koczisss 23.04.06, 23:32 Się pożyje, się łobacy:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mocniak Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: 80.50.228.* 24.04.06, 08:29 No jak to?! Nagle obcy kapitał przestał przeszkadzać? Rozumiem, że dzięki temu Focus Park też będzie mogł powstać? Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Wielka szansa Jagiellonii 24.04.06, 08:32 No własnie. Ciekawe co teraz będą mówić zwolennicy Galerii Jagiellonia. Obcy kapitał był "be". Anglicy byli "be". Ciekawe czy Niemcy też są "be"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.04.06, 10:09 > No własnie. Ciekawe co teraz będą mówić zwolennicy Galerii Jagiellonia. Obcy > kapitał był "be". Anglicy byli "be". Ciekawe czy Niemcy też są "be"? Niemcy finansują Galerię Jagiellonia czy współfinansują ? Anglicy finansują galerię Focuis czy współfinansują ? Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Wielka szansa Jagiellonii 24.04.06, 11:08 Gość portalu: Jasne napisał(a): > > No własnie. Ciekawe co teraz będą mówić zwolennicy Galerii Jagiellonia. O > bcy > > kapitał był "be". Anglicy byli "be". Ciekawe czy Niemcy też są "be"? > > Niemcy finansują Galerię Jagiellonia czy współfinansują ? Anglicy finansują > galerię Focuis czy współfinansują ? Akurat ci, którzy wypowiadali się w stylu "Niech angole stąd spier...." nie wnikali w to czy Parkridge będzie inwestorem czy współinwestorem. Nie podobało im się obce pochodzenie firmy i wychwalali czysto polskie pochodzenie inwestorów Galerii Jagiellonia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anfernee Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: 212.33.95.* 26.04.06, 10:18 W takim razie masz problem ze zrozumieniem słowa pisanego. W zarzutach przede wszystkim chodziło o to, że zyski z GJ pójdą na finansowanie drużyny Jagiellonii, a zyski z FP popłyną do Anglii i figę z tego zobaczysz w Białymstoku. Współudział w wybudowaniu GJ przez Niemców nie zmieni przeznaczenia dochodów - w pierwszej kolejności na drużynę. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Wielka szansa Jagiellonii 26.04.06, 10:59 Ostry sąd Anfernee, ale nieprawdziwy. Pamiętam jak niektórzy wypowiadali się w stylu "Niech Angole z Parkridge'a spierd... z Białegostoku." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anfernee Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.iig.pl / *.iig.pl 26.04.06, 21:46 Ostry, bo pakujesz wszystkich do jednego worka. Napisałeś: "No własnie. Ciekawe co teraz będą mówić zwolennicy Galerii Jagiellonia. Obcy kapitał był "be". Anglicy byli "be". Ciekawe czy Niemcy też są "be"?" Ja jestem zwolennikiem GJ a moje powody i motywy podałem dwa wpisy wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lit Był Chwalibóg urzędnikiem... IP: *.elpos.net 24.04.06, 18:57 W ostatnim artykule p. Rożka było o Chwalibogu, co to w korupcyjnej atmosferze (wyniuchanej przez p. Rożka) zrezygnował z pełnionej przez siebie funkcji arch. miejskiego. Powyższy artykuł wyjaśnia przyczyny tej dymisjii jak i podłoże powstania tamtego artykułu. Chwalibóg jest współautorem gmachu gazety wyborczej na rogu jurowieckiej, będącego zaczątkiem mającej powstać galerii focus, która miała zająć całą wschodnią pierzeję placvu inwalidów, tworząc całościowe rozwiązanie jedynego w Białymstoku placu miejskiego. Budynek gazety zgodnie z prawem stoi, dwie galeriie obok siebie raczej nie przeżyją, a już na pewno obie nie znajdą inwestorów. Realizacja Jagiellonii jest równocześnie pogrzebem Focusa. Z punktu widzenia architekta: jest zaczęta budowa, brak szans na uporządkowanie placu (to place tworzą miejskość), ostry lobbing za czyimś interesem, zupełne zepchnięcie na bok sprawy wyglądu miasta i planowania przestrzennego, słowem wolna amerykanka. Wobec tego nie dziwi chęć ustąpienia ze stanowiska Chwaliboga, gdy jego plany porządkowania centrum, jakże włąściwe dla pełninej przez niego funkcji, rozbijają się o jakieś podejrzane lobby, korzystające z wszelkich metod vide p. Rożek. Chwalibóg jest jednym z nielicznych, jeżeli nie jedynym, CHCĄCYM i potrafiącym zmienić i modernizować to miasto człowiekiem, wszak w naszych urzędach panuje zasada: tisze budiesz, dalsze jediesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noski Re: Był Chwalibóg urzędnikiem... IP: *.koba.pl / *.koba.pl 24.04.06, 21:38 nie rozsmieszaj mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lit Re: Był Chwalibóg urzędnikiem... IP: *.elpos.net 25.04.06, 12:11 ok, smutny człowieczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:26 i wyszło lokalne bysnesmany podwineli ogonki i juz Niemcy są ok! a miało byc polsko i lokalnie, nie wierze w wujaszków zza odry co wszystko kupia na III ligowy klub kase dadzą i będa mniejszościowym udziałowcem:) z kogo Strzałkowski chce zrobić idiotów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biggin Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.elpos.net 24.04.06, 09:35 Widać ,że sie gó.. co znaćie na tych sprawach ,i tylko powodów szukacie aby Strzałkowskiego obsmarować. W odróżnieniu od focusa, to Jagiellonia buduje tą galerie, i wszystkie podatki będą odprowadzane do kasy mijskiej, gdyby powstał focus to wszystkie podatki odprowadzane były by zagranice. Nic sie nie zmieniło i zaden zagraniczny inwestor nie bedzie budował galeri, tylko Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:10 g... prawda na razi NIC z zapowiedzi się nie sprawdziło i wyglada na to że dalej jest "szum informacyjny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noski Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.koba.pl / *.koba.pl 24.04.06, 10:09 wejdz na strone ECE (jest rowniez po polskiemu wiec moze cos zrozumiesz) i poczytaj co to za firma i jak dzialaja, a nie walisz tu jakies pierdółki. Powazniejszego inwestora w naszym miescie jeszcze nie bylo. Jak urzad znowu to bedzie blokowal to chyba go podpale. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Wielka szansa Jagiellonii 24.04.06, 10:10 Poważny inwestor od centrum handlowego hahahaha Poważny inwestor to może być LG, Philips, Nokia, Sony, Honda itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.04.06, 10:16 Honda budująca centrum handlowe, nono. :-)))))) "Zarządzając 83 śródmiejskimi centrami handlowymi firma ECE zajmuje wiodącą pozycję na tym rynku w Europie." www.ece.de/pl/shopping/center/standortkarte.jsp www.ece.de/pl/shopping/center/listeman.jsp www.ece.de/pl/shopping/center/listebau.jsp Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Wielka szansa Jagiellonii 24.04.06, 10:20 To nie zrozumialeś Nekro, bo chodzi o to, ze poważnym inwestorem jest ten, kto inwestuje w jakiś zakład, a nie w sklep! Budowa sklepu to lipna inwestycja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noski Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.koba.pl / *.koba.pl 24.04.06, 10:23 jesli dzieki takiej inwestycji mamy miec Białystok w ekstraklasie to ja mysle ze to dobra inwestycja. Mozna pilki nie lubic ale jakby nie bylo jest to jakas promocja miasta (Kielce, Wronki, Grodzisk). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:12 a ja dziekuje za taka promocje - awantury kiboli !!!! ziemia na przetarg i wszystko jasne kto da wiecej niech buduje .... żadnych "zamian" z Panem Strzałkowskim czy innymi miłosnikami czegoś tam.... Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Wielka szansa Jagiellonii 24.04.06, 11:19 Niestety dzirżawca ma prawo pierwokupu i tyle, czyli będą chcieli to kupią i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: 217.17.33.* 24.04.06, 14:46 o czym ty mówisz?mogli być teraz w extraklasie i co ??A by weszli , to i pieniadz ładny i inwestor niepotrzebny w jakis sklep, bo sponsorzy sami by się znaleźli, ale chyba komuś mocna zalezało aby pokazać ,że bez inwestora się nie da!pokaż mi jakiś klub w extraklasie finansowany ze sklepu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.04.06, 15:16 > o czym ty mówisz?mogli być teraz w extraklasie i co ??A by weszli , to i > pieniadz ładny i inwestor niepotrzebny w jakis sklep, bo sponsorzy sami by się > znaleźli Dasz gwarancje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: 217.17.33.* 24.04.06, 18:10 a jakie ty dasz?wystarczy policzyć- sponsor z galerii - 48tys m?Na czym ma to polegac?policz - więc powierzchni użytkowej bedzie tam 40 tys , po ile wynajmą za m? o ile maja utrzymywać z zysków z wynajmu.Po 100zł?dośc drogo!ile weźmie inwestor?70 % zysku ?a trzeba odliczyć przecież innych udziałowców jak p. Strzałkowski , który przecież nie zaplaci takiego czynszu , wiec zostanie zysk gdzies tak z 20 tys m po 100zł - 2mln miesiecznie, odlicz podatki , opłaty za prad ogrzewanie i inne bzdury- zostanie ponad milion!za milion utrzymasz drużynę ?( nawet jakby to był milion , bo nie policzylem "działki " inwestora)Podejrzewam ,ze Jagiellonia dostanie ok 500tys /m.Ile ma z bazaru ? 200- 300 tys?to grosze!!.Same pensje dla trenera , zawodnikow z podatkami i ZUS to gdzieś 2 mln...więc nie spodziewajcie się cudów ! Dopuki zresztą nie będę znał szczegółów , nie będę się wypowiadał, ale nie podoba mi się gloryfikowanie ad hoc inwestora- sponsora , że to szansa i inne bzdety - mnie potrzeba konkretów- ile!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.04.06, 20:10 > a jakie ty dasz?wystarczy policzyć- sponsor z galerii - 48tys m?Na czym ma to > polegac?policz - więc powierzchni użytkowej bedzie tam 40 tys , po ile wynajmą > za m? o Sam chciałbym to wiedzieć. Ale wierzę Wojciechowi Strzałkowskiemu, który zapewniał że Jagiellonia będzie mieć podpisane stosowne umowy, na mocy których będzie otrzymywała z góry ustalone pieniądze na proawdzenie klubu. > ?( nawet jakby to był milion , bo nie policzylem "działki " > inwestora)Podejrzewam ,ze Jagiellonia dostanie ok 500tys /m. 500 tysięcy złotych / miesiąc ? Czyli rocznie 6 milinów, dokładnie tyle ile wynosi teraz budżet Jagiellonii (najwyższy w II lidze). Prawdopodobnie ta kwota byłaby o kilka milionów rocznie wyższa, a to gwarantuje spokojny byt w I lidze a nawet walkę o coś więcej. > Ile ma z bazaru ? > 200- 300 tys?to grosze!!. Z bazaru około 2 milinów złotych rocznie. > Same pensje dla trenera , zawodnikow z podatkami i ZUS > to gdzieś 2 mln... 4 mln. Na konrekty też czekam, ale nie mam powodów żeby patrzeć na to pesymistycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: 217.17.33.* 24.04.06, 20:35 wiec poczekajmy na konkrety ale skonczmy z tym huurra-optymizmem, bo wmawia się , ze tylko dzięki galerii Jagiellonia przetrwa nie znając nawet w przyblizeniu środków na klub! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: 217.17.33.* 24.04.06, 23:14 ."Czyli rocznie 6 milinów, dokładnie tyle ile > wynosi teraz budżet Jagiellonii (najwyższy w II lidze).".Jak więc widzisz pieniadze to nie wszystko , mają najwyzszy budżet w lidze a gdzie są ? na 1 miejscu??a po ostatnich 3 meczach ....szkoda słów.Ale pomysl co zrobią te drużyny , które wejdą do 1 ligi ?skoro one mają mniejsze budżety ?a jakoś nikt tam nie panikuje i nie buduje za wszelką cenę z byle kim galerii handlowych , więc jak sobie poradzą?zagadka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 25.04.06, 17:16 > Jak więc widzisz > pieniadze to nie wszystko , mają najwyzszy budżet w lidze a gdzie są ? na 1 > miejscu??a po ostatnich 3 meczach ....szkoda słów.Ale pomysl co zrobią te > drużyny , które wejdą do 1 ligi ?skoro one mają mniejsze budżety ?a jakoś nikt > tam nie panikuje i nie buduje za wszelką cenę z byle kim galerii handlowych , > więc jak sobie poradzą?zagadka:) A co Jagiellonię obchodzą inni ? Inni mogą mieć potężnych (jak na nasze warunki) sponsorów, co oczywiście nie musi oznaczać największego budżetu. Przykłady z ostatnich lat: Zagłębie Lubin (KGHM), Korona Kielce (Kolporter), Cracovia (Comarch), Arka Gdynia (Prokom). Jagiellonię w tej chwili sponsoruje właściwie jeden człowiek, który już dawno zapowiedział że nie będzie wykładał co roku kilku milionów złotych i jego celem jest zapewnienie Jagiellonii samowystarczalności. Znasz jakichkolwiek potencjalnych sponsorów pierwszoligowej Jagiellonii ? Dojlidy ? Nie za bardzo zainteresowane. Co do Twojego pytania, to mogą sobie też poradzić tak jak Świt Nowy Dwór Mazowiecki, Szczakowianka Jaworzno czy Stomil Olsztyn (nawet nie szukaj, taki klub już nie istnieje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiszpan Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:49 no to żeś policzył. nie jestem pewien na 100% ale ostatnio gdzieś czytałem, że w tego typu galeriach handlowych (art. dotyczył Blue City) czynszu nie liczy się od m2 tylko od deklarowanych obrotów sklepu. także twoje wyliczenia 100 zł/m2 mogą być wielce niedokładne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.04.06, 10:30 > To nie zrozumialeś Nekro, bo chodzi o to, ze poważnym inwestorem jest ten, kto > inwestuje w jakiś zakład, a nie w sklep! > Budowa sklepu to lipna inwestycja! Odwiedziłeś strony, które podałem ? Jeżeli tak, to czy możesz powiedzieć, że ECE nie jest poważnym inwestorem ? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Wielka szansa Jagiellonii 24.04.06, 10:32 Dobrze, dobrze. Auchan też jest 'poważnym' inwestorem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.04.06, 10:34 > Dobrze, dobrze. Auchan też jest 'poważnym' inwestorem :-) A dlaczego Auchan nie miałby być poważnym inwestorem, proszę wytłumacz mi. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Wielka szansa Jagiellonii 24.04.06, 10:38 Bo sklepy powstają wszędzie tam, gdzie zwietrzą duże zyski (czyli w większych skupiskach ludności). Takich 'poważnych' inwestorów ma każda większa wioska w Polsce. Są to inwestycje bezproduktywne, nie przynoszące wielu korzyści. Dla mnie poważny inwestor to taki, który wybuduje fabrykę lub np. centrum księgowości. Z takich inwestorów miasto miałoby o wiele większe korzyści i porównywanie ich do 'poważnych' inwestorów budujących sklepy jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.04.06, 10:44 Chyba troszkę mylisz pojęcia. Idąc Twoim tokiem rozumowania, jeżeli Sony wybuduje w Białymsotku fabrykę telewizorów, będzie poważnym inwetorem, a jeżeli wybuduje ogromny sklep z telewizorami, porównasz je do Auchan. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Wielka szansa Jagiellonii 24.04.06, 10:49 Tak, bo co innego jest produkować jakiś towar, dając przy tym zatrudnienie, sprzedając ten towar w świecie i czerpać z tego zyski, a czym innym jest tylko wyciąganie kasy od mieszkańców za marnej jakości produkty, oferując przy tym nędznie płatną pracę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.04.06, 10:52 Ale nie ma to nic wspólnego z pojęciem inwestora. Poza tym do czego ma zmierzać ta dyskusja, to źle że w Białymstoku buduje się galerię handlową ? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Wielka szansa Jagiellonii 24.04.06, 10:53 Dobrze, ale nie róbmy z tego wielkiego halo. Nie jesteśmy pustynią, na której tylko niemiecka firma chce wybudować galerię. Jak nie oni to inni. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Wielka szansa Jagiellonii 24.04.06, 11:18 Nie mówię, że źle, ale też nie ma co wychwalać pod niebiosa 'inwestora', bo to tylko ma być sklepidło, które i tak nie ruszy gospodarki w tym ciemnogrodzie! A czy źle było, jak Focusa mieli budować? Dlaczego ta galeria to cacy, a tamta be? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.04.06, 11:54 > A czy źle było, jak Focusa mieli budować? > Dlaczego ta galeria to cacy, a tamta be? O tym dyskutowaliśmy jakieś pół roku temu, poszukaj. Zwróć szczególną uwagę na wpisy pana Jamiołkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 14:11 umiesz pisac bez cytowania ? czy nie potrafisz zapamietać jednej wypowiedzi wprowadzasz bełkot i bałagan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.04.06, 14:15 > umiesz pisac bez cytowania ? Nie. :-) > czy nie potrafisz zapamietać jednej wypowiedzi > wprowadzasz bełkot i bałagan Przeciwnie, w taki sposób porządkuje się dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cziemno Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.elpos.net 24.04.06, 19:58 A czy kolega mógłby nie bełkotać, o rozumieniu, bełkocie, co umie a co nie ... temat to CH JAGA i uwagi o polszczyźnie itp, proszę na priv. Bo zamiast zwalczać bełkot sam bełkoczesz i śmiecisz posta.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noski Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.koba.pl / *.koba.pl 24.04.06, 10:17 dobrze wiesz czemu nie ma tu inwestycji produkcyjnych, wiec skad te hahanie. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Wielka szansa Jagiellonii 24.04.06, 10:18 Była Parkridge, ale wraz z Focusem go pogonili! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:14 jak kibol to głupi - potwierdza się - jakoś tak w Białym są obecne 2 NAJWIEKSZE na świecie koncerny od galerii i blaszaków wielkopowierzchniowych.... nie wiodące w Europie itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Wielka szansa Jagiellonii 24.04.06, 11:23 Tylko jestem ciekaw, czy władze miasta nie zmienią zdania. Cóż, wybory się zbliżają, trzeba kiełbasę wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.04.06, 11:55 > jak kibol to głupi - potwierdza się - jakoś tak w Białym są obecne 2 NAJWIEKSZE > > na świecie koncerny od galerii i blaszaków wielkopowierzchniowych.... nie > wiodące w Europie itp.... Aha. Naucz się pisać po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noski Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.koba.pl / *.koba.pl 24.04.06, 12:24 nie podoba mi sie twoja ocena stopnia mojej inteligencji ale oczywiscie masz do niej prawo :) Forum jest ogolnodostepne, jest miejsce rowniez dla hmm.. osob nieco niezrownowazonych emocjonalnie. Nie rozumiem skad sie wziela twoja agresja w stosunku do mojej osoby - widac taki masz charakter ze musisz poszczekac. Kibolem nie jestem. Jagiellonie jako klub wsponam z nostalgia bo chodzilem kiedys na mecze w latach 80-tych. chcialbym zeby wszystko sie ulozylo pozytywnie jesli chodzi o stadion, klub, 1 lige, porzadek w centrum. A taka galeria wydaje sie kluczem do poprawy sytuacji. Parkridge - tak - jest duzym inwestorem - tylko ze nie chcial miec nic wspolnego z Jagiellonią, chcial postawic swoją galerie i czerpac z niej zyski. Niemcy - jak wynika z artykulu - sa gotowi na wspolfinansowanie pilki, nie zamierzaja tez byc wiekszosciowym wlascicielem obiektu. Wiec dla mnie roznica jest kolosalna. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Wielka szansa Jagiellonii 24.04.06, 12:28 O ile mnie pamięć nie myli (a jestem już bez mała trzydziestoletnim starcem, więc pamięc płata czasem niemiłe psikusy), to Parkridge chciał sponsorować Jagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:47 ale wtedy był niedobry, bo obcy, teraz obcy są dobrzy byle by jakis miś zarobił, jaga nieważna..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anfernee Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: 212.33.95.* 26.04.06, 10:28 ??? Wrzuć jakiś cytat na to. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Wielka szansa Jagiellonii 26.04.06, 11:15 A skąd ja Ci go wezmę, skoro artykuły w gazetach, które ukazują się w formie elektronicznej, po jakimś czasie mozna poczytać tylko za opłatą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anfernee Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.iig.pl / *.iig.pl 26.04.06, 21:48 też jestem - jak to napisałeś - niespełna 30-letnim starcem, ale czegoś takiego sobie nie przypominam, a na pamięć nie narzekam... A ponieważ zawsze jest jakaś możliwość, że przeoczyłem, więc poprosiłem o cytat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:45 nie ma agresji tylko zwalcznie głupoty i nieprawdy a napewno nie persolalnie do osoby, poprostu napisano bzdury że ktos najwiekszy ma wejść, a są juz bezwzględnie najwięksi i to jest fakt i wyciąganie że jakis tam lider czegoś tam coś chce budować i to rozwinie miasto to bzdury, niech buduje , niech buduja wszyscy - ale, na komercyjnych zasadach i kropka Aha. mis od przecinków niech posprawdza - uuuuuuuuuuwielbiam to że jak brakuje merytorycznych uwag to czepiamy sie do pisowni, niestety nie jestem jakims tam urzedasem co ma masę czasu na wypracowania na forum i piszę za szybko, ale jak będe chciał sobie pisac dyktando to znajdę sobie odpowiednie miejsce w sieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.04.06, 13:28 > Aha. mis od przecinków niech posprawdza - uuuuuuuuuuwielbiam to że jak brakuje > merytorycznych uwag to czepiamy sie do pisowni Mnie nie obchodzi ilość Twoich błędów ortograficznych. Po prostu z takiego bełkotu ciężko wyłowić o co tak na prawdę chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 14:09 jasno i bez błędów masz w podręczniku do klasy 1 szej, proponuje od tego zacząć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.04.06, 14:13 > jasno i bez błędów masz w podręczniku do klasy 1 szej, > proponuje od tego zacząć Ciężko, bardzo ciężko... Jeszcze raz: nie obchodzą mnie Twoje błędy. Wystarczy, żebyś nie bełkotał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anfernee Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: 212.33.95.* 26.04.06, 10:29 Szkoda, że ty go nie skończyłeś. Za trudny był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: 217.17.33.* 24.04.06, 15:05 jeżeli taką masz dobra pamięć , to powinieneś pamiętać innego "inwestora" w Jagielloni, niejakiega p. D. i co z tego dobrego dla klubu wyszło.Powinieneś pamietać , ze na Mickiewicza był basen , zamknęli na czas remontu , sprzedali dla Kredyt Banku, nie ma basenu , nie ma kasy - oby tym razem też tak nie było.Jaga ma wyjatkowe szczęście do sponsorow, tak jak i te miasto do inwestorów, a galeria to nie jest poważny sponsor klubu- handel ma sponsorować? a jak jest teraz? ile zbierają zysku z rynku ?co się zmieni? nic, oprócz cywilizacji miejsca ale okupionej stratą murawy i zaplecza socjalnego klubu.Wię jestem nieufny dopuki nie bede znał dokładnych szczegółów umowy.Aby tak nie było ,ze zniknie wszystko,a inwestor się wypnie na klub !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anfernee Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: 212.33.95.* 26.04.06, 10:20 Z ciebie na pewno idioty robić nie trzeba. Wszak nie wyważa się otwartych drzwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: 217.17.33.* 24.04.06, 14:40 im tylko w głowie galerie , a Jagą nie ma się komu zająć !A ostatnie wyniki tego dowodzą! Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: Wielka szansa Jagiellonii 24.04.06, 20:00 Jeżeli chodzi o formę kozyści płynących z handlu, to o ile dobrze sobie kojarzę to Lyon jest utrzymywany w podobny sposób, do tego dochodzi jeszcze korporacjia taxi itp. a całość składa się na jedną wielką korporację(coś takiego mówił komentator podczas meczu ligi mistrzów), i ja uważam, że u nas też można zacząć własnie od takiej galerii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oka Re: Wielka szansa Jagiellonii IP: *.elpos.net / *.elpos.net 24.04.06, 21:03 ale bzdety, dawno większych bajań nie słyszałem.... od czasu prezentacji projektu CH Jagiellonia.... Odpowiedz Link Zgłoś