Dodaj do ulubionych

Biała koszula do smarów

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.06.06, 01:44
czy mi się wydaje czy komunikacja miejska w białymstoku to jakieś święte krowy? tu nic ni może być jak w innych miastach. sprzedaż biletów w autobusach - nie, wsiadanie przednimi drzwiami - nie, przewóz rowerów - nie; uniformy dla kierowców - nie, bilety całodzienne - nie.
Obserwuj wątek
    • Gość: komunik Re: Biała koszula do smarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 02:27
      Nie - nie wydaje Ci sie.
      Szczegolnie dziwne (glupie, niedorzeczne?) jest tlumaczenie p. Syczewskiej. To
      miasto zleca i placi za wykonanie uslug wiec i miasto powinno wymagac. Np.
      jednolitego stroju itede... No ale najwyrazniej nikomu nie zalezy na zrobieniu
      porzadku.
    • Gość: mi Re: Biała koszula do smarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 07:39
      moze niekoniecznie biała koszula ale mógłby to być np.biały podkoszulek!
    • rowerzyk Re: Biała koszula do smarów 17.06.06, 08:17
      Gość portalu: elmo napisał(a):

> czy mi się wydaje czy komunikacja miejska w białymstoku to jakieś święte krowy?

Bardzo celne uwagi. Kierowca do zrobienia jakis drobnostek moze zalozyc rekawice (i tak tez robia), a przy wiekszych awariach i tak przeciez wzywaja pogotowie techniczne. Wiec o jakich smarach tu mowa?

Pozdrawiam
      Krzysiek
    • Gość: nawet-nie-filolog Re: Biała koszula do smarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 08:41
      Takich wyrażeń jak "ciuchy" czy "owłosiona klata" dziennikarz piszący tekst
      informacyjny powinien używać tylko pod nosem, a nie przelewać je na papier ku
      zdumieniu nawet niestargo czytelnika. Niestety, schamienie języka i jakaś taka
      usilna luzackość to w b-stockiej wybiórczej smutna norma.
      No i te potwory językowe:
      > nieliczni [kierowcy] poruszają się na granicy dobrego smaku.
      Czyli jak się poruszają??? Elementarne braki gramatyczne.
      Eeeech, szkoda gadać.
      • Gość: pasażer Re: Biała koszula do smarów IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 17.06.06, 09:33
        Schludny wyglad i swiezy oddech powinien obowiazywac tez pasazerow. Przy
        obecnych temperaturach w autobusach smierdzi jak w chlewie , jakby bydlo
        jechalo.
    • Gość: romek syf IP: *.koba.pl / *.koba.pl 17.06.06, 12:28
      A ja sobie kupiłem samochód (ciasny ale własny) i mam w nosie zapchane i
      śmierdzące autobusy miejskie.. Ps - tekst rzeczywiscie na bardzo niskim
      poziomie.
      • Gość: q i dzieki temu robisz 3x wiekszy syf: IP: 195.177.197.* 17.06.06, 23:48
        - na ulicach które zajmujesz
        - w powietrzu które trujesz
        - i trawnikach na ktorych parkujesz

Tak trzymaj.
    • Gość: brzoza Re: Biała koszula do smarów IP: 194.146.128.* 17.06.06, 18:01
      a jak będzie miał czarna koszulę to się nie pobrudzi
      • bialostoczanin Re: Biała koszula do smarów 17.06.06, 20:54
        narzekać na naszą komunikację można w nieskończoność...

taka już rola narodu...

ale w ogólnym wyniku bardzo mi się ona podoba i myślę że jest bardzo dobrze
        rozwiązana...
        i niech mówi co kto chce...

row erzysta ipieszy co o MPKach co nie co wie :)
    • Gość: taki sobie nick Re: Biała koszula do smarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 22:49
      W ruskobiałoruskojęzycznej strefie szerokich wpływów i wypływów (zwłaszcza
      społecznej kasy) jest to zjawisko normalne, posunąłbym się nawet do wniosku, że
      paranormalne - prezesi spółek to kosmici, a kierowcy to ektoplazma. Czuwa nad
      całością czujne oko opatrzności i sił zła, czyli zarząd komunikacji. W całej tej
      kosmicznej "atmosferze" rozpływają się pasażerowie latajacych (czytaj:
      rozlatujących się) spodków marki Ikarus. Nazwa jak najbardziej adekwatna do
      stanu "taboru" latającego z podciętymi (czytaj: zardzewiałymi) skrzydłami
      (drzwiowymi zwłaszcza). Proponuję kierowcom rozdać czarne koszule i białe
      krawaty po to by odrózniali się jakoś z tłumu pasażerów białostockich
      używających do higieny osobistej czarnej wody "uzdatnionej" pochodzącej z
      okolicznych cieków (czytaj: ścieków) wodnych. Kolor koszul jak najbardziej
      adekwatny do okreslenia koloru roboty wykonywanej przez kierowców . W zasadzie
      to czarne koszule i stroje płetwonurka powinni wkładać przed wejsciem do spodka
      również pasażerowie po to by jeszcze bardziej sobie nie zaczernić od ścian i
      foteli spodka, zaczernionej poranną toaletą skóry. Tak to mieszkancy tego
      pónocnowschodniego grodu stają się automatycznie Murzynami poprzez:
      -nabyty kolor skóry bynajmniej nie od "kąpieli" słonecznej
      -charakter wykonywanej codziennie pracy
      -sposób przewożenia przez publiczne srodki transportu
      -sposób traktowania poprzez lokalne władze

Tak trzymać!
    • Gość: Z.P. Re: Biała koszula do smarów IP: *.elpos.net 18.06.06, 00:05
      Właściwie dlaczego domagacie się jednakowych strojów dla wszystkich kierowców.?
      Nie przepadam za unifikacją.
    • Gość: pasazerka Re: Biała koszula do smarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 14:30
      większość kierowców to pseudozwiązkąwcy powiązani z Sawickim którzy niczego i
      nikogo sie nie boją,byłam świadkiem jak kanar[kontroler]zwrócił uwagę kierowcy
      autobusu linii 5 nr.boczny 850 że ma brudne siedzenia A kierowca na to weż i
      wytrzyj i spie... nie przeszkadzaj za chudy jesteś w plecach porozmawiam z
      Sawickim to mozesz wyleciec z pracy.i co wy na to ryba psóje się od głowy
      ps.panie świętoński bazar na jurowickiej po drugiej stronie ulicy chyba że chce
      pan zakupic addidas lub nike.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka