Dodaj do ulubionych

bankowa logika ?:)

IP: 212.33.74.* 25.03.03, 13:46
do tej pory bylo tak, ze placi sie za cos czego sie uzywa. ale nie w bph/pbk.
ten bank wymyslil sobie ze bedzie pobieral prowizje za to ze ktos NIE PLACI
karta. wylumaczcie mi czy to ja jestem niedzisiejsza czy bankowi odbilo?
Obserwuj wątek
    • poziomk Re: bankowa logika ?:) 25.03.03, 13:52
      Polska to dziwna kraj :))
      • Gość: anka1 Re: bankowa logika ?:) IP: 212.33.74.* 25.03.03, 13:57
        coraz bardziej dziwna .niekiedy wrecz nienormalna :)
        • alex.4 Re: bankowa logika ?:) 25.03.03, 17:45
          Aniu witaj w klubie, czyzbys miałą konto w PBH/PBK? :) Ja też mam :)))))))))
          To Krakusy, a oni mysla inaczej :)))))))
          Pozdr
          • ralston Re: bankowa logika ?:) 25.03.03, 18:16
            Ale o co chodzi? Za co jest ta opłata/prowizja?
            • alex.4 Re: bankowa logika ?:) 25.03.03, 18:24
              Na razie też nie wiem. Ale ponieważ dotyczy to pewnie również i mojego konta
              wiec jestem jako zywo zainteresowany....
              Pozdr
              • Gość: Spec Re: bankowa logika ?:) IP: 38.112.0.* 25.03.03, 18:47
                alex.4 napisał:

> Na razie też nie wiem. Ale ponieważ dotyczy to pewnie
                również i mojego konta
                > wiec jestem jako zywo zainteresowany....
                > Pozdr

:)))

nie slyszalem piosenki, ale chcialbym powiedziec kilka
                slow na jej temat....
                • alex.4 Re: bankowa logika ?:) 25.03.03, 19:02
                  Gość portalu: Spec napisał(a):

> alex.4 napisał:
                  >
                  > > Na razie też nie wiem. Ale ponieważ dotyczy to pewnie
                  > również i mojego konta
                  > > wiec jestem jako zywo zainteresowany....
                  > > Pozdr
                  >
                  > :)))
                  >
                  > nie slyszalem piosenki, ale chcialbym powiedziec kilka
                  > slow na jej temat....
                  Alex: Ale specu się wysiliłeś...... Rozumiem, że nic inteligentniejszego
                  wymysleć nie potrafisz.
                  • Gość: anka1 Re: bankowa logika ?:) IP: 212.33.74.* 26.03.03, 10:59
                    wyjasniem zatem raz jeszcze : bank w/w pobiera prowizje za to ze ktos nie placi
                    karta. jesli do konca marca nie zaplaci karta dwa razy a od kwietnia 4 razy to
                    bank mu za to potraci prowizje.
                    slowo daje ze wciaz nie moge wyjsc z podziwu : tylko w Polsce placi sie za to
                    ze sie czegos nie uzywa.
                    • ralston Re: bankowa logika ?:) 26.03.03, 11:01
                      Hmmm... mój podziw dla banku rośnie. A za wydanie karty rozumiem, że też
                      pobiera opłatę?
                      • alex.4 Re: bankowa logika ?:) 26.03.03, 18:02
                        Aniu, a skad ta informacja? Ja nie byłem ostatnio w oddziale, ale wedaje się
                        mnie, że przesłąli by pocztą jakas wiadomość?
                        Pozdr
                        • Gość: anka1 Re: bankowa logika ?:) IP: 212.33.74.* 26.03.03, 18:08
                          pobiera a jakze.
                          infomacje mam po telefonie do banku. jak zobaczylam ze mi potracili jakas
                          prowizje to zadzwonilam zeby sie dowiedziec za co. i wtedy sie okazalo ze jak
                          nie uwzywam to place.
                          • alex.4 Re: bankowa logika ?:) 26.03.03, 18:10
                            Na szczęście dosyć często używam.... :)
                            Ale to czysty absurd....
                            Czy to gdzieś zapisane w regulaminie?
                            Pozdr
                          • ralston Re: bankowa logika ?:) 26.03.03, 18:13
                            Sprawdź, czy nie ma prowizji za oddychanie w budynku banku, albo za brak
                            szczoteczki do zębów przy rozmowie telefonicznej z naczelnikiem. I zmień bank,
                            czym prędzej...
                            • Gość: saunne Re: bankowa logika ?:) IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 21:38
                              czy ta zmiana zostala wprowadzona niedawno czy tez istniala w czasie kiedy
                              zakladalas konto? Czy bylas o niej poinformowana?

pozdrawiam.
                              • Gość: anka1 Re: bankowa logika ?:) IP: 212.33.74.* 27.03.03, 08:36
                                nie ma tego w regulaminie Alex.
                                skad Saunne. to nowe wymysly banku. pewnie po kolejnych fuzjach im takie
                                pomysly przychodza do glowy.
                                hihi z ta szczoteczka to niezle. ale nie podpowiadaj im Rals, bo juz
                                wszystkiego sie mozna spodziewac po czyms takim.
                                • vxy Re: bankowa logika ?:) 27.03.03, 09:55
                                  Czyżby brakowało na premie dla zarządu? ;)
                                  pa
                                • Gość: saunne Re: bankowa logika ?:) IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 09:58
                                  o takich zmianach Aniu powinnas zostac poinformowana i to na pismie...
                                  • Gość: anka1 Re: bankowa logika ?:) IP: 212.33.74.* 27.03.03, 13:41
                                    wszystko mozliwe :)
                                    Saunne zostalam poinformowana. jak juz potracili prowizje :))
                                    • alex.4 Re: bankowa logika ?:) 27.03.03, 16:46
                                      Oni co jakiś czas przysyłąja zmiany w regulaminie, ale nie zawsze się
                                      człowiekowi czytać. Oni jak potracaja muszą najpierw powiadomić o zmianach.
                                      Pozdr
                                    • Gość: Hmmm... Re: bankowa logika ?:) IP: 212.244.27.* 28.03.03, 15:05
                                      Anka1, bank bankiem, a Ty masz zapewne babcię (prababcię!?), dziadka, kogoś
                                      kto podpowie Ci,że jest taki bank, bank ziemski, do którego w niepewnych
                                      czasach podkładało się na pewniejsze czASY, kto co miał cenniejszego nie
                                      wyłączając zielonych. Po co się denerwować. Już w podstawówce uczą, że każda
                                      rewolucja najpierw rozpirza banki - krwiopijców, banki -lichwiarskie, banki
                                      oszukańcze, a bankierami ozdabia np. latarnie. Wyluzuj się, porozmawiaj z
                                      bankierem Grobelnym, on Ci powie ,jak się najlepiej wychodzi na spółkach z
                                      bankami żeby wyjść na swoje.
                                      To tyle, bo już pożałowałem Ciebie: dwa razy w miesiącu kupować przy pomocy
                                      karty, to już za wiele.
                                      P.S. Jest jeszcze jedno wyjście. Że też mama Ci nie podpowiedziała: p o ń c z
                                      o c h a. Pończocha nie skarpeta, nie... ( Co zakładasz na pupcię, jak to to się
                                      nazywa..?) nie te, no jak im tam...? Nooo...co tak ciężko się ściąga? Już mam:
                                      nie w rajstopy broń Boże składaj je, bo jak będziesz pilnie potrzebowała
                                      pieniążków, to nie wyciągniesz w porę, tak się zaplączą,a w zwyczajną,w taką
                                      bawełnianą pończochę. Tę rzuć niedbale na stertę innych. Najlepiej na dno kosza
                                      albo szuflady, jeśli nie masz kosza. Daję słówo, uwierz mi. Sama nie
                                      znajdziesz jak będziesz pilnie potrzebować, tak dobrze będą przechowywane. I
                                      bez prowizji, bez nerwów: kak w ruskom bankie -nie prepadiot i nie pauczysz!
                                      (oto do czego potrzebny był dziadek ). Ale gdy już znajdziesz , wiesz ile
                                      będziesz miała radochy. A Ty tutaj - bank każe płacić za frajer...Pa,pa..!~Keep
                                      smiling!
                                      • alex.4 Re: bankowa logika ?:) 28.03.03, 15:40
                                        Dziwna to była logika. Bank jest lepszy od pończochy (chyba, że pończocha jest
                                        na fajnej nózce....). Tylko dlaczego wymyślaja absurdalne opłaty....
                                        Pozdr
                                        • Gość: hmm.. Re: bankowa logika ?:) IP: 212.244.27.* 28.03.03, 15:56
                                          ...;)
                                        • Gość: hmm.. Re: bankowa logika ?:) IP: 212.244.27.* 28.03.03, 15:57
                                          ...;)
                                          • maurus Re: bankowa logika ?:) 28.03.03, 17:35
                                            W banku lepiej niż w skarpecie?
                                            No nie wiem.
                                            Policzmy z ołówkiem w ręku miesięczne zyski i straty (dane z mojego ROR-u):
                                            1. Prowizja za prowadzenie rachunku: - 8,00 zł
                                            2. Prowizja za przelew na konto do innego banku: - 5,00 zł(zrobiłem 5 przelewów)
                                            3. Odsetki od zadłużenia (debet): - 0,09 zł (w lutym prawie nie korzystałem)
                                            4. Podatek od odsetek: - 0,20 zł
                                            5. Odstek od zgromadzonego kapitału (hehe): +1,02 zł
                                            Podsumowując na usługach banku jestem 12,27 zł do tyłu

Ale to nie koniec. Raz w roku skubią mnie na 50,00 zł za możliwość korzystania
                                            w każdej chwili z debetu. Do tego raz na dwa lata po 10,00 zł za każdą z katr
                                            (mam dwie).
                                            Bandyci!

• Gość: anka1 Re: bankowa logika ?:) IP: 212.33.74.* 28.03.03, 18:16
                                        Gość portalu: Hmmm... napisał(a):

> Anka1, bank bankiem, a Ty masz zapewne babcię (prababcię!?), dziadka, kogoś
                                        > kto podpowie Ci,że jest taki bank, bank ziemski, do którego w niepewnych
                                        > czasach podkładało się na pewniejsze czASY, kto co miał cenniejszego nie
                                        > wyłączając zielonych. Po co się denerwować. Już w podstawówce uczą, że każda
                                        > rewolucja najpierw rozpirza banki - krwiopijców, banki -lichwiarskie, banki
                                        > oszukańcze, a bankierami ozdabia np. latarnie. Wyluzuj się, porozmawiaj z
                                        > bankierem Grobelnym, on Ci powie ,jak się najlepiej wychodzi na spółkach z
                                        > bankami żeby wyjść na swoje.
                                        > To tyle, bo już pożałowałem Ciebie: dwa razy w miesiącu kupować przy pomocy
                                        > karty, to już za wiele.
                                        > P.S. Jest jeszcze jedno wyjście. Że też mama Ci nie podpowiedziała: p o ń c
                                        z
                                        >
                                        > o c h a. Pończocha nie skarpeta, nie... ( Co zakładasz na pupcię, jak to to
                                        się
                                        >
                                        > nazywa..?) nie te, no jak im tam...? Nooo...co tak ciężko się ściąga? Już
                                        mam:
                                        > nie w rajstopy broń Boże składaj je, bo jak będziesz pilnie potrzebowała
                                        > pieniążków, to nie wyciągniesz w porę, tak się zaplączą,a w zwyczajną,w taką
                                        > bawełnianą pończochę. Tę rzuć niedbale na stertę innych. Najlepiej na dno
                                        kosza
                                        >
                                        > albo szuflady, jeśli nie masz kosza. Daję słówo, uwierz mi. Sama nie
                                        > znajdziesz jak będziesz pilnie potrzebować, tak dobrze będą przechowywane. I
                                        > bez prowizji, bez nerwów: kak w ruskom bankie -nie prepadiot i nie pauczysz!
                                        > (oto do czego potrzebny był dziadek ). Ale gdy już znajdziesz , wiesz ile
                                        > będziesz miała radochy. A Ty tutaj - bank każe płacić za frajer...Pa,pa..!
                                        ~Keep
                                        >
                                        > smiling!

wiesz co znam ciekawsze sposoby chowania pieniedzy niz w skarpetach,
                                        ponczochach itp. czesciach garderoby. to po pierwsze. po drugie moge placic
                                        karta. ale wkurza mnie fakt ze jestem do tego zmuszana pod grozba potracania
                                        prowizji. to po drugie. po trzecie nie traktuj mnie jak idiotki bo sobie tego
                                        nie zycze. i nie mow do mnie po angielsku jeszcze nie jestesmy kolonia USA.
                                        • Gość: hmmm Re: bankowa logika ?:) IP: 212.244.27.* 29.03.03, 09:35
                                          Ale surowa...Kakaja sieroznaja? Anka1, jesteś z -jak jej tam - lpr czy innej
                                          przybudówki wszechpolskiej mlodzieży. Od kiedy to Ameryka (mam nadzieję, że
                                          mówiłaś o Pólnocnej czyli tej słowami piosenki; "To jest Ameryka, to słynne USA
                                          (...)" jest lub była kiedykolwiek państwem kolonialnym...? Co? No podpowiedz,
                                          śiało.
                                          Ale banki są wszędzie takie same. Więc nie odpowiadaj. I tak miło, że
                                          powróciłaś z jakiejś podróży na to forum ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka