Dodaj do ulubionych

Społem zawłaszcza ziemię

IP: *.koba.pl / *.koba.pl 09.04.06, 23:11
pps to firma nietykalna jak radio maryja i żyjąca jeszcze w czasach PRL. Kto chodzi (a prawie wszyscy) do tych sklepów wie jakie te panie potrafią być "miłe". Wieczne rozkładanie towaru o 15.00 kiedy jest najwięcej ludzi w sklepie itd. itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: manitu3 Re: Społem zawłaszcza ziemię IP: *.euro-net.pl 10.04.06, 08:58
      koleś nie pracowałeś nigdy w handlu ani tym bardziej w PSS Społem
      własnie to społem jest cały czas nawiedzane przez rozmaite kontrole zewnętrzne
      jak i wewnętrzne
      zwykły sprzedawca musi uzupełniać braki na półkach bo taklie jest jego zadanie
      a jeśli kontrola wewnętrzna tzw marketing stwierdzi braki w towarze to niestety
      nie Ty ale ten właśnie sprzedawca nie będzie miał pozycji premia w swojej i tak
      bardzo skromnej wypłacie
      Jeśli chcesz miłej obsługi jedz do auchan tam przynajmniej nie ma z kim
      porozmawiać
      Czyste sklepy kilka razy w tyg sprawdzane terminy ważnoiści towarów spożywczych
      cóż chcieć więcej - no moze niższych cen ale idąc tak dalej to moglibyśmy się
      dopominać wszystkiego za darmo
      • Gość: herod. Re: Społem zawłaszcza ziemię IP: *.cs.bialystok.pl / 217.17.33.* 10.04.06, 09:40
        Niezależnie od tego jaką firmą jest Społem ,sprawa dotyczy zajęcia czasowego
        terenu na wykonanie prac budowlanych i taki tytuł artykułu jest naprawdę
        chamskim nadużyciem. Nikt tu nikomu niczego nie zawłaszcza.W układzie
        szeregowym, czy pierzejowym zabudowy powinno być , z mocy prawa, możliwośc
        korzystania z terenu sąsiada na prace remontwe , czy budowlane. Robienie
        wstrętów przez sąsiada jest tylko świadectwem zawiści i może odbić się czkawką.
        Ale to taka polska rzeczywistość.
        • Gość: wkoronkiewicz Re: Społem zawłaszcza ziemię IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 10.04.06, 09:58
          "...powinno być , z mocy prawa, możliwośc korzystania z terenu sąsiada na prace
          remontwe , czy budowlane."

Może i powinno, ale na razie nie jest. Więc urzędnicy miejscy powinni prawo
          respektować.

"Robienie wstrętów przez sąsiada jest tylko świadectwem zawiści i może odbić
          się czkawką."
          Nie znam się na przyczynach czkawek, ale wydaje mi się, że każdy zareagowałby,
          gdyby na jego terenie niezapowiedzianie pojawiłyby się ekipy budowlane.

• Gość: herod Re: Społem zawłaszcza ziemię IP: *.cs.bialystok.pl / *.085.pl 10.04.06, 12:27
            Nie znam się na przyczynach czkawek, ale wydaje mi się, że każdy zareagowałby,
            gdyby na jego terenie niezapowiedzianie pojawiłyby się ekipy budowlane.

Nie w sposób niezapowiedziany , bo przy wydawaniu pozwolenia na budowę
            obowiązuje cała procedura.W tym wypadku procedura była wydłużona , bo ostateczną
            decyzję wydał Urząd Wojewódzki.
            Mi się wydaje ,że potrzebna jest dobra wola sąsiada , bo takiej woli może i on w
            przyszłości potrzebować.
            Sąsiad , poza czasową bytnością ekipy budowlanej, nic nie traci. Nikt mu niczego
            nie zabiera , a inwestor ma obowiązek doprowadzenia terenu do stanu pierwotnego
            . Może też oczekiwać jakiejś rekompensaty finansowej lub rzeczowej.
      • Gość: AK Re: Społem zawłaszcza ziemię IP: *.euro-net.pl 10.04.06, 11:56
        Pozdrawiamy Cię, sąsiedzie, pracowniku PSS Społem.
    • Gość: podatnik urząd wojewódzki zatwierdził ? IP: *.man.bialystok.pl 10.04.06, 10:54
      Budowa jest prowadzona na podstawie ostatecznej decyzji urzędu wojewódzkiego.
      Natomiast redakcja twierdzi, że urząd miejski wydał decyzję niezgodną z prawem.
      O co tu chodzi może ktoś wie. Czy to już wybory.
      • Gość: Prx Re: urząd wojewódzki zatwierdził ? IP: *.biz 10.04.06, 15:31
        > Budowa jest prowadzona na podstawie ostatecznej decyzji urzędu wojewódzkiego.
        > Natomiast redakcja twierdzi, że urząd miejski wydał decyzję niezgodną z prawem.

hm, no właśnie, przecież um swego czasu opierał się wydaniu decyzji (były
        odwołania). czy rzeczywiście sam urząd wydał to pozwolenie? a jeśli tak, to czy
        nie było to wynikiem odgórnego polecenie/wyroku?

> O co tu chodzi może ktoś wie. Czy to już wybory.

jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. kasę w polityce. redaktor rożek
        dobrze wie, że chodzi o kasę :)
    • Gość: gosc A chodzi jak zwykle o pieniądze ... IP: *.elpos.net / *.elpos.net 10.04.06, 11:10
      ... (IMO) otoz p. Powichrowski, dzierzawca ogródka, chciał się nie narobic a
      zarobic :) A PSS nie chciał się zgodzic na jego żądania finansowe i teraz nie
      mogą się ze sobą dogadać tj. jedni nie chcą zapłacic żądanej sumy, a pan
      przedsiębiorca nie chce ich wpuśćic, żeby zrobili tę scianę.
    • Gość: d kto podpisuje umowę do 2017 r? IP: *.cs.bialystok.pl / 217.17.33.* 10.04.06, 15:54
      i na jakich zasadach ?to dyrektor Archiwum Państwowego zawłaszczył ziemie.Może
      czas przejrzeć tak atrakcyjną umowę z p. Powichrowskim, który jak widać ma dobre
      uklady nie tylko z dyrektorem Archiwum ale i wyzej ,ze zrobi wszystko aby
      zablokować konkurencję.Juz samo to ,ze na terenie Archiwum Panstwowego i to w
      poblizu koscioła! powstał ogródek piwny,a jeszcze taka długa i korzystna dla
      właściciela piwiarni umowa budzą moje watpliwosci .Mam nadzieję ,ze NIK przyjrzy
      się przynajmniej "kompetencji" pana Kotlinowskiego.
      • Gość: naiwny Re: kto podpisuje umowę do 2017 r? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 10.04.06, 18:11
        też chciałbym podpisać z jakąś firmą państwową dzierżawę na ogródek bez przetargu
        do roku 2017. Powiedzcie jak to się robi że prokurator się nie czepia, a
        redaktor Rożek broni.
        • raeb Re: kto podpisuje umowę do 2017 r? 10.04.06, 18:36
          Poczekajmy jeszcze trochę, a i w muzeach i galeriach będzie dostępna wódeczka
          piwko i wtedy dopiero pokażemy jaką to my mamy wspaniałą kulturę.
          Skandalem będzie jeśli zapadnie decyzja, że budowlani nie będą mogli wejść na
          tą działkę 1444, bo będzie to oznaczało, że w samym centrum miasta pojawi się
          następny "trup"!
    • Gość: Gosc PSS Re: Społem zawłaszcza ziemię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 19:15
      Powichrowskiego należy wsadzić do pierdla a na Rożka powołać komisję śledczą
      najlepiej poselską ciekawe co na to Ziobro
    • aborygen7 Re: Społem zawłaszcza ziemię 10.04.06, 23:07
      A może tu nie chodzi tylko o remont sciany--czy ten planowany objekt społemowski na zapewnione wszyskie przyłącza-moze na ziemi archiwalnej społem chce dokonać budowy--TYLKO NA PODSTAWIE ZGŁOSZENIA A NIE PROJEKTU BUDOWLANEGO-wszelkich przyłączy-a przez to mieć możliwość na zakup tej czesci działki i w ten sposób otworzyć sobie wygodną droge dojazdowądo tych objektów.
      I tu popieram Rożka-społem chce zawłaszczyć ziemie!!!!!!!!-a władze tego nie widzą?????
      • alex.4 Re: Społem zawłaszcza ziemię 11.04.06, 13:01
        A może nie chcą widzieć?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka