miejscowy7 11.01.07, 09:25 O ile znamy ludzi sukcesu mieszkających w Łapach, to na ogół mało wiemy o Łapiakach którzy odnieśli sukces mieszkając z dala od naszego miasta. Dobrym przykładem jest Dariusz Łapiński z TVN. Czy są inni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annamaria121 Re: Łapiacy na emigracji. 11.01.07, 23:17 ...co tam sukcesy emigracji, ale ludzie sukcesu w Lapach !...pierwsze slysze...niby kto?...i niby co za sukcesy, no bo trudno sukcesem nazywac te nedzne sklepiki, biznesiki szemrane czy nawet akcje slawnego Barba -Papy...a moze chodzi o sukces nauki jazdy czy import odziezowo jakis tam, czy moze jakis bardziej smakowity geszefcik, o ktorym na razie nie slychac.../kumo chwala nas, a kto, no kuma mnie ,ja kume/...takie to sukcesy, bo kto naprawde cos potrafi, to juz dawno stad uciekl albo zaraz to zrobi...zaprawde, ;milcz wasc, wstydu oszczedz; Odpowiedz Link Zgłoś
miejscowy7 Re: Łapiacy na emigracji. 12.01.07, 09:04 W Łapach mamy ludzi sukcesu, ale Ty widocznie mieszkasz w innej miejscowości; stąd Twoja ignorancja. Żeby Ci rozjaśnić nieco spojrzenie, podam parę nazwisk: wspomniany już Dariusz Łapiński z TVN, Katarzyna Półkośnik, nieżyjący już p Kikolski. Napewno forumowicze dołożą jeszcze wiele innych jeśli to dla Ciebie za mało. W swoim poście skupiłaś się na "szemranych biznesikach" - według Ciebie jest to najwyższe możliwe osiągnięcie dla Łapiaka. Jako komentarz powiem, że wolałbym prowadzić szemrany sklepik z importowaną odzieżą w obskórnym garażu niż piepszyć głupoty jak Ty. Wracając do tematu, poprosiłem o przykłady ludzi urodzonych w Łapach, którzy odnieśli sukces na "obczyźnie". Łapiaków odnoszących sukcesy mamy blisko na codzień i każdy mniej więcej ich zna, natomiast kto zna np. Elżbietę i Łukasz Łapińskich właścicieli firmy GDD? www.gdd.pl/index.php?key=o_firmie Zatrudniają kilkaset osób, działają na terenie całego kraju. Myślę, że ich firma spodobałaby się nawet dla annamaria121. :) Odpowiedz Link Zgłoś
annamaria121 Re: Łapiacy na emigracji. 12.01.07, 11:21 ...dlaczego nie myslisz ,co piszesz?.. najpierw mowisz o lapskich ludziach sukcesu, ktorych juz dawno tu nie ma, a potem wsciekasz sie ze ci ktos zwraca uwage.Wg. mnie lapiakiem sukcesu bylby ten, kto zrobilby cos dobrego wlasnie dla tego miasta i jego mieszkancow, w przeciwnym wypadku jest to tylko jego sukces./cieszy sie slusznie on i jego bliscy/,ale np. burmistrz Wys.Maz. czy wojt Sokol sa dla mnie prawdziwymi ludzmi sukcesu, bo ich dzialania sluza mieszkancom tych miejscowosci , ktore sie rozwijaja ,o ktorych sie mowi z coraz wiekszym podziwem,a ludziom zyje tam sie lepiej, kapujesz teraz...znasz kogos takiego w twojej miescinie,ha... Odpowiedz Link Zgłoś
cayetan Re: Łapiacy na emigracji. 12.01.07, 14:30 Biorąc pod uwagę okreslone przez Ciebie kryteria, nie ma w Łapach takich ludzi. Ci, ktorzy mieli szansę zrobic coś konkretnego dla wspolnego dobra czy rozwoju miasta, niestety nie potrafili, lub nie chcieli, jej wykorzystać. Sa w naszym miescie ludzie, ktorzy mogliby stac sie "kołem zamachowym" najrózniejszych pozytywnych zmian, zwyciezyła jednak prywata. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
annamaria121 Re: Łapiacy na emigracji. 12.01.07, 22:25 ...Zgadzam sie ztoba Cayetan ,tak, sa i u nas ludzie madrzy ,uczciwi, godni zaufania, ale jak znamy zycie, kto by ich dopuscil do wladzy,a przynajmniej skorzystal z ich wiedzy i pomyslow...tu przeciez idzie o kase, a uczciwy tylko by przeszkadzal, jeszcze moze by zaproponowal, zeby radnym albo nawet i samym szefom obnizyc dochody, a uzyskane sumy przeznaczyc na jakis cel spoleczny, albo by zaglosowal za pozostawieniem sz.pdst. albo zazadal/straszne/ uczciwych przetargow np.i co.../ jak to powiedzial popularny forumowicz- swoich ludzi sukcesu znamy i ich sukcesy tez, czyli ;sami swoi;/...ale ja bym chciala tez o ich sukcesach posluchac, no chyba ze to sukcesy scisle tajne... Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierzw2 Re: Łapiacy na emigracji. 12.01.07, 22:53 O obniżeniu diet radnym nie ma mowy, choćby dlatego, że sami je sobie ustalają! Po to wszak "walczyli jak lwy" w kampanii wyborczej nie przebierając w środkach. Ale do rzeczy: słyszałaś może o firmie BLACHY- PRUSZYŃSKI? Jest to absolwent TM i z tego co słyszałem jest całkiem szczodry dla swojej "starej budy" - a więc sporo robi dla miasta zupełnie współcześnie! Powiodło mu się i jest wdzięczny tej szkole i temu środowisku, które go wykreowało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miejscowy7 Re: Łapiacy na emigracji. 13.01.07, 10:42 annamaria121 napisała: > jak to powiedzial popularny forumowicz- swoich ludzi > sukcesu znamy i ich sukcesy tez, czyli ;sami swoi;/...ale ja bym chciala tez > o ich sukcesach posluchac, no chyba ze to sukcesy scisle tajne... Więc załóż wątek na ten temat (to nic trudnego) i zacznie się dyskusja. Ten wątek jest na temat Łapiaków odnoszących sukces "niemieszkających w Łapach". Forum jest pojemne i nie ma potrzeby skupiać wielu tematów w jednym wątku, chociaż muszę przyznać, że różnie to bywa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
drezoh Re: Łapiacy na emigracji. 07.02.07, 10:52 Był kiedyś taki piłkarz, Tomasz Łapiński. Niezły. Grał chyba nawet w Legii Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
lexington1 Re: Łapiacy na emigracji. 07.02.07, 21:55 To nie wiesz kto ich dopuszcza do władzy? Odpowiedź jest banalna - my wszyscy dopuszczamy do władzy tych na których głosujemy w wyborach. Przestańcie lamentować i zwalać winę za to co się dzieje w Łapch, lub raczej się nie dzieje, na jakieś nieokreślone siły. Sprawcami tego są sami mieszkańcy tego miasta - nikt inny. Widziały gały co brały. Wyniki wyborów są jednoznaczne. Za cztery lata będzie powtórka z rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś