miasto stagnacji IP: *.bialnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 19:36 O Sokółke się nie martw bo młodzieży sokólskiej juz tu prawie nie ma ;-) Sokółka wybrała Londyn ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trybun Ludowy Re: Miasto stagnacji IP: 212.160.172.* 20.03.06, 15:23 To mają, że po zakupy tez muszą jeździć do Warszawy, a tak blisko mieliby do Białegostoku. Wot i taka tu zależność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raff Re: Miasto stagnacji IP: *.pl 21.03.06, 16:01 To jest świetna okazja, żeby pokazać władzom, jak odbieramy jako mieszkańcy miasta ich rządy, jak ich oceniamy. Relacje w mediach dadzą ludziom w Polsce obraz, jak się żyje w Białymstoku. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Miasto stagnacji 21.03.06, 17:55 Gość portalu: Trybun Ludowy napisał(a): > To mają, że po zakupy tez muszą jeździć do Warszawy, a tak blisko mieliby do > Białegostoku. Wot i taka tu zależność. Więc w tej całej manifestacji chodzi o możliwość robienia zakupów??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raff Re: Miasto stagnacji IP: *.pl 21.03.06, 18:08 Przecież to był 1 z wielu przykładów bylejakości naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 20.03.06, 14:21 Komentarz z innego forum Pana Redaktora Jerzego Kulakowskiego (mam nadzieje, ze sie nie obrazi): "Powiem krótko, cieszę się że do takiej demonstracji dojdzie. Nie wiem jak odebrałaby to radiowa władza, ale ja sam (jeśli zajdzie potrzeba) chętnie powiedziałbym co mnie w tym mieście boli. Dzisiaj miałem okazję obserwować mniej lub bardziej udane manifestacje poparcia dla białoruskiej opocycji (Kuźnica i Białystok) i pomyślałem sobie, że ci którzy je organizują powinni bardzie skupić się na naszych sprawach (stadion, lotnisko, syfiaste centurm miasta). Wierzę, że ci którzy domagali się lepszego życia dla Białorusinów nie zawahają się manifestować w sprawie lepszego życia białostoczan. JESTEM ZA !!!" Brawo Panie Jurku! Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicJ Taczka IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 20.03.06, 14:42 Jadę dziś do Leroya Merlina po zakupy, przy okazji kupuję taczkę żeby tego chama Dobrzyńskiego na nią wrzucic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student43 Re: Taczka IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 20.03.06, 15:00 Mam dosyc knyszynsko-moniecko-suwalsko-lomzynskiego zaciagu prostakow rzadzacych naszym miastem i wojewodztwem. "Polityków" bez wizji,bez pomyslów, bez KWALIFIKACJI. Ile jeszcze będziemy tolerowac partyjniactwo i kolesiostwo w NASZYM mieście ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Taczka IP: *.stnet.pl 20.03.06, 15:55 To nie przypadek, zbliżają się wybory. Kto chce zaistnieć i wystartować? Odpowiedz Link Zgłoś
ortheus Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 20.03.06, 15:05 Gość portalu: Karol napisał(a): > wiecie coś wiecej? Tak. Gdyby Białystok przyłączyć do Białorusi, porządek i kultura byłyby szybko... :-) Poliaki nie umieją rządzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.zozmswia.bialystok.pl 20.03.06, 15:14 Poliaki nie umieją rządzić... ...umieją umieją...problem w tym, że osoby, które rządzą tego nie umieją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 16:07 Mam dwóch synów , którzy ciagle mnie męcza i mówią , że chcą studiować w W- wie , Poznaniu , mieszkać i pracować w Londynie , nie widzą żadnych szans rozwoju na Podlasiu i to jest bardzo przykre.Zauwżyły to nawet nasze władze , że społeczeństwo Podlasia się wyludnia , ale czy coś bedą działać???? Wątpie.Moje pokolenia już nie chce wychodzić na ulice , mieliśmy okazję w latach osimdziesiątych , ale obecne mlode pokolenia , aż pali się z wyjściem na ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 21.03.06, 17:59 To tylko dowód na to, że młode pokolenie jest głupie. Władze i kierunki rozwoju wybiera się podczas wyborów, a nie na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 21.03.06, 22:30 A nie uważasz, że jeżeli ktoś przyjdzie na tą manifestacje to też napewno pójdzie do urn w zbliżających się wyborach? A według mnie największym problemem w naszym mieście jest to, że nikt w tych wyborach nie uczestniczy poza kilkoma babciami, którym ksiądz przypomniał na mszy, że mamy wybory i na kogo mają zagłosować. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 08:22 Dlaczego masz pretensje do ludzi uczestniczących w wyborach, że wybierają kogoś tam? Miej pretensję do tych osób, które nie uczestniczą w wyborach. Których to nie interesuje, albo się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anfernee Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.iig.pl / *.iig.pl 22.03.06, 09:14 Uważasz, że taka akcja to zły pomysł, żeby ludzi "rozbudzić"? Jak zobaczą, że jest jakaś alternatywa, to pójdą do wyborów. A jeśli masz jakiś lepszy pomysł, to słucham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poganin Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 212.160.172.* 22.03.06, 09:19 Uważam, że to nic złego do tego aby mieszkańcy miasta i regionu manifestowali. To też element demokracji. To, że nie poszli do wyborów to odrębna sprawa. Taka manifestacja (jak sama nazwa wskazuje) ma pokazać, że nie jesteśmy zgodni z tym co się w tym mieście wyrabia. Sądzę, że wiele osób które poszły do wyborów nie przewidywało jaki będzie rozwoj sytuacji gospodarczej. Jak by wiedzieli to tych palantów rozmodlonych w duchu swiętym nikt by nie wybrał. Manifestacja będzie też niezła przeciwwagą do kampanii prowadzonej w kościołach przed samymi wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 83.238.103.* 22.03.06, 09:23 Ja na przykłąd nie chcę czekać do wyborów, wybory zostawiam na koniec. Taka demonstracja pomoże ludziom zrozumieć, że właśnie grzech zaniechania i fakt, że nie uczestniczyli w czymś ważnym jak wybory, nie pozwala teraz cieszyć się dobrymi rządami, tylko takimi, jakimi mamy. Ja wiem, że wiele osób, moich znajomych i przyjaciół ma dość i chętnie wykrzyczy to, co boli. Przyłączę się z ochotą. Zgadzam się z Anfernee. Kiedyś trzeba powiedzieć stop nieudacznkom Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 11:48 I najlepszą porą ku temu będą wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 83.238.103.* 22.03.06, 16:35 To sobie posiedź w pijalni czekolady na ten przykład :)i czekaj do wyborów, a niezadowoleni, mam nadzieję, wyjdą na ulicę wcześniej i ja z nimi. A potem, oczywiście, spotkamy się przy urnach wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 19:04 Trzymam Cię za słowo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 83.238.103.* 23.03.06, 09:03 Ja akurat zawsze brałem udział w wyborach, jestem w tych 5% :). A ja mam nadzieję, że "ujrzę" Cię w gronie manifestantów, bo mam nadzieję, że ta się odbędzie. Tez przecież możesz byc z czegos niezadowolony ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
on461 Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 23.03.06, 19:31 Czas zacząc żyć w normalnym mieście,.......WŁADZA W RĘCE BIAŁOSTOCZAN....precz z kłamcami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientus Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.elpos.net 23.03.06, 19:56 Bardzo ciekawe i trafne spostrzeżenie. Nie wiem, czy wiecie skąd wywodzą się osoby, które nami rządzą oraz ilu z nich jest tak naprawdę białostoczanami. Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 23.03.06, 22:45 Szczerze mówiąc to im w teczki nie zaglądałem ale z tego jak rządzą to zapewne z Białego nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m'hammasalama Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.osiedle.net.pl 23.03.06, 23:54 władze - wojewoda salonowy Rys z Knyszyna .. jam imc wojewoda Stanisław Anioł ja mam władze od smaego jurgieal i to ja wam pokaze <LOL2> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 83.238.103.* 24.03.06, 07:55 Co to jest LOL2? Jakaś konkurencja?? :) Stanisław Anioł z serialu ALternatywy 4 był prznajmniej decyzyjny. "nie będzie meczu, będzie chór" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 22.03.06, 17:04 > I najlepszą porą ku temu będą wybory. Problem w tym, że najbliższe wybory samorządowe nie zapowiadają wielkiej rewolucji w strukturach władz. Nie można czekać do wyborów i zagłosować na tych co więcej obiecają, trzeba działać i upominać się o swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 19:13 Zgadzam się z Tobą, że nie można głosować na tych co więcej obiecują. Ja takim osobom nie ufam. Zawsze powinno się wybierać takich, którzy mają program możliwy do zrealizowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logos Stowarzyszenie Urzeczywistniania Demokracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:31 Czytam czytam i czytam wasze wynurzenia o tej akcji i co zauważam. Dowalanie wszystkim który się nawiną z lewa i prawa. W tym sosie – szumie informacyjnym – pojawia się jednak kilkanaście ciekawych głosów. Myślę jednak, że akcja coś da tylko tym z aktualnie działających radnych i innych lokalnych polityków, który zechcą ją wykorzystać dla siebie. I to trochę nie zależy od was manifestujących. Dopiero zorganizowanie się w Stowarzyszenie Urzeczywistniania Demokracji i codzienne obserwowanie poczynań władz, w tym dosłownie deptanie im po piętach oraz zgłaszanie ciekawych inicjatyw. Dopiero to pozwoli wam z własnego grona wyłonić ludzi wartych wypromowania oraz zauważyć wartościowych radnych pośród tych, który już są u władzy. Zastanówcie się i do dzieła. Wasz ruch może stworzyć nową jakość, nie tylko na Podlasiu. Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: Stowarzyszenie Urzeczywistniania Demokracji 24.03.06, 13:54 Jak narazie to w tym temacie chyba nie można nażekać na przedstawienie nieudolnej działalności naszych władz. A co do tego deptania politykom po piętach to myślę, że jak na manifestacje przyjdzie bardzo dużo ludzi, to nasza władza zorientuje się, że ich działania nie są anonimowe i białostoczanie uważnie patrzą na ich przekręty i nie udolność w działaniu na kożyśc naszego regionu. Gdbym był np. prezydentem Białegostoku lub radnym i któregoś pięknego dnia, pod moje okno przywędrowało kilka tysięcy wyraźnie niezadowolonych mieszkańców, to osobiście bym się bardzo przeją. Zobaczymy jak zareagują nasi włodarze, jak narazie to moim zdaniem sam posłuch tej manifestacji przypomniał im, że się zbliżają wybory i w prasie możemy zaobserowować pojawiającą się kiełbase przed wyborczą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serowablondynka Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:06 To kiedy wkońcu odbedzie sie ta manifestacja?? Ja bym chętnie wyszła na ulice i wykrzyczała co mnie boli!! A boli mnie wiele... Chętnie bym to wygarnela z siebie temu Tur(kowi). Ile to ja jeszcze bede po tych dziurawych ulicach jezdziła? To że on starym polonezem zap.... to nie znaczy że ja mam też takie częsci do podwozia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serowablondynka Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:09 tanie czesci chcialam dodac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 30.03.06, 22:23 widzę tu tylko płacz jak to jest be.... I chce mi się śmiać , hahahaha. Niedługo wybory, nie trzeba siedzieć na dup.. tylko pójść i postawić X na kogo się chce. że nie ma gdzie się bawić?? Nie bądźmy śmieszni, jest gdzie się bawić i to doskonale, może poprastu trzeba umieć i ... chcieć (albo mieć zgraną paczkę). Co do sportu - fakt, wszyscy chcą a nie mogą.... jak niestety w większości miast :/ Co do centra handlowego - niop tylko jedno jest, buuuu.... Tylko ok, wybieramy ludzi którzy spowodują że Białystok dogoni "Polskie".... no ale przecież nadal będą malkonetenci płaczący że są tylko 3 centra handlowe, że tylko jeden zespół w I lidze.... że to że tamto. Dlatego do płaczących: zamiast siedzieć i swoje żale przelewać na monitorek zabrać się do roboty..... możliwości w tym mieście jest więcej niżby kto ssądził.... i nie śmierdzi, hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juniorek Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.csk.pl 30.03.06, 23:20 Adam - ja rozumiem, że jesteś człowiekiem sukcesu, tym przypadkiem w Białymstoku, który wbrew wszystkim decyzjom miasta i wbrew wszystkiemu osiągnął bardzo wiele. Cieszy to i również to, że zdajesz sobie sprawę z tego, że trzeba pójść i zagłosowac w wyborach. Żeby to wszyscy byli tacy śwatli i zdawali sobie sprawę jak wiele może zależeć od nich to byłoby pięknie. Ale niestety tak nie jest. Także ruszyć dupy to trzeba nieco wcześniej chyba, aby dać impuls innym ludziom do myślenia. Tak ja interpretuje jeden z celów tej manifestacji. Ktoś pisał, że lekarze mają wziąć udział w niej, a ja się zaczynam zastanawiać czy tego dnia lekarzy znowu nie pociągną w kamasze ... Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 02.04.06, 12:04 Jest gdzie się bawić?? Jeżeli ktoś lubi się bawić w piwnicach wypełnionych dymem to może i jest, ale weź pod uwagę, bezrobocie jakie panuje w naszym mieście i regionie, a potem pomyśl czy gdybyś pracował na czarno po 12h do tego dojazd do pracy zabierał by ci minimum godzinę i zarabiał byś 700pln za które musiał byś opłacić wszystkie rachunki, szkołę i jeszcze coś zjeść, to czy miał byś się gdzie bawić? A ja jestem pewien tego, że jeśli w Białymstoku coś się ruszy, znajda się inwestorzy, których miasto przywita a nie bedzie odstraszać, zmniejszy się bezrobocie co za sobą pociągnie podwyższenie stopy życiowej w naszym mieście, to mijsca gdzie będzie można miło spędzać czas i zostawiać tam pieniądze będą powstawały naturalnie i będą wycelowane w konkretnego klijęta dzięki czemu każdy bedzie mógł znaleźć coś dla siebie. A teraz to moim zdaniem mamy dno i wodorosty. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 11:49 W każdych wyborach samorządowych do tej pory były alternatywy. Wystarczyło okazać trochę dobrej woli i się dowiedzieć czegoś o kandydatach z innych opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 22.03.06, 10:21 Ja do ludzi uczestniczących w wyborach nie mam pratensji, pretensje raczej kieruję do tego, że większość z nich jest zaślepiona klerem i nie potrafi sama wybrać pożadnego człowieka. Ale niestety chyba nie ma człowieka w Białymstoku, który troszcząc się o Białystok, rozdawał by ziemię, pod budowę świątyń, a w chwili pojawienia się jakiegoś inwestora, walił by mu kłody pod nogi, aby przypadkiem nic ciekawego nie powstało w jego mieście. Tacy ludzie teraz rządzą, ale o Białystok się nie troszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
grubby3 Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 20.03.06, 16:38 Bardzo fajnie, że jacyś myślący ludzie naprawdę martwią się przyszłością miasta. Też mam dość tych nie udolnie rządzących osób, dzierżących stery stolicy Podlasia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poganin Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 20.03.06, 16:44 Może wzorem nowych trendów umówmy się w kluczowej części miasta i wzorem spacerów poniedziałkowych za stanu wojennego i spacerujmy. Zablokujmy centrum jakiś kościół i rondo i tak ze 2-3 godziny. Pogoda coraz cieplejsza dzionek dłuższy :). I tak raz w poniedziałek potem w środę i tak ze dwa miechy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student43 Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 20.03.06, 16:56 Dopiero by echem sie odbila manifestacja jakby zablokowali kosciol przed Niedzielną maszą :D I pieniażki na tace by nie trafily :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryś Ryszard Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 18:23 Z tymi kościołami to zostawmy to jednakw formie zartów. Tak szukajac sobie z ciekawosci informacji na temat tego stowarzyszenia kibiców ( SSJB) które organizuje, czy tez bierze udział (ale chyba dominujacy )w org. tej manifestacjii doszedłem do pewnego spostrzezenia. A mianowicie jaki musi byc stopien goryczy w narodzie? jaki musi być poziom upodlenia naszych miejscowych warstw politycznych, jaka desperacja i chec wykazania tego sprzeciwu wobec władzy, ze ludzie własnie z kibicami postanawiaja wyjsc na ulice!! I coraz bardziej cieszę się ze taka akcja ma sie odbyć. Licze ze przymierze to spore rozmiary i dobitnie ukaze tym darmozjadom ze dość już mamy tej patologii w postaci ich pseudo rzadów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 83.238.103.* 20.03.06, 18:39 Witam wszystkich. Ja jestem jednym z tych niezadowolonych, którzy wychowali się w rodzinach bez żadnych koneksji, nie udało im się w Białymstoku i żyją z przymusu w Wraszawie,gdzie nawet porządnego klubu piłkarskiego nie ma. jestem duszą i sercem białostocczaninem i serce mnie boli, że musiałem szukać szczęścia w innym mieście. Chciałbym mieszkać w moim ukochanym mieście, ale nieudlonośc władz, brak szans na rozwój, brak motywacji i perspektywa kuroniówki mnie stanowczo odstraszyła. Uwierzcie, że mimo, że Warszawa jest Kaczolandem, to tu jakoś można, buduje się, remontuje. Ok, to stolica, inne możliwości. Ale to nie tłumaczy NIEUDOLNYCH, NIEKOMPETENTNYCH władz Białegostoku. chcecie przykład? Pamiętacie, budowało się Auchan, były krzyki, że zabijamy lokalnych przedsiębiorców, że Francuzi atakuja itp. Teraz są różni lokalni biznesmeni, krzywdzimy firmy zagraniczne, wspierane czesto przez prasę lokalną. I o co tu chodzi jai nie o kasę. Ja nie chcę mieszkać w Warszawie, chcę wrócić i uczciwie pracować po Białymstoku. Działalność naszych władz miejskich i wojewódzkich doprowadzi do tego, że niedługo zamiast tablicy Białystok będzie zakaz wjazdu, albo bramka z napisem "Cyrk-ZOO - główna atrakcja - człowiek-Tur i frajerzy" Dlatego ja i moi znajomi w pełni popierwmy wszystkich organizatorów. Dziekuję Wam za odwagę i w pełni się przyłączam. A jak to mówią w USA: "for all haters and non-believers - may you die face down in a pool of a liquid shit" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux wolne zarty 20.03.06, 19:22 Gość portalu: Ryś Ryszard napisał(a): > Z tymi kościołami to zostawmy to jednakw formie zartów. z ta manifastacja zostawmy w formie zartow. jest miejsce i czas do manistowania swoich pogladow i sa to najblizsze wybory. 95% z was tam nie bylo, a teraz chcecie protestowac przez wyjscie na ulice. demokracja dziala poprzez wolne wybory, wasze umysly jeszcze z komuny nie wyszly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junior Re: wolne zarty IP: *.csk.pl 20.03.06, 19:32 Uważasz że za komuny można było manifestować, okazywać swoje niezadowolenie. Pamiętam te manifestacje ... - ech ... 1 maja - na siłę rodzice mnie brali, bo musieli być, bo z zakładu pracy sprawdzano obecność. W wyborach powiadasz tkwi siła manifestacji? Powiedz to tym zza wschodniej granicy - Białorusinom. Trzeba najpierw ludzi zjednoczyć, pokazać, że w jedności tkwi siła, by z przekonaniem poszli do urn. Podkreślę to słowo - poszli, bo większość woli zamiast do urn, obejrzeć kolejny odcinek "Złotopolskich" czy "Na dobre i na złe". Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: wolne zarty 20.03.06, 20:09 uwazam ze za komuny ludzie nie mieli innego wyboru niz protest. teraz wybor jest i sa to wybory. ostatnia frekwencja w bialymstoku: CIRCA 5% !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juniorek Re: wolne zarty IP: *.csk.pl 20.03.06, 20:16 manifestowanie swoich poglądów, swojego niezadowolenia jest jednym z generalnych elementów charakteryzujących demokrecję. Wolność zrzeszania się to nie tylko wolność zakładania stowarzyszeń i fundacji, ale też wolność gromadzeń, organizowania wieców i manifestacji - to podstawowe prawa zapisane konstytucji demokratycznego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
grubby3 Re: wolne zarty 20.03.06, 22:29 Pewnie, że każdy może wyrazić swoje niezadowolenie. Oczywiście w pokojowy sposób. Zawstydziłoby się nieudolnych "naszych" wodzów w oczach całej Polski, którzy nie zauważają problemów nie tylko młodych mieszkańców Białegostoku, ale i tych starszych tak jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja zs Bojar Re: wolne zarty IP: *.cs.bialystok.pl / 80.51.121.* 22.03.06, 19:15 I ja też się przyłączę,bo zostałem wypinkowany (wg żargony expremiera Buzka), bo żyłem, pracowałem, kształciłem się i działałem uczciwie, budowałem nowy dom czyli Białystok od wielu, wielu lat. A dzisiaj wysypki dostaję widząc przyjaciół bez pracy lub wegetujących gorzej meneli, bo za starzy do pracy, za młodzi na emerytów. a TUY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anfernee Re: wolne zarty IP: *.iig.pl / *.iig.pl 20.03.06, 22:50 I co, myślisz, że swoim ględzeniem na forum bardziej ludzi zmobilizujesz do pójścia na wybory, niż organizatorzy demonstracji? Łatwo jest siedzieć na dupie i krytykować innych, ale trudniej coś zrobić... Ja się w każdym razie przyłączę i chętnie paru osobom wyliczę, co mi się nie podoba. Suski, ty się lepiej nie kręć w pobliżu, bo też się możesz załapać, za swoją krecią robotę na tym forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juniorek Re: wolne zarty IP: *.csk.pl 22.03.06, 21:19 Ja tylko powtórzę to co wcześniej napisałem w innym temacie: ************************************ "Co do jednego oczywiście wszyscy się zgodzą: manifestacja nie zmieni władzy teraz i nie zmieni polityki władz miejskich (aczkolwiek nie można tego z góry też zakładać). Można to zmienić - podczas wyborów. Tylko jeśli mieszkańcy Białegostoku nie pokażą swojego niezadowolenia to nadal większość białostoczan będzie tkwić w tym maraźmie i oszukiwać siebie, że wszystko jest fajnie. Istotą manifestacji jest okazanie swego niezadowolenia i wskazanie, że ludzie nie godzą się na dalsze takie postępowanie władz jakie jest obecnie. Czy żylibyśmy w wolnym kraju, gdyby w latach '50, '60, '70 i '80 nie dochodziło do manifestacji i strajków? To te wydarzenia konsolidowały niezadowolone społeczeństwo i budziły tych, którzy bali się pojedyńczym głosem wyrazić to co ich razi i boli. Wydaje mi się, że ta manifestacja ma dać taki impuls, ma obudzić ludzi, pobudzić do myślenia, by w końcu więcej niż te 5 % poszło do urn i zagłosowało za zmianami. I tu właśnie wkraczają na scenę wybory, które mogą coś zmienić. Te wybory należy potraktować jak żniwa, a ziarno trzeba zasiać już teraz. Jak zasiejesz taki będzie zbiór ... Na cuda nie ma co liczyć ..." ***************************************************************************** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: wolne zarty IP: 83.238.103.* 20.03.06, 19:33 Demonstracja i wolnośc wyrażania swoich poglądów jest również dobrodziejstwem demokracji i właśnie świadczy o tym, że umysły pomysłodawców wyszły z komuny,jak Ty to nazywasz. "Wolne" wybory to mielismy właśnie na Białorusi i z demokracja nie miały nic wspólnego. A mój wolny wybór to chęć wykrzyczenia tego, co leży nam na sercu, co boli i co można i trzeba zmienić. Jak ktoś chce zorganizować przemarsz, to ja jestem jak najbardziej za tym, jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale im więcej nas będzie, imk więcej niezadowolonych ludzi zamanifestuje swoją niechęć do obecnej władzy tym lepiej. Bo to co Oni robią to jest grzech zaniechania. Ja nie chcę pozwolić, żeby kolejna szansa na rozwój Białegostoku została spieprzona. A co do wyborów, to myślę, że stanowczo przesadzasz z liczbą tych internautów, którzy w wyborach udziału nie biorą. Nawet z rachunku prawdopodobieństwa inaczej wynika. Ale masz rację, na wybory iść trzeba i wybrać kogoś innego niż obecne władze. Bo te są bardzo, bardzo słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anfernee Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.iig.pl / *.iig.pl 20.03.06, 22:47 A dlaczego to kibic ma się negatywnie kojarzyć? Dość tej papki z TVNu i Wyborczej, która wszystko co złe zrzuca na kibiców, tak jak kiedyś na masonów i cyklistów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 83.238.103.* 20.03.06, 19:53 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3224218.html Jak się chce, jak jest się niezadowolonyum to można. A w wolnym kraju to trzeba nawet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurysta to kiedy ta manifestacja? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.03.06, 22:48 już nie moge się doczekac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurysta warto zajrzeć:) IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.03.06, 23:22 polecam lekturę www.butik.home.pl/jagiellonia/forum/viewtopic.php?t=3781&start=0 też tam będę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: warto zajrzeć:) 21.03.06, 09:39 No to rzeczywiście z tego co jest tam napisane to zapowiada się bardzo bardzo ciekawie, dla nas mieszkańców Białegostoku a nie za ciekawie dla naszych władz, które pozwolę sobie nazwać "nie chce mi się". A widać, że ludziom w Białymstoku się chce, i że rządzący naszym miastem długo w stołek nie popierdzą! PS Dlaczego GW nie ma takiej szaty graficznej na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlek Re: warto zajrzeć:) IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 21.03.06, 14:20 Odnosnie forum kibicow Jagiellonii, to goraco polecam. Jako jedne z niewielu potrafi utrzymac wysoki poziom dyskusji. Brawo kibice, brawo moderatorzy forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryś Ryszard Re: warto zajrzeć:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 15:33 A wie ktos moze czy jest na tym forum kibiców cos wiecej o ich stowarzyszeniu? Ja co prawda szukałem...ale jakoś nic mi konkretnie o ich działaniach nie wpadło w oczy. Jeśli ktos wie coś blizej to prosiłbym o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: warto zajrzeć:) PolitykoM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 15:52 Skoro to Jagielonia to mam pytanie, czy to ten pan nie jest zainteresowany ponownym wyjściem na powierzchnie wydarzeń POLITYCZNYCH. Jaka jest w tym jego rola ??? www.ciszewski.pl/ Ktoś odpowie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientus Re: warto zajrzeć:) PolitykoM IP: *.elpos.net 21.03.06, 15:57 kolo, a kto to jest i czemu ponownie miałby być zainteresowanym wyjście na ulice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: warto zajrzeć:) PolitykoM IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 21.03.06, 17:33 A co Ciszewski ma wspólnego z Jagiellonią ? Oczywiście pytam o teraźniejszość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicJ Re: warto zajrzeć:) PolitykoM IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 22.03.06, 08:35 Ma wspólnego tyle, że za swojej prezesury żarówki na hali wymienił i do teraz świecą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student43 Re: warto zajrzeć:) PolitykoM IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 22.03.06, 12:49 mysle ze kibice Jagi (te Stowarzyszenie) nie wejdzie w komitywe z jakims pajacem Ciszewskim. Pewnie wielu politykow będzie sie chcialo podpiac pod taka manifestacje ale dla niech na wstepie powinna byc czerwona kartka Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: warto zajrzeć:) PolitykoM 22.03.06, 13:43 www.butik.home.pl/jagiellonia/forum/viewtopic.php?t=3781&postdays=0&postorder=asc&start=60 Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: warto zajrzeć:) PolitykoM 22.03.06, 16:09 Na podanym linku nie jaki Zorro napisał: beda naprawde rozni ludzie . juz zglaszaja sie pewne organizacje , >pewni politycy< ale o tym tu nie napisze . wszystko w swoim czasie panowie i panie . robi sie ciekawie . SSJB po prezentacji druzyny poswieci wiecej czasu tematowi i bedziemy was informowac . wszyscy ktorzy chca dzialac zglaszajcie sie do SSJB Ok napisał, że ZGŁASZAJĄ się politycy, ale sam wczesniej pisałeś, że należy zwrócić uwagę przed wyborami na kogo można oddać swój drogocenny głos, więc ta manifestacja, jest możliwością do zaistnienia dla ludzi, którzy do tej pory nie pełnili żadnych funkcji politycznych a chcą wziąść udział w wyborach, bo im też się nie podoba rozwój naszego miasta i województwa gdy za jego sterami stoją takie lenie. A swoją wypowiedź zakończył zdaniem, że "wszyscy którzy CHCĄ DZIAŁAĆ zgłaszajcie się do SSJB", jeżeli jacyś politycy chcą zacząć działać to ja jestem jak najbardziej ZA! I nie widzę problemu aby mój głos w wyborach miał wybrać właśnie ich, w końcu trzeba szukać innych alternatyw, a jeżeli ktoś będzie ze mną szedł ramie w ramię i manifestował nie udolność naszych władz to wierzę mu, że sam napewno na ich miejscu bedzie się o wiele bardziej starał. I tak by była moja alternatywa dla tych wszystkich ludzi, którzy od 17 lat zamieniają się tylko stołkami. Mam nadzieję, że pojawi się ktoś młody inteligenty, wykształcony i ambitny, to był by ideał, ale niestety o taki ludzi w polityce trudno :( Pożyjemy zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mu,hammasalama Re: to kiedy ta manifestacja? IP: *.osiedle.net.pl 22.03.06, 13:48 organizatrzy poinformuja o tym a takie media jak ta "gazeta" beda o tym trabic i szuac pożywki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: to kiedy ta manifestacja? IP: 83.238.103.* 22.03.06, 16:40 wierzę głęboko, że organizatorzy (przy okazji, ktokolwiek by to nie był - serdecznie pozdrawiam) będą potrafili odcedzić ziarna od plew i nie dopuszczą skorumpowanych polityków pragnących zbić przy tej okazji polityczny kapitał. Liczę na bieżące informacje o postępach i planowanym terminie manifestacji. Wierzę że się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poganin Re: to kiedy ta manifestacja? IP: *.koba.pl / *.koba.pl 22.03.06, 17:35 Jak odsypać polityczne ziarno od plew ?. Nie wybierać nikogo kto afiszuje się że jest wierzącym i do tego katolikiem (wiadomo ci mają za duża służalczość wobec KK). Oczywiście nikogo z obecnego składu rady (już pokazali co potrafią a jak nie pokazali to znaczy, że nie potrafili). Wybierać młodszych, wykształconych i z wizją przyszłości miasta i regionu. I nie "historyków" bo ci zapatrzeni są w przeszłość. To moja koncepcja wybierania. Oczywiście czekam na konkretne kandydatury. Odpowiedz Link Zgłoś
alzb Re: to kiedy ta manifestacja? 22.03.06, 23:54 W zasadzie masz racje, ale... "nikogo z obecnego skladu rady", czyli tych którym udalo sie przeforsowac, plan zagospodarowania pozwalajacy budowac galerie Jagielonii tez???To takie podziekowanie? dostali od pisu za to teraz od kibicoww... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galathorn Re: to kiedy ta manifestacja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 07:22 Wybierac takich, ktorzy autentycznie pracuja w RM na rzecz lokalnej spolecznosci, a nie maluja mazakiem po wystawach w Arsenale, kaza zamykac zamek strachow albo kazde wystapienie czytaja z kartki i nie maja w ogole pojecia o czym trwa debata. Bylem, widzialem, wiec wiem co pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewy Re: to kiedy ta manifestacja? IP: *.euro-net.pl 28.03.06, 00:14 co?? jakie pozwolenie na budowe galerii jagiellonia??? co ty gadasz za głupoty, gdyby takie pozwolenie było juz by tam stały dźwigi i pracowali ludzie, nie ma pozwolenia bo brakuje jakiegos papierka - z kąd my to znamy???!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mu'hammasalama Re: to kiedy ta manifestacja? IP: *.osiedle.net.pl 23.03.06, 00:35 a ja mysle ze to nei wazni są politycy jeżeli bedzie dobrze (wiadomo ze ich nie obalimy ze stołków) to np dla mnie może rządzic i ta ekipa .. i nawet czerwone pajaki moga sobie rzadzic byle ludzi niezadowolych bylo jak njamniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: to kiedy ta manifestacja? IP: 83.238.103.* 23.03.06, 09:09 W Japonii mawiają "mgły wachlarzem nie rozpędzisz". Ale jeśli zbierze się duża grupa niezadowolonych to będzie to prawdziwy huragan i dotrze do ludzi, od których, przynajmniej w teorii, coś zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 83.238.103.* 23.03.06, 09:12 MOże da się namówić tego magika z Torunia z filmiku chodzącego po sieci: "Oszukali mnie". On jest niezadowolony na bank :) Odpowiedz Link Zgłoś
biggin Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 23.03.06, 09:26 Jeśli teraz nie wyjdziemy na ulice domagać sie swoich praw ,to za kilkanascie/kilkadziesiąt lat wszyscy białostoczanie będą tak wyglądac i to samo mówić co Cygan z Torunia. Gdyby każdy uważał ,że po co, że taka demonstracja nic nie da dalej byśmy żyli w czasach prl-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student43 Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 23.03.06, 11:01 CYGAN NA PREZYDENTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! www.itakpowiem.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 83.238.103.* 23.03.06, 11:05 Dziękuję koledze za link. To jest smieszne, ale niestety jest to nasza rzeczywistośc i to smutna w dodatku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trybun Ludowy Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 212.160.172.* 23.03.06, 15:44 Myślę że Cygana z Torunia można wybrać na szefa Public Relations, białostockiej społeczności. Jak w mordę strzelił gada prawdę. Poniżej link dla mniej zorientyowanych o czym mowa. www.maxior.pl/?p=index&id=6421&8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galathorn Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 11:07 wiem tyle, ze kazdy kto ma juz dosc pseudorzadow w wykonaniu lokalnych i regionalnych politykow na tej manifestacji byc musi. Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 23.03.06, 15:29 Muszę przyznać, że moje niezadowolenie rośnie codziennie z każdym artykułem odnośnie prac naszych władz. Niech ta manifestacja odbywa się jak najszybciej, bo przez te moje niazadowolenie jak narazie duszone w sobie to ja jeszcze do Choroszczy na leczenie pojadę! Oby szybciej do manifestacji i oby szybciej do wyborów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicJ Putra w tvp1 IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 24.03.06, 07:09 Rany boskie, wczoraj na 1 był Krzysztof Putra, marszałek Senatu, gośc z Białegostoku. Wstydziłem się za faceta, wstyd, że gośc jest z Białego, całe szczęście, że przed programem nie mówili kto z jakiego miasta pochodzi. Totalna załamka, facet nie potrafi się składnie i kulturalnie powiedziec. Prowadząca program śmiała się z niego. Całe szczęście, że nie ma programów, do których zapraszanoby wojewodów, bo Dobrzyński jeszcze lepszy niż Putra. W Knyszynie pocieliby się ze wstydy gdyby ujrzeli go na szklanym ekranie. Kolejny rodzynek z naszego miasta to Fedorowicz, ani be ani me, baran do kwadratu. Dodając do tego Antypiuk, Kasię Dec, Wiśniewską to mamy na Podlasiu wspaniałych polityków, chyba żaden inny region w Polsce nie może pochwalic się tyloma skarbami co my. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Putra w tvp1 IP: 83.238.103.* 24.03.06, 07:58 Pani Antypiuk to perła Białegostoku. Nie ma drugiej tak oszołomionej osoby. Billboard z jej zdjęciem powinien wisieć przed wjazdem do Białegostoku. Witamy w krainie Antypiuk i czekolady, gdzie wojewoda jest nieudolny, a prezydent nie daje rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazgrol Re: Putra w tvp1 IP: 85.195.119.* 24.03.06, 08:18 Zapomniałeś wymienić Federowicza, który wojuje nie szabelką, lecz długopisem. Ma w domu niezły arsenał i na co dzień nosi ze sobą broń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Putra w tvp1 IP: 83.238.103.* 24.03.06, 08:27 Pani Antypiuk to perła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientus Re: Putra w tvp1 IP: *.elpos.net 24.03.06, 09:51 A Putra taki podobny do Piłsudzkiego jest niby hehe Co prawda to prawda-takich dam w radach miejskichj w Polsce jak nasze Antypiuk, czy Dec nie uświadczysz. To są niepowtarzalne okazy. Szkoda tylko, że akurat niepowtarzalne w jak najgorszym znaczeniu... tylko wstyd nam przynoszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Putra w tvp1 IP: 83.238.103.* 24.03.06, 10:19 To nawet nie jest wstyd a rozgłos. W Wawie było głośno o tym, rechotali długo Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: Putra w tvp1 24.03.06, 10:32 Antypiuk, Antypiuk! To ona mówiła, że dom strachu na Sienkiewicza przy Białce, niszczy wartości moralne i rodzinne! A właściciele tego interesu powiedzieli, że jeżdżą po całej Polsce i nigdzie się jeszcze nie spotkali z czymś takim, raczej władze miasta się cieszyły, że przyjeżdża jakaś atrakcja do miasta. No i ciekawi mnie czy jeszcze kiedyś w naszym mieście pojawi się coś takiego. Jeszcze jeden duży pokłon z podziękowaniem dla naszych włodarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student43 Re: Putra w tvp1 IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 24.03.06, 11:24 Bo tylko w Białymstoku jest katechetka (pozdro Beatka A.)ktora wie więcej niz inzynier na temat budowy dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientus Re: Putra w tvp1 IP: *.elpos.net 24.03.06, 12:27 Bo Białystok to miasto "okazów". Do ojca dyrektora bym ich wszystkich wysłał DEEEEEEMOOOOOON !!!!! DEEEEEEEEEEEEEEMMMMOOOOOOOONNNN !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 24.03.06, 13:07 Mam nadzieję, że w zbliżających się wyborach, czarni nie będą rozdawać kart, a może to się zmienić, tylko wtedy gdy podwyższy się frekfencja, bo inaczej znowu zostaną wybrane osoby przychylne klerowi, a nie znające się za zarządzaniu miastem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy103 Re: Putra w tvp1 IP: 212.33.72.* 24.03.06, 13:19 a perły należy rzucać przed wieprze.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logos Ruch Urzeczywistniania Demokracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:37 Czytam czytam i czytam wasze wynurzenia o tej akcji i co zauważam. Dowalanie wszystkim który się nawiną z lewa i prawa. W tym sosie – szumie informacyjnym – pojawia się jednak kilkanaście ciekawych głosów. Myślę jednak, że akcja coś da tylko tym z aktualnie działających radnych i innych lokalnych polityków, który zechcą ją wykorzystać dla siebie. I to trochę nie zależy od was manifestujących. Dopiero zorganizowanie się w Stowarzyszenie Urzeczywistniania Demokracji i codzienne obserwowanie poczynań władz, w tym dosłownie deptanie im po piętach oraz zgłaszanie ciekawych inicjatyw. Dopiero to pozwoli wam z własnego grona wyłonić ludzi wartych wypromowania oraz zauważyć wartościowych radnych pośród tych, który już są u władzy. Zastanówcie się i do dzieła. Wasz ruch może stworzyć nową jakość, nie tylko na Podlasiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juniorek Re: Putra w tvp1 IP: *.csk.pl 24.03.06, 16:34 i tak cała Polska wiedziała skąd jest. Mnie znajmowi z Wrocławia pytają czy wszyscy na Podlasiu noszą takie wąsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student43 Re: Putra w tvp1 IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 24.03.06, 16:51 Tak na marginesie, jak się czuliscie gdy 20 mln zł państwowych pieniędzy wspomogło kler dzieki "zaradności" Putry ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wąski Podlaska prawica- konserwatyści czy konserwatorzy? IP: *.cs.bialystok.pl / 217.17.33.* 24.03.06, 14:51 Politycy tak zwanej "prawicy" rządzą Białymstokiem. Niestety zamiast rozwijać miasto, pchać je do przodu to oni je konserwują - zrobili z miasta skansen. Przyjeżdżają do nas ludzie z dużych miast i dziwują się widząc drewniane chatki, gigantyczne dziury w jezdni i śmierdzący rybą bazar w centrum miasta, niby wojewódzkiego. Każdy Polak powienien odwiedzić skansen Białystok, by zobaczyć jak wygląda miasto, które się nie rozwija. Ku przestrodze. Będą wybory, jest jakaś szansa. Nie może już powtórzyć się sutuacja, gdy przez słabą frekwencję do Rady dostają się ludzie absolutnie niekompetentni. Jakieś nawiedzone baby, które "nadają się tylko do robienia pierogów" czy też wariat machający długopisem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientus Re: Podlaska prawica- konserwatyści czy konserwat IP: *.elpos.net 24.03.06, 16:56 Dobrze powiedziane. Nasi politycy prawicy, KONSERWATYŚCI w poglądach, są także KONSERWATORAMI w działaniach. Niby dwa różne sformułowania, a u nas znaczą to samo. Mamy już skansen pod Białymstokiem, na wylocie na Suwałki, niedługo (a może już mamy?) będziemy mieli skansen w samym mieście. Nawet średnio wykształcony człowiek wie, że motorem napędowym rozwoju regionu/miasta są dobre szlaki komunikacyjne, w postaci dróg, kolei i lotniska. Ale nie nasz pseudowojewoda, pseudoprezydent i cała reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: Podlaska prawica- konserwatyści czy konserwat 24.03.06, 17:13 U nas jest w ręcz przeciwnie, co moim zdaniem jest bardzo chore, czyli: Chcesz u nas inwestować, to napraw kilka dróg, jak nie to nie masz czego u nas szukać! Kiedy to się zmieni, kiedy to do nas będą przyjeżdżać wielkie korporacje, ostatnio to chyba Toyota miała u nas (w Polsce) stawiać swoją fabrykę, co niosło by za sobą nowe miejsca pracy i rozwój gospodarki, a ostatecznie wybrali chyba Słowację i swój wybór tłumaczyli, lepszym zapleczem komunikacyjnym. Ile klas trzeba skończyć, żeby wiedzieć takie podstawowe rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juniorek Re: Podlaska prawica- konserwatyści czy konserwat IP: *.csk.pl 24.03.06, 17:36 widać nikt nie wyciaga żadnych wniosków z nauki, jaka płynie z doświadczeń ogólnopolskich. Tak widzą nasz kraj inwestorzy zagraniczni i aby temu przeciwdziałać trzeba przestać pierd...ć (przepraszam, ale sie uniosłem-zwykle tego nie czynię) o tym ile km zostanie wybudowanych, przestać czekać, aż przyjedzie królewicz na białym koniu i wybuduje nam drogi. Samemu trzeba zadbać o swój interes, a nie rozglądać się za kimś. Póki co białostocka infrastruktura szwankuje. Tyle lat ..., tyle lat było moi drodzy, aby zrobić lepsze drogi w Białysmtoku, lepszą przepustowość tych dróg: powoli i systematycznie. Teraz pojawiła się kasa z UE, więc zaserwowany zostanie nam koszmar. Cały Białystok zostanie sparaliżowany, bo remonty wszystkich dróg zaczną się (a w sumie zaczęły się już w ubiegłym roku) w tym samym czasie. Życzę anielskiej cierpliwości i do zobaczenia w trasie, tzn. chciałem powiedzieć w korkach ... ulicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Podlaska prawica- konserwatyści czy konserwat IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.03.06, 22:44 Zgadzam się, nasze miasto się nie rozwija a zwija.Liczę, że włodarze miasta czytają, albo docierają do tych wpis.ow i szykują się na inwazję niezadowolonych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rektor Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 14:57 ja wiem tylko tyle. Że jak to się odbędzie to świat będzie wyglądał zupełnie inaczej. Mam nadzieję że po tej manifestacji władza dostanie takiego kopa do roboty, że ostatnie pół roku wszystko naraz się ruszy a szczególnie że batem będa wybory. Oczywiście licze na to że nie wygra ich znów PiS i LPR i te rządy pójda szybko w zapomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolq Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 217.97.164.* 24.03.06, 16:07 Tak! Tak Tak! Na to czekałem! Frekwencja mam nadzieje dopisze;] Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 24.03.06, 16:32 Żeby temu zapobiec, konieczny jest wzrost frekwencji, bo PiS znowu będzie zachwalany przez kler, a LPR będzie rozdawał ulotki przed kościołami jak to maja już w zwyczju! Mam nadzieję, ze manifestacja, obudzi tych ludzi, którzy nie brali udziału w wyborach samorządowych i przypomni im o ich obowiązku obywatelskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juniorek Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.csk.pl 25.03.06, 22:51 Mam nadzieję, że i tak się stanie. Najważniejsze aby - po pierwsze: do manifestacji doszło, po drugie - aby zbudzić ludzi z tego letargu. Dużo się tu mówi od jakiegoś czasu o tej manifestacji, ale konkretów wielkich to nie ma. Wiem, że tak szybko takich spraw się nie załatwia, ale człowiek czasami traci już cierpliwość, gdy patrzy i ocenia to wszystko co wokół nas otacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juniorek Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.csk.pl 24.03.06, 17:55 A niech to szlak jasny trafi!!!!!!!!!! Właśnie przeczytałem temat z forum o lotnisku i ten artykuł: www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article? AID=/20060214/BIALYSTOK/60213007 . Kiedy przeczytałem wypowiedź Blacharczyka ... - no weźcie mnie trzymajcie, bo nie wytrzymam! "Sprawa lotniska to nie sprawa miasta". A kogo ona ma być do k... nędzy?! (znowu musiałem sie unieść-przepraszam). Cały Białystok wie, że stworzenie portu lotniczego to konieczność. No ale nasz pan wice twierdzi, że to nie jest sprawa miasta. Kiedy ta manifestacja ma być?!!!!!! Niech Pan Bóg da nam cierpliwość a jesienią natchnie mądrością i oświeci ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientus Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.elpos.net 24.03.06, 18:12 Może budowa lotniska w Białymstoku leży w takim razie w interesie Warszawy? Albo Szczecina? Śmieszne to, ale i straszne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anfernee Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: 212.33.95.* 24.03.06, 18:34 Toż to jest jawny sabotaż! Niech szlag trafi tą całą szajkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientus Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.elpos.net 24.03.06, 19:15 Praktycznie wszystkie działania naszych władz są sabotażem na dobro i rozwój tego miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 24.03.06, 21:50 To może pojedziemy do Łodzi i stamtąd przywieziemy sobie godnego prezydenta i Radę Miejską? Może oni nadrobili, by ten stracony czas, jak u siebie byli w stanie w kilka miesięcy wybudować lotnisko, aż mnie ta wiadomość zszokowła, a u nas już 12 lat powstaje powstaje i powstaje, nie długo będzie jubileusz powstawania tego lotniska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rektor Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 22:37 lotnisko i tak będzie tak jak manifestacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.03.06, 22:49 Ta manifestacja jest po prostu KONIECZNA. Z każdym dniem pojawiamie się na horyzoncie nowy kandydat, któremu chciałbym to i owo wykrzyczeć. Już nawet starsi ludzie zaczynają o tej zbliżającej się manifestacji rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serowablondynka Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 11:18 Najpierw trzeba iść na manifestację a potem na wybory. Nie ma innego wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.03.06, 22:46 Po co nam lotnisko jakieś. Będziemy mieli kolejkę dookoła miasta i czyste pociągi.I szybkie.Takie pedolino Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 24.03.06, 23:00 Jeżeli mowa o pociągach to czy nasze władze zamiast budować, jakąś bezsensowną podmiejska kolej nie mogłyby zając się dofinansowaniem lub znalezieniem innego sposobu na uratowanie, a raczej na przywrócenie pociągów, które nie dawno zostały zlikwidowane, między Białymstokiem a Łapami? Zlikwidowano kursy, którymi najlepiej pasowały na dojazdy do pracy i szkół i nikt się tym w mieście nie przejął oprósz samych poszkodowanych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.03.06, 23:06 A kto u nas się przejmie, jak sam nie dojeżdża. To raptem 30 km z Łap. "Ja mam proszę pana doskonałe połączenie, wstaję trzecia za piętnaście, latem to już widno jest..." Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 No to jak? Postanowiliście coś? 24.03.06, 23:12 czy tylko tak sobie narzekacie??? Będzie ta manifestacja czy to tylko kółko wzajemnej adoracji ("narzekacji"), jeżeli to bedzie sensownie zorganizowana manifestacja, z sensownym hasłem przewodnim (typu: nie chcemy ginąć na drogach itp.) to można skołować setki młodych gniewnych z gimnazjów i liceów. Chętnie przyjdą jeżeli nauczyciele podchwycą temat. Więcej organizowania mniej pieprzenia farmazonów proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: No to jak? Postanowiliście coś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 08:16 Mój syn uczy się z kolegą , ktory ma przyjaciela działającego preżnie w stow.kibiców , Ci sami co organizowali manifestację do TURA .Mają w planie zorganizowanie ogromnego koncertu , koncertu w środku miasta , więć póki nie dostaną pozwolenia chyba oficjalnie nic nie powiedzą.Mój syn jest za , ja tez chociaz tak jak pisałem wcześniej mi juz nie wypada wychodzic na ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.zozmswia.bialystok.pl 03.04.06, 21:39 ...temat jest o manifestacji ludzi niezadowolonych...powinna być, dla równowagi, manifestacja lidzi zadowolonych...tego samego dnia...o tej samej porze...ciekawe co by z tego wyszło...pewnie gazety byłyby zadowolone...miałyby o czym pisac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicJ Powtórzyc Kijów i Mińsk IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 25.03.06, 09:02 Tak sobie siedzę i myślę, no i wpadłem na taki pomysł. Przy okazji manifestacji dobrze byłoby zrobic takie "miasteczko" jak w Kijowie podczas Pomarańczowej Rewolucji czy teraz w Mińsku, rozbic pod Ratuszem namioty i koczowac. Coś takiego na pewno pięknie poszłoby nie tylko w Polskę ale i w świat. Może jakieś organizacje międzynarodowe gdyby zobaczyły, że w wolnej Polsce ludzie robią takie akcje jak na Białorusi to jakieś zainterweniowałyby. Ja tam namiot, śpiwór, butlę gazową mamm, a i spod Ratusza do roboty bliżej mam więc jak coś piszę się na coś takiego. Jest ktoś jeszcze chętny?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicJ Re: Powtórzyc Kijów i Mińsk IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 25.03.06, 09:03 Zapomniałem dodac najważniejszego, do pijalni czekolady 20 metrów, a jak ktoś rozbije się na Skwerku za ratuszem to może liczyc na to, że na śniadanie czekolada przyjdzie sama do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
biggin Re: Powtórzyc Kijów i Mińsk 25.03.06, 09:40 Jak dla mnie pomysł zajebisty, możnna by postawić takie miasteczko namiotowe i nie opuścić go aż dobrzyński razem z turem nie wyjechali by pozagranice naszego województwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serowablondynka Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 10:42 Ale jak rozstawimy namioty to trzeba też bedzie jakies ognisko zrobić :) z grillem i piwkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 25.03.06, 11:19 No tak, jak narazie to pojawiła się jakaś informacja o 80.000 ulotek informujących o tej manifestacji, tylko zastanawia mnie czy to jest potwierdzone info, zaraz zobaczę czy na forum Jagi też jest o tym coś napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serowablondynka Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 11:28 Właśnie usłyszałam w pracy że przyjedzie około 500 osób z Bielska Podlaskiego. Podobno już są zamówione autokary na kwiecień. Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 25.03.06, 11:38 500 osób z Bialska <wow> jeżeli to się sprawdzi to ta manifestacja już przechodzi moje wyobrażenie. To teraz niech się zastanowią wszyscy mieszkańcy Białegostoku, którzy chcą być bierni wobec problemów naszego miasta i województwa, bo oni będą mieli tą manifestacje pod nosem a tu ludzie specjalnie z innych miast będą jechać, aby wyrazić swoje niezadowolenie z dotychczasowych władz. Myślę, że do manifestacji przyłączą się również mnieszkańcy Augustowa i Wasilkowa, bo im władze też mydlą oczy już od kilku ładnych lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serowablondynka Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 12:32 Też mi się tak wydaje! W końcu może coś ruszy z tymi obwodnicami! I może tą 8- semkę wkońcą przerobią na autostradę, no bo ile ludzi ma jeszcze zginąć? Odpowiedz Link Zgłoś
biggin Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 25.03.06, 13:18 Wszystko powoli panowie i panie. Napewno organizatorzy nie śpią tylko powoli działają. JEśli ma byc to duża manifestacji to wszystko musi być zapięte na ostatni guzik aby dostać stosowne zezwolenia, zapewne za kilka-kilkanaście dni poznamy więcej szczegułów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mu'hammasalama Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.elpos.net 25.03.06, 14:34 a czy np zla inicjatywa byłby stadion jako iesjce konertów wiem ze studenci chcieli w tym roku zrobic na hetamnie juwenalia ale nie mągoa bo Jaga w tym samym czasie planuje mecz z widzewem no cóź jak by był nowoczesny stadion słuzył by on nam wszytskim .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientus Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.elpos.net 25.03.06, 21:59 Otóż to. Musimy uzbroić się w cierpliwość :) Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 26.03.06, 09:30 Mam nadzieję, że starczy mi cierpliwości! Także jeżeli organizatorzy tej manifestacji to czytają, to: Nie dajcie nam długo czekać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Status Quo Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 17:26 Czekałem,czekałem na cos takiego!!!wychodzę na ulice razem z innymi,mam dość tych obietnic,kłamstw,nasze miasto potrzebuje zmian i to wielkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 26.03.06, 17:34 Widze, ze sprawa nabiera rumieńców i cieszę się. Ja jestem po rozmowach ze znajomymi i kazdy, dosłownie każdy jest za, popiera i chcę wziąc czynny uidział. mam nadzieje, że doczekamy się konkretów. Ale czy to organizuja kibice Jagiellonii? Bo takie wpisy sie pojawiły. Wiecie coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! 26.03.06, 19:45 www.butik.home.pl/jagiellonia/forum/viewtopic.php?t=3781&start=0 Z tego, co jest tu napisane to wszystko na to wskazuje, i bardzo dobrze, bo jedną manifestacje już zorganizowali i cała Polska o jej wtedy mówiła, a manifestacja nadchodząca dużymi krokami, będzie o wiele większa! Moi znajomi także wszyscy deklarują się do przybycia, a mają oni do zarzucenia naszym władzom jeszcze więcej niż ja sam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juniorek Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.csk.pl 26.03.06, 20:50 no a ja musze powiedzieć, że moi znajomi nic o niej nie wiedzieli. Przypuszczam, że inni jeszcze nic o niej nie wiedzą. Nie każdy zagląda na forum gazety, tym bardziej nie każdy nawet wie, że jest coś takiego jak forum Jagielloni. Muszę powiedzieć, że wszyscy byli zaskoczeni taką inicjatywą. Jestem ciekaw czy dojdzie do tej manifestacji. My tu sobie gadu gadu, a w realu nic nie słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noski Re: Manifestacja ludzi niezadowolonych!!!! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 27.03.06, 14:41 Zaczęło się chyba od kibiców ale teraz to sam nie wiem. Czy kibice by wychodzili na miasto ze względu na drogi czy inwestycje? ich obchodzi chyba tylko ten stadion. z drugiej strony - jechałem wczoraj wieczorem taksówką i tak zeszło na drogi i sam taksiarz wspomniał o manifestacji - że też słyszał o niej i chcieliby w niej wziąć udział, mówił że dwa razy rocznie musi robić zawieszenie przez dziury, że przedstawić chcieliby wyliczenia kosztów jakie ponoszą jeżdżąc po naszych ulicach - więc to już chyba nie jest sprawa tylko kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś