Dodaj do ulubionych

będę mamą

15.02.03, 18:58
Bardzo się cieszę i chciałam wsszystkim o tym powiedzieć. Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • alex.4 Re: będę mamą 15.02.03, 19:00
      Od dawna wiesz?
      Robiłaś USG?
      Dawno jesteś?
      Tak jakos wyszło czy to planowo?
      Mam nadzieję, że moje pytania nie ida za daleko. To ciekawe. Pozdr
      Życzę jak naj mniej bólów i nudności, a jak najwięcej szczęścia z powiększenia
      rodziny
      Pozdr
      • travelka Re: będę mamą 15.02.03, 19:11
        Ale dużo pytań. Wiem od trzech dni, więc niedługo. Robiłam USG-wygląda jak mała
        fasolka, bo to dopiero 5 tydzień. Czuję się jak narazie dobrze, ale jak będzie
        dalej nie wiadomo. Planowo i to nasze pierwsze, więc pełna radość. Dziękuję za
        odzew,pozdrawiam!
        • alex.4 Re: będę mamą 15.02.03, 19:25
          Moja siostra w zeszłe wakacje była na praktyce u lekarza ginekologa :))))
          W czasie miesiąca spędzonego w klinice widziałe wiele płodów - najmniejszy miał
          3 cm....
          Travelko możesz co jaki czas relacjonować swoja radość. W końcu pierwsz ciaza
          jest tylko jedna.....
          Pozdr
          Zyczę dużo zdrowia
          • Gość: Stanislaw Re: będę mamą IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.03, 19:36
            Jees ! travelko wiedz ze nie ma wiekszego szczescia i razem z Toba wyjemy z
            radochy. Gra - Tu - Lu - Je !
        • Gość: frania Re: będę mamą IP: 212.244.27.* 15.02.03, 22:58
          Gratuluję i życzę szczęśliwego rozwiązania!
    • Gość: ha14 Re: będę mamą IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 15.02.03, 19:39
      travelka napisał(a):

> Bardzo się cieszę i chciałam wsszystkim o tym powiedzieć. Co wy na to?

Ja także cieszę się razem z tobą. Jestem już babcią i w czerwcu będę po raz
      drugi. No więc jestem na bieżąco. Właśnie oglądałam taką "fasolkę" na nagraniu
      video. Jak ta technika poszła do przodu.
      Ciesz się każdą chwilą, zarażaj swoją radością. Jestem z tobą, trzymam
      kciuki. Myślę, że co jakiś czas podzielisz się wrazeniami na forum. To może
      być najdłuższy wątek... a może nawet niekończący się
      • Gość: saunne Re: będę mamą IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 15.02.03, 22:17
        GRATULACJE!!! :)))))))))))))

a jakby byly klopoty z imieniem to chetnie pomozemy znalezc :)))
        • alex.4 Re: będę mamą 16.02.03, 17:21
          Gość portalu: saunne napisał(a):

> GRATULACJE!!! :)))))))))))))
          >
          > a jakby byly klopoty z imieniem to chetnie pomozemy znalezc :)))
          \
          Alex: Mamy w tym pewne już sukcesy :))))))
          Pozdr
          • dzikaa Re: będę mamą 16.02.03, 18:12
            to juz sie składamy na kołyske?
            • travelka Re: będę mamą 16.02.03, 18:51
              Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa. Postaram się co jakiś czas pisać o moich
              odczuciach. W kwestii imienia to już to przerabialiście? Z jakim skutkiem? Mam
              nadzieję,że zaraziłam was swoją radością. Pozdrawiam wszystkich, którzy
              trzymają za mnie kciuki.
              • alex.4 Re: będę mamą 16.02.03, 19:03
                Travelko widzę że dobre samopoczucię Cię nie opuszcza. Nie masz na razie
                kłopotów z jakimiś depresjami, czy nudnościami. Jeżeli nie, to tak trzymać.
                Pozdr. Bądź zdrowa :))))
    • ralston Re: będę mamą 17.02.03, 10:35
      Gratulacje! To już trzeci forumowy bobas w ostatnich dniach: najpierw OKA,
      potem Saunne, teraz Travelka. Forum Białystok rośnie w siłę!!!
    • zaklinacz_koni Re: będę mamą 17.02.03, 16:50
      travelka napisał(a):

> Bardzo się cieszę i chciałam wsszystkim o tym powiedzieć. Co wy na to?

No to najszczersze gratulacje!!!
      • Gość: Oka Re: będę mamą IP: *.17.79.204.lifespan.org 18.02.03, 23:11
        Gratulacje! Mam nadzieje, ze czujesz sie dobrze, bo jednak pierwsze 3 miesiace
        sa najmniej przyjemne. (nudnosci itp).
        Ja rowniez oczekuje teraz Dzidziusia (21 tydzien), a wiec u mnie juz z
        gorki...:))).
        Jesli chcialabys o cos zapytac, pytaj smialo, chetnie odpowiem.
        Pozdrawiam Ciebie oraz Twoja "Fasolke"...:)))
        Oka
        • ormond Re: będę mamą 19.02.03, 03:50
          Gratulacje Oka. Szczesliwego tacie tez!!!
        • travelka Re: będę mamą 21.02.03, 14:05
          Oka dziękuję za pozdrowienia. Ty faktycznie masz już z górki, wyprzedziłaś mnie
          o trzy długości(u mnie 7 tydzień). Jak do tej pory czuję się fantastycznie
          (czytaj nie mam nudności). Ciekawa jestem jak twój apetyt, czy masz na coś
          szczególną ochotę? A brzuszek już wyraźniejszy? Napisz jak się czujesz, czy
          poczyniłaś już jakieś zakupy. Masz jakieś rady dla mnie??? Pozdrawiam!
          • Gość: Oka Do Travelki IP: *.17.79.204.lifespan.org 25.02.03, 23:40

Czesc Travelko,
            przepraszam, ze dopiero teraz sie odzywam, ale jakos przegapilam Twoj wpis.
            Jesli chodzi o apetyt, to nie zauwazylam zeby strasznie mi sie zmienil. Tyle,
            ze teraz jem mniej, ale czesciej.
            U mnie juz 22 tydzien, ale jak do tej pory nadal nosze swoje "stare" ubrania,
            chociaz wkrotce bede juz musiala wskoczyc w cos wiekszego.
            Mam nadzieje, ze u Ciebie wszystko w porzadku. Badz nastawiona optymistycznie
            i ciesz sie kazda chwila!
            Gratuluje i pozdrawiam Ciebie i Dzidziusia.
            Oka

travelka napisała:

> Oka dziękuję za pozdrowienia. Ty faktycznie masz już z górki, wyprzedziłaś
            mnie
            >
            > o trzy długości(u mnie 7 tydzień). Jak do tej pory czuję się fantastycznie
            > (czytaj nie mam nudności). Ciekawa jestem jak twój apetyt, czy masz na coś
            > szczególną ochotę? A brzuszek już wyraźniejszy? Napisz jak się czujesz, czy
            > poczyniłaś już jakieś zakupy. Masz jakieś rady dla mnie??? Pozdrawiam!
            • saunne Re: Do Travelki 26.02.03, 15:06
              z zaslyszanych porad dotyczacych ciazy i dzieci: podobno sluchanie Mozarta
              wplywa pozytywnie na inteligencje dziecka. Nie wiem czy to prawda, ale mysle,
              ze taka muzyka swietnie uspokaja (wiec w sumie dzidzius korzysta). :)

A tak ogolnie przypomnialy mi sie pierwsze sceny z filmu "Drzace cialo"
              Almodovara, kiedy to Penelope Cruis rodzi w autobusie a pomagaja jej jej
              gospodyni i kierowca :))) Super.

pozdrawiam obie mamy i malusienkie Foremki :)
    • poziomk Re: be˛de˛ mama˛ 19.02.03, 10:58
      Gratulacje od wujka poziomK ciekawe - chlopiec, czy dziewczyn K
    • Gość: Zastęp Oszołoma Re: będę mamą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.03, 12:31
      Jestem szczerze wzruszony. To najpiękniejszy wątek jaki kiedykolwiek widziałem.
      Okazuje sie że nie tylko chamstwo może goscic na tym forum. Że jest na nim
      miejsce na cos tak pięknego. Ja już sam jestem żonaty i dzieciaty. Rodzina to
      wspaniała rzecz pod warunkiem że jest za co ją otrzymać. Również zyczę ci
      szczęśliwego rozwiązania i radości z nowego członka rodziny i mam nadzieję że
      na tym nie poprzestaniesz. Dziś kiedy nasz naród zaczyna wymierać każde dziecko
      jest na wagę złota!! To naprawdę jest piękne i cudowne. Mam dwójkę
      dzieci..niemniej twój piękny tekst zachęcil mnie do tego by postarać się o
      jeszcze jedno...
      • ormond Podniety Oszoloma 19.02.03, 12:44
        Oszolomiasty, szczrze ci wspolczuje, ze aby zachecic sie do "tych rzeczy"
        potrzebujesz tekstow na forum. Normalni ludzie odnajduja te podniety zupelnie
        gdzie indziej...
        Teraz w koncu wiemy skad bierze sie twoja niezdrowa aktywnosc na naszym forum
        (do pewnego stopnia wyjasnia to tez Twoj opor wobec "golych dup" w galerii).

> twój piękny tekst zachęcil mnie do tego by postarać się o
        > jeszcze jedno...
        • Gość: Zastęp Oszołoma Re: Chamstwo Ormonda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.03, 12:50
          Jesteś chamski i wulgarny..chyba nie dorosłes jeszcze do dyskutowania do tych
          tematów. Ty byś oddzielił seks od miłosci...dla mnie takie postawienie sprawy
          to gwałt! Ciekawe jakie ty masz dokonania? Sadząc po twoich tekstach jesteś
          trudnym we wspólżyciu i penie już masz przynajmniej jeden rozwód za sobą.
          A co do mojego kolegi Oszołoma on też ma już wybrankę...ale musi jeszcze kilka
          lat poczekać niech skończy studia niech znajdzie coś dla siebie to wtedy można
          rozmawiać o zakładaniu rodziny
          • Gość: CISZA Re: Chamstwo Ormonda IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 23.02.03, 15:37
            Na tym wątku ma być spokój, ciężarnych nie denerwować!

Dziewczyny trzymajcie się zdrowo: nabiał i owoce to podstawa waszej diety
            • alex.4 Re: Chamstwo Ormonda 23.02.03, 18:02
              • alex.4 Re: NieChamstwo Ormonda 23.02.03, 18:07
                Sorry, że odpowiadam, ale chciałem wyjaśnic nieporozumienie. Gdy pisałem
                wiadomość (tą do travelki) a włąściwie zmieniałem temat, komputer samoczynnie
                (złośliwość przedmiotów martwych) wysłał pusty list z tematem zmienionym przez
                Oszołoma. Sorry. Wysłanie tego postu nie było moja intencją.
                Najwidoczniej szatańskie paluszki LPR działają...
                Pozdr
            • alex.4 Travelki dzieje dalsze 23.02.03, 18:03
              Jak się masz?
              Pewnie zaczynasz odczuwać niedogodności swojego błogosłąwionego stanu?\
              Trzymaj się i powodzenia
              Pozdr
    • Gość: aet6 Re: będę mamą IP: *.biaman.pl 23.02.03, 18:24
      bedziesz robila badania prenatalne?
      pozdr dla alexa
      • alex.4 Re: będę mamą 23.02.03, 18:52
        Z jednej strony badania prenatalne pozwalalaja określić płeć dziecka od razu.
        Nie ma niepewności. Z drugiej strony traci się pewna tajemnicę.... Niektórzy
        znajomi którzy dochowali się już następnego pokolenia zachowywali się różnie.
        Jedni decydowali się na badania, inni woleli poczekać
        Pozdr

Pozdr dla Aet6. Niezależnie kim jesteś :)
    • zet6 Re: będę mamą 23.02.03, 22:46
      nie chodzi mi o płeć dziecka,ale o to czy może jest chore
      • travelka Re: będę mamą 24.02.03, 13:01
        Alex dzieki za pozdrowienia i wszystkim innym forumowiczom również dziękuję.
        Mam nadzieję, że nie będzie na tym wątku żadnych konfliktów (przecież kobietom
        w ciąży się nie odmawia). Co do mojego samopoczucia to rewelacja. Nie mam (jak
        narazie) żadnych dolegliwości, śpię długo, jem jak dotychczas. Ktoś tu pisał o
        owocach i aż zatęskniłam do truskaweczek i arbuzów. Za dwa tygodnie mam wizyte
        u lekarza, opisze wam jak było i czego nowego się dowiedziałam. Mam przeczucie,
        że to będzie dziewczynka. Jeszcze raz dzięki wszystkim za ciepłe słowa i
        pozdrawiam.
        • Gość: Stanislaw Re: będę mamą IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.03, 18:45
          Czesc travelko - wiem, wiem kobiecie sie nie odmawia i juz prezencik
          na zamowienie - swiezuchne truskaweczki. Mialem je w zapasie.
      • holy-land Re: będę mamą 25.02.03, 21:10
        zet6 napisała:

> nie chodzi mi o płeć dziecka,ale o to czy może jest chore

brawo zet juz zosia z na dobre i na zle wie ze sa one bardzo wazne. a propos
        czy ktos wie jak z dostepnoscia do tych badan w Polsce? Pokuj z toba siostro
        zet6 :)
    • nxa Re: będę mamą 24.02.03, 14:17
      Gratuluję i życzę pomyślności całej trójce. Może Ciebie zainteresuje:
      www2.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=10669
      Pzdr.
      • Gość: saunne imie... ;))) IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 23:16
        jak ma byc dziewczynka, to dzis uslyszalam: Purchelia i Euzebia. :)
        • zaklinacz_koni Re: imie... ;))) 26.02.03, 07:36

> jak ma byc dziewczynka, to dzis uslyszalam: Purchelia i Euzebia. :)

Ja proponuję Kaśka.
        • Gość: Chrzestny Re: imie... ;))) IP: 212.244.27.* 26.02.03, 11:07

> jak ma byc dziewczynka, to dzis uslyszalam: Purchelia i Euzebia. :)

Cudowne imiona. Jest jeszcze Eulalia i Kunegunda. Ale pamiętaj Travell,ko o
          ważnej sprawie. Z proponowanych przeze mnie tylko "Kunię" proboszcz zapisze w
          swoich księgach, bo ma w wykazach taką świętą. Z Eulalią mogą -chyba - być
          kłopoty, bo nie widziałem jej w spisie. Co do Purchelii możesz mieć kłopoty z
          urzędnikiem magistrackim (szczególnie takim związanym z przyołtarzowymi
          kanapami). Nie dosyć, że nie Maria -najlepiej z drugim na bieżmowanie
          np.Magdalena albo Faustyna (sam pleban zapewne lałby święconą na tę biedną
          głoweńkę zszokowanego całym tym zgiełkiem niemowlaka). Ale jeśli będzie synek -
          daj Mu Józio (od św. Józefa, cieśli, ojczyma Jezuska,męża Marii do dzisiaj
          dziewicy). Synek, gdy dorośnie, będzie miał do Ciebie pretensje, ale jakby
          mniejsze (tak,jak ja),bo jednak Św. Józef był dobrym człowiekiem,takie ciepłe
          kluchy, ale na szczęście dał Jezuskowi braciszków. I z chrztem nie będziesz
          miała problemów, i z urzędnikami magistrackimi. Słowem - staraj się teraz o
          dobre samopoczucie. I przmróż oko, na to co wyżej...!Pa,pa...
          • ormond Re: imie... ;))) 26.02.03, 13:21
            Przypomnial mi sie taki dowcip z czasow sukcesow polskiej reprezentacji
            pilkarskiej w 1974.

Gdy zapytano zapalonego kibica jakie imie da dziecku, ten odpowiedzial: Jak
            bedzie chlopak, to Robert, a jak dziewczynka, to Gadocha.
            • saunne Re: imie... ;))) 26.02.03, 15:09
              jeszcze imiona z rozwiazywanychna cwiczeniach casusow: Pelagia (zwykle
              okreslana jako tancerka kabaretowa) i Hogata.

;))))
            • travelka Re: imie... ;))) 26.02.03, 15:45
              Ormond nie strasz mnie, bo mój mąż też jest zapalonym kibicem, także wszystko
              możliwe.A jakie są obecne wersje Gadochy??? Pozdrawiam.
    • zaklinacz_koni A propo płci dziecka: 26.02.03, 07:35
      Zasłyszana mądrość afgańska:
      jeśli płód układa się z lewej strony brzucha, to będzie to dziewczynka i
      zalecana jest dieta mleczno - warzywna (kozie mleko), jeśli z prawej, to
      chłopiec i zalecana jest dieta wysokotłuszczowa mięsna.
      Nie dawno właśnie coś takiego obiło mi się o uszy, ciekawe ile w tym prawdy?
      • travelka Re: A propo płci dziecka: 26.02.03, 15:49
        Jeśli okaże sie że z lewej strony to trzeba bedzie kupić kozę. A tych symptomów
        to jest podobno wiele. Pozdrawiam.
        • Gość: saunne Re: A propo płci dziecka: IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 26.02.03, 15:55
          travelka napisała:

> Jeśli okaże sie że z lewej strony to trzeba bedzie kupić kozę.

plus bedzie taki (oprocz mleka i cieplego stworzenia oczywiscie), ze nie bedzie
          co w domu sprzatac z przyczyn... naturalnych...
    • alex.4 Travelko, co u Ciebie dobrego słychać? :) 01.03.03, 18:00
      • travelka Re: Travelko, co u Ciebie dobrego słychać? :) 02.03.03, 14:09
        Alex u mnie wszystko ok. Apetyt troche słaby, ale w przyszłości nadrobię. W tym
        tygodniu ide do lekarza, więc będę mogła napisać coś więcej. Pozdrawiam!
        • travelka Re: Travelko, co u Ciebie dobrego słychać? :) 07.03.03, 18:17
          Dziś byłam u lekarza. To już 9 tydzień i "fasolka" zamieniła się w małego
          człowieczka. Widać główkę, rączki i nóżki. To jest niesamowite uczucie oglądać
          na ekranie to rozwijające się życie. Czuję się ogólnie dobrze, plecy trochę
          bolą bo miednica zmienia swoje położenie i trzeba to po prostu przeczekać.
          Termin mam na 12 października, więc jeszcze przez 7 miesięcy będę wam opisywać
          co u nas słychać. Mam nadzieję, że was nie zanudzę drodzy Forumowicze,
          pozdrawiam i napiszcie tu coś czasami,pa!
          • alex.4 Re: Travelko, co u Ciebie dobrego słychać? :) 07.03.03, 19:14
            travelka napisała:

> Dziś byłam u lekarza. To już 9 tydzień i "fasolka" zamieniła się w małego
            > człowieczka. Widać główkę, rączki i nóżki. To jest niesamowite uczucie
            oglądać
            > na ekranie to rozwijające się życie. Czuję się ogólnie dobrze, plecy trochę
            > bolą bo miednica zmienia swoje położenie i trzeba to po prostu przeczekać.
            > Termin mam na 12 października, więc jeszcze przez 7 miesięcy będę wam
            opisywać
            > co u nas słychać. Mam nadzieję, że was nie zanudzę drodzy Forumowicze,
            > pozdrawiam i napiszcie tu coś czasami,pa!
            Alex: zapowiada się, że będzie to długi wątek... Fajnie, że czujesz się fajnie
            i nie dopadły Cię jakieś depresje..... 9 tygodni, to juz 2 miesiące.... Jeszcze
            niedługo i poznasz płeć swojego potomka. Najlepsze zyczenia
            Pozdr
            Szczególnie dla Ciebie i maleństwa
          • freewolf Re: Travelko, co u Ciebie dobrego słychać? :) 07.03.03, 19:24
            travelka napisała:

> Dziś byłam u lekarza. To już 9 tydzień i "fasolka" zamieniła się w małego
            > człowieczka. Widać główkę, rączki i nóżki. To jest niesamowite uczucie
            oglądać
            > na ekranie to rozwijające się życie. Czuję się ogólnie dobrze, plecy trochę
            > bolą bo miednica zmienia swoje położenie i trzeba to po prostu przeczekać.
            > Termin mam na 12 października, więc jeszcze przez 7 miesięcy będę wam
            opisywać
            > co u nas słychać. Mam nadzieję, że was nie zanudzę drodzy Forumowicze,
            > pozdrawiam i napiszcie tu coś czasami,pa!

Jasne, że nie. A potem liczymy na wątek: "jestem mamą".
            Trzymaj się ciepło!
            Nadal obstawiam, że będzie dziewczynka.
            • alex.4 Re: Travelko, co u Ciebie dobrego słychać? :) 08.03.03, 18:43

> travelka napisała:
              > > Termin mam na 12 października, więc jeszcze przez 7 miesięcy będę wam
              > opisywać
              > > co u nas słychać. Mam nadzieję, że was nie zanudzę drodzy Forumowicze,
              > > pozdrawiam i napiszcie tu coś czasami,pa!
              >
              Alex: z zapartym tchem czekamy na relacje z pola bitwy.
              Pozdr
              Bądź zdrowa :)
              • Gość: habitus Re: Travelko, co u Ciebie dobrego słychać? :) IP: *.visp.energis.pl 08.03.03, 21:27
                Gratuluję! Przed Tobą czas piękny i trudny. Przy pierwszym dziecku rodzice się
                dopiero uczą i stres jest duży. Nie dajcie się zbić z pozycji rodziców. Ufajcie
                swojej intuicji.
                A teraz z góry dementuję doniesienia, że poród jest straszny - bzdura, jest
                trudny, ale to fizjologia.
                Trzymaj się ciepło, pozdrawiam i trochę zazdroszczę. Ciąża jest super!
                • ralston Re: Travelko, co u Ciebie dobrego słychać? :) 09.03.03, 11:59
                  Aż mi się przypomniały pierwsze dni w domu naszego synka... Na początku przez
                  kilka dni pomagała jedna z mam, potem kilka dni druga. Ale obie są bardzo
                  mądre, bo nie pomagały przy samym dziecku, tylko przy innych pracach domowych.
                  Wszystkiego uczyliśmy się sami, ale przy naszej intuicji mogliśmy też w razie
                  czego liczyć na małą podpowiedź... Stresów szczerze mówiąc nie pamiętam. Radość
                  tak. No i niewyspanie :)
                • travelka Re: Travelko, co u Ciebie dobrego słychać? :) 09.03.03, 17:39
                  Habitus, dzieki za słowa otuchy. Mam nadzieję, że poród nie będzie faktycznie
                  taki straszny. Tym bardziej, że wybrałam klinike, gdzie o pozycji porodu będę
                  mogła zdecydować (np.na stojąco). Jest wiele takich udogodnień, o których
                  dawniej kobiety nawet nie śniły.
                  Zdaję sobie sprawę, że rola rodziców nie jest lekka,łatwa i przyjemna. Wiem, że
                  dziecko wiele zmieni w naszym życiu, że przewartościuje je zupełnie. Mamy
                  jeszcze siedem miesięcy na przygotowania i to pod każdym względem. Chętnie
                  wysłucham wskazówek innych rodziców. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów ciepło
                  i serdecznie.
                  • alex.4 Re: Travelko, co u Ciebie dobrego słychać? :) 09.03.03, 17:44
                    travelka napisała:

> Habitus, dzieki za słowa otuchy. Mam nadzieję, że poród nie będzie faktycznie
                    > taki straszny. Tym bardziej, że wybrałam klinike, gdzie o pozycji porodu będę
                    > mogła zdecydować (np.na stojąco). Jest wiele takich udogodnień, o których
                    > dawniej kobiety nawet nie śniły.
                    > Zdaję sobie sprawę, że rola rodziców nie jest lekka,łatwa i przyjemna. Wiem,
                    że
                    >
                    > dziecko wiele zmieni w naszym życiu, że przewartościuje je zupełnie. Mamy
                    > jeszcze siedem miesięcy na przygotowania i to pod każdym względem. Chętnie
                    > wysłucham wskazówek innych rodziców. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
                    ciepło
                    > i serdecznie.
                    Alex: Nie martw sie. Hormony wam pomoga. W czasie ciązy w ciele kobiety, ale i
                    mężczyzny dochodzi do olbrzymich zmian hormonalnych, które zmieniaja rodzicó,
                    przygotowujac ich do nowej roli. Najciekawsze jest to, że owe zmiany dotyczą
                    również mężczyzny, który mieszka z przyszła mamusia. On również dostosowuje się
                    hormonalnie do nowej roli . :))
                    Pozdr
                    • travelka Re: Travelko, co u Ciebie dobrego słychać? :) 11.03.03, 13:46
                      Wiem,wiem Alex, czytałam o tych hormonach. Aż strach myśleć,bo we mnie zawsze
                      buzowały,to co teraz będzie-zupełna hustawka nastrojów???
                      A jeżeli chodzi o zmiany u tatusia, to podobno mężczyźni też tyją w ciąży.
                      Objawy przekładają sie chyba na całą rodzinę, bo moja mama chodząc ostatnio po
                      Auchan, koło działu dziecięcego, poczuła mdłości. Czy to możliwe, żeby wszyscy
                      ze mną "też byli w ciąży"? Chyba coś w tym jest.
                      Pozdrawiam!
                      • alex.4 Re: Travelko, co u Ciebie dobrego słychać? :) 11.03.03, 18:12
                        travelka napisała:

> Wiem,wiem Alex, czytałam o tych hormonach. Aż strach myśleć,bo we mnie zawsze
                        > buzowały,to co teraz będzie-zupełna hustawka nastrojów???
                        > A jeżeli chodzi o zmiany u tatusia, to podobno mężczyźni też tyją w ciąży.
                        > Objawy przekładają sie chyba na całą rodzinę, bo moja mama chodząc ostatnio
                        po
                        > Auchan, koło działu dziecięcego, poczuła mdłości. Czy to możliwe, żeby
                        wszyscy
                        > ze mną "też byli w ciąży"? Chyba coś w tym jest.
                        > Pozdrawiam!
                        Alex: Przyszła babcia hormonalnie tego raczej nie odczuwa.... Ojciec zaś tak.
                        Przygotowuje to do zmiany punktu widzenia na świat. A kobieta jak mówi znajomy
                        lekarz pod względem hormonalnym to zupełnie inna osoba po ciąży....
                        Pozdr
                        • Gość: Oka Re: Travelko, co u Ciebie dobrego słychać? :) IP: *.17.79.204.lifespan.org 11.03.03, 20:17
                          Hustawka nastrojow nie jest az taka straszna. Na szczescie szybko przychodzi i
                          rownie szybko odchodzi.
                          Ale nawet Ciebie sama zaskoczy pewnie nie raz to, jak bardzo emocjonalnie
                          zareagujesz na blahostki.
                          • travelka Re: Travelko, co u Ciebie dobrego słychać? :) 12.03.03, 19:55
                            Oka, a jak ty się czujesz? U Ciebie to już bliżej niż dalej. Mam nadzieję, że
                            poradzę sobie z tymi nastrojami i moje otoczenie jakoś to zniesie.
                            Napisz jaki już masz brzuszek, jak samopoczucie. Pozdrawiam!
                            • Gość: Oka Re: Travelko, co u Ciebie dobrego słychać? :) IP: *.17.79.204.lifespan.org 12.03.03, 23:32
                              U mnie juz 24 tydzien. Wlasnie dzis bylam u lekarza. Wszystko jest w porzadku,
                              brzuszek powoli rosnie. Na szczescie przybieram kiligramow (a wlasciwie
                              funtow :))) tylko na brzuszku. Jakos nie poprawilam sie ani w biodrach, ani w
                              pupie, nogach itd. Mam nadzieje, ze tak bedzie do konca. Czego i Tobie zycze.
                              Dzidzius kopie i boksuje ,moj maz ma nadzieje, ze wyrosnie z niego raczej
                              pilkarz niz bokser...zobaczymy! :)))))

A jak Ty sie czujesz? Mam nadzieje, ze dopisuje Ci dobry humor i korzystasz z
                              kazdej chwili bycia w tym szczesliwym stanie!!
                              Pozdrawiam.
                              Oka
                              • travelka Re: Travelko, co u Ciebie dobrego słychać? :) 14.03.03, 13:38
                                Czesc Oka,dzieki za pozdrowienia. Oczywiscie, ze dobry humor mnie nie opuszcza.
                                Zobaczymy jak bedzie pozniej. Jesli chodzi o "figurke", to jeszcze nie
                                zaobserwowalam zmian, ale mam nadzieje, ze nie beda one drastycze. Zeta-Jones
                                podobno w pierwszej ciazy przytyla 30 kilogramow(co ty na to?). No coz, trzeba
                                bedzie wkrotce pomyslec o zmianie garderoby. Dobrze, ze czasy sie zmienily i
                                mozna w sklepach kupic cos przyzwoitego,a nie tylko "kreacje-worki".
                                Pozdrawiam i pisz co u Was,pa!
                                • habitus Ubrania dla matek :) 14.03.03, 14:24
                                  W sklepach Kapp-Ahl jest dział ubrań dla młodych matek. Są specjalne spodnie,
                                  rajstopy, bielizna, koszulki... Bardzo ładne.
    • habitus Travelko, masz nagrodę za swój wątek! 15.03.03, 16:16
      Zgłoś się do Redakcji. Gratulacje!
      • travelka Re: Travelko, masz nagrodę za swój wątek! 15.03.03, 19:20
        Dzieki, bardzo sie ciesze. Mi ten wątek również się podoba. Mam nadzieję, że
        jeszcze wiele miesięcy będę forumowiczów informować o moim stanie. W
        przyszłości zaś pojawi się wątek "jestem mamą". Pozdrawiam.
        • alex.4 Re: Travelko, masz nagrodę za swój wątek! 15.03.03, 19:26
          travelka napisała:

> Dzieki, bardzo sie ciesze. Mi ten wątek również się podoba. Mam nadzieję, że
          > jeszcze wiele miesięcy będę forumowiczów informować o moim stanie. W
          > przyszłości zaś pojawi się wątek "jestem mamą". Pozdrawiam.
          Alex: Gratulacje i pozdrowienia!
          • Gość: Oka Re: Travelko, masz nagrodę za swój wątek! IP: *.17.79.204.lifespan.org 18.03.03, 22:07
            Ja rowniez gratuluje!
            Natomiast jesli chodzi o nowy watek "Jasem mama" na razie moze nic nie
            zapowiadaj. Podobno malutkie dzieci sa tak absorbujace, ze poczatkowo mozesz
            nie znalezc czasu na forum. Obym sie mylila...:))))))))))
            • Gość: wojtek Re: Travelko, masz nagrodę za swój wątek! IP: 217.97.164.* 18.03.03, 22:12
              Oka.. mam do Ciebie malutką prośbę.. czy możesz się do mnie odezwać na adres
              redakcja.bialystok@gazeta.pl?
            • ralston Re: Travelko, masz nagrodę za swój wątek! 18.03.03, 23:07
              No, no - tylko spróbujcie przestać pisać jak zostaniecie mamami! To po synku
              Akira, będą ciągle nasze pierwsze młode forumki/foremki. Mają być obszerne
              relacje, jak dorastają...
              • Gość: Oka Re: Travelko, masz nagrodę za swój wątek! IP: 204.17.79.* 19.03.03, 00:11
                Postaram sie, tylko oczywiscie bede pisac z domu.
                Ralston, przypomnialo mi sie "koko" i "koko niedobe" w wykonaniu Twojej
                mlodszej latorosli. A czy wiesz dlaczego? Otoz moja slodka siostrzeniczka (1,5
                roku) nazywa na swiezy ogorek:...kuku!!!
                • ralston Re: Travelko, masz nagrodę za swój wątek! 19.03.03, 00:26
                  To "kuku niedobe" będzie cukinia. Jak w banku :))
                  • travelka Re: Travelko, masz nagrodę za swój wątek! 19.03.03, 15:20
                    Odebrałam już kubeczek. Jest trochę przyciężki,więc raczej długopisy znajdą w
                    nim swoje miejsce. Uroczyście się zobowiązuje kontynuować ten wątek. Oka mnie
                    wyprzedziła o parę miesięcy, ale mam nadzieję, że po urodzeniu znajdzie czas na
                    pisanie.
                    A co u mnie? Za dwa tygodnie idę na usg z mężem, to dopiero będzie przeżycie!
                    Czuję się świetnie, tylko już chyba się powiększam i trzeba szykować nową
                    garderobę. Koleżanki obsypały mnie książkami i fachową prasą, także stopniowo
                    przyswajam tę wiedzę. Człowiek uczy się przecież przez całe życie.
                    Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
                    Oka pisz co u Ciebie-jestem bardzo ciekawa!
                    • alex.4 Re: Travelko, masz nagrodę za swój wątek! 19.03.03, 17:39
                      Trawelko gratulacje. Widzę że masz dobry humor, a to istotne. Okazuje się, że
                      to co robiła mamusia w ciazy odbija się potem gruntownie na dziecku. Wydzielaja
                      się odpowiednie, albo nie hormony.
                      Wszystkiego najlepszego!
                    • Gość: Oka Re: Travelko, masz nagrodę za swój wątek! IP: 204.17.79.* 19.03.03, 23:34
                      Ultrasonograf to rzeczywiscie niezapomniane przezycie. Bedziesz mogla na
                      wlasne oczy przekonac sie, ze w Twoim brzuchu naprawde jest istotka.
                      Ciesze sie, ze w Polsce tez mozna przyjsc z mezem na wizyte do lekarza. To
                      przeciez takie wazne, ze oboje mozecie poznac Waszego Dzidziusia juz teraz.

• Gość: chatka_ Re: Travelko, masz nagrodę za swój wątek! IP: *.piasta.pl 19.03.03, 23:50
                        Oka i Travelko cieplutko pozdrawiam i calej Waszej czworce zdrowka zycze! :)
                        • Gość: Oka Re: Travelko, masz nagrodę za swój wątek! IP: 204.17.79.* 20.03.03, 00:00
                          Zapytalam juz na innym watku, ale pomyslalam, ze na Travelkowym watku bedzie
                          bardziej na miejscu.
                          Czy w Polsce nadal kolorem dzidziusiow-chlopczykow jest rozowy, a dzidziusiow-
                          dziewczynek niebieski?
                          • Gość: chatka_ Re: Travelko, masz nagrodę za swój wątek! IP: *.piasta.pl 20.03.03, 00:07
                            Gość portalu: Oka napisał(a):

> Zapytalam juz na innym watku, ale pomyslalam, ze na Travelkowym watku bedzie
                            > bardziej na miejscu.
                            > Czy w Polsce nadal kolorem dzidziusiow-chlopczykow jest rozowy, a
                            dzidziusiow-
                            > dziewczynek niebieski?

odpowiedzialm juz na innym watku, ale moge jeszcze raz :))
                            tak jest sliczniutki, smietankowy, a na policzkach i pupci smietankowo -
                            truskawkowy :)))
                            • travelka Dobry humor 20.03.03, 15:39
                              Oczywiscie, że mam dobry humor. Idzie przecież wiosna, słońca coraz więcej,
                              ludzie bardziej uśmiechnięci. Wam również forumowicze życzę pogody ducha i
                              optymizmu.
                              Pozdrawiam!
                            • Gość: Oka Re: Travelko, masz nagrodę za swój wątek! IP: *.17.79.204.lifespan.org 21.03.03, 01:04
                              :)))
                              Zabrzmialo to bardzo smakowicie.
                              • Gość: chatka_ Re: Travelko, masz nagrodę za swój wątek! IP: *.piasta.pl 21.03.03, 01:08
                                juz niedlugo Oka niedlugo zacznie sie dla Ciebie sezon truskawkowy :)
                                • Gość: Oka Re: Travelko, masz nagrodę za swój wątek! IP: 204.17.79.* 21.03.03, 16:54
                                  Oj, tak. Jak na razie zanosi sie na sezon arbuzowy :))),bo brzuszek powoli
                                  nabiera ksztaltu pileczki.
    • travelka Re: będę mamą 26.03.03, 16:26
      Dziś bylam z kolezanka i jej "pociechą" w parku na spacerze. Samo wybranie
      zajelo nam sporo czasu. A czy wy zdajecie sobie sprawę ile w dzisiejszych
      czasach waży wózek? Ten ważył 14 kilogramów!!!
      XXI wiek, rowery leciutkie, technika idzie do przodu, a tu trzeba takie ciężary
      dźwigać. Mimo wszystko było sympatycznie, słoneczko, parkowe alejki pełne
      spacerowiczów. Polecam!
      Pozdrowionka Forumowiczom!
      • alex.4 Re: będę mamą 26.03.03, 19:27
        travelka napisała:

> Dziś bylam z kolezanka i jej "pociechą" w parku na spacerze. Samo wybranie
        > zajelo nam sporo czasu. A czy wy zdajecie sobie sprawę ile w dzisiejszych
        > czasach waży wózek? Ten ważył 14 kilogramów!!!
        > XXI wiek, rowery leciutkie, technika idzie do przodu, a tu trzeba takie
        ciężary
        >
        > dźwigać. Mimo wszystko było sympatycznie, słoneczko, parkowe alejki pełne
        > spacerowiczów. Polecam!
        > Pozdrowionka Forumowiczom!
        Alex: Aż tyle. Najlepsze pozdrowienia. Miło, ze nadal tryskasz optymizmem.
        Tylko tak dalej.... Pozdr
    • Gość: Oszołom z RM A ja tatą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.03, 16:31
      • alex.4 Re: A ja tatą... 26.03.03, 17:15
        Oszołomie, tylko pogratulować. Czy ty jesteś ożeniony? Wydawało się m,nie, że
        nie. Gdzie więc twoje poszanowanie przykazań?
        • Gość: Oka Re: A ja tatą... IP: 204.17.79.* 26.03.03, 23:24
          Travelko, a jak tam Twoj brzuszek? Czy juz widac? Pewnie jeszcze nie, ale czy
          Ty czujesz,ze sie powieksza?

• travelka będę mamą 27.03.03, 15:20
            Oka, brzuszek widać jak się porządnie najem. Ogólnie to czuję raczej centymetry
            w obwodzie i myślę już o zmianie garderoby. Zamówiłam sobie ogrodniczki z Gap,
            mam nadzieję, że będę mogła je nosić przez całą ciążę, bo mają regulowane
            zapięcia.
            Za tydzień idę na usg, więc będę mogła coś więcej napisać o maleństwie.
            A co u Ciebie? Jak się czujecie? Czy potomek jest ruchliwy?
            Pozdrawiam!
            • alex.4 Re: będę mamą 27.03.03, 17:28
              Czasami to podobno bardzo długo nic nie widać. Słyszałęm jak w autobusie
              dziewczyny rozmawiały o około ciażowe tematy. Jedna z nich wspominała, że jej
              znajoma do 7 miesiaca ciąży nie wygladała. Nikt jej nie chciał ustępować
              miejsca. Biedaczka. Znajoma była w 6 chyba miesiącu i ja tego nie zauważyłęm.
              Ale wtedy była zima, grube ubrania....
              Pozdr
              Trzymaj się nam dobrze Travelko!
            • Gość: Oka Re: będę mamą IP: 204.17.79.* 28.03.03, 23:09
              U mnie dosc dlugo nie bylo widac, az w koncu z tygodnia na tydzien "wyskoczyl"
              brzuszek. Ale wiekszosc ubran jeszcze na mnie pasuje.
              Zaczal sie juz 26 tydzien, Dzidzius podskakuje i wywija koziolki, jest
              przesmieszny. Czasem widac przez skore jak boksuje/kopie.
              • Gość: saunne Re: będę mamą IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 29.03.03, 11:07

> U mnie dosc dlugo nie bylo widac, az w koncu z tygodnia na
                tydzien "wyskoczyl"
                > brzuszek. Ale wiekszosc ubran jeszcze na mnie pasuje.
                > Zaczal sie juz 26 tydzien, Dzidzius podskakuje i wywija koziolki, jest
                > przesmieszny. Czasem widac przez skore jak boksuje/kopie.

:)))
                • alex.4 Re: będę mamą 29.03.03, 11:28
                  Oka .... to zaczyna brzmieć groźnie.... :)
                  Pozdr
                  Travelko najlepsze pozdrowienia. Pewnie jest Ci coraz cieżej :))))
                  • travelka Re: będę mamą 05.04.03, 16:11
                    Witam, nie pisalam pare dni, bo jestem ostatnio troche zajeta. Zaczęłam kurs
                    sponsorowany z funduszu Phare 2000. Dobrze, ze unia pomyślała o obiadkach w
                    przerwach, bo zajecia są od 8 do 14, więc byśmy zgłodniali. Pierwsze zajęcia
                    były z psychologiem-niezwykle ciekawe. Omawialiśmy wszystkie typy osobowości,
                    rozwiązywaliśmy testy. Wyszło, że jestem melancholikiem-a to by sie zgadzało.

Usg mam dopiero 14 kwietnia,tak wyszlo. Jestem bardzo ciekawa, jakie maleństwo
                    zrobiło postępy. Czuję się świetnie, pełna energii, tylko ta paskudna pogoda:(
                    Pozdrawiam serdecznie forumowiczów i miłego weekendu życzę!
                    • alex.4 Re: będę mamą 05.04.03, 17:00
                      My tez tobie zyczymy wszystkiego najlepszego! Bądź zdrowa!
                      Miło Cie znów tutaj ujrzeć...
                      Pozdr
        • Gość: Oszołom z RM Re: A ja tatą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.03, 18:52
          alex.4 napisał:

> Oszołomie, tylko pogratulować. Czy ty jesteś ożeniony? Wydawało się m,nie, że
          > nie. Gdzie więc twoje poszanowanie przykazań?

- ona zrobiła to podstępem..
      • ormond Re: A ja tatą... 07.05.03, 09:52
        A kogo zgwalciles?
    • alex.4 Re: będę mamą 11.04.03, 15:03
      trawelko co u Ciebie słychać?
      Pozdr
      • travelka Re: będę mamą 11.04.03, 15:35
        Pisalam juz ze jestem troche zajeta. Chodze na kurs ksiegowania sponsorowany
        przez unie i ucze sie pilnie. Chce skorzystac jak najwiecej, bo nastepna moja
        szkola to już będzie szkoła rodzenia.
        Atmosfera na kursie super, mamy nawet obiadki podczas przerw-jakby o mnie
        pomysleli:)
        Usg mam umówione na poniedziałek to napisze coś więcej o postępach maleństwa.
        Pozdrawiam!
    • travelka Re: będę mamą 24.04.03, 17:59
      Oj, jak dawno mnie nie było. Maleństwo już sporo urosło-16 tydzień. Niestety na
      usg nie można było jeszcze stwierdzić jaka płeć. Badanie było dosyć przyjemne,
      gdyż zobaczyliśmy nawet jak dziecko macha do nas rączką.
      Dowiedzieliśmy się o stawkach za poród: metodą naturalną 2500 zł, a cesarskie
      cięcie 3000zł. Do tego dojdzie wyprawka i inne ważne wydatki, więc już trzeba
      sie szykować na uszczuplenie budżetu.
      Święta minęły u teściów w Warszawce, oczywiście oficjalne oświadczenie przy
      wielkanocnym stole naszej radosnej nowiny. Potem gratulacje i wypytywanie o
      szczegóły.
      Pozdrawiam wszystkich forumowiczów w wiosennym nastroju.
      • alex.4 Re: będę mamą 24.04.03, 18:02
        Travelko tez Ciebie pozdrawiamy i oczekujemy dalszych raportów z linii
        frontu.... :)
        Pozdr
        • Gość: habitus A ja zostałam ciocią! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 19:12
          Mam już bratanka Piotrusia, a dzisiaj urodziła się moja bratanica Marysia.
          Podaję parametry techniczne:
          waga 3500
          wzrost 55cm
          Czyli człowiek-pączek.
          • alex.4 Re: A ja zostałam ciocią! 25.04.03, 19:15
            Habi najlepsze gratulacje. ciotkuj 100 lat...
            Pozdr
            • wolny_wilk Re: A ja zostałam ciocią! 27.04.03, 12:23
              alex.4 napisał:

> Habi najlepsze gratulacje. ciotkuj 100 lat...
              > Pozdr

Również się przyłączam!
          • Gość: saunne Re: A ja zostałam ciocią! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 19:15
            Gość portalu: habitus napisał(a):

> Mam już bratanka Piotrusia, a dzisiaj urodziła się moja bratanica Marysia.
            > Podaję parametry techniczne:
            > waga 3500
            > wzrost 55cm
            > Czyli człowiek-pączek.

Gratulacje dla rodziców i dla cioci :)))
            człowieczek-pączek waży 3,5 kg, a jak się nazywa człowieczek ważący 1950
            gram? ;)

pozdrawiam.
            • Gość: habitus Re: A ja zostałam ciocią! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 19:18
              Człowieczek-wróbelek. :)))
              Dziękuję za gratulacje. Przekażę swojemu bratu, który i tak pęka z dumy i
              szczęścia.
              • Gość: saunne Re: A ja zostałam ciocią! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 19:22

> Człowieczek-wróbelek. :)))

hahahaha może być! :)))))))

> Dziękuję za gratulacje. Przekażę swojemu bratu, który i tak pęka z dumy i
                > szczęścia.

A to pierwsze dziecko brata?
                • Gość: habitus Re: A ja zostałam ciocią! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 19:29
                  Drugie, ale pierwsza w życiu córka!
                  • Gość: saunne Re: A ja zostałam ciocią! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 19:33

> Drugie, ale pierwsza w życiu córka!

moja mama często przy większym sprzątaniu powtarza, że ma wielkie szczęście, że
                    ma córkę ;)))
                    • alex.4 Re: A ja zostałam ciocią! 25.04.03, 19:35

> Gość portalu: habitus napisał(a):
                      >
                      > > Drugie, ale pierwsza w życiu córka!
                      >
                      > moja mama często przy większym sprzątaniu powtarza, że ma wielkie szczęście,
                      że
                      >
                      > ma córkę ;)))

Alex: Ale to seksizm.... co na to powiedziałyby feministki.... :)
                      Pozdr
                      • Gość: habitus Re: A ja zostałam ciocią! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 19:38
                        Feministki na to - racja, racja!!!
                        Habitus, feministyczna matka dwu córek.
                        • alex.4 Re: A ja zostałam ciocią! 25.04.03, 19:40
                          to jest poddawanie sie presji samcó którzy sami nie chca sprzatać....
                          Pozdr
                        • Gość: saunne Re: A ja zostałam ciocią! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 19:44

> Feministki na to - racja, racja!!!
                          > Habitus, feministyczna matka dwu córek.

:))))
                          podejrzewam,że nie tylko feministki tak mówią ;)
                      • Gość: saunne Re: A ja zostałam ciocią! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 19:43
                        alex.4 napisał:

> Alex: Ale to seksizm.... co na to powiedziałyby feministki.... :)

dlaczego seksizm????
                        • Gość: habitus Re: A ja zostałam ciocią! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 19:51
                          Saunneczko, Alex nie widział feministycznego bałaganu w pokojach moich córek.
                          Skarżyłam się swojej mamie, że dzieci (syn też) mają bałagan. Mama zaczęła się
                          dziwnie kręcić, patrzeć na boki a w końcu poprosiła: Ale nie wyrzucaj im tych
                          rzeczy na podwórko. Bardzo się zdziwiłam: - Jak to na podwórko, a co to za
                          metody! No pewnie, że nie wyrzucę!. Mama, ciszej i mocno skonfudowana: - Bo jak
                          tatuś wyrzucił twoje rzeczy, to bardzo płakałaś...
                          O, miałam traumatyczne przeżycie bo sobie ten fakt przypomniałam dopiero po tej
                          rozmowie. Bałagan jest częścią dorastania!!!
                          • Gość: saunne Re: A ja zostałam ciocią! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 20:00

>Bałagan jest częścią dorastania!!!

a do ilu lat dorastają bracia i ojcowie...? ;)

a sławetne zdanie mamy usłyszałam dzisiaj jak wróciła do domu i zastała umyte
                            wszystkie okna i kuchnię :)

pozdrawiam.
                  • ralston Re: A ja zostałam ciocią! 25.04.03, 23:10
                    Ha! Znam to uczucie :) Pozdrów brata!
                    • alex.4 Re: A ja zostałam ciocią! 26.04.03, 00:50
                      To co tu pisaliscie jest bardzo seksistowskie. Sprowadzanie kobiet tylko
                      do sprzatania.... Twierdzenie ze faceci do tego sie nie nadaja jest dla nas
                      wygodne. Ale kiedy kobiety to powtarzaja to znaczy ze godza sie z taka
                      pozycja spoleczna
                      Pozdr
                      • Gość: habitus Re: A ja zostałam ciocią! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.03, 01:00
                        alex.4 napisał:

> To co tu pisaliscie jest bardzo seksistowskie. Sprowadzanie kobiet tylko
                        > do sprzatania.... Twierdzenie ze faceci do tego sie nie nadaja jest dla nas
                        > wygodne. Ale kiedy kobiety to powtarzaja to znaczy ze godza sie z taka
                        > pozycja spoleczna
                        > Pozdr
                        Bo my z Saunne jesteśmy największymi antyfeministkami na tym forum. Poszukaj
                        wątku o blondynkach. Albo "Ksiądz kobieta". Tam są dowody :)))
                        • alex.4 Re: A ja zostałam ciocią! 26.04.03, 01:08
                          Ja rozumiem mezczyzna kiedy jest antyfeminista... ale kobieta......
                          Pozdr
                          • travelka Re: A ja zostałam ciocią! 26.04.03, 13:12
                            Habi-cioteczko gratulacje. Pozdrów rodziców i ucałuj maleństwa. Ja również
                            marzę o córeczce, ale z informacją na temat płci muszę jeszcze poczekać parę
                            tygodni.
                            Pozdr.
                      • Gość: saunne Re: A ja zostałam ciocią! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 14:08
                        alex.4 napisał:

> To co tu pisaliscie jest bardzo seksistowskie. Sprowadzanie kobiet tylko
                        > do sprzatania.... Twierdzenie ze faceci do tego sie nie nadaja jest dla nas
                        > wygodne. Ale kiedy kobiety to powtarzaja to znaczy ze godza sie z taka
                        > pozycja spoleczna
                        > Pozdr

chyba żartujesz Alex... toż to właśnie faceci NIE CHCĄ sprzątać w domach (w
                        większości). Nikt im tego nie zabrania!!! Jednak nie robią tego, więc żeby nie
                        utonąć w morzu śmieci i kurzu zabierają się za to kobiety. Może mam błagać o
                        pomoc? Wysłuchiwać jęczącego "potem" albo "daj mi spokój"?!?! Jeszcze czego!
                        Nie to nie. Seksistowskie jest właśnie podejście facetów a nie moje.
                        • alex.4 Re: A ja zostałam ciocią! 26.04.03, 14:55
                          Saunne ale stwierdzenia o których pisze habitus pokazuja że kobiety godzą się
                          na taka rolę. Tkwia w układzie. Ludzie przecież zawieraja jakiś modus vivendi
                          miedzy sobą i wtedy coś można uzyskać, wymusić....
                          Pozdr
                          • Gość: saunne Re: A ja zostałam ciocią! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 15:05
                            alex.4 napisał:

> Saunne ale stwierdzenia o których pisze habitus pokazuja że kobiety godzą się
                            > na taka rolę.

A co mają robić? Poniżać się i błagać o pomoc? Powtórzę się ale chyba
                            żartujesz... Ile razy można prosić? Raz, dwa razy i w końcu ma się dość. Jak to
                            jest taka trudność wziąć i wytrzeć kurze to już wolę zrobić to sama i mieć
                            święty spokój. Bo ewentualna pomoc kończy się jęczeniem, stękaniem,
                            wypominaniem itd. Nie, to nie!

Tkwia w układzie. Ludzie przecież zawieraja jakiś modus vivendi
                            > miedzy sobą i wtedy coś można uzyskać, wymusić....

wymusić...? Znowu żartujesz... Mam tracić czas i nerwy? Poza tym jak zmusić do
                            czegoś kogoś kto dysponuje co najmniej dwukrotnie większą siłą niż ja?
                            • Gość: habitus Re: A ja zostałam ciocią! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.03, 18:00

> wymusić...? Znowu żartujesz... Mam tracić czas i nerwy? Poza tym jak zmusić
                              do
                              > czegoś kogoś kto dysponuje co najmniej dwukrotnie większą siłą niż ja?
                              Z niewolnika nie ma robotnika. :)))
                            • wolny_wilk Re: A ja zostałam ciocią! 27.04.03, 12:28

> wymusić...? Znowu żartujesz... Mam tracić czas i nerwy? Poza tym jak zmusić
                              > do czegoś kogoś kto dysponuje co najmniej dwukrotnie większą siłą niż ja?

W przypadku moich znajomych było to tak, że mąż w pewnym momencie
                              usłyszał: "Albo mi pomożesz, albo każdy gotuje dla siebie!". Zmiękł bardzo
                              szybko.
                        • alex.4 Re:Trawelka zostanoe mamusią 26.04.03, 14:56
                          Niedługo przekonasz się jaka bedzie płeć dziecka. Zyczę Ci abyś nosiła
                          dziwczynkę zgodnie z Twojim marzeniem....
                          Pozdr
                        • wolny_wilk Re: A ja zostałam ciocią! 27.04.03, 12:30

> chyba żartujesz Alex... toż to właśnie faceci NIE CHCĄ sprzątać w domach (w
                          > większości). Nikt im tego nie zabrania!!! Jednak nie robią tego, więc żeby
                          > nie utonąć w morzu śmieci i kurzu zabierają się za to kobiety. Może mam
                          > błagać o pomoc? Wysłuchiwać jęczącego "potem" albo "daj mi spokój"?!?!
                          > Jeszcze czego! Nie to nie. Seksistowskie jest właśnie podejście facetów a
                          > nie moje.

Saunne, a wiesz, jak przywitała mnie rodzinka, jak wróciłem do domu na święta.
                          Cytuję:
                          "Wiesz, trzeba wymyć drzwi i żyrandole." Po minucie dodali:
                          "A tak w ogóle to cześć, fajnie, że przyjechałeś."
                          • alex.4 Re: A ja zostałam ciocią! 27.04.03, 16:40
                            Poza tym z partnerem zakłada sie pewne modus vivendi np. ja gotuję a ty
                            sprzatasz... dzieli się domowymi obowiazkami. Troche się zmieniło od czasów gdy
                            facet był panem i wąłdcą, teraz partnerstwo jest na topie...
                            Pozdr
                            • Gość: saunne Re: A ja zostałam ciocią! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 28.04.03, 19:19
                              alex.4 napisał:

Troche się zmieniło od czasów gdy
                              >
                              > facet był panem i wąłdcą, teraz partnerstwo jest na topie...

jasne... Powiedz to swoim kolegom... (i mojemu bratu...;)

pozdrawiam.
                              • alex.4 Re: A ja zostałam ciocią! 28.04.03, 19:24
                                trzeba odpowiednio wytresować ujarzmic partnera, a na brata też pewnie ma jakis
                                słaby punkt...
                                Pozdr
                                • Gość: saunne Re: A ja zostałam ciocią! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 28.04.03, 19:41
                                  jasne... teoretyzować to ja też umiem...

pozdrawiam.
                                  • alex.4 Re: A ja zostałam ciocią! 28.04.03, 19:45
                                    Zostawie kobietom wprowadzanie tej teorii w zycie
                                    Pozdr
                                    • Gość: saunne Re: A ja zostałam ciocią! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 28.04.03, 19:47
                                      właśnie... czyli jak w życiu... ale wiadomo jesteś facetem ;)

pozdrawiam :)))
                                      • alex.4 Re: A ja zostałam ciocią! 28.04.03, 19:50
                                        nie wierzę aby nie dało się tego wprowadzić w zycie...
                                        Pozdr
                                        • wolny_wilk Re: A ja zostałam ciocią! 28.04.03, 20:43
                                          alex.4 napisał:

> nie wierzę aby nie dało się tego wprowadzić w zycie...
                                          > Pozdr

Jak głosi 1. prawo Murphy'ego:
                                          "Wszystko jest do zrobienia. Wystarczy odpowiednio duży młotek."
                                          • alex.4 Re: A ja zostałam ciocią! 29.04.03, 09:39
                                            albo wałek od ciasta.....
                                            Pozdr
                                          • alex.4 Travelko a co dobrego u Ciebie słychać? 29.04.03, 09:40
                                            Najlepsze pozdrowienia i zyczenia
                                            • travelka Re: Travelko a co dobrego u Ciebie słychać? 04.05.03, 13:21
                                              Jutro zaczynam 18 tydzien. Moj brzuszek staje sie bardziej widoczny. Znajomi
                                              mówią, że już widać. Ja robię przymiarki ciążowych ciuszków i pewnie juz
                                              wkrótce wyrusze w nich "na miasto".Samopoczucie ok.Apetyt również, ale nie
                                              przesadzam z jedzeniem. Pozdrawiam forumowiczów!
                                              • akir Re: Travelko a co dobrego u Ciebie słychać? 05.05.03, 11:21
                                                travelka napisała:

>Ja robię przymiarki ciążowych ciuszków i pewnie juz
                                                > wkrótce wyrusze w nich "na miasto".
                                                Nie kupuj tylko ogrodniczek na lato są fatalne , lepiej coś przewiewnego na
                                                gumce.
    • Gość: RealLife Re: będę mamą IP: *.ld.euro-net.pl 07.05.03, 03:03
      I czym sie tu chwalić? Nie jesteś pierwsza ani ostatnia. Bez zawodu, bez pracy,
      kolejna kandydatka do ZUSowskiego garnuszka.
      • nxa Re: będę mamą 07.05.03, 08:56
        Skoro jesteś RealLife to spróbuj czasami coś przeżyć to zrozumiesz.
        • Gość: habitus Re: będę mamą IP: *.zigzag.pl 07.05.03, 09:14
          W dodatku nie wszyscy są na ZUSowskim garnuszku. Niektórzy płacą ZUS na
          garnuszek dla innych. Nie rozciągaj swojej sytuacji na wszystkich.
          • Gość: RealLife Re: będę mamą IP: *.ld.euro-net.pl 07.05.03, 15:35
            Tak sie składa, że w moim domu to 'szczęście' zagościło juz 2 razy wiele lat
            temu i wiem, że nie ma czym sie podniecac. A ZUS muszę płacić na takich różnych
            darmozjadów, co w trudnych czasach rozmnażają się w nadmiarze.
            • Gość: Oka Re: będę mamą IP: *.17.79.204.lifespan.org 07.05.03, 18:48
              Co za zgryzliwy typ. Co za psuja. Wyrazy wspolczucia zonie.
              • Gość: RealLife Re: będę mamą IP: *.ld.euro-net.pl 07.05.03, 21:23
                Jak moja żona spodziewała się dziecka, to nie ogłaszała tego w całym mieście.
                To nie jest powód do dumy, tym bardziej, że 90 % tych 'powodów' jest wynikiem
                przypadku. A im większy plebs, tym więcej dzieci.
                • ralston Re: będę mamą 07.05.03, 22:56
                  Dla kogo nie jest, dla tego nie jest. A dla niektórych, to powód do radości.
                  czasem człowiek tak ma, że chciałby się tą swoją radością i swoim szczęściem
                  podzielić z innymi. I nie są to rzadkie na tym forum przypadki. Ale z pewnością
                  nikt nie robi tego w oczekiwaniu na podobne zgryźliwości... Na szczęście więcej
                  jest oznak sympatii. Trzymaj się Travelko! Trzymaj się Oka! Czekamy na Wasze
                  brzdące.
                  • Gość: Oka Re: będę mamą IP: *.17.79.204.lifespan.org 07.05.03, 23:13
                    Zarowno u Travelki jak i u mnie to bedzie pierwszy dzidzius, wiec nie martw
                    sie, RealLife, nie zaludnimy tej ziemi az tak bardzo.
                    Twoja zona moze byla przytlamszona Twoja niechecia do dzieci i bala sie
                    komukolwiek o tym mowic. Ja jestem gotowa rozglaszac o swoim szczesciu nie
                    tylko po calym miescie, ale i po calym swiecie (co zreszta czynie).

Ralston, dzieki za mile slowa. U mnie juz poczatek 8 miesiaca! (Bylam dzis u
                    Dr. Ralstona, wszystko w porzadku!)

Pozdrowienia!
                    Oka
                    • ralston Re: będę mamą 07.05.03, 23:18

(Bylam dzis u Dr. Ralstona, wszystko w porzadku!)
                      >
                      > Pozdrowienia!
                      > Oka

Pozdrów go koniecznie ode mnie, Musi być z niego fajny gość ;))))
                    • Gość: RealLife Re: będę mamą IP: *.ld.euro-net.pl 13.05.03, 03:10
                      > Twoja zona moze byla przytlamszona Twoja niechecia do dzieci i bala sie
                      > komukolwiek o tym mowic. Ja jestem gotowa rozglaszac o swoim szczesciu nie
                      > tylko po calym miescie, ale i po calym swiecie (co zreszta czynie).

To nie o stłamszenie chodzi, tylko o zachowanie pewnego zakresu intymności.
                      Pierwszy pocałunek, pierwszy stosunek czy ciąża, są to sytuacje tak intymne, że
                      nie robi się z tego talk-show. A swoje dzieci bardzo lubie i wygląda na to, że
                      one mnie też.
                • Gość: habitus Re: będę mamą IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.03, 23:11
                  Gość portalu: RealLife napisał(a):

> Jak moja żona spodziewała się dziecka, to nie ogłaszała tego w całym mieście.
                  > To nie jest powód do dumy, tym bardziej, że 90 % tych 'powodów' jest wynikiem
                  > przypadku. A im większy plebs, tym więcej dzieci.
                  Wiesz co, ty nie jesteś RealLife. Ty jesteś BornLife czyli z polska zwykły
                  nieudacznik. A ZUS płacą wszyscy pracujący (zgrzytając zębami). Widać,że nie
                  lubisz się dzielić. Nawet z własnymi dziećmi. Zapewne odpłacą ci pięknym za
                  nadobne.
                  PS. Jeżeli twoje posty są wynikiem chwilowego kryzysu to przepraszam za gorzkie
                  słowa, ale z twoich wypowiedzi wieje goryczą, rozczarowaniem i nudziarstwem.
                  Za jakość swojego życia każdy odpowiada sam i jeżeli twoje jest beznadziejne to
                  sam jesteś temu winien. Weź się w garść. Prawdziwe życie nie polega na
                  siedzeniu na kanapie i "maniu" za złe.
                  • travelka Re: będę mamą 08.05.03, 13:37
                    RealLife żal mi ciebie, musisz być naprawdę nieszczęśliwym człowiekiem. Dla
                    takich jak ty to szkoda nawet wyjaśnień. Nie musisz sie cieszyć moim
                    szczęściem, mam tylko nadzieję, że twoje dzieci "nie wdadzą się w tatusia".
                    Pozdrawiam pozostałych forumowiczów, a szczególnie serdecznie Okę.
                    • Gość: Oka Re: będę mamą IP: 204.17.79.* 09.05.03, 22:43
                      Dziekuje, Travelko, ja rowniez serdecznie Cie pozdrawiam. Czy juz wiesz czy
                      bedziesz miala coreczke czy synka?
    • Gość: Ja Re: będę mamą IP: *.one.pl / 192.168.0.* 09.05.03, 22:59
      A wiesz kto będzie ojcem ??:))))
      • Gość: habitus Re: będę mamą IP: *.zigzag.pl 10.05.03, 00:40
        Gość portalu: Ja napisał(a):

> A wiesz kto będzie ojcem ??:))))
        Prześmieszne! :(((
    • wolny_wilk Trochę humoru. 10.05.03, 08:44
      SŁOWNICZEK EKONOMISTY
      cnota - kapitał
      pierwszy pocałunek - otwarcie linii kredytowej
      pierwszy mężczyzna w życiu kobiety - bilans otwarcia
      pierwsza kobieta w życiu mężczyzny - miejsce powstania kosztów
      romans z przyjaciółką - udziały w innym przedsiębiorstwie
      zaręczyny - zobowiązanie krótkoterminowe
      sex przedmałżeński - zapobieganie poczynaniom konkurencji
      małżeństwo - zobowiązanie długoterminowe
      posag - dochody planowane
      dzieci - wyroby własnej produkcji
      dzieci pozamałżeńskie - dostawy niefakturowane
      żona na wczasach - materiał w obróbce
      mąż na wczasach - pozyskiwanie nowych technologii
      separacja - zysk przed opodatkowaniem
      rozwód - czysty zysk
      ciąża - materiał w drodze
      niechciana ciąża - błąd w systemie redystrybucji towaru
      przyjaciółka w ciąży - inwestycja rozpoczęta w innym przedsiębiorstwie
    • wolny_wilk Do niedzieciatych. 10.05.03, 09:02
      (Drobne wyjaśnienie - niedzieciaty jest słowem autorstwa mojego młodszego
      braciszka i oznacza osobę nie mającą jeszcze dzieci)
      A pytanie jest takie:
      Jako pierwsze dziecko kogo byście woleli: syna, czy córkę?
      Moja odpowiedź: córka.
      • Gość: nxa Re: Do niedzieciatych. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 09:11
        No coś Ty. Jaki pożytek jest ze starszej siostry? (w wieku dziecięcym)
        • wolny_wilk Re: Do niedzieciatych. 10.05.03, 20:01
          Gość portalu: nxa napisał(a):

> No coś Ty. Jaki pożytek jest ze starszej siostry? (w wieku dziecięcym)

Ale byłaby jedynaczką.
          I byłaby potwornie rozpieszczona.
          • travelka będę mamą 15.05.03, 19:56
            Wczoraj po raz pierwszy skorzystałam z uprzywilejowania kobiet w ciąży. Otóż
            jechałam pociągiem relacji Warszawa-Białystok i podróż odbyłam w przedziale
            dla "matek z dziećmi do lat 4 oraz kobiet w ciąży". Co prawda pan konduktor nie
            bardzo chciał uwierzyć w mój odmienny stan, ale postawiłam na swoim i otworzył
            mi owy przedział.
            W Warszawce poczyniłam spore zakupy w "Mothercare", gł. sobie. Nie miałam co
            prawda dużego wyboru fasonów(wszystko poszyte tak samo), ale już będę miała co
            na siebie włożyć.
            Czuję się dobrze, usg mam w poniedziałek. Oka napiszę jaka płeć, jeśli pan
            doktor wypatrzy.Pozdrawiam Cię ciepło-ile wam już zostało, odliczasz dni?
            Pozdrawiam również wszystkich forumowiczów!
            • Gość: Oka Re: będę mamą IP: 204.17.79.* 15.05.03, 20:51
              U mnie juz coraz blizej. To juz 8 miesiac. Zostalo okolo 7 tygodni.
              Troche zaczynam sie denerwowac, powoli kompletuje "bagaz" do szpitala.(jeden z
              moich znajomych postraszyl mnie swoja zona, ktora urodzila w 32 tygodniu ciazy,
              choc wczesniej czula sie dobrze i nie miala skurczy)
              Czuje sie dobrze, maluszek kopie, czasem nawet bolesnie. Ciagle nie moge
              uwierzyc, ze naprawde bede miala dzidziusia...:)))

Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie!
              • ralston Re: będę mamą 15.05.03, 22:06
                Pozdrawiam Was obie. Trzymam kciuki za powodzenie.
                Pozdrowienia również dla doktora Ralstona :)
                • Gość: nxa Re: będę mamą IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 23:46
                  Oka, ja tam fachowcem nie jestem, ale chyba nie masz wyboru i musisz uwierzyć,
                  że będziesz miała dzidziusia. ;)
                  Pomyślnego rozwiązania
                  • ogabiniak Re: będę mamą 16.05.03, 06:30
                    A ja wam dziewczyny oprocz tego co wszyscy zycza,
                    zycze byscie znalazly czas na przewijanie forum
                    bialostockiego po przewinienciu bobasow oczywiscie:)
            • alex.4 Re: będę mamą 16.05.03, 10:54
              Pozdowienia travelko. Korzystaj z przywilejow moze to raz w zyciu....
              Pozdr
              • Gość: Oka Re: będę mamą IP: 204.17.79.* 16.05.03, 19:37
                Dziekuje wszystkim za zyczenia i pozdrowienia. Mam w planach nie zaniedbywac
                Forum, jesli oczywiscie bedzie to mozliwe. Tyle, ze bede pisac z domu.
                • alex.4 Re: będę mamą 18.05.03, 10:38
                  Oka wszystkiego najlepszego
                  Pozdr
                  • travelka Re: będę mamą 18.05.03, 19:18
                    Oka trzymam za was kciuki i życzę pomyślnego rozwiązania. Też mam nadzieję, że
                    znajdziesz chwilke na napisanie paru słów i opiszesz wrażenia z pierwszych dni
                    macierzyństwa.
                    Pozdrawiam!
                    • travelka będę mamą 20.05.03, 13:53
                      Wczoraj miałam usg. To już 20 tydzień, więc pan doktor dopatrzył się synka. No
                      cóż na córeczkę będziemy musieli jeszcze zaczekać. W internecie krąży taka
                      tabelka z przewidywaną płcią dziecka. Tam też wyszedł chłopak, ale miałam
                      nadzieję, że się nie sprawdzi.
                      Już połowa za nami, oby następne miesiące też minęły tak szybko i bezproblemowo.
                      Pozdrawiam forumowiczów i czekam na ciekawe męskie imiona.
                      • Gość: HA14 Będę babcią IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 20.05.03, 15:51
                        Czy możesz podać namiary na tę tabelkę do przewidywania płci. Bo moje
                        wnuczę "wypięło się" na wszystko, a od tyłu wszyscy wyglądają jednakowo
                        • travelka Re: Będę babcią 21.05.03, 12:59
                          Podaję-www.mojedziecko.prv.pl
                          Ciekawe czy sie sprawdzi?
                        • Gość: habitus Re: Będę babcią IP: *.zigzag.pl 21.05.03, 19:53
                          Gość portalu: HA14 napisał(a):

> Czy możesz podać namiary na tę tabelkę do przewidywania płci. Bo moje
                          > wnuczę "wypięło się" na wszystko, a od tyłu wszyscy wyglądają jednakowo
                          Cześć Ha 14! :))) Myślałam, że już tu nie zaglądasz. Fajnie mieć wnuki, jak
                          twierdzą ci, co mają. Mniej kłopotu i rozpieszczać można bezkarnie.
                      • Gość: habitus Re: będę mamą IP: *.zigzag.pl 20.05.03, 16:03
                        travelka napisała:

> Wczoraj miałam usg. To już 20 tydzień, więc pan doktor dopatrzył się synka.
                        No
                        > cóż na córeczkę będziemy musieli jeszcze zaczekać. W internecie krąży taka
                        > tabelka z przewidywaną płcią dziecka. Tam też wyszedł chłopak, ale miałam
                        > nadzieję, że się nie sprawdzi.

Dlaczego?!! Synkowie są super.
                        > Już połowa za nami, oby następne miesiące też minęły tak szybko i
                        bezproblemowo
                        > .
                        > Pozdrawiam forumowiczów i czekam na ciekawe męskie imiona.

Jeremi, Polikarp, Wit. :)
                        • szwolezer Re: będę mamą 21.05.03, 22:05

> Dlaczego?!! Synkowie są super.

I to, że w pracach domowych nie pomagają to bzdury. Poza tym - syn zapewnia
                          ciągłość rodu. A z imion na przykład Hrud.
    • Gość: Oka Re: będę mamą IP: 204.17.79.* 20.05.03, 22:56
      Travelko, specjalnie dla Ciecie wyciagam watek po tytulem: "Ladne imie dla
      chlopczyka"
      • Gość: saunne Re: będę mamą IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 07:00
        :-) to i ja dołączam się do życzeń! Oka - uważaj na siebie i miej męża pod
        ręką - moja mama też dobrze się czuła a ja i tak urodziłam się dwa miesiące za
        wcześnie.

pozdrawiam.
    • nxa Re: będę mamą 21.05.03, 09:05
      Ach te kobiety, ciągle się gdzieś śpieszą. Dlatego japończycy nie wpisują w
      dokumentach dnia urodzin tylko dzień poczęcia (przynajmniej kilkanaście lat
      temu tak było). Nie wiem czy japończycy świętują urodziny w naszym pojęciu czy
      wspominają miłe chwile rodziców z czasów powoływania potomka do życia :))
      Travelka, Oka życzę pomyślności.
    • nxa Re: będę mamą 05.06.03, 07:15
      Co za czasy. Przed wojną to dopiero było. Ciąża u ludzi trwała 9 miesięcy. To
      znaczy, że taki wątek powinien potrwać z 8 miesięcy zanim powstanie "Jestem
      mamą". A tu cisza. Wątek nagrodzony i nikt nie pamięta. Ostatni wpis z maja
      nxa, teraz czerwiec i znów nxa. Czy to ja jestem w ciąży!? Oka i Travelka
      przywołuję Was do porządku. Czekam na meldunki. Spocznij! O pozdrowieniach nie
      wspomnę.
      • travelka Re: będę mamą 05.06.03, 13:40
        Melduje się i donoszę co u mnie.Maluch ma 25 cm. wzrostu i 40 dkg. wagi. Rosną
        mu włosy, brwi,rzęsy i paznokcie. Czasem śpi głęboko lub drzemie, czasem czuwa
        spokojnie lub jest bardzo ruchliwe, np. przeciąga się, obraca, kopie, ma
        czkawkę.
        Ja czuję się świetnie. Wczoraj dostałam parę sukienek i były wielkie przymiarki.
        Trochę za wysoka temperatura,jak dla mnie , czekam na 20-22 stopnie,bo ostatnio
        jak dla mnie za gorąco.
        Oka napisz co u Ciebie, też jestem bardzo ciekawa.
        Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!
        • nxa Re: będę mamą 05.06.03, 13:43
          To jest konkret. Meldunek przyjęty. Tak trzymać.
          Dzięki za info, zdrówka życzę.
          • alex.4 Re: będę mamą 05.06.03, 21:11
            Travelko wszystkiego najlepszego. Imię dla dziecka już wybrane?
            Pozdr
      • alex.4 Re: będę mamą 05.06.03, 21:10
        nxa napisał:

> Co za czasy. Przed wojną to dopiero było. Ciąża u ludzi trwała 9 miesięcy. To
        > znaczy, że taki wątek powinien potrwać z 8 miesięcy zanim powstanie "Jestem
        > mamą". A tu cisza. Wątek nagrodzony i nikt nie pamięta. Ostatni wpis z maja
        > nxa, teraz czerwiec i znów nxa. Czy to ja jestem w ciąży!? Oka i Travelka
        > przywołuję Was do porządku. Czekam na meldunki. Spocznij! O pozdrowieniach
        nie
        > wspomnę.
        Alex: W starozytnym Rzymie powstał problem ile czasu po smierci męza zacna
        matona moze urodzić jego dziecko. W końcu spór roztrzygnieto, że 11... a to
        dlatego ze pewne zacna matrona która nikt nie posądzał o kontakty po smierci
        męza urodziała w tym włąśnie czasie.... :)
        Pozdr
        • Gość: nxa Re: będę mamą IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 22:12
          Widzisz jak ten świat goni. Było 11, przed wojną 9, a teraz to ja nie nadążam.
          Liczyłem, że 8 ale pewny nie jestem. Ciągle jakieś gigabajtle i megaserce.
          Ciagle szybciej i szybciej. Co za czasy. A może to jest jakoś w normach
          jakościowych ISO zapisane? Jak zapiszemy się do UE to trzeba to unormować :)
    • nxa OKA OKA OKA TU NXA NXA NXA ODBIÓR 05.06.03, 23:39
      Antenę ktoś zakosił, czy serwer się zaczkał?
      OKA OKA OKA TU NXA NXA NXA ODBIÓR
      I znowu nic. Na co ta cała technika, jak dowołać się nie można.
      OKA OKA OKA TU NXA NXA NXA ODBIÓR
      Trudno, jak fonią nie idzie, to wracam do starej sprawdzonej telegrafii.
      -
      • Gość: Oka Re: OKA OKA OKA TU NXA NXA NXA ODBIÓR IP: *.lifespan.org 07.06.03, 00:29
        "To ja, to ja, to ja, slyszysz wolam Ciebie ja, Oka..." To z "Czterech
        pancernych". :)))
        Przepraszam za cisze na laczach. U mnie wszystko w porzadku. Nadal jestem w
        jednym kawalku, (choc o jakies 12 kilo ciezszym). Czuje sie super, to juz 9
        miesiac!!!

Kochani, na razie musze konczyc, wkrotce znow sie odezwe!
        Dziekuje za pamiec o mojej skromnej osobie!

Oka
        • alex.4 Re: OKA OKA OKA TU NXA NXA NXA ODBIÓR 07.06.03, 00:43
          Oka najlepsze pozdrowienia. to juz niedlugo. Boisz sie porodu?
          Pozdr
          • Gość: nxa Re: OKA OKA OKA TU NXA NXA NXA ODBIÓR IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 00:49
            Witaj Oka. Pięknie śpiewasz. 12 kg w tą czy w tamtą stronę, co za różnica. To
            teraz ciąża też trwa 9 miesięcy, a już myślałem, że coś się zmieniło :))
            Bądźcie zdrowi. Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka