obserwer11 04.01.07, 21:48 kto pamięta smak tych rarytasów w wykonaniu Plutyckich gospodyń ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja-alutka Ćwiartka prosiaka... 05.01.07, 08:55 ...która wisiała osolona w komorze i smakowała tak jak Nigdy więcej już nic tak nie smakowało...Odkrajało się plastry i wcinało...mmm. Muoj died robiw najliepszu ;)) ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Ćwiartka prosiaka... 05.01.07, 09:29 ...która wisiała osolona w komorze i smakowała tak jak Nigdy więcej już nic tak nie smakowało...Odkrajało się plastry i wcinało...mmm. Muoj died robiw najliepszu ;)) ☺ --------------------- Ne czuw i ne baczyw, jak zrobysz to zaproszuj w hosty! :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Ćwiartka prosiaka... 05.01.07, 21:18 romanpidlaszuk napisał: > Ne czuw i ne baczyw, jak zrobysz to zaproszuj w hosty! :) Pro szynki ja czuw, no pro ceły ćwiartki... Alutka, mnie takoż zaprosi. Dla czohoś takoho ja gotow pajacowati cełyj weczer w koszulce Milanu. Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Re: Szto to kun'pa to ne znaju... :) 05.01.07, 19:04 kuń'pa albo kuńp - to po prostu kawał szynki a nawet polędwicy ze sznurka ze specyficznym surowo-suchym procesem dojrzewania itp. robimy to często w domku myśliwego... Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Szto to kun'pa to ne znaju... :) 03.02.07, 06:11 kuń'pa albo kuńp - to po prostu kawał szynki a nawet polędwicy ze sznurka ze specyficznym surowo-suchym procesem dojrzewania itp. robimy to często w domku myśliwego... -------------- To teraz jasne! Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul a "wecki"? 05.01.07, 21:20 Wędlina, smalec, galareta, ech... Babcia już nie robi, ale wydobyłem od niej przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: a "wecki"? 03.02.07, 06:12 Wędlina, smalec, galareta, ech... Babcia już nie robi, ale wydobyłem od niej przepis. ------------------- Super sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Kuńpa po białostocku 03.02.07, 01:20 Pojawiła się w sprzedaży. Kosztuje 100,99 (co za ch. jeszcze grosza oszczędza przy takiej kwocie?). Kupiłem parę deko i autorytarnie stwierdzam - bez sensu. Wszystko to w jakiejś otoczce przyprawowej i smakuje jak hiszpańskie salami. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul i kuńpa po litewsku 03.02.07, 01:23 W przeliczeniu kosztuje ok. 60 zł. Wygląda jak nasza, ale jest pewien problem - owinięta szpagatem nylonowym i wymagałaby jeszcze dosuszenia. Zaczęliśmy z żonką jeść, więc na zlot nie dostarczym. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul i propozycja... 03.02.07, 01:25 A może kupim szynkę, zamacerujem (przepis mam!) i uroczyście zawiesim u Artura do wysuszania? Szzpagatu tradycyjnego też mam kilka metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: i propozycja... 03.02.07, 06:15 A może kupim szynkę, zamacerujem (przepis mam!) i uroczyście zawiesim u Artura do wysuszania? Szzpagatu tradycyjnego też mam kilka metrów. -------------------------- Dobry pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: i kuńpa po litewsku 03.02.07, 06:14 W przeliczeniu kosztuje ok. 60 zł. Wygląda jak nasza, ale jest pewien problem - owinięta szpagatem nylonowym i wymagałaby jeszcze dosuszenia. Zaczęliśmy z żonką jeść, więc na zlot nie dostarczym. --------------- Nema to jak wecki swojeji roboty... Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Kuńpa po białostocku 03.02.07, 06:13 Pojawiła się w sprzedaży. Kosztuje 100,99 (co za ch. jeszcze grosza oszczędza przy takiej kwocie?). Kupiłem parę deko i autorytarnie stwierdzam - bez sensu. Wszystko to w jakiejś otoczce przyprawowej i smakuje jak hiszpańskie salami. ------------------ Ne lepsz to samomu wecki porobiti... Odpowiedz Link Zgłoś