Dodaj do ulubionych

LOMZA : KOCHAM TE MIASTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.proxy.aol.com 16.12.02, 03:38
Od 18 lat nie bylem w Polsce ...z roznych powodow.Urodzilem sie okolo 40
kilometrow od LOMZY .Miasto ktore kojarzy mi sie z domem rodzinnym , moimi
kochanymi dziadkami i reszta rodziny , ze szlachetnymi ludzmi tych okolic ,
bocianimi gnazdami ktore pamietam z dziecinstwa , wakacjami spedzanymi z
moimi wczesniej juz wspomnianymi dziadkami , dzwonami kosciolka , zapachem
pieczonego chleba i cudownego krajobrazu .
Obserwuj wątek
    • Gość: KAZIK Re: LOMZA : KOCHAM TE MIASTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 16.12.02, 03:51
      Gość portalu: KAZIK napisał(a):

> Od 18 lat nie bylem w Polsce ...z roznych powodow.Urodzilem sie okolo 40
      > kilometrow od LOMZY .Miasto ktore kojarzy mi sie z domem rodzinnym , moimi
      > kochanymi dziadkami i reszta rodziny , ze szlachetnymi ludzmi tych okolic ,
      > bocianimi gnazdami ktore pamietam z dziecinstwa , wakacjami spedzanymi z
      > moimi wczesniej juz wspomnianymi dziadkami , dzwonami kosciolka , zapachem
      > pieczonego chleba i cudownego krajobrazu . LOMZA kojarzy mi sie
      rowniez z moja wielka miloscia , dziewczyna ktorej nigdy nie zapomne ,miala na
      imie ELA , pochodzila z Radzilowa ale mieszkala w LOMZY
      • Gość: inz.Burock Re: LOMZA : KOCHAM TE MIASTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 16.12.02, 05:18
        ja tez mam wspomnienia z lomzy z wakacji,a mianowicie z zapachem konskiego
        gowna na ulicach,konskiego potu i niedomytych wiejskich cial w zafajdanych
        ubraniach na rynku
        • Gość: KAZIK Re: LOMZA : KOCHAM TE MIASTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 16.12.02, 05:20
          Gość portalu: inz.Burock napisał(a):

> ja tez mam wspomnienia z lomzy z wakacji,a mianowicie z zapachem konskiego
          > gowna na ulicach,konskiego potu i niedomytych wiejskich cial w zafajdanych
          > ubraniach na rynku
          Trzeba sie bylo umyc siebie i konia....brudasie
          • Gość: uomrzan Re: LOMZA : KOCHAM TE MIASTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 09:56
            Jemu nie odpisuj - to śledź, który prawdopodobnie nigdy w życiu w Łomży nie był
            (sądząc po tych idiotyzmach, które wypisuje). Gdyby był, wiedziałby że
            najładniejsze miasta w tym kącie Polski to Ełk i Łomża. Białystok z roku na rok
            staje się coraz bardziej "miejski" ale miastem jeszcze nie jest.

Pozdrawiam Ciebie i wszystkich "naszych" szczególnie ciepło w te zimne dni.

P.S. Ciekawe czy któryś z internautów widział kiedykolwiek konie na ulicach
            Łomży - ja widziałem... ze stadniny w Kisielnicy. W Białymstoku też widziałem
            - miały takie śmieszne kabłąki i stały całymi dniami w dużej liczbie razem z
            furmankami i rumianymi furmanami w centrum (blisko wieżowców) i ... "tworzyły"
            atmosferę tego miasta...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka