Gość: ech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 21:08 www.visitbialystok.com Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hgw Re: Zróbmy razem mapę ścieżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:39 No i po co się było wysilać! Dla nasztch urzędasów to pentagram kwadratury koła... Problem nie do rozwiązania!!! No i można dalej spokojnie pier..... w stołek! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.www.zieloni.w.pl regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a nie li 08.08.06, 19:37 regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a nie likwidowac zieloni.osiedle.net.pl/kolejowe-autobusy-szynowe.htm zamiast wydawac pieniadze na glupoty w stylu Opery czy lotniska na Krywlanahc (oba pomyslu maja sluzyc tylko i wylacznie zabawie i podrozom waskiej grypy urzednikow, politykow, poslow, senatorow, europarlamenatzraystow którzy maja bezplatne przeloty, zaproszenia itd.) www.zieloni.osiedle.net.pl/lotnisko.htm www.zieloni.osiedle.net.pl/opera-podlaska.htm tym bardziej ze linia kolejowe na trasie Bialystok - Bielsk Podlaski - Hajnówka, - Białowieża Bylaby bardzo dochodowa Dzisiaj podróz PKS na tej trasie trwa 3 godziny (80 km) Co daje średnia predkosc 25 km/h Droge rowerowa można zrobic ewentulanie OBOK Ale nie ZAMIAST Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznoszedupka Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 19:47 Chlopie jak to takie dochodowe to wspaniale. Wez z kolegami "ekologami" zorganizujcie fundusze i za pomocą taniej linii kolejowej Bialystok Hajnówka zarabiajcie na waszą próżną działaność. A w sprawach lotniska proszę nie wypowiadaj się boś głupi jak but. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samjestesdupek Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: 217.97.203.* 09.08.06, 08:10 Jak gowno wiesz to zachowaj sobie swoje madrosci. Nawet czytac cie nie nauczyli, nie mowiac o mysleniu. Zauwazasz roznice pomiedzy "byla" dochodowa a "jest" dochodowa? Pare lat temu zeby dojechac do Bialego rzeczonym pociagiem to trzeba bylo albo siedziec na schodach albo stac w scisku w przejsciu. Tylko skad ty mozesz o tym wiedziec skoro pozjadales wszystkie rozumy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samjestesdupek Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: 217.97.203.* 09.08.06, 08:13 Oraz "bylaby" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weryfikant Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: *.nets.com.pl / *.com.pl 09.08.06, 16:29 czy to aby napewno ja nie zrozumialem czytanego tekstu? Ale jezeli nie widzisz roznicy pomiedzy "byla" a "bylaby".... Mniej jarzyn wiecej miesa a agresja przejdzie.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sbs Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: 217.97.203.* 09.08.06, 08:12 A jak chcesz przekonac ludzi zeby jezdzili koleja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.08.06, 13:59 bardzo często nie trzeba nikogo przekonywać, gdyż dla wielu miejscowości na trasie, kolej jest to jedyny środek transportu. dowodzi tego fakt, że ilekroć likwidowano jakieś połączenie kolejowe odzywały sie głosy protestu. kolejna sprawa: cena benzyny. już jest wysoka, a wszystkie prognozy wskazują, że nadal będą rosnąć. okazać się zatem może, że kolej stanie się najtańszym źródłem transportu. wygoda: w pociągu można wstać, przejść się, rozprostować kości i skorzystać z toalety. w autobusach jest to znacznie utrudnione choroba lokomocyjna: w pociągach występuje niezwykle rzadko bezpieczeństwo: katastrofy kolejowe zdarzają się znacznie znacznie rzadziej niz wypadki na drogach kwestia zatrucia środowiska: składy elektryczne - a te są już większością nie emitują spalin, nie więc zatruwają naszych pól i rosnącej na nich żywności. więcej pociągów - zdrowsze społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lopez Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.08.06, 14:19 wiekszych bzdur jak pisze ten kornkiewicz nie czytalem, benzyna ceny mi to wisi moze byc i po 6 zl, kolej to tylko brud smrod i tlok jak to lubisz Twoja sprawa ziom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loopez Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: 195.177.197.* 09.08.06, 15:21 Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl Gość: wkoronkiewicz 09.08.06, 13:59 Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl Gość: Lopez 09.08.06, 14:19 Hmmmm Nie ma to jak pogadać z samym sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: regionalne linie kolejowe trzeba rozwijac a n IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.08.06, 23:24 sugerujesz, że ja i Lopez to jedna i ta sama osoba? to naprawdę ciekawe, znaczyłoby, że sam sobie zarzucam bzdury. ciekaw jestem, co na ten temat mówi psychologia? a może Lopezem jest moja małżonka? to też byłoby niezłe! jest jeszcze jedno rozwiązanie: w moim domu bywa niejaki Szybki Lopez. słyszałem o nim kilka dowcipów, ale nie wiedziałem, że i mnie będzie to dotyczyć. abstrahując od tego czy Lopez to moje drugie ja, moja małzonka lub kochanek mojej żony, chcialem mu powiedziec jedno: z reguły jest tak, że gdy braknie argumentów w dyskusji wówczas pojawia się tekst: wygadujesz pan bzdury! nawet nie trzeba tego specjalnie uzasadniać. niech sam prelegent się tłumaczy. pan panie Lopezie (kochana żono i nieuchwytny kochanku) wykazałeś sie nadgorliwościa i napisałeś, że zwisa Ci cena benzyny, może byc nawet 6 zł za litr. no cóż nie każdy ma tyle pieniędzy co pan. ale wysokie ceny benzyny odbiją sie równiez na kosztach transportu, a co za tym idzie i kosztach produkcji. wraz ze zwyżką cen wzrosną ceny innych produktów. zwłaszcza tych przewożonych ciężarówkami czy samolotami (paliwo lotnicze). obronić się może jedynie kolej - produkcja elektryczności oparta jest w naszym kraju na węglu. ale oczywiście jako zielony jestem też za odnawialnymi źródłami energii. oczywiście mówi się również o samochodach napędzanych paliwem alternatywnym, gazem ziemnym, olejem rzepakowym czy wręcz technologiami wodorowymi. super. ale na razie jedyną alternatywą - możliwą do wykorzystania od zaraz jest właśnie kolej. piszesz jeszcze Lopezie, że piszę bzdury bo kolej to dla ciebie tłok, brud i smród. cóż rzec? wysiądź kiedyś ze swgo błyszczącego bolidu i zrób sobie wycieczkę autobusem mpk. odwiedź białostocki dworzec pks i przejedź się autobusem do powiedzmy Moniek, a potem w owych Mońkach kup bilet na pociąg. w przeciwieństwie do pks-u wybrac możesz wagon pierwszej klasy. skoro zwisjaą Ci ceny benzyny, możesz sobie na to pewnie pozwolić. kiedy zaś wrócisz, to sobie wtedy chętnie pogadam o tłoku i brudzie w rozmaitych środkach lokomocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motór Re: Zróbmy razem mapę ścieżek IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.08.06, 23:35 a co tobie odbiło z tymi sciezkami Odpowiedz Link Zgłoś