Gość: tanti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 00:09 Wielkość Pana Prezydenta i głębia jego refleksji są wprost proporcjonalne do wielkości miasta Drohiczyna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ramzes Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.212-33.bia.tkb.net.pl 12.06.06, 09:02 on juz teraz prawdziwy katolik bo hymn opanowal w calosci Odpowiedz Link Zgłoś
palesz Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 12.06.06, 09:42 OD TYSIACA LAT!!! Jaja sobie robi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nilko won stąd katolski pomiocie, kaczy chamie IP: *.foebud.org 12.06.06, 11:03 Pikantne cytaty kaczej kreatury: "Nie ma w Polsce innego powszechnie przyjętego systemu wartości, jak katolicki" "prezydent wielokrotnie podkreślał znaczenie religii katolickiej dla kraju" "podstawowa część tego ludu, który od ponad tysiąca lat zamieszkuje ziemię zwaną Polską, to lud katolicki" won chamie prezydencie katolu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: won stąd katolski pomiocie, kaczy chamie IP: *.pools.arcor-ip.net 12.06.06, 11:32 Napatrzyliśmy się już na te sytemy wartości pasterzy naszych; na systemy wartości księży Petza, Jankowskiego i Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
pyszczak1 Re: won stąd katolski pomiocie, kaczy chamie 23.06.06, 23:33 Tak przyglądam się tej dyskusji "tych tolerancyjnych" i mam wątpliwości kto jest gorszy czy ten prezydent czy "Ci TOLERANCYJNI" i "OśWIECENI". Dobrze że nie identyfikuje się z żadną z tych grup. a propos, ja jestem katlikiem i nie życzę sobie takich przymiotów jak "katloicki pomiot"! Tych, którzy się używają takich wyrażeń powinno się leczyć. Dziwie się że portal pozwala na takie wyzwiska. Zapomianiałem, że to Wyborcza, najbardziej obiektywna gazeta w tym kraju... nic dodać nic ująć. pozdrawiam wszystkich katolików, także tych z "katolskiego pomiotu". W pewnej ksiedze jest napisane: "BłOGOSłAWIENI, KTóRZY CIERPIą PRZEśLADOWANIE, ALBOWIEM ... " NILKO ZA CIEBIE MOżNA SIE JUZ TYLKO MODLIC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiula Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 17:07 Do Ramzesa: Skąd wiesz, przecież hymn nie był spiewany w całości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.06.06, 11:47 s11.bitefight.pl/c.php?uid=41286 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enola Gay Kaczor.Religia ani kosciol cie nie obroni. IP: 195.187.84.* 12.06.06, 12:44 I tak poplyniesz... Odpowiedz Link Zgłoś
heninsyn Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 13.06.06, 11:05 ... wstyd być polakiem / bo polaczków mamy już na pęczki / ! Dyplomata i praw professoro nam sie objawił ! Ten wybitny intelekt nic się nie nauczył przebywając tyle czasu na podlasiu ! Schowajcie pisuary swe przerdzewiałe szabelki i mniej piany na ustach PLEASE ! / W czasach gdy słowo PiS - znaczy już coś zupełnie innego /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radecki ohh ahhh IP: *.elpos.net 12.06.06, 15:11 III rzeszapospolita katolicka - taki napis widniał kiedyś na sądzie przy Skłodowskiej, niewiele stacił na aktualności ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
phylis Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 12.06.06, 15:31 Jestem prawosławna. Jestem obywatelką tego kraju. Kocham Polskę - moją ojczyznę, uwielbiam wielowyznaniowe i wielokulturowe Podlasie. Czuję sie wyróżniona faktem, iz od wielu pokoleń mieszkam tu -ja i moja rodzina. Mam równiez silne postanowienie ,wbrew wszelkim przeciwnosciom - głównie ekonomicznym - zostac w Polsce i próbowac (póki co) przeżyc za 1100 zł brutto. Nie chcę wyjeżdżać w poszukiwaniu lepszego zycia, swojej szansy "gdzieś do Unii" - chociaz moje wykształcenie i umiejetnosci daja mi taka szansę. Jestem nieuleczalną patriotka i idealistką. Ale zaczynam sie zastanawiac, czy Ktos mnie z tego przypadkiem nie wyleczy. Elektrowstrząsami. Czytam oto o innych takich ja ja - słowa Prezydenta: "Oni też mogą Polsce służyć, oni też są często polskimi patriotami, tego nie wolno negować..." - zaczynam odczuwac niepokój. Jacy oni?!!!!! Jestem jakaś podejrzana?, "ona?" bo nie jestem katoliczką? Tylko dlatego? Katolik jest obligatoryjnie dobrym Polakiem, a prawosławni bywają, mogą? Dziekuję bardzo Panie Prezydencie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radecki Można się z tego wyleczyć skutecznie IP: *.elpos.net 12.06.06, 16:20 w leczeniu bardzo pomagają "prawdziwi" Polacy ;-) a szczególnie tacy co podkreślają że zostali wychowani w katolickim domu, dla tekiego prawosławny zawsze będzie ruskim i kacapem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RezRez Wszawy Katol lech kaczyński IP: 62.48.34.* 12.06.06, 16:28 > Dziekuję bardzo Panie Prezydencie... Ze też stać Cię na takie słowa... Ten Wszawy Katol lech kaczyński to polska szowinistyczna menda (wesz łonowa) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 12.06.06, 15:52 Kaczyński, kończ waść wstydu oszczędź, nie przyjeżdzaj tu na Podlasie, bo nam katofanatyków nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiula Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 17:05 Drohiczyn jest Wielki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: 64.132.215.* 12.06.06, 17:27 Wypowiedi tego typu jak naszego wielkiego:) pana prezydenta sa pozywka dla nienwisci i poroznainia ludzi ktorzy sainni pod wzgledem wiary na przyklad. Podlasie ktore zawsze bylo miejscem wielu kultur i religgi i stad jego w miare tolerancyje spoleczenstwo wlasnie sie dowiedzialo, ze jezeli twoj sasiad to prawoslawny, albo tatr to trzeba sprawic, zeby on cicho siedzial albo go przechscic. Wlasnie od takich debilizmow, zasiciankwego myslenia i podpierania sie religia przy kazdej okazji rodza sie niesczcescia. Dla mnie Bog to sprawa bardzo osobista ale dla tego idioty z lupiezem nakolnierzy to slowo wytrych oi odpowiedz na wszystkie watlpliowsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.elpos.net 12.06.06, 17:42 nie bardzo chce mi się komentować ten artykuł ale dajcie spokój moi mili z tymi dwoma kretynami z debilem Tadeuszem i no tym kaczorkierm z małej litery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomaszB Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 17:46 no tak, ciegle podzialy: My i Oni. My jestesmy dobrzy i cacy bez wyjatkow, a Oni czasami bywaja dobrzy, ale nie tak dobrzy jak My. A moze by tak jakis zamach stanu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja katol Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 18:46 Prezydencie, za to, co powiedziałeś nienawidzę cię. I mam nadzieję, że "kto się wywyższa, będzie poniżony". Bądź przeklęty, wasza wysokość. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 12.06.06, 19:38 niezle. z tego wynika ze w IV RP opartych na katolickich czyli skad inad judeo-chrzescijanskich wartosciach powinien byc zakaz dotykania swin i krabow, kara smierci za onanizm i przyzwolenie na pedofilie Odpowiedz Link Zgłoś
ortheus katol. prez. L.Kacz. jątrzy w Drohiczynie 12.06.06, 20:13 Oto co mówi ta katolicka kanalia, prez. L.Kacz., podczas pobytu w Drohiczynie: 1) "Nie ma w Polsce innego powszechnie przyjętego systemu wartości, jak katolicki" 2) "Oni [mniejszości narodowe] też mogą Polsce służyć, oni też są często polskimi patriotami" 3) "podstawowa część tego ludu, który od ponad tysiąca lat zamieszkuje ziemię zwaną Polską, to lud katolicki" serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3409923.html -------- Durniu Kaczyński!!! Ad 1) Kto i jaki ma system wartości nie jest sprawą jakiegokolwiek przygłupa. Ad 2) ONI... ONI... ONI... ?!! Ad 3) Drohiczyn to gród założony w I połowie XI wieku przez ludność ruską. Wskazuje na to chociażby jego nazwa, która pochodzi od ruskiego imienia Drohicz. Natomiast w okresie I Rz-plitej na "ziemi zwanej Polską", katolicy stanowili ok. 40%. Wiecie drodzy Forumowicze jak wygląda mutant kaczora i świńskiej lochy z katolickiej obory?!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lubicz68 Re: katol. prez. L.Kacz. jątrzy w Drohiczynie 13.06.06, 09:58 Gdybyś nie był niedouczonym bucem to byś wiedział, że większość na Podlasiu w XVIII w. stanowili katolicy; rzymskiego i greckiego obrządku. A prawosławni poza zapyziałymi puszczańskimi wioskami stanowili margines. A poza tym żeby potomek tych co po Powstaniu Styczniowym stawiali pomniki wdzięczności dla cara za uratowanie od "polskiej zarazy", tych którzy zaciągali się na ochotnika do armii Tuchaczewskiego, tych którzy strzelali w plecy polskim żołnierzom w 1939r. był tak bezczelny to już przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radecki Re: katol. prez. L.Kacz. jątrzy w Drohiczynie IP: *.elpos.net 13.06.06, 10:49 Prawdziwy Polak dał głos ;-) w XVI w. sytuacja przedstawiała się zupełnie inaczej, potem te "katolickie wartości" trochę namieszały z unią brzeską, ale na szczęscie car to naprawił w XIX w. ;-) a o miłości "katolików greckiego obrządku" do Polaków to się można było przekonać się na Wołyniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABCD Prezydent RP dyskryminuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:55 Prezydent RP dyskryminuje Polaków innego wyznania niż katolickie oraz wszystkich niewierzących i mniejszości narodowe. Czy jest jakaś instytucja UE zajmująca się takimi przestępstwami? Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Prezydent RP dyskryminuje 12.06.06, 21:34 europejski instytut przeciwko dyskryminacji polakow innego wyznania niz katolickie oraz wszystkich niewierzacych i mniejszosci narodowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfann Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: 213.76.153.* 12.06.06, 21:41 czuję się obrażony. nikt mi na mojej ziemii nie będzie przyganiał od ONYCH. ja tu jestem u siebie, Herr Prezident Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonzo Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.neto.pl 12.06.06, 22:59 Ludzie! Kto mówi do swiojego narodu w ten sposób? To są słowa wspólczesnego prezydenta czy może przrobione cytaty hitlera lub stalina? To ten ktoś chce w Polakach zaszczepć patriotyzm? Metodami szbelki i kasztanki? A może licząc wyłącznie na kolejny cud nad wisłą? Podobnie zachowywał sie lenin. Pojawiał się to tu to tam i buntował palantów, którzy potem zdychali nasybirze. Sam w przebraniu lub peruce wiał i powracał, kiedy nie było zagrożenia. I nasz Pan mówi o katolicyźmie? A gdzie miłość? Zabrakło? Chrystus umierał za co? Panie prezydencie! Pan został wybrany do reprezentowania wszystkich! Jeżeli Pan tego nie rozumie to niech pan wraca na stanowisko działacza partyjnego i lasuje mózgi otępiałej, bezmózgowej społeczności. Myślę, że została przebrana miara. Zazdroszczę tym dwóm milionom Polaków, ktore uciekły z kraju debilozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonzo rz jeszcze Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.neto.pl 12.06.06, 23:04 Niech zstąpi Duch Twój i odnowi oblicze Ziemi, tej Ziemi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 12.06.06, 23:05 Uważaj! Zaraz oszołomy podadzą Cię do sądu za cytowanie papieża:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonzo Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.neto.pl 12.06.06, 23:12 Oni są za mali żeby zrozumieć o czym Papież mówił przez lata. Do tego trzeba miec otwarty umysł a nie zakute łby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonzo Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.neto.pl 12.06.06, 23:18 A dla tych Wielkich Polaków, którzy mają problem z hymnem polecam stronę z tekstem i melodią: pl.wikipedia.org/wiki/Hymn_Polski. Jka ktoś może niech poda linki do "Ojcze nasz" i "Zdrowaś Mario" naszym Mężom Stanu. Przydadzą się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.212-33.bia.tkb.net.pl 13.06.06, 07:03 niech zstapi duch i odnowi oblicze prezydenta i oswieci go bo on juz tak zdurnial ze wedlug jego Bóg tez jest katolikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.pools.arcor-ip.net 13.06.06, 08:00 To chyba najgorsza wpadka naszego prezydenta. Zresztą "wpadka" to bardzo na wyrost bo zrobił to celowo i z własnych przemyśleń. Jeżeli tak ma traktować Polaków innych wyznań niż katolickie to całkowicie dyskredytuje go nie tylko jako prezydenta ale polityka. Ciekawe, że ten "popis" nie znalazł szerszego rozgłosu medialnego. Odpowiedz Link Zgłoś
andrijko Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 13.06.06, 08:52 Po co te nerwy ? Szczerze wypowiedział, to co myśli on i jego świta, poplecznicy, sponsorzy, wyborcy. Czy powiedział coś naprawdę nowego ? Nie sądzę. Tylko jeszcze raz potwierdził, że foldery zapraszające do Polski a szczególnie na Podlasie, przepełnione tekstami o wielokulturowości i odwiecznej tolerancji to zwykła bzdura, pisana pod turystów. Punkt dla Prezia za szczerość i odwagę. I wiadro zimnej wody na łeb tym, którzy wierzyli jeszcze do tej pory w bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 13.06.06, 09:08 > I wiadro zimnej wody na łeb tym, którzy wierzyli jeszcze do tej pory > w bajki. Według mnie, to te słowa stanowią miód dla uszu tym którzy wierzą w prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 13.06.06, 11:09 Wypowiedz Kaczyńskiego skandaliczna. Ale mamy prezia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podlasianin Kompleksy w Drohiczynie IP: 217.153.180.* 13.06.06, 11:44 Ależ mamy zakompleksiałego prezydenta - i chyba ponad połowę narodu, który na niego głosował. Jego słowa wypowiedziane w Drohiczynie to wystająca słoma z butów, nienawiść, którą okazuje dla "niewiernych" to polski dżihad. Tragedia. Zawsze wydawało mi się, że bycie chrześcijaninem (nie mylić z kaczorowym katolikiem) to bycie miłosiernym, czyniącym dobro w imię słów papieskich: Bóg jest miłością. I gdzie jej szukać? Na pewno nie u prezydenta i jego chorego obozu, który chce być świętszym od najświętszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonzo Re: Kompleksy w Drohiczynie IP: *.neto.pl 13.06.06, 12:53 Kiedyś był "Folwark zwierzęcy". Teraz kacza farma. Jest taka anegdota: "Po co blondynka ma wiekszy mózg od kaczki?" Odpowiedź: Żeby nie chodziła po podwórku i srała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchaniesiada Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 14:14 A twoja inteligencja jest wprost proporcjonalna do senyszynowej wymiędlonej z olejniczkową i z domieszką paradnych "gey-fruitów". Odpowiedz Link Zgłoś
lindow1 Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 13.06.06, 17:00 To jest gościo! Już nikt mu nie zarzuci, że w Drohiczynie u Dydycza nie był. Dydycz wygląda jak dobry baćka czyli memlący samogłoski PT Gość będzie mógł lać wodą, że w starocerkiewnym rozmawiał z pewnym popem, czym ujmie za serca swój lotny elektorat z tamtych sercoszczypatielnych prawdziwych Polaków stron. Tak trzymać, to może zanim runie ta chwiejna konstrukcja IV RP JWP 1. obywatel pozbędzioe się problemów z porozumiewaniem się z ludem swoim (np."spieprzaj dziadu")! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar do: muchaniesiada IP: *.neto.pl 13.06.06, 20:08 do: muchaniesiada Mucha lubi siadać na kupie. Czyżby w Drohiczynie była zrobiona ciekawa kupa? Oho! Co za spostrzegawczość. A może tzw. dupowlezność jak to niektórzy określają. Odpowiedz Link Zgłoś
bialostoczanin Re: do: muchaniesiada 14.06.06, 00:20 demokracja jest takim ustrojem w którym dostajemy to na co sobie zasłużyliśmy... a jak naród tępy to i tak owa władza... sami sobie tworzycie nie IV RP a IV Rzeszę ludzie zamiast narzekać sami coś zróbcie, żebym za kilka lat nie musiał Wam gratulować obozów zagłady dla Żydów i Prawosławych....z naczelnikiem Tadeuszem von Kaczyńskim. także żeby jak Bóg stwierdzi za kilka lat że jest apokalipsa, sąd boży itp. a ojciec inżynier stwierdzi że nie, to się wcale nie zdziwię jak naród pójdzie za nim a rząd zakarze apokalipsy twierdząc że jest sprzeczna z jedyną słuszną wiarą... patrząc na Kaczyńskiego popatrzmy na siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ofaratuma Re: do: muchaniesiada IP: *.neto.pl 14.06.06, 07:45 Tak tylko mi sie nasunęło: Dlaczego co Lech to głupszy? Może to imię z klątwą? Ale nie Mieszko też jakiś taki był bo pierechryszcz. Po co mu było zmieniac wiarę? Może tak chcieli niemiaszkowie? Ale zaczynam odchodzic od tematu. Pozdrawiam: ofaratuma Odpowiedz Link Zgłoś
pyszczak1 Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 23.06.06, 23:35 Tak przyglądam się tej dyskusji "tych tolerancyjnych" i mam wątpliwości kto jest gorszy czy ten prezydent czy "Ci TOLERANCYJNI" i "OśWIECENI". Dobrze że nie identyfikuje się z żadną z tych grup. a propos, ja jestem katlikiem i nie życzę sobie takich przymiotów jak "katloicki pomiot"! Tych, którzy się używają takich wyrażeń powinno się leczyć. Dziwie się że portal pozwala na takie wyzwiska. Zapomianiałem, że to Wyborcza, najbardziej obiektywna gazeta w tym kraju... nic dodać nic ująć. pozdrawiam wszystkich katolików, także tych z "katolskiego pomiotu". W pewnej ksiedze jest napisane: "BłOGOSłAWIENI, KTóRZY CIERPIą PRZEśLADOWANIE, ALBOWIEM ... " NILKO ZA CIEBIE MOżNA SIE JUZ TYLKO MODLIC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.westside.kielce.pl / *.westside.kielce.pl 26.06.06, 01:46 Pyszczaku, myślę to samo co ty, ale to jest wlaśnie poziom czytelników GW. Poczytaj na innych forach, a przekonasz się, że najbardziej obrywa się Kaczyńskim, księdzu Rydzykowi, Marcinkiewiczowi, Giertychowi itp.- to jest obrzydliwa i bezczelna nagonka pozbawiona argumentów ,a przede wszystkim jej poziom sięga dna! Nie warto podejmować dyskusji i zniżać się do tego poziomu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GAGA Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.westside.kielce.pl / *.westside.kielce.pl 26.06.06, 17:19 ANTYKLERYKAŁÓW, BYLYCH SB-KÓW,STALINOWCÓW I NNE KANALIE KREW I ŻÓŁĆ ZALEWA ZE ZŁOŚCI.TO ŚWIADCZY, ŻE CZUJĄ IŻ ZARTY SIĘ SKOŃCZYŁY! A SWOJĄ DROGĄ PROPONUJĘ ZIGNOROWAĆ TO FORUM (GW) ZDOMINOWANE PRZEZ CYNIKÓW ZIEJĄCYCH NIENAWIŚCIĄ - NIE PODEJMUJCIE WOGÓLE ŻADNYCH DYSKUSJI- " NIE RZUCA SIĘ PEREŁ MIĘDZY ŚWINIE "- WSZYSTKIE CZWORONOŻNE ŚWINKI PRZEPRASZAM ' Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 26.06.06, 18:02 Znowu ktoś dorwał sie do komputera Edgara i głupoty pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOSKOWY Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 23:04 A łodpirdultieś łod Naszego Przenajświętrzego Jaśnie Oświeconego Lecha I toć Łon Zbawca wszytkiech WIOSKOWYCH ! Niech Bedzie Pochwalony ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 08:53 O kurde, czyli sie dowiedzialam, ze nie jestem tak do konca Polka, gdyz nie jestem katoliczka. Tyle lat w nieswiadomosci ... Dziekuje Panie Prezydencie za oswiecenie mnie. Odpowiedz Link Zgłoś