Dodaj do ulubionych

Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia?

IP: *.cnb.com.pl 12.11.06, 10:39
W lokalu wyborczym na Grottgera,tłumy ludzi,wszystko starsi,nie urażając nikogo tzw.moherowe berety,młodzieży zero.Wiadomo jak to będzie wygra PIS,bo młodzież olała wybory,a potem narzekają,że w tym kraju nie ma przyszłości i trzeba wyjeżdżać.Druga sprawa karta na radnych wielkości plakatu,normalnie mnie to rozbawiło,to chyba na wypadek,żeby starsze babcie widziały,gdzie są koledzy Tura.słuchajcie ruszcie dupy i zasuwajcie na wybory,zróbcie coś.A ci którzy nie pójdą to niech nie wylewają swoich żalów na forum,jak to jest niedobrze.Taka okazja zdarza się rzadko,co kilka lat,nie chcę,aby w Białymstoku powstawało najwięcej kościołów,chociaż jestem katoliczką.Chcę,aby to miasto sie rozwijało,a nie cofało jak do tej pory!!
Obserwuj wątek
    • Gość: azp11 Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? IP: *.elpos.net 12.11.06, 11:04
      A co tak słabo z kulturą Marto?
      • Gość: Ela Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? IP: *.pl 12.11.06, 11:13
        Popieram cie Marto całkowicie, tez wróciłam przed chwilą (Świetojańska), sami
        starsi ludzie.
        • Gość: sf Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 11:18
          no to pewnie Konon zostanie Preziem. W szczecinie też było identycznie i wygrał
          Jurczyk. Tylko ten włożył na siebie garnitur a tu.... Kogo wy tam macie z PISU
          na prezydenta? Może on?
          • Gość: Pan Kazio Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? IP: *.fbx.proxad.net 12.11.06, 11:21
            mlodzi w niedziele rano odsypiaja sobotnie libacje, a starsi przewaznie do
            kosciola , stad te tlumy,
            spoko, przyjda i mlodzi, troche pozniej
            • Gość: Michal Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 11:51
              Politycy smieja nam sie w prosto w oczy przez 4 lata i nic nie robia zeby zylo
              nam sie lepiej, a dzis zadrwijmy z nich i oddajmy glos na Krzysztofa
              Kononowicza. Moj glos na Kononowicz oznacza ze mam w d.... wszystkich
              politykow, a przy okazji spelniam swoj obywatelski obowiazek i ide na
              glosowanie :)
              • Gość: Stanisław Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? IP: *.pools.arcor-ip.net 12.11.06, 12:21
                Odmrażania sobie uszu na złość babci nie polecam.
                Przecież to będzie okres dotacji unijnych które nie będą trwały wiecznie.
                Trzeba głosować pro publico bono czyli dla dobra społecznego.
                Na szczeblu samorządów trzeba zapomnieć o teczkach, lustracjach i polityce -
                trzeba wybrać ludzi sprawnych i takich którzy się sprawdzili niezależnie od
                partyjnej proweniencji.
              • kamilar Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? 12.11.06, 13:21
                Gość portalu: Michal napisał(a):

> Politycy smieja nam sie w prosto w oczy przez 4 lata i nic nie robia zeby zylo
                > nam sie lepiej, a dzis zadrwijmy z nich i oddajmy glos na Krzysztofa
                > Kononowicza. Moj glos na Kononowicz oznacza ze mam w d.... wszystkich
                > politykow, a przy okazji spelniam swoj obywatelski obowiazek i ide na
                > glosowanie :)

Gratuluję intelektu i pomysłu. Na tym samym poziomie co: "Na złość mamie zajdę w
                ciążę"
            • mvito Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? 12.11.06, 12:05
              Siedziałem rok temu w komisji na ul. Gajowej (wybory do parlamentu). Było dość
              pustawo, szczególnie było widać że ludzie falami przychodzili - jak księżulek z
              kościoła wypuszczał. Młodych było tragicznie mało - a to smutne. Wychodzi na to,
              że młodzi maja w głębokim poważaniu kto będzie rządził, im jest wszystko jedno....

Michał

ps. a co będzie na kolejnych wyborach, obecny elektorat kościółkowy zmieni
              miejsce zamieszkania na cmentarz... wtedy chyba dopiero ma szansę się coś w
              Białymstoku zmienić.

ps2. bardzo ciekawi mnie jaką ilością głosów w poszczególnych komisjach wygra
              sławny pan Krzysztof z nieumiejącym się posługiwać długopisem posłem z LPR ;)
              • bialostoczanin Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? 12.11.06, 12:10
                a ja posłałem spamik bo mi się strasznie smutno zrobiło....
                a spamik brzmi tak ( bo chyba inaczej się nie da ) :

To jest łańcuszek który może zmienić te miasto na lepsze, PROSZĘ roześlijcie to
                do WSZYSTKICH !!! /eMsi
                BIAŁYSTOK - POBUDKA ku.. mać !!!
                Dziś są WYBORY !!!
                W lokalach wyborczych niemal 100 % ludzi to mochery, jeśli będzie tak dalej to
                debile sami jesteście sobie winni że w tym mieście dzieje się źle !!!
                Wy się ku.. zastanówcie nad sobą. To jest poważnie smutne. Nic w tym już
                niestety nie ma śmiesznego.
                I wiecie co. Jak jeszcze ktoś powie złe słowa na mochery i kościół to przciągnę
                z kopyta - oni przynajmniej coś sobą reprezentują idąc na wybory !!!

GAZ, PRĄD I WODA NIE SĄ OD BOGA.

PRAWDZIWYMI WYGRANYMI SĄ CI KTÓRZY POSZLI GŁOSOWAĆ !!!

• kamilar Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? 12.11.06, 13:23
                  Chyba napisałeś "Mocher" z błędem:)
                  Ogółem pomysł popieram, należy głosować, a każdy kto ma dostęp do internetu bez
                  trudu znajdzie informacje o dużej liczbie kandydatów, wystarczy troche dobrej
                  woli i wysiłku.
    • makbrajd złamanie ciszy wyborczej 12.11.06, 12:34
      ............
      • Gość: MARTM! Re: złamanie ciszy wyborczej IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 12.11.06, 12:45
        ja poszedłem rano mimo kaca, i muszę rpzyznać, że byłem miło zaskoczony będąc nie tylko w towarzystwie wracających z kościoła (100m od budynku komisji) i cerkwii (300m ?), ale również wśród moich rówieśników!
        • bialostoczanin Re: złamanie ciszy wyborczej 12.11.06, 13:03
          który to okręg ? jaka ulica ?
          • Gość: MARTM! Re: złamanie ciszy wyborczej IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 12.11.06, 13:24
            5. okręg, róg antoniuka i berlinga
    • kamilar Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? 12.11.06, 13:19
      Przepraszam, ja widziałem dwóch młodych chłopaków wychodzących z lokalu
      wyborczego. To raz a po drugie wiem też, że starsi ludzie nie zawsze popierają
      opcje o których myślisz.
      Nie będę podał nazw partii bo cisza wyborcza:)
      • Gość: tidi Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? IP: *.proxy.aol.com 12.11.06, 13:27
        Taka Marta , to ktos powinien sie zajac , to jest zwykla , wyuzdana agitacja
        wyborcza .
        • Gość: Kropka Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? IP: *.csk.pl 12.11.06, 13:32
          Za to toba Tidi powinni sie zajac lekarze psychiatrzy.
          • Gość: tidi Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? IP: *.proxy.aol.com 12.11.06, 13:52
            Bylem. Wszystko w porzadku .Polecam i tobie taki test .
            • Gość: Kropka Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? IP: *.csk.pl 12.11.06, 14:18
              Ja na szczescie nie musze. Ze mna nawet bez badan jest wszystko w porzadku.
              • Gość: ginekolog Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? IP: 211.247.174.* 12.11.06, 16:02
                to dlaczego z podwozia zgnila ryba zalatuje?
                • Gość: Kropka Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? IP: *.csk.pl 12.11.06, 16:20
                  Jak ci cos gnije to natychmiast zglos sie do lekarza.
    • Gość: kasia os. Piaski IP: *.eranet.pl 12.11.06, 14:47
      Na moim osiedlu ok. pół godziny temu w lokalu wyborczym w przedszkolu (w środku
      osiedla pomiędzy blokami) była tylko jedna para w starszym wieku. Reszta to
      ludzie w wieku ok 25 - 30. A były tam naprawdę tłumy!
      • Gość: MARTM! Re: os. Piaski IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 12.11.06, 14:56
        Gość portalu: kasia napisał(a):

> Na moim osiedlu ok. pół godziny temu w lokalu wyborczym w przedszkolu (w środku
        >
        > osiedla pomiędzy blokami) była tylko jedna para w starszym wieku. Reszta to
        > ludzie w wieku ok 25 - 30. A były tam naprawdę tłumy!

i tylko się z tego cieszyc!
        • Gość: wkoronkiewicz Re: os. Piaski IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 12.11.06, 15:29
          tu mam fotki z lokalu wyborczego. rzeczywiście karty do głosowania były dość
          spore: www.szukamypolski.pl/radarxl.php?id=5188&f=8
    • Gość: asn007 Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? IP: *.csk.pl 12.11.06, 18:04
      no i stwierdziłem, że na stolikach do głosowania leża ulotki spiskowców z
      PISu.... to chyba jest niepoważne, bo niby nie można agitować w komisjach .....
      eh mochery tam siedziały i stąd te PISuary w kabinach do głosowaniwa!!!!!!
      przykre ale prawdziwe.... jak ktoś chce to mam fajne foto z tej sytuacji :)
      • duch_zenona Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? 12.11.06, 18:09
        Gość portalu: asn007 napisał(a):

> no i stwierdziłem, że na stolikach do głosowania leża ulotki spiskowców z
        > PISu.... to chyba jest niepoważne, bo niby nie można agitować w komisjach .....
        > eh mochery tam siedziały i stąd te PISuary w kabinach do głosowaniwa!!!!!!
        > przykre ale prawdziwe.... jak ktoś chce to mam fajne foto z tej sytuacji :)
        -------------------

I to się nadaje do kabaretu! Czyż może być lepszy dowód, że rezerwat jest niezbędny?

z poważaniem
        Przyszły Dyrektor Rezerwatu.
        • Gość: Kropka Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? IP: *.csk.pl 12.11.06, 18:28
          Chyba pierwszy Dezerter Demokracji albo pierwszy Rezydent Drewutni. Bez
          odbioru :P
          • duch_zenona [...] 12.11.06, 18:31
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: Kropka Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? IP: *.csk.pl 12.11.06, 18:34
              Mowilam ci, ze jak ci sie cos sypie to tak jak twoj chlopak powinienes sie
              zglosic do lekarza. Zreszta skoro uzywacie sobie nawzajem podwozia to moze
              niech wam zgnije do konca swintuchy.
      • kamilar Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? 12.11.06, 18:31
        Trzeba było to zgłosić komisji i zażądać sporządzenia protokołu
    • Gość: Kropka Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? IP: *.csk.pl 12.11.06, 18:32
      Ja wlasnie dokonalam aktu wyborczego. Ciesze sie, bo w komisji, gdzie oddawalam
      glos powiedziano mi, ze frekwencja jest juz ponad 40%. Moze w koncu tym miastem
      zarzadzac beda ludzie mlodzi a nie stare pryki.
      • Gość: azp11 Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? IP: *.elpos.net 12.11.06, 18:39
        Jeżeli w kraju dzieje się źle, to miedzy innymi dlatego, że wyborcy kierują się
        tego typu kryteriami.
        • kamilar Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? 12.11.06, 18:40
          Znam wiele gorszych kryteriów.
          • Gość: azp11 Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? IP: *.elpos.net 12.11.06, 18:49
            Chyba to nie pocieszenie.
            • kamilar Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? 12.11.06, 18:51
              No niestety nie. Też nie zgadzam się by głównym kryterium wyboru był wiek,
              uważam, że najpierw trzeba odnieść sukces w życiu a potem można robić politykę,
              nie zgadzam się na robienie kariery poprzez politykę-a o to chyba chodzi 21-23
              latkom
      • duch_zenona [...] 12.11.06, 18:43
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: w@riat Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? IP: *.stnet.pl 12.11.06, 18:52
          Ehhh też głosowałem, same berety... Ale przynajmniej dwa głosy mniej na PIS. Jeden odemnie drugi od kolegi !
          • Gość: azp11 Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? IP: *.elpos.net 12.11.06, 18:57
            Pamiętaj o ciszy.
    • kamilar Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? 12.11.06, 18:49
      forum.gazeta.pl/forum/1,59000,2810934.html
      • Gość: azp11 Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? IP: *.elpos.net 12.11.06, 18:51
        Znowu deklaracja bez pokrycia.
        • kamilar No, jak zwykle 12.11.06, 18:55
          :(
        • nekroskop88 Re: Wróciłam właśnie z wyborów-spostrzeżenia? 12.11.06, 19:00
          > Znowu deklaracja bez pokrycia.

Jak w polityce :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka