Dodaj do ulubionych

Zróbmy razem mapę ścieżek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 21:08
www.visitbialystok.com
Obserwuj wątek
    • Gość: hgw Re: Zróbmy razem mapę ścieżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:39
      No i po co się było wysilać! Dla nasztch urzędasów to pentagram kwadratury
      koła... Problem nie do rozwiązania!!! No i można dalej spokojnie pier..... w
      stołek!
    • prawdziwy.www.zieloni.w.pl regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a nie li 08.08.06, 19:37

regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a nie likwidowac

zieloni.osiedle.net.pl/kolejowe-autobusy-szynowe.htm
      zamiast wydawac pieniadze na glupoty w stylu Opery czy lotniska na Krywlanahc
      (oba pomyslu maja sluzyc tylko i wylacznie zabawie i podrozom waskiej grypy
      urzednikow, politykow, poslow, senatorow, europarlamenatzraystow którzy maja
      bezplatne przeloty, zaproszenia itd.)
      www.zieloni.osiedle.net.pl/lotnisko.htm
      www.zieloni.osiedle.net.pl/opera-podlaska.htm

tym bardziej ze linia kolejowe na trasie
      Bialystok - Bielsk Podlaski - Hajnówka, - Białowieża

Bylaby bardzo dochodowa

Dzisiaj podróz PKS na tej trasie trwa 3 godziny (80 km)
      Co daje średnia predkosc 25 km/h

Droge rowerowa można zrobic ewentulanie OBOK

Ale nie ZAMIAST
      • Gość: nieznoszedupka Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 19:47
        Chlopie jak to takie dochodowe to wspaniale.
        Wez z kolegami "ekologami" zorganizujcie fundusze i za pomocą taniej linii
        kolejowej Bialystok Hajnówka zarabiajcie na waszą próżną działaność.
        A w sprawach lotniska proszę nie wypowiadaj się boś głupi jak but.

Pozdrawiam.
        • Gość: samjestesdupek Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: 217.97.203.* 09.08.06, 08:10
          Jak gowno wiesz to zachowaj sobie swoje madrosci. Nawet czytac cie nie nauczyli,
          nie mowiac o mysleniu.
          Zauwazasz roznice pomiedzy "byla" dochodowa a "jest" dochodowa? Pare lat temu
          zeby dojechac do Bialego rzeczonym pociagiem to trzeba bylo albo siedziec na
          schodach albo stac w scisku w przejsciu. Tylko skad ty mozesz o tym wiedziec
          skoro pozjadales wszystkie rozumy?
          • Gość: samjestesdupek Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: 217.97.203.* 09.08.06, 08:13
            Oraz "bylaby"
            • Gość: weryfikant Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: *.nets.com.pl / *.com.pl 09.08.06, 16:29
              czy to aby napewno ja nie zrozumialem czytanego tekstu?
              Ale jezeli nie widzisz roznicy pomiedzy "byla" a "bylaby"....
              Mniej jarzyn wiecej miesa a agresja przejdzie..

Pozdrawiam
      • Gość: sbs Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: 217.97.203.* 09.08.06, 08:12
        A jak chcesz przekonac ludzi zeby jezdzili koleja?
        • Gość: wkoronkiewicz Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.08.06, 13:59
          bardzo często nie trzeba nikogo przekonywać, gdyż dla wielu miejscowości na
          trasie, kolej jest to jedyny środek transportu. dowodzi tego fakt, że ilekroć
          likwidowano jakieś połączenie kolejowe odzywały sie głosy protestu.
          kolejna sprawa: cena benzyny. już jest wysoka, a wszystkie prognozy wskazują,
          że nadal będą rosnąć. okazać się zatem może, że kolej stanie się najtańszym
          źródłem transportu.
          wygoda: w pociągu można wstać, przejść się, rozprostować kości i skorzystać z
          toalety. w autobusach jest to znacznie utrudnione
          choroba lokomocyjna: w pociągach występuje niezwykle rzadko
          bezpieczeństwo: katastrofy kolejowe zdarzają się znacznie znacznie rzadziej niz
          wypadki na drogach
          kwestia zatrucia środowiska: składy elektryczne - a te są już większością nie
          emitują spalin, nie więc zatruwają naszych pól i rosnącej na nich żywności.
          więcej pociągów - zdrowsze społeczeństwo.

• Gość: Lopez Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.08.06, 14:19
            wiekszych bzdur jak pisze ten kornkiewicz nie czytalem, benzyna ceny mi to wisi
            moze byc i po 6 zl, kolej to tylko brud smrod i tlok jak to lubisz Twoja sprawa ziom
          • Gość: loopez Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: 195.177.197.* 09.08.06, 15:21
            Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl
            Gość: wkoronkiewicz 09.08.06, 13:59

Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl
            Gość: Lopez 09.08.06, 14:19

Hmmmm
            Nie ma to jak pogadać z samym sobą
            • Gość: wkoronkiewicz Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.08.06, 23:24
              sugerujesz, że ja i Lopez to jedna i ta sama osoba?
              to naprawdę ciekawe, znaczyłoby, że sam sobie zarzucam bzdury. ciekaw jestem,
              co na ten temat mówi psychologia?
              a może Lopezem jest moja małżonka?
              to też byłoby niezłe!
              jest jeszcze jedno rozwiązanie: w moim domu bywa niejaki Szybki Lopez.
              słyszałem o nim kilka dowcipów, ale nie wiedziałem, że i mnie będzie to
              dotyczyć.

abstrahując od tego czy Lopez to moje drugie ja, moja małzonka lub kochanek
              mojej żony, chcialem mu powiedziec jedno: z reguły jest tak, że gdy braknie
              argumentów w dyskusji wówczas pojawia się tekst: wygadujesz pan bzdury!
              nawet nie trzeba tego specjalnie uzasadniać. niech sam prelegent się tłumaczy.
              pan panie Lopezie (kochana żono i nieuchwytny kochanku) wykazałeś sie
              nadgorliwościa i napisałeś, że zwisa Ci cena benzyny, może byc nawet 6 zł za
              litr.
              no cóż nie każdy ma tyle pieniędzy co pan.
              ale wysokie ceny benzyny odbiją sie równiez na kosztach transportu, a co za tym
              idzie i kosztach produkcji. wraz ze zwyżką cen wzrosną ceny innych produktów.
              zwłaszcza tych przewożonych ciężarówkami czy samolotami (paliwo lotnicze).
              obronić się może jedynie kolej - produkcja elektryczności oparta jest w naszym
              kraju na węglu. ale oczywiście jako zielony jestem też za odnawialnymi źródłami
              energii.
              oczywiście mówi się również o samochodach napędzanych paliwem alternatywnym,
              gazem ziemnym, olejem rzepakowym czy wręcz technologiami wodorowymi. super. ale
              na razie jedyną alternatywą - możliwą do wykorzystania od zaraz jest właśnie
              kolej.
              piszesz jeszcze Lopezie, że piszę bzdury bo kolej to dla ciebie tłok, brud i
              smród.
              cóż rzec? wysiądź kiedyś ze swgo błyszczącego bolidu i zrób sobie wycieczkę
              autobusem mpk. odwiedź białostocki dworzec pks i przejedź się autobusem do
              powiedzmy Moniek, a potem w owych Mońkach kup bilet na pociąg. w
              przeciwieństwie do pks-u wybrac możesz wagon pierwszej klasy. skoro zwisjaą Ci
              ceny benzyny, możesz sobie na to pewnie pozwolić.
              kiedy zaś wrócisz, to sobie wtedy chętnie pogadam o tłoku i brudzie w
              rozmaitych środkach lokomocji.

• Gość: motór Re: Zróbmy razem mapę ścieżek IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.08.06, 23:35
      a co tobie odbiło z tymi sciezkami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka