Dodaj do ulubionych

WIDZIELIŚCIE ???

IP: 212.33.90.* 02.04.03, 14:39
Od pół roku wlepiam v-lepki w Białostockich PKS-ach ... Niestety jeszcze
nie znalazłem naśladowców.Jeśli ktoś widział jakąś moja v-lepe i ma jakąś
opinie na jej temat to niech pisz . NARA zi0mek-> Białostockie V-lepki
Obserwuj wątek
    • ralston Re: WIDZIELIŚCIE ??? 02.04.03, 15:37
      Całe szczęście żeś naśladowców nie znalazł. Kto zapłaci za czyszczenie
      pozaklejanych autobusów? Na swoje prywatne czoło v-lepiaj sobie ile v-lezie,
      ale zastanów się nad zaśmiecaniem własności prywatnej...
      • Gość: zi0mek Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: 212.33.90.* 02.04.03, 15:55
        Ralston z toba już przerabiałem ten temat i nie mam
        ochoty dyskutować ... bo to by nie była dyskusja tylko
        wymiana poglądów , a Ty masz inne ja inne. Może lepiej
        pomazać siedzeni ,porysować gwoździm szybe , czy wyrwać
        pół oparcia od siedzenia. Jasne ,że nie ,lepiej V-lepić
        V-lepke którą zetrzesz zwykłą gombką bez większego
        wysiłku. A zreszto V-lepki to sztuka , pewnie nie wiesz
        ale w tamten weekend była wystawa w Wawie ... było coś na
        ten temat Teleexpresie.Ale nie dla Ciebie jestem
        śmieciarzem >>>
        Nara
        zi0mek ->Białostockie V-lepki
        • freewolf Re: WIDZIELIŚCIE ??? 02.04.03, 16:40
          Jak zwał tak zwał.
          Robienie wlepek, faktycznie, jest sztuką (i wiele z tych, które widziałem w
          różnych miastach bardzo mi się podoba). Ale już naklejanie ich to wyłącznie
          wandalizm. Co z tego, że łatwo je usunąć, gdyż i tak i tak wiąże się to z
          pewnymi kosztami. Nie przekonuje mnie też argument, że jest to mniej szkodliwe
          niż wyrywanie siedzeń, itd. Gdyby każdy myślał podobnie, to żylibyśmy w
          zaśmieconym kraju (gdyż rzucenie papierka na chodnik to mniejsze zło niż
          kradzież), w którym nikt by nie szanował cudzej własności (gdyż kradzież to
          mniejsze zło niż rozbój), itd.
          Reasumując - wlepki w autobusach widziałbym chętnie, ale na podobnej zasadzie,
          jak rozwiązuje się ostatnio problem graficiarzy: niech firmy komunikacyjne
          zlecą komuś, kto wykona to dobrze, umieszczenie ładnych wlepek w autobusach.
          • Gość: zi0mek Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: 212.33.90.* 02.04.03, 17:13
            No to do roboty .Masz okazje zrobić troszke ładnych !!! V-lepek ... Czy
            moje sa ładne , nie mi to oceniać ,najważniejsze ,że są moje.A propos
            nieestetycznego wyglądu wlepek ... to racja ,nie ma rzeczy wiecznych wszystko
            się niszczy i po pewnym czasie wlepki zaczynają szpecić ... wtedy sam je usuwam
            i oczywiście przyklejam nowe.
            zi0mek -> Białostockie V-lepki
            • freewolf Re: WIDZIELIŚCIE ??? 03.04.03, 00:36
              Gość portalu: zi0mek napisał(a):

> No to do roboty .Masz okazje zrobić troszke ładnych !!!

Chciałbym, ale czasu i talentu nie staje. Zostawiam to osobom, które to
              potrafią (niestety, wielu (nie wiem czy użyję prawidłowego określenia
              wlepiaczom(?) wydaje się tylko, że mają talent). Generalnie jestem za
              graffiti, wlepkami, czy innymi formami sztuki alternatywnej, ale mierzi mnie
              po prostu fakt, że większość takich przypadków to zwyczajne akty wandalizmu
              (wystarczy popatrzeć na polskie mury, na których na 100 graffiti dobrze jest,
              jeśli 5 jakoś wygląda). A (o ile wiem) wiele firm idzie ostatnio na przykład
              graficiarzom na rękę, nawet wynajmując profesjonalistów do
              zrobienia "spray'ów".
              Twojej twórczości też nie oceniam, gdyż nie wiem, czy zdarzyło mi się ją
              oglądać.
        • ralston Re: WIDZIELIŚCIE ??? 02.04.03, 17:19

> Ralston z toba już przerabiałem ten temat i nie mam
          > ochoty dyskutować ... bo to by nie była dyskusja tylko
          > wymiana poglądów , a Ty masz inne ja inne. Może lepiej
          > pomazać siedzeni ,porysować gwoździm szybe , czy wyrwać
          > pół oparcia od siedzenia. Jasne ,że nie ,lepiej V-lepić
          > V-lepke którą zetrzesz zwykłą gombką bez większego
          > wysiłku. A zreszto V-lepki to sztuka , pewnie nie wiesz
          > ale w tamten weekend była wystawa w Wawie ... było coś na
          > ten temat Teleexpresie.Ale nie dla Ciebie jestem
          > śmieciarzem >>>

Stary - proponuję taki układ: przychodzę do Ciebie do domu i rozlepiam po
          meblach, ścianach i drzwiach, według mego uznania, reprodukcje: Renoira,
          Rembrandta, czy Kossaka Wojciecha - do wyboru. Niektórzy krytycy twierdzą, że
          to jest prawdziwa sztuka (słowo - sam słyszałem jak mówili w Teleekspresie). Do
          tego nie jestem wcale złośliwy i nie używam mocnego kleju. Jak trochę pomachasz
          gąbeczką to wcale łatwo odłazi a politurę na mebelkach wystarczy pociągnąć
          Pronto w spray'u i jest znowu ślicznie. Idziesz na to?

Aha - i obiecuję (słowo!), że nie będę rysował mebli gwoździem ani pilniczkiem
          do paznokci. Oszczędzę tapicerki w salonie i nie połamię taboretów w kuchni.
          To jak?

> Nara
          > zi0mek ->Białostockie V-lepki
          • Gość: Oka Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: 204.17.79.* 03.04.03, 00:58
            Ralston, jestes boski!!!
            :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • ormond Re: WIDZIELIŚCIE ??? 03.04.03, 04:01
          Moze ktos mnie oswieci co to sa v-lepki.
          • Gość: saunne Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 09:18
            ormond napisał:

> Moze ktos mnie oswieci co to sa v-lepki.

nalepki z recznie wykonanym rysunkiem i jakims tekstem.
            • ormond Re: WIDZIELIŚCIE ??? 03.04.03, 09:34
              Jesli cos ciekawego i oryginalnego, to nie jestem przeciw. Lubie sztuke, ktora
              wychodzi do ludzi i jest troche prowokujaca.
            • Gość: zi0mek Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: 212.33.90.* 03.04.03, 09:42
              JEŚLI KTOŚ NIE WIE CO TO SĄ VLEPKI NIECH ZAJRZY NA www.vlepvnet.prv.pl
              zi0mek -> Białostockie Vlepki
              • Gość: zi0mek Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: 212.33.90.* 03.04.03, 09:49
                Z GAZETY WYBORCZEJ NA TEMAT WARSZAWSKIEJ WYSTAWY WLEPEK więcej na
                www.vlepvnet.prv.pl zi0mek -> Białostockie Vlepki

Takiego vlepkoviska w Warszawie jeszcze nie było. Przez tydzień w CSW można
                oglądać blisko 1000 prac 30 vlepkarzy. Nieduże naklejki z tekstem czy rysunkiem
                w zabawny sposób komentującym rzeczywistość są tu wszędzie - na ścianach, na
                stolikach, przy barze.
                - Pierwsze vlepki powstały w latach 40. Mały Sabotaż walczył z okupantem, m.in.
                rozklejając po mieście ośmieszające go naklejki. Potem idea vlepek zamarła.
                Odżyła dopiero w 1989 roku. Z jednej strony były to vlepki polityczne, z
                drugiej - związane z wydawanymi płytami. Poprzez vlepki promował swoją pierwszą
                płytę np. De press - opowiada vlepkarz Ziutek, który tworzy i lepi vlepki od
                połowy lat 90. Był to czas bardzo dynamicznego rozwoju warszawskiej vlepki.
                Zabawne obrazki zaczęły się coraz częściej pojawiać w autobusach i tramwajach -
                znudzeni czekaniem w korkach pasażerowie tworzą ogromną publiczność. Często
                wywoływały wściekłość kierowców i niektórych pasażerów.
                - Nie mażemy autobusów sprayem, nie rysujemy szyb. Przyklejane przez nas vlepki
                można usunąć bez śladu - bronią się vlepkarze.
                Na początku dominowała tematyka komunikacyjno-kanarowa. Później vlepki stały
                się bardzo różnorodne, mówią o sprawach społecznych, muzyce, sporcie, czasem
                nawet polityce. Różnorodni są zresztą vlepkarze (w Polsce jest ich ok. stu) -
                płci obojga, od kilkunastu do kilkudziesięciu lat, chemicy, prawnicy,
                poloniści, słuchający punka, metalu, world music itp.
                - Jesteśmy z tak różnych światów, że gdyby nie vlepki, pewnie nigdy byśmy się
                nie poznali - mówi Ziutek. Nawiązywanie vlepkovych kontaktów umożliwiają adresy
                internetowe umieszczane na vlepce.
                Początkowo vlepki żyły tylko w autobusach. Od dwóch lat pojawiają się ich
                wystawy.
                - Pierwszą zorganizowaliśmy w 2000 roku Białej Podlaskiej, gdzie vlepkarstvo
                jeszcze nie istniało. Narodziło się po tej wystawie i świetnie się rozwija do
                dziś - mówi Ziutek.
                • ormond Re: WIDZIELIŚCIE ??? 03.04.03, 09:58
                  Ni moge zlaesc tego linku "Białostockie Vlepki". Straszny balagan na tej
                  stronie.

> Z GAZETY WYBORCZEJ NA TEMAT WARSZAWSKIEJ WYSTAWY WLEPEK więcej na
                  > www.vlepvnet.prv.pl zi0mek -> Białostockie Vlepki
                  >
                  • Gość: zi0mek Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: 212.33.90.* 03.04.03, 14:26
                    Niestety nie ma tam linku do mojej stronki. Mam już ją zrobioną jednak nie
                    ma jej jeszcze na necie.Jak będzie to dam znać. zi0mek ->Białostockie V-lepki
                    KOŃCZE TEN WĄTEK WAŻNE , ŻE PARE OSÓB ZOSTAŁO POINFORMOWANYCH O VLEPKACH ... NO
                    I SPADAM ... WYPATRUJCIE MOICH VLEPEK -> W BIAŁOSTOCKICH PKS-achhhhhhhhhh ...
                    • poziomk Re: WIDZIELIS´CIE ??? 03.04.03, 14:54
                      Gos´c´ portalu: zi0mek napisa?(a):

> Niestety nie ma tam linku do mojej stronki. Mam juz˙ ja˛ zrobiona˛
                      jednak nie
                      > ma jej jeszcze na necie.Jak be˛dzie to dam znac´. zi0mek
                      ->Bia?ostockie V-lepk
                      > i
                      > KON´CZE TEN WA˛TEK WAZ˙NE , Z˙E PARE OSÓB ZOSTA?O
                      POINFORMOWANYCH O VLEPKACH ... NO
                      >
                      to raczej nie informowanie tylko spam jak sie patrzy
                      > I SPADAM ... WYPATRUJCIE MOICH VLEPEK -> W BIA?OSTOCKICH
                      PKS-achhhhhhhhhh ..
                      > .
                      nie ma to jak darmowa reklama nieee??:))))
                      ok bede wypatrywac , a jak wypatrze to zerwe od razu :)
                    • ralston Re: WIDZIELIŚCIE ??? 03.04.03, 15:29

> Niestety nie ma tam linku do mojej stronki. Mam już ją zrobioną jednak nie
                      > ma jej jeszcze na necie.Jak będzie to dam znać. zi0mek ->Białostockie V-lepk
                      > i
                      > KOŃCZE TEN WĄTEK WAŻNE , ŻE PARE OSÓB ZOSTAŁO POINFORMOWANYCH O VLEPKACH ...
                      NO
                      >
                      > I SPADAM ... WYPATRUJCIE MOICH VLEPEK -> W BIAŁOSTOCKICH PKS-achhhhhhhhhh ..
                      > .

Stary - jak to spadam?! A co z moją propozycją? Znalazłem jeszcze jeden stary
                      kalendarz - fajne są tam obrazki. Impresjonistów. Spodobają Ci się... A jak
                      nie, to sobie najwyżej odkleisz... To jak, kiedy mogę wpaść i trochę sobie u
                      Ciebie pokleić?
    • Gość: Spec Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: 38.112.0.* 03.04.03, 16:21
      Gość portalu: z0mek napisał(a):

> Od pół roku wlepiam v-lepki w Białostockich PKS-ach
      ... Niestety jeszcze
      > nie znalazłem naśladowców.Jeśli ktoś widział jakąś moja
      v-lepe i ma jakąś
      > opinie na jej temat to niech pisz . NARA zi0mek->
      Białostockie V-lepki

jak wiekszosc forumowiczow nie popieram tego co robisz i
      jestem za przykladnym ukaraniem ciebie. najlepiej zeby to
      byla odpowiednia ilosc godzin pracy spolecznej.
      • Gość: Oka Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: 204.17.79.* 03.04.03, 20:43
        Najlepiej przy zmywaniu gabka vlepek.
        • Gość: saunne Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 20:48
          Gość portalu: Oka napisał(a):

> Najlepiej przy zmywaniu gabka vlepek.

a jak nie zejda to paznokciami, paznokciami...

ps. PKS-y obsluguja trasy podmiejskie. W miescie jezdzi komunikacja miejska
          (dawne mpk)
        • ralston Re: WIDZIELIŚCIE ??? 03.04.03, 20:55

> Najlepiej przy zmywaniu gabka vlepek.

OKA - nieuważnie czytałaś: gombką się to zmywa, gombką ;)
          • alex.4 Re: WIDZIELIŚCIE ??? 03.04.03, 20:57
            Mnie się wlepki podobaja. Są dowcipne, zabawne. W zamku ujazdowskim chyba jest
            wysrtawa wlepek (ale robionych jako prace przez studentów).
            • ralston Re: WIDZIELIŚCIE ??? 03.04.03, 20:59
              A na wystawie - proszę bardzo. Skolko ugodno - niech vlepiają do bólu...
            • Gość: saunne Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 21:01
              mi tez sie podobaja ale nie w autobusach... a juz w ogole nie podobaja mi sie
              strzepy vlepek, podobnie jak tagi na murach domow i na murach odnowionego
              niedawno Palacu Branickich (wstretne bazgroly)
              • ralston Re: WIDZIELIŚCIE ??? 03.04.03, 21:17
                Tagi? To ten rodzaj wandalizmu też ma swoją nazwę?
                A jak nazwę to i ideologię?
                • Gość: saunne Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 21:20
                  ralston napisał:

> Tagi? To ten rodzaj wandalizmu też ma swoją nazwę?
                  > A jak nazwę to i ideologię?

niestety kazda glupota ma ideologie, wiec pewnie to tez...
                  • ralston Re: WIDZIELIŚCIE ??? 03.04.03, 21:22
                    To smarowanie po murach denerwuje mnie bezgranicznie, choć z natury spokojny ze
                    mnie człowieczyna jest... Ale to bezmyślne smarowanie świeżo odnowionych tynków
                    doprowadza mnie do pasji!
                    • Gość: saunne Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 21:29
                      a widzisz to zupelnie tak samo jak mnie :) Przydaloby sie przywrocic kare
                      talionu... ;)
                      • ralston Re: WIDZIELIŚCIE ??? 03.04.03, 21:33
                        Gość portalu: saunne napisał(a):

> a widzisz to zupelnie tak samo jak mnie :) Przydaloby sie przywrocic kare
                        > talionu... ;)

A co to talion? Jeśli tylko przypomina choćby odrobinkę wbijanie drzazg za
                        paznokcie i przypiekanie na wolnym ogniu, to jestem za ;)
                        • Gość: saunne Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 21:35
                          przypomina a jakze :) Kara talionu kieruje sie stara i sprawdzona... zasada oko
                          za oko zab za zab. Tutaj pewnie: obcinanie po jednym palcu...
                          • awee Re: WIDZIELIŚCIE ??? 03.04.03, 21:36
                            Gość portalu: saunne napisał(a):

> przypomina a jakze :) Kara talionu kieruje sie stara i sprawdzona... zasada
                            oko
                            >
                            > za oko zab za zab. Tutaj pewnie: obcinanie po jednym palcu...

A graficiarzy-wandali potraktować spray'em ?:)
                            • ralston Re: WIDZIELIŚCIE ??? 03.04.03, 21:38
                              awee napisała:

>
                              > A graficiarzy-wandali potraktować spray'em ?:)

I zakazać zmywania przez tydzień!
                            • Gość: saunne Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 21:41
                              awee napisała:

> A graficiarzy-wandali potraktować spray'em ?:)

albo jakims "pachnidlem" - od razu bedzie wiadomo kto zacz :)
                              • awee Re: WIDZIELIŚCIE ??? 03.04.03, 21:44

Moze więc "pachnącym" spray'em ?
                          • ralston Re: WIDZIELIŚCIE ??? 03.04.03, 21:37
                            po jednym palcu za każdego taga?
                            • Gość: saunne Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 21:40
                              ralston napisał:

> po jednym palcu za każdego taga?

moze byc! Tylko co obcinac jak zabraknie palcow?
                              • ralston Re: WIDZIELIŚCIE ??? 03.04.03, 21:42
                                Jak zabraknie palców, to już nie będzie czym tagować. Problem z głowy.
                                • Gość: saunne Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 21:45
                                  sa tacy co maluja ustami...
                                  • ralston Re: WIDZIELIŚCIE ??? 03.04.03, 21:47
                                    Pozaszywać?
                                    • Gość: saunne Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 21:49
                                      ralston napisał:

> Pozaszywać?

hehehe moze byc :)))
                              • maurus Re: WIDZIELIŚCIE ??? 03.04.03, 21:46
                                Faceci mają jeszcze jeden w zapasie...
                                • Gość: saunne Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 21:48
                                  maurus napisał:

> Faceci mają jeszcze jeden w zapasie...

najwieksze atrakcje zostawimy na koniec :)
                                  • Gość: Oka Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: *.17.79.204.lifespan.org 04.04.03, 00:52
                                    Chcialabym zobaczyc Ziomka w akcji jak taguje /vlepia tym zapasowym...

Chyba pokusilabym sie o przylot na ojczyzny lono aby taka sztuke zobaczyc na
                                    wlasne oczy!
                                    • Gość: zi0mek Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: 212.33.90.* 08.04.03, 11:11

> Chcialabym zobaczyc Ziomka w akcji jak taguje /vlepia tym zapasowym...
                                      >
                                      > Chyba pokusilabym sie o przylot na ojczyzny lono aby taka sztuke zobaczyc na
                                      > wlasne oczy!

Ty byś przyleciała , a ja Cie przeleciał. Staje sie wulgarny , ale to wy
                                      zeszliście na ten śliski temat ... Wogule co za pierdoły wy tu wypisujeci ...
                                      bawi was 21 palec ??? ... po ile wy macie lat ??? ... po 13 ???
                                      • Gość: zi0mek Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: 212.33.90.* 08.04.03, 11:16
                                        Ja tylko chciałem oznajmić , że w Białymstoku istnieja V-lepki ... Co inni
                                        sądzą na ten temat nie wiele mnie obchodzi >>>
                                        • poziomk Re: WIDZIELIS´CIE ??? 08.04.03, 11:28
                                          Gos´c´ portalu: zi0mek napisa?(a):

> Ja tylko chcia?em oznajmic´ , z˙e w Bia?ymstoku istnieja V-lepki ... Co
                                          inni
                                          > sa˛dza˛ na ten temat nie wiele mnie obchodzi >>>
                                          No i fajnie, jest przynajmniej co zrywac
                                        • Gość: saunne Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: 212.33.74.* 08.04.03, 12:24

> Ja tylko chciałem oznajmić , że w Białymstoku istnieja V-lepki ... Co inni
                                          > sądzą na ten temat nie wiele mnie obchodzi >>>

a jednak Cię obchodzi bo nawet się zdenerwowałeś... :-P
                                          • ralston Re: WIDZIELIŚCIE ??? 08.04.03, 17:24
                                            No i było wnerwiać zi0mka? Jak wam teraz vlepi!...
    • Gość: lebster Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: 80.51.244.* 08.04.03, 23:41
      V-lepki V-lepiajcie i nie zanudzajcie!!! w brudnym, śmierdzącym, zapchanym
      autobusie ciekawa v-lepka to jak światełko w tunelu, jak uśmiech pięknej
      kobiety.....
      • Gość: zi0mek Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: 212.33.90.* 09.04.03, 14:20
        Gość portalu: lebster napisał(a):

> V-lepki V-lepiajcie i nie zanudzajcie!!! w brudnym,
        śmierdzącym, zapchanym
        > autobusie ciekawa v-lepka to jak światełko w tunelu,
        jak uśmiech pięknej
        > kobiety.....

I WŁAŚNIE O TO CHODZI >>>
        zi0mek
        • ralston Re: WIDZIELIŚCIE ??? 09.04.03, 16:03

> Gość portalu: lebster napisał(a):
          >
          > > V-lepki V-lepiajcie i nie zanudzajcie!!! w brudnym,
          > śmierdzącym, zapchanym
          > > autobusie ciekawa v-lepka to jak światełko w tunelu,
          > jak uśmiech pięknej
          > > kobiety.....
          >
          > I WŁAŚNIE O TO CHODZI >>>
          > zi0mek

To ja jednak wybieram uśmiech pięknej kobiety.
          • Gość: zi0mek Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: 212.33.90.* 09.04.03, 16:18
            Niestety o V-lepke łatwiej niż o ten uśmiech pięknej kobiety :-) zi0mek
            • ralston Re: WIDZIELIŚCIE ??? 09.04.03, 16:22
              Na szczęście częściej widuję uśmiechy pięknych kobiet niż v-lepki :)
              • Gość: zi0mek Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: 212.33.90.* 09.04.03, 16:30
                ralston napisał:

> Na szczęście częściej widuję uśmiechy pięknych kobiet niż v-lepki :)

To jesteś szczęśliwym człowiekiem ... Tylko kiedy Ci tą sie udaje ... bo jak
                zauważyłem to ty ciągle jesteś na tym forum >>>
                • ralston Re: WIDZIELIŚCIE ??? 09.04.03, 16:32
                  Wstaję dwie godziny wcześniej i moja doba ma wtedy 26 godzin. Starcza na forum
                  i starcza na uśmiechy pięknych kobiet :)))
                  • Gość: zi0mek Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: 212.33.90.* 09.04.03, 16:34
                    Też tak próbowałem ... po dwóch dniach zaliczyłem zgona ...
                    • Gość: zi0mek Re: WIDZIELIŚCIE ??? IP: 212.33.90.* 09.04.03, 17:06
                      Spadam >>> WLEPKOWÓZ CZEKA (PKS) >>> i nie zrywać Vlepek zi0mek
                    • ralston Re: WIDZIELIŚCIE ??? 09.04.03, 17:32

> Też tak próbowałem ... po dwóch dniach zaliczyłem zgona ...

Bo za dużo wlepiasz, a za mało pięknych kobiet podziwiasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka