Dodaj do ulubionych

z BOKiem czy w BOK

IP: *.koba.pl 08.12.06, 09:21
Po tym jak usłyszałam ile dostaje BOK na roczne utrzymanie, organizację
imprez itp. zastanawia mnie gdzie idą te pieniądze. Może prezydent nie wie
jakie imprezy sa organizowane i za jakie sumy. Nie powiem jest kilka fajnych,
które mogłąbym wymienić ale w skali roku pieniądze gdzieś wsiąkają. Nikogo to
nie interesuje?
Druga sprawa WOAK - niby wojewódzki ośrodek kultury a nawet lokalnie kuleje.
Skamielina, nic więcej. Dostać kasę na remont ośrodka a nic w nim nie zmienić
to też dobre. Kostka wyłożona, nowa ładna droga do ośrodka prowadzi a co w
środku? Nie dość, że samo wnętrze odrzuca, to pracownicy też chyba jeszcze z
czasów komuny tam zostali. Ten ośrodek powinien żyć a nie cofać się. Niedługo
będzie tylko budynek i nazwa i nic poza tym, zresztą już teraz w sumie tak
się dzieje... Brak słów
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawy Re: z BOKiem czy w BOK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 13:02
      Ujawnić wszystkie wydatki!!!
      • Gość: Angel ??? IP: *.koba.pl 08.12.06, 21:02
        Pewnie i siedzą tam kuzyni itp. choć dopóki nie wiem, nie będę oskarżać,
        najgorsze w tym wszystkim jest to, że budżet BOK-u na rok kalendarzowy jest
        ogromny, co wcale nie przekłada się na ilość a przede wszystkim jakośc
        imprez...
        i to jest przykre! Są organizowane raz na jakiś czas na prawde dobre koncerty,
        ale w skali roku to jest NIC. Kto w ogóle sie tym zajmuje?
        • Gość: jola Re: ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 22:13
          A przeglady filmowe organizowane przez BOK? Koncerty w Famie, ferie dla dzieci,
          Liga Kabaretów, Dni Sztuki Współczesnej? To wszystko nazywa się nic???
          • Gość: Angel Re: ??? IP: *.koba.pl 08.12.06, 22:40
            O koncertach przecież było. Jest OK i koncerty i DSW, co do jakości tych imprez
            nie ma (chyba?) zastrzeżeń. Chodzi bardziej o całokształ o funkcjonowanie BOK-u
            w ciągu roku za tak kolosalne pieniądze.
    • Gość: staszek Re: z BOKiem czy w BOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 08:37
      A tak z ciekawosci - o jakich pieniądzach mówimy? No ile to jest - rocznie?
      • Gość: P. Re: z BOKiem czy w BOK IP: *.elpos.net 13.12.06, 21:49
        Najlepiej spytac o to pania dyrektor BOK-notabene nadeta kwoke ktora ma
        wszystkich za nic(niestety mialem z nia nieprzyjemnoosc obcowac)Ogolnie cale te
        towarzystwo w tym przybytku jest wyalienowane i wyobcowane- ciezko z nimi sie
        wspolpracuje.A mnie sie wydawalo ze sa instytucja ktora powinna wychodzic do
        ludzi a nie zamykac sie na nich.No coz,moze powinni uswiadomic sobie za czyje
        pieniadze sie utrzymuja??!
        • Gość: organizator Re: z BOKiem czy w BOK IP: *.elpos.net 14.12.06, 10:25
          Masz racje co do dyrektorki BOJu, tez mialem z nia okazje pracowac. Na malo
          czym sie zna a swoj sposob pracy naklada na pracownikow, ktorzy nawet jak cos
          zrobia to rowniez chodza, tak jak ona, jak nadete kwoki i kontakt z nimi zaden.
          A juz szczegolnie bardzo trudno jest z nimi robic jakies imprezy wspolne.
          • Gość: Angel jaki pan taki kram IP: *.koba.pl 15.12.06, 08:37
            Myślałam, że to tylko pracownicy BOK-u, w tym taki jeden wredny akustyk, są tak
            nabzdyczeni, a z tego co czytam to widzę, że i sama pani Dworakowska. Fakt, nie
            sprawia miłego wrażenia. Wiecznie jakaś zwieszona, a żeby porozmawiać o
            współpracy to nie wiem kim trzeba być. Jaki pan, taki kram? :))
            Placówka miejska a może trzeba jeszcze płacić za jakąś wspólną imprezę, co?
            Choć statut wyraźnie podkreśla charakter placówki i możliwości organizacji
            imprez właśnie przez mieszkańców. Po to jest ten ośrodek, żebyśmy go wspólnie
            tworzyli. W końcu ma to nam służyć a nie być tylko budynkiem z zaledwie kilkoma
            dobrymi imprezami w roku i odrzucaniem ofert mieszkańców.
            Może czas na zmiany? Zwolniono Klatkowskiego, to może czas teraz na Dworakowską?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka